Mikä on nyt IN hevosblogimaailmassa ?

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Olen jo pitkään kehitellyt mielessäni tälläistä postausta, mutta nyt vihdoin keksin kahden selvimmän "muoti-ilmön" rinnalle lisää juttuja. Olisi nimittäin ollut vähän tylsä julkaista postaus, jossa olisi ollut vain kaksi asiaa. Mulle käy oikeastaan usein niin, että keksin hyvän idean postaukseen, mutta sitten en keksikkään sen yhden jutun lisäksi muuta asiaa ja näin postaus jää lojumaan luonnoksiin. Tämä postaus on ihan mun mielipiteiden perusteella tehty, joten toivon ettei kukaan ota liian vakavasti tai henkilökohtaisesti.

Studiokuvat 
Tähän ilmiöön törmää tällä hetkellä oikeasti lähes jokaisessa vähänkin valokuvaukseen painottuvassa hevosblogissa! Villitys taisi lähteä liikkelle Tuulian kuvausblogista, jossa itsekkin ensimmäistä kertaa törmäsin ohjeisiin ja kuviin. Pakko tunnustaa, että vaikka kuvat ovatkin monessa blogissa olleet tosi hienoja ja itsekkin näitä kokeilin niin vähän alkaa jo kymmenien ja taas kymmenien kuvien jälkeen tympimään. Kuvista tulee kuitenkin nimittäin kohteesta riippumatta melko samanlaisia.

Bloggaajapassit ja yhteistyöt
Yhä useampi blogi saa nykyään yhteistyökumppaneita tai sivupalkkiin komeilemaan jonkun mainostajan logon. Myös hevostapahtumiin pystyy hakemaan bloggaajapassia, jolloin bloggaajat pääsevät ilmaisiksi näihin tapahtumiin. Nyt uutena ilmiönä on myös bloggaajatapaamisia jonkun sponsorin liikkeessä.

Ennen, kun vain parilla bloggaajalla oli yhteistyökumppaneita, oli lukijoiden ja monen kanssabloggaajankin mielipide se, että heti kun blogi saa sponsorin tulee siitä huono ja että kirjoittaja kirjoittaa vain rahan ja sponsorien takia, yhteistyöpostauksia ei saa tulla kun kerran vuodessa enkä minä ainakaan koskaan halua blogilleni yhtään sponsoria. Nyt ilmapiiri on ihan muuttunut, moni bloggaaja on muuttanut vakaamustaan mainoksista ja yhteistyöjutuista blogissaan, eivätkä lukijatkaan enää valita yhteistyöpostauksista ainakaan täällä minun blogissa.

Minusta se, että yhä useammalla on mahdollisuus saada sponsori tai pääsy johonkin tapahtumaan on hienoa. Mutta kuten Ruotsissa supersuosittu hevosbloggaaja Tyrakin on muistuttanut, muistakaa että monet mainostajat haluavat ja luulevat bloggaajien olevan ilmainen paikka mainostaa. Ei blogeissa oleva mainostila ole yhtään sen huonompaa kun lehdissäkään ja lehteen et saa mainosta antamalla toimitukselle parin kympin messulipun, harjan tai goodie bagin.

Blogiportaalit
Ensin oli Hippola, sitten tuli meidän Blogitalli ja vähän sen jälkeen syntyi "amatööriportaaleja" kuin sieniä sateella. Ja kolmas ammattimaisempi portaali on huhujen mukaan tulossa. Portaalien perustamisen lisäksi niiden toimintaan jollain tavalla kuuluminen on myös IN. Mikä on minun mielestä hieno juttu!

Täytyy tässä oikaista vielä monien väärä tieto siitä, että joku hevosbloggaaja olisi keksinyt blogiportaalin idean kokonaan itse ja kaikki sen jälkeen tulevat matkineet. Blogiportaalejahan on ollut Suomessakin jo vuosia, on muoti-, urheilu- ja ruokaportaaleja, vielä useampaa sorttia kutakin kategoriaa ja ainakin naapurimaastamme Ruotsista löytyi ennen Suomea niitä hevosblogiportaalejakin.


