Omatoimista estetreeniä

lauantai 26. huhtikuuta 2014


 Moi! Kuten pari postausta sitten taisin mainita; tällä viikolla ei käyty ollenkaan estevalmennuksessa, joten hypin itsenäisesti nyt jo toista kertaa vähän ajan sisällä. Ekalla kerralla viime viikolla menin puomeja ja kavaletteja, joten viime maanantaina oli vuorossa se varsinainen hyppypäivä. Ekaa kertaa tänä keväänä pääsi koko estekalusto käyttöön, kun rakensin pienen radan meidän kentälle. Meillä on noita tolppia sen verran vähän, etten saanut yhtään oskeria tehtyä. Tällä kertaa mentiin siis pystyteemalla. Tein melko helpon radan, ettei suurempia ongelmia syntyisi tai jos niitä kuitenkin tulisi osaisin ne varmasti itsekkin ratkaista. Yksi 17m linha, yksi 21m kaareva linja ja suunnan vaihto pysty halkaisijalle.



Tulin alkuverkaksi ravipuomeja, jotka sujuivat yllättävän hyvin! Voitto on yleensä melko tunari ravipuomien kanssa ja koikkelehtii niitä ihan miten sattuu. Eikös muuten olekkin hyvä kulma kyynärpäissä mulla noilla puomeilla..;) Pinja vaihtoi hetken kuluttua ravipuomit laukkajumpaksi. Tämäkin sujui hyvin ja lisäsin jumpan perään sitten pari hyppyä pienille verkkaesteillekkin.

Pienen huilin jälkeen ratsastin molemmat suhteutetut linjat läpi. Aloin hieman miettimään parin hyppykerran jälkeen miten näin pienilläkin esteillä 17 metrin linja voi olla ahdas viisi laukkaa. Pinja tarkisti linjan ja se olikin vain vähän reilu 14 metriä. Huppista.. Kantapään kautta tuli taas opittua, että ne linjat tosiaan kannattaa mitata useammin kun kerran rakennusvaiheessa. Onneksi tämä mun virhe ei aiheuttanut mitään katastrofaalista, kun esteet olivat kuitenkin melko pieniä ja heppa tuli hyvin takaisin. Pinja pidensi välin ja sitten alkoi jo tuntua normaalille 17 metrille eli pienillä esteillä melko normaali viisi laukkaa.



Linjat ja ekan lyhyen radan hypättyäni Pinja nosti kaikkia esteitä pari reikää. Voitto oli melko kiva ratsastaa. Pyrki hyvin eteenpäin, muttei ollut liian villi. Paikat osuivat suhteellisen hyvin kohdalleen, muutama vähän kaukaa ja pari vähän läheltä. Yhden kiellonkin onnistuin saamaan aikaan mokaamalla kaarevan linjan ihan totaalisesti. Olin linjan puolessavälissä, kun yhtäkkiä päätin mennä kuuden laukan sijaan viidellä. Voitte arvata, ettei siinä hyvin sitten käynyt.. 21metriä voisi tulla ihan kohtuullisen helposti viidellä varsinkin vähän kaarretta oikaisemalla, mutta ei se onnistu jos tän idean keksii vasta pari askelta ennen estettä. Tulin sitten koko radan uudestaan ja se sujui täysin ongelmitta.



Yksikseen hyppääminen on oikeastaan aika opettavaista. Joutuu oikeasti miettimään mikä meni pieleen, miten ratsastan tuon linjan, mitäs nyt kun tuli näin pieni hyppy ekalle esteelle jne. Yleensä valmentaja sanoo miten meni ja miten pitää tehdä, nyt kun kaiken joutui pohtimaan ihan itse oli homma melko erilaista. Kyllä me kuitenkin jatkossakin käydään siellä valmentajan silmän alla hyppäämässä, mutta ei yksikseen hyppääminenkään hullumpaa ollut.



Hauskaa meille ainakin oli!
                  
                                                                   

77 kommenttia

  1. Tuolta paikasta mistä olet ottanut tän sun blogin taustan niin mistä saat muutettua ton taustan väriä? Kiva postaus muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvanmuokkausohjelmalla oon muuttanu värit :)

      Poista
    2. Mistä paikasta muuten olet ottanut taustan?:)

      Poista
  2. Hyvin näyttää kyllä menevän!

    VastaaPoista
  3. Hyvin hyppäätte! Minkä korkuisia ne oli? Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvin meette pakko sanoo! Mutta pikkusen vain häiritsi kun sun kädet on tosi matalalla ja kyynerpäissä ei oo kulmaa, kun meet noita puomeja. Oliko tähän joku tietty syy? Mutta kiva et pääsette kotonakin menee esteitä itsenäisesti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitko postausta? Siinä mainitsinkin juuri tuosta. Puomeilla tietty myötään kädellä vähän eteen, että se lisää vielä sitä erityisesti :)

      Poista
  5. Ihana estekalusto teillä, kannattais hypätä useamminkin kotona, esim. enennen kisoja tehä samantyyppisen radan omalle kentälle..!

    VastaaPoista
  6. Ja, mistä lataat noita taustoja blogiisi?

