Viimeiset viikot | lääkikseen haku & pääsykokeet

perjantai 3. toukokuuta 2019Niin se kevät meni aivan todella nopeasti ja pääsykokeeseen onkin yhtäkkiä aikaa enää alle kaksi viikkoa! Kääks! Tai no, toisaalta ihan kivaa, että pian se on ohi. Toivottavasti näiden asioiden opiskelu oli siinä tältä erää ja ensi kerralla saakin avata ihan erilaiset koulukirjat...

Mun fiilikset on olleet ihan hyvät. En ole juuri koko hakuprosessin aikana stressanut itse koetta, mutta nyt on alkanut pientä stressiä kyllä tulla. Ehkä eniten stressaan sitä, että sairastun kokeeseen, sillä kaikenlaisia tauteja nyt ollut liikkeellä... Olisi ihan hirveää, jos kuukausien valmistautuminen menisi pieleen sen takia, että sairastuu vaikkapa noroon. Flunssaa en niinkään pelkää, sillä mulle ei kuume nouse juuri koskaan, joten pieni flunssaisuus ei suorituskykyä niin paljoa alentaisi edes. Pidetään siis sormet ristissä sen suhteen, että olen terveenä koepäivänä.

Terveyteen liittyen vielä. Valittelin aiemmin keväällä mun väsymystä, joka onneksi helpotti kyllä valoisuuden lisääntyessä. Kävin pari viikkoa sitten Puhti.fi (saatu yhteistyönä ilmaiseksi) kautta verikokeessa ja minulta otettiin kasvisyöjille suunnattu paketti. Kaikki näytti muuten hyvälle, mutta ferritiini (eli varastorauta) oli todella alhainen. Liekö sieltä sitten löytyi selitys siihen miksi vähän talvella väsytti. Mullahan on siis anemiaa ollut nuorena, joten tuo tulos ei ollut mikään yllätys. Nyt koitan syödä sitten rautaa entistäkin ahkerammin ja pitää sitten käydä kontrolloimassa. Oli kyllä tosi kätevää kun sain edellisenä iltana varatessani ajan heti seuraavalle päivälle ja tuloksetkin tulivat todella nopeasti.


Oon nyt lukenut paljon enemmän kirjastolla kun kotona. Siellä vaan saan niin paljon enemmän aikaan ja on ollut kiva myös lukea kaverin kanssa! Lounaalla voi sitten vähän aina höpötellä fiiliksistä lukemisen suhteen tai jostain ihan muusta, jos haluaa välillä muutakin ajateltavaa. Kirjastossa tosin on yllättävän häilyisää, mutta kun on kuulokkeet aina matkassa, jotka voi laittaa korvien suojaksi niin ihan hyvin olen siellä saanut keskityttyä.

Mutta sitten varsinaiseen pääsykokeeseen. Osaamisen suhteen tuntuu, että mitä enemmän osaa niin sitä enemmän tulee epävarmemmaksi omista virheistä ja niistä asioista mitä ei osaa. Ennen oli ihan normaalia ettei osannut tehtäviä, mutta nyt jos en heti osaa jotain tehtävää niin vaivun synkkyyteen, että noniin nyt en osaa yhtään mitään enää. Mafy-valmennuksen (saatu yhetistyönä ilmaiseksi) harjotuskokeet mulla on menneet kivasti sen jälkeen kun aloin niihin kunnolla keskittymään.

6. harjotuskokeesta sain 147.5 pistettä, joka riitti reilusti Helsinkiinkin (rajaksi laskettu 127p).  Positiivinen yllätys sillä kaksi tehtävää meni kokonaan nollille. Ihan lohduttavaa huomata, että kaikkien tehtävien ei tarvitse mennä nappiin kunhan loput tehtävät menee sitten riittävän hyvin. Tässä postauksessa muuten kerron vähän tarkemmin, miten Mafylla nuo harjoituskokeen sisäänpääsyrajat määritetään. Kannattaa tsekata! Olen jo tehnyt viimeisen harjoituskokeenkin, mutta sen tuloksia saa odotella ensi viikon keskiviikkoon. Jännittää kyllä toden teolla miten se koe meni. Toivottavasti hyvin, niin voi ehkä vähän rentoutua tulevan oikean pääsykokeen suhteen.

