Kuvatäyteinen kuulumispostaus

perjantai 10. huhtikuuta 2015Moikka! Mä olen nyt vihdoin ratsastuskunnossa, joten nyt pientä koostetta Pinjan ratsasteluista. Pinja hoitikin Voiton oikeastaan ilman mun apua ekat päivät ja mä sitten pari päivää ennen omaa selkään nousua siivoilin kyllä jo karsinaa apuna. Olisi tehnyt ihan hirveästi mieli kuvailla joka päivä, mutta mun retkahtanut niska ei oikein noin kolme kiloa painavasta kamerasta tykännyt. Tuli huomattua sekin ekana päivänä kantapään kautta. Kuvailin illalla Pinjaa hyvän tovin ja yöllä niskan lihakset sitten ihan oikeasti kramppasivat niin pahasti etten pystynyt liikkumaan ollenkaan ilman jäätävää kipua. Sen jälkeen nukuin pari yötä istualtaan, sillä en halua toiste herätä tuollaiseen tilanteeseen..:D


Näistä kuvista tulette hyvin huomaamaan, miten nopeassa ajassa ratsastusolosuhteet muuttuivat. Pinja meni ensimmäiset päivät pellolla, jossa vielä silloin oli melko paljon lunta. Samana päivänä taisi isi aurata kentän päältä jääsohjon eikä kentän sulamiseen mennytkään kuin pari päivää! Oli muuten hyvä idea aurata kenttä, vaikka hiekkaa pakosti pinnasta lähtikin kauhan matkaan. Tajuttiin kuitenkin se ja aurattiin lumikasat kentän sisäpuolelle, jolloin hiekan voisi sitten levittää kentälle eikä se menisi tuhlaan.


Nerea ja Einar olivat taas Suomessa lomailemassa ja pari kertaa heppailtiinkin yhdessä. Molemmat taisivat tykästyä sen verran meidän Nipsuun, että hevostelu ei ollut enää yhtää houkutteleva vaihtoehto kun aikaisemmin ;) Nameja käytiin porukalla silti useasti antamassa, tallissa istuttiin heppojen selässä ja kerran tai kaksi käytiin ratsastamassa Lillillä kentälläkin.


Pinja kävi tosiaan kerran kouluvalmennuksessakin. Sieltä ei valitettavasti ole mitään matskua, kun mä en mukaan päässyt lähtemään. Valmennus oli kuitenkin mennyt ihan hyvin ja Pinja oli saanut ohjeeksi laittaa kotona gramaanit joku kerta päähän. Puhuttiin myös, että Ellu voisi ratsastaa Voiton läpi varsinkin jos mä en pääse hetkeen satulaan. No, pääsin onneksi melko nopeasti, mutta silti se olisi hyvä idea. Joten pistetään toteutukseen heti kun sopiva aika tulee. Minusta on tosi hyvä päästää välillä joku oikeasti kokenut sinne selkään. Terhi hyppäsi viime vuonna Voitolla pari kertaa ja Ellu on ratsastanut oikeastaan koko meillä olo ajan Voittoa epäsäännöllisen säännöllisesti.

Meillä olisi muuten nyt päätös tehtävänä. Voitto on irtopalaleikkauksen jälkeen piikitetty Houtun ohjeiden mukaan puolen vuoden välein, se on toiminut superisti. Viimeksi tehtiin kuitenkin isompi tarkastus ja eläinlääkäri sanoi, että ei ehkä tarvitsekkaan piikittää niin usein... Pitää vielä varmaan soittaa klinikalle, josta nämä molemmat ohjeet on saatu ja miettiä asiaa lääkäreiden kanssa. Piikittäminenkin on aina riski ja kai siitä jotain haittaa on pitkällä tähtäimellä(?!), mutta toisaalta miksi muuttaa hyväksi todettua systeemiä, jolla Voitto on pysynyt terveenä... 


