Horse Fair

maanantai 9. maaliskuuta 2015


Moikka! Kirjoittelin jo Blogitallin puolelle vierailusta Horse Fair messuilla, sen jutun voitte lukea täältä. Tein siihen mukaan pienen messuvideon, mutta varsinainen videopostaus messuista on vielä tulossa tänne mun blogin puolelle. Nyt kuitenkin aluksi ihan tekstin muodossa messufiiliksiä.

Kaverini Juulian kanssa saatiin idea lähteä Helsingin Horse Fair messuille vasta ihan vähän ennen itse tapahtumaa. Saatiin kuitenkin kaikki järjestelyt hoidettua hyvin, vaikka aikaa ei paljoo ollut. Bloggaajapassia ehdin hakea juuri ennen hakuajan sulkeutumista ja onnekseni sen sitten sainkin, yöpaikka järjestyi Juulian siskolta ja saatiin halvalla hommattua bussiliputkin. Tosin molemmat matkat melkein yöllä, mutta kaverin kanssa matkustaessa ei sekään ollut ongelma. Lähdettiin matkaan perjantaina klo 18 ja perillä oltiin sitten vähän ennen puolta yötä. Yllättävän hyvin nukuttujen yöunien jälkeen suunnattiin ratikalla messukeskukseen heti sen auettua. Haluttiin nimittäin käyttää koko päivä hyödyksi, sillä lähdettäisi jo illalla kotiin päin.


Paikan päällä kierreltiin myyjien ständejä ja katseltiin hetki Dressage meets western -näyttöstä, joka osottautuikin tosi mielenkiintoiseksi kun ratsastajat vaihtoivat ratsuja. Kouluratsastajalla alla oli pieni westernhevonen ja westernratsastaja sai alleen suuren kouluhevosen. Jos ratsastajat eivät olleet tutustuneet ratsuihinsa ennakkoon, niin molemmilla meni kyllä aivan mielettömän hienosti, tosin uskon että he olivat vähän harjoitelleet ;)

Tämän jälkeen taidettiin käydä kiertelemässä kamera ja kuva -messujen puolella. Minua nimittäin kysyttiin sähköpostitse ennen messuja Olympuksen järjestämään Olympus OM-D E-M1 Studio-/henkilökuvaus-workshoppiin. Jossa saatiin tunnin ajaksi käyttöön OM-D E-M1 -kamera ja oli kyllä aivan ihana kamera...! Hirveästi en uusia vinkkejä saannut, kun oikeassa studiossa kuvaaminen valojen yms. kanssa on ihan vierasta mulle, mutta silti oli hieno ja opettavainen kokemus. Eniten mulle jäi mieleen se, että aukkona kuvissa oli huimat f/11. En ole koskaan käyttänyt tuollaista aukkoa, tosin eipä ole koskaan ollut tuollaista valaistustakaan käytössä. Mallia valaistiin salamavalolla sivustapäin, kameraan kiinnitettiin sellainen laite, että salama välähti sivussa juuri oikeaan aikaan kun painoin laukaisimen pohjaan.


Kaikki kurssilaiset pääsivät vuorotellen kuvaamaan Missfinalisti Emilia Seppästä. Saatiin kuvat sitten itsellemme muistikortilla, joten näette tässä vähän kyseisellä lainakameralla otettuja kuvia. Oli kyllä ihana ja samalla niin masentava kuvata henkilöä, joka osasi poseerata niin nätisti kuvissa. Milloinkohan sitä itse oppisi näyttämään edes siedettävälle ;) 

