Loppurutistus ennen pääsykoetta

lauantai 14. huhtikuuta 2018


Seuraa instassa mun opiskelujuttuja @tiiastudies 

Enää kuukausi lukemista ja sitten on toivon mukaan tämä urakka lopullisesti ohi. Tällä hetkellä mun fiilikset on vahvasti ne, että tämä on ehkä ihan oikeasti viimenen kerta kun noita lukiokirjoja tarvitsee aukoa. Sillä vihdoinkin lukutunnit ovat alkaneet korreloida harjoituskoetuloksia. 

Tosin, jos en sisään tänä vuonna pääse, niin sille ei mitään mahda kun tiedän, että olen parhaani kuitenkin yrittänyt. En ole viime vuoden puolen käynnistymisvaikeuksien jälkeen skipannut yhtään suunniteltua lukutuntia ja tunteja onkin kertynyt tasaisesti n 30/vk tammikuusta lähtien. Mutta ei vielä murehdita sitä, jos sisään en pääsekään. Kokeeseen asti mennään asenteella, että sisään muuten tänä vuonna päästään. 

Olen muuten ollut suoraan sanoen melko yllättynyt siitä, että olen jaksanut tosi hyvin koko kevään. Kaikki suunnitellut tunnit on tullut luettua ja töitäkin aina lukemisen jälkeen vielä tehtyä. Viimeiset viikot lukeminen tosin on takunnut kun on jotenkin super-raskasta laskea koko päivä niitä pelkkiä vaikeita tehtäviä. Olen nimittäin nyt ihan tosissani yrittänyt keskittyä niihin mun heikkouksiin ja tehdä sellaisia tehtäviä, jotka ei suju vieläkään hyvin. Näitä ovat esimerkiksi fyysikan viimeinen säteily-kurssi ja kondensaattorit. Kemiassa mitään huomattavasti heikommin menevää osa-aluetta ei oikeastaan ole ja bilsa nyt on pääasiassa asioiden syventämistä ja nippelitietojen kertausta. Pienestä takkuamisesta huolimatta olen tunnit saanut täyteen ja tehtäviä tehtyä, mutta se on vaatinut vähän useampaa taukoa ja siinä sitten meneekin huomaamatta koko päivä.Olen nyt saanut Mafynetin biologian ja kemian osalta oikeastaan valmiiksi. Tosin biologian kertaan kokonaan vielä uudelleen tässä ihan pian. Fysiikassa on vielä tehtäviä jäljellä, vaikka tavoitekaton vihdoin saavutin! Jossain vaiheessa ajattelin sen olevan mahdotonta. Kuten mun punaisesta käyrästä näette, on se ollut välillä aika kaukana tuosta tavoitekäyrästä...:D Täytyy kyllä jo nyt sanoa, että mun lukemisesta ei olisi tullut yhtään mitään ilman Mafynettiä ja sen kelloa, joka laskee oikeasti konkreettiset lukutunnit ja kertaustoimintoa, joka kertaa ne asiat joita et osaa uudelleen ja uudelleen.   Joten ei voi olla kun kiitollinen tästä yhteistyöstä heidän kanssaan! 

Harjoituskokeissakin olen vihdoin saavuttanut 100% rajan, joka siis tarkoittaa sitä, että yli 100% tuloksilla olisi päässyt juuri siinä kokeessa sisälle. Todella palkitsevaa ja hyödyllistä kun Mafynetin kokeista aina lasketaan koekohtainen sisäänpääsyraja, joten pääse oikeasti vertaamaan omaa tasoa muiden hakijoiden tasoon ja näkemään oman kehityksen. Koska aina koepisteiden määrä ei ole vertailukelpoinen. Osa kokeista on vaikeampia kun toiset, jolloin luonnollisesti sisäänpääsyrajatkin elävät. Tuosta piirtämästäni kuvaajasta näettekin, että kokeidenkin kanssa on ollut kivan nousujohteista ja toivotaan, että vikat harjoituskokeet pysytään tuolla viivan paremmalla puolella...! Olen nyt myös aloittanut laskemaan vanhoja pääsykokeita ja tänään laskinkin vuoden 2012 kokeen, josta sain pisteitä sen verran, että olisin juuri päässyt Helsinkiinkin sisään. 


