Ensimmäinen viikko takana lääkiksen pääsykokeisiin opiskelua

perjantai 5. lokakuuta 2018


Niin se vain syksy tuli ja mun on aika aktivoitua täällä blogin puolellakin pääsykoejutuista. Olen aika aktiivisesti opiskelujutuista höpissut jo mun studygramin puolella, joten jos et vielä siellä seuraa ja tää aihe kiinnostaa niin kannattaa ehdottomasti ottaa @tiiastudies haltuun. 

Mulla oli ennen Rooman matkaa (josta kuvasin muuten pitkän videon, upotan sen tuohon alle, jos kiinnostaa käydä katsomassa) ensimmäinen puhelu mun Mafyn opiskeluvalmentajan kanssa. Sain siis ilmaiseksi MAFY-valmennukselta tänäkin vuonna heidän etäkurssin. Mulla oli sama kurssi viime hakukerralla ja nostin omaa tasoani niin huimasti, vaikka parin pisteen päähän sisäänpääsystä jäätiinkin, etten nähnyt mitään suuta lähteä vaihtamaan systeemiä. Tänä vuonna erona on se, että aloitan heti lukemaan kunnolla. Viime vuonna olin ulkopuolisella päivätöissä, joten vaikka aloitin lukemaan näihin samoihin aikoihin olivat tunnit viikossa melkein jouluun saakka samat kun nyt mulla päivässä. Ja aloitin nyt ekan viikon siis varsin kevyellä 15h/viikko tahdilla eli 3h lukemista päivässä. Se tuntuu kivan kevyelle ja nopealle kun muistissa on edelleen ne 6h päivät keväältä.Opiskeluvalmentaja mulla on tänä vuonna eri. Toisaalta olisi ollut kiva jatkaa edellisen kanssa, mutta toisaalta taas odotan saavani opiskeluvalmennuksesta paljon enemmän irti kun siellä puhelimen toisessa päässä on ihminen, jolla on ehkä vähän eri ideoita ja näkemyksiä kun aikaisemmalla opollani. Ainakin ensimmäisen puhelun perusteella juttu luisti ihan kivasti ja saatiin suuniteltua ekan viikon suunitelma eli juurikin tämä 3h/päivä. Tulevana maanantaina meillä on taas puhelu ja odotan innolla millä tavoin lähdetään tästä etenemään. Laskin muuten opon kehotuksesta pääsykokeesta prosentit mistä aineista mun pisteet olivat muodostuneet. Ei tullut yllätyksenä, että melkein 50% pisteistä tuli bilsasta ja aika tasaisesti loput sitten fysiikasta ja kemiasta. Kemiasta sain kuitenkin himpun vähemmän pisteitä kun fysiikasta, vaikka olisin kyllä etukäteen aavistanut juuri toistepäin.

Mulla on ollut tosi motivoitunut fiilis. On ollut kiva huomata miten hyvin jotkut asiat on muistissa ja taas vähän epämukavampaa huomata kuinka jotkut ihan peruskaavat on jo päässeet unohtumaan. Moni on kysellyt miten jaksan alkaa lukea viime vuoden epäonnistumisen jälkeen, mutta tässä on ehti jo sitä sulatella tarpeeksi ja kääntää se motivaattoriksi. Jos olin edellisessä kokeessa jo noin lähellä sisäänpääsyä, niin saman verran tai jopa vielä enemmän töitä tekemällä sisällä pitäisi olla heittämällä kun lähtötasokin on jo noin hyvä. Kova tsemppi ja motivaatio nimittäin on päästä sisään nyt. Olen tässä vähän sulatellut sitä eläinlääkistäkin ja tullut melko varmasti päätökseen, että jos en nyt muka vuonna 2019 pääse lääkikseen niin sitten 2020 haen vasta sinne eläinlääkikseen ja muihin varavaihtoehtoihini. 

Varavaihtoehdoista puheenollen olen myös vähän pyöritellyt mielessä jaksaisinko lukea vielä heti lääkiksen pääsykokeiden jälkeen kauppiksen pääsykokeisiin. Se on nimittäin yksi vahva varavaihtoehto ihan sen pohjalta, että sieltä voisi päästä sitten vähän näihin hommiin joita jo nyt teen eli markkinoinnin pariin. Toisaalta lukuaikaa jäisi alle kuukausi ja voimat olisi varmaan aika käytetty tässä 8kk aikana. Mutta sitten taas toisaalta matskut sinne on aika lyhyet ja helpot sisäistää kun lukiosta ei niin kauaa aikaa kuitenkaan ole... No sitä katsotaan sitten lääkiksen pääsykokeen jälkeisenä päivänä, sillä yhtään ajatusta varavaihtoehdoille en aio uhrata. Haluan panostaa ihan täysiä tähän ykkösvaihtoehtoon :)

Mutta nyt ihanaa viikonloppua sulle ja kerro toki miten sun syksy on lähtenyt kulkemaan. Olisi myös kiva kuulla teidän varavaihtoehdoista tai siitä onko niitä ollenkaan?