Mulle iski koulutuksen jälkeen ihan kamala kamerakuume, sillä olin ihan epätoivoinen kun Canonilla otetut kuvat eivät messuilta meinanneet onnistua sitten millään... Eivät ne sitten onneksi lopulta niin pahoja olleetkaan, mutta katsotaan, ehkä tuo Olympus pitää ainakin testaukseen saada... Tosin se vikahan on todennäköisesti käyttäjässä, ehkä pitää vain harjoitella! Olympukseen olen kuitenkin tykästynyt nyt kovasti, ammattilaisarjan kamerakin oli niin pieni ja kevyt! Oli muuten hartiat kipeänä illalla, kun olin koko päivän kantanut Canoniani mukana. Sen verran vielä tuosta Olympuksesta, että se on peilitön kun taas suurin osa muista järkkäreistä on peilillisiä. Tosi helppo kuvata, kun näkee etsimestä millainen kuvasta tulee. Peilillisessähän lopputuloksen näkee vasta näytöltä, ei vielä sieltä etsimestä.


Vaikka en etukäteen maininnut messuille tulosta, tuli pari teistä mua moikkaamaan. Kiva kun uskalsitte tulla! Toisaalta oli kiva olla välillä hevostapahtumassa vähän enemmän rauhassa ja keskittyä omiin juttuihin. Nimenomaan hevostapahtumissa saa ihan oikeasti tuntea, että mun blogia lukee melko moni.. Onneksi en sentään ole sen luokan julkkis, että tavan arjessa keräisi katseita ja supattelua ;) Rispektit niille, jotka joutuu sellaista kestämään. Vaikka se on kivaa, niin onse melko rankkaakin!


Syy miksi varsinaisesti messuille päätin tänä vuonna lähteä oli kansainväliset esteluokat, aikaisemmin niitä ei ole Horse Fairissa ollut ja olenkin pitänyt tapahtumaa vähän sellaisena "käydään katsomassa poneja" -tapahtumana. Lopulta me ei sitten kuitenkaan jaksettu edes katsoa sitä pääluokkaa kunnolla. Jalkoihin koski niin paljon, kuvatkaan eivät onnistuneet ja muutakin mielenkiintoista ohjelmaa oli samaa aikaa. Tosin psykologin pitämä Tietoisesti taitava ratsastaja -info ei oikein uponnut siinä väsymyksen tilassa. En oikeasti tajunnut koko jutusta hölkäsen pöläystä..:D Joten siirryttiin sitten kiertelmään jälleen ständejä ja kuuntelemaan Hevosen lajinomainen elämä ja kilparatsastus - voiko nämä yhdistää? -infoa. Siitä kirjoitan teille tai Blogitalliin varmasti myöhemmin, oli nimittäin tosi mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä juttu!

Ensimmäistä kertaa näin Suomessa isoissakin luokissa nämä Voitollakin olevat PS of Swedenin suitset!


Täytyy kyllä antaa pieni miinus areenan katsomoista. Niiden takia meilläkin jäi toinen luokka katsomatta. Aidan viereen oli kerääntynyt hirveästi porukkaa, kun siinä sai luvallisesti olla. Tampereen hevosmessuilla se oli kielletty ja vain pressi sai siinä oleskella, mielestäni hyvä niin. Hevosillekkin olisi varmasti ollut kivempaa, jos yleisö ei olisi reunalla saanut olla vaan tilalle olisi rakennettu kunnon katsomo. Katsomo kyllä oli mutta se oli todella korkealla tai sitten vastaavasti ihan areenan sivussa. Korkealta olisi varmaan ollut kiva katsoa, mutta kuvaaminen tuskin olisi onnistunut, joten Juulian kanssa seisottiin ja kuvailtiin se aika mikä jaksettiin aidalla. Päästiin onneksi hyvälle paikalle nurkkaan, josta hevoset eivät menneet läheltä eikä näin ollen oltu ainakaan häiriöksi.

Muuten itse tapahtuma oli kyllä ihan kiva. Ihmisiä oli ainakin kivan vähän tai sitten ne vain olivat jakautuneet paremmin ympäri messukeskusta.Tapahtuma oli ihan kiva, mutta toista kertaa en ehkä lähitisi. Katsomot olivat huonot ja ohjelma ehkä vähän laimea, tosin plussaa siitä, että tilaa oli paljon ja samaan tapahtumaan oli yhdistetty muitakin messuja ja näin ollen katsottavaa oli enemmän!