    VastaaPoista
  7. Tosi hyvin meette :)! Toimiiko sulla toi bloggerin muokkaus kohta? :D

    VastaaPoista
  8. Tosi kivan näköstä :) Hyvin näytätte menevän ilman valmentajaakin. Voitko joskus tehä videon ku hyppäät yksin, että näkis vähän paremmin millasta rataa meet? Ja mistä te ootte ostanu noi tolpat ja puomit? :) ps. Nyrkit pystyyn ;) Mutta itelläki ne unohtuu tosi monesti. Vaikka se nyt ei onneksi niin kovin olennainen asia ookkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy katsoa saataisiko ensi kerralla sellaistakin tai sitten pitää piirtää ratapiirrustus. Tolpat ja puomit on hallahuhdalta.

      Poista
    2. Tiia sä vähän liian helposti otat ittees nuista vinkeistä. Äskenkin et maininnut tosta "nyrkit pystyyn" jutusta mitään ja kommentistasi sai todella "ärsyyntyneen" kuvan. Ei sun tarvitse aina muistaa kaikkia juttuja, en niin väitä, mutta olisit edes voinut sanoa "Hyvä kun huomautit". Ei sinun tarvitse olla se paras ratsastamaan vaikka oletkin hyvä bloggaaja! :)

      Poista
    3. Enmä ole itteeni ottanut :D? Mä kyllä tiedän mikä mun istunnassa on väärin, näen sen itse kuvista ja mulla on myös valmentaja kertomassa virheistä. En siis vaan tarvitse tai kaipaa tuollaisia huomautuksia, siksi ne usein jätänkin huomioimatta. Ja vastauksestani saa ilmeisesti tylyn kuvan, kun siinä ei ole yhtään hymiötä? Ei mun tarkotus ollut olla "ärsyyntynyt" :D

      Poista
  9. Kyynärpäissä pitäisi olla 90º kulma että ei tuo ehkä ihan ollut mutta sun ratsastus asento on parantunut huimasti!! Oot kaunis ja Vote on söpö! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep tiedän, sanoin postauksessa sarkasmilla, että käteni olisivat hyvin :D

      Poista
    2. Haha, pötypuhetta! Missään nimessä ei 90 asteen kulmaa kyynerpäähän. Se tarkoittaisi, että käsi olisi takana ja ylhäällä ja todella jäykässä asennossa ratsastuksen kannalta. Oikea asento on, kun käsi on samassa kulmassa kyynerpäähän nähden kuin ohja. Että ano meeppä niille teoriatunneille ennen pätemään tulemista.

      Poista
  10. Miks ratsastat farkuilla?

    VastaaPoista
  11. Hei, ajattelin vaan kysyä, että minkäkokosia kuvia käytät noissa taustoissa ? Itelläni ku oon laittanu nii on tullu vaa sellasia, että kuva tulee monta kertaa ja muodostaa taustan...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisimman pieniä, koska laitan sen toistamaan itseänn niin se lataa nopeemmin :)

      Poista
  12. korkein este mitä ootte voten kaa hypänny?:) entä lillin kaa?

    VastaaPoista
  13. Kiva postaus! :)
    Onko sulla Roeckl hanskat? :)

    VastaaPoista
  14. Muuten mitäs Armille ja Mintulle kuuluu, kun en oo ainakaan täällä blogissa niistä kuullu vähään aikaan:) (tai sit en oo vaan huomannu):D

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva postaus! Hei muuten, minkä merkkiset noi sun housut on ja mistä ostit kun itekki oon miettiny et hommaisin punaiset ridahousut ja noi sun näyttää tosi kivoilta. C:

    VastaaPoista
  16. Hyvä postaus, ja oot kehittyny huimasti! HYppäät ihan megahyberhyvin!!!! Onks sulla vinkkejä, millä sais asennon pysymään oikeena hypys? Voisit vaik tehä jonku postauksen, esim: Vikkini hyppäämiseen, yms...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oikeen kyllä oo, kannattaa vaan harjotella ja harjotella. Katsoa videolta miltä näyttää ja pyytää joku korjaamaan ja muistuttamaan korjaamisesta kentän laidalle :)

      Poista
  17. Kiva postaus! Tekisittekö joskus jotain haaste videoita? :)

    VastaaPoista
  18. Kiva postaus! onnea muuteen 7000 lukiasta! Tuleeko jotain erikoispostausta kun tuli nyt 7000 lukiaa ja vähän päälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tehdään jossain vaiheessa paljon toivottu Tiia vs. Pinja erikoisvideo, mutta ei se mitenkään erityisesti oli 7000 lukijan kunniaksi.

      Poista
  19. Kiva postaus ! Minä ajattelin että mitä pidät turvaliivistäsi, onko notkea, hyvin istuva pehmeä ja helppo pukea päälle? Olen ajatellut uuden turvaliivin hankintaa jo pitkään. Osaisitko suositella? Paljonko teidän turvaliivit/sinun turvaliivisi maksoi? ( 100-200€ , 200-300€ vai yli 300€)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun Racesafe on melko mukava päällä, varsinkin tää isompi koko. Mulle ei vaan oikein löydy tosta mallistsota sopivaa kokoa, isoin lasten koko on liian ahdas hartioista ja pienin naisten koko on liian iso vartalosta eli en saa sitä tarpeeksi tiukalle. Liivi taitaa maksaa jotain 200-300e.

