Kotitreeniä

tiistai 3. helmikuuta 2015


 Moikka! Viikonloppuna olisi ollut Sannan treenit, mutta valitettavasti ei nyt päästy paikan päälle. Jospa sitten ensi kerralla! Päätettiin kuitenkin käyttää päivä johonkin hyödylliseen ja otettiin blogia varten vähän valokuvia. Olette toivoneet paljon kotitreenipostauksia, joten nyt olisi luvassa taas sellainen kera aika monen samanlaisen kuvan. Mutta ehkä nää nyt menee, kun ei tosiaan ole tullut paljoo talven aikana kuvattua.

Kenttä alkaa olemaan nyt jälleen ihan hyvä. Vähän se on sataneesta lumesta huolimatta kova, mutta pakko se on jossain pystyä ratsastamaan. Eikä tuo nyt missään nimessä huono ole, mutta nivelvammaisille hevosille olisi se pehmeämpi alusta tietysti parempi vaihtoehto. Olen kuitenkin aina ratsastuksen jälkeen kylmännyt jalat ja käyttänyt BOTteja. Aloin tänään muuten laskemaan, että kohta olisi taas rutiinipiikityksen aika. Eläinlääkäri viimeksi kuitenkin mainitsi, että ei välttämättä tarvisi enää piikittää säännöllisesti. Pitää nyt vähän kuulostella ja kysellä vaikka klinikalta, sillä leikkauksen jälkeisenä hoitona puolen vuoden välein nivelten piikitys on toiminut hyvin... Sitä ei sitten tiedä olisiko saatu sama tulos ilman näitä piikityksiä vai olisiko tilanne mennyt jälleen pahaksi.

Tässä kuvassa näkyy hyvin kuinka käännän kaulan aivan linkkuun. Hankalan näköistä maastakäsin katsottunakin...
 Huomaa kyllä, että ei ole tullut ratsastettua kunnolla pitkään aikaan. Onneksi Terhi katsoo aina ennen estevalmennusta meitä vähän sileälläkin, mutta kouluvalmennukseenkin tekisi kyllä tosi hyvää päästä taas pitkästä aikaa. Lauantain ratsastus sujui nimittäin suorastaan surkeasti, jos verrataan jokin aika sitten meidän sileän työskentelyyn. Pitkän työskentelyn jälkeen sain hevosen sellaiseksi mitä se on usein ollut ratsastuksen alussa. Nyt onneksi päästään taas menemään kunnolla, sillä onhan se selvää, että homma ei suju pitkän köpsyttelyjakson jälkeen kummaltakaan osapuolelta.

Mulla meinasi jo mennä hermot, kun mikään ei onnistu, mutta onneksi Pinja tuli sitten apuun. Saisi useamminkin olla kentän laidalla huutelemassa neuvoja. Pinja on kuitenkin niin monet mun valmennukset katsonut ja kuunnellut, että tietää mikä on pielessä ja miten valmentajatkin sitä pyytää korjaamaan. Ylipäätänsä silmäpari maan tasalla auttaa hommassa.

Heitin jalkkaritkin pois ravissa, sillä harjotusravissa istuminen on vain niin paljon helpompaa ilman jalustimia ja sitten taas keventäessä könötän niin paljon, että jo sekin vaikeuttaa hommaa. Ilman jalustimia pystyn istumaan oikeastaan yllättävän ryhdikkäästi ja nämä kuvat nähtyäni olin suorastaan hämmästynyt etten lösöttänyt niin pahasti mitä jokin aika sitten!


Tein ihan tavallisia juttuja pyrkien vain saamaan Voiton rennoksi ja hyväksi molempiin suuntiin. Vasempaan kierrokseen Voitto painoi todella paljon kädelle, mutta oikeaan se oli huomattavasti parempi, vaikka itse istuinkin jälleen liikaa kääntyneenä. Isoin ongelma oli kuitenkin ulkopohje, joka ei meinannut mennä millään läpi. Kun ulkopohje ei mene läpi korjaan kääntämällä aivan liikaa sisäohjasta. Näistä virheistähän Sannakin on mulle jauhanut ties kuinka kauan, joten pakko yrittää tehdä asialle jotain. Mun on kuitenkin vaikea huomata tai muistaa tätä asiaa selkään, joten maastakatsova silmäpari olisi ainakin nyt alkuun suureksi avuksi. Kyllähän mä tämän virheen saan korjattua, heti kuin vain tiedostan sen. Sellaiset virheet, jotka saa korjattua kun vain muistaa korjata onkin kivoja ja suhteellisen helppoja!