Olen siis melko positiivisin mielin harjoituskokeiden suhteen, sillä yhtäkään koetta en ole edes tainnut tehdä kokonaista 5 tuntia. Tänään tuota vuoden 2012 koetta laskin 4h. Olen super nopea niin laskemaan kun lukemaan, joka säästää aikaa, mutta lisää toki huolimattomuusvirheiden määrää. Edellisessä harjotuskokeessa tein aivan typeriä virheitä... Mutta niistähän sitä oppii! Ei tule varmasti tehtyä samaa virhettä sitten oikeassa kokeesse. Olen nyt olen yrittänyt vähän hidastaa tahtia perusharjoittelussakin, jotta olisin tarkempi.  Täällä siis tvarsin hyvillä fiiliksillä kohti pääsykoetta! Nyt viimeinen kuukausi hiotaan heikkouksia, huolellisuutta ja kerrataan bilsan asiat hyvin mieleen. Mä toivon pitkää koetta, jossa nopeudesta on etua ja vähän säteily sekä vaihtovirta tehtäviä :D 

Täytyy muuten sanoa, että nyt kun lukeminen on ollut vähän työläämpää niin tulee liian usein syötyä herkkuja, jotta se olisi edes vähän siedettävämpää. Monesti en myöskään jaksa alkaa kokkaamaan päivän toista ruokaa, jos lukemista on jäljellä enää vähän. On siis tullut syötyä herkkuja vähän liiankin kanssa... Sain kuitenkin kivan paketin Humblelta ja nyt olen tämän viikon herkutellut heidän vegaanisilla luonnollisista ainesosista valmistetuilla patukoilla ja smoothieilla. Super hyvää, ilman lisäaineita, lisättyä sokeria tai makeutusaineita! Onko muilla samaa ongelmaa, että olisi kiva lukiessa vähän napostella jotain hyvää?


Miten teillä menee? Millaisella fiiliksellä kohti pääsykoetta, joko alkaa uuvuttamaan vai vieläkö jaksaa? Musta on aina super kiva kuulla teidän muidenkin lukukuulumisia, joten kiitos kaikista kommenteista ja viesteistä muissa somekanavissa jokaiselle!

53 kommenttia

 1. Jos tuo määrä tuntuu sinusta paljolta, odotahan vain jos sisään pääset. Töitä saa tehdä aika paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiköhän se ole itsestäänselvyys 😊

   Poista
  2. No jaa, tuohon anonyymin kommenttiin on pakko todeta, että näin vuonna 2016 valmistuneena lääkärinä yhtään kertaa en ole joutunut niin paljon lukemaan ja niin paljon (turhaa) tietoa opettelemaan kuin silloin kun luin pääsykokeisiin. 😉 Ja samaa mieltä ovat myös lääkärikaverini. Eli kyllä se helpottuu lääkiksessä. Lisäksi lääkis on semmonen putki että sieltä ei kyllä päästä ketään putoamaan kärryiltä, tukea saa jokainen niin paljon että tentit kyllä menevät läpi. Älä siitä siis huoli! Tsemppiä loppurutistukseen!

   Poista
  3. Joo, itsellä viides vuosi menossa lääkiksessä ja kyllä vaikeinta ja raskainta oli pääsykokeisiin luku! Onnea pääsykokeeseen Tiia!

   Poista
  4. Tuota samaa minäkin kyllä olen kuullut (kaikkialla muualla paitsi blogin kommenttiboksissa hah..)

   Ja ihan kyllä positiivista kuulla, vaikka varmasti työtä sielläkin riittää :D Kiitos kommentista ja tsempeistä!

   Poista
  5. Vaikeintahan on nimenomaan lukea sellaiseen kokeeseen, jolle ei ole annettu kompaktia aluetta vaan KAIKKI pitää osata - myös ne "turhat" asiat. Siksi on ihan hölmöä ajatella (tai kommentoida), että itse koulu olisi jotenkin pahempi urakka kuin pääsykokeet. Toki koulussakin joutuu opiskelemaan ja paljon, mutta ei kuitenkaan kaikkea kerralla yhtä tenttiä varten.

