Edessä ensimmäinen harjotuskoe

sunnuntai 13. tammikuuta 2019

*Valmennuskurssi saatu blogin kautta ilmaiseksi. 

Joululomalta palailtu! Oli kyllä ihana pitää taukoa 2 viikkoa ja oli kiva huomata, että arkeen palattua rutiinitkin oli helppo ottaa takaisin päivärytmiin. Ei siis juurikaan unirytmin kanssa ongelmia tai vaikeuksia muutenkaan palata Mafynetin äärelle. Heti lomalta paluun jälkeen puhuttiin opiskeluvalmentajani kanssa ja nostettiin bilsan tuntimäärää, sillä siinä laahaan fysiikkaan ja kemiaan nähden ihan jäljessä. Vaikka pitää muistaa, että bilsassa pohjani on ollut huomattavasti vahvempi kun kahdessa edellä mainitussa aineessa. 

Ensi viikolla onkin ensimmäinen harjoituskoe, jäiks! Minulla on siis tänäkin vuonna Mafy-valmennuksen etäkurssi (tutustu etäkurssiin tästä). Etäkurssiin kuuluu 7 harjoituskoetta, jotka saa käydä tekemässä salissa tai ne voi lähettää postin kautta tarkistettavaksi. Kuopiossa ei ole salissa tekeminen mahdollista, joten itse olen siis aina postittanut kokeet tarkistettavaksi. Kun itse tarkistaa kokeen jää siitä minusta paljon enemmän mieleen, joten tarkistan kokeen ensin itse (tekemättä merkintöjä koepaperiin) heti kokeen jälkeen ja sitten lähetän sen vielä tarkistettavaksi. 

Tämä on hyvä tekniikka ihan jo sen takia, että itseltä voi jäädä jotain huomaamatta, mikä olisi olennaista tai jopa vääriin. Esimerkiksi joku kaava tai selitys laskutehtävässä uupuu. Lisäksi opin aika realistiseksi pisteiden laskijaksi ja viime vuoden pääsykokeen jälkeen laskin aika tarkalleen oikeat pisteet mallivastauksen ilmestyttyä. 

Tein viime vuonna muistaakseni kaikki kokeet kotona, mutta kuitenkin mahdollisimman aidosti pääsykoetta stimuloiden. Eli olin tehnyt edellisenä päivänä eväät valmiiksi ja vessassa käyntejä rajotin. Lisäksi tietysti myös kellotin ajan, mutta mullahan ei tunnetusti koskaan kestänyt sitä täyttä 5 tuntia :D Tänä vuonna voisin ottaa tavoitteeksi tehdä koetta oikeasti sen 5 tuntia, vaikka kyseessä olisikin vain harjoituskoe. Ajattelin myös lähteä tekemään kokeet tai ainakin osan kokeista kirjastoon, jolloin koetilanne on ehkä vielä vähän enemmän aidon tuntuinen.


Viime vuonnahan mun koetulokset kehittyi tosi paljon koe kokeelta, sillä tammikuun alussa olin vasta aika alkutekijöissä. Nyt tänä vuonna taas olen periaattessa käynyt koko fysiikan ja kemian oppimäärän jo läpi. Bilsassa olen vasta ihan alkutekijöissä, mutta se on vahvin aineeni muutenkin, joten ehkä saan jonkunlaiset vastaukset ihan ulkomuistista. Jollain tapaa siis on aika jännittyneet fiilikset ensimmäistä koetta kohtaan. Odotukseni ovat korkealla, sillä takana on jo yli 200 opiskelutuntia tälle hakukerralle sekä vahvahko pohja viime hakukerralta. Pelottaakin vähän, että koe ei mene niin hyvin mitä itseltäni odotan.  No, jos näin käy niin onneksi on vielä aikaa tehdä asialle jotain ja miettiä missä mennään vikaan.

