Kahden kuukauden tauko

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015


Moikka! Kuulumispostauksia ei olekaan pitkään aikaan tullut, sillä ei olla oikeasti juuri tehty erikoista. Otsikkokin viittaa siihen, että melkein kahteen kuukauteen ei olla käyty estevalmennuksessa saatikka sitten kouluvalmennuksessa... Ihan hävettää, mutta ihan huomaamatta parin viikon tauko venyikin näin pitkäksi. Tarkoitus ei tosiaan ollut mitään taukoa pitää, mutta tulipa Voitollekkin nyt sitten pieni loma tähän väliin. No, tämän vuoden hyppyvapaat on nyt kuitattu ja voidaan sitten toivottavasti treenata loppuvuosi säännöllisesti. Kesällä ehkä lomaillaan pari viikkoa, mutta ei sen enempää. Tällä viikolla meille olisi vihdoin käynyt valmennus, mutta valmentaja oli itse Ypäjällä kisoissa, joten aloitellaan vasta seuraavana lauantaina. Kisoissakin piti jo käydä, mutta kun treeneihin ei päästy niin ei nyt kuitenkaan lähdetty sinne.

Nyt lomalla, kun on aikaa ja maneesille mahtuu varmasti jossain välissä levittelemään puomeja ja kavaletteja, niin käydään itsenäisesti vähän treenailemassa ja mahdollisesti kouluvalmennuksessakin, jos vain sellainen järjestyy. Voidaampa sitten aloitella Terhin kanssa ihan normaalitreenillä eikä kevennetyllä versiolla, kun itse vähän hyppään nyt alle. Heti huomenna olisikin tarkoitus pitkästä aikaa lastata hepat kärryyn ja lähteä Korholaan. Katsotaan onko siellä kouluvalmennukseen mahdollista päästä vai mennäänkö treenaamaan puomeja itsenäisesti.

Olen kyllä koittanut mennä aina kun kenttä on vain ollut tarpeeksi joustava niin puomeja kotona, mutta valehtelematta nyt kahden kuukauden aikana kenttä on ollut ehkä alle kymmenen kertaa tarpeeksi joustava... Välillä pohja oli jo ihan super, mutta nyt kun osa lumista on sulanut pois ja kentällä ratsastettu paljon on pohja melko kova. Tulisi vain sitä lunta lisää!  Ollaan onneksi päästy joka päivä ratsastamaan ainakin käynnissä, mutta silti ihan kunnollista sileän treeniä ei ole moneen viikkoon voinut tehdä.

Pinjakin ratsasti Voitolla joitakin viikkoja sitten.
 Ollaan käyty nyt melko paljon maastossa, vaikka sielläkään ei pohjat ole hyvät, niin kuitenkin kivempaa köpötellä siellä metsässä kun kentällä. Voitolla tosin alkaa olla kevättä rinnassa ja ehkä kevyemmästä jaksosta johtuen ylimääräistä virtaakin, joten varsinkin lauantaina vedettiin melko reipas maastoreissu... Voitto ei oikeasti ole varmaan ollut koskaan noin pinkeenä maastossa vaikka vain käveltiin. Se steppasi koko matkan ja rentoutui vasta kun talli jo näkyi takasin tullessa. Välillä se keikkui vinkuen kuin keinuhevonen ja sitten taas ponkaisi hypyllä eteenpäin. Yleensä mua vaan naurattaa ja kyllä mä nytkin naurahdin muutaman kerran, mutta mielessä oli vielä liian kirkkaana viime kerran tipahtaminen... Ei siinä tipahtamisessa itsessään ongelmaa, mutta jos hevonen pääsee maastossa irti niin olisi kyllä ihan kamalaa! Voitto jää aina kentällä ihan rauhassa paikalleen, mutta maastossa on pari kertaa lennetty ja sitten kun itse pääsee ylös niin ei hevosesta näy enää häntäkarvaakaan.