   Poista
  6. Niin, kyllähän ne usean vuoden opinnot on helpompia ja vähätöisempiä kuin yksi koe.. Varmasti jos haluaa vain päästä läpi, mutta jos yhtään on kunnianhimoisempi ja päämäärätietoisempi, tunteja viikossa kertyy vähintään tuplasti enemmän kuin 30 h luentoineen, tehtävineen yms.

   Poista
  7. Tästä asiasta on varmaan aika vaikea puhua vertaillen, sillä oppijoita on niin monenlaisia. Toiselle riittää vähä ja toinen tarvitsee samaan suoritukseen sen reilusti yli 30h. Ja tosiaan tavoitteetkin voivat olla erit :)

   Poista
 2. Mulla lukutunteihin vaikuttanut nyt melko paljon työt, mutta edistymistä on tapahtunu! Esimerkiksi nyt Mafyn 6 harjoituskokeen mukaan olisin päässyt Helsinkiin, vaikka olin ihan varma että koe meni todella huonosti. Sun noi käyrät on muute iha mielettömät, omat kalpenee ihan rinnalla, paitsi bilsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo työt kyllä varmasti syö voimia ja aikaa. Sun blogia muuten tullut innolla seurattua myös, kiva kun vielä sama valmennuskurssi niin vielä mielekkäämpää lueskella :)!

   Poista
  2. Ihana että löytyy vertaistukea! Ihan yksinään tämä matka ois niin paljon raskaampi :)

   Poista
 3. Oon hakemassa ensi keväänä kunnolla lääkikseen ja aatellu ottaa myös Mafyn valmennuksen. Nää sun postaukset on kyllä ollu tosi hyödyllisiä. Tsempit sulle loppurutistukseen, oot kyllä ollut ihailtavan ahkera! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta:) Kannatta hankkia se muuten ajoissa, niin saa rahoilleen vielä enemmän vastinetta!

   Poista
 4. Oikeesti oot kyl ansainnut päästä sisälle, ja toivonkin niin sulle ! :) Ite ekaa kertaa yrittämässä saa nähä, kun lässähti vähän lukemiset ku tuli varmaan stressiflunssa ylppäreiden jälkeen :S

  Toivoisinkin kyl et fy8:sta olis jotakin :D kemia on kyl tosi heikoilla, mut kai sen sais iha ok kondikseen kuukaudessa viime syksyn kirjotusten jälkeen (tuli vaan C kemiasta syksyl :() Herkkuja kyl meni lukiessa ylppäreihin välil ne auttaa mut välil huomio menee ihan muuhun :D

  Ootko ajatellu tehä jotakin kunnon koostetta mafynetin jutusta joskus kesä- tai heinäkuussa ku tulee varmaan maholliset välivuos mietinnät taas esiin ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit sulle myös :)! Ja kemiaa jos oot kuitenkin lukenut nii eiköhän se sieltä muistu mieleen taas, loppujen lopuks aika pieni alue jos vertaa vaikka fysiikkaan!

   Ja tällasen oon jo tehnyt http://www.lillivoitto.fi/2017/10/testissa-mafynetti-paasykoelukemisen.html mutta teen sitten pääsykokeen jälkeen varmastikkin vielä uuden koosteen!:)

   Poista
 5. Moi!

  Itse haen oikikseen, mutta postauksesi ovat kyllä kiinnostavia peilaten tähänkin alaan :) Itselläni on ihan sama vahvuus/heikkous, kun sinullakin. Olen nopea lukemaan ja kirjoittamaan vastauksen, mutta huolimattomuusvirheitä tulee silloin todellakin helpommin. Minun pitää kehittää vastauksen suunnittelua ja tarkastamista ehdottomasti hitaammaksi, etten vain syöksyisi päätä pahkaan tehtävän kimppuun. Tämä tuntuu vain niin turhauttavalta, että henkisesti rankkaa on :D Oletko itse huomannut mitään vinkkejä, millä olet tuota nopeuttasi hidastanut tai saanut huolimattomuusvirheitä pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi paras keinoni on vain hidastaa eikä suoraan sännätä laskemaan jotain laskua kun tajuan sen juonen. Eli sen parempia vinkkejä ei ole :D Myöskin harjottelussa mä oon pyrkiny hidastamaan tahtia, vaikka saankin vähemmän tehtäviä tehtyä, mutta oppisin tuohon hitaampaan tyyliin myös harjotellessa.

