Mikä on paras valmennuskurssi lääkikseen hakiessa?

torstai 27. kesäkuuta 2019

Tämä postaus on jo pitkään odotellut luonnoksissa, sillä halusin julkaista tämän vasta nyt kun pääsin sisälle :D Muistan itse olleeni vähän pulassa valmennuskurssin valinnassa. Ekan kurssin valitsin kotiin tulleiden mainosten pohjalta ja toisen sitten tuttujen suositusten mukaan. Minulla onkin kokemusta kolmesta eri valmennuskurssijärjestäjästä. Tosin osan kohdalla kyse on vähän eri tyyppisistä kurssipaketeista eli täysin vertailukelpoisia kokemukseni eivät ole olleet, mutta toivon tästä olevan silti hyötyä teille, jotka pohtivat eri järjestäjien välillä. Kannattaa tsekata myös kommenttiboksista muiden mielipiteet. Kokosin myös jo postaukseen Instagram-seuraajieni kokemuksia. Minun kuulumisia ja tulevaa opiskeluarkea voit seurata instassa @tiiavoitto ja @tiiastudies. Tulen tekemään postauksia tai videoita mun opiskeluvinkeistä myöhemmin!

Alkuun haluan sanoa myös sen, että MAFY-valmennuksen kurssit olen saanut ilmaiseksi yhteistyönä, mutta saan kertoa ja kerron rehellisen mielipiteen silti kurssista. Olin kuullut Mafysta niin paljon hyvää, että olisin ostanut sen vuonna 2018, vaikka en olisikaan sitä yhteistyönä saanut ja olisin ostanut sen uudelleen vuonna 2019, vaikka yhteistyö ei olisikaan enää jatkunut.

Alkuun lyhyesti mun hakuhistoria: Mä tosiaan menin suoraan ylppäreiden jälkeen Valmennuskeskuksen tammikuussa alkaneelle kurssille vuonna 2017. Olin kurssiin osittain tyytyväinen, mutta paljon oli myös miinuspuolia, jotka kyllä välitin myös eteenpäin. Kurssista ei siis jäänyt kovin hyvä maku ja tiesin, että haluan kokeilla nyt jotain muuta. Voi myös olla, että minulle ei vaan sopinut tuollainen ryhmäopetus vaan olen enemmän yksinäinen puurtaja. Sisään en luonnollisesti ekalla kerralla päässyt, mutta siitä ei ole syyttäminen kurssia vaan omaa motivaatiota.

Vuonna 2018 sain Mafyn etäkurssin, johon olin äärimmäisen tyytyväinen ja sisäänpääsy jäi vain 2 pisteen päähän. Mafyn avulla opin oikeasti opiskelemaan ja sain kiinni siitä, mitä lääkikseen pääseminen vaatii. Halusin siis ehdottomasti ottaa Mafyn käyttöön myös nyt viimeiseen hakuuni 2019. Tosin etäkurssin aloitin jo lokakuussa 2018. Jossain vaiheessa kevättä ostin myös mielenkiinnosta alennuksessa olleen Stadin Lääkiksen valmennuskursisn, jotta saisin vähän lisää harjotuskokeita ja erilaisia tehtäviä. 


mun arvosana 3/5

Kurssi jonka kävin: Lääketiede TAKUU TAMMIKUU Kuopio 2017 (hinta 1870€)

+ Tehtävä/teoriakirjat, joita voi käyttää useita hakukertoja tai myydä eteenpäin. Itse laskin kirjojen tehtäviä joka vuosi.
+ Kurssiin kuului myös verkkoluennot, joita pystyi katsomaan milloin vain. 
+ Harjotuskokeet olivat muistaakseni ihan hyviä ja niitä oli monta.
- Luennointityyli ei ole minusta hyvä opetustapa fysiikassa ja kemiassa. 
- Kirjat ovat todella painavia kantaa mukana. Lisäksi vastauksia työläs katsoa, sillä ovat eri suuntaan painettuna kirjan takana ja ne on kirjoitettu tosi suppeaan muotoon.
- Virheitä myös löytyi jonkun verran vastauksista. Näistä kuitenkin tiedotettiin kurssin aikana.
- Opetuksen taso ei ollut kaikissa aineissa kovin hyvä Kuopiossa.
- Et pärjää ilman lukiokirjoja etenkään bilsassa, koska materiaalit ovat sen verran suppeat.