Ostin perjantaina uuden puhelimen vanhan 4S:n tilalle ja ai että tämä on kyllä ihana. Kyseessä on siis iPhone 6. Näyttö on juuri sopivan iso ja kamera on aivan mieletön tuohon neloseen verrattuna, jännityksellä odotan kestääkö akku yhtään paremmin kun vanhassa. Tulette  varmasti näkemään yhä enemmän puhelinkuvia ja -videoita täällä bloginkin puolella ja tietysti lisäilen niitä vanhaan malliin myös Instagramiin @tiiavoitto ja Snapchattiin @tiiasuomalainen. Pitäisi nyt ennen kuin tämän rikon niin jostain etsiä kivat suojakuoret, tämä vaan on niin nätti ilman kuoria, että pitää ehkä ostaa jotkut läpinäkyvät tms. Onko teillä jollain tämä sama puhelin, mitä olette tykänneet?


Nyt lomalla yritetään Pinjan kanssa kuvailla blogiin paljon materiaalia, että olisi sitten pari postausta valmiina kun koulut taas alkavat. Mulla on muutama erikoispostauskin tekeillä ja varmaan yritetään jotain videoitakin kuvailla, ehkä jotain vähän erikoisempaakin, mutta ainakin ihan tavallinen videopostaus!

59 kommenttia

  1. Eikö ookki tosi rentouttavaa ku pääsee hiihtolomalle?
    Jos sulla olis aikaa voisitko tehdä uuden videon, miten tehdä phottarilla bannerin? Sellasen miten voi rajata kuvia tms, koska tartteen apua enkä oikein oo löytänyt mitenkään googlettamalla.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanaa! Ja katsotaan, voisin kyllä vaikka kuvailla. Photoshop on vain siitä inhottava ohjelma, että sitä ei kovin monella ole :/

      Poista
  2. Kiva jos teet taas videoita :) Eikä tuo pikkuinen epäaktiivisuus ole maailmanloppu ;)

    VastaaPoista
  3. Onnea uudesta iPhonesta! Itse olen käyttänyt kyseistä puhelinta nyt noin kaksi kuukautta ja voin sanoa, että se on suorastaan mahtava. Myyjä varoitteli taipumisvaarasta, joten pidän omaani nahkakotelossa. Kuoret/kotelo ovat hyvä vaihtoehto myös siinä mielessä ettei hieman ulkoneva kameran linssi naarmuttuisi. Kaunishan puhelin on, enkä itsekään miellelläni piilottaisi sitä kuorien sisään...

    VastaaPoista
  4. Isoveljelläni on sama puhelin ja hän tilasi Kiinasta hienot kultaiset kuoret :)
    En tiedä kauppaa.
    Kiva blogi ja kivat postaukset!

    VastaaPoista
  5. Mulla on toi Iphone 6. Muuta ongelmia ei ole ollut paitsi ei ole halunnut avata snäppiä tai instaa aina silloin tällöin ja jouduin lataamaan ne aina uudestaan. Välillä on laginnut, mutta muuten on ollut hyvä puhelin. :)

    VastaaPoista
  6. Hauskan näköisiä nuo yhteiskuvat teistä Voiton kanssa. Ihan kuin pojan pää leijuisi ilmassa :D

    VastaaPoista
  7. Voikko tehä jossain vaiheessa Waht on my iphone videon?

    VastaaPoista
  8. Tuutteko Pinjankaa horse fairiin lauantaina tai sunnuntaina? :)

    VastaaPoista
  9. Eikä! Meillä loppu loma nyt :(!
    Kiva postaus kumminkin :)!

    VastaaPoista
  10. Aiotko ajaa Be kortin? Oliisihan se helppoa kun pääsisit itse viemään heppoja maneesille ja et tarvisi mukaan vanhenpia, tai edes pinjaa (eli pääsisit sillonkin kun pinja ei). Toko jos yksik reissaa on hevosen mentävä itse koppiin ja tultava pois nätisti ja kuljettava nätisti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö tuossa ole ongelmana juuri se Lillin läheisriippuvuus, eli se ei voi jäädä yksinään kotiin ja hankalahan sitä on pitää mukana jos yksin on liikkeellä?

