Sairaalareissuun päättynyt maastoreissu..

torstai 2. huhtikuuta 2015


Aprillipäivänä lähdettiin porukalla maastoilemaan, äiti kävellen ja Pinja tietty Lillin selässä. Niin ja vaikka tämä kaikki tapahtui aprillipäivänä, on koko tarina ihan totisinta totta. Lähdettiin ihan vain lähitielle, kun muualla on vielä niin kovaa, ettei voi oikein ravailla. Kenttäkin on niin huono, että ollaan viime päivät oikeastaan pelkästään maastoiltu erilaisia reittejä. Yritettiin nyttenkin mennä ensin kentällä, mutta kun joka toinen askel upotti jääpeitteen läpi ei käyntikään tuntunut turvalliselle askellajille.

Kävelyn jälkeen ravattiin pehmeä ylämäki ylös, käveltiin takaisin ja ravattiin mäki uudelleen. Voitto heitteli ravissa jo melkoisia hyppyjä, mutta niissä oli ihan helppo pysyä. Ihan kun oltaisi esteitä hypitty, ensin pyöreästi ylös ja sitten potku taakse. Päätettiin laukata, sillä ravia oli jo jonkun verran takana ja ajateltiin enimpien höyryjen olevan päästelty. Mitään ongelmaahan ei olisi laukassakaan, jos olisi vähän pidempi matka aikaa antaa laukata ja jarrutella. Äiti jäi odottamaan laukkapätkän loppuun ja me käveltiin kolmatta kertaa mäkeä alas. Ja se oli sitten menoa...

Näen edessäni kun Lilli säikähtää, kääntyy kohti meitä ja seuraavaa muistikuva onkin kun Lilli rymistelee mun päälle, Pinja huutaa äidille että ota Voitto kiinni, kavioiden töminä katoaa pikkuhiljaa kauemmaksi. Yritin pari kertaa nousta, mutta mun päähän sattui niin paljon etten kertakaikkiaan päässyt ylös. Parin yrityksen jälkeen pääsin jalkeille eikä kummastakaan hevosesta näkynyt enää häntäkarvaakaan. Tiesin niiden juosseen tien päähän ja näin jo sieluni silmin, kuinka ne päättää oikaista metsien kautta kotiin. Tässä vaiheessa kuvittelin Pinjankin tippuneen, mutta lähteneen jo hevosten perään, mutta oikeasti se oli pysynyt Lillin kyydissä. Tosin ponia se ei saanut pysähtymään, kuten arvata saattaa jos kaveri juoksee vauhkona edellä.... Mulle selvisi muuten vasta sairaalassa, että Pinja ei ollut tippunut ollenkaan.

Nämä kuvat on aikaisemmalta maastoreissulta

Äiti ja Pinja kertoivat, että Voitto oli meinannut kaatua mutkassa ja mennyt muutenkin ihan päättömänä pitkin tietä. Se nyt on harvinaisen päätön vapaana juostessaan, jos vertaa esim. Lilliin jolla pysyy sentään joku hallinta. Voitto oli siirtynyt raville vähän ennen paikkaa missä yleensä käännytään. Pinja oli sitten hypännyt Lillin selästä, kun oli saanut senkin pysähtymään Voiton hidastaessa vauhtia. Pinja sai onneksi yllättävän helposti Voiton kiinni viheltelemällä, jotain hyötyä tuostakin vihellyksen yhdistämisestä herkkuihin ja luoksetuloon näköjään! Tässä vaiheessa mä olin vielä peltojen keskellä ja äiti, Pinja ja hepat metsässä. Joten juoksin noin puoli kilometriä ylämäkeen itsekkin auttamaan mahdollisessa kiinni otossa. Huoli siitä missä hevoset olivat oli isoimpana mielessä, eikä pientä polvi- ja pääkipua edes tuntunut ennen kuin pysähdyin.

Kun hevoset oli löydetty alkoi vasta kivut tuntumaan. Vasen polvi ja pää, tosi kipeitä. Polven ulkosyrjältä alkoi heti turpoamaan sellainen pitkulan muotoinen alue. Se turposi hetkessä niin paljon, että tiukat ratsastushousut tuntuivat tosi ikäville ja tässä vaiheessa mietin jo housujen pois ottamista keskellä metsää, että saisin ne varmasti vielä jalasta. Mietittiin hetki mitä tehdään. Mä ehdotin, että ratsastan kotiin, mutta ehdotukseni tyrmättiin. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi, että äiti ja Pinja taluttavat hevoset kotiin ja minä jäin odottamaan tien varteen. Polven ympärille lumikasa ja turvaliivin päälle makaamaan. Tässä vaiheessa tuli todettua, että koskee joka paikkaan paitsi turvaliivin alueelle! Ei ihan turha kapistus...

Lähdettiin sitten suoraan äitin kanssa autolla sairaalaan. Mulle tuli tosi huono olo jo kyytiä odotellessa, eikä ollut kaukana oksennus. Pinja jäi hoitamaan hevoset ja se oli onneksi tajunnut kylmätä spurttailijoiden jalatkin. Ainakaan vielä ei niillä mitään vammoja ole, kengätkin pysyivät jalassa.

Sairaalassa mut haettiin autolta paareilla ja sitten homma etenikin nopeasti. Ratsastushousut leikattiin auki ja hiekkaiset ratsastusvaatteet vaihdettiin sairaalavaatteisiin. Pääsin röngteniin ja siinä samalla seurattiin pitääkö pääkin kuvata. Mä oikeastaan jo tiesinkin, että ei polvessa varmaan mitään ole sillä turvotus oli enneminkin sen yläpuolella lihaksen päälle. Eikä siellä onneksi ollut murtumaa, eikä pääkuviinkaan lääkäri nähnyt tarvetta mennä. Viimeksi kun pyörryin portaat alas jouduin käymään kuvissa, vaikka kipu oli todella paljon pienempää kun tällä kertaa, mutta ehkä kypärän päässä oleminen vaikutti asiaan. Multa kyselivätkin kaikki ihmiset, että oliko kypärä päässä. Ilmeisesti sinne tulee sitten heppaporukkaa ilman kypärää, kun sitäkin pidettiin niin selvänä vaihtoehtona

Kotona vasta huomasin, että kipeässä pakarassa oli hokin reikä eli Lilli oli tosiaan juossut mun ylitse. Olisi voinut huonolla tuurilla (ja turvavarusteilla) käydä todella huonosti, onneksi päästiin näin vähällä! Toivotaan, ettei polvessakaan ole mitään sen vakavampaa. Vielä se turvottaa ja on jäykkä, mutta liikkuminen ei onneksi satu. Nukkuminen olikin muuten vähän vaikeampi operaatuo, sillä mun vasen polvi ja oikea pakara ovat kipeät. Nukun yleensä aina kyljellään ja nyt en kipukohtien takia voinut nukkua kummallakaan kyljellä. 

