Luukku 11: Someikonit blogiin

keskiviikko 11. joulukuuta 2013


Minulta kysellään usein miten saan some-ikonit (eli ne joita klikkaamalla pääsee esm. facebookkiin tai youtubeen) tuonne sivupalkkiin. En ole sitä kellekkään neuvonut, mutta nyt joulun kunniaksi päätin tehdä teille some-ikonit jonka lisäksi neuvoa miten ne saa paikoilleen. Ikonit saa asennettua helposti näillä ohjeilla:

1. Tallenna some-ikonit koneellesi täältä. Avaa haluamasi värinen ja mallinen some-ikoni, kun kuva on aunneut paina oikeaa nuolinäppäintä ja download/lataa.
2. Lataa kuvat nettiin, josset tiedä mitään paikkaa voi ne ladata esim. tinypiciin
3. Mene kohtaan ulkoasu ja sieltä lisää gadget
4. Selaa niin pitkään lisää gadget painikkeesta avautunutta listaa, että löydät kohdan HTML/JavaScript  
5. Siihen avautuu tekstikenttä, jonne lisäät alla olevan koodin niin monta kertaa kun ikonejakin tulee olemaan


<a href="SIVUN OSOITE" target="_blank"><img src="KUVAN OSOITE" border="0" /></a>

6. Jotta koodi toimisi, tulee sinun erikseen jokaiseen kohtaan lisätä sivun osoite sekä kuvan osoite. Sivun osoite tarkoittaa sitä sivua, minne haluat kuvakkeesta painamalla päästä. Kopioi koko osoiterivillä näkyvä osoite, liitä se tuohon kohtaan  ""-merkkien väliin. 
5.Seuraavaksi lisää kuvan osoite ""-merkkien väliin. Kuvan osoitteen saa Tinypicistä heti kuvan latauksen jälkeen ja tähän tarkoitukseen kopioi ylin osoite eli HTML for Websites
6. Tallenna gadget ja katso miltä näyttää.

+ Sähköposti kuvakkeeseen pitää sähköpostiosoitteen eteen kirjoittaa mailto:ja tähän sähköpostiosoite.


Jos tulee ongelmia, niin muistakaa linkittää bloginnekin tähän jotta voin katsoa mikä on pielessä, muuten en voi nimittäin auttaa.. Pahoittelen niitä joilla ei ole blogia, sillä tämä luukku on heille silloin aivan turha. Viime hetken joulukalenteritoiveita voi esittää, jossen saakkaan muutamaa luukkua toteutettua. Voisin kirjoittaa jonkun mielipie/asiapostauksen, mutta mistä?

91 kommenttia

  1. tee mielipidekirjoitus ratsastuskouluista ja siitä, kun kaikki hevoset eivät saa hyvää kohtelua ratsastuskouluilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin kiinnostais tällänen! :)

      Poista
    2. Joo toi ois hyvä aihe muaki kiinnostais! :D

      Poista
    3. Joo tee sellane! :)

      Poista
    4. Niinpä ! Tee, muaki kiinnostaisi:)

      Poista
    5. Oletatteko että Tiialla on omakohtaista kokemusta kaltoin kohdelluista tuntihevosista? -en usko. Tottahan se olisi kiva kuulla Tiian mielipide ratsastuskouluista yleensä, mutta tuollaisesta tuntihevosten hoidon laiminlyömisestä en usko että kovin monella on kerrottavaa. Itse olen käynyt kokeilemassa useita eri ratsastuskouluja (tosin vakituntilaisena jo kymmenen vuotta samassa paikassa) ekä yhdessäkään olla laiminlyöty hevosen hoitoa.

      Poista
    6. minuakin kiinnostaa!:)

      Poista
    7. haha, ei niitä hevosia sielä ratsastuskouluilla kohdella kaltoin. Ettikää oikeita ongelmia tästä maailmasta ja vaikuttakaa niihin älkääkä ulisko siitä että hoitsunne ei saa tarpeeksi sokeria:'D Ihan hyvin niitä hevosia kohdellaan, ainahan sitä parantamisen varaa on mutta kuten sanottua, todellisiakin ongelmia on joten keskitytään niihin:)

      Poista
    8. Silja, valitettavasti kaikkialla ei hoideta. Monessa paikassa kylläkin eikä voi niin rankasti yleistää että jokaisella ratsastuskoululla hevoset hoidetaan huonosti, mutta itse tiedän luetella heti montakin.. Sääli.

