Päivieni piristäjä ♥ Eväsretki tallille

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016




Vaikka ajatus talliin lähdöstä joskus ärsyttääkin ja kaikki tuntuu niin raskaalle, muuttuu ilme aina söpöt hörökorvat nähtyäni hymyksi. Ei ole sellaista päivää, etteikö Voitto minua piristäisi. Vaasan mainoskampanjan myötä päätinkin ilahduttaa päivieni piristäjää, Voittoa,  söpöillä sydänleipäherkuilla. Nameista kun tuo hevonen tykkää ihan yli kaiken, tuntuu joskus maistuvan paremmin kun oikeat ruuat. Samalla tulikin vietettyä normaalin tallipäivän lomassa pieni eväsretki, kun tein myös minulle ja Pinjalle nopean, herkullisen ja terveellisen välipalan.


Vaikka hevonen tuskin ymmärtää sitä, että näiden herkkujen tarkoitus on olla kiitos kaikesta, katosivat ne parempiin suihin molemmilta karvakorvilta aika nopeaan vauhtiin.  On niin hauska nähdä miten voi kaksi hevosta tulla aina yhtä iloiseksi kuullessaan rapisevan leipäpussin äänen, pitäisi ottaa mallia ja olla yhtä onnellinen noin pienistä asioista itsekin.

Monen hevostytön suurin unelma on oma hevonen, niin oli minunkin vielä kuusi vuotta sitten. Nykyään unelmasta on tullut osa jokaista päivääni ja aina ei muista lantaa lapioidessa miten joskus unelmoi tästä elämäntilanteesta. Vaikka niistä arkisista jutuista oman hepan kanssa ei joskus muistakaan olla kiitollinen, niin aina välillä on hyvä pysähtyä ajattelemaan kuinka onnellinen olen tuosta hevosesta ja siitä, että minulla on mahdollisuus jota monella muulla ei ole.


Vaasan mainoskampanjan teema onkin "Sano se leivällä", joten söpöt piparkakkumuotilla ja saksilla muotoillut sydänleivät sopivat hyvin eväsretkemme teemaan. Ja ainoaa kiitosta ei ansaitse Voitto, vaan myös muu perhe, joka jaksaa puuhailla meidän hevosten kanssa kaikkea. Tämän ajatuksen innoittamana pakkasin leipäherkut koriin ja suuntasin tallille. Leipänä luomuksissani käytin Vaasan Taika Herkku Kauraa, josta löytyy mm. auringonkukansiemeniä ja omenapaloja!

Nuo hevosten herkkupalat saivat kuivua pari päivää rapeiksi, sillä vaikka meille ihmisille maistuukin tuore ja pehmeä leipä niin hevosille se voi olla vaarallista ja ikävää suuhun tarttuessa. Lillille maistuu kaikki leivät, mutta Voitto on melko nirso leipien suhteen ja jos herra ei jostain tykkää niin sen myös ilmaisee komealla irvistyksellä. Tämä leipä kuitenkin maistui myös Voitolle, joten sopii todistetusti myös vähän vaativampaankin makuun ;)


Jottei hevoset olisivat olleet ainoita herkuttelijoita tein meille ihmisillekin pientä evästä. Miten voikaan kaikki maistua niin paljon herkullisemmalle tallitöiden lomassa ulkoilmassa? Koska oltiin juuri syöty ruoka ennen tallille lähtöä, päätin tehdä minulle ja Pinjalle vähän makeamman välipalan ajamaan jälkiruuan asiaa - terveellisyyttä kuitenkaan unohtamatta. Voitelin sydämiksi muotoilemilleni leiville  maapähkinävoita. Maapähkinävoi kannattaa valita tarkoin, jos haluaa oikeasti terveellisen 100% pähkinöitä sisältävän version. Päälle viipaloin vielä banaania ja lisäsin makua tuomaan pari mintun lehteä. Niin herkullista, mutta silti suhteellisen terveellistä!

Kampanjaan kuuluu myös lukijakilpailu! Joka viikko arvotaan herkullisia eväskoreja (arvo n. 40€). Kilpailuun voi osallistua jakamalla kuvan omasta leipäherkusta tai "Sano se leivällä" -hetkestä Instagramissa. Olet mukana lisäämällä Instagram-kuvaan hashtagit #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja tägää kuvaan myös @vaasan_leipomot. Lisätietoja tuotteista ja itse kilpailusta löytyy kampanjasivuilta.
 

