Tarvitseeko sen aina olla niin kallista?

torstai 26. helmikuuta 2015

Saan aina silloin tällöin palautetta olevani varusteratsastaja ja että esittelen aivan liian kalliita varusteita ja vaatteita blogissani. Tämä voi olla totta, sillä usein ne edulliset vaatteet ovat ihan tavallisia enkä koe tarvetta esitellä niitä. Laittaudun muutenkin paremmin niitä kertoja varten jolloin otetaan kuvia. Jalassa on silloin ratsastussaappaat eikä kuomat, päällä siistit ratsastushousut eikä verkkarit ja päässä Kingslandin pipo eikä pelkkä huppu. Blogi on tosiaan vain rajattu totuus. Harvoin laitan ratsastushousuja näin talvella jalkaan kotitreeniin. Yleensä menen verkkareilla tai äidin vanhoilla henkselitoppahousuilla.

Käytän toki kalliimpia merkkivarusteitakin, mutta en missään nimessä käytä pelkästään sellaisia. Yleensä kun lähdetään täältä "landelta" ihmisten ilmoille, vedän päälle jotain parempaa. Haluaisin nyt kuitenkin nyt jakaa pari vinkkiä, joita itse hyödynnän hankkiessani edullisemmin ratsastusvaatteita. Tästä tietysti puuttuu vielä kirpparit, mutta uskon että jokaiselle tulee se vaihtoehto ensimmäisenä mieleen. Netissä esimerkiksi on ihan ratsastusvarusteille tarkoitettuja omia ryhmiä!

Lökäreillä onnistuu ainakin maastoilu ja ilman satulaa ratsastaminen! Usein menen myös ihan koulutreenin lökäreillä, vaikka siihen ne eivät ole enää ihan niin käytännölliset.

1. Kierrätä
Tämä on mielestäni ihan paras vinkki ja hyödynnän tätä itsekin tosi usein. Jokaisella varmasti jää ns. normaalivaatteita kaapin pohjalle lojumaan. Joko se lempihuppari on liian kulahtanut julkisilla paikoilla pidettäväksi tai sitten heräteostoksena ostettu paitaa ei tulekaan käytettyä. Näitä vaatteita voi ihan hyvin käyttää tallilla ja usein se kulahtanutkin huppari näyttää hyvälle vähän likaisemmassa ympäristössä. Paidat, hupparit ja takit on helppo kierrättää tallivaatteiksi, mutta arkihousuille ei ihan niin usein olekkaan käyttöä. Itse koitan parhaani mukaan säästellä mun kivoja ratsastushousuja, koska ne saa kyllä äkkiä jokapäiväisellä treenillä kulutettua puhki, joten ratsastan usein lökäreillä tai kesäisin shortseilla. Farkuilla en oikein tykkää ratsastaa, mutta Pinja ratsastaa oikeastaan joka päivä vanhat farkut jalassa.

Tyylikäs takki, eikä maksanut paljoo!
2. Osta muualta kun hevostarvikekaupoista
Mulla ei taida olla yhtään merkkipaitaa. Kaikki tavalliset ratsastuspaidat on ostettu mm. H&M:stä, Gina Tricosta tai muista vastaavista kaupoista. Siellä hyvän paidan saa alle kympillä, kun Kingslandin merkkipaidasta saa pulittaa logon takia paljon enemmän. Itse saan yhteistyön kautta vaatteita ulkomaalaisilta halpanettikaupoilta ja alla olevassa kuvassa oleva takki on osottautunut ihan mielettömän hyväksi ja lämpimäksi tallitakiksi vaikka hintaa oli vain 40 euroa. Ihan harmittaa, että tuote on loppuunmyyty sillä olisin tilannut valehtelematta pari samanlaista lisää!

 
Etsin kivaa vyötä vaikka kuinka pitkään hevostarvikekaupoista. Lopulta löysin hyvän Vero Modasta ja hintakin oli yli puolet vähemmän mitä hevoskauppojen vyöt!


3. Osta messuilta ja tapahtumista
Ratsastushousuihin, saappaisiin, kypärään yms. joutuu oikeastaan välttämättä panostamaan vähän, sillä niitä on vaikea kierrättää normaalivaatteista tai ostaa muualta kun hevostarvikekaupoista. Itse olen huomannut, että ihan parhaat löydöt tekee erilaisista hevostapahtumista (esim. Tampereen hevosmessut ja HIHS), joissa on paljon myyjiä ja näin ollen paljon hyviä tarjouksia. Esimerkiksi kalliita Animon housuja en olisi ikinä ostanut normaalihintaisena, mutta messuilla ne olivat todella paljon halvemmat ja näin ollen raaskin ne ostaa. Säästänkin pakolliset hanginnat aina tälläisiin tapahtumiin ja oikeastaan aina sieltä on löytynyt kyseinen tuote hyvällä alennuksella!

Messujen alennuksista kannattaa hamstrata perustarvikkeita kaappi täyteen! Stubbenin saippuasta 10euroa ei ole paha, varsinkin kun tämä kestää seuraavat kolme vuotta.

Onko sinulla hyviä vinkkejä näiden lisäksi? Panostatteko vai pihistättekö te tallivaatteista? Mitä piditte vähän erilaisesta varusteisiin liittyvästä postauksesta?

87 kommenttia

  1. Ostan juuri hevosmessuilta esim sain stubbenin saippuan vitosella ja hv polon fleecen parillakympillä. Käytän myös kulahtaneita vaatteita tallilla :) Oli kiva lukea tällainen postaus!