Vikellyskilpailu oli mielenkiintoinen! Hienon ja vaikean näköistä touhua, tosin ratsastajana minua vähän hirvitti, kun selässä seistiin ja taiteiltiin jos jonkinlaisia temppuja ilman kypärää. Eihän noihin jumppa-asuihin oikein kypärä sovi, mutta silti. Loppuhuipennuksena Hockus pistettiin yhden hevosen selkään. Harmi kun hänellä ei ollut mikkiä, olisi ollut kiva kuulla livekommentointia hevosen selästä ;)


Kävin kiertämässä pari hyväksi todettua messuständiä läpi, mutta kun varsinaista ostettavaa ei ollut en läheskään kaikkia kolunnut läpi. Yleensä tälläiste tapahtumien kohokohta on shoppailu, mutta nyt ei ollut oikeasti mitään ostettavaa, joten en hirveästi jaksanut katsellakkaan. Yhden ihanan huovan kyllä löysin, mutta se oli liian pieni, joten en sitten sitäkään (onneksi..:D) ostanut. Lisäksi metsästin vähän kesähanskoja, mutta taidan vaan tyytyä menemään tulevankin kesän ilman hanskoja, kun hyviä ei oikein meinannut löytyä. Yksiin sukkiin iskin kuitenkin silmäni heti ensimmäisellä ständillä...


Ja vähän ennen lähtöä sitten päätin käydä sukat ostamassa, mutta iloiseksi yllätykseksi Cavallo Pro Shopilta antoi minulle nämä ihanat Equilinen sukat, joissa lukee ulkosivulla isolla Equiline. Kuvista ei ehkä näy, mutta teksti on kimaltelevan hopeinen eli juuri sopivasti blingiä! En ole näitä vielä testannut, mutta pitää laittaa jalkaan heti seuraavalla valmennuskerralla. Kuvasa poiketen nämä on muuten ihan tummansiniset eivätkä näin kirkkaat. Cavallo Pro Shoppiin voi voittaa lahjakortin muuten täällä.

Olitteko te Horse Fairissa? Mitä piditte? Mitä ostitte?

72 kommenttia

 1. Olitko paikalla la vai su? :) tosi kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olin lauantaina messuilla, harmi etten nähnyt sua! Olisin kyllä varmasti tullut moikkaamaan ja räpsäsemään yhteiskuvankin.. :)

   Poista
 2. Oisin halunnu mut en päässy tänä vuonna :( Tuutko Tampereen hevosmessuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä osaa sanoa, tulen ehkä :)

   Poista
  2. Tiia olitko siellä helsngissä siinä hevos näyttelyssä? hitsi kun en musita sen nimeä... D:
   kuitenki siel hartwal areenalla..? :)

   Poista
 3. oon kuullu et vikellyksessä ei käytetä kypärää siksi että se pikemminkin on turvallisuusriski, voi jäädä kiinni siihen vyöhön tmv., eli ei ulkonäköjuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vyöhön ja lisäksi kaikki ns. kehon ympärillä oleva ylimääräinen on tiellä: sitä ei samalla tavalla osaa ottaa huomioon eli esimerkiksi vaativammissa tempuissa voi kypärällä töniä omia käsiä jne. ja aiheuttaa sillä vaaratilanteita :)

   Poista
  2. Aivan oikein. Vikellyksessä kypärä on enemmänkin turvallisuusriski, sillä kypärän hihna voi jäädä vyöhön kiinni ja hevosellekin on parempi, ettei kypärä paina tätä ikävästi joissakin liikkeissä. On hevosen ja vikeltäjän edun mukaista että vikellysasu on sellainen että siinä on vaivatonta olla ja liikkua.