      Poista
    9. Kaikkia ei tosiaan hoideta hyvin joka paikassa, mutta en silti osaa tälläisestä postausta kirjoitta kun onneksi lähes joka paikassa olot ovat hyvät:)

      Poista
    10. Ja yllä oleva kysyi onko mjnulla tälläisestä oma kohtaista kokemusta ja voin vastata, että on. En kuitenkaan halua lähteä mustamaalaamaan mitään ratsastuskoulua täällä netissä :)

      Poista
    11. Silja^^ tässä lähellä on talli, jossa laiminlyötiin (kunnes tuli uusia opettajia) hevosia, kuten lyömällä kokoajan tms yksi opettaja pisti hepalta kyljet auki, kun oli tiputtanut vahingossa ratsastajan. Onneks se ope ei oo siellä. Mutta eihän siellä kun vaan henkilökunnan nähen laiminlyödä, eihän ne hepat rääkättyjä oo, mutta melkein. Tiia, tosiaan ei koskaan netissä kannata mustamaalata. Jos kertoisit, niin pian niistä oisi tehty vaikka mitä versioita. Minultakin kerran monet kyseli, mutten ole tehnyt.nykyään en tallia mustamaalaisi, kun on jo sen verran hyvät tilanteet, opettajat vaihtanut ja hepat vaihtunut. Nykyään on jo SRL hyväksymä ratsi koulu..

      Poista
    12. Oho, siis henkilökunnan nähen laiminlyötiin, ei enää niin, mutta osa hepoista on ennen ollut jossain tallilla, jossa ne ei edes antanut oikean määrän ruokaa...

      Poista
  2. Tykkäsin! Apua oli :)

    perritofrida.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. No melki Erkka kummiksi voisiko joulukalenterin yksi luukku olla sellainen että te opetettu esim poskeen väistöt ja laulan nostot tai muuten vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poskeen väistöä :D reps, sori oli pakko

      Poista
    2. siis pohkeenväistö eli puolipidäte ja sivulle vievii apui. myötää kun poni tottelee ja tarvittaes pidättää ja pohkeit. laukannosto eli puolipidäte ja sisäpohje eteen ja ulkopohje taas

      Poista
    3. Tälläiset asiat kannattaa opetella valmentajan avustuksella, ei mistään lukemalla:)

      Poista
  4. Kiva postaus!(:


    -ama

    VastaaPoista
  5. Saako noita kuvakkeita erivärisenä? Esimerkiksi turkoosina? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tallenna some-ikonit koneellesi täältä. Avaa haluamasi värinen ja mallinen some-ikoni, kun kuva on aunneut paina oikeaa nuolinäppäintä ja download/lataa." :)

      Poista
    2. Jos itse muokkaat väriä, en ruennu kaikissa väreissä tekemään noita:)

      Poista
  6. Kiitos ihan sikana, tästä oli apua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän turha mulle, kun ei ole blogia mutta on kyllä tosi anteliasta antaa neuvoja!♥ Teetkö muuten enää toivekuvapostauksia? (:

      Poista
    2. Voisin joskus taas tehdä:)

      Poista
  7. Oisko järkee jättää Tää esim joulun jälkeiseks ku oli aika huono luukuksi. Ois kivempi lukea jotai just erikoispostauksia "joulu kalenterissa", jotai jouluista tai vaikka minkälaisia joulukoristeita teillä on, millasia joulukortteja teette tänä vuonna, jotain erilaista! Tänkin postauksen suosiosta näkee, ettei porukkaa iha hirveesti kiinnosta... Siis rakentavana palautteena, ei ollut Tää postaus mun mielestä mikää joulukalenteriluukku :( vois hyvin olla sillee ettei sulla mitää kalenteria oo, kun postaukset tätä lajia: blogiohjeita, hippolan reissua joka oli aika tynkä, eli ihan normipostauksia :(( onko ideapula vai vain huono suunnittelu? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No keksi sinä minulle 24 hyvää postausideaa! Teen joulukalenteriin juttuja mitä on toivottu ja tätä on toivottu paljon, siksi tein tämän.

      Poista
    2. Joo mustakin vois tää olla normipostaus, ja voisit ottaa asiallisen palautteen paremmin vastaan!! Eihän täällä kohta uskalla kommata. Musta toi joulukorttijuttu ois hyvä :D

      Poista
    3. ei teidän ole pakko lukea jos ei kiinnosta.:P minullekkaan tästä ei ollut hyötyä koska minullakaan ei ole blogia. ja tiiahan sanoi et tätä oli toivottu nii paljo. ei joka luukun tarvi olla teijän mieleen:/

      SIIS IIIIIIK ku yksiä ei kiinnosta:P

      Poista
    4. Tykkäsin vaikka ei oo blogia!