   Tsemppiä sulle, toivottavasti nopeudesta olisi sunkin pääsykokeessa tänä vuonna hyötyä :D!

   Poista
 6. Vautsi, todella hyvin nousseet sun käyrät! Mä olen pahasti jäljessä omieni kanssa, mutta aloitin aktiivisen mafynetin käytön vasta maaliskuussa (tein lukiokursseja siihen asti) ja koko ajan opiskelun ohessa on pyörinyt täysi työviikko. Oon nyt ehtinyt tekemään kemiasta ja fysiikasta oppimäärän tärkeimmät asiat- kokonaisuudet ja ehdin vielä muutaman viikon treenata laskurutiinia ja tavoitetehtäviä. Bilsan osuutta tein syksyllä ennen kirjoituksia ja sitä oon nyt kerrannut mafynetin sijaan omista muistiinpanoista. Omat mahdollisuudet sisäänpääsyyn ovat tänä keväänä aika pienet, mutta ensi keväänä mun tavoite on, että käyrät näyttää samalta kuin sulla :D.

  Paljon tsemppiä loppurutistukseen! Hyvältä näyttää, nyt vaan samalla draivilla loppuun asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tosiaan alotin ton jo tosi ajoissa, vaikkakin tammikuussa sitten vasta ihan täysillä. Käyräthän kuvaa ennen kaikkea sitä laskujen määrää eikä välttämättä sitä osaamista ;) Vaikka tosin tuolla laskumäärälläni luulisi jo jotain osaavankin :D!

   Tsempit myös sulle, ei sitä koskaan tiedä mitä vielä ehdit saada aikaan kun hyvä pohja kuitenkin takana!

   Poista
 7. Ite oon hakemassa nyt ekaa kertaa lukiosta suoraan Oulun ja Kuopion lääkiksiin, bilsasta syksyltä on taustalla (täsmälleen pisterajalla) L ja fysiikasta luultavasti tulossa E, mutta kemiaa en kirjottanut ollenkaan ja oon päässyt tosi huonosti alkuun sen lukemisessa. Mulla on paha tapa jättää lukeminen viime tippaan kun se on toiminut koko koulun läpi, mutta Lääkikseen sillä ei sisään mennä... Ylppäreitten jälkeinen ”pikku tauko” on venähtänyt uhkaavasti eikä lukemiseen löydy tehokkuutta. Mutta toisaalta mulle ei olis katastrofi vaikka nyt en sisään pääsiskään, nyt kun tuntuu motivaatiota riittävän vain ratsastukseen 😂 eli tosissaan haen varmaan ensi keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa fiilikset ihan multa vuosi sitten! Ja voin sanoa, että sitten ensi vuonna ihan varmasti alkaa jo löytyä motivaatiota ja ennen kaikkea voimia lukemiseen. Sulla kuitenkin hyvä pohja bilsasta ja fysiikasta (joka yleensä se vaikein osuus hakijoille) niin eihän sitä kuule koskaan tiedä!:)

   Poista
 8. Kuinka paljon koet hyötyneesi lukion kursseista ja kirjoittamistasi aineista lääkikseen lukiessa? Ja olen ymmärtänyt että pääsykokeissa saattaa olla niin paljon tehtäviä, että kaikkiin ei ehdi vastata millään. Oletko itse suunnitellut laskevasi ensin itsellesi helpoimmat ja sitten vasta muita mitä ehtii vai miten? Ja kuinka vaikeaa sulle on keskittyä varsinaiseen lukemiseen? Itse alan monesti lukiessa vain tuijottelemaan seiniä ja ajatukset lähtee ihan muualle välillä pitkäksikin aikaa ennen kuin tajuan tilanteen S: siispä kysyisin neuvoa siihen miten saisi keskittymisen täysillä lukemiseen :D nimim. vuoden päästä sama urakka edessä kuin sulla ja ylioppilaskokeisiinkin pitäisi alkaa lukemaan kesällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän, koska lukiossa sain ihan hyviä arvosanaja oikeasti asioita oppimatta tai sisäistämättä ja samoin selvisin kirjoituksistakin. Toki esimerkiksi bilsa, johon oikeasti lukiossa panostin ja tunneilla kuuntelin ja kirjotuksiin luin kunnolla on juuri sen takia vahvalla pohjalla. Eli olisikohan kannattanut panostaa siihen kemiaan ja fysiikkaankin vähän enemmän... Parhaimillaan voi siis saada isonkin hyödyn eli lue ihmeessä nyt jo kunnolla!