    VastaaPoista
  2. Tää koko postaus on niin täynnä tosi asiaa! Esim. Kingslandin vaatteissa maksaa vain se merkki, ja välillä esim. H&H huppari voi olla laadukkaampi (ja 10 kertaa halvempi…) Mutta tosi hyvä postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. samaa mieltä mäkin oon


      T. Laura


      Poista
    2. itse käytän ratsastuksessa lähinnä vain jotain paitoja joista en silleen pidä mutta talli vaatteina menee :) ja joitain vanhoja huppareita yms :D

      Poista
  3. Mä tykkään panostaa varusteisiin, rakastan hienoja väriyhdistelmiä ja pieniä yksityiskohtia! Toki tavaraa tulee ostettua paljon messuilta ja HIHSistä, koska siellä pystyy usein vähän vertailemaan hintoja. Perus vaatekauppojen vaatteista käytän tallilla lähinnä paitoja. :)

    VastaaPoista
  4. Mä yritän aina shoppailla kaikki merkkivaatteet kevään alennusmyynneistä. Yhtäkään merkkivaatetta en vielä ole ostanut normaaleilla hinnoilla - mulle käy täydellisesti myös edellisen malliston Spooksin hupparit tai Kinglandin takit, jos niiden hinnasta on lohkaistu pois -60%. :D
    Muuten ratsastuksessa päällä ovat juurikin mainitsemasi vanhat "arkipaidat", käyvät ratsastukseen erinomaisesti!

    VastaaPoista
  5. Oon kans ajatellut ennen, että oot varusteratsastaja, mutta tottahan se on, ettei blogissa välttämättä halua niissä huonommissa varusteissa pääsääntöisesti esiintyä, jos pasempiakin on tarjolla. Ja tän postauksen luettuani hoksasin, että oon ite ihan samanlainen. Hyödynnän melko pitkäli noita vinkkejä ja merkkivaatetta ja -varustettakin löytyy, mutta usein ne on hankittu juurikin niistä tapahtumista roimalla alennuksella.

    Näin talvella, kun meen itsenäisesti, ratsastan yleensä vanhoilla toppahousuilla ja toppavarsisaappailla, sekä horzen talvitakilla. Ohjatuille tunneille huomaan panostavani enemmän. Jopa talvipakkasilla meen nahkasaappailla, ihme kyllä ei oo vielä varpaat jäätyny.. :D

    VastaaPoista
  6. Itse juuri kierrätän vanhoja vaatteita - esim. huppareita ja paitoja - tallikäytössä. Varsinkin äidin ja pikkuveljen vanhat vaatteet on ollut kovassa käytössä, eikä kumpikaan niitä enään kaipaa tai halua käyttöön, sillä molemmat ovat allergisia. Turvaliivin ostin käytettynä, hintaa oli nelisenkymppiä.
    Ihan tavallisena kerran viikossa ratsastavana uusia housuja ja muitakin varusteita tulee ostettua hyvinkin vähän: housut kestää montakin vuotta, kengät samaten. Ratsastussukkia saa ostaa parin vuodessa, ne kun kuluvat nopeasti kantapäästä tai repeävät varrestaan. Tokmannilta tuleekin sukkia osteltua, hintaa kympin verran ja kestävät käytöstä riippuen puolesta vuodesta vuoteen - miksei jopa puoleentoista.

    Mutta tykkäsin kovasti postauksesta! :)

    VastaaPoista
  7. Tosi hyvä postaus, varsinkin kun itse olen ihmeissään katsonut miten aina ratsastaessa on siistit ja hyvät vaatteet päällä... Kiva tällainen jossa todellisuutta avattiin :)

    VastaaPoista
  8. Musta tuo on niin hassua että ostat jokaista hyvää vaatetta minkä löydät useita kappaleita... Takkikin maksaa " vaan" 40 euroa, mikä omaan pussiini ainakin on hyvin paljon. Toisaalta ei se mun persettä kutita kuinka paljon tavaraa sulla on, itse en vaan pysty kuvittelemaan että voisin koskaan kustantaa samanlaista elämäntapaa mikä teillä on, vaikka keskiluokkaan kuulunkin. Mua aina huimaa kaikissa blogeissa nämä kuukauden suosikit ja ostosten esittelyt, en tajua millä rahalla ihmiset ne kustantaa/mitä tekee miljoonalla samanlaisella vaatteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä iha samaa mieltä. Ei mahdu omaan ymmärrykseen ja en myöskään raha pulasta kärsi.

      Poista
    2. Enhän osta "jokaista vaatetta", ei mulla ole kun ihan muutamaa samaa vaatetta useampi kappale. Enkä mä noita takkeja varmaan olisi ostanut kuin max 2 (toinen kouluun, toinen tallille), mutta en tainut tuoda tarpeeksi selvästi esille sitä, että saisin ne takit ilmaiseksi, jolloin mielummin otan useamman värisen hyväksi todetun takin, jolle on varmasti käyttöä, kun jonkun toisen vaatteen :)

      Poista
    3. Olen samaa mieltä.

      Poista
    4. Mä ainakin luin tuon kohdan niin, että ratsastustakit yleensä maksaa yli tuplat siihen 40€ verrattuna, siksi "vain".

      Poista
    5. 40€ voi olla paljon rahaa, mutta se on todella vähän lämpimästä ratsastustalvitakista.

      Poista
    6. Siis missä maailmassa 40e on iso hinta talvitakista? Ei saa edes marketista halvemmalla...

      Poista
  9. Tää oli todella kiva postaus ja täynnä asiaa!

    VastaaPoista
  10. Hyi! Lökäreillä ratsastus on kamalaa, sä vaan tunnet kun sun reisi selluliitit vaa hyllyt yök!

    VastaaPoista
  11. Oikeestiko ei meinaa sun kalleimmat ratsastushousut kestää jokapäiväistä käyttöä? En tiiä paljonko Animot yms. maksaa, mutta veikkaisin että menevät hinnaltaan aika paljon ohi Pikeurien, joiden nimeen ainakin itse vannon. Mulla kesti lemmpareimmat Pikeurit lähes jokapäiväistä käyttöä viisi vuotta, ja on edelleen ehjät, oottavat vaan jalkaan laittamista. Mitä vanhemmaksi ne tuli, oikeestaan sitä paremmat ne on, istuvat kuin toinen iho päälle. En ees varonut niiden käyttöä, pidin tuntikausia tallihommissa päälläkin, ja käytin kakkosratsastushousujani vaan sillon kun ykköset oli pesussa. Jännä, jos merkkipöksyt ei meinaa kestää. Tosin itse kyllä suosin "nahkaisia" kokopaikkaisia ja sulla taitaa olla useimmat polvipaikkaisia? Josko siinä sit ero, persaushan taitaa housuissa eniten kulua.