Puolikaaribanneri
Jos jossain vaiheessa joka kolmannesta blogista löytyi puoliksi taustakuvan ja puoliksi blogipohjan päällä oleva banneri, niin nyt blogeissa komeilee yläreunastaan kaareva banneri. Minäkin olen viime aikoina saanut paljon tilauksia, jossa toiveena on ollut juuri tälläinen banneri. Oikein kiva idea, mutta ehkä käy vähän tylsäksi kun tosi monesta blogista tälläinen löytyy.

Oletteko te huomanneet tai jopa sortuneet näihin muoti-ilmiöhin? Mitä muita menneitä tai tällä hetkellä olevia juttuja olette huomanneet monissa hevosblogeissa?

60 kommenttia

 1. Studiokuvavillitys oli kieltämättä aika huomattava, mutta mikäs siinä, hieno idea ja hauskaa, että ihmiset saavat inspiraatiota kokeilla heille jotain uutta! Tällaiset aaltomaisesti etenevät ilmiöt kuuluvat blogeihin yhtä lailla kuin muukin vuorovaikutus, ja mulle se on juuri se mikä tekee tästä harrastuksesta niin kivaa, sekä lukijana että bloggaajattarena. :)

  Bannerityylejä on myös kiva seurata ammattilaisena, on aika mielenkiintoista miten hevosblogeilla on niin selkeä oma kuplansa, tyylillisesti ne eivät seuraa designtrendejä juuri lainkaan. 

  Portaaleista en osaa oikein muodostaa mielipidettä, minusta on vain outoa, miten paljon draamaa niiden ympärille voi saada aikaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo bannerijuttu on kyllä totta, itsellä tosin ei tuollaista näkymästy kun sinulla, mutta muun alan blogeihin verrattuna hevos- ja eläinblogien ulkoasut on aivan erimaailmoista kun muut!

   Poista
 2. Noi bannerit on kivoja! Teitkö noi bannerit itse? :) Onko toi teidän talli muuten siirtotalli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista tuo vaalein Anniina ja Karino -blogin banneri on mun tekele, muut ihan bloggaajien omia. Ei ole siirtotalli.

   Poista
 3. Se on kivaa kattoo ku hämmennät hevosen ruokia. Niin voitko tehä sitä videolle että hämmennät niitä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Ehkä jossain videolla aina vilahtelee ruokienkin tekoa, mutta enmä varmaan pelkästä hämmennyksestä tee videoo.

   Poista
  2. Nyt voin sanoa että hajosin totaalisestiXDD

   Poista
 4. Nyt menee kyllä aiheen ohi, mutta kiinnostaisi tietää, onko teidän hevosia vakuutettu?
  Itse ihmettelin kun lähestulkoon kenenkään hevosilla ei tunnu olevan minkäänlaista vakuutusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi johtua myös siitä, että tietynlaisia vakuutuksia on lähes mahdoton saada perushevoselle, josta jotain pientä käyttöä haittaamatonta huomauttamista ylensä löytyy... :/

   Poista
  2. On ne tietääkseni, tosin ei mitenkään suuresti, koska ei vaikuutukset nykyään korvaa oikeasti yhtään mitään.

   Poista
  3. Oisko siksi kun ei niistä ole sitten tosi tilanteessa mitään hyötyä :) Aina löytyy joku porsaanreikä, ettei vakuutusyhtiön tarvitse korvata, tuntuu että heidän numero 1 työ on todistella ettei heidän tarvitse maksaa mitään. :D

   Kiva teksti. Samoja juttuja olen huomannut, paitsi tuo kaareva banneri on jäänyt huomaamatta. Ehkä kun loppujen lopuksi luen vain noin 5 hevosblogia.

   Poista
  4. Oma hevoseni on niin vanha, ettei vakuutusyhtiö suostu antamaan vakuutusta. Ja vakuutusyhtiöt ovat muutenkin ihan turhia, koittavat päästä aina vähimmällä.