   Mun taktiikka kokeessa on jättää monivalinnat ihan loppuun ja katsoa eka tehtävät läpi. Merkata ne mitkä tiedän osaavani ja alkaa tekemään niitä sitten järjestyksessä. Kun ne valmiit/yritetty siirryn sitten niihin mitkä ainakin aluksi oletin etten osaa - yleensä niistä kuitenkin aika moni alkaa aueta kun tekee :D

   Mulla tota ongelmaa ei ole kun pidän taukoja usein jos on päivä jolloin ajatukset harhailee. Eli ihan rohkeasti vaikka 30 min välein pieni paussi niin sitten se 30min on tehokasta!

   Tsemppiä sullekkin alkavaan urakkaan ja panosta jo nyt!

   Poista
 9. Moi! Täällä kans yks kuopiolainen hakija (eli siis tuleva kollega, ehheh), instagramin kautta eksyin tänne sun blogiin. Haen ekaa kertaa ja kieltämättä jännittää... toivoisin että mun yo-papereista olis jotain apua, en oo ollenkaan tutustunut miten noi menee :D kirjoitin kemmasta ja bilsasta molemmista L mutta fysiikkaa en kirjottanut ollenkaan, ja se on ehkä ainakin itselle se heikoin lenkki.. Jos on antaa vinkkejä siihen itse pääsykoetilanteeseen niin otan mielelläni vastaan, oon kuullut et porukka on ihan paineissa siellä ja tyyliin itkee ja oksentelee jännityksestä... ei ainakaan helpota stressiä ollenkaan! :D mitä mieltä oot muuten tästä yhteishausta?
  Jos haet Kuopioon tai Ouluun yleiselle niin ehkä ollaan ensi vuonna sit koulukamuja :) Ite aina motivoin itseäni sillä että luojan kiitos ei tarvii Galenosta lukea, en tajua miten kukaan on jaksanut kun se on niiin hirveä tiiliskivi ja vielä niin ärsyttävästi kirjoitettu, eli huonomminkin vois asiat olla vaikka onhan toki näissäkin 18 kirjassa tahkoamista :D tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän noin hyvillä papereilla ole jo apua, aika hyvät ne nimittäin saa olla :D! Ja ainakin sulla on hyvä pohja, se auttaa paljon. Itse en paljoo lukiossa jaksanut/tajunnnut panostaa ja aika ison työn nyt saanu tehdä.

   Joo kokeessa tosiaan niin itkettiin kun oksennettiin ja meno oli suoraan sanoen aika hullua :D Itse siedän hyvin tuollaista stressiä ja jännitystä, joten mulla ei ongelmia ollut. Mulla ei siis valitettavasti oikein ole ohjeita antaa kun. Kannattaa kuitenkin tutustua pääsykoepaikkaan etukäteen, olla paikalla hyvissä ajoin ja lukea ohjeistus mitä kokeeseen saa tuoda ja mitä ei huolella. On tuollaiset turhat stressitekijät sitten poissa :)

   Musta yhteishaku on jees, mutta toki vähän miettii - varsinkin jos jää parin pisteen päähän. Että näinköhän olisi sisään päässyt, jos tätä uudistusta ei olisi tullut. Mutta lähtökohtaisesti musta hyvä, mä ainakin lähden ihan mielelläni Ouluun! Voisipa vielä hakea samaa aikaa vaikka hampaalle tai eläimelle...

   Hain tosiaan Kuopioon ja Ouluun - toivotaan, että tavataan ;) Ja joo onhan se iso plussa että materiaali perustuu lukioon, jos on ollut järkevä kuten esimerkiksi sinä saa ison edun lukiossa hyvin tehdystä työstä. Ja eipä munkaan tarvinut ihan tyhjästä sentään aloittaa!