   Poista
  3. Eihän sen ratsastuskypärä tarvitsisi olla, onhan monenlaisia muitakin kypäriä. Ratsastuskypärä kyllä tosiaan olisi varmasti tiellä, sen verran möhkäle lippuineen on! Mutta ehkä sellaista kypärää ei sitten olla kehitelty ja ilmeisesti onnettomuuksi ei käy, koska kai muuten asiaan oltaisi paneuduttu jotenkin :)

   Poista
  4. Huomaa että vikeltäjät aloittaa koko homman siitä että he osaavat tippua oikein. Sitten he tekevät vasta liikkeitä tms.

   Olen opiskellut pikkusen vikellyksen alkeita, se kuuluu osaksi hevostenhoitajan koulutusta.

   Poista
  5. Juu näin me kaverin kanssa järkeiltiinkin :)

   Poista
  6. Kaikkea harjoitellaan ensin pukilla ja maassa, sitten siirrytään hevosen selkään ja tehdään liikkeitä käynnissä ja jotkut liikkeet jopa hevosen seisoessa paikallaan. Vasta kun liikkeet ovat varmoja käynnissä, niitä aletaan harjoitella ravissa ja laukassa. Näin vältytään onnettomuuksilta, kun kaikki on hiottu varmaksi. Tietysti vikellyksessä harjoitellaan myös sitä että jos hevonen tekee jotain, missä ei pysy enää mukana, niin osataan joko hypätä alas, päästää kahvoista irti tmv. Lajiin kuuluu myös kaikenlaista oheistreeniä, missä harjoitellaan esimerkiksi voimaa ja kehonhallintaa. Vikellys voi toisinaan näyttää vaaralliselta, mutta uskon että sen parissa tapahtuu suhteessa vähemmän onnettomuuksia, kuin vaikka esteratsastuksessa. Vaikka tottakai aina kun ollaan tekemisissä hevosten kanssa, jotain voi tapahtua. Olihan Horse Fairikin jännittävä ja vikellyshevosista se kaikista varminkin säpsähti kertaalleen aidoilla notkuvaa yleisöä.

   Poista
  7. Mä voin sitten varmaan ajaa autollakin ilman turvavyötä ja ajatella että kolaritilanteessa mitään ei tapahdu koska olen harjoitellut autolla ajoa niin paljon? ;) Mutta omalla vastuullahan nuo vikeltäjät sitä tekevät, sitten se on voivoi jos ja kun jotain sattuu.

   Poista
  8. Mä voin sitten varmaan ajaa autollakin ilman turvavyötä ja ajatella että kolaritilanteessa mitään ei tapahdu koska olen harjoitellut autolla ajoa niin paljon? ;) Mutta omalla vastuullahan nuo vikeltäjät sitä tekevät, sitten se on voivoi jos ja kun jotain sattuu.

   Poista
  9. Asia nyt vain on niin että kypärä ei sovellu vikellykseen. Hevosten kanssa kun ollaan tekemisissä, niin aina on toki mahdollista että jotain tapahtuu ja vikeltäjä ottaa tietoisen riskin, mutta niin tekee myös ratsastaja. Vikellyksessä riskejä minimoidaan harjoittelemalla. Ehkä heikko vertauskuva, mutta samalla tapaa vaikka trapetsitaiteilijakin treenaa tasapainoa ettei tarvitse suojavarusteita tasapainoillessaan korkealla. Vikeltäjä ei suinkaan notku hevosen selässä hallitsemattomasti, vaan esim. seisonnastakin pystytään ideaalissa tilanteessa tulemaan hallitusti alas, vaikka hevonen tekisi omiaan. Kaikkea treenataan, treenataan ja treenataan, jotta tekeminen olisi varmempaa ja hallittua. :)

   Poista
  10. Treenaaminen ei siltikään poista sattuman mahdollisuutta. Hevonen voi kompastua, varminkin hevonen voi säihkähtää jostain yllättävästä tilanteeesta tms. Ideaalitilanteessahan kaikki tosiaan sujuu, mutta aina kaikki ei mene niinkuin on suunniteltu.