      Poista
    2. Aion kyllä ajaa jossain vaiheessa, ensin jos vähän opettelee pelkän auton kanssa ennen kun pistää eläviä eläimiä sinne perään.. :D Ja Jonkun kyllä tarvisin pakosti aina mukaan, kun nuo ei osaa erillään olla eli molemmat pakko ottaa mukaan ja kahden hevosen kanssa kyllä vähän mahdoton olla yksin, jos ei saa karsinapaikkaa tallilta sitten.

      Poista
    3. Itse en edes uskaltaisi, jos vasta saanut kortin :o Tuntuis niin kamalalta, kun ajo on alussa yleensä vielä vähän huteraa, että jos sattuu jotain niin hepatkin vielä kyydissä...

      Poista
  11. luxcasesta saa mielettömiä kuoria, halpoina ja osana ilman toimituskuluja! suosittelen, tilannut sieltä varmaan viidet ihanat kuoret ;)

    VastaaPoista
  12. Kannattaa muuten ostaa mahdollisimman pian suojakalvo puhelimeen, niin ei näyttö mene. Kaverillani juurikin samallaiseen Iphone6, tuli iso naarmu näyttöön ja se varmasti ärsyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ihmetyttää se että miten niitä puhelimia käsitellään jos nihin tulee naarmuja yms? Itsellä on iphone 5 joka on jo 1½ vuotta vanha eikä naarmuja tai mitään.. Ja näytössä en ole käyttänyt suojakalvoa, ainoastaan aina suojakuoria, joskus sellaisia missä on läppä näytön päällä. Useammin kuitenkin on sellaset kuoret mitkä on vaan kiinni siinä takana eli ei tuu näytön päälle mitään.

      Poista
    2. Ei mulla edellisenkään tullut naarmuja, joten en ajatellut suojakalvoa tähän ostaa :) Itse en pidä terävien esineiden kanssa samassa niin ei pitäisi naarmuja tulla, ainakaan entiseen ei tullut!

      Poista
    3. Suosittelisin ostamaan suojakalvon. Omassa puhelimessa oiskohan sellanen kopter kalvo tai joku sen tapainen. Ollut nyt vuoden sama. Tuntuu siis ihan samalta kuin näyttö ja helppo asentaa, eikä jää mitään ilmakuplia tai muuta. Lähes kaikki luullut ettei siinä ole kalvoa, koska sitä ei näe eikä tunne. Tosin on hieman normaaleja kalvoja kaliimmpi, oisko ollu 20-30€, mutta on kyllä sen arvoinen.

      Poista
  13. Ainekin omalla käytöllä iphone 6:ssa kestää akku tosi hyvin! Huomattavasti kauemmin kuin nelosessa...

    VastaaPoista
  14. Montako gigaa tässä sun uudessa luurissa on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 16gb, sama kun vanhassa ja hyvin riittää mun käyttöön :)

      Poista
  15. Äidillä on 16gb harmaana tuo puhelin ja siskolla hopeinen 64gb:) Tykkäävät todella paljon, akku kestää ja lataus on nopeaa. Itselläni on 5S ja siinäkin on jo iso ero nelosen akkuun. Onnee uuden puhelimen kaa!

    VastaaPoista
  16. Ihania noi kuvat!❤️ Mulla on IPHONE 4s. Tekisitkö jossain vaiheessa whats on my iPhonen? Niitä on kiva katsoa😊 oletko tulossa hevos messuille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ja teen jossain vaiheessa varmasti ja en ole vielä varma tulenko messuille.