    Itse kuulun siihen koulukuntaan, että ratsastan kyllä lähes aina kunnon varusteissa. Tosi sateisella kelillä tai kesällä hyvin kuumalla tennareilla että saappaat ei mene pilalle kastuessaan, ja talvipakkasilla toppahousuilla ja topparatsastuskengillä. Ilman satulaa ehkä joskus joillakin muilla kuin ratsastushousuilla, mutta harvoin. Merkkien perään en kyllä itse kauheasti ole, mutta kyllä oon sitä mieltä että merkkituotteet yleensä voittaa laadussa, ja jos paremmat saappaat saa laittamalla jonkun satasen lisää, niin kyllä silloin parempiin kallistun. Tai oikeestaan kylläpäs olenkin vähän merkkien perään. Hanskat tulee ostettua aina samalta merkiltä kalliimmat, mutta ne on vaan parhaat joilla oon ikinä ratsastanu. Ja kypärän voin myöntää ostaneeni merkin perässä, mutta sitten oon kyllä todennut senkin kanssa, että kesällä mikään muu kypärä ei ole ollut niin kevyt ja vähän hiostava.

    Mutta niin, peruspaidoissa, fleeceissä, huppareissa yms. en tosiaan himoitse merkkituotteita, vaan mistä tahansa ostetut tai siistimmästä käytöstä kierrätetyt kelpaavat. Kesäkuumalla kyllä yleensä valitsen päälle teknisen t-paidan, mutta niidenkään ei tarvitse olla ratsastusmerkkejä, vaan halvemmat vaatteet käyvät mulle ihan hyvin. Summa summarum oon kai valmis maksamaan laadusta sillon kun tiedän, että se on oikeesti mulle mieluinen ja huomattavasti parempi kuin halvemmat vastaavat, mutta muuten mulle on ihan sama, mitä päällä on. Kiva postaus muuten! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tainut mennä vain kahdet halvat housut elämäni aikana rikki, joten panikoin ehkä vähän turhasta. Haluan kuitenkin, että nuo pysyy pitkään hyvinä ja siisteinä, joten käytän mielummin sitten kakkoshousuja tai vaikka niitä lökäreitä. Eikä muutenkaan tulisi mieleen laittaa moden sadan euron housuja jalkaan ilman satulaa mennessä, varsinkaan nyt karvan lähtöaikaan! Tosiaan polvipaikkaiset menee varmasti nopsempaan rikki kun koko :)

      Olen samaa mieltä kanssasi tuossa laatujutussa noiden asioiden suhteen. Vaatteissa eroa ei välttämättä huomaa, mutta mm. saappaissa, kypärässä, turvaliivissä ja ratsastushousuissa sen eron kyllä ihan oikeasti huomaa ja niihin sitten mielellään sijoittaakin enemmän.

      Poista
    2. jaa kyllä omat Pikeurit hajos 3 kuukaudessa..

      Poista
    3. Tuli vain tähän liittyen mieleen, että Tiia sinähän ratsastat käsittääkseni aina polvipaikkaisilla housuilla? Nimittäin ne varmasti kuluvat pepusta nopeammin kuin kunnon kokopaikat. Eli ymmärrän housujen säästelyn. :)
      Toinen juttu mikä tuli mieleen, ihan ajatustasolla, jos teillä ei olisi heppoja omassa pihassa vaan esimerkiksi isommalla tallilla panostaisitko silloin enemmän tallipukeutumiseen? :D Tässä voisi nimittäin olla ero teidän ja monen kommentoijan välillä, itse kun käyn 3-5krt viikossa ratsastamassa (osan pikkutallilla ja osan ratsastuskoululla) niin tykkään panostaa tallipukeutumiseen. :)

      Poista
    4. Jep polvipaikkaiset kuluu ainakin mun järjellä ajatellen helpommin, vaikka ei niitäkään ole elämäni aikana kovin montaa puhki kulutettukkaan :D

      Uskon, että siellä ns. julkisella yksityistallilla en ratsastaisi kesähelteelläkään shortseilla ja satulalla tai vetäisi koulutreeniä lökärit jalassa. Maastoiut ja ilman satulaa ratsastukset kyllä voisin noilla varusteilla hoitaa :)

      Poista
    5. No kyllä sitä itse tulee ihan "julkisella yksityistallilla" ratsastettua farkuissa, myös tunneilla. Omistan tasan yhdet ratsastushousut, joita käytän lähinnä jos joskus innostun pikkukisoihin osallistumaan. Yhtäkään ratsastustakkia en omista, vaan käytän vanhoja vähän kulahtaneita vaatteita ja takkeja tallilla, niin saan "siviiliin" uuden siistin :D oon kyllä kamala.

      Naapurissa meillä on maneesitalli, jossa käydään talvisin vähän paremmalla pohjalla reenailemassa ja sinne hienommalle tallillekkin mennessä on vanhat persiin kohdalta paikatut farkut jalassa, vaikka siellä kyllä kaikki panostaa merkkeihin ja väreihin. Ei mua ahdista, oon niin sinut itteni kanssa, etten koe sen oleva ongelma jos näytän rähjäseltä. Samaten mun hevoset on mörrimöykkyjä sen tallin hevosiin verrattuna, kun siellä on kaikki klipattuja :D Ja mun molemmat, varsinkin suokki, kunnon karvamörköjä. Kyllä sitä välillä naurattaa käydä siellä pyörimässä itse rähjäsenä kun muut on niin siististeissä vaatteissa.

