Terhin ja Voiton hypyt ulkona

lauantai 12. huhtikuuta 2014

'

 Moikka! Maaliskuun alussa Terhi hyppäsi Voitolla ekaa kertaa, sen jälkeen oli pientä saikkua ja muita kiireitä meillä molemmilla, joten nyt vasta saatiin Terhi uudestaan Voiton selkään. Sanna sanoi viime valkussa, että kannattaa nyt jatkaa tällä samalla kaavalla mitä olette tehneet, kun kerta heti on tuottanut jotain tulosta. Jatkossakin Terhi hyppää Voitolla tai sitten vähän tsekkailee mun hyppyjä ja tarvittaessa nousee selkäänkin. Pitää vain katsoa millon saadaan meidän aikataulut taas kohtaamaan ja toivoa, että tämä sama onnistumisien sarja jatkuisi..:)

Jouduttiin äidin kanssa ihan kunnolla kuntoilemaankin, kun kannettiin ekana melkeen kaikki esteet maneesiin. Sitten selvisi, että siellä alkaa pian kouluvalmennus, joten eikun kaikki esteet ulos. Tuntuu kyllä nyt jälkeenpäin vähän käsissä..

Voitto pääsi eilen sitten hyppäämään ekaa kertaa ulkokentällä, vaikka sää olikin sateinen. Sehän nyt ei niin kummallista ole, sillä me ratsastetaan muuten läpivuoden ulkona. Kuvasin sateenvarjon alla teille muutaman kuvankin, mutta luovuin sitten koko hommasta kun meni niin hankalaksi zoomailla yhdellä kädellä ja pitää varjoa toisella. 

Terhi verkkasi Voittoa ensin melko pitkään sileellä, puomeilla ja kavaleteilla. Läksyksi saatiin vastalaukkaharjoituksia, sillä se voisi helpottaa sitä, ettei Voitto vaihtaisi liian herkästi laukkaa. Terhi kertoi, että tekee itse päivittäin omilla hepoillaan vastalaukkaa. Ja itse teen hmm.. ehkä kerran kahdessa kuukaudessa.. hups! Tänään kuitenkin ryhdistäydyin ja tein vastalaukkatehtäviä, onnistuivat yllättävän hyvin!

Itse hypyt sujuivat todella hyvin, eikä tullut samanlaisia ongelmia mitä viime kerralla. Loppuun Terhi hyppäsi vielä hieman suuremman radan. Terhi ehdotti, että voisin kokeilla kisaverkassa ottaa melko vähän hyppyjä, sillä Voiton ratsastettavuus muuttuu melko vaikeaksi, kun se kiihtyy ja hieman poikittaa parin radan jälkeen. Tosin kisoissa Voitto kiihtyy paljon nopeammin mitä kotona, mutta pitää koittaa saataisiko sitten meidän kisakauden alkaessa löydettyä joku hyvä ja meille sopiva systeemi.

Hi! Yesterday professional rider Terhi rode Voitto. Maybe you remember last time when Terhi rode Voitto if you don't remember click here and read the post. The first time this year Voitto jumped outdoor arena and he was so happy :) I took only couple photos because it's rained a lot. These photos are the first round but the last round Terhi jumped a little bit higher. I got homework much more counterlead training because Voitto switch to lead too easily and wrong points. Have a nice weekend!





                                                                        

84 kommenttia

  1. Kiva postaus ja kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Terhillähän meni ihan hyvin! Mukavaa kevään jatkoa sinulle ja Voitolle!

    VastaaPoista
  3. hei mistä lataat musiikit videopostauksiin? :) tai miltä youtube käyttäjält tms? :D

    VastaaPoista
  4. Näitä sun postauksia on tosi kiva lukea ja tää sun blogi on muutenkin tosi hyvä! C:

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää:) !!

    VastaaPoista
  6. Hyviä kuvia :) muute onks toi vartiaisen terhi ?