      Poista
  17. Kun luin ton otsikon, luulin että sä pidät kahden kuukauden tauon tästä blogista. Mutta onnneks et :D Mä en oikee tykkää puhelimista joten sitä asiaa en halua kommentoida mitenkään. Mut tiiätkö ketään bloggaajaa joka harrastaa ratsastusta ja on siinä vielä tosi alussa (esim. Alkeiskurssilla)? Koska ite oon alkeiskurssilla ja haluisin lukee blogia jossa joku ois suunnillee samalla tasolla ku mä:) ja voitko sanoo jonkun kivan life style blogin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah en sentään :) Ei tule nyt yhtään sellaista blogia mieleen, koska en oikein itse lue noin alotteilijoiden blogeja. Toivottavasti kuitenkin löydät etsimäsi! Nämä kaksi on mun lemppareita: http://annika-o.indiedays.com/ ja http://saijis.blogspot.fi/

      Poista
    2. Okei. Kiitos paljon:)

      Poista
    3. Huomasin sun kommentin, ja päätin vähän "mainostaa" sitten mun blogia :D Olen harrastanut ratsastusta 6-7 vuotta, mutta talleilla missä olen käynyt, ei ole päässyt edistymään niin paljoa.. Ratsastuksen tasoltani olen tällä hetkellä varmaan alkeisjatkokurssilla, mutta en ole siitä niin varma :D Blogissani on myös ripaus lifestyleä, eli en kirjoittele pelkästään heppailusta :)
      Ja niin, olen pian 11-vuotias tyttö Etelä-Pohjanmaalta. Jos kiinnostuit, kurkkaa rohkeesti: http://viivivainioslife.blogspot.com :)

      Poista
  18. Tuli tässä mieleen, että ootko ladannut brushit ite ja mistä oot ladannu? Olis kiva tietää, kun ite en löydä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä vaan latailen ihan random paikoista, googlaile vaan :)

      Poista
  19. Arh, itelläni on tuo ip 4S ja kovalla käytöllä akku pitää ladata 3 kertaa päivässä. Ja kylmällä koko puhelin sammuu. Ai että tekis mieli uus puhelin ostaa mutta ei oo kyllä rahaa ees sen vertaa mitä 4S maksoi. -,- Pitää yrittää kestää.

    VastaaPoista
  20. Mistä ostit tuon i phone 6? Paljonko se maksoi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sonerakaupasta ostin kun oli Gigantista loppunut ja en muista nyt enää ihan tarkkaan (enkä halua kyllä muistellakkaan...:D), mutta samaa hintaluokkaa se siellä oli mitä muuallakin :)

      Poista
  21. Äh, onko siellä oikeasti vielä lunta..!! Täällä on koko helmikuun ollut kenttä (ja kaikki muutkin paikat!) ihan jäällä, nytkään ei paljon missään ole lunta.. jäätä vaan joka paikassa vaikka tosin sekin on hitusen ehkä jo sulanut kun melkein koko ajan pysytään +5 asteessa.. sulaisi vaan kokonaan jää ja lumi pois tai tulisi sitten paaljon lisää, tälläinen keli on inhottava !! :/

    VastaaPoista
  22. Ebaysta olen ainakin minä tilannut puhelimeen suojakuoria ja ihan hyvälaatuisia ovat olleet. Kaikenlisäksi on ollu tosi halpoja, jotain 60snt-1€ per kappale : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin katsoin miniinthebox sivustoa, pitää joskus pistää tilaus kun oli niin hirveän halpaa :)!

      Poista
  23. Milloin olette Voiton kanssa tulossa kilpailuihin, eli onko yhtään arviota milloin menette kisoihin? :)
    Vai miten kauan vielä trenailette?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, treenataan niin kauan että homma sujuu sen verran hyvin, että on järkeä kilpailuihin edes lähteä :)