      Kypärään kyllä panostan, samaten hevosten varusteisiin. Eli niihin millä on väliä oikeasti. Molemmat hevoset on vanhoja, mutta varusteet kunnossa, hevoset hierotaan ja satuloiden istuvuus tsekataan säännöllisesti. Satulat on molemmilla tällä hetkellä kalliit Albonit, toisella kolme satulaa kun sille ei oikeen mikään sovi, niin saa edes paineen paikkaa vaihdettua. Lännensatula sille on ehkä paras käytössä, mut kun reenaillaan ni koulupenkki on kivampi, sitä metsästettiin kauan ja pajon siitä sopivasta sitte saikin maksaa. Mut mä tykkään panostaa asioihin millä on väliä :) omalla ulkonäöllä ei ole väliä kun hevonen on kunnossa, hyvässä lihassa ja sillä on hyvin istuvat varusteet päällä.

      -Jenni

      Poista
  12. olen itse juuri aloittanut ratsastuksen niin onko esim. ratsastushousut välttämättömät vai pärjääkö ilmankin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pärjää alussa ilman! Ratsasta vaikka joustavilla trikoilla tai vähän tiukemmilla lökäreillä. Itsekkin menin melkein koko ratsastuskouluajan kumisaappailla ;)

      Poista
    2. Itellä on aina ratsastushousut ku sain ilmaiseks serkulta ja suurin osa noist muistakin kamppeistani on sen vanhoja. Kengät, turvaliivi ja kypärä on ehkä tärkeimmät. Tosin kenkien sijaan käytän itte kurakeleillä kumisaappaita.

      Poista
    3. Menin ekan kerran ratsastustunnille ratsastusvarusteissa

      Poista
  13. Tää oli tosi kiva ja vaihteleva postaus verrattuina muihin! Tälläsiä sais olla enemmänkin :) Tallille tulee aina yleensä otettua vanhat arkivaatteet ja ostettua merkkivaatteita jos ne on alessa. En viitsisi maksaa esim kl hupparista 90 e kun sillä hinnalla en viitsisi arkihuppariakaan ostaa..:D Ja mun mielestä tallille kelpaakin vähän huonommat vaatteet,eipä siellä kovin moni niitä vaatteita kattele :D Toi sun takki on ihan super ihana!

    VastaaPoista
  14. Mä teen aika paljon itse. :) Valitettavasti nykyään kankaat ym. on kyllä niin kalliita ettei joka asiassa itse tekeminen kannata. Jos vaikka vanha satulahuopa kyllästyttää, niin uuden ostamisen sijaan saatan vain tuunata vanhaa taikka käyttää sitä uuden pohjana ja säästää näin täytteisiin menevät kulut jne.. :)

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva postaus ja kivat kuvat;)
    Kiitos hyvistä vinkeistä;)
    Oli mieluinen postaus;)

    VastaaPoista
  16. Minä en ole varsinainen merkkien perässä juoksia, vaikka minulla onkin hyvin tienaavat vanhemmat. Mutta minä olen oppinut kotoa, että KANNATTAA OSTAA KERRALLA LAATUA. Joskus se, että ostaa aina mahdollisimman halpaa voi kostautua, kun joutuu olemaan kokoajan ostamassa uutta kun tuotteet eivät kestä. Eli kun kerralla panostaa hieman laatuun, ei tarvitse olla kokoajan ostamassa uutta. Mutta en nyt tarkoita tällä, että kallis on aina parasta. Ei todellakaa, joskus tuotteissa maksaa vain merkki ei laatu. Laatua voi saada halvallakin. :)
    Vaikka minulla saattaavat vaatteet olla useimmiten merkkituotteita, omistan suhteellisen vähän vaatteita, sillä vaatteeni kestävät pitkään eikä kokoajan tarvitse ostaa uusia sen takia, että ne ovat jo aivan kuluneet ja nuhruset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin on totta, mutta on joskus vaikea sanoa kestääkö se kallis tuotettaakaan pitkään. Joskus Hööksin housut tai kengät on kestäneet paljon pidempään kun puolet kalliimpi merkkituote, mutta pääasiassahan se menee niin, että laatu maksaa enemmän :)

      Poista
    2. Ihan totta.. Ei oo kiva maksaa isoja summia merkkivaatteesta joka ei kestä käyttöä/pesua eikä ole edes yhtään eettisemmin tuotettu

      Poista
  17. kauan kauimmillaan voiton saikku on kestäny? Tai siis mikä on ollut pisin aika ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko melkein puoli vuotta leikkauksen jälkeen, okei ei ehkä ihan mutta melkein :)

      Poista
  18. Miksi on väärin pukeutua kalliisiin merkkivaatteisiin, jos siihen on varaa? Saan tavallisena harrastajana jonkin verran pahoja katseita, kun kuljen kalliissa kamoissa ratsastuskoululla. Mutta kun omaa hevosta ei ole, voin laittaa rahat omiin varusteisiin.
    Uskon, että tämä kalliiden varusteiden kauhistelu on kateellisten panettelua. Tietty kalliit merkit luovat tiettyä statusta, mutta väitän, että ainakin omat kallimmat varusteeni ovat huomattavasti parempaa laatua, vaikka tietysti vähän huonommallakin pärjää. Mutta miksi on häpeä olla varusteratsastaja? Miksi on väärin pukeutua tyylikkäisiin laatutuotteisiin ja yhdistellä kauniita vaatteita ja varusteita? Se ei ole muilta mitenkään pois mihin toiset rahansa laittavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa kyllä vastata, koska minusta siinä ei ole mitään väärää :)

      Poista
    2. Koska ihmiset on kateellisia ja purkavat oman pahan mielensä niihin joilla tai joiden vanhemmilla sattuu olemaan varaa kustantaa kalliimpia/"hienomman" merkin varusteita. Varmaan osittain se vaikuttaa siihen että "on häpeä olla varusteratsastaja", kun siihen aina poikkeuksetta liitetään negatiivisia mielikuvia "pappa betalar"-asenteesta ja halvempia varusteita käyttävien halveksinnasta. Samaan aikaan nämä varusteratsastajille valittavat halveksivat kalliimpien varusteiden käyttöä, mutta eivät kuitenkaan pidä sitä yhtään negatiivisena asiana..