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo viimenen kuva! Ja kiva postaus :)

    VastaaPoista
  8. Ihana Voitto ja hienoja kuvia! :3 Ei ole pakko vastata tähän kysymykseen, mutta mietityttää kun eikö Outi ole sun äitis, nii miks sanotte häntä Outiksi? :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Meidän äitin nimi ei ole Outi, mutta siis kutsutaan sitä nimellä ihan vaan tavan vuoksi.

      Poista
  9. haha jos en ois lukenu otsikkoo en ois tienny et toi on voitto:D näyttää erilaiselta..

    VastaaPoista
  10. Miks mulla tulee nää postaukset aina myöhässä? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minne tulee myöhässä? Blogger, Bloglovin yms. palvelut vievät aina hetken aikaa ennen kun postaus päivittyy heidän tietoihinsa ja sitä kautta sinulle. Mä kuitenkin julkaisin tän ihan hetki sitten, ettei tää kovin myöhässä oo :)

      Poista
    2. Mulle tuli 19:20 bloggeriin ilmoitus, että ois tullu silloin postaus, mutta kun tulin tänne niin täällä oli lähetetty kommentteja jo 18:34

      Poista
    3. Jep Blogger varsinkin päivittää melko hitaasti, mulla saattaa tulla postaukset sinne jopa päivän viiveellä. Itse käytän Bloglovinia, koska yleisesti vähän nopeampi vaikka sinnekkin tulee joskus tosi viiveellä :/

      Poista
  11. Ihania kuvia! Toivotaan, että jatkossakin Terhi pääsee hyppäämään Voitolla ja jatkuisi hyvä putki!

    VastaaPoista
  12. nyt meni toi maneesijuttu ohi, miten se liitty aiheesee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, lisäsin ton kappaleen jälkeenpäin ja meni hiukan väärään väliin. Se siis liittyi aiheeseen koska tuo tapahtui ennen kun Terhi ratsasti Voiton.

      Poista
  13. Tää postaus oli kiva,sopivasti kuvia,vissiin pari,ja teksti oli kiva!Mukava saaha aina vaihtelua kuvien määrästä.Ja tää postaus oli myös opettavainen,kivoja pikkupikku vinkkejä itellekki!:) Ite menin kisoissa viime viikonloppuna ratsastuskoulun ponilla 40cm ja se on aika villi verkassa,otin pari pikku hyppyä (3?) ja rata meni hyvin kävelin ja ravailin vaan :D mut kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  14. Vautsi, Vote meni tosi hyvin Terhillä! :) Ei pahalla kyllä se sullakin menee hyvin, mutta hyvä että ammattilainenkin ratsii Voittoo :)

    VastaaPoista
  15. Hienosti menevät ja Voitostakin on varmaan kiva saada välillä aivan uudenlainen ratsastaja selkään? :) Tiedätkö kuinka korkeita hyppäsivät? Ja söpösti Voitto on päättänyt kunnolla kasvattaa kaulaan karvat ennen muuta vartaloa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekalla kerralla se oli kyllä vähän ihmeissään, mutta on se varmaan kivaa kun osaava menee. En osaa yhtään arvioida kun en edes käynyt siellä toisessa päässä esteiden noston jälkeen ja niin kaukaa on vaikea arvioida. Ei ne kuitenkaan mitään kovin suuria olleet, isompia mitä nuo kuvien kuitenkin :)

      Poista
  16. Kivalta näyttää tuo meno, mutta kuvat mun makuun vähän liikaa muokattuja - ainakin pari vemeistä :)

    VastaaPoista
  17. Kiva postaus lukea, yleensä suht pitkiä tekstejä on tosi tylsä lukea mutta tätä sun postausta (sekä kaikkia muitankin!) on kiva lukea, koska et jaarittele turhia! :) Kuvatkin ovat nykyään tosi kivoja, kun oot alkanut muokkaamaan niiden värikylläisyyttä (?) enemmän! :)