   Poista
 5. Olen ollut puoli vuotta pois blogimaailmasta ja on ihan pakko sanoa että blogisi ja blogimaailma on mennyt paljon alaspäin. Siis blogimuoti (voinko ampua itseni?) tiedän kuulostaa tosi provosoivalta, mutta muoti! Jokaisen blogin ja postauksen pitää olla omanlaisensa. Tälläkin postauksella annat selkeetä esikuvaa nuorille että jokaisen blogin pitäisi olla samassa muotissa. Sun pitäisi vähän miettiä mitä kirjoitat ja ketä blogiasi lukee. Monet nuoret pitävät sinua esikuvana ja ottaa mallia sinusta ja blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi? Tuollaiselle väitteelle olisi kiva saada jotain perusteluja, sillä itse olen vahvasti erimieltä varsinkin blogimaailman muutoksesta.

   Siis nyt kyllä ymmärsit ihan väärin tämän postauksen idea, minusta ei todellakaan pidä tehdä kuten tässä sanotaan vaan keksiä sit jotain omaa. Halusin vaan nostaa muoti-ilmiöksi nousseita juttuja esille.

   Mitä tässä postauksessa oli sellaista, ettei nuoret voisi ottaa mallia tai pitää esikuvana?

   Poista
  2. Blogi menee siksi alaspäin, koska ulkoasu ei ole niin upea kuin ennen (asia ei kyllä pitäisi vaikuttaa yleiskuvaan sillä blogi pitää olla oman näköinen, mutta silti.) Kun kirjoitat kuulostaa siltä että kirjoitat sitä mitä me haluamme lukea eikä sitä mitä sinä haluat sanoa,

   "Siis nyt kyllä ymmärsit ihan väärin tämän postauksen idea, minusta ei todellakaan pidä tehdä kuten tässä sanotaan vaan keksiä sit jotain omaa. Halusin vaan nostaa muoti-ilmiöksi nousseita juttuja esille."

   Kuten tuossa sanoit pitää keksiä omaa. Ei sitä kuka tahansa tajua, ei todellakaan, en minäkään. Postaus sanoo ennemmin: Ottakaa tästä mallia ja menkää massan mukana, kuin: Keksikää omia hyviä ideoita.

   Olet itsekkin "sortunut" mainitsemiin muotivillitykseen, moni ajattelee että mikä menestyy Tiian blogissa menestyy myös minunkin blogissa. Sinun pitäisi valistaa enemmän sitä, että blogin pitäisi olla omannäköinen, lukijoiden haaliminen epämukavin keinoin (kuten lukija lukijasta) on väärin, kun taas tätä muotia. Muoti kuulostaa niin kamalalta koska blogin pitäisi olla juuri sellainen kun itse haluaa, eikä sellainen että miellyttäisi muita.

   Poista
  3. Eikä sano :D Minusta oli hyvin selkeä, että tässä on koottu havaintoja, mitä kirjoittaja (ja kuka tahansa hevosblogeja lukenut) on tehnyt. Jos yhtään luit tekstejä, huomaat kyllä, että Tiia nimenomaan kirjoitti että tulee tylsäksi nuo asiat, kun kaikki tekee. Tässä tehtiin siis __havaintoja. Luulempa että olet nyt ainoa joka on sitä mieltä, että tämä oli joku kannustus noihi juttuihin :D

   Poista
 6. Itse en ole sortunut yhteenkään muoti-ilmiöön :)

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus! Puolikaaribannerit oli mulle ihan uusi juttu, mutta en kovin montaa hevosblogia aktiivisesti lue, ja niitäkin yleensä puhelimella, jolloin ulkoasun yksityiskohdat jäävät varjoon. Puolikaaria ei ole yleisesti (ainakaan mun kokemuksen pohjalta) juuri blogeissa näkynytkään, mutta hevosblogeihin ne sopivat toki ilmiselvästä syystä hyvin. Oikeestaan musta olis tosi mielenkiintoista vertailla hevosblogien ulkoasukikkailua muun genren blogeihin, sillä hevosblogit tuntuvat äkkiseltään kyllä erottuvan aika lailla. Toki muissa blogeissa kuvat eivät ole läheskään niin mielenkiintoisia, ja pääpaino on usein vain bloggaajan omissa kuvissa, joten on ymmärrettävää, että mielenkiintoisen bannerin muodostaminen on hankalaa. Simppeliin banneriin toisaalta taas sitten sopii hyvin pelkistetty ulkonäkö. Kuten Emppukin tuolla ylempänä jo sainoi, hevosblogit tuntuvat elävän näiden asioiden suhteen selkeesti erillään muusta blogiskenestä.