Oli muuten ihme, miten tipahdin noin nopeasti Voitolta. Yleensä se on niin hidas säikähtämään, että ehdin pidättää tai ottaa ainakin tukevasti kiinni jostain. En sitten tiedä, enkö vain muista sitä hetkeä kun yritin pysyä selässä. Sillä mulla ei ole mitään muistikuvaa siitä miten päädyin sinne maahan. En edes tiedä mikä edellä laskeuduin, eikä vaatteistakaan voi sitä päätellä, koska pyörin maassa sen verran paljon.

Pinja ratsasti Voiton tänään, mutta katsotaan vähän pääkivun mukaan ratsastanko itse jo huomenna ja satulassahan se vasta selviää voiko tällä polvella ja pakaralla edes ratsastaa hetkeen... Sunnuntaina olisi kuitenkin kouluvalmennus, ja ohjeeksi tuli ottaa viikonloppu rauhallisesti, joten siinä ja rajoilla voiko ratsastaa.

Mietin muuten pitäisikö tuommoisen tällin takia vaihdattaa Samshieldin sisällys, sehän maksaa vain 30 euroa, mutta Ranskaan lähettämisessä kestää varmaan jonkun aikaa... Onko teillä kokemuksia Samshieldin korjaamiseen lähettämisestä? Kauanko kesti? Oliko kypärä ihan palasina vai olitteko vain saaneet kovan tällin?

159 kommenttia

 1. kyllä mä lähettäisin vaihdettavaksi, ootsä pään sen verran kuitenkin lyönyt jos muistikatkoksia on :) Mielummin vaihtaisin varmuuden vuoksi kun jättäisin vaihtamatta ja se kostautuisi myöhemmin..


  Onneksi ei käynyt tuon pahemmin, tsemppiä toipumiseen :)

  VastaaPoista
 2. Auts! Onneks ei kuitenkaan käynyt pahemmin! Mitkä ratsastushousut sulla muuten oli just sillon jalassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Marthan farkkuhousut, toivotaan että valuutus korvaisi ne :)

   Poista
  2. Epäilen, että saatat muutaman kympin noista housuista saada, sillä omavastuuden osuus on yleensä ihan kelvon kokoinen.. No ainakin pääasia ettei sattunut pahempaa, pikaista paranemista!

   Poista
  3. Mulla kun housut leikattiin (oli vielä jotku kirparilta ostetut) niin vakutuksella sai ostaa mitkä vaan, mutta sillon kyllä ratsastin ratsastuskoulussa... Onneksi ei käynyt pahemmin!

   Poista
  4. Jos ei oo muuta tapaturmavakuutusta, kuin se mikä Liitolta tulee, niin liitto ei korvaa kuin kypärän. Ei mitään muita ratsastuskamoja. Itse oon hevosen selästä pudonnut kerran siten että jouduin lähtemään sairaalaan ja kerran jäänyt pystyyn hypänneen ja selälleen kaatuneen hevosen alle, josta sairaalaan myös. Estekisoista oon lähteny sairaalaan kerran, kävi samalla tavalla että hevonen juoksi yli, kun putosin siltä verkassa. Viimeiseksi mainitulla kerralla jouduttiin leikkaamaan pitkähihaisen paidan hihaa, että saatiin laitettua tippa, sitä ei korvannut mikään, kun mulla ei oo muuta kuin Liiton kautta saatu vakuutus.

   Outoa muuten ettei sun päätä kuvattu? Varsinkin jos on muistikatkos ja kun oot pääsi kerran lyönyt? :o Kypärä-kysymystä kysyttiin varmaan vakuutustietojen takia (ainakin omalla kohdalla on kysytty aina siitä syystä), ei välttämättä siksi, että siellä kävisi kypärättömiä ratsastajia (kaikki sanovat kypärän olleen päässä, jos sairaalaan joutuu hevosen selästä pudottuaan, koska vakuutus ei korvaa kypärättä ratsastaessa tapahtunutta tapaturmaa :))

   Onneksi ei käynyt pahemmin! Oma hevoseni oli kaatumisen jälkeen pari päivää jumissa (siis sillon kun meni kahdelta jalalta selälleen), mutta kyllä se siitä jumpalla parani. :)

   Poista
 3. Voi ei paranemisia sinne,niinkuin sanottu tekevälle sattuu :(

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti kypärä huoltoon, vaikkei rutise tai et olisi suoraan pääedellä tippunutkaan.

  VastaaPoista
 5. Hui apua!! :o paranemisia <3 mitkä ratsastushousut sulla oli jalassa kun leikattiin pois, animot vähän harmittais leikata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voin sanoa, että Animoja ei leikattais mun jalasta vaikka mikö ois :D Oisin käskeny vaa lääkärien ottaa ne pois vaikka sattuu, nyt jalassa oli Marthan housut. Ne ois kyllä matskun puolestaki ollu vaikee ottaa pois turvotuksen takia vaikka olisin niin halunnut.

   Poista
  2. Taitaa olla ihan sairaalan ohjesäännöissä että kaikki leikataan koska jos niitä alettais repimään ja jotain hajois vielä lisää kropasta ni siinä vaiheessa ois sairaalalla ongelma, sattumisesta se ei ole kiinni. Ja eikös vakuutus korvaa ainakin leikatut saappaat tms niin kai se housutkin korvaa :)

   Poista
  3. Mä sain kyllä itse vaikuttaa siihen miten tehdään, riippuu varmaan kuinka paha tilanne :)

   Poista
  4. Itse saa aika pitkälle vaikuttaa, varmaan jos joku avohaava olisi ollut oltais leikattu suoraa kyselemättä. nm. hupparin sain ottaa pois ilman leikkaamista vaikka oli solisluu murtunut. :)

   Poista
 6. Hui! Onneks sulla oli hyvät turva varusteet, koska niitä ilman ois voinu käyä paljon pahemmin! Onneks kaikki kuitenki kunnossa tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 7. Mitkä housut siulla oli, ei kai hienoimmat ja kalliimmat? Harmi että tollanen kävi, mutta hevosten kanssa käy ja sattuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu onneksi ne ja niitä en kyllä olisi antanut leikata.. Ne olisi tosin saattanut helposti joustavuuden takia saadakkin pois.