      Poista
    3. Mäkin oon miettinyt tuota et jos ei oo hevosta mihin työntää rahaa niin miksei niitä samoja rahoja sit saisi työntää omiin kamppeisiin! :D
      Itse olen ratsastuskouluhummailija, mutta ostan mielelläni Kingslandia, Pikeuria yms. kalliimpia merkkejä (mutta käytän myös esim H&M:n toppaliiviä, koska se on kivannäköinen). Kannattaa myös harkita vaatteiden tilaamista ulkomailta, esim Kingslandin ohv. 149£ housuja olen nähnyt tunnetuilla laatumerkkien myyjillä alennusmyynnissä 45£ :) Lisäksi monista eurooppalaisista liikkeistä on postituskulut joskus jopa pienemmät kuin Suomen sisällä! (4,90£) :D

      Poista
  19. Kiva postaus! :) Tää on jotenkin niin totta, kun itekkin laitan yleensä paremmat vaatteet, jos tiedän, että ilma on hyvä ja kuvaajakin tulee. Mulla on ihan perus Pikeurit, jotka on kyllä tosi hyvät! Vaikken yhtään merkkejä tavallisesti keräile, niin -50% alennuksessa olleet Mountain Horsen ihanat housut oli pakko ostaa. Niitä en tosin käytä tallihommissa tai ilman satulaa ratsastaessa, sillä en halua niiden menevän rikki, koska ne olivat aika kalliit. Kyllähän ne varmaan yhtä lailla kestävät kun muutkin ratsastushousut, mutta en silti halua ottaa riskiä, koska helpostihan ne kuluu puhki jos paljon käyttää. :) Pikeureja käytän aivan säästelemättä, noh, tiedä sitten minkä takia, mutta niitä uskallan pitää ilman, että ajattelen niiden menevän rikki. :) Minulla on yleensä tallilla aina käytössä joku ihan perus huppari, esim. sellaisia, joita en koulussa oikein tykkää käyttää, niin tallilla ne käyvät loistavasti! :)

    VastaaPoista
  20. "alla olevassa kuvassa oleva takki" taisi mennä väärinpäin? ylemmässähän kuvassa tuo on.. :D

    VastaaPoista
  21. Kiva ja ihan hyödyllinenkin postaus ... mä yleensä en kovin paljon panosta ratsastuvaatteisiin mutta yleensä käytän just tuollaisi vähän jääneitä normivaatteita jotna näyttää tallilla ihan hyvältä ... käytän kuitenkin aina ratsastushousuJa ... mutta itselläni se on hieman eri asia koska ratsastan tällä hetkellä valitettavasti TOSI harvoin :(

    VastaaPoista
  22. Itse kierrätin siskoltani kengät, jotka ovat paremmat ratsastukseen kuin oikeat ratsastuskengät :D
    Ratsastussukkina käytän normaaleja sukkia, sillä jotkut sukkani ulottuvat niin korkealle. Villasukatkin voi lärvästä kenkiin jos haluaa.
    Ratsastushousut ostin 15€ Tori.fistä, kerran käytetyt, hyväkuntoiset ja kauniit.
    Paidat on perus paitoja, jotka on mulla ns. rypeämiskäytössä, eli ehkä vähän pieniä tai muuten ei niin kivoja.
    Kypärän ostin S-raudasta parillakympillä, Horzen turvallinen ilmastoitu kypärä. Hanskat oli alessa S-raudassa, maksoivat vain vitosen.
    Takkeina käytän ihan perus takkeja ja huppareina sellaisia, jotka ovat vähän kulahtaneet.

    Mutta kyllähän ne hevosmessujen liput maksaa. Mutta itse en tarvitse hevoselle mitään, ja vaikka tarvitsisin niin S-raudasta löytyy halvalla hyvää.

    VastaaPoista
  23. Hyviä vinkkejä, vaikkakaan en ole itse huomannut, että messuilla olisi mitenkään erityisen edullisia ratsastusvarusteita myynnissä - tai sitten on vain jäänyt parhaat tarjoukset huomaamatta, kun olen ensin järkyttynyt niin suuresti ei-alennettujen tuotteiden hintatasosta :)

    Hyödynnän itse niin Hööksiä kuin Horzeakin tarpeen mukaan, vertailen valikoimaa ja hintoja pitkään ja hartaasti. Talviratsastusvaatteeni ovat kuitenkin ihan tavallisista marketeista hankittuja ja käytössä osoittautuneet korvaamattomiksi: toppatakki Prismasta (muistaakseni tarjouksessa 20-30 €), lämpimät toppahousut varmaan 10 vuoden takaa Anttilasta 20 €. Hööksiltä ostetut talviratsastuskengät taas olivat kovassa käytössä ratsastuskoulussa, mutta vuokrahevosteluun siirryttyäni ne eivät ole oikein sopineet enää talleiluun, kun täytyy kävellä useita kilometrejä pelkästään tallin ja bussipysäkin väliä. Niinpä vanhat, jo kertaalleen roskistuomion saaneet talvikenkäni pääsivät uusiokäyttöön talli- ja ratsastuskengiksi ja harmittelen jo etukäteen, etteivät ne tässä uudessa tehtävässäänkään enää kauaa kestä, kun hajoavat käsiin. Hinnasta ja ostopaikasta ei ole mitään käsitystä, kun ovat nekin varmaan 10 vuoden takaa, mutta paremmiksi talvikengiksi mm. koulureissuille ne on alunperin hankittu. Etenkin talvivarusteiden suhteen voisikin todeta, että omalla kohdallani tavalliset kaupat ovat osoittautuneet tallivaatteiden mekaksi, ja ratsastuksen erikoisliikkeistä tulee hankittua lähinnä vain turvavarusteet (+ kengät ja minichapsit) ja useimmiten myös ratsastushanskat. Kekseliäisyys ja avoin mieli vanhojen vaatteiden uusiokäytön suhteen kieltämättä saavat lompakonkin kiittämään :)