 Jalassa mulla oli kaappiin unohtuneet Ridmeriltä saadut Martha Ridewearin Anna Jeans -housut. Kerroin tässä postauksessa vastaavista kokopaikkaisista, mutta niitä ei ole kyllä ole rehellisesti sanottuna tullut juuri käytettyä, sillä kokopaikkaiset on minun mielestä liian jäykät ja tahmeat. Näitä kuvissa olevia sovitin silloin kun sain, mutta tuntuivat niin jäykille nämäkin, että en ratsastanut kuin pari kertaa. Viime viikonloppuna kuitenkin sovitin housuja uudestaan ja huomasin, että olen tainut laihtua pari kiloa sillä housut istuivat paljon paremmin ja olivat sitten sopivammat minulle. Taisivat siis aikaisemmin olla vain liian pienet ja sitä myötä kankeat. Housuilla oli hyvä ratsastaa ja voin sanoa, että mulle ei ihan mitkä tahansa housut enää Animoiden jälkeen kelpaa. Olen kuitenkin mennyt nyt lauantaista asti näillä joka päivä! Farkku on ehkä vähän tavallisia housuja lämpimämpääkin.


ps. Neulepusero(linkki) on muuten saatu Oasapilta, hintaakin vain 22euroa! Taidankin näppäillä teille seuraavaksi postauksen edullisista ratsastusvaatteista, sillä viime aikoina vaatejutut on olleet melko hinnakkaita!

71 kommenttia

 1. Kiva, kun tuli kotitreeni postaus. Olisi joskus kiva katsoa myös videoita kotitreeneistä.
  Milloin blogitalliin tulee blogiremontti juttusarja, kun blogitallin sivuilla lukee, että se olisi tullut tammikuun lopulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ihan mielettömästi hakuja ja sain vasta tänään karsittua listan, josta sitten valitaan bloggaajien kanssa ehdokkaat. Eli vielä menee jokunen aika :)

   Poista
 2. Millainen Voiton muoto on sun omasta mielestä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se on nykyään ihan jees, tietysti parannettavaa on, mutta nykyään Voitto ei ole ihan niin paljoo luotiviivan alla eikä etupainoisena. Ihan kaulan alusta voisi kyllä olla paljon pyöremäpi ja rennompi kuten niskastakin. Tää on ihan mun mielipide, en sitten tiedä mitä joku ammattilainen on mieltä, ei olla juuri keskusteltu eli ei siinä kai isompia ongelmia oo :D

   Poista
 3. Kiitos Tiia tästä ♥♡
  Ootte parhaita Tiia Pinja ja Sini !!
  Tykkään tei kaikkien blogista.
  Millon taas voi lähettää postis ja minkä kokoset päitset votelle menee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskoisin että cob:) koska suitsetkin ovat votella cob kokoa!

   Poista
 4. Kiva postaus! Ihania kuvia, ja hyvältä näytti teidän meno loppua kohden! Kovat kentät ei täällä pohjoisessa ole meitä kiusaamassa, kiitos lumen :D Joskus sitä tuntuu olevan liikaakin... Onneksi vieressä pelto missä saa sitten vähän hankijumppaa :) Mutta hui kauhea, miten tarkenet vain villapaidalla ratsastaa??:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvin tarkenee kun tekee kunnolla töitä, alussa ja lopussa oli tietty takki!

   Poista
 5. Kiva tällanenki postaus vaihteeksi:) On ihan pakko kysyä, mutta mitä mieltä oot lännenratsastuksesta tai ookko ite koskaan istunu länkkäpenkissä ym.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei mulla mitään kummempaa mielipidettä ole ja en ole.