    VastaaPoista
  18. En millään tavalla kyseenalaista Terhin asiantuntevuutta ja osaavuutta, väitä itse ratsastavani paremmin tai kirjoita tätä ilkeäksi kommentiksi, mutta kuvissa joissa Terhi on hypännyt voitolla ei hänen ratsastusasento, kevytistunta tai myötäys ole näyttäneet niin hyviltä kuin muilla ammattilaisilla joiden suorituksia olen katsonut. Näenkö tilanteen vain jotenkin väärin, vai onko Terhillä hevosalan koulutus jotenkin "puutteellinen"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhi on koulutukseltaan ratsastuksenopettaja (ei ohjaaja, vaan oikeasti opettaja) ja kisannut esteitä mm. HIHS:issä sijoittuen 135cm luokassa. Tarkempaa en ole perehtynyt hänen kilpailumenestykseen, mutta tuo tulos nyt löytyi ekana seuran sivuilta. En usko, että yksi Suomen parhaista valmentajista olisi suositellut meille Terhiä kuskiksi, jos hänen taitonsa/koulutuksensa olisi jotenkin puutteellinen :)

      Poista
    2. Eri ratsastajilla on erillainen ratsastusasento ja tyyli myödätä. Kyse on tuskin koulutuksen puutteesta, sillä ainakin ymmärtämäni/kuulemani mukaan Terhi on todella kehuttu ja pidetty ratsastaja. :)

      Poista
    3. Jos en aivan väärin muista, niin Terhi on master-opettaja, ja muutenkin kuten Tiia sanoi kisannu jo melko vaativia luokkia, joten en alkaisi kovin kevyin perustein hänen ammattitaitoaan epäillä :)

      Poista
  19. Minnekkä rosa on jäänyt? Tuleeko terhistä sulle uusi valmentaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terhillä ei ole aikaa valitettavasti valmentaa meitä pysyvästi, joten ei tule meidän valmentajaa. Valmentaja kuviot ovat ollee nyt vähän sekavat mm. maneesivuorojen hankaluuden takia, katsotaan miten nää selkiytyy kunhan päästään omalle kentälle treenaamaan eikä tarviste varailla maneesia tai säätää aikatauluja maneesivuorojen mukaan :)

      Poista
  20. Voiko sinun mielestäsi kaksi vuotta hevosia säännöllisesti harrastaneena hankkia oman hevosen, ei kilpailukäyttöön, vain harrasteluun ja yhdessäoloon :) ?
    Mitkä ovat sinun mielestäsi tärkeimmät asiat, jotka tulisi osata, ennen kuin hankkii oman hevosen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä pitää kysyä sinut hyvin tuntevalta ihmiseltä, vaikea sanoa noilla perusteilla mitään:) Eli vaikka opettajaltasi.

      Poista
  21. Anteeksi kun kysyn, mutta onko sulla enään yhteistyötä suitsisopin kanssa? Vai onko mulla vaan menny jotenkin kaikki postaukset ohi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, kunhan saan vikan sponsorituotteen niin selvennän siinä postauksessa vähän asioita:)

      Poista
  22. Miten Pinjalla meni kisat?

    VastaaPoista
  23. Hyvin Terhi menee. Hypyt teräviä, voitto käyttää selkää hypyissä.
    Harmittaa teidän puolesta. Voittoa hyppää vieras ja hypyt onnistuu. Kilpailut edessä, etkä pääse itse hyppäämään. Pinjalla taas joutuu menemään vieraalla hevosella, vaikka on omakin. Harmittaa teidän puolesta. Teillä kaksi hienoa hepoa, mutta ei yhtään kilpahevosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallista, meitä ei kyllä juurikaan harmita:) Tietysti hypyt onnistuu paremmin kun mulla, selässä tuhatkertaa taitavampi ihminen kun minä. Kisoihin ei mennä, kun Sannalta sellainen ohje tuli. Eikä mieli edes tee, mielummin treenaan kun lähden kisoihin koittamaan onneani. Lillistä ei vain ole treenikäytöön, joten me ollaan ihan tyytyväisiä että Pinjalla on mahdollisuus mennä muilla tavoitteellisemmin. Elä siis ole harmissaan, kun me ollaan ihan tyytyväisiä:)!

