Viime päivien kuulumiset

sunnuntai 9. helmikuuta 2014


 
Moi! Viime päivinä on tullut puuhailtua vaikka mitä jännää, mutta niistä sitten ehkä myöhemmin. Mulla oli kuitenkin synttärit perjantaina ja vuosia tuli 17 täyteen. Tuntuu ihan mahdottomalle ajatella, että vuoden päästä olen 18! Saan ajaa autoakin!! Sopivasti synttäreiksi saapui mun uusi kone, joten nyt onnistuu bloggailu taas paljon paljon paremmin. Kone on HPn ProBook ja olen ensituntumalta ainakin tykännyt tästä todella paljon.

Kuten aikaisemmin sanoin aion nyt ihan toden teolla treenata puomeja kotonakin ja perjantaina sitten kiinni jäätyneestä peräkärrystä kaivoin isolla työllä kasan puomeja. Ripottelin niitä ympäri kenttää ns. radaksi sen kummemmin laskematta mitään etäisyyksiä. Harjoitus tuntui jollain tapaa todella turhalle, koska Voitto oli rauhallinen, jokainen apu meni läpi ja kaikki paikat natsasivat just eikä melkein hyvin. Mistään kaahottamisesta, paniikista ja säheltämisestä ei ollut tietoakaan nyt. Mutta vaikka se siinä tilanteessa tuntui helpolle ja tylsälle, on jokaisesta onnistuneesta hypystä ja hyvin tehdystä ratkaisusta varmasti jotain hyötyä.


Sain eräältä lukijalta sähköpostiviestin Sannan valmennukseen liittyen, joka oli todella asiallinen, auttavainen ja ihana. Sen innoittamana koitan hypätä ilman kannuksia tai ponikannuksilla ensi valmennuksessa. Voiton pukittelu on lisääntynyt klippauksen jälkeen ja voi hyvin olla, että vaikken koskaan sitä kannuksilla mitenkään potki tuntuvat ne silti inhottaville. Mullahan on ihan heppamittaiset impuls-kannukset ovat olleet tällä hetkellä, joten ei mitkään kamalan terävät, mutta silti ehkä turhan "vahvat". Ne otettiin käyttöön pari vuotta sitten, kun Voitto oli paljon laiskempi. Nyt talvella se on ainakin ollut todella reipas, joten en ymmärrä miksei itselle ole tullut sama asia mieleen. Tämän päivän estetreenissä sitten selviää toimiiko homma paremmin vai huonommin ilman kannuksia. Jännityksellä odotan!

Eilen kävimme maastossa tarkoituksena mennä kevyesti jäälle avaamaan viikon aikana jumittuneita lihaksia tai toivottavasti ne eivät ole jumittuneet..:D Voitto oli heti alkumatkasta tosi villi ja ehdinkin moneen kertaan miettiä, mitä tästä oikein seuraa. Jäällä se oli kuitenkin tosi hyvin lapasessa, vaikkei paljoa ehditty ravata, kun molemmat alkoi liukastella tilsojen takia. Kun tilsa on sen verran iso, ettei hokit enää pure jäähän on selvä että meno muuttuu vähän huteraksi. Ravattiin sitten nopsaan rauhallisesti pois jäältä ja mentiin loppuaika ihan tiellä. Tiellä tilsoja ei tullut niin paljoa, jään pinta oli varmaan vähän sulempi, jolloin lumikin siinä oli märempää ja pakkaantui kavioiden pohjiin.


100 kommenttia

  1. 33 sek sitte :* kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  2. kiva postaus ja eka kuva on söpö♥

    VastaaPoista
  3. Kavalettrja ja puomeja vaan ahkerasti! :) kyllä Se jokainen kerta aina jotenkin auttaa vaikka turhalta tuntuvat. Vaikeusastettakin voi nostaa liioittelemalla vähän vaikka tulemalla oikein piruettilaukkaa tai oikein isoa laukkaa :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus, eka kuva on niin ihana! :33 Koska aijot vaihtaa blogin ulkoasua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan saisin jonkun idean :)

      Poista
    2. Mitä siin Sähköpostis luki? :D

      Poista
    3. Ai siinä mailissa mistä kerroin postauksessa? Eiköhän se ole ihan yksityinen asia, jos joku on sen mulle sähköpostiin eikä kommentteihin laittanut.