Olen muuten tuskaillut meidän kameran kanssa jo jonkun aikaa. Tuntuu, ettei se millään ota tarkkoja kuvia. Kuvat ovat lähes tarkkoja, mutta silti eivät ihan tarkkoja. Olen perehtynyt asetuksiin, säätöihin ja erilaisiin kuvausjuttuihin tämän takia tosi paljon. Luin tietoa etsiessäni, että ilmeisesti juuri tuossa meidän kamerassa on tarkennusongelmia, jotka on saatu hyvin erikoisilla konsteilla ratkaistua. Mä sitten nollasin kameran ja postin akun tämän kirjoituksen ohjeiden mukaisesti. Ja se taisi oikeasti toimi! Ainakaan yksiäkään kuvia muokatessani tuon operaation jälkeen en ole tuskastellut puolitarkkojen kuvien kanssa. 

Tosin tällä hetkellä tuskatumista aiheuttaa eriasetuksilla olevat tietsikan näytöt ja Lightroom. Nämä mun näytöt näyttää aivan erilailla värit ja varjot, en saa niitä mitenkään asetuksista täsmäämään ja siksi kuvanmuokkaus onkin hankalaa. Kumpaa uskoa? Lightroomissa mulla täytyy taas olla jossain asetuksissa häikkää, sillä kuva näyttää ihan erille Lighroomissa ja tallennettuna.

Pakko laittaa tähän loppuun pari mun mielestä tosi onnistunutta kuvaa Pinjasta ja Lillistä auringon laskussa. Että sitä voi vieläkin löytää pihasta uusi kuvauspaikkoja, vieläpä niinkin läheltä tallia... Pientä vaihtelua teille lukijoillekkin, eikös? Tämä kuvauspaikka tosiaan löytyi niinkin kaukaa kun 5m tallin ovesta lantalan takaa, mutta karua metsää ei ole tullut ennen ihanaa auringonlaskua ajateltua kauniina kuvauspaikkana. Pitää raahata Voittokin joskus tuonne!


Kenttä on nyt tosiaan melkein täysin kuiva, joten viritellään viikonloppuna jokunen estekkin sinne. Tätä on kyllä odotettu ihan koko talvi! Tämä talvi olikin erityisen huono, päästiin ihan oikeasti ratsastamaan hyvällä lumipohjalla kunnolla max kymmenen kertaa... Onneksi maastot ja pellot pelastavat meidän maneesittomien treenit. Nyt on muuten hyvä hetki katsoa, kuinka paljon perusteellinen ja päivittäinen työskentely muuttaa estejuttujakin. Talvella kun hyppäämään lähdettiin usein hyvin vähillä treeneillä.

48 kommenttia

 1. otat tosi hienoja kuvia ja kiva postaus. Tuletko huomenna hevosmessuille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogitallin sivuilta löytyy hevosmessuille tulevat bloggaajat, Tiia tai Pinja ei kuitenkaan ole tulossa ;)

   Poista
 2. Hyvä postaus ja ihania kyúvia<3

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että olet päässyt jo ratsastamaan! :) Oon ottamass ahevosta ja ajattelin kysyä, että onko pihattopaikat halvempia kuin tallissa sijaitseva paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun vastaan, vaikka osoitit kysymyksesi Tiialle. Kyllä ne yleensä ovat halvempia. Kannattaa etsiä netistä tietoa pihatosta ja lukea kirjoja (esim. Pihatto - jos hevonen saisi valita) ja liittyä vaikkapa "pihattolaisten" fb-ryhmiin, jos sinua pihatot kiinnostavat :)

   Poista
  2. Riippuu pihatosta. Vähän huonomman tallipaikan saa halvemmalla mitä oikeasti hyvän pihattopaikan :)

   Poista
 4. Itsekin kärsin ongelmista näyttöjen kanssa, kun meilläkin on kaksi eri (toisiinsa yhdistettyä) näyttöä, joista toisen kontrasti on erittäin tumma, ja toisessa sitä ei ole nimeksikään, vaikka kontrastin säätäisi nuppiinsa. Aina sitä vähän saa arvailla, että näkyyköhän tästäkään kuvasta nyt blogin lukijoille sitten yhtikäs mitään... :D

