Näin pääsin lääkikseen osa 3 & 4

sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Moikka! Jaan tänne bloginkin puolelle nyt Näin pääsin lääkikseen -sarjan kaksi uusinta videota. 

Kolmannessa jaksossa vastailen teidän lähettämiin kysymyksiin. Kerron mm. paljonko lääkikseen hakeminen maksaa, opiskelinko matematiikkaa ollenkaan erikseen, miten selvitä epäonnistumisesta, millainen mun lähtötaso oli.
Neljännessä osassa "Näin pääsin lääkikseen" -videosarjassa käsittelen stressinhallintaa, stressittömän lukusuunitelman laatimista ja vastailen teidän kysymyksiin. Kerron mm. vertailinko itseäni muihin hakijoihin, miten ratkaisin stressin aiheuttamat uniongelmat jne. Tämä on mun mielestä kaikkein paras jakso, joten jos aiot katsoa vain yhden katso tämä! 

Mun opiskeluarkea lääkiksessä sekä lisää vinkkejä lääkikseen hakemiseen pääset seuraamaan parhaiten youtuben lisäksi instassa @tiiastudies ja @tiiavoitto.

Kannatta tsekata myös nämä videot ja postaukset:


4 kommenttia

  1. Moi! Mä ajattelin aluksi että en viittis kattoo näitä sun lääkis-videoita koska mä olen hakemassa eri alalle, mut sit kun katoin kuitenkin niin tajusin että noita sun vinkkejä voi hyvin soveltaa, vaikka olis menossa johonkin muuhun pääsykokeeseen :D Just esim. mitä tulee stressinhallintaan. Mulla näkyy valitettavasti stressi tosi herkästi yöunissa, se on ollut jo nyt lukiossa aika iso ongelma :/

    VastaaPoista
  2. Moikka! Ekaksi haluan sanoa että teet sairaan kivoja ja pirteitä videoita, niitä on aina kiva katsella ja moni varmasti saa näistä hurjaa lukumotivaatiota.

    Mulla olisi kyssäri sulle, lääkiksen pääsykokeisiin valmistautumisen konkarille. Oon opiskellut nyt yliopistossa puolitoista vuotta erästä luonnontiedeopintosuuntaa, mutta niin ihanaa kun tää opiskelu täällä onkin niin ihan viime aikoina on alkanut lääkärin ammatti kiinnostamaan enemmän kun se mitä musta täältä valmistuisi. Niinpä siis ajattelin mennä tänä vuonna kokeilemaan onneani yhteishakuun. Vilkuilin aiempia pääsykokeita eikä fysiikassa ja kemiassa pitäisi olla mulle minkään sortin ongelmaa (onhan mulla taskussa niiden yliopisto-opintoja yli 50 opintopisteen edestä) mutta biologia tuottaa päänvaivaa, sillä en opiskellut sitä lukiossa. Osa asiasta on kuitenkin tuttua kemian puolelta.

    Mikä olisi sun mielestä hyvä strategia ottaa lukion bilsan oppimäärä haltuun reilussa kolmessa kuussa, opiskelijabudjetilla? Pitäisikö vaan jotakin kautta hommata lukion oppikirjat ja ryhtyä lukemaan?

    Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä hakuun! Itse varmaan ostaisin Mafyn itseopiskelupaketin niin saisit harjoituskokeetkin kun koetaktiikan harjoittelu olisi varmasti myös hyväksi, mutta jos se itseopiskelukurssi menee yli budjetin niin ostaisin kirjojen sijaan Mafyn yo-paketin bilsasta (30€) ja lainaisin bilsan kirjat kirjastosta!

      Poista
  3. Hei!
    Vähän ehkä vanhaan asiaan liittyvä kysymys, mutta oot aika usein sanonu, että sun pääsykoelukutavotteet oli tunteja. Jäin miettimään, miten varmistit käyväsi kaikki asiat läpi? Arvioitko opiskeluun kuluvan ajan aiemman kokemuksen pohjalta vai löytyykö mafyltä joku aikarvio? Vai oliko tää ihan vaan juttu jonka mafy-opo osasi arvioida? Kiitos kun kerrot lääkiksestä, oon itte lukiossa ja haluun sinne opiskelemaan, nii kaikki mitä teet motivoi tosi paljon!

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.