Luukku 5: Esittelyssä Armi ja Minttu

torstai 5. joulukuuta 2013


Olethan muistaneet lukea aikaisemmin julkaistun kuulumispostauksen jo?

Meidän perheeseen kuuluu hevosten lisäksi myös kaksi koiraa, Minttu ja Armi. Armi on vaaleampi, vähän punertava ja Minttu lähes musta. Koirista ei ole tullut kovin paljoo kertoiltua täällä blogissa, joskus jompikumpi koirista on kuvien muodossa vilahtanut mutta siihen se on sitten oikeastaan jäänyt. Meidän perheessä on mun syntymästä asti ollut mäyräkoiria, ennen normaalikokoisia ja nyt vähän pienempää mallia. Joskus nuorempana harrastin Mintun kanssa agilityä, mutta nykyään molemmat ovat ihan kotikoiria. Täällä maalla on onneksi tilaa liikkua tai ainakin Mintulla, koska se osaa olla hyvin pihapiirissä vapaana. Armin jos päästää vapaaksi ilman valvontaa tai valvonnankin kanssa lähtee se heti jonkun jäniksen jäljen perään metsään, mäyräkoirilla kun on vahva metsästysvietti. Minttu osaa onneksi olla vapaana eikä se nykyään edes suostu valjaissa oikein kävelemään. Molemmat koirat osaavat melko hyvin kunnioittaa hevosia. Minttu vapaana ollessa kommennetaan aina pois kentältä tai tarhoista ja oppi onkin yllättävän hyvin mennyt perille. Harvemmin sitä hevosten alueilla näkee. Molemmat koirat pelkäävät sopivasti hevosia, joten ei tarvitse olla kovin huolissaan että menisivät jalkoihin pyörimään. Kerran Voiton nukkuessa makuultaan laitumella, päätti Minttu käyttää tilaisuuden hyväksi ja hyökätä sen kimppuun. Onneksi iskä oli lähellä ja sai pyydettyä Mintun pois, ennen kuin se ehti juosta Voiton luokse. Tosin siinä hyökkäyksessä olisi varmaan Mintulle käynyt vähän huonommin kun Voitolle..





Aloitetaan nyt Armin esittelystä, vaikka Armi onkin uusin koiratulokas perheessämme. Armi on syntynyt vuonna 2008 eli tällä hetkellä se on 5 vuotias. Vaikka välillä sitä voisi luulla pennuksi vieläkin. Armi ja Voitto ovatkin jollain tavalla samanlaisia, yhtä hölmöjä molemmat. Minttu taas on Lillin tavoin viisaampi.  Armi on luonteeltaan suorastaan ylisosiaalinen ja sen on aivan pakko päästä kaikkien syliin sekä saada ihmisten huomiota. Teen yleensä läksyt lattialla, joten aina kun Armi bongaa mut sieltä se tulee istumaan mun kirjan päälle ja vaatiimaan huomiota.


Muutamia vuosia sitten opetimme Pinjan kanssa melko paljonkin temppuja koirille ja etenkin Armille. Se oli niin nopea oppimaan, että oli hauskaa opettaa kun tulokset näki ihan parin kerran jälkeen. Armi osaa perusjutut, istu, maahan, paikka. Ja niiden lisäksi se osaa kieriä maassa selkänsä ympäri sekä kierähtää ns. ympäri paikoillaan. En oikein osaa selittää noita temppuja, mutta katsokaa lopussa oleva video.



Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin on siis meidän Armillakin. Se nimettiin meille pentuna tullessa Kukaksi ja sen niminen se olikin jonkun aikaa, kunnes jostain syystä sitä alettiin kutsua Armiksi. Armi nimi tulee sellaisesta lasten kirjasta kun Armi on meidän aarre. Nykyään kaikki ovat tainneet jo tottua uuteen nimeen, mutta alussa aiheutti hämmästystä vieraissa, siis kuka tää koira nyt on sen yhden koiran nimihän oli Kukka?