   Poista
 10. Sulla kuulostaa menevän ihan mahtavasti, tosi paljon tsemppiä nyt viimeiseen rutistukseen! Itellä on tuo sama, että kokeisiin lukiessa tekisi mieli napostella koko ajam jotain hyvää :D

  VastaaPoista
 11. Täällä yks Kuopioon hakeva kanssa! Tosi hyvin oot jaksanu kyl lukee, tsemii viel tähän vikaan kuukauteen! Voin kyl niin tunnistaa itteni kaikesta mitä kirjotit varsinki tosta napostelusta, suklaata on tullu syötyä seuraavan viiden vuoden tarpeiks XD Toisaalta tuntuu et kuukaus on nii lyhyt aika haluis enemmän, mut toisaalta oon jo niiin valmis tekee sen kokeen, ku on kans tammikuusta alkaen tullu täyspäiväsesti luvettuu ja alkaa olla sillai aika hyvä fiilis omasta osaamisesta. Ja joo toivotaan ettei kauheesti niitä vaihtovirtapiirilaskuja kiitos!
  Mut ens syksynä sit nähään eiks vaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä ihan samalle mun fiilikset! Toivotaan kovasti, tsemppiä :)

   Poista
 12. Tsemppiä kokeeseen, sun lukeminen näyttää olevan tosi hyvällä mallilla! Ite oon kans hakemassa lääkikseen ensvuonna, joten on ollut kiva seurata sun urakkaa:) Oon myös alkanut harkita tuota mafynetin valmennusta, kuinka aikasin se suositellaan aloittamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alotin 17.9. melko kevyellä tahdilla, joka oli minusta hyvä aika kun tehtävät riittää juuri ja juuri. Eli suosittelen oikeasti aloittamaan aikaisin kevyesti, ettei tule kiire. Viime vuonna aloitin joulun aikaan ja se oli auttamatta liian myöhään - ainakin mulle. Eli kannattaa tosiaan hankkia se jo syksyllä!:)

   Poista
 13. Oikeastiko ajattelet että sun "brändiisi" istuu lasten vanukkaiden mainostaminen lehmähahmon kanssa. Taitaapa mennä vain niin että mikä tahansa kelpaa euron kuvat silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastikko et kehtaa kommentoida omalla nimimerkilläsi instaan (siellä kun selvästi olet) vaan pitää tulla anonyyminä tänne blogiin :)

   Poista
  2. Mihin tämä asia muuttuisi, kommentoisi sen millä nimellä tahansa? Mutta kyllähän sen huomaa että oikeaan osuin. ;D

   Poista
  3. Siten se muuttuisi, että tiedät itsekkin miten typerä kommenttisi on kun sitä et kehtaa sanoa kun anonyymiteetin takaa :)

   Poista
  4. Täytyy sanoa että toi mainostus tuli kyllä aika puskista. En tiedä miten paljon sulla on nuoria seuraajia mutta mun mielestä tää yhteistyö oli huono. ��

   Poista
  5. Kampanjahan oli pääasiassa just hevosinstassa, jossa 40% seuraajista on alaikäisiä. Ajattelin sen sopivan sinne kivasti ja se saikin super positiivisen vastaanoton!

   Omalla instakäyttäjälläni kohderyhmä taas on n. 75 % täysi-ikäisiä/aikuisia, jonne toki kampanja ei ihan niin hyvin ehkä istu joidenkin mielestä. Itse en nähnyt mitään ongelmaa, joten sen takia tämän kampanjan kohdalla lähdin mukaan. Viikoittain kuitenkin kieltäydyn kampanjoista, joten koitan katsoa tarkkaan mikä sopisi mun kanaviin aiheiltaan ja ennen kaikkea mistä brändistä/tuotteista mä tykkään 😊 Mutta kiitos ASIALLISESTA mielipiteestä.

   Poista
 14. Oho, kyllä oot ollut ahkera!! :o Mä haen eri pääainetta opiskelemaan (maantiede), mutta pääsykokeisiin olen siis myös lukemassa, joten sun blogia on ollut kivaa ja kannustavaa seurata :) Jos itse hakisin lääkikseen niin varmaan kans hommaisin ton Mafyn, vaikuttaa tosi kätevältä. Paljon tsemppiä sulle loppuajan lukemiseen!