      Poista
  24. Mulla tuli mieleen muutamia asioita, joista olisi kiva lukea erikoispostauksia! Toivottavasti tajuat ja ehit kirjoittamaan varastoon :D
    1. Yksityisyys. Tällä tarkoitan postausta niinkuin, että kuinka paljon ajattelet(te) mitä voitte videoissa/kuvissa ym näyttää/kertoa.
    2. Ois myös kiva kuulla kuinka rakensitte tuon tallinne (vai onko se aina ollu :O) ja jos kuvia löytyis niin kiva juttu ja kunnolla pohtien plussia ja miinuksia!
    3. Pyydä Pinjaa kirjoittamaan tänne, kun hän on olllut katsomassa ja kuvaamassa ratsastustasi. Niin että pinja kirjoittaa koko postauksen omasta näkökulmasta
    4. Muisteluja Lillin ja Voiton ekoista päivistä teillä, kuinka sopeutuivat toisiinsa, miten liikutitte ekat päivät jne
    5. Kaikkia blogivinkkejä esim. kuinka tuonne blogin url-osoitteeseen saa tuon kuvan missä on voitto, ja kuinkabannerin, jossa on läpinäkyvät reunat, niin saa samaan "massaan" taustan kanssa jne
    Kysy jos et jotain ymmärtänyt, kun ajatus ei oikein kulje tähän aikaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideoista! Tosi hyviäm varmasti menee toteutukseen osa ja osan olen kyllä jo toteuttanut. Katsoppa erikoispostauksista :)

      Poista
  25. Tuutteko hevosmessuille viikonloppuna?

    VastaaPoista
  26. Mulla on iphone 6 plus ja oon tykänny tosi kovin! Kamera on tosi hyvä ja akku kestää (vähäisellä netin käytöllä) kauan(: (eihän kutosessa ja plussassa oo kun koko erona) ;)

    VastaaPoista
  27. Olettehan siis tulossa tampereen hevosmessuille Pinjan kanssa? Kiva postaus jälleen, onko teillä muuten ikinä Voten kaa ollu sitä ongelmaa että kevyemmät itse liian nopeasti? Minulla on nimittäin nyt yhden hevosen kanssa tämä ongelma miten neuvoisin tässä asiassa? :) ja minkä kokoiset Lillin ja Voten riimut pitää olla😉 entä onko tarvetta harjoille ym. Entäs mistä karmeista pidätte itse pinjan kanssa😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan ehkä tulossa, en tiedä vielä varmaksi :) Mulla ei ole tuollaista ongelmaa, mutta itse lähtisin ihan vaan ajatuksen voimalla muuttamaan sitä eli koittaisin aina kun muista keventää hitaammin. Molemmilla on yleensä cob-pää ja harjoja on kyllä nyt hyvin, katsotaan ostanko jonkun luonnonharjan vielä hevosmessuilta esim. ja pidetään kaikesta paitsi salmiakista!

      Poista
  28. Kiva postaus... voisitko näin lomalla kuvailla vaikkapa taas my daytä? Ne on aina vaan niin kivoja:) mutta ymmärrän hyvin jos et tee sillä sen kuvaamisessa on varmaan/omasta mielestäni kova työ:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvailen viikonloppuna jotain my dayn tapaista taas!

      Poista
  29. Jälleen kiva postaus! Näitä on aina niin mukava lukea ja saa aina hyvälle mielelle :) Teijän My Dayt on kans aivan mahtavaa katottavaa ja osaatte editoida tosi hienosti!

    VastaaPoista
  30. Tuletko Tampereen hevosmessuille ja jos tulet niin kumpana päivänä?:) ja vastaa sitten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä tiedä tulenko, joten en tiedä päivistäkään :)

      Poista
  31. Kiva postaus jälleen :))

    VastaaPoista
  32. minulla on ip6 ja on ollut tosi hyvä ja huippu kamera, mutta särkyy tosi helposti ja mulla meni näyttö jo rikki... kannattaa ostaa suojakuoret ja näytönsuojakalvo tai sellanen lasi ettei mee rikki:D

    VastaaPoista
  33. Ostin viikko sitten ip 6 ja samalla siihen sellaisen panssarilasin, yksi päivä tippui ja päällislasi suojasi hyvin ja hajosi vähän reunasta! Kannattaa noin arvokasta puhelinta suojella parhaansa mukaan, ellei nyt sitten olee rahaa ostaa ihan koko ajan uutta ;)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.