   Poista
 8. Onneksi ei pahemmin, mutta varmasti pelottanut ja olo kipeä :( Mä olen kans tippunut niin, että sain muistikatkon. 15 minuutista ei mitään tietoa.

  VastaaPoista
 9. Hui miten kamalaa :o onneksi teillä oli sen verran onnea matkassa ettei mitään vielä pahempaa käynyt!

  VastaaPoista
 10. Mulla kävi Sami korjauksessa, maksoi 76e matkakuluineen kaikkineen. Olin saanut kovan tällin kun lensin maneesin seinään ja se vähän natisi. Olivat korjanneet ja vaihtaneet vielä päällikankaankin täysin uuteen! Ja on taas kuin uusi ja täysin on korjauksen jälkeenkin pelittänyt :) Joten suosittelen siis korjaukseen lähettämistä ehdottomasti! Itsellä oli sen aikaa halpiskypärä tilalla, kyllä oli mahtavaa kun Sami tuli kotiin, kesti noin kolmisen viikkoa :) Ei paha, kun miettii että 76e ja 3 viikkoa, ja kypärä on kuin uusi ja säästää satasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sanottiin 30e hinnaksi, mutta eipä tuo 78e paha ole myöskään :)!

   Poista
 11. Onneksi ei käynyt pahemmin, pikaista paranemista! :) Itse varmaan varmuuden vuoksi lähettäisin kypärän korjattavaksi kun ilmeisesti kuitenkin pää tärähtänyt pudotessa niin suojaa varmasti jatkossakin!

  VastaaPoista
 12. Ihan mahtavaa tämä materialismin määrä kommenteissa. Kaikkia kiinnostaa vain pöksyt :D pakko myöntää, että mullakin kävi mielessä, että toivottavasti animot eivät päätyneet silputtavaksi.
  Parantumisia sinulle! Onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin. Hurjalta vaikka kuulostaakin tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin katoin, että kaikki vaan kommentoi housujen/kypärän kunnosta. No mutta kyllä kaikki haluaa kuitenkin Tiian paranevan :)

   On muuten tosi hyvä juttu, että toimitte Pinjan kanssa niin hyvänä esimerkkinä muille noitten turvavarusteiden käyttämisessä! Itsekin hiljalleen palasin taas käyttämään turvaliivia ja yksi iso kiitos kuuluu teille. "Mainostitte" hyviä turvaliivejä ja tajusin itsekin, että ei sen turvaliivin tarvitse olla epämukava päällä :)

   Poista
  2. Hei kiva kuulla, että meidän innostama oot alkanut käyttämään turvaliiviä!:)

   Poista
 13. Toheloin itseni kerran alas selästä pääedellä, ei sattunut mua eikä kypärää. Silti lähetimme kypärän varmuuden vuoksi "huollettavaksi", mulla kesti kaikkineen ilman kypärää 1-2 viikkoo kun oli siellä huollettavana. oli todella edullinen ja tiedäs nyt mitä olis voinut kostautua jos ei olis kypärää korjattu!

  VastaaPoista
 14. Kypärä ehottomasti korjaukseen ja vakuutus maksaa 500 e asti kaikki mitä joudutaan leikkaamaan :) itellä kans jouduttu vaatteita leikkelemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tietysti riippuu millainen vakuutus on, mutta jos on maksanut sen 15 euron lisän siihen seuramaksuun niin silloin tuo on totta. :)

   Poista
  2. Ihan vaan jos oot srln jäsen tai sulla on greencard niin korvaa siihen 500 e asti, jos on maksanu sen lisämaksun nii korvaa siitä vielä ylöspäin plus sit ortopediset hoidot ja fysioterapiat :)

   Poista
 15. Ei liity yhtään tähän postaukseen mutta teetkö muille bloggaajille bannereita kun oon aivan pihalla tästä hommasta ?? Suuret kiitokset jos vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen periaatteessa, mutta en ole kyllä nyt ehtinyt!

   Poista
 16. Auts, kuulostaa hurjalta ! Onneksi ei kuitenkaan mennyt luita rikki. Toivottavasti ratsastaminen onnistuu kivuitta, etkä joudu pidempää taukoa pitämään !!

  VastaaPoista
 17. Voi kurja, parantelehan itsesi rauhassa äläkä kiirehdi hevosen selkään ennen kuin on hyvä olla ettei tule mitään pidempää vaivaa :) Ehdottomasti kannattaa kypärä lähettää korjaukseen tällaisen tällin jälkeen, voi pelastaa paljon sitten toisellakin kertaa :)

  VastaaPoista
 18. Auts, onneks ei pahemmin käyny! Kannattaa nyt ottaa rauhallisesti hetki, että paikat paranee kerralla. Onko sun pakarassa oikeesti ns reikä? :o Ja jäikö sulle kammoo maastoilusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Siis sellainen nirhauma, ei mikään paha :D Ei jäänyt, tosin voi olla että tulevilla kerroilla olen itse vähän skarpimpana.

   Poista
 19. mistä ootte saanut/ostanut sen raippa telineen? Ja mikä sun look book käyttäjän nimi on? :--3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Hööksikstä tai Horzesta ja en muista, kun en ole käyttänyt sitä pitkään aikaan :)

   Poista
 20. Hei nyt on pakko tulla kertomaan, että olet jo kolmas bloggaaja, jonka tiedän rikkoneen polvensa tällä viikolla! :D Mutta onneksi ei pahemmin käynyt!

  VastaaPoista
 21. Periaatteessa aina kun tiput selästä ja on jonkimoinen mahdollisuus että kypärä on kolahtanu maahan nii tarttis hankkia uus kypärä.sen kypärän jännite häviää ku se saa isompaa osumaa ja silloin se ei oo enää turvallinen. T. Ratsastustarvikekaupan myyjä :) ( ja en sano tätä sillä että me yrittäjät saataisiin rahaa vaan ihan sun päätä ajattelen )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samshieldissä on sellainen ominaisuus ettei tarvi vaihtaa koko kypärää, kun ne korjaa tehtaalla sen osan mikä suojaa ja vaurioutuu tippumises :)

   Poista
 22. Kysyin jo aikasemmin että miksi teillä ei ole voitolle kouluasteilla? Nykyään ei paljoa maksa sellaisen vuokraaminen jos ei ole varaa ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on kouluasteilla?

   Poista
  2. Mitä tarkoitat? Jos tarkoitat koulusatulaa niin en ole kuullutkaan sellaisista vuokrattavista?