  VastaaPoista
 15. En tiedä ootko jo löytänyt tän sarjan, mutta Yle Areenassa on kotimainen sairaalasarja Syke ja se on tosi koukuttava. Siinä on paljon just sairaalajuttuja eikä kokoajan pelkästään henkilöiden yksityiselämää. Oon katsonut vaikka kuinka moneen kertaan ne kaudet. Tsemppiä lukemisiin!

  VastaaPoista
 16. Moi!
  Oon tällä hetkellä lukion ekaa käyvä ja haaveena ois päästä lääkikseen kun sen aika koittaa. En kuitenkaan oo juuri haaveistani vanhemmilleni uskaltanut puhua, kun tuntuu että ne vaan miettis että "et sä siihen kuitenkaan pysty" jos nyt ei ihan noin niin tuntuu ettei ne ota sitä vakavissaan. Oon kans miettiny monesti, että pitäiskö vaan vaihtaa ja ruveta lukemaan fysiikan ja kemian sijasta jotain muita aineita kun tuntuu että lannistun heti, jos yhdestä kurssista tulee esim. 6 kurssiarvosanaksi. Oisko sulla vinkkejä miten puhua vanhenemille vai jättääkö vaan sanomatta ja tekee valintoja itse.
  Toinen mitä oon miettinyt on se, miten saada motivaatiota kun joskus tuntuu ettei mikään onnistu ja en esimerkiksi saa tehtäviä aina tehtyä fysiikassa.
  Oliko sulla lukiossa käytössä se ns. "Pätevämpi" laskin? Miltä on tuntunut siirtyä siitä siihen aivam perus laskimeen jolla pääsykokeet tehdään?

  Tsemppiä sulle ja toivottavasti pääset sisään!💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pakko toisena anona sanoa tää ! Fyken kurseista tuli eka ysejä, kunnes siirty tasaseen seiskaan ja kyllä sinne lipsahti yks kutonen ja vitonen kahdeksan kurssin joukkoon :D Mulla oli yhtä kahta kurssia lukuunottamatta sama ope. No mites yot tänä keväänä ? Alustavana lähti 36 pistettä ytl.ään (eli todennäköinen ämmä) ja mainittakoon fyken ka:na on seiska. Jos ylppärit menee niinku on arvioitu niin oon helvetin ylpee saavutuksestani! Ne kurssiarvosanat ei kerro koko totuutta, varsinkin ku saa nykyään lukiossa painaa aikakoisen kurssimäärän!

   Poista
  2. Tee ehdottomasti niin kuten itse haluat. Sä olet se joka sun tulevaisuuden elää, ei sinun vanhemmat, vaikka varsinkin tuossa iässä heidän mielipiteet paljon painavatkin. Kamalaa myös se, että vanhemmat voi ajatella edes noin... Omalla kohdalla onneksi kannustettu ja tsempattu! Lääkikseen voi päästä ihan kuka vain, joka vaan jaksaa lukea tarpeeksi.

   Ja mun on vähän vaikea jakaa lukioon motivaatiovinkkejä, sillä mä itse olin siellä niin epämotivoinut ja puhunkin siitä uudella videolla. Kannattaa käydä katsomassa se! Nyt kun tavote on kirkkaammin mielessä niin motivaatiotakin löytyy. Ei siis hyviä vinkkejä valitettavasti multa tähän aiheeseen...

   Mutta lohdutuksena mä olen saanut fysiikasta jopa nelosen, kun en vaan jaksanut lukea tai laskea :D Tosin jos olisin jaksanut, olisin voinut päästä jo viime kerralla sisään tai jos en nyt pääse sisään jää se varmastikkin nimenomaan fysiikasta kiinni. Eli ehkä siitä edessä siintävästä koulupaikasta voisi saada motivaatiota, vaikka se tuossa vaiheessa voikin tuntua kaukaiselle. Mutta se työ mitä nyt teet auttaa huimasti sitten myöhemmin. Itse toivon niin paljon, että olisin käyttänyt lukion hyödyksi enkä vain laiskotellut :/

   Poista
 17. Hennalla taas kypärä vinossa sun ig storys 🙈

  VastaaPoista
 18. Miten sulla meni kaks viimeistä harjoituskoetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tokavika meni aika kivasti sisäänpääsyrajojen yli (en muista ulkoa paljonko), mutta tästä vikasta, joka tuli just postissa, sain 95% (omat pisteet/sisäänpääsyrajalla) eli yleisen rajan alle jäi himpun...