Minttu ei ole yhtä kuvauksellinen, joten siitä ei löytynyt arkistoista kun pari hyvää kuvaa. Mintulta löytyy ikää jo arvostettavasti 13 vuotta. Minttu on ollut perheessämme oikeastaan aina kun muistan, vaikka ei se ihan koko mun elinaikaa ole täällä kuitenkaan ollut. Minttu on luonteeltaan oikeastaan aivan erilainen kun Armi. Se makoilee varsinkin nyt vanhempana mielummin omalla pedillään, eikä hakeudu kaikkien tai varsinkaan vieraiden syliin kuten Armi. Lisäksi se pelkää vieraita ihmisiä ja varsinkin miehiä yli kaiken.

Minttu on vanhempana jäsenenä laumamme pomo ja varsinkin alussa se komensi Armia välillä melko kovastikkin. Onneksi nykyään se ei Armia pahemmin komenna ja molemmat nukkuvat sulassa sovussa yhteisellä pedillä. Meidän liian innokkaita hoitokoiria/koiravieraita se komentaa kyllä, sillä ei vaan enää ole oikein hampaita suussa joten komentakoot rauhassa ;D

Sanoinkin alussa, että kävin joitakin vuosia sitten Mintun kanssa agilityssä. Tehtiin niihin aikoihin melko paljon agility juttuja molemmilla koirilla ihan kotonakin. Meistä, esteratsastajista, siisteintä on tietysti hypyttää esteitä. Mäyräkoirien yleisin vaiva on kuitenkin selkäviat ja Mintullakin on ollut nuorempana sellaisia. Mintulla ei siis koskaan mitään esteitä hypytetty, korkeintaan mentiin puomien yli. Armilla ollaan muutamia kertoja hypitty jotain.


Loppuun vielä video missä näytän koirien osaamat temput sekä pari tosi vanhaa koiravideota:




84 kommenttia

  1. Kiva postaus, teijä koirat on tosi söpöjä :3

    VastaaPoista
  2. voi noita koiria <3

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Hassuja koiria omistat :) Oletko käynyt niiden kanssa agilityssä tai näyttelyissä?

    VastaaPoista
  4. Ihania koiria, oispa meilläkin :D

    VastaaPoista
  5. Ihania:3 kivoja noi videot:)

    VastaaPoista
  6. Voii! oispa meilläkin koiria! oon aina unelmoinu tollatteista koirista. mut kiva postaus ;D

    VastaaPoista
  7. Oi miten kiva postaus! :3 Suloisia dogeja molemmat :)!

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana postaus joululukallenteriin ja kiva idea tietää teidän koirista enenmän♥ Minkä ikäinen olit kun teille tumi Minttu? Minäkin harrastan agilityä minun omalla koiralla ja se hyppää yksittäisenä reilusti 120.

    VastaaPoista
  10. Ihanat Armi ja Minttu, ja niillä hienot temput! Minun mielestäni Armille sopii paremmin Armi nimi kuin Kukka. Mistäköhän lie aloitte kutsumaan Kukkaa Armiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oletko tyhmä vai etkö vaan osaa lukea?

      Poista
  11. Minäkin harrastan agilityä. Onhan niitä kisossakin ihan hyviä mäyräkoiria , mutta aika harvoin. Teidän koirat on söpöjä.
    Mun blogissa on paljon agilityyn liittyviä juttuja.
    http://letinblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kun mäyris on sen mallinen, et sille jotkut esteet on melko vaikeit.

      Poista
    2. ...ja mäykkyjen luonne ei ole ehkä optimaalisin agikoiralle ;) ainakin meiän mäykky päättää itse että huvittaako tänään tehdä mitään :D

      Poista
  12. Vau, aivan ihana postaus! <3 Tulee ihan mieleen meidän koira, se kun on 4-v. ja aivan kuin pentu! Aina iloinen ja hyppää esteitä mielellään, se on ovela ja vaikka mitä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. mun koira on 9v ja se on ihan kuin pentu! :)

      Poista
    2. Hah monet koirat taitaa olla samanlaisia:)

      Poista
    3. Mun koira on 7.v. ja just puol tuntii sit sen kanssa ulkona ollessani, et miten niin koiran vanhentuessaan rauhottuu:D Meillä ainakin koira joka vuos vaan energisempi. Iha liian yli innokkaana tunkemassa ulos aina jos joku avaa oven ja välillä oikein houkuttelee ihmisiä, että "hei lähdeppäs ulos leikkimään". Ja kyseessä ei ole mikään pikku koira:D