      Poista
  5. Vähänkö ihana toi viiminen kuva ja eka! :3 Voitto on söpö <3 ja kivat kuvat ja postaus oli kans kiva :D

    VastaaPoista
  6. Kiva toi eka kuva! Muuten, pukitteleeko Voitto nykyään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postauksessa sanoin: Voiton pukittelu on lisääntynyt klippauksen jälkeen

      Poista
  7. kivoi kuvia kaikki. ja kiva postaus.

    VastaaPoista
  8. Uskon, että voiton pukittelu on lisääntynyt klippauksen jälkeen ksoka ihan loogisesti ajatellet kannukset "pistävät" lähempää hevosta. Ei enää vain "karvan päälle". Oisi hyvä idea juurikin koittaa vähän pienempiä kannuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tai sitten jos sulla Tiia on sellaiset metalli(?)kannukset, eikä niissä kannuskumeja niin saattaahan sekin että ne on näin talvella kylmät, varsinkin kun ei ole Voitolla enään karvaa. Mun kopukka kans talvella kannuksilla (mulla metalliset) mennessä protestoi vastaan ihan sikana, jos käytti kannuksia niin että osuivat kylkiin, karvakaan ei ole mikään paksu talvisinkaan. Ja tätä siis epäiltiin mun ''valmentajan'' kanssa ! :)

      Poista
    2. No ei ne kannuskumit siinä mittää auta, ku eihä ne nyt siihe "piikkii" tuu vaa siihe mikä tulee kenkää ja nekii auttaa vaa niitä pysymää paikallaa :D

      Poista
    3. joo kyllä tiiän ^, mut tarkotin nyt lähinnä sitä että osuu se kaari osa kun ei kannusta käytä, vaan pitää vaan jalan sen verran kiinni kyljessä. mutta tota en ajatellut että tiettyhän se kylmä kuitenkin osuu kun kannusta ''käyttää'' !

      Poista
  9. Kiva postaus! Ja ihana Voitto!!:)
    Käykääpä katsomassa blogini!
    www.heppa-keppis.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Ihana postaus :3 Ootte Voiton kaa nii söpöjä <3

    VastaaPoista
  11. Mikä käyttöjärjestelmä sun uudessa koneessa on? Nättejä kuvia :)

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia! Vote on tosi söpö <3
    www.kaniponi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  13. Etkös sinä ole tehnyt joskus aikataulutettuja postauksia? Tiedän kyllä, että kun tekee postauksen niin siellä oikeassa laidassa on aikataulutus kohta ja sinne kirjoitetaan päivämäärä ja kellonaika. Mitä painat sen jälkeen? Tietenkin valmis painiketta, että asetus tallentuu, mutta laitatko sen jälkeen "julkaise" vai "tallenna" ja "poistu"?

    VastaaPoista
  14. kokeile useamman kerran mennä ilman kannuksia, yhdellä kerralla varmasti tuntuu vaikealta, kun on tottunut kannuksella "pelastamaan tilanteen". sitäkin pitää opetella ja samalla korjata mahdollisia virheitä, mitä kannukset ovat ehkä peittäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu huomasin saman, menen ensi kerralla myös ilman tai sitten vain pienillä ponikannuksilla:)

      Poista
  15. Omg mikä jättifinni sul on leuas tos ekas kuvas xddd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se varmaa oo finni ku ei mul oo siinä hetkee kyl finnii ollu, eikä muissakaan kuvissa näy sitä:D

      Poista
  16. Tosi kiva postaus, söpöjä kuvia! :)

    VastaaPoista
  17. Mun eka hoitsu lopetetaa ja hoidin sitä kolme vuotta♡ :'(
    Tää tuntuu ihan hirveeltä, ja en tiiä kuinka kauan kestää päästä tän aisan yli :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu tunne kun eka oma hevonen lopetettiin kesti kauan päästä yli. Nyt 2 ja puoli vuottakin tapahtuneen jälkee. Itkettää ajattellakkin mutta pystyn myös ajattelemaan iloisia muistoja :) voimia sulle :)