    VastaaPoista
  24. Itsekin saan välillä pahoja katseita kulkiessani kalleissa varusteissani tallilla. Itse olen totaalinen varusterstsastaja. Joiltakin saa kivoja kommentteja meijän aina niin siisteistä varusteista, mutta osa vaan katsoo silmät pyöriet kun kävelevät ohi. Mitä vikaa on kalliissa maussa jos on rahaa ja haluaa panostaa laatuun? Kun en kuitenkaan ikinä tuo esille varusteitani tai rehvastele niillä. Kalliit varusteet antaa tosiaan pappa betallar kuvitelman, useimmiten myös ihmiset luulevat koppavaksi hemmotelluksi kakaraksi jos panostat siistiin ulkomuotoon myös tallilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En lähe nyt kommentoimaan mikä sun tai muiden "varusteratsastajiksi" tunnustautuvien ratsastustaito on, mutta valitettavasti oon kerran tavannut ihmisen, jonka ois oikeesti ollu syytä laittaa ne rahat mieluummin yksityistunteihin ja valmennuksiin kuin niihin neljänsiin Kinglandin uutuushousuihin. Hienoissa ja kalliissa varusteissa ei ole mitään vikaan, kunhan tajutaan se tosiasia, että hyvä ulkonäkö vaatteissa ei saa sitä omaa ratsastusta näyttämään yhtään paremmalta.
      Toinen mitä vihaan varusteratsastamisessa on se vertailukulttuuri. Mä en muutenkaan lämpeä sille, että meillä kasvaa sukupolvellinen teinejä, joiden isoimmat kriisit on vertailla itseään ja omistamiaan tavaroita siihen, mitä toisilla on - jos se vielä viedään tallille, on yhtään köyhemmän perheen lapsi aika "syrjitty", kun kalliit ratsastustunnit haukkaa jo niin paljon rahaa. Ostapa siihen vielä kolmensadan kypärä päälle, juu ei! Toivoisin näin huonoitsetuntoisena 21-vuotiaana, että teinit osais ja uskaltais olla omia itsejään. Käyn aikuisopistoa samassa rakennuksessa 16-vuotiaiden amisten ja lukiolaisten kanssa, ja väistämättä huomaa, että se, joka on pukeutunut valtavirrasta poikkeavalla tavalla, on yksin. Se on väärin.

      Mut ei, hyvät varusteet ei tee huonoa ihmistä. Niillä leveily, oletus että muillakin pitää olla, tai luulo, että niillä voidaan todistella ratsastustaitoa, jota ei oikeasti ole, on väärin.

      Poista
    2. Olen kyllä ihan samaa mieltä Anonyymi 9.05 kanssa! Itsekin, kun ostin uudet ratsastushousut, joista tykkään kovasti niin heti muut mulkoilevat tyyliin "Nyt toi on hirveen leuhka, tyhmää ostaa tollaset hienot housut" Mitä vikaa siinä on, jos tykkää hienoista ratsastusvarusteista? Kerran, kun olin ostanut uuden kypärän, niin ihan suoraan sanottiin minulle, että mitä vikaa muka siinä vanhassa oli, vai leuhkitko vaan? Noh, olin tippunut pää edellä, ja kypärässä oli selviä vaurioita.
      Toivoisin, että tämä pistäisi ihmiset miettimään, että mitä väärää on hienoissa varusteissa?

      Poista
    3. Hyviä pointteja kaikilla. Orvokin kommenttiin sen verran, että en itse ainakaan katso ketään pahalla jos ei ole 300e kypärää tai muuten kalliita varusteita. Kuhan nyt ei missään kisoissa esim ryysyissä kulje, voi halvatkin vaatteet näyttää hyvälle:)!

      Poista
  25. Onko teillä tällä vai ensi viikolla hiihtoloma?

    VastaaPoista
  26. Ollaan ensi vuonna menossa luultavasti Tampereen hevosmessuille, kiitos vinkistä! :) Pitäisi ostaakin uudet saappaat!

    VastaaPoista
  27. Toisaalta myös kalliiden vaatteiden ostossa voi olla puolensa. Halvat vaatteet kun on usein huonoissa olosuhteissa lapsityövoimalla valmistettuja. Sekä halvalla että kalliilla ostamisessa on siis hyvät ja huonot puolensa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missäs ne kalliit sitten valmistetaan? Ei niissä maksa tekotapa, vaan logo.

      Poista
    2. En puhunut merkkivaatteista logoineen. Niiden ongelmat nyt kaikki tietää. Pelkkä logo kun tuo monta kymppiä lisähintaa. Tarkoitin lähinnä sellaisia kalliita vaatteita, joista oikeasti saa tietoa, missä vaatteet on valmistettu. En tarkoittanut että kaikki kalliit vaatteet ym. olisivat hyvissä olosuhteissa tehtyjä, pelkkä hintahan ei vielä sano mitään, vaan se, että saako valmistajasta riittävästi tietoa. Ja yleensä hyvissä olosuhteissa valmistetut tavarat ovat hieman hintavampia, eivät tietenkään aina. :)

      Poista
  28. mä en ikinä osta mitään paitoja suoraan ratsastuskäyttöön, vaan käytän ain sellasia vaatteita mitä en kehtaa enää käyttää koulus :P ku käyn sellasella pienellä yksityistallilla vuokraamas.. mut kiva postaus :D

    VastaaPoista
  29. Oot tosi kaunis ja Voitto komee!:33♥

    VastaaPoista
  30. Kiva, että paljastat millaisia vaatteita käytät normaalisti! Ymmärrän hyvin, että kuvissa haluaa näyttää siistiltä, sillä niin minäkin haluan. Vinkit ovat hyviä, vaikka periaatteessa ne tietää niin silti tuppaavat unohtumaan.