  Itse olisin ehkä toivonut heti postauksen alkuun selkeyttä siitä, että puhut juuri hevosblogimaailmasta joka kohdassa. Jos ei jo heti otsikkoon, niin sitten vaikka tuohon introtekstiin. Esim. suuremmalti tapahtuva mainostaminen ja bloggaajatapahtumat sponsoriyrityksissä on yleisesti blogiskenessä ollut jo vuosia ihan peruskauraa. Ehkä tää sun kohdistus olis pitäny maalaisjärjellä tajuta ilman selkeetä kertomistakin, mutta itse olin muutamassa kohtaa vähän kahden vaiheilla, että puhutko koko blogimaailmasta vai hevosblogien osuudesta. Näissä kuitenkin on aika suuret erot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jutussahan voisi ehkä vähän katsoa kontekstia ;)

   Poista
  2. Huomasin itsekkin postauksen julkaistuani, että olisi voinut otsikossa mainita että puhutaan hevosblogimaailmasta. Ehkä kuitenkin viimeistään lukiessa sen tajuaa (ja blogin aiheesta) että kyse hevosblogimaailmasta :)

   Poista
 8. Sanotaanko näin etten olisi ikinä uskonut ensimmäistä kertaa noita "studio"-kuvaohjeita julkaistessani uskonut että niistä nousisi noin kova hitti, tai ylipäätään mitään villitystä... :D Luulin että kaikki tuon kikan olisivat jo tienneet, se kun kuuluu ihan valokuvauksen perusteisiin että tietää miten valo käyttäytyy.

  Mullakin on ilmesesti mennyt jotain pahasti ohi, sillä en tuon puoliverinen prinssi-blogin lisäksi ole huomannu muita puolikaari-blogeja...

  VastaaPoista
 9. Mielenkiinnosta piti päästä vilkaisemaan, mitkä asiat sinusta nyt ovat hevosblogeissa in, ja voin kyllä yhtyä näihin huomioihisi. Itsekin olen osaan näistä muoti-ilmiöistä syyllistynyt, mutta puolustuksekseni voinen todeta, että olen julkaissut blogissani vain yhden studiokuvan mustalla taustalla ja sekin oli koirasta. Myös bloggaajapassia olen kerran päässyt kokeilemaan ja positiivisesta kokemuksesta innostuneena kokeilen uudestaankin, jos vain mahdollisuus siihen tulee. Myös puolikaarellisia bannereita on blogeissa osunut silmiini kiihtyvällä tahdilla, mutta tähän mennessä olen törmännyt vain hienosti toteutettuihin sellaisiin, joten katselen niitä mieluusti jatkossakin.

  Blogiportaalit ovat minulle vielä aika uusi tuttavuus: meni jokseenkin pitkään ennen kuin ymmärsin, mikä idea niissä oikein on, ja varmaankin siksi portaaleille lämpeneminen otti oman aikansa. Blogiportaalien huonoja puolia en ole vielä havainnut, hyviä puolia kylläkin useampia. Mielenkiinnolla odotan uusien huomioiden tekemistä :) Tosin olen ilmeisesti elänyt jossakin nettipimennossa, sillä Blogitallin ja Hippolan lisäksi en ole hevosblogiportaaleihin törmännyt. Osaatko nimetä joitain mainitsemiasi amatööriportaaleja, joihin voisi mielenkiinnosta käydä tutustumassa? Toinen, joka minua erityisesti kiinnostaisi, on valokuvausblogiportaalit. Olen yrittänyt näitä etsiäkin mutta tuloksetta. Ei sinulla sattuisi olemaan parempaa tietoa..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä perustettiinko niistä portaaleista yhtäkään, mutta hevostalli.netissä monia suuniteltiin ja sain kymmeniä sähköpostiviestejä koskien blogiportaalin perustamista. Yksi toimiva taisi olla Bloginetti, googlaa onko vielä pystyssä :) Itse en ole törmännyt valokuvausportaaleihin, pari suosikkikuvausblogiani ovat mukana ihan tavan portaaleissa kuten indiedaysissä.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Bloginetti tosiaan löytyi googlaamalla, ja indiedaysistä näköjään löytyy (muoti)valokuvaukseen painottuneita blogeja, kun vain osaa etsiä :)

