Uusi tehokas tapa opiskella, joko olet kokeillut?

keskiviikko 16. tammikuuta 2019


Mä hurahdin jenkki(lääkis)tubettajia seuratessa study with me -videoihin. Tää oli mullekkin alkuun oudon kuuloinen tapa opiskella, mutta jo ensimmäisen kokeilukerran jälkeen mä olin ihan innoissani. Kaverin kanssa opiskelusta ei mulla ainakaan tule oikeasti mitään, sillä liian usein homma menee kaikeksi muuksi kun opiskeluksi, mutta sitten taas toisaalta kaverin kanssa opiskelu on parhaimmillaan tosi motivoivaa.

Video toimii siis sillä tavalla, että laitat sen pyörimään esimerkiksi jaetulle tietokoneen näytölle siksi aikaa kun opiskelet. Tämä mun video kestää tunnin ja ylälaidassa pyörii koko ajan kello, josta on helppo seurata opiskelun etenemistä. Kun tunti on kulunut voi pitää tauon ja pistää sitten vaikka videon uudelleen pyörimään.

Tosi moni on laittanut mulle viestiä, että ovat itsekin ihan innostuneita nyt näistä ja saaneet yhtä ison avun kun minäkin. Muutamalta on tullut erilaista palautetta eli osa jää opiskelun sijaan vaan katselemaan videota. Kaikilla tämä ei siis toimi kuten ei varmaan mikään muukaan opiskelutekniikka, mutta kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus.

Kertokaa toimiko tämä tekniikka teillä keskittymisen parantamisessa vai jäikö homma yhdeksi kokeiluksi :D?

7 kommenttia

 1. Tää on kyllä tosi mielenkiintoinen idea! Pitää kokeilla tätä, kunhan aloitan kunnolla ylioppilaskokeisiin lukemisen :)

  VastaaPoista
 2. Tuo sun video on ollut todella hyvä. Hakeeko Pinja muuten myös lääkikseen? Jatka samaan malliin ja tsemppiä lukemisiin!

  VastaaPoista
 3. Tää oli kiva idea ja mulle ihan uusi juttu, pitää kokeilla! :) Ei mullakaan tule kaverin kanssa opiskelusta yleensä mitään kun aletaan vaan jutella jostain ihan muusta :,D

  VastaaPoista
 4. Itse en kyllä haluaisi lääkärikseni henkilöä, jonka innoittajana toimii jokin greyn anatomia ja ”its a beautiful day to save lives”. Terveydenhuolto nyt valitettavasti on suurelta osin meidän kroonisesti sairaiden hoitoa, eikä mitään dramaattista henkien pelastamista ja ihmeiden tekemistä..... Jännitystä kannattaa hakea muualta, tässä ollaan tekemisissä ihmisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lääkishaaveeni innoittajana ei suinkaan ole Greyn anatomia. Innostuin katsomaan sitä vasta kun olin haaveillut lääkiksestä jo pitkään. Ja tuo lausahdus on sarjasta. Laitoin sen taustakuvaksi, koska Greyn anatomia aiheinen taustakuva minusta sopii tähän projektiin :D Taidat nyt vähän liikaa tehdä tulkintoja minusta ja motiiveistan tablettini taustakuvan perusteella...

   En todellakaan ole hakemassa siis mitään jännitystä, toivon ennemminkin, että sitä ei liikaa lääkärin työssä olisi.

   Poista
  2. Eiköhän siellä lääkiksessä sitten kasveta siihen lääkärin ammattiin. Jokaisella on omat motivaattorit hakuvaiheessa, ja mitä olen lääkiskavereilta kuullut, niin varmaan väh. puolet ovat hakuaikana seuranneet Greyn anatomiaa, Housea, tai vastaavaa, ja saaneet siitä lisää inspistä :) Unelmien tavoittelussa tärkeänä osana on haaveilu, ja ainakin itsellä se motivoi, vaikka rationaalinen minäni hyvin tietää, ettei edes se unelmatyö todellisuudessa ole aina ruusuilla tanssimista.

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.