      T: Toinen ano

      Poista
    2. ymmärrän vaikka en itse ole sitä kokenut mutta kyllä minuakin itkettää kun rakas rebell kuolee (ainakin epäilen niin).Muistele menneitä ja nauti elämästa toivotan voimia sinulle!!!1(: (: (: (: (: (: (: (:

      Poista
  18. Ihania kuvia ja kiva postaus! :-) Tsemppii sulle ja Voitolle seuraaviin valmennuksiin! :-)

    VastaaPoista
  19. Ihanii kuvii ja onnee :) voisitsä muute tehä joskus lukijat mukaan kuvapostauksen ? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimmonen se on? Jos tarkotat toivekuvapostausta niin oon tehny niitä jo tosi monta:)

      Poista
  20. Onnee Tiia, toki myöhässä mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ! Eikös se niin mee ?! :D
    Mun yks kaveri on kanssa ostanut tollasen koneen (mielestäni) ja on kyllä ollut hyvä ! :) Toivottavasti treenit menis jo paremmin kuin viimeksi. Ja meillä tuli nyt plussa kelit ja mun ponskil ei ees oo kenkiä, eikä mitenkään ''kuoppamaiset'' kaviot, vaan aika lättänät ja silti tulee pellolla menessä ihan hirmuset tilsat ! :O Aikasemmin en oo tollasta ees nähnyt, että ois niin isot tilsat tullu ylipäätää kengättömille :D Mut ihania noi kuvat :*

    VastaaPoista
  21. Tosi kiva idea mennä ilman kannuksia, varmaan voittokin tykkää enemmän! Toivottavasti nyt vaikka onnistuis hyppimiset. Onnee! Ja tosi kivoja kuvia , noista huomaa hevosen ja ihmisen rakkauden <3

    VastaaPoista
  22. Jännä miten tuo karvakin voi vaikuttaa siihen että miten raippa ja kannukset tuntuu. Omalla hepalla oli niin paksu karva viime talvena cushing taudin takia että se ei oikeasti varmaan sitä raippaa tuntenut mutta kun vähän klipattiin mahasta ja reidestä niin alkoi jo tunnahtamaan ettei tarvinnu rumasti ratsastaa!:D

    VastaaPoista
  23. Tosi kiva postaus! Hei kannattaa kokeilla, mulla heppa kieltää aina kannuksilla koska se raapasee aina hypyssä pienesti kylkeä ja se on hevosenkin mielestä inhottavaa! Ja heihei, kokeilkaa joskus Tilshot -tilsakumeja! Ne on parhaat, meillä käytetään niitä! Tilsoja ei tule vaikka menisitte vesilumessa! c-:

    VastaaPoista
  24. Onko Pinjalla blogia? jos on niin mikähän on osoite? haluaisin liittyä lukiaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. www.bonbonponi.blogspot.fi
      Ainakin muistaakseni :)

      Poista
    2. Löytyy myös jos hakee pelkästään bon bon :)

      Poista
  25. Te ootte ihanii!
    Teillä on ihana perhe ( ainakin tekstien perusteella)
    Teillä on ihania hevosia
    Te kirjotatte hyvin
    Teillä on ihanat blogit
    Hoidatte hevosia hyvin (vaikuttaa siltä)
    Joten mistä anonyymit keksiikään haukkumisen aihetta?
    Oonn niin ilonen et teitte blogit !
    Te ootte mulle oikeesti jokapäiväinen pakko et mun on aina päästävä koneelle lukemaan teidän blogit!
    Mua ärsyttää dissaajat niillä ei oo elämää ku ne haukkuu ihmisiä jotka ei oo tehny mitään mistä pitäs tulla urputtaan.
    Muissa blogeissa olen huomattavasti nähnyt sellaista mistä tulis paljon negatiivista mutta teidän blogeissa en! !
    Mitä tekisinkään jos teitä ei olisi!!
    KIITOS <333

    T: kiitollinen Tiiasta ja Pinjasta! :)))

    VastaaPoista
  26. tosi kiva postaus ja hienoja kuvia, miksi muuten kutsutte äitiänne nimellä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ei siihen mitään erityistä syytä ole, kutsutaan vain jostain syystä.

