Yllätä lähimmäisesi ihanalla aamupalalla!

sunnuntai 1. toukokuuta 2016





Saan usein palautetta kotona siitä, että teen ruokaa vain itselleni enkä kysele muilta perheenjäseniltä haluavatko hekin. Nyt Vaasan mainoskampanjan myötä päätin korjata tapani ja valmistaa koko perheelle aamupalan  yllätyksenä. Eikä se oikeasti ollut iso homma tehdä useampaa leipää sen yhden sijaan! Pienellä vaivalla sain muun perheen iloiseksi ja tekeleeni katosivat nopeasti parempiin suihin. Perheen ilahduttamisen lisäksi jaan helpon, terveellisen ja maukkaan aamupalavinkkini nyt myös teille!

Postaus on osa Indiedaysin ja Vaasan mainoskampanjaa

Tämä aamupala on tosiaan ihan mun oma lemppari. Uuden "ruoka-ohjelman" myötä on tullut luovuttua vaaleasta leivästä, voista, juustosta yms. Ja vaikkei äkkiseltään uskoisi, voi myös ilman näitä mun kolmea vanhan aamupalan peruspilaria käynnistää päivän onnistuneesti.


TARVITSET:
  • Banaania
  • Mustikoita
  • Proteiinijauhetta, soijapapuhiutaleita tai muuta proteiinilisää


Syön nykyään oikeastaan vain ruisleipää, joten Vaasan Taika TaikaRuis ruisviipaleet olivat kivaa vaihtelua perinteisiin ruispaloihin. Ravintosisältökin on lähes sama kun esimerkiksi Vaasan ruispaloissa, joten pitää kyllä ostaa tätä leipää jatkossakin! Leipä on muuten maidoton ja laktoositon.

Ruisviipaleiden päälle murskasin avokadon. Syön itse yleensä puolikkaan avokadon aamupalalla, joten sitä voi laittaa ihan reilun kerroksen. Avokadon kanssa ei tosiaan enää tarvitse voita laitella erikseen. Leivän päälle leikkasin ohuita tomaattisiivuja ja ripottelin vielä lehtikaalia ja herneenversoja. Halutessaan voi makua tuomaan laittaa ripauksen suolaa tai sitruunaa, itse sekoitan avokadomössöön usein vähän sitruunamehua makua tuomaan.


Smoothiesta saan aamun proteiiniannoksen joko maustamattoman heraproteiinijauheen, maustamattoman maitorahkan tai sitten soijapapuhiutaleden muodossa. Sekoitin siis vain sauvasekottimella mustikat, soijapapuhiutaleet, pari banaania ja vettä sekaisin. Hedelmiä muuttamalla saa smoothiesta helposti joka aamu vähän erilaisen, kannattaa vain kokeilla kaikkia yhdistelmiä rohkeasti!

Maistoin muuten ensimmäistä kertaa pitahaya -hedelmää, joka on siis tuossa smoothielasin reunalla esimerkiksi. Olen kuullut paljon haukkuja, että herkullisesta ulkokuoresta huolimatta hedelmä ei ole kovin maukas. Mä olen ihan eri mieltä. Hedelmä maistui aivan ihanalle! Harmillisesti se oli varsin kallis, mutta ehkä tulee ostettua sitä jatkossakin tällaisia herkutteluhetkiä varten. Oletteko te maistaneet ja mitä tykkäsitte?


Ja näin valmistui helposti vain muutamasta raaka-aineesta terveellinen aamupala! Itse yritän kyllä nyt ottaa tavaksi ilahduttaa myös muuta perhettä valmistamalla ruokaa samalla itseni lisäksi koko perheelle. Ei se kuitenkaan vie omaa aikaa kun ihan pari minuuttia enemmän :)!

Ilahduttakaapa tekin perheenjäseniänne tai ystäviänne tekemällä vaikka tämä sama herkkuaamupala. Samalla voitte osallistua lukijakilpailuun. Joka viikko arvotaan herkullisia eväskoreja (arvo n. 40€). Kilpailuun voi osallistua jakamalla kuvan omasta leipäherkusta Instagramissa. Olet mukana lisäämässä kuvaan hashtagit #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja tägää kuvaan myös @vaasan_leipomot. Hyvä syy herkutella leivällä ja ennen kaikkea ilahduttaa lähimmäisesi! Lisätietoja tuotteista ja itse kilpailusta löytyy kampanjasivuilta.