   Poista
 6. Kiva postaus:) Aloin juuri lukea blogiasi Tiia.

  VastaaPoista
 7. Mahtava istunta Tiia! Ei ole turhaan ratsiopettajat kehuneet ilman jalkkareita menoa.. ;) Oli ilo katsoa näitä kuvia ja tekstikin oli sujuvaa :) ! Näytätte ihan kouluratsukolta... :)

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus :) olis kiva, jos tekisit uusitun version sun ratsastusvaatteista.

  VastaaPoista
 9. Mulla on ihan sama sisäohjaongelma. :D Auttoi ainakin minulla, kun ratsastin uran sisäpuolella ja aina ennen kulmaa ja kaarteita työnsin sisäkäden kaulan puoliväliin. Oli pakko ratsastaa ulkopohkeella. Ja jotenkin kummasti hevonen ei edes yrittänyt punkea kulmissa ulos, kun en sisäohjalla aiheuttanut painon siirtymistä ulkolavalle. En ole tästä kokonaan vielä eroon päässyt, mutta yritys on kova. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minunkin sitä on pitänyt valkuissa korjata, pitääpä muuten kokeilla itsekkin kotona, ihan unohtunut..:D

   Poista
  2. Joskus näin, että joku korjasi sisäkäden ongelmaa laskemalla ohjaa pidemmäksi ja siirtämällä käden reiden kohdalle. Näin pysyi tasainen tuntuma ja päätä oli vaikea vetää liikaa vinoon. Teki sitä ympyrällä, eli ulkoavut olivat tosiaan käytössä

   Poista
 10. Tosi kiva postaus noitten valkkapostausten seasta..ootko koskaan miettiny et istuntas voi olla sileällä parempi jos sul ois koulusatula eikä toi estesatula? Mulla itelläni ainakin edellisen vuokrahepan kanssa sileällä työskentelyssä istunta parani ku vaihoin estepenkin koulupenkkiin c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt ja varmasti olisi, mutta pitää nyt vaan pikkasen ite skarpata kun koulusatula on kuitenkin melko iso sijoitus :)

   Poista
  2. Auttaisko ihan perusyleispenkki mitään? Se olis varmaan myös halvempikin (:

   Poista
  3. Mun mielestä koulusatula on aina koulusatula, eikä yleissatula auta estesatulaa paremmin. Tai no riippuu tietysti satulasta ;)

   Poista
  4. Jos Tiialla kerran on jo estesatula, ei mielestäni ole järkeä ostaa enää yleissatulaa. Jos uuden satulan aikoo ostaa estepenkin lisäksi, suosittelen koulusatulaa, enkä mitään välimuotoa ;)

   Poista
  5. Jos jonkun ostan niin ehdottomasti kouluepenkin, en yleispenkkiä :)

   Poista
  6. Yleissatulat ovat enimmäkseen epäonnistuneita este- ja koulusatuloiden välimuotoja. Niissä on tavallisesti melko syvä istuin koulusatulan tapaan, mutta jalustinhihnat kiinnittyvät eteen, jotta kevyeen istuntaan olisi helppo päästä. Ne eivät ole hyviä kummassakaan lajissa, joten olisi todella typerää ostaa yleis- ja estesatula.

   Poista
 11. Sinun ottamat kuvat ovat kuin ammattilaisen ottamia, ja muokkaat ne todella hyvin.
  Silloin kun luin sen joulupostauksen jossa oli noita heppohen tonttu kuvia en huomannut muokkauksestasi yhtään mitään. Tosi aitoja! :)
  Kuinka monena päivänä käyt Voiton kanssa valmennuksissa?
  Muuten, videosi ovat todella mielenkiintoisia, ja ne jaksaa aina katsoa loppuun asti!
  Jatka samalla lailla! ;)

  Julkaisin jo kerran tämän kommentin, mutta voisitko nyt vastata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Käydään yleensä kerran viikossa valkussa, joskus useammin joskus harvemmin. Käytäisi kyllä useammin, jos kotona kävisi valmentaja tai asuttaisi yleisellä tallilla.