   Poista
  3. Tämä on mun suosikkikuvausblogini, en tiedä oletko sen jo löytänyt? http://rockinwithpix.blogspot.fi/

   Poista
  4. Tuo oli minulle uusi tuttavuus, mutta sieltä löytyy selvästi hyviä ideoita ja vinkkejä myös minun käyttööni. Kiitos tästäkin! :)

   Poista
 10. Miksi tää postaus on niin negatiivisen kuulonen? Ainakin tuo "muoti-ilmiöihin sortuminen" kuulostaa siltä että on jotenkin huonompi bloggaaja jos on jotain yllämainituista kirjoittanut/tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä tulkita liian negatiivisesti, tämän ei tosiaan ole tarkoitus olla negatiivinen :D

   Poista
  2. Täällä toinen anonyymi. Muistutan, että myös kirjoittajalla on vastuu siitä, millaisen mielikuvan hän antaa. "Sortua johonkin" on kantaaottava ja tunnevärittynyt ilmaisu, ja jos käytät sitä, niin on ilmiselvää, että se kuulostaa negatiiviselta. Taitava kirjoittaja osaa käyttää tarpeen mukaan neutraaleita ja ei-neutraaleita sananvalintoja. Tämä vain vihjeeksi sinulle. :) Kaikki vastuu ei ole lukijalla.

   Poista
  3. Mä mietin muitakin sanoja tohon, mutta en silloin keksinyt yhtään neutraalimpaa ja paremmin sopivaa :) Sortunut kuvaa hyvin jonkun muoti-ilmiön toteuttamista, mulle itselle se ei tuo negatiivistä kuvaa, mutta myönnän että se voi joillekkin tuoda.

   Poista
 11. Itse olen huomannut kaikista selvimmin tuon studiokuvaus-"villityksen". Itse en ole kyllä sellaisia ottanut :)

  VastaaPoista
 12. Pakko sanoa, että itselläni ei toteudu mikään muu noista muoti-ilmiöistä kuin blogitalli! Se on vaan yksinkertaisesti sivu jonne ryntään joka päivä lukemaan kaikkea mielenkiintoista ja peukut teille, osasitte perustaa juuri niin mielenkiintoisen, mutta varmasti jokaiselle heppaihmiselle kiinnostavan sivun ja se kaiken kaikkiaan on hyvää ajanvietettä ;) Ja nyt kun kerran puolikaaribannerin mainitsit, niin osaatko kertoa mistä kohtaa gimpistä saa sellaisen muodon banneriin? Kun olen vähän kuullut että gimpilläkin se on mahdollista ;) Olisi ihanaa jos osaat neuvoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Ja En osaa sanoa mistä sen saa, kun mulla ei gimppiä ole, jostain kuitenkin onnistuu varmasti.

   Poista
  2. Noup, ei ihan jokaiselle ;) Ravi-aiheiset blogit on jääneet tosi pahasti varjoon (toki niitä on myös vähemmän, eivätkä ne lukijamääriltään vastaa monia tunnetumpia ratsublogeja). Itse ainakin harrastan ratsastusta, mutta melkein mieluummin lukisin silti raviblogeja. Tässä olisikin sopivasti haastetta, kun niitä yritettäisi nostaa vähän enemmän pinnalle!

   Poista
 13. tein puolikaaribannerin kunnes tajusin että se ei näytä hyvälle :D muuten en ole mitään noista tehnyt tms..

  VastaaPoista
 14. Hei

  Miten blogille saa mainostajan?Pitääkö itse ottaa yhteyttä vai otetaanko minuun yhteyttä?

  VastaaPoista
 15. Kivaa kuulla sinun omaa mielipidettäsi näistä asioista. Onhan nuo studiokuvat vähän tylsiä jo niitä joka paikassa on. Se videopostaus oli kiva, mikä oli Pinjan blogissa. Millä kuvasitte sen? Minkälaista kameraa suosittelisit jos kuvaisi videoita? Miten koulussa menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuvattu Olympuksella sekä puhelimella. Olympus ja puhelin on musta hyviä, koska niissä on automaatti tarkennus :) Olympusta siis suosittelisin ja siihen vielä extra mikki.