Viime vuosi (oikealla) oli varsin nousujohteista harjotuskokeiden suhteen lukuunottamatta viimeisen kokeen epäonnistumista, mutta tänä vuonna on ollut kivan tasaisen hyvää suorittamista lukuunottamatta noita kahta hieman sisäänpääsyrajan alle jäävää koetta. 

Mä olen vähän jo alkanut laskea opiskelutunteja, jotta pääsykokeessa on sitten täydessä vireystilassa. Aion pitää kaksi päivää ennen pääsykoetta kokonaan vapaata. Kyselin @tiiastudies instagramissa aikooko muut keventää loppua kohti lukemisia. Noin 50% aikoi keventää, mutta toiset 50% aikoi painaa täysiä loppuun asti. Itse olen ehdottomasti levon kannalla, sillä kyllä se varsinainen työ on jo takana päin. Nyt vaan ylläpidän laskurutiinia ja tankkaan flash cardeja. Bilsassa ehtii vielä jotain varmasti oppiakin.

Mä todellakin toivon, että tänä vuonna pääsen opiskelemaan joko sitten Kuopioon tai Ouluun. Tuntuisi niin masentavalle ja turhauttavalle aloittaa jälleen tämä sama projekti nimittäin syksyllä. Etenkin jos pääsykokeen rakenne muuttuu jotenkin radikaalisti 2020 vuoden uudistusten myötä ja kaikki mitä oon nyt opetellut olisikin turhaa...:D No ei vielä mietitä tuollaisia vaan toivotaan nappisuoritusta oikeaan kokeeseen.

Miten teidän loppurutistus on mennyt? Joko alkaa jännittää itse koe?

ps. Edelliseen postaukseen kommentoineet katsokaahan, että olletteko voittaneet postauksen arvonnassa. Tarvitsisin teidän sähköpostit!

23 kommenttia

 1. heips, mä olin yksi edelliseen postaukseen kommentoineista! mun sähköposti on viljamarika@gmail.com😊

  VastaaPoista
 2. Ei oppiminen ole koskaan turhaa, kävi miten kävi. Kyllä se auttaa kaikenlaisissa opinnoissakin kovasti, että on laskurutiinia. Varsinkin kun olet ilmaiseksi saanut valmennuksen, niin et siinäkään menetä niinkuin monet voisi menettää. :) Tosi paljon tsemppiä! Toivon että pääset nyt sisään, uskon että susta tulisi hyvä lääkäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aivan totta. Tämän prosessin myötä mä opin oikeasti opiskelemaan lukion jälkeen eli varmasti hyötyä jatkossakin 😊

   Poista
 3. Mulla lukeminen ehti lopahtaa ennen kun ees alko D: kirjotusten jälkeen olin superväsynyt ja sitten oon vaan laiskotellut. Tähän mennessä oon kerrannut vasta bilsan kaks ekaa kurssia, ei siis todellakaan hyvä juttu... mikä laskin sulla muuten on käytössä? Totesin just että edes mun laskin ei ole sallittu kokeessa :D hyvin menee... Mulla ei kyllä suuret odotukset kokeen onnistumisen suhteen ole, mutta osallistun kuitenkin hakeakseni kokemusta ja jotta tiedän edes vähän millä tasolla meen ja kuinka paljosta jää kiinni sisäänpääsy jne. Toivottavasti olis edes jotain jäänyt päähän vaikken ahkerasti olekaan lukenut, sen verran oon kuitenkin lukiossa ahertanut :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, että lukion jälkeen ei heti nappaa... Mutta älä huoli sun ylppäreihin opiskelut voi riittää hyvin ja olla edelleen muistissa tai sit otat tän hyvänä kokemuksena😊 Selaappa tuolta ylälehden #lääkikseen2019 kohdasta postauksia niin löytyy kuvat mun laskimista kun en muista niiden mallia ulkoa.