   Poista
  3. Anteeksi tablettini sekos :D eli siis koulusatuloita saapi vuokrattua satsatula.comista. mietin että ajattelitko kouluvalkkoja varten jossain vaiheessa hommata?

   Poista
  4. Aa, no en näe vuokrausessa mitään järkeä kun jo muutenkin vaikea löytää istuva satula. Jos koulusatulan hommaan niin ihan ostan, mutta en näe siihen juuri tarvetta. Kyllä siellä kouluvalkuissa voi ihan hyvin mennä estepenkillä :)

   Poista
  5. True esteratsastaja ridaa vaan estepenkil ;)

   Poista
 23. Hui! :o Sulla oli kyllä hyvää onnea, kun ei tosiaankaan loppujen lopuksi pahemmin käynyt! Ne leikatut housut nyt on pikkumurhe, vaikka näitä muiden kommentteja olikin hauska lukea, kun huolehditaan niistäkin :D Tuossa olisi tosissaan voinut käydä todella pahastikin!

  VastaaPoista
 24. Voi ei! Onneks ei pahempaa sattunu!
  Ja hyvä, että sulla oli ne toiset housut jalassa! Että ne paremmat ei menny rikki!
  Ja ite en ois antanu leikkaa niitä kalliimpia, jos ois ollu jalassa!
  Ja lähettäsin sen kypärän sinne! :)
  Pikaista paranemista! ♥ :)

  VastaaPoista
 25. Mulla lienee ikuiset traumat hyvin saman tyyppisestä tapahtuneesta. Ensimmäinen hevosleiripäivä. Samanlainen leiri edellisvuonna meni todella hyvin. Maastossa letkan kanssa, meikä keskellä. Laukka nousee nätisti, hevonen ei lähde kiikuttamaan, vaikka kuumahko onkin. Sitten toiselta hevoselta lentää satulalaukut mun hevosen päälle, auto ajaa kovaa vauhtia vierestä ohi, toiset lujaa laukkaavat hevoset, ja koko matkan muutenkin vähän kuumana käynyt hevonen --> katastrofi. Viimesenä muistikuvana huudan alas lentäessäni SEIS!!! Sen jälkeen taju palaa, kun ohjaaja seisoo vieressä, ja sanoo soittaneensa lanssin paikalle. Minä kiroan tapahtunutta, ja yritän nousta maasta. Eihän siitä mitään tullu, lanssimiehet sai hoitaa. Lopputuloksena käsi murtunut olkapäästä, ja monen viikon kantositeily. Sen lisäksi oikean käden iho täysin asfaltti-ihottumalla, paranemiseen meni kauan. Tapahtui noin vuosi sitten. Vielä nykyäänkin joskus juuri ennen nukahtamista, tunnen kuinka hevonen lähtee alta, pitkä ilmalento, maa ottaa hemmetin kipeästi vastaan, ja nousen ylös huutaen täyttä kurkkua: SEIS!!!

  Tällasen jälkeen kannattaa todella ottaa iisisti, voi ihan hyvin jäädä traumat. Onneksi selvisit melko vähin vammoin. Toivotaan, että vältyt vastaavanlaisilta tilanteilta jatkossa! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 26. Onneksi ei käynyt mitään pahempaa!
  Itsekkin tipuin n. 5vk sitten hevosen selästä
  ja solisluuhun tuli hyvälaatuinen murtuma...
  Oli niin kipeä ettei voinut nukkua sillä kyljellä,
  mutta nyt murtuma on jo parantunut ja voin
  osallistua liikuntaan ja mennä ratsastamaan. :-)

  VastaaPoista
 27. Huhhuh! Että sellainen aprillipäivä siellä suunnalla. Onneksi säästyit kuitenkin suuremmilta vammoilta, kuten myös hevoset sekä Pinja. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 28. jo ihan pienestäkin asiasta voi syntyä sellanen turvotus että. Itse tipuin (en ratsastaessa kylläkään) teräsvaijerin alias nuoran päälle koko painolla ja säärestä meni iho rikki, turposi tosi paljon ja nyt on mustelmaa tullut. Eli siinä mielessä huojentavaa, että sen ei tarvitse olla vakava juttu, että kipeytyy ja turvotusta ilmaantuu. No, paranemisia sinne!

  VastaaPoista
 29. Minkälainen turvaliivi sulla oli päällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipperaryn liivi, jolla ei edes saa kenttää kisata ja silti suojasi tosi hyvin!:)

   Poista
 30. Eikös se samsieldin vaihatus mene vakuutukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös siinä oo omavastuu 100 € ?

   Poista
  2. En tiedä, mutta se on niin vähän ettei haittaa!

   Poista
 31. Oi kamala ! Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin ! Taisit täräyttää pääsi ihan kunnolla kun et muista edes miten tarkkaan ottaen putosit :( Onneksi taisit suurinpiirtein selvitä säikähdyksellä ja ei käynyt mitään vakavampaa ( kiitos kypärän ja turvaliivin ) :) Toivattavasti kivuiltasi pääset pian taas satulaan ;)

  VastaaPoista
 32. Hui kamala! Hyvä että oot hengissä! Yleensä nuo pahimmat tulemukset käyvät niin nopeasti, että alkaa hahmottaa jotain sattuneen vasta hetken maankamaralla ihmeteltyään. Edellinen tällainen itsellä oli kun vein kaverin hevosta ekaa kertaa maastoon ja se jäi jumittamaan ison kiven kohdalle - suora leikkaus parin sekunnin päähän - minä pellossa, hevonen ojassa, eiku tuolla se on jo pellon toisessa päässä, ai se laukkaskin jo ohi häntä suorana kotiin... Nooooo! Nopeita eläimiä nuo heppaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, ehkä silloin kun tajuaa mitä tapahtuu on tippuminen ollut sen verran hitaalla vauhdilla ettei niin pahaa jälkeä tule! Juu ovat kyllä nopeita nuo hitaimmatkin kun sille päälle sattuvat:D

   Poista
 33. Voiiii eiiii! Mutta hyvä että ei murtumia ollu:)
  Yks kysymys vielä: siivotteko työ ikinä karsinat silleen tyhjiks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivotaan aina pari kertaa vuodessa ihan kaikki pois!