    Kengissä mielestäni hinta ei kerro aina laatua (vaikka harvemmin ilmaiseksi hyviä saa). Talviratsastuskengät, jotka on ollut käytössä kolme vuotta ja ostettu hööksiltä, ovat kyllä kuluneet, mutta nauhojen pidikkeet ovat tiukasti kiinni toisin kuin uusissa kalliimmissa kengissä, joista sovituksessa irtosi ensimmäinen pidike ja toinen muutaman käyttökustannukset jälkeen.

    Parhaat tallikengät, jotka mulla on ollut maksoivat 25€ ja kovasta käytöstä huolimatta näyttävät melkein uudelta, mutta omaan jalkaan eivät vaan ole enää pariin vuoteen mahtuneet. Samalla tavalla ei yhdetkään muut kengät ole säilyneet.

    Kierrätys on avainsana nykyään! Itselläni on käytössä siskoni kenkiä useammatkin. Enkä heitä roskiin vaatteita tai kenkiä, joita voi vielä joskus käyttää likaisemmissa hommissa. Oma talli kun on niin pukeutumiseen ei tule panostettua liikaa. Esimerkiksi toppahousut ovat olleet mulla monta vuotta ja olivat minulle tullessaan jo käytetyt.

    Voitolle rapsutuksia, sinulle tsemppiä lukioon ja teillä kummallekin terveyttä! :)

    VastaaPoista
  31. En ole muuallakaan "trendikäs" tai edes kovin hienosti pukeutunut, enkä siis tallillakaan. Olen kyllä vähän pihi, helposti ehkä säästelen, kun vaatteita en koe niin tärkeiksi. Ratsastusvarusteeni on taidettu ainakin melkein kaikki ostaa Biltemasta, Kärkkäiseltä ym. Kiva postaus :)

    VastaaPoista
  32. Mitkä saappat sulla on? Onko olleet hyvät?

    VastaaPoista
  33. Hyvä postaus!Mä en sillein käytä tallilla mitään hienoja vaatteita,mulla on vaan maastotakki joka on ihan oikee ratsastustakki ja sit kesäratsastuskengät.Mut talvella käytän ratsastaessa ja muutenkin tallilla vanhaa laskettelu takkia ja kirpparilta 10eurolla saaduilla kengillä ne oli vielä käyttämättömät(ei oo oikeet ratsastuskengät mut käy ratsastukseen tosi hyvin!)Muuten tuutteko tampereen hevoset messuille tänävuonna??Oho,tuli aika pitkä:D

    VastaaPoista
  34. Itse en ihan ymmärrä tuota, että mennään jollain Kuomilla tai vastaavilla huonoilla kengillä vain siksi, että ollaan kotona. Kotitreeniähän suurin osa tästä harrastuksesta on. Kuomat eivät tue pohjetta eikä niillä saa kylkeen niin herkkää kontaktia kuin kuuluisi saada. Miksi monet ratsastajat ihan ehdoin tahdoin ostavat kalliita varusteita ja kuitenkin käyttävät niitä vain valmennuksissa ja kisoissa, kun taas suurimman osan ajasta päällä on huonoja varusteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähinnä menen niillä siksi, ettei varpaat palellu :)

      Poista
  35. Mulla olisi yksi kysymys liittyen tän hetkiseen viikon haasteeseen. Kun siinä on aikaa osallistua 8.3. asti ja palkintona on horse fairiin lippuja, joka on 7.-8.3. Niin miten se on mahdollista tai niin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin luin noin että "Kilpailuun on aikaa osallistua 1.3.15 klo 23.55 saakka, mutta haasteen saa toki toteuttaa myös kilpailuajan jälkeen!".

      Poista
    2. Eiku oho vois opetella lukemaan :D jossain kuvassa tai jossain vaan luki jotain muuta :D

      Poista
  36. Kotona ja kylällä ratsastaessa menee lökäpöksyt ja veljen ja siskon vanhat vaatteet mutta jos lähdetään esim valmennukseen tai ihmisten ilmoille tulee laitettua vähän parempaa päälle :D

    VastaaPoista
  37. Hyvä postaus Tiia! Blogielämä ei ole koko elämä ;)
    Mä ratsastin myös nuorempana usein verkkarit jalassa, monta hevosta päivässä. Kirosin joka kerta hankaavia saumoja. Nykyään verkkariratsastus on jäänyt - vanhat, ei ratsastus käyttöön tehdyt toppikset puolestaan ovat viileällä ilmalla ihan must. Ja kesällä shortsit, vaikka niissäkin saa olla tosi tarkka, etteivät hankaa.

    Mä olen kyllä varusteurheilija, sen myönnän. Käytän kaikkia ridahousujani, niitä pikeurin ja Eurostarin paitoja, satulahuopia yms miettimättä juurikaan sitä, että pitäisi säästää parempia valmennuksiin. Ratsastan ilman satulaa, teen tallia ja usein viihdyn vielä monta tuntia tallireissun jälkeenkin ratsastushousuissa. Vannon Eurostarin housujen laatuun, jotka kestää ja kestää vuosia jokapäiväisessä käytössä. Ihan vanhimmat housuni on kuitenkin Kyran, ja ne on kymmenen vuotta vanhat. Vähän tiukat, ;), mutta edelleen todella siistit ja mukavat.