   Poista
 4. Monta tehtävää tossa kokeessa on ja paljonko käytät yleensä aikaa per tehtävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelee aika paljon kokeittain, mutta sanoisinko noin 15-20, joista yksi on yleensä noin 60-> kohtaa sisältävä monivalinta.

   En osaa sanoa paljonko aikaa menee per tehtävä kun se riippuu niin paljon kokeesta ja tehtävästä.

   Poista
 5. Kannattaa ottaa imeskeltävä sinkkiasetaattivalmiste nyt käyttöön, jos haluat yrittää ennaltaehkäistä flunssaa ennen pääsykoetta. Ennaltaehkäisyyn annos 1 tbl/vrk ja jos tauti iskeekin, niin parin päivän tehokuuri päälle 1 tbl joka toinen tunti. Tsemppiä loppurutistukseen, enää ihan hetki vain jaksettava lukea!! :)
  T: farmaseutti-lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei taida oksutautiin auttaa vai parantaako sinkki yleisestikkin vastustuskykyä? Mutta voisi kyllä testata, ei se flunssakaan kiva ole!

   Poista
 6. Paljonko enimmäispisteet on tuommoisessa kokeessa? :) onnea kokeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelee, mutta yleensä taitaa olla noin 200 pisteen kieppeillä. Kiitos👍🏻

   Poista
 7. Pidän sulle täällä molemmat peukut pystyssä, tsemppiä!!
  Itse olen kyllä huomannut tuon saman, kuinka valon lisääntyessä energiatasotkin kyllä ehdottomasti kasvaa :)

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
 8. Paljonko sulla jäi viimeksi pisteitä sisäänpääsyrajasta ja mihin hait? Linda

  VastaaPoista
 9. Paljon tsemppiä sulle pääsykokeeseen! Ei ihme että sua on alkanut koe stressata, sehän olis tosi outoa jos ei stressais yhtään... :D Varmaan ihan fiksua vähän höllätä tahtia ennen koetta, niin ei ole sitten ihan uupunut kokeessa! Sähän uusit bilsan yo-kokeen, menikö hyvin? :)

  Vielä tosta verikoe-jutusta, niin mulla todettiin D-vitamiinin puutos verikokeessa ja oon nyt sitten sitä syönyt purkista. Ei voi oikein tietää onko jokin puutos jos ei oteta noita kokeita. :/ Kun mullakin on mielestäni ihan monipuolinen ruokavalio, mutta silti oli toi puutos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sain siitä alustavasti ihan reilusti L:n. En tiiä yhtään millon ja mistä saan sen virallisen tuloksen sit😂

   D-vitamiiniahan pitäisi syödäkkin purkista oli ruokavalio millainen vain täällää Suomessa!

   Poista
 10. Moi!
  Oliko sinun mielestä Bios 5 painoksessa paljon uutta verrattuna vanhaan? Onko mielestäsi haittaa kun on lukenut vain vanhaa painosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut juuri uusia asioita, vaikka Korallissa onkin hirveesti uusia käsitteitä verrattuna Biokseen.

   Poista
 11. Hurjasti tsemppiä itse kokeeseen! Tuolla opiskelumäärällä, päättäväisyydellä ja sitkeydellä opiskelupaikka olisi aivan suotava :)

  VastaaPoista
 12. tsemppiä kokeeseen! jos käy niin kurjasti että et nytkään pääsisi niin meinaatko ensi vuonna hakea edelleen lääkikseen vai jo sinne eläinlääkikseen mistä olet puhunut?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.