      Poista
  24. Kun sulla on tuolla vasemmalla puolella tollanen valkoisten raamien sisällä oleva info itsestäs, niin ootko käyttänyt sen tekemiseen jotain HTML-koodia? Miten oot siis saanut tehtyä sen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon, laitoin vaan borderia :) Tosin noissa meni melko pitkään, että eio llu ihan simppeli juttu.

      Poista
    2. Osaatko sit sanoa millä hakuasanalla mun kannattais googlesta tollasee rupee ohjeita ettiin? Mistä sä katoit tähän ohjeen? :)

      Poista
    3. En kattonu mitään ohjetta, kun menin ihan perus html-koodeilla mitkä tiedän :)
      border: 8px solid #FFF;
      padding: 10px;

      Poista
    4. Ja mihin kohtaan siellä css-kohdilla lisäsit nuo? :)

      Poista
    5. Mä en enää muista kyllä nyt ulkoa. Tuolta koodistahan mä sen voisin tonkia kyllä, mutta eiköhän jotain hommaa jätetä sullekkin, ainakin niin pitkäs aikaa kun anonyymina kommentoit vaikka selvästi blogin omistat ;)

      Poista
    6. Heti voin tulla vaikka nimimerkillä kirjoittelemaan kunhan blogin ulkoasu valmistuu kokonaan. En haluu että kukaan sitä näkee ennen sen täyttä valmistumista, kun ihan upouusi blogi vasta kyseessä. :D

      Poista
    7. Aa ymmärrän :) Jostain syystä tälläiset koodiutelut yms. tulee yleensä anonyymeiltä.

      Poista
  25. Tein vähän enkkukorjauksia :) ;

    The first time this year Voitto jumped outdoor arena and he was so happy :) --> This was the first time this year that Voitto jumped IN THE outdoor arena and he was so happy.

    I took only couple photos because it's rained a lot. --> I took only A couple of photos because IT rained a lot (ei it's)

    These photos are the first round ---> These photos 'are taken during' /' are OF' the first round

    I got homework much more counter lead training --> Terhi told me/ suggested to do counter lead training as homework / As homework I should focus on much more counter lead training. (alkuperäinen lauseesi suomennettuna; Sain läksy paljon enemmän vastalaukkatreeniä)

    because Voitto switch to lead too easily and wrong points. --> Because Voitto switchES (vaihtaa, ei vaihto) THE (ei to) lead too easily and AT THE wrong points (muista artikkelit).

    VastaaPoista
  26. Terhi menee kyllä hienosti :) Mutta kyllä sinäkin menet tosi hyvin Voitolla :) ja kiva postaus muutenkin.

    VastaaPoista
  27. mulla on ongelma puhelimen youtuden videoiden kanssa.eli siis se lataa videota pitkään ja sitten tulee että palvelimeen tai semmoseen ei saada yhteyttä enkä ole mielestäni asetuksia muuttanut, osaatko auttaa?:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä puhelin? En osaa kyllä auttaa, kun ei oo ollu samaa ongelmaa:/

      Poista
  28. Hei voitteko te käydä kattoo mun kaverin virtuaalitallia :)

    virtuaalitalli-minitiikeri.webs.com

    Oikeesti tosi hyvä! Aion itekin liittyä tänään!!!

    VastaaPoista
  29. Tuleeko ostosten esittely videota hevosmeissuilta koska? Vai tuleeko ollenkaan??

    VastaaPoista
  30. Kiva postaus! Oot muuten tosi kaunis.
    Montako vuotta Voitto on ollut sinulla, entä Lilli Pinjalla?
    Luin postauksesi "...kun menimme ravia luulin että menimme ravia....", niin huomasin siinä, että yhden kuvan alla luki: Sini ratsastaa Demsillä. Minä ja Pinja muodin edelläkävijöinä. Farkku ja punainen tulleet Suomessa muotiin vasta ihan viime vuosina. Espanjassa näköjään hieman aikaisemmin:). Oletteko siis asunut Espanjassa tai jotain? Anteeksi, kun kysyin tätä, vaikka jossain vastaus voisi olla.
    Onko Voitolla mustat, ruskeat vai minkä väriset suitset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitto on tainnu olla mulla nyt jonkun 3-4vuotta ja Lilli saman verran Pinjan omana, mutta vuoden pidempään meidän perheessä :)

      Ei olla asuttu Espanjassa, mutta housut on ostettu sielä. Voitolla on mustat suitset.