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Mitkäs olivat valmentajan perustelut apuohjille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä kun en siellä ollut :)

   Poista
  2. Onko vamentaja teille jumala, jolta löytyy absoluuttinen totuus? Ettekö osaa itse yhtään ajatella, vaan annatte muiden päättää hevosienne asiat? Sinunkin pitäisi jossain vaiheessa kasvaa ja ruveta itse pohtimaan ongelmia, sen syitä ja ratkaisua, eikä olla räsynuken tapainen. Ymmärrän kyllä, että vastuu teoistaan on helppo ainakin blogin puolella vaan vierittää muiden niskaan. Tiedän myös, ettei itse sooloileminen ole ihanteellista, mutta pitäisi itsekin edes koittaa seisoa omilla jaloillaan. Oma valmentaja käski huomauttamaan raipalla hevosta esteen jälkeen ja antoi ohjeeksi laittaa kasoisturpis, mutta koska omaan omatkin aivot ja mielipiteet, sekä tunnen hevoseni paremmin, en totellut.

   Poista
  3. Minä en kävisi sellaisen valmentajan tunneilla ja opissa, jonka vinkkejä en haluaisi toteuttaa. Osaan ajatella itse, mutta luotan valmentajaani joka on niin paljon minua taitavampi. Mitä mun nyt olisi pitänyt pohtia? Miten kasvaminen liittyy siihen totellakko valmentajaa vai ei? Mä kyllä osaan ja olen tarvittaessa valmentajaa vaihtanut jos hänen neuvot ei ole omaan ajatteluun istuneet. Valmentajani ovat sellaisia ammattilaisia joiden vinkkejä mun ei tarvitse kyseenalaistaa, tietysti aluksi pitää suhtautuu kriittisemmin uuteen valmentajan, mutta nykyisiin valmentajiin ja heidän ohjeisiin voin luottaa ja noudatan niitä. Ei se valmentaja turhaan niitä vinkkejä jakele, ne on osa kokonaisuutta, tuskin hön turhaan neuvoo asioita, ilman että niillä olisi jotain tarkoitusta eteenpäin valmentautumisessa. Olen sitoutunut valmentjiini ja noudatan heidän ohjeitaan, tietysti tarpeen mukaan kyseenalaistaen, mutta eipä ole kun pari kertaa ollut tarvetta..:)

   Poista
 6. Kiva postaus ja kivoja kuvia :)
  Ps. Blogisi on blogissani suosikki blogit postauksessa, jos haluat käydä katsomassa:
  http://hollyponi.blogspot.fi/2015/04/9-suosikki-blogia.html

  VastaaPoista
 7. Pinja menee hyvin Voitolla :-) Odotan innolla että nään taas sinutkin siellä Voiton selässä! Nyt Pinjan pitää kuvailla sua paljon kun sä oot kuvaillu sitä ;-)

  VastaaPoista
 8. Todella kiva postaus ja ihanan paljon kuvia;)
  Kuvat oli hienoja ja kauniita:)
  T. Meri

  VastaaPoista
 9. Aivan älyttömän ihania nuo metsäkuvat :) itse pidän tätä kevättä jotenkin tosi masentavana aikana kun kaikkialla on rumaa loskaa ja puut on ihan kaljuja. Nyt kuitenkin kun katsoo noita kuvia niin täytyy myöntää että kyllä tässä keväässä vaan on oma taikansa :) nimenomaan tuossa päivä päivältä myöhempään paistavassa ilta-auringossa!