   Poista
 12. Minkä ikäisenä teit youtube kanavan? Ja tarviiko youtube tilin tekemiseen google tilin? Jos tarvitsee niin youtuben ikäräjä on 13v. ja google tilin tekemiseen tarvitsee olla 18v.Joten teittekö kanavanne google tilin kautta vai?Miten kanava ylipäätään tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä yhtään muista kun sillon noi jutut meni muutenkin vielä ihan eri tavalla :) Eikai googletiliin tarvitse kahdeksantoista olla? Ei ainakaan pari viikkoa siiten pitänyt, tai ainakin hyväksyi 97 syntymävuodeksi. Menin muistaakseni vain youtuben sivulle ja sieltä tein sen :)

   Poista
 13. Upeita kuvia! Tumma hevonen + valkoinen tausta = Upeita kuvia ;)

  VastaaPoista
 14. Vaikka kuvista näkeekin todella pienen murto-osan tuon päivän ratsastuksestasi, niin voisin silti todeta, että katseesi on alkanut nousemaan ylöspäin, joten: hyvä Tiia!

  Mitä muuten Nipsulle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nipsulle kuuluu hyvää vaikka sillä eilen melko epäonnistunut päivä olikin, hyvä että oikeasti enää hengissä. Koulusta tullessani astuin vahingossa suoraan sen päälle, kun toinen juoksi niin vikkelästi takaa kenkäni alle.. Onneksi ei käynyt mitään vakavaa!

   Poista
  2. Hyvä, että kuuluu hyvää, ja eihän sille voinut mitään. Onneksi eikäynyt kuinkaan, niinkuin sanoitkin!

   Poista
 15. tosi kiva postaus ja hienosti näytti voitto menevän! noi sun housut myös näytti tosi kivoilta :)

  VastaaPoista
 16. Luin blogiasi joskus kauan sitten. Mutta tuli vähän kiireitä niin blogisi lukeminen vähän jäi...mutta nyt olen löytänyt tänne uudestaan! Aivan mahtava blogi♡♡. Ja Voitto on biisiin nätti! Ihanaa että löysin blogisi uudestaan♡.

  VastaaPoista
 17. Kiva postaus ja lisää vaan samanlaisia:)

  VastaaPoista
 18. Alkaa ottaa päähän toi ainainen kentän setviminen . Milloin on huono pohja ja koska hyvä :( Ja ratsastuskuvia oli vaikka kuinka monta samantyylistä...

  VastaaPoista
 19. Eikö sulla muka oikeesti yhtään palele ratsastaa pelkillä ratsastushousuilla vai paljonko siellä on pakkasta ku ite jäädy jo siinä -5 asteen kohalla ratsastushousuilla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuu kylmä kun tekee kunnolla töitä. Alku- ja loppukäynneillä tietty takki päällä :D

   Poista
 20. Kiva postaus ... Tykkäätkö itse mennä mielummin valmennuksissa vai kotona ?
  Ratsastatko mielummin maneesissa vai kentällä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmennuksissa kun on valmentaja katsomassa ja talvella tykkään enemmän maneesista ja kesällä kentästä :)

   Poista
 21. Hei meillä oli koulussa just juttua noista jänne- ja nivelvammoista, ni kuulemma nivelrikkoisen ja jännevammaisen on ihan hyvä välillä mennä vähän kovemmallakin pohjalla. Ei tietenkään mitenkään täysii, mutta silleen että täräyttää aina vähän ja vahvistaa kuulemma niveliä ja jänteitä, tiedä sitten, mutta näin meille opetettiin! :D

  Ja ihan mielettömiä kuvia taas kerran! :)

  VastaaPoista
 22. Mä käytän aina kokopaikkaisia ratsastushousuja. :) Kiva postaus. :)

  VastaaPoista
 23. Nää kuvat on todella ihania ja valotus on kivan vaalea! :D Meette niin hyvin :) Teidän työskentelyä on aina ilo kattoa!