21 kommenttia

  1. Aivan ihana postaus!❤ Hyvin ajateltu tuo että kannattaa joskus hetkeksi pysähtyä miettimään, ja ajatella millainen mahdollisuus itsellä on. Keväisiä terveisiä sinne!:)

    VastaaPoista
  2. Söpöä! Täytyy kokeilla itsekkin! Muuten, ei liity asiaan, mutta käytättekö vielä hamppua? Minkälaista on pidemmän käytön jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytetään ja tullaan käyttämään, loistava kuivike! Voittaa purun ja turpeen meidän käytössä ainakin 100-0 :)

      Poista
  3. Nam! Ihana herkullisen näköisiä leipiä. Itse en ole vielä testannut noita leipiä, mutta taidanpa seuraavalla kauppareissulla napata mukaan:) ihania noi kuvat!

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus. Piristi sunnuntai aamuani! :)

    VastaaPoista
  5. meiilä ei enää syödä vaasan leipää koska se voi sisältää jotain rotan myrkkä (:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskimpa vaan ihmisten levissä olisi rotan myrkkyä..:D

      Poista
  6. Ai että näyttää herkulliselta! Näitä kuvia katsoessa ei voi kuin todeta, että se aivan tavallinen ruokakin voi muuttua kaikkea muuta kuin tavalliseksi, kun viitsii nähdä vaivaa asettelun eteen. Tällaiset sydänpaahtikset maistuisivat kyllä myös minulle ja ihan sisätiloissakin, vaikka kieltämättä ulkona eväsleivät maistuvat jostain syystä aivan erityisen hyviltä :)

    VastaaPoista
  7. Hyviä sanoja varsinkin tosta oman hevosen omistamisesta!

    VastaaPoista
  8. Hienoja ajatuksia hevosen omistamisesta tässä postauksessa! Täytyy tosiaan muistaa olla joka päivä kiitollinen, sillä monelle oma heppa on vain unelma :) Mulla on myös puoliverinen ruuna, ollut tällä hetkellä neljä vuotta. Monen vuoden ajan hevonen oli vain haaveissa <3 Niin sen totta kai kuuluu mennäkin, että niin isoa päätöstä kuin hevosen hankkiminen harkitsee kunnolla, ennen kuin sen toteuttaa.

    ps. Mä tykkään myös syödä maapähkinävoita, etenkin leivän päällä :D

    VastaaPoista
  9. Hieno juttu tämä kirjoitus! Maapähkinävoita on helppo valmistaa itse, silloin saa varmasti mieleistä tavaraa. Pähkinöistä on luonnostaan hyviä rasvoja jotka irtoavat kun pähkinöitä jauhaa vaikka blenderissä tarpeeksi pitkään. Kannattaa kokeilla : )

    VastaaPoista
  10. Anteeks ettei liity tähän, mutta hevoseni on ex-ravuri (lämppäri) ja sillä on vain koulusatula tällähetkellä, ja hypitään 50cm niin aattelin kysyä mikä sun mielestä olis korkein este mitä koulusatulalla viitsisi hypätä? Ja tosi kiva postaus! :) Ps. kiitos jos vastaat

    VastaaPoista
  11. Moi!
    Nyt pakko sanoa että tuo nykyinen bannerisi on kaunis ja itse tykkään siitä. Muistatko kun olitte Suonenjoella kisaamassa menitkö ne kisat tallilla nimeltä Vanhamäki koska paikka näyttää tutulta mitä videoita katsoin?:D

    VastaaPoista
  12. Ihana postaus! Mun mielestä tämmöiset postaukset on ihania, - ällistyttävän hyvin osaat pukea sun rakkauden Voittoa kohtaan tekstiksi :) Hyvä muistutus kaikille arjen hevosenomistajille.

    VastaaPoista
  13. Tiia oot mailman paras bloggaaja, teet mailman parhaita videoita ja teet mailman parhaita bannereita!

    VastaaPoista
  14. Hyvä postaus. Oot paras Tiia (ja Pinja).Hyvin sanottu jevosen ostosta ja pitämisest\omistamisesta.

    VastaaPoista
  15. Tämä oli tosi ihanan keväinen postaus ja muutakin. Itsellekin tuli ihan hymy huulille kun tätä luki lisää tällaisia.

    VastaaPoista
  16. Tämän blogin ulkoasu ei kyllä taida olla sun tekemä, vaikka bloggaaja niin väittää: http://ravurinmatkassa.blogspot.fi/2016/04/16-ponien-kuulumiset.html#comment-form

    Ei meinaan näyttänyt ihan sun kädenjäljeltä :D

    VastaaPoista
  17. Otan takaisin edellisen kommenttini erään blogin ulkasta, blogin pitäjä olikin nyt näköjään korjannut sivupalkkiin, että olet tehnyt taustakuvan, etkä ulkoasun kuten siinä aiemmin luki.

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.