      Poista
  27. Tuolla sun enkun kielisessä esittelyssä lukee että oot vieläkin 16vuotias.Kannattaa korjata! (:

    VastaaPoista
  28. Kiva megafinni sulla leuassa ekassa kuvassa :D kannattasko muokkaa pois

    Kuinka usein Voittoa joudutaan piikittämään? Ja mistä johtuu tämä jalkojen piikitys? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole finni vaan joku varjo tms, katsoppa noita muita kuvia :D

      Puolen vuoden välein leikkauksen jälkihoitona.

      Poista
  29. Tuli tässä mieleen, että milloin meinaat muuttaa pois kotoa? Kun muutat niin ilmeisesti Voitto jää teille kotiin? Miten meinaat silloin ? :-) Enkä todellakaan tarkoita mitenkään vittuilevana kommenttina, vaan ihan mielenkiintoani kysyn kun tuli mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukion asun ainakin kotona, mutta sitten en tiedä mitä käy. Riippuu minne lähden opiskelemaan jne :)

      Poista
  30. Ihana tuo toisiks vika kuva ♡♥♡♥ ja mielestäni tämä postaus oli sopivan mittainen. Ennen on ollut mielestäni liian pitkiä. Voitko tehä mydayn?★☆★☆

    VastaaPoista
  31. Tosi kivoja kuvia :) Ja onnea vielä jälkikäteen! :)

    VastaaPoista
  32. nauti vielä viimeisestä "junnu"vuodesta! mä täällä panikoin, että en kyllä tosiaan voi täyttää 20 tänä vuonna... oon ikuisesti 16v! :D ja hei, älä mieti sitä kotoa muuttamista mitenkään paniikilla, ite en edes pystyisi rahallisesti asuu omillaan... tulevaisuus, apuaaaa!! :D

    VastaaPoista
  33. Hei, olipas kiva lukea pitkästä aikaa tätäkin blogia ja huomaa kyllä,että tähän panostettu. Erityisesti !
    En olisi odottanut postauksen loppuvan sanomatta mitään, sillä tuntui kuin asia olisi jäänyt vielä kesken tai sitten vain ajattelin niin. (tapansa kullakin) Mutta hyvältä näyttäää tsemppiä tuleviin koetteluksiin. :)

    VastaaPoista
  34. http://fionaraksun.blogspot.fi/2014/02/haaste.html
    Sulle on haaste blogissani! :)

    VastaaPoista
  35. Mun äidillä on sama tietokone ku sulla nytten ja on ite kuulemma tykänny, että kyllä säki varmaa tuut tykkäämään siitä. :)

    VastaaPoista
  36. Oma ruotsalainen pv toimii klippauksen jälkeen ainakin paremmin ponikannuksilla, aikasemmin mentiin hevomittasilla. Ku herkempi iho on (kun ei ole hirveää turkkia siinä päällä) niin onhan se hevosestakin kivempi.

    VastaaPoista
  37. Kiva postaus! Eka kuva on ihana! :) Kun sanoit että puomien meno tuntui "turhalta" niin minusta se oli hyvä idea, koska siinä on vaihtelua esteille tai koululle ja Voittokin varmasti tykkäsi kun pääsi menemään puomeja! :) Hyvää syntymäpäivää! (vähän myöhäset syntymäpäiväonnittelut:) )
    Ei muuten ole negatiivinen kommentti! :)

    VastaaPoista
  38. Kannattaa kokeilla laittaa jotakin öljyä (esim. ruokaöljy tai kavioöljy) kavioitten sisäpuolelle, niin ei lumi tarttuis niin helpolla :) ihana postaus ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  39. tiesikkö että voitolla on ystävänpäivänä nimipäivät ? (: heppakalenterissa lukee nii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on semmonen heppakalenteri missä lukee myös hevosten nimipäivät:-)