   Poista
  2. Ok. Kiittos :) Toivottavati saat sen yhden postauksen blogiin.

   Poista
 16. Itse yritin studiokuvia vaikkei blogia olekkaan, mutta epäonnistuivat pahasti....:D

  VastaaPoista
 17. Ootteko menossa Tampereen hevosmessuille? :)

  VastaaPoista
 18. Mikset sinä ollut Hööksin hevosbloggaaja tapaamisessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei kutsuttu sinne, Whalstenin tapaamisen kutsuttiin mutta en päässyt paikalle valitettavasti :/

   Poista
 19. Saako sun blogista kopioida kuvan ja laittaa sen omaan puhelimeen taustakuvaks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa puhelimen taustakuvaksi, mutta ei minnekkään julkiseen paikkaan!

   Poista
 20. Millon tulee postausta estevalmennuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tässä parin päivän sisään, tai sit tulee ekana videopostaus.

   Poista
 21. Moikka Tiia! Toivottavasti otat tämän rakentavana kommenttina, koska semmoiseksi tämä on "tarkoitettu".

  Blogin menestymisen suhteen tarvitaan pari asiaa. Valokuva-&videomateriaali (määrä, laatu!), postausaktiivisuus, hevosmiestaidot ja kirjoitustaidot. Kun nuo omaa, niin blogi menestyy ja hyvin. Sinun blogissasi nuo kaikki löytyvät, ja onhan tämä todella laadukas blogi.

  On kuitenkin yksi seikka, joka on ehkä vähän pienempi ja ei vaikuta niin paljoa, mutta selkeästi puuttuu blogistasi. Tunteet. En väitä, ettetkö välittäisi hevosistanne, tai et huolehtisi niistä tai et rakastaisi niitä, vaan puhun nyt siitä, miten voisit ilmaista tunteitasi hevostasi kohtaan täällä blogissa. Tiedänpäs pari hyvää blogiesimerkkiä, joissa tunteita löytyy mutta sitten joku näistä isommista seikoista puuttuu: Puoliverinen Prinssi (tunteita, mutta aktiivisuus vähän jää) ja Kaktu ja Futura (tunteita, mutta aktiivisuus myös ongelmana).

  Olen lukenut yhtä pikkublogia, jossa saattaa jopa viikossa tulla yksi postaus pelkästään siitä, kuinka mahtava se oma poni/heppa/hoitsu yms. on. Eikä se ole mitenkään tekopyhän kuuloista pakkopullan lukemista, vaan aidosti kirjoitettua tekstiä jota jaksaa lukea. Jo pieni oma väsäämä runo siitä MIKÄ juuri siinä omassa hevosessa on parasta, ja miten sen voisi paremmin ilmaista. Jo pelkän valmennuspostauksen loppuun "Hyviä valmennushetkiä teillekkin, Voitto sai ison kourallisen herkkuja <3" kirjoittaminen saa blogin tuntumaan kotoisalta.

  Toivottavasti ymmärsit pointtini ja tästä oli jotakin hyötyä. Rapsutuksia ja ihanaa tulevaa kesää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mielenkiintoista palautetta jota en olekkaan aikaisemmin saanut! Ennemminkin olen saanut päinvastaista palautetta varsinkin videoilta, kuinka ei saisia pussailla, halailla ja lässyttää tai ainakin jos sitä tekee niin se on ällöä ja ärsyttävää. Toki tuo on vähän eri asia kun se mitä sinä haet.

   Poista
 22. Miksi muuten Nipsu ei ole petsieessä? Kiva postaus. Studiokuvia olen nähnyt...

  VastaaPoista
 23. Tuli vain jotenkin ihmeellisesti mieleen, että teettekö Pinjan kanssa yhdessä aamu- ja iltatallit+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tehdä, tehdään vuorotellen ja äiti tekee kouluaikaan aamutallit!

   Poista
 24. Tosi kiva postaus;)
  Ihanat kuvat ja tykkäsin tosi paljon postauksesta:)
  T. Meri

  VastaaPoista
 25. Tosi kiva postaus! :) Bannerit kivoja..

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.