Studiokuvia

tiistai 24. helmikuuta 2015

Olihan meidänkin pakko ottaa nyt näitä ainakin blogimaailmassa "muodissa" olevia kuvia eli ns. studiokuvia. Ensimmäistä kertaa törmäsin ohjeeseen Tuulian blogissa ja sen jälkeen vastaavia kuvia on näkynyt tosi monessa blogissa. Itse olisin toteuttanut idean heti, mutta sopivaa oviaukkoa ei oikein tahtonut löytyä. Meidän tallin ovi on vähän haastava kuvauspaikka, mutta lopulta kun muuta ei löytynyt oli siihen tyydyttävä. Valkeasta Lilli-ponista kuvat kyllä onnistuivat, mutta lähes musta hevonen olikin sitten haastavampi juttu. 

Vaikka kuinka yritin pimentää kaikki ikkunat tallista sisältä, oli se silti liian valoisa. Kuten kuvistakin huomaatte valkoinen katto hohtaa melko selvästi. Lisäksi kynnyksen takia Voiton päätä ei saanut tarpeeksi ulos ja näin ollen se joko upposi mustaan taustaan tai kuten näissä kuvissa taustakin näkyi liian selvästi. Kuvakulma ei myöskään ollut kovin hyvä, sillä pitkän objektiivin takia jouduin peruttamaan melko kauas ja näin ollen olin ojan pohjalla. Kuvakulma ei siis tosiaankaan ollut mikään paras.

Tuli näistä kivoja, mutta ei ihan sellaisia mitä odotin. Käykää kurkkaamassa jossain vaiheessa Pinjan blogista Lillin vastaavat kuvat, ne oli sellaisia kun olisin näistäkin halunnut! Mutta pitää joku kerta ottaa uusiksi ja löytää parempi oviaukko, tai kehittää vähän tekniikkaa... Ehkä maneesin oviaukko valmennusreissulla voisi toimia?

1.
2.
3.
4.
5.
6.
Loppuun vielä pientä vertailua alkuperäisen ja muokatun kuvan välillä. Muokkasin kuvia tarkoituksella vähän normaalia enemmän ja länttäsin päälle vielä valmiin curvesin. Ehkä ensi kerralla, kun tausta saadaan paremmin mustaksi ja hevonen enemmän valoon niin koitetaan vähän luonnollisempaa lopputulosta, mutta minusta näistä tuli näinkin omalla tavallaan kivoja!


Mutta kertokaa mikä kuvistanne oli suosikki? Ja mitä ylipäätänsä piditte kuvista?

67 kommenttia

 1. Vau!! Upeita kuvia! Heti tuli innostus ottaa kamera mukaan tallille seuraavan kerran :D

  VastaaPoista
 2. Ite tykkäsin eniten 2, 5 & 6 :)

  VastaaPoista
 3. Voitto näyttää tosi ponimaiselta näissä kuvissa :D Onko sillä minkä kokoinen pää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sillä on ponipää, niin usein se pääkuvissa näyttää ponille :D Cob tai pieni full menee yleensä

   Poista
 4. 1 oli paras kun noissa muissa toi katto loisti aika selvästi :D ei siinä mitään , hyviä kuvia silti!:-)

  VastaaPoista
 5. Haha, arvasin että Tiiakin varmasti ottaa näitä "muodissa" olevia kuvia. :D. Hienoja on! :)

  VastaaPoista
 6. Vau! Tosi hienoja kuvia! :) Tuli vain mieleen, pystyykö siinä ovi-aukossa ottamaan kuvia, missä säilytätte purun ym? Siinä ainakin olisi tarpeeksi iso ovi-aukko, mutta valoisuudesta en sitten tiedä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pystyisi varmaan ja sitä mietittiinkin, pitää vaan vähän raivata tilaa, ettei käy haaveria kun siellä sisällä ei ihan hevosturvallista ole.

   Poista
 7. Ihania kuvia! Oma lempparini oli ehdottomasti ensimmäinen kuva!

  VastaaPoista
 8. Voiks linkkaa tuulian blogin?:)nimim. Itsekin haluaisin lukea kyseisen postauksen

  VastaaPoista
 9. Toimisko se teidän varasto jossa on esim. purut? Videoiden perusteella se vois olla hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se toimisi, mutta pitäisi vaan vähän raivata sisätiloja, että olisi hevosturvallinen :)

   Poista
 10. Hyviä kuvia, mielestäni 5 kuva oli hieno :)

  VastaaPoista
 11. Siis miten näitä otetaan? Pakko päästä itsekin kokeileen, vaikka musta hevonen täälläkin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkkasin Tuulian blogin postaukseen siellä ohjeita :) Eli hevonen oviaukkoon, pää valoon ja tausta pimeäksi.