   Poista
  11. Näin on, mutta sekään ei poista sitä tosiasiaa että kypärä on tämän lajin parissa enemmän haitta kuin hyöty. Autoilijakin voi ihmetellä, miksei ratsastaja käytä turvavyötä. Ratsastajalle taas asia on päivänselvä, koska tietyissä tilanteissa olisi vaarallista jäädä kiinni satulaan (anteeksi jälleen hieman ontuva vertauskuva). Riskejä minimoidaan, mutta se ei tapahdu samalla tapaa kuin ratsastuksen parissa.

   Poista
 4. Tosi kiva postaus:) En itte päässyt paikanpäälle mutta seuraavana vuonna sitten!

  VastaaPoista
 5. Vaihdettiin Lindan kanssa muutama sana noista PS of Swedenin suitsista, kun tuli puhetta micklemeiden jne yleistymisestä kisoissa. Kuulemma olleet oikein näppärät tuolla hevosella :)

  VastaaPoista
 6. Bongasin sut heti kun tulit porteist sisään, en kuitenkaan viittinyt moikata tai mitään kun ei mulla mitään asiaa olisi ollut :D Mutta oli kiva nähdä livenäkin sut. Kiva nähdä näitä hienoja kuvia, itselläni oli vain kännykkä mukana ja kaikenlisäksi otin kuvia kaaaukaa, joten aikamoista mössöä :D Mutta kelpaa omaksi muistoksi. Etkö nähnyt poliisien showta? Se oli kyllä kohokohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti nähnyt, kun olin siellä Olympuksen tilaisuudessa silloin :/

   Poista
 7. En ole koskaan käynytkään. Kiva postaus!

  VastaaPoista
 8. Itse en tullut, mutta teillä näytti olevan ihan mukavaa :)
  Oman viikonlopun vietinkin sohvaperunana, vaikka maanantaina innostuin treenaamaan ihan kunnolla koululiikunnan lisäksi. Nyt kyllä kolottaa joka kohtaan :D

  VastaaPoista
 9. Kiva lukea muidenkin tunnelmia messuista, itse olin siellä myös. :) Mukaan tarttui sukat. Magic Brush, riimunnaru, ja tietysti metrilakua...

  VastaaPoista
 10. Oisin tullu moikkaamaan, mutta en nähny sut ku kerran ja se oli siellä katsomossa nii en viitsinyt ja tuutko Tampereen hevosmeasuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, mutta Tampereelle tulen ehkä, ihan varmaa ei vielä ole :)

   Poista
 11. En päässy paikalle! Tulethan ensi syksyllä horse showhun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän, paras hevostapahtuma Suomessa mun mielestä nimittäin :)

   Poista
 12. Tuutteko tampereen messuille huhtikuussa? :)

  VastaaPoista
 13. Kivoja kuvia mutta pari kuvaa ei näkyny vaan siin oli sellai valkonen tausta ja sellai raras u know? En tiiä vika saattaa olla munkin laitteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin kone tekee joskus noin, en kyllä osaa sanoa miksi :/

   Poista
 14. kiva postaus:) Millon teillä on kisat?

  VastaaPoista
 15. Jos sulla on intoa tommosia muotokuvia ottaa Canonilla enemmänkin nii kannattaa ostaa joku macroputki (sulla on kai olympukseen joku vähän semmonen?), mä ainakin sain jo ihan 1100D kuvatessa ihan uutta näköisyyttä kuviin ja moni onkin kysellyt et mikä ammattikamera sulla on käytössä :D Oon vaan monesti miettiny et just tol teiän kameralla ja esim Canonin 50mm putkella vois saada vaikka miten hienoja kuvia otettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo putkihan on ihan muotokuvaukseen myyntipuheen mukaan myös tarkoitettu, mutta joku vähän kevyempi putki olisi suunnitteilla. Tosin laajakulma houkuttaa videoiden takia!