   Mutta kuitenkin niin lähellä rajaa, että ei nyt pidä masentua, vaikka oishan se ollu kiva jatkaa noususuhdannetta :D Lisäksi en tiedä olisinko oikeassa kokeessa saanu niitä pisteitä karsittua kasaan yrittämällä vielä kovemmin, kun en taaskaan jaksanut koko viittä tuntia tehdä loppuun.

   Miten sulla on mennyt? :)

   Poista
 19. Mulla on mennyt 6/8 kokeista läpi (eli yli yleisten rajojen) ja nyt viimeisimmästä tuli sunnilleen 115% et kaipa tässä voi ihan hyvillä mielin mennä siihen oikeeseenkin kokeeseen, vaikka vähän oma osaaminen silti vielä epäilyttää :D

  Mut sulla on kyllä noussut nuo tulokset kivasti joka kokeessa et oot kyllä kehittynyt tän kevään aikana tosi paljon! Ei tuo viimeinenkään koe jäänyt älyttömän kauas rajasta, joten keskiviikkona sit vaan viel kovempi yritys nii toivottavasti ne lääkiksen ovet aukeis jo tänä vuonna. Paljon tsemppiä, ehkä jopa tavataan ens syksynä Kuopiossa tai Oulussa!! :)

  Miten oot muuten ajatellut viettää viimeiset päivät ennen koetta? Et joko kevennät loppua kohti vai meinasitko kertailla viel ens viikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin sullahan onkin mennyt super hyvin kokeissa!

   Mä ajattelin lukea maanantaihin asti. Tiistaina sitten kokonaan vapaata ja maanantainakin kertailen vaan bilsat läpi eli vähän kevyempi päivä. Olen tämän viikon lukenut ihan täysillä (35h). Lähinnä tosin bilsaa. Koen, että fysiikassa ja kemiassa työ on jo ehkä tehty, olen siis vain kevyesti kertaillut.

   Tsempit sulle ja toivotaan tosiaan, että päästään sisään :)!

   Poista
 20. Moi! Mites meni pääsykoe, eikös se ollut tänään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnostaisi!

   Poista
  2. Instastoryyn kerroinkin jo heti! Mutta oli tosi helppo koe ja viimesen tunnin kaks vaan tarkistelin ja mietin sitä valovoima ja aminohappotehtävää, jotka oli ainoat jota en osannut.

   Parempaan en siis olisi pystynyt tällä lukemisella, jos en sisään pääse ei auta muu kun lukea vaan vielä enemmän.

   Ihan kivasti kuitenkin pisteitä sain, mutta näinköhän riittää, jos rajat nousee helppouden ja yhteushaun takia kovin :/ Paremmin kuitenkin meni kun yksikään harjotuskoe eli sinänsä oman tason ylitys!

   Poista
 21. Miten meni pääsykokeet. Mulla tunne, että olin lukenut oikeita asioita. Aika meni miltei tappiin,mutta levollinen olo. Pakko mennä läpi. Yhdessä laskussa takeltelin, mutta sitten se aukeni. Mitkä fiilikset sulla?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa ylemäpänä vastasinkin tarkemmin! Että helppo koe, mulla jäi paljon aikaa miettiä kahta tehtävää mitä en osannut - tosin siinä ei aikakaan auttanut😂 Ei auta kun jännittää...

   Poista
 22. Ei liity nyt aiheeseen millään lailla, mutta kun käytte kiertämässä niitä eri talleja ni olisi kiva jos kävisitte jollain askelajitunnilla niin saataisiin ihmiset enemmän tietoiseksi lajista. Kirjoniemen tilalla Hamulassa on askelajiratsastukseen kouluttautunut ja asiansa osaava ihminen+ mukavat hepat ja pihatto ympäristö. Suosittelen! :-)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.