Viime viikonlopun itsenäisiä hyppyjä

maanantai 6. huhtikuuta 2015


Moikka! Palataampa nyt viikko taaksepäin lauantaihin. Mun piti kirjoitta tämä postaus teille jo monta päivää sitten, mutta kun tapahtui tuo pieni äksidentti ei koneella istuminen saatikka kirjoittaminen ole oikein onnistunut. Mulla nimittäin meni päivä tippumisen jälkeen niskan lihakset niin jumiin, etten voinut liikuttaa päätä juuri ollenkaan. Käytiin eilen sitten lääkärissä, kun sinne soitettaessa kehottivat varmuuden vuoksi tulemaan, vaikka todennäköisestihän se lihasjumi olisikin. Lääkäri sanoi, että mun keho on pudotessa yrittänyt hidastaa vauhtia jotenkin jännittämällä lihaksia. Tämä voima on sitten ollut niin suuri, että veti lihakset päivän päästä jumiin. Kuulemma normaalia, että tälläinen vaiva tulee vasta vähän viiveellä. Nyt alkaa onneksi levolla ja lääkkeillä olemaan kipu kurissa ja pään liikuttaminenkin onnistuu taas.  Pinja on kuitenkin hoitanut ja ratsastanut Voiton oikeastaan ihan kokonaan, mutta siitä sitten erikseen. 

Tosiaan viikko sitten lauantaina lähdettiin Korholaan hyppäämään itsenäisesti, sillä Terhi oli jälleen kisoissa. Ajattelin, että teen kaiken ihan samalla tavalla kun Terhin kanssa, jolloin toivon mukaan ratsastaisin yhtä keskittyneesti ja huolella kun valmennuksissakin. Tein hyvin samantyylisen verkan eli työstin pitkään ravia ja laukkaa. Sen jälkeen hyppäsin kavaletteja ympyrällä molempiin suuntiin. Tämän jälkeen pikku huili molemmille ja sitten rata tosi matalilla esteillä. Ja sama rata lopusta aloittaen, aivan kuten valmennuksissakin!


Voitto oli oikeastaan tosi mukava ratsastaa. Videoilta huomaan, että laukka olisi saanut pyöriä paremmin, mutta selkään se tuntui ihan hyvälle, joten ei pahin mahdollinen tilanne. Korholan kavaletit on tosi kapeita, joten niihin sai oikeasti tähdätä. Tuollaiset kapeat kavaletit voisi rakentaa kotiinkin, hyvää harjoitusta.  

 Meno oli ehkä vähän epävarmaa ja varsinkin linjat ratsastin huolimattomasti ilman ajatusta, tai oli mulla ajatus mitä siihen pitää ottaa, mutta en osannut reagoida siellä esteiden välissä kuten olisi pitänyt. Mitään isoja mokia ei kuitenkaan tullut ja viimeiselle kaikista korkeimmalle (kuitenkin ehkä noin 90cm) kierrokselle sain tosi kivan fiiliksen. Lopetin sitten siihen, koska itsenäisesti hypätessä haluan pitää kaiken helppona ja mukavana, jottei tulisi ongelmatilanteita joita en osaa ratkoa oikein. Tämä on siis lähinnä helppoa harjoitusta ja hyvää treenausta mun estesilmälle. Onneksi kohta pääsee kohta menemään viikoittain kavaletteja ja puomeja omalla kentällä, se auttaa hirveästi sitten estetreenissä!


Pahoittelen nyt vähän tälläistä pintaraapaisua hypyistä, sillä en muista enää viikon takaisia fiiliksiä kovin tarkasti..  
Minkälaisia tehtäviä te teette itsenäisest ja paljonko hyppäätte ilman valmentajaa muutenkin?