   Poista
 12. Linkkaatko sen Tuulian blogin? :)

  VastaaPoista
 13. Hienoja kuvia vaikka tuo katto tuolta vähän häiritsevästi näkyykin :D mutta toisaalta olihan siinä se hyvä puoli että sen ansiosta Voitto ei sulautunut kokonaan tummaan taustaan ;)

  VastaaPoista
 14. Vau miten hienoja kuvia! Pakko varmaan itsekin kokeilla nyt kun ihan ohjeetkin löyty! :)

  VastaaPoista
 15. Tosi hienoja kuvia!! Mutta eihän pinja ole edes tehnyt postausta tästä?

  VastaaPoista
 16. Ensimmäinen oli paras <3

  VastaaPoista
 17. Hienoja kuvia! Varsinkin eka kuva oli onnistunein mielestäni, vaikka kyllä ne muutkin olivat. Täytyy varmaan itsekin kokeilla. Ootte kyllä taitavia kuvaajia ihan muutenkin :)

  VastaaPoista
 18. Kuinka pitkä koulumatka sulla on? Kauan siinä kestää bussilla?

  VastaaPoista
 19. Muuten tykkäsin tosi paljon näistä kuvista, mutta vähän jäi häiritsemään, että Voiton suitset on vähän likaiset ja harjassa ainakin jossain kuvissa purua. Mutta ideana tosi hyvä ja tykkään Voiton ilmeestä :) Nimim. Siisteysfriikki kouluratsastaja :D

  VastaaPoista
 20. Mitä luulet, jos kaikki lukijat poistuisi tuolta lukijapalkista, niin kuinka moni liittyisi takas? Jos osa ei enää seuraa/on poistanu tilin niin monta tuhatta tulis takas? :D Veikkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tiedä, koska blogillani on oikrasti noin 30 000 lukijaa ja tuolla palkissa on siihen verrattuna vain noin vähän :D Itse en esim enää liity lukijaksi, koska käytän bloglovinia joten ei pakosti tulisi enää noinkaan paljoo kun muutkin alkanu käyttämään muiya seurantapalveluita :)

   Poista
 21. Tosi kiva postaus:)
  Mun mielest noi kaikki kuvat on tosi kauniita ja upeita:)
  Lempparit oli 4,5 ja 6:)
  Kaikki oli kyllä tosi hienoja:)

  VastaaPoista
 22. Musta toi 5 oli paras:) mutta kaikki oli kivoja! Voitto on niin suloinen !

  VastaaPoista
 23. Musta toi 5 oli paras:) mutta kaikki oli kivoja! Voitto on niin suloinen !

  VastaaPoista
 24. 5 ja 1 ovat minun suosikkeja! :) Kunpa itsekin voisi ottaa tuollaisia kuvia, tallin ovi on harmikseni punainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis hevonen on oviaukossa eli ei se oven väri vaikuta tähän mitenkään :)

   Poista
 25. Moi! Mulla ei tullu muuta kuin sinä mieleen, kun ajattelin menisinkö lukioon peruskoulun jälkeen, mutta siis en oikein tiedä mitään tuosta lukiossa opiskelusta niin ois ihanaa jos voisit vastailla mun kysymyksiin mitä tuli ekana mieleen:
  -miten lukkarit muodostuu, tehääkö ne ite
  -tuleeko läksyjä
  -mitä se lukion venyttäminen meinaa, täytyykö siihen olla jokin syy? eli pääset lukiosta jouluna 2016? mitä teet kevään jos syksyllä vasta kouluun?
  -onko lukion käyminen rankkaa
  Ja jos tulee muita perusasioita sulla mieleen niin ois kiva kuulla, ku mietin lukioon menoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysellä teidän opolta, mutta voin vastailla näihin kyllä :)
   - Lukkari muodostetaan itse. Valitaan tarjottimesta haluamat aineet ja sitten sovitellaan niin, että tulisi mahd järkevät päivät. Tiettyjä aineita on pakko käydä, mutta pääasiassa saa valita itse niitä lemppariaineita.
   - Tulee läksyjä.
   - Normaalisti käydään kolmeen vuoteen, sitten voi käydä kolmee ja puoleen tai jopa neljään. Nykyään ei taitaisi minun syillä onnistua kun se koko ajan tiukkenee, mutta pitää siis olla syy :)
   - On se melko, mutta kivaakin :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Paljon muuten autokoulu teillä päin (suunnilleen) maksaa kun mulla ei ole mitään hajua ja se olisi sitten minun kustannettava itse.