  VastaaPoista
 24. Kuka teillä antaa päiväheinät viikolla, kun sinä, Pinja ja Sini ootte koulussa? Ja tosi kiva postaus! Sulla on aina niin paljon ideoita blogin suhteen, tai ainakin annat sellasen kuvan lukijalle :-)

  VastaaPoista
 25. Miten voit istuu noin hyvin ilman jalkkareita!?Ite aina ravissa meen ihan kauheesti lyttyyn enkä osaa korjata ennen kun joku käskee:DMä käytän aina kokopaikkasia housuja kun polvi paikoist en jotenki tykkää:)

  VastaaPoista
 26. muista kyynerkulma ja ryhti, varsinkin noissa ekoissa kuvissa ei kovin edustavalta näytä mutta loppua kohden näköjään parani jo :)

  VastaaPoista
 27. Mun mielästä selität valmennuksen reenin ihan liian pitkävetisesti:D Tämä vain liittyy valmennuksiin. Muuten oli hyvä postaus:) Koska heräät koulu ja vapaapäivinä? Onko mitään myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän se sitten pitäisi selittää ettei olisi niin pitkäveteistä? Turha esittää kritiikkiä jos ei ole mitään parannusehdotuksia tai perusteluja. ;)

   Poista
  2. Siis minun mielestä liian tarkasti selittää ne, joten itse en jaksa lukea. Itse vain en jaksa lukea välttämättä kokonaan... Mutta siis hyviä postauksia kaikin puolin:)

   Poista
  3. Tilalla ja Pinjalla on oma blogikirppis, sieltä löytyy. :) Ja linkin varmaan löydät hakemalla hausta tai menemällä Pinjan blogiin.

   Poista
 28. Aika kalliit noi housut... Onko hyvät?

  VastaaPoista
 29. Käytätkö ikinä gramaaneja tai kumipiuhija?

  VastaaPoista
 30. Kannattaa harjoitella kotona myös ulkoapäin kääntämistä, esim. ulkopohkeella :) Tehtiin just tälläviikolla treeneissä harjoituksia, jossa käännettiin ulkopohkeella voltteja ja volteilla taputettiin hevosti sisäkädellä. Näin ei tarrautunut helpommin sisäohjaan käännöksissä.

  VastaaPoista
 31. Mikä ton pelin nimi on tossa Voiton piikitys MyDayssä, kohdassa 0:59?

  VastaaPoista
 32. Ihana tuo teidän keltainen talo, joka näkyy tuossa yhdessä kuvassa. Ootte kyllä onnellisia, kun teillä on noin hieno talo. 😊

  VastaaPoista
 33. Aloitatko sen toisen blogin uudelleen? Olit meinaan kirjoittanut sinne jotain:) Hyvä postaus! Hyvää nimipäivää sulle ja Voitolle! Lotte parhaiten<3

  VastaaPoista
 34. Olettehan siis tulossa tampereen hevosmessuille Pinjan kanssa? Kiva kun tuli tällasita postausta,onko teillä muuten ikinä Voten kaa ollu sitä ongelmaa että kevyemmät itse liian nopeasti? Minulla on nimittäin nyt yhden hevosen kanssa tämä ongelma miten neuvoisin tässä asiassa? :)

  VastaaPoista
 35. Kiva postaus taas ☺ ! Avaatteko vielä joskus postin? ☺ en ole lähettänyt koskaan postia kenellekkään bloggaajalle tai vloggaajalle ...☺ ja olen vaa kattonu teiän postivideoita ja haaveillu että voisin ittekki lähettää postia teille☺ Olet ainut bloggaaja ja vloggaaja jolle haluisin lähettää postia ☺ Ja ei kirjeitä kyllä pakko ois näyttää videolla jos et jaksa ☺ -AAda

  VastaaPoista
 36. Ootko vielä yhteistyössä Ps of swedenin kanssa?

  VastaaPoista
 37. Saako siihen blogi tallin uuteen haasteeseen osallistua pari kuukautta vanhalla postauksella? :)

  VastaaPoista
 38. Ootko koskaan hypännyt ilman satulaa tai kaatunut hevosen kanssa?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.