Tätä pelkoa ehkä ruokkii se, että minulla pyörii Mafynetin kertaustehtävissä muutamia kemian ja fysiikan tehtäviä, joita en saa millään oikeen. Niiden kanssa taistellessa on tullut fiilis, että miten en voi oppia näitä asioita, vaikka yritän jo näin monetta kertaa tätä tehtävää. Kyseessä tosin ei ole mikään tietyn aiheen tehtävät, vaan tehtävät mitkä pyörivät kertauksessa ovat kaikki hyvin erilaisia. Mutta onneksi tässä on aikaa vielä saada ne ratkaistua. Tässä taas huomaa Mafynetin mahtavuuden. Ei olisi tullut kirjasta noin montaa kertaa yritettyä jotain tehtävää, joka ei millään mene oikein.

Millaisia postauksia te muuten haluaisitte hakuprosessiin liittyen? Vai ovatko videot kivempia?

ps. Kaikki aikaisemmat lääkikseen hakuun liittyvät postaukset voit lukea täältä.

15 kommenttia

 1. Ymmärsinkö oikein postauksestasi: jos olen ostanut Mafynetin itseopiskelumateriaalin ja saan ensi viikolla harjoituskokeet postissa, voin mennä tekemään ne simuloituun valintakokeeseen mikäli paikkakunnallani sellainen järjestetään? Jos näin niin mahtava juttu, en ollutkaan tästä tietoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ominaisuus kuuluu vain etäkurssiin näistä itse opiskeltavista kursseista :) Ei siis sisälly käsittääkseni (ja pikaisella vilkaisulla) itseopiskelukurssiin.

   Poista
 2. Mulla kans mafy käytössä ja teen kokeet kotona, mutta mietin lähetetäänkö ne postilla tarkistettavaksi? Mistään en löytänyt tietoa tai osoitetta ja opiskeluvalmentajaltakin unohdin kysyä😂 tyhmä minä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Nyt kun laitoit lähetysohjeen tuohon niin varmaan monet mafyn itseopiskelukurssia tekevätkin lähettävät harjotuskokeensa tuonne vaikka heidän kokeitaan ei todellakaan kukaan tarkista... Vain etäkurssilaisten

   Poista
  3. Empäs ajatellutkaan, että ihmiset niin ajattelemattomia ja tietämättömiä olisivat, että noin tekisivät :D Mutta poistin sen varmuuden vuoksi!

   Poista
  4. Jos joku ehtikin lähettää kokeensa, niin uskoisin, että Mafy ystävällisesti vain palauttaa kokeen lähettäjälle ja ohjeistaa paremmin :)

   Poista
 3. Mullakin hieman jännittää toi koe! Nyt kun tietää että oma taso fysiikassa ja kemiassa on jo melko korkea, niin en tiedä miten sen ottaa jos koe jostain syystä meneekin penkin alle. :D Opo muistutteli mulle, että tää on eka harjoituskoe, tässä on varaa tehdä virheitä ja hio taktiikkaa ja oppimista, yritän pitää sen mielessä. Paljon tsemppiä sulle kokeeseen ja opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat fiilikset mulla :D Tsempit myös sinne!

   Poista
 4. Ei voi olla totta...jalat pöydällä! Nyt olisi paikallaan kyllä käydä hyvien käytöstapojen kurssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks omassa kodissa saa tehdä niin kuin haluaa ;) Ja eipä ne tuossa työpöydällä haittaa, ruokapöydälle en itekkään ehkä nostais.

   Poista
 5. Anteeksi, kun komppaan edellistä anoa. Minusta hyvät käytöstavat kuuluvat myös omaan kämppään. Tosin hyvät tavat ovat joko opetettuja ja osalla sisäsyntyisiä. Meillä kotona painotetiin hyviä käytöstapoja ja ne ovat syvällä selkärangassa, joten omassa kämpässä menen samalla lailla kuin vanhempien luona. Jokainen tavallaan tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseppä sen sanoitikin, että jokainen tavallaan :D Tosin kellään ei voi käytöstavat olla sisäsyntyisiä, kyllä ne on ihan opittuja aina.

   Poista
 6. Miten paljon pisteitä sait viime vuonna ekoista harjoituskokeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain noin 60-70p, ihan tarkkoja määriä en muista!

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.