   Poista
 16. En ole ollut tuolla, mutta kaikennäköisissä muissa heppatapahtumissa kyllä. Ja kaikissa Hockus on ollut selostajana, ja se on mun mielestä hauska selostaja, pidän sen tyylistä.:)

  VastaaPoista
 17. Mä harrastan vikellystä eikä se oo niin kamalaa :D Ootko muuten tulossa Tampereelle Hevosmessuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä sanonut, että se kamalaa olisikaan :) Ja olen varmaan, en tiedä ihan varmaksi!

   Poista
 18. Vikellys on kyllä mahtavan näköistä! oot ihana ja paras bloggaaja!<3
  Ps.voitko kertoa Pinjalle terkkuja ja että se on ihana ja paras bloggaaja!<3

  VastaaPoista
 19. Vielä kysyn, että minkä kokoinen se sun Sheinsiden harmaa villakangastakki on? :)

  VastaaPoista
 20. Nauroin ääneen tuota yhteiskuvaa, missä vierestänne kävellyt nainen mulkoili sinua. XDXDDD Mutta itsekin olin messuilla lauantaina, mutten nähnyt sinua, enkä taida itsekään mennä sinne toiste. :D

  VastaaPoista
 21. Hahaa särähti vähän korvaan kun mainitsit kamerakuumeen tulleen kun ei nykyisellä kuvat onnistuneet. Ammattitason objektiivi ja liikekuvaukseen soveltuva runko mikä sulla oli mukana? Ei se kalusto vaan kuvaaja, kannattaa ennemmin opiskella hyödyntämään sitä mitä on eikä hamstara parempaa ja kalliimpaa, koska mitä niillä tekee jos ei osaa käyttää? Tsemit harjoitteluun ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olympuksen setti olisi mun laskujen mukaan ainakin halvempi mitä nykyinen setti :) Kuvat olivatkin lopulta mulle ihan kelpaavia, iski vaan masennus kun Olympuksella on niin kuvata ja tuo Canon on sitten ihan vanhanaikainen siihen verrattuna. Ja kuten postauksessa itsekkin sanoin "Tosin se vikahan on todennäköisesti käyttäjässä, ehkä pitää vain harjoitella!"

   Poista
 22. Olin pari kesää sitten leirillä, jossa vikellettiin. Siellä meille sanottiin, että kypärää ei saa laittaa. Siinä sitten kaikki vähän asiaa kummasteltiin ja kysyttiinkin, että miksi näin. Vastaukseksi saatiin, että se on vikeltäessä turvallisuusriski. Jokainen jäi miettimään asiaa enemmän tai vähemmän vain oman päänsä sisällä, eikä asiaa tarkasteltu kummemmin.

  Nyt kun tässä postauksessasi kummastelit vikeltäjien kypärättömyyttä niin aloin taas itse muistella tuota leiriämme. Olikin heti pakko mennä netistä tarkistamaan, että miksikös se kypärän käyttö siinä vikeltäessä on vaarallista ja löysinkin eräästä artikkelista napakan perustelun. "Vikeltäjillä ei ole kypärää, sillä se vaikeuttaisi temppujen tekemistä ja olisi turvallisuusriski. Kypärän nauha voisi tarttua kiinni vikellyksen pyörteissä."

  Eli tuosta syystä siis vikeltäjät eivät käytä kypärää. Ihan loogistahan se on noin ajatella, mutta tosiaan, kuten aiemmin sanoit, näin ratsastajana on vain hankala kuvitella temppuilevansa laukkaavan hevosen selässä ilman kypärää. Silloin pari vuotta sittenkin oli hiukan vierasta istua etu- ja takaperin, sekä seistä erilaisissa asennoissa liikkuvan/laukkaavan hevosen selässä. :D

  VastaaPoista
 23. Miks Pinja ei ollu tuol ???

  VastaaPoista
 24. En ollut, mutta olis ollu varmasti kivaa! :) Ootko muuten ikinä ollu Finnderbyssä?