      Poista
    5. Ennen joulukuuta Tiia kyseli lukijoilta ideoita joulukalenteriin ja niiden pohjalta teki kalenterin. Olisitte toivoneet jotain. jos ei miellytä:) Tiia yrittää varmaan mahdollisimman monta toivetta toteuttaa, mutta kaikkia ei voi miellyttää;)

      Poista
    6. Joka blogissa on ollut normaaleja postauksia kalenterissa! Ja tiia on toteuttanut enne tätä aika monta erikoispostausta joten keksikääpä ite joka päivälle erikoispostaus mitä tiia ei oo tehny. Ja jos tää oli toivottu nii yleensä tiia toteuttaa mitä on toivottu !

      Poista
    7. Itelleni tästö oli ainakin hyötyä. Ei Tiia varmaan tee sellaisia postauksia mitkä miellyttää kahta ihmistä. Oisitte toivonu jotain silloin kun sai toivoa..

      Poista
    8. Ihmettelen kovasti tätä kun tullaan valittamaan että tämä luukku ei ollut mieleeni ym. Minulla ei ole blogia joten skippasin koko luukun, mutta tämä on oikeasti hyödyllinen niille joilla on blogi ja ovat toivoneet tätä. Kaikkia ei aina voi miellyttää, mutta kuitenkin Tiia pyrkii mielestäni tosi hyvin noudattamaan lukijoiden toiveita. Sama juttuhan se on jos tilaa jotain lehteä missä tulee joka kerta juliste/julisteita. Ei joka lehdestä tule sitä julistetta minkä itse juuri haluaisi. Bloggaajalle varmasti tosi rankkaa kun koittaa kuunnella ihmisiä täällä blogissa ja pyrkiä tekemään toivepostauksia ja silti tulee kuraa niskaan.

      Ihmiset, jos jokin postaus on sellainen mikä ei sinua kiinnosta/ hyödytä mitenkään, voit jättää välistä sen postauksen, kyllä taas seuraavana päivänä avautuu joulukalenterin uusi luukku joka voi olla mieleisesi, välillä kun lukee näitä kommentteja niin moni vaikuttaa 6v lapsilta joka ei saa sitä my little ponya minkä olisi halunnut :) Pitäisi oppia ymmärtämään että kaikki ei mene aina miten itse haluaa. Kuitenkin tätä blogia lukee monta tuhatta ihmistä niin kaikkia ei voi aina miellyttää.

      Hyvää joulun odotusta Tiia sinulle ja koko perheellesi, sekä tsemppiä Voiton kanssa jatkoon, harmi kun et Voiton kanssa käynyt siinä kouluratsastusklinikassa, olisi varmasti saanut paljon apua ja uutta tietoa, mutta kyllä sitä kuuntelemallakin oppii (:

      Poista
  8. Hyödyllinen postaus varmasti bloggaajille, mutta ei niinkään anonyymeille, joilla ei ole blogia. Se elokuvakin vaikuttaa huonolta viime vuoteen verrattuna. Mutta muut postaukset on ollu tosi kivoja!;)

    VastaaPoista
  9. Täytyy ehkä laitaa omaan blogiin :)

    VastaaPoista
  10. Vaikka mulla ei ole blogia, ei tämä ole minusta lainkaan ikävä luukku, sillä ymmärrän, että tästä voi olla monelle paljon apua ja hyötyä! Mulle tuli jotenkin jouluisen lämmin mieli kun Tiia jakaa näinkin avoimesti omaa oppimistaan blogin muokkauksesta, moni itsekeskeisempi ei suostuisi näin paljon muiden eteen tekemään!

    Niin, halusin vielä sen sanoa sulle Tiia, että sun blogia on aina ilo lukea sen takia, että suhtaudut lukijoihin niin hyvin. Et vastaa ilkeästi tai puolustelevasti asiallisiin mutta kriittisiin kommentteihin, niin kuin monet Suomen suosituimpia blogeja pitävät, sua huomattavasti vanhemmatkin bloggaajat tekee. Kiitos ja tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  11. Koodikielellä-blogista löytyy ladattavat some-ikonit myös, kannattaa käydä katsomassa. Muutenkin kyseisestä blogista on paljon hyötyä ulkoasujen kanssa :)

    VastaaPoista
  12. Pakko kommentoida, että tuolta tinypicistä tulee helposti viruksia. Kannattaa sen sijaan käyttää aijaata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, mä en ole koskaan kuullut tollaisesta mutta voi tietty olla totta:)