  Ja ihana kuulla että säkin alat olla pikku hiljaa ratsastuskunnossa! Ihanaa kevään jatkoa teidän koko poppoolle, toivottavasti hyvät ratsastuspohjat löytää tänne pohjoiseenkin pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshopilla on myös oma osuutensa keväisen tunnelman luomisessa näihin kuviin.. Mutta kyllähän varsinkin tuo aurinko ihanasti piristää! Hyvät keväät myös sulle!:)

   Poista
 10. Ihania kuvia ♡ Kiva kun olet vihodoin ratsastuskunnossa :) Odotan jo innolla taas keväisempiä kuvia sinusta ja Voitosta :)

  VastaaPoista
 11. En oo muistanut kysyä aiemmin, eli mitkä jalustimet Voiton satulassa on käytössä kun teillä taisi olla ennen ihan perus turvajalkkarit? :) Mitä eroa oot huomannut niihin edellisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sprengerin turvajalkkarit on nyt. Noi on paljon vakaammat ja tukevammat, mutta kieltämättä vaikka turvajalkkarit ovat niin vähän maastossa pelottaa, irtoaako se jalka? Olenkin harkinnut vakavasti sellaisten koppien ostamista maastoiluun.

   Poista
  2. Ei hätää, kyllä ne irtoaa! :) nim. kokemusta on

   Poista
 12. Vautsi mitä kuvia! Täällä Kuopion toisella puolen kenttä on ollut täysin sula jo reilun viikon ajan, jes! Talvella kyllä pystyi hyvin menemään kentällä, kun ei aurattu alkutalvesta lainkaan. Pohja oli oikein hyvä kun lunta oli sopivasti!

  VastaaPoista
 13. Ootte parhaat bloggaajat

  VastaaPoista
 14. voitko tehä joskus sellasen postauksen missä kerrot mitä kaikkee pitää tietää ja osata enne ku on valmis hevosen omistamiseen vai ootko jo tehny ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikea postaus, koska on vainea määritellä mitä siihen tarvitsee, mutta voisin kyllä jotain kirjotella!

   Poista
 15. Muokkaatko kuvat lightroomilla minkävärisellä taustalla (tumma/vaaleaharmaa/, valkoinen, musta?) fb/blogissa/tietokoneen kuvankatselussa kuvat näkyvät yleensä vaalealla taustalla ja jos kuvia muokkaa tummalla taustalla, saattaa tämäkin jo saada värit näyttämään erilaisilta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi toi on varmaan totta! Pitääpä vaihtaa se vaaleaksi, tosin luulisi ettei terävyyten vaikuta, mutta väreihin varmasti.

   Poista
 16. Teiän kantsis kattoo tää pinjan kaa;)
  http://skaskinen.blogspot.fi/2015/04/haku-bloggaajatapaamiseen.html?m=1#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut on kyllä kutsuttu noihin, en vaan oikein täältä pääse lähtemään tapahtumiin, jotka on melko kaukana pääkaupunkiseudulla :/

   Poista
 17. Toi viimeisin kuva, jossa on Pinjasta kaksi kuvaa niin vasemman puolinen sopisi kansikuvaksi lehteen! Aivan mieletön kuva! Kumpa iteki sais tollasia kuvia.
  Tohon maneesittomuuteen, onneksi kevät on jo täällä etelässä niin eiköhän se Kuopioonkin tule :D Täällä oli eilen illallakin vielä +8

  VastaaPoista
 18. Onko sulla tiiä muuten jo autokortti? Tälläinen epäaktiivisen aktiivisesti seuraava kyselee :)
  Toivoisinkin hevosen kuljetuksesta/ kuljetus kalustosta postausta (mikä traileri,sen massa, auton jarrullinen vetomassa, huomioitavat asiat kuljetuksessa...) kun sääkin varmaan alat veteleen heppoja itse.
  Oletko ajatellut ajaa pikku e korttia? ( saavetää painavampaa yhdistelmää)
  Hyvää kesän odotusta teille :)

  VastaaPoista
 19. Jännä, että tarkennusongelma 7D:n kanssa ratkesikin rungon "nollauksella" ja ohjelmistopäivityksellä, eikä vika ollutkaan objektiivissa. Kiva, että kerroit tästä postauksessa: tämä vaihtoehto on hyvä pitää itsekin mielessä, jos joskus tulee vastaavia ongelmia eteen, vaikka minulla eri runko onkin. Jotenkin tuntuu, että tarkennusongelmia ilmaantuessa huomio kiinnitetään aina automaattisesti objektiiviin, mutta näköjään on syytä tutkia myös se kamerakokonaisuuden toinen iso osapuoli.