    Siksipä täytyy sanoa, että laatuun, istuvuuteen ja toimivuuteen panostaessa säästää pitkän pennin. Toisaalta voi olla yllättäjiä, kuten Hööksistä yhdeksän vuotta sitten ostetut nahkasaappaat, jotka ovat edelleen todella siistit. Tai tänä vuonna ostettu kingslandin toppatakki, jonka vetoketju parkaa hetkenä minä hyvänsä. Onneksi ostan lähes poikkeuksetta kaikki takit, liivit ja fleecet runsaista aleista :)

    VastaaPoista
  38. Moikka! Tässä olis TALLIKYSELY

    1. Millainen tallisi on? Oma talli omassa pihassa, oma talli muualla, ratsastuskoulu, yksäri, yleinen talli jossa vuokraillaan tallipaikkoja (ei kuitenkaan ratsastustalli/koulu) vai onko kenties vain pihatto?
    2. Kolme hyvää puolta tallistasi
    3. Kolme huonoa puolta tallistasi
    4. Luettele tähän pari/muutama tallisi komein/söpöin hevonen
    5. Ja tähän pari/muutama tallisi komein/söpöin poni (älä vastaa kumpaankaan kohtaan että "en tiedä" tai "en keksi enempää kuin yhden")
    6. Millaista porukaa tallillasi on?
    7. Onko tallillasi maneesia?
    8. Mitä asioita, tapoja, ilmapiirin asioita tms. tahtoisit talliltasi pois/vähemmäksi?
    9. Entä mitä tahtoisit sinne lisää?
    10. Järjestetäänkö tallillasi kilpailuja? Mitkä ovat seuraavat?

    //lähetin tämän lempiblogeilleni. Olisi mukava jos vastaisit kaikkiin kohtiin. Saa myös vastata kommenttiin, erillistä postausta ei tarvitse tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. omassa pihassa pikkutalli.
      2. Lähellä, vain oman porukan, valoisa
      3. joutuu ite tekemään kaiken, ei maneesia, pienet tarhat

      Noihin muihin on vastaukset ylempänä tai en voi oikee vastata ku oli julkisille talleille enemmä ehkä tarkotettu :D

      Poista
  39. Sähän voisit tehä tähän postaukseen liittyen niinkuin ootw, mutta ottaisit aina ratsastusvaatteista, vaikka aina silloin kun olet lähdössä ratsastamaan. (esim ihan vain puhelimella peilin kautta). Muistin vain kun joskus pari vuotta sitten blogissa välillä näkyi sun ratsastus asuja ja sitten ihmiset ainakin näkisi minkälaisissa vaatteissa kotona köpöttelet:D!

    VastaaPoista
  40. Moikka! Tämä nyt ei liity postaukseen mutta haluaisin kysyä, että minne viette/hävitätte hevostenne lannat? Itse haaveilen omasta hevosesta, mutta juuri äsken luin kuinka lannan hävitys on hankalahkoa. Olisi mukavaa lueskella postausta aiheesta.

    VastaaPoista
  41. Vaikka en oo ite varusteratsastaja oon tajunnu et yitän panostaa kisoihin kun puen :D Se on ihan totta että jos on joku hienompi "tilaisuus" on varmaan kaikilla joku pakkomielle laittaa paremmat vaatteet.:3 Puhut totta.

    VastaaPoista
  42. Mä oon kyllä vähän sellanen varusteratsastaja, turvaliivi, kypärä, raippa ja tekonahkasaappaat hankittiin mulle oikeastaan melkein heti kun alotin ratsastuksen. En ollu ratsastanu ees vielä vuotta! :o Ja nyt mulla on nahkasaappaat (sika kalliit) ja en mä välttis ois niitä tarvinnu mut äiti osti ja mua jännitti mennä tallille nahkasaappaat jalassa kun mietin et kaikki saa musta sellasen kuvan et oon hirvee hienostelija, yms. :| Silloin olin ratsastanu vasta vuoden..., tai vähän alle... : ( Mun mielestä ei oo välii miten pukeutuu, tärkeempi on se, että on ystävällinen, mukava, yms. Liian usein ihmiset arvostelee toisia ulkonäön perusteella! ;( Mut tää oli hyvä postaus, tykkäsin! :D

    VastaaPoista
  43. Aika myöhään kommentoin, mutta eihän se niin paha ole :D Kävin yksityistallilla, ei mitkään maailman parhaat kamat päällä, ratsastushousut kyllä jalassa ja näin. Kumisaappailla ratsastelin, eikä kukaan mulkoile tai katso pitkin nenänvarttaan! :) Sillä tallilla on yhteishenki ja toisten hyväksyminen kohdillaan.

    VastaaPoista
  44. Ihme kitinää täällä. Ensinnäkin omasta mielestäni kenenkään ostokset, tai niiden määrä, ei kuulu muille ihmisille. Raha on samassa sarjassa kuin toisten parisuhteet- niistä kannatta apuhua vähintään varoen. Ärsyttävää joku varusteratsastaja käsitteenä.. jotkut sattuu pitävän varusteista ja saavan kivoista vaatteista lisäpuhtia arkiseen pakertamiseen. Jotkut taas ovat sellaisia, etteivät kiinnitä tällaisiin asioihin huomiota ja molemmat tyylit on ihan ok.

    Blogissa ymmärrän hyvin varustepostaukset, nehän on tosi kivoja ja piristäviä. Kiva nähdä erilaisia kamoja, varsinkin miettiessäni jotain kalliimpaa (takki, suitset, loimet, satulat, kypärät) tykkään ensin googletta tavaroita/merkkejä ja lueskella käyttäjien kokemuksia.

    VastaaPoista
  45. Olet Tiia ihan oikeassa! Minäkin panostan laatuun. En osta esim. Kl tuotteita sillä ne ovat niin kalliita, jollei ne ole HYVÄSSÄ tarjouksessa vakka en ole köyhä. :)
    Itse olen tykästynyt Hööksin tuotemallistoon.

    VastaaPoista
  46. Mikä Voitolla oli ku puhuit jostain sen leikkauksesta?

    VastaaPoista
  47. Ihana Vote! Ja jos joku tietää nii voisko auttaa? Eli yrittäisin saada poniani pitämään päätä kaarella mut miten sen saa pitääkö siihe olla joku remmi vai mite. Kiitos jos voisitte auttaa:)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.