11 kommenttia

 1. Hain viime keväänä varavaihtoehtona kauppikseen ja pääsin viikon lukemisella sisään, koska koe oli huomattavasti helpompi eikä ajasta tullut painetta, kun oli vain monivalintaa. Aion hakea silti edelleen myös lääkikseen ja aloitin lukemisen eilen, mutta tämäkin ala ensimmäisen kuukauden jälkeen vaikuttaa hyvältä ja hyödylliseltä tulevaisuudessa. Toivottavasti pääsee tulevaisuudessa yhdistämään molemmat alat :) Kovasti tsemppiä sulle lukemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinne! Ja tuo kuulostaisi hyvälle suunitelmalle mullekkin. Olisi kiva päästä opiskelemaan jo, varsinkin alaa jonka tehtävissä jopa näen itseni tulevaisuudessa ja hakemaan sitten ilman ”paineita” samalla myös lääkikseen! Mut toivotaan nyt et pääsen lääkikseen niin ei tarvi tätä miettiä😉

   Poista
 2. Sä olet niin lähellä tuota onnistumista että älä anna unelmista periksi jos et muka vielä 2019 pääsisi sisään. Pidä toinen välivuosi, tee töitä ja opiskele pääsykokeisiin silloinkin vielä. Olet niin nuori ettei ne muutama lisävuosi tunnu loppupeleissä missään. Mutta etköhän tuota nyt ensi vuonna jo pääse sisään ����

  VastaaPoista
 3. Mullakin luvut jo alkaneet, jäin tosin viime vuonna melko kauas vielä rajasta. Tiedän kuitenkin syyt miksei sisäänpääsy ollut lähellä, ja oon sen takia aika luottavaisin mielin menossa kohti kevättä :)
  Varavaihtoehtoa mulla ei kuitenkaan ole, ajattelen niin että tällä haulla mennään sisään ja se on ainoa vaihtoehto. Ongelmana on yksinkertaisesti se, ettei mikään muu ala kiinnosta :D En muista ootko sanonut jossain, mutta onko sulla kaikki hakukaupungit siis vaihtoehtoina? :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä lukemiseen! :) Mä oon itse yhteiskuntatieteiden opiskelija enkä oikeestaan pohtinut mitään vaihtoehtoja kun luin pääsykokeeseen, ajattelin että jos en pääse niin mietin sitten jotain B-vaihtoehtoa. Toi MAFY vaikuttaa kyllä hyvältä systeemiltä sen perusteella mitä olet aiemmin kertonut!

  Tosi kiva muuten toi matkavideo ja mukava nähdä Pinjaakin taas videolla. Mäkin haluaisin pitkästä aikaa matkustaa jonnekin. :)

  VastaaPoista
 5. Pietarinkirkkoon pääsee ilmaiseksi, sinne menee (aukiolta) eri jono kuin itse museoon. ;) Ja kauppikseen voi päästä ihan papereillakin, minä olisin päässyt tänä vuonna sinne sisään ilman että edes kävin kokeessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiesin et sinne pääsee ilmaseks, mutta se jono oli niiiin pitkä ja vielä auringossa niin mentiin sit tonne ja nähtiin sikstuksen kappeli ja onneksi päästiin sit Pietarin kirkkokin tsekkaamaan 😊 Ja niin voi päästä, mulla ei vaan ne paperit kovin hyvät ole..😬😂

   Poista
  2. Okei kävin tutkimassa ja enhän mä tarvisi kun 2p enemmän eli yhdestä aineesta paremman yo-arvosanan. Ei siis mahdoton ajatus 🤔

   Poista
 6. Vähän sama fiilis ja motivaatio täälläkin - kun kerran sain tänä keväänä melkein 100 pistettä enemmän kuin 2017, joten vahvasti uskon, että ne muutamat puuttuvat pisteet saadaan nyt kirittyä kiinni ensi toukokuuhun mennessä. Varavaihtoehtoa olen miettinyt, mutten löytänyt tähän ratkaisua. Yksi yliopistotutkinto on jo tehtynä ja alalta työpaikkakin, mutta kovasti houkuttelisi päästä opiskelemaan. Mietin myös, että jonkun muun alan opiskelijana voisi olla helpompaa lukea lääkiksen pääsykokeisiin kuin nyt kokopäivätyön ohessa. Näin aikuisopiskelijana ongelmana on kuitenkin opintotukikuukausien riittämättömyys, joten pitää tarkasti harkita, miten ne käyttää.

  Tsemppiä opiskeluun :)!

  VastaaPoista
 7. Moikka! Kiitos kivasta blogista :) Mitä tarkoitat että olit "ulkopuolisella töissä"?
  T. Twinkle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että en ollut töissä omassa yrityksessäni vaan jollain toisella työnantajalla :)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.