  Kauniita kuvia ja ainakin minun "paremmalla" näytölläni värit näyttävät myös hyviltä! Olen itsekin tuskaillut, kuinka osaan jälkikäsitellä kuvat oikein, kun kannettavalla tietokoneellani aikoinaan kuvat näyttivät aina hyviltä mutta pöytäkoneeseen ja kahteen erilliseen näyttöön siirryttyäni toisella (sillä omasta mielestäni paremmalla) näytöllä kuvat ovat valoisia ja toisella todella tummia ja pimeitä. Näytöt ovat keskenään aivan samanlaiset, myös asetukset on manuaalisesti säädetty mahdollisimman hyvin vastaamaan toisiaan, mutta silti niissä on kiusallisen paljon eroa. Olen tullut siihen tulokseen, että viimeinen keinoni lienee näytön kalibroimiseen tarkoitettu vehje, joka hoitaa koko homman alusta loppuun itse, mutta en ole raaskinut vielä tuohon sijoittaa. Jos muita tehokkaita ja toimivia mutta mieluusti edullisempia vaihtoehtoja näyttöjen kalibroimiseen (muut kuin manuaalisäätäminen nettisivustojen avulla, ne on jo testattu ja valitettavan huonolla tuloksella) tulee esille, minulle saa mieluusti vinkata! :)

  VastaaPoista
 20. moi! :) paljon teillä kuluu voiton asioihin (ruoat, kuivikkeet,varusteet yms.) kuukaudessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö tiia ole miljoonaan kertaan sanonut että raha-asiat ei kuulu blogiin? ja mun mielestä jos itsellä ei oo käsitystä hevosen kustannuksista ja niiden suurusluokasta, ei sitä hevosen hankintaa kannata edes miettiä.

   Poista
 21. Moi :) Tosi kiva postaus ja paljon hyviä kuvia :) milloin pidät arvonnan?

  VastaaPoista
 22. Ellu on kyllä huippu! Koulutti meidänkin Friisiä ihan hitosti eteenpäin sen ollessa kolmi vuotias. :)

  VastaaPoista
 23. Moi! Miten saa gimpillö tehdyn bannerin blogiin? Ootko ite joskus laittanu ku itellä tulee vaan että kuva on vioittunut tai sen muotoa ei tunnisteta... Kiitos jos osaat auttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tallentaa oikeessa muodossa, katso joku tuto siitä!

   Poista
 24. Suosittelen näyttöjen kalibrointia! Helpottaa huomattavasti kuvanmuokkausta ja antaa mielenrauhan sävyille. Tietysti esimerkiksi läppäreiden näytöissä on se ongelma, että niiden värientoisto vaihtelee missä kulmassa näyttä on. Itse olen kuitenkin kokenut, että oli vaivan arvoinen. :) Kaikilla katsojilla tuskin on kalibroituja näyttöjä, mutta ainakin voi sitten itse ihastella omia kuviaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kalibrointi on sitä koneen ohjeilla sieltä asetuksista näytön säätämistä niin oon tehny sen tosi monesti, mutta ennoo saanu hyvää. Osaisiko joku ammattilainen tehdä sen?

   Poista
 25. voitko laittaa sun turvaliivistä kuvaa sillee et se on sun päällä ni eestä sivulta ja takaa? :)

  VastaaPoista
 26. Mistä lataat brushisi? :) Ihania nuo viimeist kuvat! ♥

  VastaaPoista
 27. En tiedä mitään tuosta piikittämisestä jne. mutta jos ei halua/uskalla sitä kokonaan lopettaa tai heti suuresti harventaa, niin onko mahdollisuus esim. ensin pidentää piikitysvälejä kuukaudella parilla nykyisestä ja sitten katsella tilannetta uudestaan x ajan päästä?

  VastaaPoista
 28. Kiva postaus. Ihana Einar ja ihania kuvia Pinjassa ja Lillistä.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.