   Poista
 34. Ehdottomasti kypärä korjaukseen, sen verran pahan kuuloinen tälli ollut. Kai sulla on joku vanha kypärä, jota voit käyttää sen aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mulla ei oikein ole, mun vanha kypärä on Pinjalla tällä hetkellä käytössä :/

   Poista
 35. Kiire olisi mullakin hevosen selkään, mutta kun kädessä murtui yksi luu, eikä nyt voi tehdä oikeastaan mitään. Ei edes ollut putoaminen hevosen selästä (onneksi!), joka aiheutti tuon murtuman, vaan ihan rehellinen liukastuminen. Ota iisisti, älä kiipeä selkään ennen kuin olet varma, että jaksat ja pystyt, ettet putoa uudelleen, mutta olen iloinen, että te kaikki selvisitte noin hyvin. Paranemista sulle!

  VastaaPoista
 36. Voi että :/ Joo lähetä ihmeessä kypärä korjaukseen! Hevosten kanssa kyllä sattuu kaikenlaista.. Itsekin käytän aina kypärää ja turvajalustimia + lähes aina turvaliiviä, mutta niistä huolimatta on tullut 3 kunnon aivotärähdystä, ranne murtunut ja toinen käsi mennyt poikki, toinen jalka on pohkeen kohdalta turvonnut vielä 6 vuotta tippumisen jälkeen ja kosketusarka, häntäluukin on kokenut kovia ja ympäri kehoa on purema/potkimisjälkiä, jotka eivät parissa vuodessa katoa.. :D Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on niin jännää, että itselläni on ollut peräti kaksi hevosta 6 vuoden aikana, en ole koskaan käyttänyt turvaliiviä taikka turvajalustimia ja kypäräkin ollut sama jo monta vuotta, enkä ikinä ole hajottanut itseäni millään lailla. Joka päivä siis olen hevoseni kanssa ja olen kyllä melko hurjapää heppani kanssa, maastossa päästellään täysiä ilman satulaa ja päitsiä. Oon ollu varmaan onnekas tai jotain kun vertaa näiden muiden sattumuksiin :D

   Poista
  2. Mullakin eka kerta vasta nyt kun kävi jotain sairaalareissun "arvoista" eikä siltikään mitään kovin pahaa, joten kyllä se tilanne voi sinullekkin alempi Anonyymi tulla. Toivotaan silti ettei käy mitään, vaikka et turvallisuudesta niin piittaakkaan :D!

   Poista
 37. Mulla kävi kerran kenttäkisoissa samankaltainen äksidentti :D Pääsin maastossa puoleenväliin, kunnes tapahtu jotain ja sain semmosen ilmalennon.. Ja tosiaan nilkkamurtu :D jalassa pikeurit ja parlantin saappaat! Ja niihin ei kukaan koskenut! Uskokaa tai älkää, kiskoin murtuneesta nilkastani saappaan irti!

  VastaaPoista
 38. Kamalaa! D: Tsemppiä sulle. Onneks ei pahemmin käynyt. Nimittäin tossa olisi voinut käydä tosi huonosti...

  VastaaPoista
 39. Ihana, kun toinen lähetetään sairaalaan ja täällä kommenteissa ollaan huolissaan housuista :')
  Mutta hyvä ettei käynyt pahemmin, ja pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siksi kun tekstissähän lukee jo että miten Tiia voi, joten siksi ihmiset kyselevät että mitkä housut leikattiin, kun se oli ainoa asia joka jäi tekstistä epäselväksi :)

   Pikaista paranemista Tiia!

   Poista
 40. Mä ratsastin mun hepalla ja kamu hoito hepalla.Ratsastettiin semmosella pikkutiellä ja aateltiin Nostaa laukka,Lola=mun heppa meni hyvin mutta sanni=kamunheppa lähti kiitolaukkaa ja kamu tipahti, minä olin siellä selässä epätoivoisesti ja koitin pidättää mutta sitten tuli semmonen lumipenkka johon tiputtauduin.Minulle ei käyny mitenkään mutta kamu sai aivotärähdyksen (sanni astu kamun päänpäälle,sormille ja lapaluun päälle)
  :'( mutta paranemisia sulle

  VastaaPoista
 41. Ehdottomasti kypärä korjaukseen ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 42. Voi ei mutta hyvä että ei pahempaa tapahtunut,tuleeko videoo nyt kun tälläinen pääsi tapahtumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siis videota tästä tippumisesta vai mistä :D?

   Poista
  2. Ei vaan jotain esim my daytä tai jotain sellasia!

   Poista
 43. Kypärä vaihtoon tai korjaukseen. Se on sen kypärän kova pinta joka vaurioituu iskusta, ei ne pehmeet sisällykset.

  VastaaPoista
 44. Ite olin kerran kaverin kans maastos ja enköhän lentäny sitten alas. Laukattiin rauhallisesti ja seuraava asia minkä tiiän on et makaan hevosen jaloissa. Olin maannu kuulema jo jonkin aikaa mutta kilttinä hevosena ei ollu liikkunu ollenkaa. En aluks päässy ylös ja ku lopult pääsin meinasin kaatuu vaik pidinki satulast kii. Lopuks pääsin takasi selkää. Ei mulla muutsku solisluu murtunu mut maastos en uskaltanu laukata puolee vuotee. Paranemisii sulle onneks ei käynyt pahemmin vaikka ois voinu käyä vaiks mitä. Ja pysy pois satulasta hetki et paranet kunnolla ettei si tuu mitää. Ja kypärä kannattaa kyl korjauttaa jos kuitenki on hajonnu ni ei sitte joskus kostaudu vakavammalla vammalla. Paranemisia😙❤

  VastaaPoista
 45. Mulla kesti muistaakseni kuukauden korjaus. Ja oli kyllä aika palasina koko kypärä.

  VastaaPoista
 46. Hui! Onneks ei käyny pahemmin eikä mikään paikka murtunu! Kannattaa kyllä korjauttaa toi kypärä, seuraavassa tippumisessa voi meinaan mennä pahastikin rikki. Ootteko tulossa tampereen hevosmessuille 11.4? :)

  VastaaPoista
 47. Mun kaverilta leikattiin ihan uudet animot.. ku se tippu pahasti jäälle ja jalka reidestä murteille.. ja niit sen ratsastuskamoja mitä oli sillä päällä ja jotka leikattiin niin ei korvattu.. ja se sano et kyllä perke*eet lensi moneen otteeseen tippuessa ja sairaalassa ku animot leikattiin.. tsemppiä ja seilläki oli sami ja se vaihto sen ku oli kova tälli päähän ja sami oli ku uus ku se tuki kaikki sisälmykset ja päällinen vaihdettu mut animot ja ratsastussaappaat jotka yli 400e s e sitten puolen vuoden päästä sai mun mielestä korvaukset mut en oo ihan varma . onneks sulle ei sattunu pahemmin eikä mikään murtunut

  VastaaPoista
 48. Kannattaa lähettää jos kuuluu jotain kolinaa ees ihan pikkasen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä kyllä kuulu, mutta taidan lähettää silti :)

   Poista
 49. hei tätä on varmasti kysytty usein, mutta toivottavasti jaksat vastata!
  osino sulla linkata ohjetta siihen että miten saa blogin osoitteen vievän uuteen osoitteeseen? vaikea selittää.. Mutta siis liittyen osoitteen vaihtoon. Että se vanha osoite veisi uuteen!
  joskus törmäsin itse tohon ohjeeseen koodikielellä-blogissa, mutta se on nyt yksityinen enkä löydä googlesta millään ohjetta :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä tai muista, sen saa domainin kautta ainakin jotenkin tehtyä!:)

   Poista
 50. Hui! Onneksi ei tuon pahemmin käynyt ja ehdottomasti kypärä korjaukseen!

