Paluu säännöllisen ratsastuksen pariin!

sunnuntai 10. helmikuuta 2019 Kaupallinen yhteistyö Polarin kanssa


Moikka! Heti ensimmäisenä kivoihin uutisiin eli meillä on Pinjan kanssa ihana vuokraheppa Aatu, joten nyt taas päästään ratsastamaan säännöllisemmin. Lisää Aatusta @lillivoitto -instassa ja youtubessa tiiavoitto -kanavalla. Tässä postauksessa Polar haastoi mut kaupallisessa yhteistyössä pitkän tauon jälkeen kouluvalmennukseen. Tällä viikolla olikin ensimmäinen ja jatkossa toivottavasti viikoittain pääsee kunnolla treenaamaan taas ratsastustaitoja. Ensi viikolla mulla on buukattuna jopa kaksi tuntia!

Aatu asuu siis samalla tallilla, jossa me aina ennen käytiin Lillin ja Voiton kanssa kouluvalmennuksissa. Joten nyt Aatunkin kanssa päästään Ellun tunneille! Ihan mahtavaa, varsinkin kun nyt muutaman ratsastuskerran jälkeen ollaan molemmat tykästytty Aatuun hirveästi ja Ellu on valmentajana ihan super. Vähän mietittiin, että onko aika vaan kullannut muistot, mutta ei. Ratsastuskoulut testissä -jaksoja kuvatessa on tullut vastaan monenlaisia opettajia, mutta kyllä vaan Ellu ehdottomasti vie voiton. Niin selkeitä ohjeita, hyviä ja monipuolisia tehtäviä ja kaikenlisäksi tosi positiivinen asenne, vaikka palautetta omista virheistä tuleekin. Tämä vuokrahevonen on siis meille ehdottomasti juuri sitä mitä tarvittiin. Saadaan ratsastaa säännöllisesti, laadukkalla hevosella ja laadukkaassa opetuksessa. Ainot plussa ratsastuskoululle olisi ollut tässä tilanteessa se, että ainakin minä tarvitsisin kyllä kokemusta erilaisista hevosista :D Mutta onneksi niitä on nyt Ratsastuskoulut testissä -sarjan myötä vähän päässyt myös kokemaan.

Tähän Polarin haasteeseen liittyy olanneisesti Polar Vantage M -urheilukello, jota olen nyt käyttänyt jo melkein kuukauden. On ollut todella mielenkiintoista päästä kellon avulla seuraamaan omaa päivittäistä aktiivisuutta, sykkeitä treenatessa sekä unen laatua. Tähän asti mun viikoittainen liikunta on koostunut kävelystä, kuntosalilla käymisestä, joogasta ja hyötyliikunnasta. Ja nyt tästä eteenpäin myös säännöllisestä ratsastuksesta! 


Olen monesti kuullut väitteen, että ratsastus ei muka olisi liikuntaa ja tulipahan taas todistettua, että kyllä muuten totisesti on... Olen kelloa pitänyt siis yötä päivää. Mukaan on mahtunut päiviä, jolloin olen käynyt mm. punttitreenillä tai pitkällä kävelyllä. Ja ainoat päivät jolloin olen aktiivisuuden saanut tähän mennessä täyteen 100 prosenttin on olleet tallipäivät :D Ratsastuksen lisäksi tallilla tulee vaan niin paljon kävelyä ja muuta puuhailua. Vaikka Aatu täysihoitotallilla asuukin, että ei tarvitse mitään varsinaisia tallitöitä edes tehdä! Plussaa muuten siitä, että tästä urheilukellosta löytyy 130 lajia, joten ratsastuskin erikoisempana lajina löytyi listalta. 

Käytän tätä kelloa siis ihan 24/7, joten pienestä koosta, värinäytöstä ja kauniista ulkomuodosta ehdottomasti plussaa. Menee mulla ainakin ihan täysin arkipukeutumiseen ja tietty myös tallille. On ollut mielenkiintoista huomata käytössä ratsastuksen kuormittavuuden lisäksi se, että nukun yöni aika huonosti. Vaikka "unta" kertyisi reilu 8 tuntia on siitä hyvälaatuista ja rauhallista usein jopa reilu tunti vähemmän kun varsinaista nukkumista. Kellon värinäytöltä voi helposti seurata dataa, mutta laajemmat analyysit esimerkiksi koko viikolta näkee Polar Flow -appista. Siellä tutkiessa treenin sykealueita tai viime öiden unenlaatua vierähtää äkkiä aika pitkä tovi. Tässä alla on tämän viikon kouluvalmennuksen dataa.


Kuten näkyy Polar Flow -sovelluksesta löytyy treenistä yhteenvetona vaikka mitä mielenkiintoista. Keskisyke oli 140bpm ja maksimisyke 175bpm. Ja kaloreita kului peräti yli 600! Polar Vantage M -kello muuten optimoituu sitä mukaa kun se oppii käyttäjästään, joten nyt kun olen sitä pidempään jo käyttänyt niin saan parhaan hyödyn irti tuloksista ja arvoista.