      Poista
  13. anteeks ku kysyn ja tää ei liity mitenkään tähän aiheeseen, mutta montako koetta teillä on yleensä koeviikossa? itse olen viitos luokalla ja meillä on kokeita tälle viikolle viisi, eli jokaiselle päivälle yksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jo on jos vitosluokalla 5 koetta viikossa :o ite oon kutosluokalla ja maksimiraja on, että yhessä viikossa ois 2 koetta:D

      Poista
    2. Musta ois kiva joku kuvapostaus jos ois tosi paljon kuvii, tai sellane video/kuvapostaus missä Tiia menoa Lillillä, ja Pinja Voitolla:)

      Poista
    3. Meillä on 6-7 koetta peräkkäin, joskus vklp sattuu väliin. Ala- ja yläasteenkin kokeet eroavat suuresti lukion kokeista, koealueena kun on koko kirja:)

      Poista
  14. Turha mut joillekkin hyödyllinen. Ite pisin tyknny viel enemmä jos ois blogi... :):)

    VastaaPoista
  15. Voisitko tehä
    -meikkivideo
    -3 asiaa jotka ärsyttää video
    -haasteita esim smoothie, brain blasterz yms..
    -videopostaus sillei hienosti kuvattuna jossa on musiikki niiku joskus teit:)
    -videopostaus jossa sekoilette tai nauratte ja ootte niiku hauskoja ku teillä on nii hauskoja juttuja:)

    VastaaPoista
  16. Muuten kiva mut ask.fm:stä et tehny ikonia:/ :D joo tosi tärkee mut se ny ois ollu ehkä ainut minkä blogiini oisin lisänny....xD

    VastaaPoista
  17. Videopoataus joka on pitkä!

    VastaaPoista
  18. Tosi hyvä postaus. Sai paljon apua ja nyt ehkä itselläkin onnistuu :D Kiitos!

    VastaaPoista
  19. onks noi ainoot värit mitä saa, vai voiko niiden väriä muuttaa jotenkin? :)

    VastaaPoista
  20. Hyvä postaus, vaikka mulla ei blogia ookkaan:) joku kuvapostaus olis kiva, laita vaikka epäonnistumiskuvia, parhaat kuvat voitosta tms.

    VastaaPoista
  21. Hei tosi kiva että teet tällaisia postauksia ja autat lukijoitakin ymmärtämään noita koodeja:) Sellanen kysymys kuitenkin että kun tuo html koodi tinypicistä pitäisi kopioida, tiedätkö miksei se onnistu? Tavallaan kun sen maalaa, niin vaihtoehdoista "Kopioi" ei ole valittavissa, jos ymmärsit.. Täs on nyt varmaan joku juttu jota tällainen tekniikan ihmelapsi ei heti hiffaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa tätä sitten: http://aijaa.com/

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  22. kiitos tästä, tää autto tosi paljon (: !

    VastaaPoista
  23. ¨miten oot saanu yhteistyökumppaneita ? haitko jostain ? onko se ilmaista ? Onko se kivaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kysynyt heiltä tai he minulta haluanko yhteistyöhön. On ilmaista ja onhan se tietty kivaa saada vähän vaivan palkkaa:)

      Poista
  24. Miks mulla ei tule siihen tinypicin HtML for websites kohtaan mitään? Kysyinki tätä sulta jo askissa mutta et vastannu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otappa screenshot, en tahdo uskoa ettei siihen tullut mitään:/

      Poista
    2. mis mä laitan sul sen kuvan sit? Kik, fb

      Poista
  25. Eihän tästä hirveesti mulle apua ollu, kun ei omaa blogia oo, mutta saattaa myöhemmin jos blogin teen, tulla käyttöön =] hyvin kuitenkin selitit =)

    VastaaPoista
  26. Kiva postaus! Ja kiitos ohjeesta, sain onnistumaan :) www.diarygrafiikka.blogspot.com

    VastaaPoista
  27. En tajua miks joulukalenteria täällä haukutaan, kun on kerran toivottu tälläisiä. Ja sanotaan, että on normaaleja.... Tiia ne on vaa harvoja, mun mielestä tääkin oli hyvä vaikkei blogia ookkaan. Odotan joka päivä innolla milloin julkeiset uuden luukun:) jatka samaan malliin vaan!