  VastaaPoista
 51. Hui kamala!Onneks ei murtunu mikään tai mitään pahempaa!kannataa vaihtaa koska mun kaverilla siellä ei ees kuulunu mitää kolinaa et ois ollu rikki mutta sitte kun se uudelleen tippu nii kypärä aivan palasina.

  VastaaPoista
 52. Kamalaa tommonen juttu😰 onneks ei pahemmin sentään käyny! Oletteko tulossa ensiviikolla tampereen hevosmessuille? :) ps: Paranemisia!!

  VastaaPoista
 53. Paranemisii <3
  Itte kompastuin aikas pahasti viime vuoden maaliskuussa... Siinä rytäkässä tunsin vaa pääkivun ku lasit paino päähän kauheen haavan.. Haava liimattiin kiinni ja muuta kipua en tuntenut. No sitten kesällä aloin huomata urheilussa kauheaa polvikipua, lääkäriin siitä sitten koulun terveydenhoitajan käskystä. Lääkäri passitti röntgeniin,kuvista ei mitään ei löytynyt. Siinä sitten otettiin jo kepit käyttöön ja mangeettikuvauksiin. Niistä sitten selvisi että polvilumpio menee pois paikaltaan. Sitten tässä on käyty kohta 5kk fysioterapiassa ja urheilu oli kiellettyä jotai 6kk... Oli vaikeaa olla osallistumatta liikuntaan kun sitä koko iän on harrastanut. No mutta nyt jalka on kunnossa ja voin taas yleisurheilla kunnolla ja luvan kanssa. Mutta ikinä en voi olla varma meneejö polvi pois paikaltaan.
  No mutta miksi edes kerroin tämän on se että halusin kertoa että osan voi huomata jälkeenpäin. Toivottavasti sulla kävi parempi tuuri ja kipu menee ohi eikä tule takaisin.


  http://btwthisismyownlife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 54. Pikaisia paranemisia sulle Tiia!

  Itsehän istun nyt pyörätuolissa koska ratsastuksessa en käyttänyt turvaliiviä ja menimme maastoon kavereideni kanssa. Tipuin suoraan hevosten keskelle niin että hevoset astuivat selkärankani päälle eikä mitään sen enenpää ollut sairaalassa tehtävissä. Eli tosiaan kannattaa käyttää turvaliiviä AINA koska se voi juurikin kostautua vaikka tällä tavalla :/

  VastaaPoista
 55. Hui kauhia! :o mut onneks ei nyt mitään kuolemanvakavaa :) mitkä turvaliivit teillä muuten on? :)

  VastaaPoista
 56. Pakko sairaanhoitajana kommentoida, että lähtökohta on aina meidän päässä vaatteiden leikkaaminen pois päältä. Mikäli kuitenki ihminen on tajuissaan ja kieltää sen, niin se kirjataan ylös tarkasti, että vastuu ei ole sairaalalla jos esim. Murtunut nilkka vääntyy pahemmaksi housuja pois repiessä. Sillon ei ikävä kyllä kaikki vakuutuksetkaan sit korvaa esim. jalan leikkausta.. Ennemmin ite ostasin vaikka ne uudet animot leikattujen tilalle - sairaalalaskutkin on yllättävän suolaset :P

  Mutta onneks selvisitte suht vähällä nuin hurjasta tilanteesta ja paranemisia! :)

  VastaaPoista
 57. Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi ehdottomasti soittaa hätäkeskukseen ja lähteä ambulanssilla sairaalaan, eikä omalla autolla. Myöskään ei kannattaisi nousta ylös, jos tuntee että se on hankalaa/sattuu/ei pysty. Tiedän että monet hevosihmiset pitävät tärkeämpänä hevosen kiinnisaamista, mutta pahimmassa tapauksessa ratsastaja voi itse halvaantua jos lähtee liikkeelle pahan tippumisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, tosin lääkäri sanoi että hyvä merkki että pystyin nousemaan ja kävelemään. Ei siis pitänyt sitä pahana. Siinä vaiheessa ei itsellä ollut mielessä kun Voitto vapaana jossain metsässä juoksemassa, joten ei käynyt kyllä mielessäkään.

   Poista
 58. Mä en kyl ikinä hankkis niin arvokkaita housuja etteikö niitä vois leikata irti jalasta tarvittaessa XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah mä oon hankkinut.. No, ehkä se mieli muuttuisi jos jalka olisi oikeasti tosi rikki!

   Poista
 59. Hui kun kuulostaa hurjalta! Istuminen varmaan on todella mukavaa kipeällä pakaralla, itekin oon jääny hevosen alle niin että se astui pakaran päälle mutta sillä ei onneksi ollut hokkeja. Edellisenä päivänä kengityksessä oli kyllä pitänyt ne laittaa mutta hevosen omistavan kaverini äiti oli onneksi sanonut että ei nyt ehkä vielä kuitenkaan kannata laittaa. Mutta kaunis mustelma siitä tuli ja istuminen oli aika mukavaa koko seuraavan viikon... Onneksi teille ei käynyt mitään vakavampaa, tuossa olisi oikeasti voinut käydä tosi pahasti!
  Ja tuosta kypärästä, tarvitseeko/voiko shamshieldiin siis vain vaihtaa sisukset jos se kolahtaa pudotessa? Kuulostaa aika kätevältä, minä nimittäin onnistun lähes aina lyömään pääni pudotessa ja 4 kypärää on jo mennyt rikki niin että sen kypärästä huomasi vähän tarkemmin tutkiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vaihtaa siis sen suojaavan osan, en nyt ole ihan perillä mitkä osat siihen jää, ilmeisesti se ihan uloin kuori?:)

   Poista
 60. Parane pian ! <3

  Laura Kuopiosta

  VastaaPoista
 61. Voi eii :( Ihan kauhean kuuloista. Oletteko tulossa tapereen hevosmessuille?
  Paljon parantumisia!!!