Valmennukset kestää 60min ja se on oikeasti sitten lyhyitä välikäyntejä lukuunottamatta tehokasta työskentelyä, sillä verrytellään itsenäisesti ennen ja jälkeen valmennuksen hepat. Ihan eri luokkaa kun 45min ratsastustunti, joka sisältää alku- ja loppuverkat! Meitä oli tunnilla nyt kolme, joten joutui kyllä tosissaan koko ajan työskentelemään. Heti kun ryhti lösähti niin valmentaja kyllä sen huomasi ja sitten taas vatsalihakset käyttöön :D Mun suurimpia ongelmia ovat (edelleen) käsien asento ja koko kropasta oikeaan kierrokseen kääntyminen. Toivottavasti pian saisin videoitua ratsastusta teille, tuo maneesi kun on niin pimeä, että iltaisin ei oikein valokuvista tule mitään... 


Mutta sitten vähän tarkemmin vielä itse haasteeseen eli siihen valmennukseen! Olin valmennusta ennen ratsastanut Aatulla yhteensä kolme kertaa, joista kaksi kertaa kovilla pakkasilla Pinjan kanssa puoliksi. Eli hirveästi ei vielä ole yhteisiä ratsastuskertoja takana, mutta koska Aatu on yllättävän saman tyylinen etenkin edestä kun Voitto, niin en ole ollut selässä aivan hukassa. 

Tehtiin tunnilla voltteja ja avotaivutusta. Kaikille sivuille oli tötteröillä merkattu voltit (lyhyillä sivuilla 15 metrin ja pitkillä 10 metrin). Nuo tötteröt on kyllä niin hyvä apuväline! Niiden avulla tulee reitteihin tarkkuutta ja huomasi hyvin, että ulkopohje eivät olleetkaan ihan niin  hyvin läpi kun kuvittelin. Mun iso ongelma noiden aikaisemmin mainitsemieni lisäksi oli, se että oikeassa kierroksessa meinasi sisäkäsi mennä kaulan päälle kohti kaulan väärää puolta. Se on tosi ikävän tuntuista hevosellekin ja onneksi sain aika kivasti sitä sitten korjattuakin. Tuo on kuitenkin tavallaan tosi helppo virhe korjata vaatii vaan ajatuksen mukaan. Kun taas oikeaan kierrokseen sieltä lantiosta saakka kääntyminen on vaikeampi korjata kun tuntuu, että ei vaan kroppa taivu varmaankaan jonkun lihasjäykkyyden takia.


Vielä viimeiset sanat Polar Vantage M -urheilukellosta postauksen loppuun. Tämän kanssa voi tosiaan vaikka uida, joka on hyvä ominaisuus tuolla tallillakin :D Ehkei ihan uimaan joudu, mutta on ihan normaalia, että hevonen purskauttaa pellavapuurot sun päälle tai muuten vain heiluttelee kuolaisella turvallaan joka suuntaan. Akun kesto on myös ollut erinomainen. Olen ladannut tätä ehkä kerran tai kaksi viikossa aina sillä välin kun käyn suihkussa, joten akku kestää todella hyvin, jonka lisäksi se täyttyy nopeasti.

Jos teille heräsi kysymyksiä kellosta tai uusista heppakuvioista niin kommentoikaa alas!

10 kommenttia

 1. Paljonka maksatte Aatun vuokrasta?😏

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa että olette päässeet taas säännöllisesti ratsastamaan! :D Mullakin on ollut aikaisemmin kaksi eri vuokraheppaa ja nyt kolmen vuoden ajan oma ruuna :) Ratsastus ja hevoset ylipäänsä on ihana harrastus <3 Mulla on kans urheilukello mutta ei ihan samanlainen kuin tuo.

  VastaaPoista
 3. Mulla tulee myös aktiivisuus nopeiten täyteen tallilla. Varmaan liittyy siihen, kun siellä on koko ajan jalkojen päällä ja liikkuu. Milloin tarhoille, milloin kantaa varusteita, sitten tietty ratsastaminen.
  Vaikka mä liikun töissäkin ja olen jalkojen päällä välillä koko päivän, niin ei vaan tuu yhtä vauhdikkaasti aktiivisuus täyteen kuin tallilla.

  VastaaPoista
 4. Tyhmä kysymys mafyyn liittyen :D kun lähettää kokeen tarkistettavaksi, niin pitääkö kuoren sisään laittaa postimerkki takaisin postitusta varten? Mistään en löytänyt ohjetta tähän ja älysin, että itse en ole älynnyt laittaa, joten sanakirjan koetta takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse! Mutta jos laitoit kaksi postimerkkiä ja sulla on etäkurssi niin eiköhän se sieltä pian takasin tule 😊

   Poista
 5. Super kiva, että teillä on nyt heppakamu ja siitä pääsee lukemaan postauksia! Mukava postaus. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää vastapainoa pääsykoeluvuille! Itse en ehi yhtään liikkumaan kun on lapset ja työ ja iltalukio mutta alkaa kuitenkin karttua tietoa pääsykoetta varten :) Tallille ehdin ehkä kesällä, haha!

  Tsemppiä lukuihin Tiia

  - Elsa

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla, että olette löytäneet vuokrahevosen ja kiva kun on tullut ratsastuskoulut testissä- videopostauksia :)! En ole enää voinut katsoa vanhoja videopostauksia, jotenkin haikeaa. Vaikka tuntuu hassulta sanoa näin. En hevosianne ikinä tavannut, mutta jo fanittaminen riitti jättämään pienen aukon sydämeen <3

  VastaaPoista
 8. Hei, osaatko sanoa että ottaako tämä kello askeleet myös ratsastusmodessa vai pysäyttääkö askeleiden laskun silloin? Lähinnä vaan mietin, että olisi kiva saada vaan omat askeleet ylös eikä niitä hepankin tallustamia metrejä.. :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.