      Poista
    4. Mortti 5v on kans ikipentu :)

      Poista
  13. Suloisia otuksia. Meilläkin on ollut mäykkyjä syntymästäni lähtien, nyt enää yksi. Kova metsästysvietti niillä tosiaan on, meidän mäyris käy metsässä ajamassa peuroja ;) Ja fiksujakin ne ovat, helposti oppivat, vaikka omaa tahtoakin löytyy :) Meidän edelliset mäykyt elivät 15 ja 16-vuotiaiksi, joten toivottavasti Mintullakin on vielä monta ihanaa vuotta edessä :)!

    VastaaPoista
  14. Tosi kiva ku kerroit teiän koirista!:)
    Ne on tosi sulosia♥

    VastaaPoista
  15. Oi ihania!<3
    Meilläkin on kaksi koiraa (villakoira ja borderterrieri) ja vanhempi on samanlainen kuin Armi ja nuorempi samalainen kuin Minttu:D Toivottavasti Minttu elää vielä pitkään:)

    VastaaPoista
  16. Ihania koiria, joista vois olla vähän enemmänkin juttua blogissa ;)

    VastaaPoista
  17. Ihania koiria! Kiva kun kerroit niistö tarkemmin. :)

    VastaaPoista
  18. Ihania! Toi Minttu näyttää mun kamun koiralta.

    VastaaPoista
  19. Ihanat koirat <3 Kummatki niiin sulosia :)

    VastaaPoista
  20. oi tuommonen ku armi ois aivan unelmakoira :3
    meille luultavasti tulee keväällä koiranpentu jolle vois opettaa kaikkea;D

    VastaaPoista
  21. Ihania! Mullakin on kääpiömäyräkoira ja monta kertaa onki kadonnu metsään jäniksen perässä! :D

    VastaaPoista
  22. ihana muo teijän koirat<333

    VastaaPoista
  23. Ihania:3 Meilläkin on kaksi koiraa, kylläkin hiukan isompia nimittäin kultainennoutaja ja newfoundlandinkoira

    VastaaPoista
  24. Voi eiii!!! Ihania kuviaa!! Sydän suli noissa videoissa, useammin postauksia Armista ja Mintusta! Armi vei mun sydämen!!!!

    VastaaPoista
  25. Ihana postaus ja ihania videoita. Osaat tehdä niitä tosi hyvins

    VastaaPoista
  26. kävisitkö katsomassa:http://annajapolle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  27. tää oli tosi kiva postaus! Ihanat nuo teidän koirat!!

    VastaaPoista
  28. Voitko joskus tehdä päivitetyn whats on my iphone videon? :)

    VastaaPoista
  29. Ihania koiria. Tälläistä postausta oonki toivonu pitkään! Mullakin on mäykky ja harrastetaan agia, mäykyt on parhaita ;)

    VastaaPoista
  30. Meijän koira on samallainen kuin Armi hakee kokoajan huomioo. Mutta vieraita se pelkää varsinkin miehiä.

    VastaaPoista
  31. Mikä ton "armi" videon musiikin nimi on?

    VastaaPoista
  32. Tosi kiva postaus((: miks armista ei ollu yksittäistä videoo?(:

    VastaaPoista
  33. Ihanat koirat. ♥ Toi Agility video oli varsinki hauska :D

    VastaaPoista
  34. Ihanat noi teidän koirat! :) Mut oliko ne pentuna sellasia et ne puri/näykki?

    VastaaPoista
  35. Tuuttekste ens vuonna(2014) nii tampereen hevosmessuille?

    VastaaPoista
  36. Koska tulee jatkoa sille elokuvalle?

    VastaaPoista
  37. Hei ihanaa ku teitte tälläsen, kun mä ainakin tätä oon kyselly! :) Ja meilläkin on karkeakarvainen mäyräkoira. Se on 3v, ja saman värinen ku Minttu ♥ Miten opetitte ton pyörimisen pystyssä? Meillä kun osataan vaan kieriä maassa :D

    VastaaPoista
  38. Vähänkö Armi oli söpö tossa videossa, kun se oli pentu<3

    VastaaPoista
  39. Laitoin sulle sun faceen viestiä se meni sinne muut kansioon!