  VastaaPoista
 62. Onnkesi ei käynnyt pahemmin ja hevoset kunnossa! Itse tipahdin eilen ponini selästä, sairaala reissu siitäkin tuli kun olkapää oli mennyt paikoiltaan. Vetivät sen paikoilleen ja kaikki kunnossa. 1-2 viikon liikuntakileto, onneksi sisko voi ratsastaa ponin kun en itse voi :)

  VastaaPoista
 63. häh! menitkö sairaalaan?muute voitko tehä sun huoneen siivous videon? ku oot sanonu et se on yleensä sotkune.

  VastaaPoista
 64. hui! :O pikaista paranemista!♥ onneks sulle ei käyny pahemmin ja voittokin saatiin kiinni eikä sillekkään käynyt mitään!
  Kysyisin että oon nyt ratsastanut 4 vuotta ja mulla ois nyt mahollisuus saaha 2 ponia nii pystyisinkö jo ottaan kaks ponia vai pitäskö olla enemmän kokemusta? Tottakai mun äiti auttaisi mutta onko vielä turhan aikaista pitäskö vielä oottaa? :)
  - Helmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi kaksi? Voi olla aluksi rankkaa, itse opettelisin yhden kanssa. Tietysti jos omalle tallille tulee niin pakko ottaa kaksi. Jos sulla on hyvä ja hevostuntemusta omaava tukiverkko niin miksipä ei!:)

   Poista
 65. Poikkee aiheesta mut miten teet sen solmun millä laitat hevosen koppiin kiinni? Mä en nimittäin osaa ku vaa tavallisen vetosolmun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiks vetosolmu käy ku laittaa hepan traileriin

   Poista
  2. Niin mutta miten se tehään tuplana

   Poista
  3. Meillä on ihan traikkuun tarkotetut narut, joide toises pääs on paniikkilukko ja toises normaali :)

   Poista
  4. sanoin vaan!onko pakko haukkua anonyymi? :)

   Poista
  5. Miten se ano muka sua haukku xd

   Poista
 66. Onneksi ei käymyt pahemmin :) Paranemisia ja halit <3

  VastaaPoista
 67. Auts! Onneks ei polvessa ollut murtumaa, sillä olis ollu pitkä saikku ratsastuksesta. Ja suosittelen lämpimästi kypärän korjausta tai kokonaan uuden ostoa.
  Kaverini tippui vähän aikaa sitten ja ratsu jyräsi tietenkin kaverini yli. Hän sai murrettua kaksikylkiluutaan.

  Paranemisia sinne! :)

  VastaaPoista
 68. Tuutko Tampereen messuille ? Olis kiva nähä siel :)

  Paranemisia <3

  VastaaPoista
 69. Lähetä ihmeessä kypäräsi sinne! 30 euroa ei ole paljon jos siinä on jotain! Paranemisia

  VastaaPoista
 70. Onneksi olet kunnossa. Joku kommentoi aikoja sitten, että liikutatte liian kevyesti hevosianne. Ei riitä pieni sama lenkki jatkuvasti. Teidän täytyy päästä ravaamaan ja laukkaamaan pitkiä matkoja, useita kilometrejä kerrallaan. Jos, syötätte väkirehua yms ja liikunta on vähäistä, niin pöllöenergiaa kertyy ja voi sattua pahoja onnettomuuksia. Hevoset on luotu liikkumaan 16h /vrk. Ei riitä pikku lenkki. Onneksi ei käynyt pahemmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miten liikuttaa hevosta kun ei voi? Tietysti liikuttaisin enemmän jos vain pystyisi, mutta ei jo valmiiksi jalkavammaista hevosta viitsi juoksuttaa huonoilla pohjilla. Hevoset on tietysti saaneet nyt huonojen pohjien ajan vähemmän ruokaa :)

   Poista
  2. Itse tehty kävelytys/juoksutuskatos on aika bueno :D Ei mitenkää osii jaettu, vaa sellanen yhen hepan kerrallaa oleva:D Ja sit vaa siel keskel huitoo raipan kanssa :)))

   Poista
 71. Jos olet tippunut pää edellä/ tai pää on osunut maahan tippuessasi srl:jäsenyys korvaa sulle kypärän 100e. Siskoni tippui pää edellä ja sai korvauksesi valita kypärän max 100e

  VastaaPoista
 72. Moikka,

  Osaisitko sanoa että mikä raekoko teidän kentän pintahiekassa on?
  Löysin kyllä sinun tekemän kenttä postauksen mutta en löytänyt kuin sanan maneesihiekka, josta ei selvinnyt raekokoa.

  Kenttä itsellä tekeillä, ja vielä täytyisi pintamateriaalit miettiä ja selvitellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa, mut mun mielestä sitä kentälle tarkotettuu hiekkaa myydään ihan maneesihiekka nimellä, onko sitä edes eri raekokoina? Joissain paikoissa se voi tietty olla jollain muullakin nimellä :)

   Poista
 73. Voi onneks ei käyny pahemmin! Itekki tipahin ja aprilli päivänä nii et poni tallas ranteelle.

  VastaaPoista
 74. Paranemisia :)

  Tuli muuten itselle mieleen että pitäisiköhän omakin kypärä jotenkin "korjauttaa" kun sillä olen kerran tippunut hevosen selästä ja kerran kaatunut hevosen kanssa ja pää edellä ollaan aikalailla alas tultu molemmilla kerroilla. Samainen kypärä myös tippunut maahan kädestä paristi. Mutta toisaalta ei siitä kypärästä mitään kolinaa kuulu eikä ole mitenkään pehmeä mistään kohti että en oikein tiedä mitä tekisin :D

  Olen myös pitkään miettinyt turvaliivin ostoa, vihdoin olen sen päättänyt tehdä, osittain jopa tuosta sinun onnettomuudesta havahtuneena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä muissa kun samshieldeissä ei ole tota korjaus mahdollisuutta :) Kiva kuulla, että hankit turvaliivin vihdoin :)!