Millainen on teidän suosikkiaamupala? 
Ilahdutatteko te usein muita valmistamalla ruokaa?
Aiotteko kokeilla tätä aamupalaa?


20 kommenttia

  1. Herkullisen näköistä! Ehkäpä kokeiln itsekkin:)

    VastaaPoista
  2. Hei en muista oletko joskus kirjoittanut tosta sun nykyisestä ruokavaliosta ja liikkunnasta? Olisi nimittäin kiva kuulla mistä sait esim innostuksen ja mitä tavoitteita sulla on ja mitä motiiveja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Itekki haluisin alkaa treenaa nii siihenki ois vinkit iha jees

      Poista
    2. Vähän tuosta http://www.lillivoitto.fi/2016/02/treenitorstai-vinkit-terveellisempaan.html muuttunut, mutta pääpiirteittäin syön edelleen noin :)

      Poista
  3. avokado ei kuulu millään tasolla mun ruokavalioon (eikä kyl leipäkään oikeen missään muodossa). mutta periaattees toi smoothie vois toimii :D syön yleensä aamulla maustamatonta jugurttia marjoilla tai sitten puuro ja joku hedelmä, ehkä myös raejuustoa.

    VastaaPoista
  4. vois kokeilla :) hyvältä näytti.

    VastaaPoista
  5. Voitko kertoo jotain treeni vinkkejä mitkä sopis 12-14 vuotiaille?:) lihaskunto vinkkejä ja kans jotain hyviä ruokavinkkejä mitkä sopis sellaseen treenaamiseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan näin toisena anonyymina haluan vain sanoa, että 12-14 vuotiaalle paras ruokavalio on terveellinen perusruoka. Syöt vain lautasmallin mukaan sopivassa suhteessa lihaa (tai proteiinipitoista kasvisruokaa), salaattia/kasviksia ja perunaa/riisiä/pastaa. Tuon ikäinen tarvitsee vielä paljon ravintoa kasvaakseen terveeksi aikuiseksi. Aamupala on hyvä opetella syömään aina, vaikka olisi kiire. Jos herkkuja tekee mieli, niin herkuttelupäivä kerran viikossa.

      Poista
    2. Kuten anonyymikin sanoi, turha alkaa hifistellä, ihan perusruokaa vaan :)

      Poista
  6. Jee! Hyvä tahti palannut posailuun:). Itselläkin palautuu mielenkiinto lukea paremmin/tarkemmin sun juttuja. Tämäkin oli kiva postaus! Ihanan raikkaita kuvia!

    VastaaPoista
  7. Vaikka avokadosta en pidäkkään, niin muuten tulen varmasti kokeilemaan tätä ohjetta!

    VastaaPoista
  8. Mun mielestä Pitahaya on kyllä jotenkin vähän mauton, vaikka ei se pahaakaan ole :) Tosi kivan näköinen kyllä esim. kakun koristeena tai hedelmäsalaatissa.

    VastaaPoista
  9. Näyttää herkulliselta,oletko itse suunnitellut ne?

    VastaaPoista
  10. Kiva postaus ja upeita kuvia! :) Mä olen pari kertaa syönyt tuota pitahaya-hedelmää ja tykkäsin tosi paljon sen mausta! Plus että ovat tietysti hienon näköisiäkin :)

    Voitko kertoa miten teet avokadotahnaa, jota laitat leivän päälle?? Tuleeko siihen jotain muuta kuin avokadoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murskaan siis ihan vaan haarukalla ja saatan lisätä noita mausteita mitä luettelin joukkoon, mutta en aina :)

      Poista
  11. Mistä ostat heraproteiinia ja minkä merkkistä? Haluaisin kokeilla ja siksi kyselen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan esim Prismasta ja Fastin maustamatonta oon ostanut :)

      Poista
  12. Mistä olet löytänyt lohikäärmehedelmää? Käsittääkseni se on sama asia kuin Pitahaya.

    VastaaPoista
  13. Juu, oon kuullu kans haukkuja pitahayasta mutta itte tykkään suunnattomasti <3

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.