48 kommenttia

  1. Hyvä kun nyt on lääkkeet ja oot jo paranemaan päin menossa :) !

    VastaaPoista
  2. Huomasin videota katsoessani, että Voitto hieman "hyökkää" joillekkin esteille. Varsinkin siinä, missä tulit kavaletti-pysty linjan ja tuli pystylle tosi lähelle. Varmaan tietysti tämmöiset helpottaa kun pääsee taas käymään kunnolla valmennuksissa ja treenaamaan kotonakin! Mutta kannattaa yrittää itsenäisesti hypätessä muistaa, että tahti säilyy ja hevonen ei pääse hyökkäilemään esteille ja näin ollen ajautuu lähelle sekä mahd. kieltää. :) En tiedä olenko oikeassa, mutta tuntuu että yleensä syy siihen miksi voitto kieltää, on se että se lähtee hyökkäämään esteelle jolloin tulee hirvittävän lähelle? Muuten oli hyvän näköistä menoa teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kyllä nähnyt tossa mitään hyökkäystä jos tarkotettiin nyt samaa kohtaa, mutta tiedostan sen että joskus ajan Voittoa esteelle, mutta silloin se jää yleensä liian kauaksi ja siksi kieltää. Kiitos :)

      Poista
    2. Tarkoitan nyt n. 2:20-2:30 kohtaa missä tulet linjaa. Voitto olisi tullut hyvään paikkaan mutta viime hetkillä syöksähti ja tuli liian lähelle.

      Poista
    3. Voitto imee esteelle. Se helposti näyttää syöksähtämiseltä mutta se vaan imee niin selvästi, joka on positiivistä :) Se on sitten oma taitonsa osata lähestymisessä ottaa huomioon parilla viimeisellä askeleella hepan imemine ja siitä johtuva syöksähtäminen, ei helppoa ollenkaan.

      Poista
    4. No, minun silmään tuo nimenomaan on pahasti syöksähtämistä tai sitten ratsastaja tuuppaa. Virheitä sattuu kaikille, ei tämä ole niin vakava juttu! Minä yritin antaa vinkkiä. Tiedän kyllä miltä näyttää ja tuntuu kun hevonen imee esteelle, mutta tässä ei ole kyse siitä vaan tuossa kohdassa se selkeästi syöksähtää eteenpäin. Mutta treeniä vaan! Kyllä se siitä.

      Poista
    5. Ratsastaja työntää esteelle. Tälläinen reaktio tulee Tiialla varsinkin silloin kun hän ei näe etäisyyttä! Mikä johtaa lähes kaikissa tapauksissa siihen että hevonen joutuu puolikkaaseen askeleeseen (ja kieltää).. Mutta varmasti Tiia tiedostaa ongelman itsekin :)

      Poista
    6. Sitähän minä olen koko ajan sanonut, tämä ei ollut tarkoitus olla negatiivista, mutta valitettavasti sait tästä erittäin negatiivisävytteisen neuvon. Tiedän, että Tiia tiedostaa välillä tuuppaavansa, mutta tuossa en nyt nähnyt että Tiia olisi itse hirveästi tuupannut vaan se näytti Voiton omalta päätökseltä. Eiköhän lopeteta tämä tähän! :)

      Poista
  3. Ootko tehnyt noista "uusista" jalustimista mielipide postausta, jos oot nii mistä löytyy ja jos et oo niin millon meinasit tehdä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt, musta ne on ihan normit niin en ainakaan omaa postausta kirjottele. Katsotaan kerronko jonkun postauksen yhteydessä niistä!

      Poista
  4. Mitäs mitäs, ensimmästä kertaa nään Tiialla vaaleanpunaisen (Voiton aikana, en muista käytitkö silloin kun teillä oli vielä Lilli yhteisenä) hupparin!! Täytyi oikeen katsoa tarkkaan, että onhan se nyt oikeasti vaaleanpunainen ja Tiia voiton selässä :D :D Ettei olis vaan Pinjalta lainassa kun Pinjallahan on aina vaaleanpunaista☺

    VastaaPoista
  5. Tosi kätevän näköiset nuo mini-kavaletit, noita olisi mukava raahaillakin ympäri kenttää :P

    VastaaPoista
  6. Edelliseen postaukseen liittyen: Harmi juttu, onneksi ei käynyt kuitenkaan tuon pahemmin, paranemisia!
    Tämä postaus: Kiva kun oli videota itsenäisitä hypyistä, muutenkin kiva postaus:)
    Ps. Saanko käyttää kuviasi blogissani kollaasin muodossa "lempi blogit" postausta varten? :)
    (laitan linkin sinulle kun postaus on julkaistu)

    VastaaPoista
  7. Tiia sullahan on silmälasit? Ja käytät niitä esim autolla ajaessa.(?) Laitappa päähän joskus estevalkassa niin huomaat et paikkoken hahmottaminen onnistuu huomattavasti helpommin ;) (mulla ainakin toimi) t. Kantapään kautta oppinut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on, pitääpä ehkä joskus kokeilla :D!