   Poista
 75. Mistä sä oot ostanu sun turvaliivin? Onko se mukava päällä ja kuinka ohut se on? Meneekö hyvin takin alle? Ja paljonko maksoi suurin piirtein? Toivottavasti parannut nopeasti, toipumisia sulle? ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista, jostain Espoosta. Ja se on tosi mukava ja melko ohut, ei saa kisata kenttää eli ei ihan niin suojaava mitä esim racesafe. Ja menee takin alle ja taisi maksaa 300e :)

   Poista
 76. Moikka! Lueskelin vanhoja postauksia, ja tästä blogista olen innostunut kylmäilemään hevosen jalkoja! Mutta: voiko noiden lämpöspatjojen sijaan käyttää fleecepintelejä, kun en ole löytänyt mistään tommoisia lämpöspatjoja. Ootteko koskaa käyttäny kuljetuksessa muita suojia, kuin itse kuljetussuojia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tehtiin ennen niin, mutta Sannalta tuli ehdoton ei. Ne eivät saa tukea, vaan niiden pitää vain lämmittää, muistaakseni tuo oli perustelu. Tässä yhdet mitkä löysin nopsaan: http://www.horze.fi/pintelipatjat/horze-4-to-4-pintelipatjat/18525.html#DB

   Poista
 77. Siis oliko toi se joka on tapahtunut jo vuosia sitten vai oliko tässä lähipäivinä ja jos oli lähipäivinä tapahtunut nii paranemisia ja terkkuja <33 :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tapahtu tänä aprillinä eli ihan just :D

   Poista
 78. tää ei nyt varsinaisesti kuulu tähän postaukseen ollenkaan mut aattelin etku tää on uusin postaus ni laitan sit tähän :) oon siis 17-vuotias tyttö ja oon ratsastanut puoli vuotta ja käyny siis 2x/vk ratsastamassa ja olisi kauhea hinku oppia vaan lisää ja lisää ja joskus haluaisin kisatakkin ja nyt tuli vastaan ilmotus suomenhevosesta jota tarjottaisiin ylläpitoon ja hevonen olisi omalla paikkakunnallani jota tuskin tulee enää ikinä tapahtumaan että minun paikkakunnallani vuokrattaisiin hevosta koska tää on niin pieni paikka. mutta kumminkin pääkysymykseni siis on että olisinko minä sinun mielestäsi valmis puoliylläpito hevoseen? kun sinulla nyt on oma hevonen ja mietin että sinä vrm osaisit neuvoo asiassa ja kertoa mielipiteesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdoton sanoa oletko valmis tekstin perusteella. Sulla on kuitenkin ikää jo ihan hyvin, että sen puolesta olisit. Kai sulla olisi joku apuna ja hevonen olisi tallilla josta saat apua? :)

   Poista
 79. Joo, munkin päältä on juostu! Ensin heitti heppa seinää minut ja sitte juoksi päältte! Mut en kuiteskaa jouutunuu sairaalaa!paranemisia!

  VastaaPoista
 80. Onneks ei sattunut pahemmin

  VastaaPoista
 81. Oot paras Bloggaaja minkä tiedän !

  VastaaPoista
 82. Ei liity asiaan mitenkään mutta voiko lähettää postiaja jos voi niin mistä saisin sun osoiteen?? P.S mistä oot ostanu voiton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi enää laittaa postia ja se on ostettu Hattel Horselta :)

   Poista
  2. No voi harmi että ei voi, ja kiitos tiadosta!!!

   Poista
 83. Miten teillä ei siellä voi ratsastaa kunnolla ja pohjat on huonot, kun mun kaverit on muutaman kilometrin päästä teiltä. He pystyvät menemään maastossa pitkiä lenkkejä, ravaamaan ja laukkaamaan. Pohjissa ei kuulemma vikaa, pehmeitä hiekkateitä. Ravimiehet ajavat samoja teitä. Kavereiden hepat on kilpahevosia. Olivat käyneet ihan siinä teidän lähellä kääntymässä. Voin kysyä heiltä reittejä, jotta tekin voitte treenata kunnolla. Mukavaa pääsiäistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kiva tietää ketkä kilpahevoset meidän lähellä asuu, kun olen tähän asti luullut tietäväni kaikki tallit tästä läheltä tai ainakin ne jotka kilpailee :D Ois tosiaan kiva, jos viitisit kysyä teiden nimiä vaikka, sillä tiedän tällä hetkellä ehkä varmaan vain kaksi hyväpohjaista ja turvallista tietä :) Missään hiekkatiellä, jossa kulkee rekkojakin, kun ei viitsi laukkailla vaikka sellaisia tässä lähellä on parikin hyvää.

   Tällä hetkellähän tämä meidän tie on todella hyvä maastoiluun, viime viikolla nuo mainitsemani hiljaiset maastoilutiet olivat vielä jäässä. En sitten tiedä ovatko nyt jo sulaneet, ilmeisesti jos olivat tässä lähelläkin käyneet. Varmaan sitä toista tietä pitkin missä mekin käydään, kun tuskin kukaan tulee meidän nurkille muuta reittiä vain kääntymään kun ei tänne pääse kun asfaltoitua kävelytietä :/

   Jos pysyt ihan teiden nimiä laittamaan, niin en julkaise sitä kommenttia sit, mutta olisi huippua jos sen viitsisit tehdä :)!

   Poista
 84. Sattui varmasti tuo tippuminen :\

  VastaaPoista
 85. Aika kauheeta o: Onko nyt vähä paremmin mennyt? Muuten asiasta toiseen millasta turvaliiviä sä käytät? Ku mulle ei meinaa milläään löytyä mistään sopivaa turvaliiviä :c ne on joko liian pieniä tai liian isoja. Ja tän luettuani haluan vähä enemmän sitä turvaliiviä :D

  VastaaPoista
 86. auts, varmasti sattui. Onneksi ei sattunut pahemmin. Itsekin olen kokenut sen kun hevonen juoksee päältä.
  Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
 87. Auts! Taisi sattua paljon...
  Paranemisia päin:)

  VastaaPoista
 88. AUUTS! Mä varmaan oisin kuollu jos oisin ollu Tiia ja paranemisii !!😀

  VastaaPoista
 89. Lähetät kyllä sen kypärän sinne! Jos et muista kunnolla tapahtuneesta niin pysähdy hetkeks ajattelee kannattaako lähettää...

  VastaaPoista
 90. en kyllä yhtään tajua niitä jotka ratsastaa ilman kypärää, nimittäin voi tapahtua hurjia ja kamalia juttuja ilman kypärää ratsastamisessa.

  VastaaPoista
 91. Huh! Onneksi ei ton pahemmin käynyt! Siinä olis voinu käydä pahasti jos ois laukannu vaikka paankohdalta yli! Kivoja postauksia muuten!

  VastaaPoista
 92. Apua kamalaa ja ratsastus on todellakin vaarallista tai tosi vaarallista...!!!!!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.