    VastaaPoista
  40. Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti agilitya, mutta nyt talvella harrastan vähemmän kun talvella harrastamme enemmän vetotreeniä. Käy katsomassa blogini http://cindyjafanny.blogspot.fi/ siellä tarkempaa tietoa koiristani

    VastaaPoista
  41. Tätä on varmaankin kysytty monesti, mutta voiko tuossa lammessa uittaa hevosia ? ;D

    VastaaPoista
  42. Voi kun Armi ja Minttu on söpöi!! Kiva postaus on ja toi uus banneri on tosi ihana!!! :)

    VastaaPoista
  43. Tosi hyvin ja innokkaasti tekee noi temput! Oma koira on vähän yksinkertaisempi tapaus. Yhden tempun käskyä saa toistaa ja toistaa ennenkun älyää tehdä tempun ;D

    VastaaPoista
  44. Liian ihania;3 Onko sun isä muutes joskus harrastanut metätystä? Tuli vaan mieleen ku teillä on mäyräkoiria:D

    VastaaPoista
  45. Käytättekö koirianne trimmaajalla vai nypittekö itse?

    VastaaPoista
  46. Jee kiva kun teit tämmösen nytten kun oon vähän ootellutkin jotain tämmöstä ja pari kertaa tainnut ehdottaakkin..x) ja kivoi kuvia!!:)

    VastaaPoista
  47. Aivan ihania koiria..♥♥ Haluisin iteki noin taitavan koiran..♥

    VastaaPoista
  48. Armi Armi Armi Armi JA VIELÄ ARMI!!! Ootko nyt ihan varma ettei Minttu nyt jäis Armin taakse??? Koko ajan Armi. Videot vaaan Armista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^mietin samaaa

      Poista
    2. sehän sanoi että minttu ei ole niin kuvauksellinen koira ja uskon että heidän perheensä rakastaa molempia koiria yhtä paljon

      Poista
  49. aivan ihania koiria nuo armi ja minttu <3

    VastaaPoista
  50. Söpöjä noi teiän hurtat. :) Itelläni on kans mäyräkoira.

    VastaaPoista
  51. Armi ja Minttu on aivan ylisöpöjä<3love it

    VastaaPoista
  52. Ihania koiria Armi ja Minttu:)

    VastaaPoista
  53. Mäyrikset on kyllä kivoimmat ja söpöimmät koirat :D Meilläkin on kaksi mäyräkoiraa ja yksi niistä näyttää aivan Mintulta :D Meillä oli myös yksi joka oli samanvärinen kuin Armi :3 Söpöja kuitenkin molemmat ja kiva idea joulu :)

    VastaaPoista
  54. Hellanlettas kun on söpöjä! Meillä oli kans koira ja se oli kokoajan änkeämässä syliin!! ja se oli labbis.... hiihhiii

    VastaaPoista
  55. Mullakin on mäyris:) lyhytkarvanen normi :3

    VastaaPoista
  56. oi, ihana postaus ja ihanat mäyrikset ! Meilläkin on pikkukoira ja miulla sen blogi :3 Olen aina ollut niiiin ihastunut mäyräkoiriin!

    VastaaPoista
  57. Oi miten söpöi! meilläkin on kaksi mäyräkoiraa tusin pitkä karvasii ja niist enemmän blogissa
    jadenponeilua.blogspot.fi

    VastaaPoista
  58. armion niin söpö ja minttu kans

    VastaaPoista
  59. Haluaisin itekki koiran! Ne on niin ihania. Kiva saada tietää teidän koirista vielä lisää.

    VastaaPoista
  60. Oiettä ompas suloisia koiruliinejä

    VastaaPoista
  61. Onpa ihania :) onko kaniineja vaiko kääpiöitä? Meillä on yksi karkeakarvainen kaniini mäyräkoira nimeltään Roosa se on saman ikäinen kuin Armi mutta saman näköinen kuin Minttu

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.