      Poista
    2. Se auttaa paljon! Mulla on -2 ja -1.5 silmät ja todellakin piilareilla ratsastus on helpompaa kuin ilman

      Poista
  8. Ihania kuvia ja tosi kiva video;)
    T. Meri

    VastaaPoista
  9. Tosi hyvää menoa!!!:) ootko tulossa pinjan kanssa sinne tampereen hevosmessuille?;) tätä on varmaan jo kysytty mutta en oo huomannu mitä oisit siihen vastannut:D

    VastaaPoista
  10. Itse menen kavalettejä. Mutta muuten ainakin Branalla tölttäämme sydämmen kyllyydestä.

    VastaaPoista
  11. Tosi nätisti voitto menee :)

    VastaaPoista
  12. Milloin aloitat kisakauden? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan nyt päästään treenaamaan edes kunnolla :/

      Poista
  13. Kivan näköisiä hyppelyitä :) On joo kyllä tosi kapeita nuo kavaletit . Mä varmaan itse ratsastaisin noista aina ohi :D Toivottavasti pääset pian taas Voiton selkään ;)

    VastaaPoista
  14. hienon näköistä! Kivasi ajatelu tuo että pidät kaiken helppona jne. ilman valmentajaa. Yksi mun kaveri hyppäsi yksin ja teki itselleen ja hepalle liian vaikeita tehtäviä joka päätyi sairaalareissuun...Upeita kuviakin!:) Ite hyppään yksin enimmäkseen kontrolliharjoitusta jossa haen vain kuuliaisuutta ja tseni estesilmää. valmennuksissa enemmän ja isompana sitten ratana. Eli hyppään kaksi kertaa viikossa. Milloin ajattelit mennä kisoihin? Upeita kuvia sun blogissa ja ikaista paranemista tuon maastoreissun takia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä tiedä, kunhan nyt päästään treeneissä menemään kunnolla!:) Kiitos!

      Poista
  15. Ei kyllä liity postaukseen/blogiin mitenkään, mutta ootko syöny Oreojäätelöö, tykkäätkö?
    Nii, ja komppaan tuolla tota silmälasit päässä ratsastamista ! Suosittelen kokeilemaan :D

    VastaaPoista
  16. Hyvä kun olet paranemassa :)

    VastaaPoista
  17. Kysyin tätä jo aiemmin. Olen huomannut että tulet aika usein esteiltä väärässä laukassa? Kuinka paljon panostatte tällaiseen valmennuksissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kavaleteilla joo kiinnitetään huomiota, että laskeutuisikin oikein, mutta esteillä sitten vaan siihen että laukka tulee korjattua esteen jälkeen.

      Poista
    2. Hypyssä käytä ulkojalkaa ja hyvä ulko-ohjan tuki niin laukka vaihtuisi jo esteen päällä.

      Poista
  18. Älä heiluta noin paljon ylävartaloa laukassa. Kokeile joskus mennä koko rata kevyessäistunnassa. SAattas olla hyvää hatjotusta:) JA laita videoo!

    VastaaPoista
  19. Hienosti voitto meni :-)) peukkuja teille ja suosittelen myös laseja ratsastaessa

    VastaaPoista
  20. Mullakin kävi pieni äksidentti kun hevonen potkaisi mahaan... Hienosti menitte :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei kuulostaapa ikävälle :/ Paranemisia ja kiitos!

      Poista
  21. Voitko tehdä my dayn? Pikaista paranemista

    VastaaPoista
  22. Hevostalli.netissä on esittäydytty sun nimellä (voiceoffortuna) ja kommentoitu sinuna hieman epäasiallisesti

    VastaaPoista
  23. http://mforum.hevostalli.net/read.php?f=2&i=4723384&t=4723384
    Linkki, jossa on esiinnytty sinuna

    VastaaPoista
  24. Ootko tulossa ensi viikon viikonloppuna Kuvansiin Itä-Suomen hallimestaruuksiin? Tai 9.5.-10.5. Sorsasaloon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ainakaan ratsastamaan. Sorsasalosta en tiedä, ei olla oikein päästy treenaaman. Katsotaan miten treeni lähtee nyt kulkemaan :)

      Poista
  25. Aivan ihanii nää vidit!! Minkä ikänen olit /olitte kun saitte ponin/hevosen?

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.