      Poista
  20. Tää oli tosi kiva postaus! Sä osaat ratsastaa sata kertaa paremmin kun mä. :)

    VastaaPoista
  21. En ole löytänyt netistä kunnon ravipuomi välejä, joten ajattelin kysyä sulta. Ihan hevosen välit jos saisin :) Kiitos jo etukäteen! Hienosti meette! :D

    VastaaPoista
  22. Sun hyppytekniikka on ihan älyttömän hieno! Kiva postaus, hyvä te! :)

    VastaaPoista
  23. Ihana postaus.. Voitolla näyttää ainakin ponnua riittävän, ja ratsastat kyllä tosi hyvin ;)

    VastaaPoista
  24. Oisko sul mitää vinkkejä miten saisin pepun pidettyä alempana kun hyppään? :D Yleensä se nousee ihan liikaa. Kaveri kävi kuvaamassa just viikko sitten mun estetuntia, ja huomasin että kuinka korkeelle se mun peppu lentääkään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vaan koittaa ajatella sitä joka hypyssä, itsellänikin sama ongelma, joka vieläkin tulee esiine!:D

      Poista
  25. miten saat sun jalat pysymään noin hyvin ku mulla menee aina jalka esteillä tosi taakse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulal vaan on aina ollu jalka noin, joskus se menee vahingossa jopa liian eteen. Joten valitettavasti en osaa antaa mitään vinkkiä:D

      Poista
  26. osaisitko Tiia auttaa? Miten sait tuon lapun missä lukee tulossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koodasin tohon gadgettiin taustakuvan, joka on tuo lappu :)

      Poista
    2. aijaa, ois kiva saada omaan blogiin tuollanen. Sä et varmaan suostu antaa koodia? ethän?

      Poista
    3. En pidä mitään koodiblogia, joten kuiten arvasit enmä niitä mielelläni jakele varsinkaan anonyymeille kyselijöille :)

      Poista
  27. Moi! Kaipaisin neuvoa blogini kanssa. :) Multa on kadonnu kuvat tietyllä aikavälillä. Tiedätkö mistä tämä voisi johtua? Jos nyt laitan kuvia ne kyllä näkyvät. Kiitos avusta. :)
    schleich-blogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä yhtään tiedä, melko ikävä juttu :/

      Poista
  28. Tämä oli aivan tosi hyvä postaus! Tykkään just tämmösistä perus ratsastuspostauksista. Ois kiva jos näitä tulee lisääkin.
    Muuten, teidän meno näytti tosi hyvälle :) Voisitko joskus tehdä sellaisen videopostauksen taas tallista missä hyppäätte ihan omalla kentällänne itsenäisesti jne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidit:) Pitää katsoa millon innostutaan taas kuvailemaan videopostauksia.

      Poista
  29. Saako Voitto ja Lilli aina iltaisin väkirehut ennen heinää? vai annatko niille tarhaan tupot heinää ennenkun otat sisään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa tai sitten annan niille vähän heinää ennen kauroja :)

      Poista
  30. Minne sie oot lomamatkalle menossa?!?!?

    VastaaPoista
  31. Oletteko pesseet teidän puomit kun ne näyttää niin puhtailta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla, niitä vaan säilytetään aina kärryssä eikä jätetä lojumaan maahan niin ovat noin puhtaita:)

      Poista
  32. Haluisin kysyä hieman varusteiden ostamiseen apua . Kun olen ostamassa 120cm korkeaa ponia niin kun sillä ei tuu mitään mukana kun päitset ja en oikeen tiedä että mistä tiedän minkä kokosia loimiä ja nää sille pitäs olla :( jos voisitte auttaa :3 ja kiva postaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyppä ponin omistajalta tai kaupasta mistä oot ostamassa, ne tietää paremmin :)

      Poista
  33. Kivoja hyppykuvia :)! Ja hyppäät hienosti!

    VastaaPoista
  34. Itsenäisesti hyppääminen kyllä kehittää huomattavasti omaa estesilmää ja itse olen saanut siitä etenkin itsevarmuutta enemmän. :) Mutta hienolta tuo meno näytti kyllä kuvista ja etenkin hauska tuo missä itse hymyilet hypyssä :D

    VastaaPoista
  35. Eihän suo vaan sattunut? :) Kukas muuten hoitaa teidän hepsuja (teidän lomalla) ?

    VastaaPoista
  36. Mielettömän ihania ja hyvälaatusia kuvia! Oliks nää otettu sillä teiän uudella kameralla ?

    VastaaPoista
  37. Tosi hieno toi sun kyynärpäitten kulma noissa ravipuomeissa XDDD Mut sul o silti ihana blogi ja tykkään lukee <33

    VastaaPoista
  38. Sä oot superhyperhyvä hyppäämään. Sulla on ihana blogi (niinku Pinjallaki) mut tykkään lukee näitä sun juttuja:)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.