  VastaaPoista
 25. Mä ja mun kamut oltiin tuolla! Ja mä otin sun kaa kuvan, en tiiä muistatko. Myös mun kaveri otti. Oikeesti me sählättiin kokoajan että mennäänkö me puhuu sulle vai ei, ja kyllä sitten uskallettinkin! Siinä kesti varmaa 15 min ku mietittiin tullaanko sun luo vai ei. :D

  PS. Katoin ne estekisat sun vieressä :3 PPS. Aloin jutella sun kaa Snapchatissa illalla...

  VastaaPoista
 26. Mietinkin et näinkö väärin,mut jos olit kerta siellä niin näin sut. ;)

  VastaaPoista
 27. Hei! Kommentoin nyt tähän, kun en tiedä luetko enää toiseen blogiisi tulleita kommentteja. Meinaatko enää siis jatkaa lifestyle blogiin kirjoittamista. Blogiasi seuranneena, mielestäni se on todella hyvä blogi. Harmi, jos olet päättänyt olla jatkamatta. Hyvää kevään alkua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen sattuma, käyppä kurkkaamassa sinne blogiin nyt!

   Poista
 28. Tämä ei liity aiheeseen, mutta minkä malliset ne kesällä ostamat Niken lenkkarit ovat? Niin kuin vaikka Free 5.0+.

  VastaaPoista
 29. Heissun! Järkkään blogissani valokuvauskilpailua, aiheena tietenkin viimeisin Horse Fair. :) Tervetuloa mukaan!

  http://lannennopein.blogspot.fi/2015/03/valokuvauskilpailu-helsinki-horse-fair.html

  VastaaPoista
 30. Huomasin että olit kirjoittanut sinne toiseen blogiisi. Kuvat olivat ihania. Itsekkin haluaisi osata ottaa tuollaisia kuvia... Koska se ruusuke postaus tulee? Siitä on jo kulunut vähän aikaa, odotan sitä innolla... Mitkä koulussa on 3 parasta asiaa sinusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee kunhan saan valmiiksi, en oikeen keksi mitään kirjotettavaa :D

   Poista
 31. Mäki olin tuolla lauantaina, näin sut mutta en uskaltanu tulla puhuu...

  VastaaPoista
 32. Musta ainakin kuvat on toooosi hyviä verrattuna siihen mitä ite sain napsittua :D ne oli ihan kamalia otokosia :DDDD

  VastaaPoista
 33. Osaisitko neuvoa miten saisin blogiini päivämäärän ja otsikon keskitettyä keskelle? Tai tiedätkö jonkun sivun mistä voisin kattoa? Ja jos osaat voisitko tehdä postauksia miten muokkaat ulkoasua? :) Olisi kiva jos auttaisit.

  VastaaPoista
 34. Jos kävit katselemassa hevosia, niin saatoit bongata hoitohevoseni Maken The Nordic Curliesin hevosboxista...

  VastaaPoista
 35. Tuliko viimevuonnq hippoksen välissä liput hevoset-messuille /tiiätkö tuleeko tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna ei käsittääkseni tuu, mutta SRL jäsenet saavat -50% alennuksen lipusta.

   Poista
  2. Ei tule kuten anonyymi jo sanoikin :)

   Poista
 36. Hei voisitko kertoa miten olet saanut tuolta bannerilta marginaalin kokonaan pois, siis että siellä taustalla ei ole valkoisia reunoja? Näyttää nimittäin tosi hyvältä ja haluaisin kokeilla omassa blogissanikin! Googlettamalla kun en löytänyt mitään, enkä ole niin hyvä koodaaja että osaisin päästäni heittää sinne jotain. Ei ole pakko kertoa suoraan koodia, mutta edes joku linkki hyvälle sivulle tai jotain, pliiiis? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlella aina etsin ne ohjeet jos ei onnistu kokeilemalla! Eli googlaa esim valkeat reunat pois, banner without border tms.

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.