      Poista
  31. millaisia kingslandin unisex koot ovat, satutko tietämään? monta kokoa "normaaleja" suurempia? :)

    VastaaPoista
  32. Tämä asia ei nyt liity tähän mitenkään, toivottavasti ei haittaa :). Latasin netistä lisää fontteja gimppiin, mutta kuinka saan ne käyttöön? Siis kun ne menee tuonne "ladatut tiedostot", niin osaisitko auttaa kuinka saan ne sieltä, niin että voin käyttää niitä bannereihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne pitää siirtää koneen fontit kansioon, josta sitten tulevat myös gimppiin.

      Poista
  33. Oli vitsit, kyllä mäkin ootan sitä, että pääsee hyppäämään ulkona! Toivottavasti ens viikon jälkeen.. :)

    VastaaPoista
  34. Kun sullahan lukee tuolla ylhäällä noi voitto, tiia, erikoispostaukset yms.. nii ku siinähä ku sitä laittaa et sen url-osoite tai sivu tai jotain pitää laittaa nii mitä siihen siis pitää laittaa? Ja miten saa sen jutun et voi liittyy lukijoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tehny noi ihan perus html-linkkeinä kun se sivu-gadget ei toimi. Sen lukija-palkin saa myös gadgeteista :)

      Poista
  35. Onko vikassa kuvassa ihmisen naaman kohalla estetolppa? :D

    VastaaPoista
  36. Voisitko antaa sen life style blogisi osoitteen? Kiitos jo etu käteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy sivupalkista, mutta www.tiiasuomalainen.blogspot.com

      Poista
  37. hyvä postaus ja sulla on tosi tarkka kamera

    VastaaPoista
  38. Miksi sun toinen blogi ei toimi? Oon lukenu sun molempia blogeja kohta puolivuotta ja tykkään molemmista kovasti. Saan pian oman blogin niin onko sulla vinkkeä? Voisitko tehä jonku postauksen jossa kerrot niissä jutuissa? Kun sulla esim. siinä postauksessa kuinka tehdä banneri photoshopilla niin kuvaat siitä näytöstä? Onko se joku tietokoneen asetus tai jotain...? Sulla on ihan parhaat blogit!
    Terkkuja sulle ja voitolle!!
    T. Venkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt se toimii :) Se jolla kuvataan näyttlä on hypercam 2 -sovellus. Kiitos :)

      Poista
  39. Sulla on jäätävän huono englanti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekkaan huomannut, kun enkun kokeista tulee nelosia tai vitosia.... Kirjotan siks, että saisin ees vähän harjotusta :)

      Poista
  40. Hyppääkö Voitto isommillakin esteillä tolleen selkä notkolla? Vai onko se ihan normaali hyppytekniikka hevosilla?:D

    VastaaPoista
  41. Mitä antaisit vinkiks kun me ollaan ostamassa shettistä , ja se on aika huonossa kunnossa. Niin miten kannattaa alkaa liikuttamaan kun sitä ei oo liikutettu kun viimeks ehkä pari vuotta sitten... ?

    VastaaPoista
  42. Heippa! Olisitko halukas kertomaan miten tästä blogista on tullut näin suosittu? Oletko mainostanut jossain? Ja missä? Olisin innokas kuulemaan! :)

    VastaaPoista
  43. Saatko kertoa, että mikä Terhin sukunimi mahtaa olla?

    VastaaPoista
  44. Mä oon ostamassa uusia ratsastus housuja. Ajattelin kysyä sulta että millaset kannattais ostaa? Ja muuten ihania kuvia

    VastaaPoista
  45. Tee sellainen linkkaa blogisi Postaus!!!!! :D:D:)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.