      Poista
    2. Tiesin koska ihan tavan kalenterissakin lukee niin :D

      Poista
  40. Hei!
    Sulla on tosi ihana blogi ja tää oli hyvä postaus.:) Jos et tähän ehdi vastata niin ei haittaa sillä kysyin tätä jo Pinjankin blogissa:D Tosin Pinja ei ole vielä ehtinyt vastata ja toivottavasti teistä jompikumpi ehtisi vastata. Tiedätkö Tiia yhtään, että onko Kuopiossa jotain hyvää estepainotteista tallia jossa olisi kilpailumahdollisuus ja jotain muuta kuin Keskimäen hevostilaa?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei keskimäen hevostila? Itse suosittelen sitä:)

      Poista
    2. Joo kiitos vastauksesta:) voisin käydä kokeilemassa mutta halusin tietää jostakin syystä ettå olisiko joitain muitakin:DD

      Poista
  41. ihan hyvä idea ois mennä ilman kannuksia niin josko löytyisi pukitteluun syy, sekä mun silmään voitto näyttää menevän hiukan turhankin kovaaaa..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se kyllä oikeastaan koskaan liian kovaa mene, ennemminkin saan kuulla, että vauhtia lisää. Tai ei oikeastaan vauhtia vaan tempoa:D

      Poista
  42. Tuutteko tampereen hevosmessuille? Jos tuutte niin minä päivänä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempina päivinä olen näillä näkymin tulossa:)

      Poista
  43. Tuli miellen, että ainakin mun kouluvalmentaja sanoi että mun jalka heiluu tosi paljon vaikkei sitä itse huomaakkaan. Käytän kannuksi itsekkin, ja kannuksien pois otan ja jalan paikalleen asettamisen jälkeen pukittelu ja muu riehunta vähentyi miltei kokonaan! Oikein hyvää synttäri sullekkin Tiia ja hyvää jatkoa!!
    Ps. Voitolle,Lillille, Pinjalle, Sinille, Armille ja Mintulle oikein paljon terkkuja täältä etelä-Suomesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku hyvää nimppari...XD

      T. Ylempi ano

      Poista
  44. Koska teette pitkän talli video postauksen ? :D

    VastaaPoista
  45. Onko teidän hevosilla tilsakumit?:)

    VastaaPoista
  46. Hih, mullakin oli 7.2 synttärit >:3
    Mutta tosi kiva postaus, ihanat te<3!

    VastaaPoista
  47. Kiva postaus ja kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
  48. Love the pictures. Victory looks like a very sweet horse :D
    Happy birthday Tiia!

    VastaaPoista
  49. Onnea ja kiva postaus!!!

    VastaaPoista
  50. Onnea :) Voitto on kyllä ihana c:

    VastaaPoista
  51. Todella ihana postaus. Kannattaa kokeilla ilman kannuksia. Meillä ainakin toimi :DD
    Eikö teillä ole tilsakumeja vai miten ne tilsat sitten kasvaa noin isoksi? Meillä ei ole kertaakaan tullut:

    VastaaPoista
  52. Onnea paljon ♥ Tosi kivoja kuvia ja onnea vielä uudesta koneesta :)

    VastaaPoista
  53. Vuoden 2012 joulu kalenterissa 3 osassa heitätte sen satulan järveen, niin oliko satula joku vanha tai rikkinäinen? :)
    Ja oliko kännykkä myös vanha tai rikki...? ;)

    VastaaPoista
  54. http://settisfani.blogspot.fi/
    liittykää lukioksi ja kiva bostaus:))

    VastaaPoista
  55. Moikka Tiia oot niin hyvä hyppääjä ja Millon teet jonkun videopostauksen kisoista Ja vastaathan tähän ole kiltti

    VastaaPoista
  56. Tule Google+ juttelee Mette Venäläinen on nimeni :)

    VastaaPoista
  57. Ja lisäksi Voitto oli rauhallisempi :).

    VastaaPoista
  58. Kiva postaus! Tykkään itse mennä enemmän ilman kannuksia.

    VastaaPoista
  59. Kiva postaus ja hieno blogi!!

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.