    VastaaPoista
  28. Ei liity tähän postaukseen mutta huomasin sun fb sivulta että voitto oli klipattu ja kysyit muistaakseni joskus jotain loimitusvinkkejä? Itse vuosia klipatjtujen kanssa voisin neuvoa että vältä fleeceloimia, ne ovat klipatulle kylmiä pakkasella ja säihköistyvät herkästi jolloin tuntuvat ikävältä. Villa on kaikista paras, villainen viltyi kannattaa hankkia vaikka alku- ja loppuverryttelyihin sekä ratsastusloimi on klipatulla ulkona ratsastaessa ihan ehdoton! Kovimmilla pakkasilla voi sitten pitää vaikka sitä vilttiä, mukavampi hevoselle liikkua kuin edestä kiinni oleva loimi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klipatulle kaikista ikävämpiä loimia ovat villa- ja fleeceloimet, koska ne kinnaavat ja mikäli valuvat yhtään taaksepäin niin jäävät sitten kiristämään, kun lyhyt karva estää niitä liukumaan takaisin paikoilleen vastakarvaan. Paras vaihtoehto on loimi, jossa on sisäpuolikin sellainen liukas. Toki kuivatuksessa on pakko käyttää esimerkiksi fleeceloimea, mutta sitä ei olisi hyvä jättää yöksi päälle juuri ekana mainitsemani syyn vuoksi :)

      Poista
    2. Tarkoitin villaa siis nimenomaan eatsastukseen ja kuivatukseen, jäi hieman epäselväksi :)

      Poista
  29. Tee sellanen postaus, missä ois sun normi arkipäivän aikataulu, et missä välissä teet mitäkii. Ois myös kiva kuulla samassa yhteydessä, et miten ehit käyä kouluu ja heppastella(samantapainen kuin pinjalla)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt jo sellaisen http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/11/lukio-aikaa-vieva-harrastus.html

      Poista
  30. Kiva luukku, tästä oli apua ! :) ehtisitköhän tehdä videopostausta ? Mulle tuli sellanen idea, että tekisitte sellasen best friend tagin Pinjan kaa, jolloin se ois niin sister tag. Tää ois varmasti tosi kiva teidän toteuttamana, jos teillä vain olisi aikaa siihen ? :) luulen, että tällaisesta ihan pidettäisiin ;) vai mitä luulet?

    VastaaPoista
  31. käykääpäs kaikki koodien kanssa hukassa olevat kurkkaamassa

    http://koodikielella.blogspot.fi/

    löytyy kaikki tiian panttaamat "salaisuudet" ja tosi selkeästi selostettuina! eikä viedä turhaan tiian niin hirmuisen kallista aikaansa jota käyttäisi teidän neuvomiseen kun ne kaikki samat asiat löytyy tuolta niin helposti:-))

    VastaaPoista
  32. Tee mielipide postaus vlogaajista jokka on Viel ala asteel tai ratsastus taidon arvostelemisesta

    VastaaPoista
  33. mulla ei toimi!! http://minkalifestyle.blogspot.fi/
    tein mielestäni kaiken oikein mutta vain gadgetin otsikko näkyy [LINKKEJÄ]

    VastaaPoista
  34. tein niiku ,käskettii (oon kokeillu käyttää sun ja koodikielella blogin neuvoi) niin kuvat ei näy vlogissa tulee vain valkea neliö jossa vihreetä sinistä ja jtn. sit kun siitä painaa niin menee sillain et tulee mun blogin osoite ja sen perässä osoite vaikka facebook.com eli mun tapauksessa tuli näin :http://nailsandlove.blogspot.fi/ask.fm miten saisin ton menee sillain ettei tuu mun blogin osotetta? O_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää kirjoittaa koko osoite eli alkaen http://www.

      Poista
  35. http://millaas-blog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  36. Mulla ei lataudu tinypiciin ku sanoo et oon väärä formaatti??

    VastaaPoista
  37. Kiitos ohjeesta, siitä oli tosi kovasti apua, minusta on hienoa, että haluat auttaa meitä muita tuollaisten tekniikan ongelmien kanssa.. olin jo kauan miettinyt, että mistäköhän saisi tuollaisia kuvakkeita ja vasta nyt kun olen perustanut juuri pari viikkoa sitten blogin, niin huomasin tämän postauksesi... joten vielä kerran KIITOS TIIA! olet paras, <3

    VastaaPoista
  38. Heippa! Aika uutena bloggaajana kokeilin lisäillä someikoneita blogiini. Muut onnistuivat, mutta ei sähköposti... voisitko vielä sen koodin laittaa? :) Blogini löytyy osoitteesta http://yourssblogi.blogspot.fi/.

    VastaaPoista
  39. http://elinavallu.blogspot.fi/ mul tulee noitten ikonien perää jotai tekstiä??

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.