   Poista
  3. En tiedä oliko tässä kyse juuri siitä lukiosta missä Tiia on, mutta jos oli yleisesti lukioista, niin joissain lukioissa lukkaria ei tehdä itse. Vaan esim. meillä tehdään kurssivalinnat ja ne ilmoitetaan eteenpäin ja valmis lukkari tuodaan eteen.

   Poista
  4. Joo pienissä lukioissa tehdään vissiin noin, mutta ei ainakaan kuopion isoissa lukioissa :)

   Poista
  5. Tehdään täälläkin päin isoissa lukioissa ne valmiiksi :) ja joissain pienemmissä itse. Lukiokohtainen.

   Poista
 26. Tosi kivoja kuvia! 1&5 olivat suosikkini.

  VastaaPoista
 27. Syvää/maskaa ratsu ja tummentele pelkkää taustaa? Photaria kun kuitenkin käytät, niin onnistuu kyllä jos ottaa vaikka hevosen eri layerille.

  VastaaPoista
 28. Vote näyttää iha ponilta noine korvinee :D Mut ompaha mahtavia ammattimaisia otoksia!

  VastaaPoista
 29. Sun blogia on todella mukava lukea!:) mitä mieltä olet, kun ratsastuksen opettajani kauppaisi minulle tinkeriä säkä n. 140 ja itse olen n. 165 että olenko liian pitkä? En kasva kyllä enään. Lisäksi heppa tuntuu juuri sellaiselta ns. Omalta :)

  VastaaPoista
 30. No onhan noi kuvat onnistunu ihan sairaan hyvin ❤️! :O
  Tuutte varmaan taas Hevoset 2015-messuille Tampereelle, kun ootte olleet viimevuosinakin? Jos/kun tuutte, niin ootteko molempina päivinä, vai vaan toisena? Vitsit kuin siistii jos oikeesti näkis teijät livenä :D...

  VastaaPoista
 31. 2,5,6 oli kaikista onnistuimmat :)

  VastaaPoista
 32. Ihania!Tykkäsin ehkä eniten tosta 2kuvasta.Voitto on vaan niin söpö< 3

  VastaaPoista
 33. Ihania kuvia! 2,5 ja 6 olivat parhaimmat kuvat :) Ootteko muutes tulossa Helsinki Horse Fair messuille? Itse olin viime vuonna ja toden näkösesti tulen tänäkin vuonna :D

  VastaaPoista
 34. hei tosi kivoja kuvia! Mää tykkäsin eniten 1 ja 2. :)

  VastaaPoista
 35. Mulla toimi oviaukkona maneesin ovi aivan hyvin! Olisi vaan pitänyt muistaa avata se toinenkin ovi (pariovi) koska monessa kuvassa näkyi ovea häiritsevästi, mutta onneksi sen sai muokkaamalla pois :)

  VastaaPoista
 36. Toi 1. On mun mielestä paras ja noihan on onnistunu hyvin!

  VastaaPoista
 37. Vautsi miten hienoja kuvia! Täytyypä kokeilla kuinka tuollaiset "studiokuvat" onnistuisivat kultaisennoutajan kanssa. Tee ihmeessä joskus lisää studiokuvia sisältäviä postauksia, näitä on niin kiva katsella. :)

  VastaaPoista
 38. Ihania kuvia♥♡ mun lemppari oli toi 2 ! Se oli kiva kuva Voitosta ♡★ Ootko koskaan lukenut Hevoshullua ? Ite oon tilannu sen jo varmaa 3 vuot sit itelle ja se on mun mielestä paras ! ★ :D -AAda

  VastaaPoista
 39. Kikkakolmonen tähän kuvaustapaan: käytä salamaa (siis ihan sitä kaikkien vihaamaa kameran omaa kiinteää salamaa) ;D Kun salaman päälle tekee paperista tai kertakäyttömukista "pehmentimen" alkaa kiinteäkin salama toimi melkein samalla tekniikalla kuin erilliset studiosalamat.Yuotubesta löytyy miljoona ja 1 ohjevideota hakusanalla "Pop up Flash Diffuser".

  VastaaPoista
 40. mistä olet ostanut Voitolle tuon otsapannan :) ♥

  VastaaPoista
 41. Aivan ihania kuvia Voitosta ♥

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.