Mun seuraajien kokemuksia:
"En koe saaneeni hirveästi irti... Fysiikan tunneillekin mun on ihan turha raahautua paikalle. Harmittaa vähän, kun monta tonnia omia rahojaan laittanut. Ehkä pohjataitojen pitäisi sit olla heikommat tms. Viimeksi kemiankin tunnilla käytiin läpi toisen asteen yhtälön ratkaisukaavaa. Ja on muutenkin vähän bulkkimeininki. Meitä on pelkästään näillä mun tunneilla 60. Olisin valinnut toisen, jos olisin teinnyt ryhmäkoon olevan noin hurja. Jotkut mainostavat pienryhmiä yms vähän yksilöllisempää."

"VK:sta (kotikurssi) sen verran, että luennot olivat ekana vuonna hyvät, tokana vähän jo tylsät. Matskut itsessään (tehtävät ym) riittivät kyllä hyvin, kokeita olisi saanut olla enemmän. Ihmisbilsan opettaja ei luennoitsijana ollut kovin hyvä, kemian luennoitsija puolestaan mahtava. Sisään päästiin tällä parin vuoden VK-rupeamalla, mutta olisin kyllä ottanut Mafyn jos nyt ei olis tärpännyt."

"Valmennuskeskukselle plussaa hyvistä ja motivoivista opettajista, joilta sai aina apua tarvittaessa. Miinusta materiaaleille, koska uuden opsin aiheista (varsinkin kemiassa) ei ollut tehtäviä ollenkaan tai niitä oli todella vähän."

"Valmennuskeskuksella taas opetuksen laatu riippui paljon opettajista, materiaaleissa oli useampi vuosi peräkkäin samat virheet joita ei korjattu. VK:n materiaaleissa myös todella paljon ihan perustehtäviä ja syventävät/soveltavia tehtäviä olisi voinut olla enemmän."

"Kävin itse Valmennuskeskuksen kurssin ja en päässyt. Sain kuitenkin nostettua pisteitäni roimasti viime vuodesta ja koen oppineeni paljon uutta. Erityisesti biologian opetus oli todella hyvää minun kurssillani ja vanhalla opsilla bilsan opiskelleena pidin siitä, että bilsan opettajat kertoivat muutoksista opsiin ja kävivät tarkasti läpi uudet asiat. Valmennuskeskuksen materiaaleissa oli tosi paljon hyviä tehtäviä ja se oli plussaa! Kurssilla järjestettiin kolme harjoituskoetta, jotka tarkistettiin ja lisäksi tehtiin aiempien vuosien pääsykokeita, jotka piti itse tarkistaa. Harjoituskokeet olivat kokeina hyviä, mutta järjestämisajankohdat eivät niinkään. Kokeet tehtiin ilmeisesti siinä aikataulussa, missä joku Helsingin ryhmä oli saanut käytyä asioita läpi. Eri kaupungissa kurssia käyvänä oli tosi tympeä tehdä koe aiheista, jotka omalla kurssilla käsiteltiin vasta kokeen jälkeisillä tunneilla. Kun ensimmäistä kertaa elämässäni tein lääkiksen pääsykokeen monivalintatehtäviä, tuntuivat ne todella vaikeilta. Valmennuskurssista oli minulle paljon apua monivalintojen kanssa ja omassa pääsykokeessa niistä selviäminen ei enää ollut ongelma. Myös nelilaskimen käytön ja sillä kikkailun oppi melko nopeasti, kun heti kurssin alettua otti sen aktiiviseen käyttöön."

"Olin valmennuskeskuksen kurssilla kahtena vuonna. Tykkäsin opettajista ja heidän materiaaleistaan. Opetus pitkälti aika perinteistä mutta kohdallani se toimi ihan hyvin. Moodlessa oli paljon materiaalia myös aiemmilta vuosilta, josta otin hyödyn irti. Kurssi ei jättänyt mitään wau-fiilistä mutta tuki ja rytmitti hyvin omaa työskentelyä. Perusvarmaa tavaraa!"

"Toisella hakukerralla olin Valmennuskeskuksen kurssilla Kuopiossa. Se oli ihan ok ja kehityin monella osa-alueella, mutta se tärkein eli laskurutiini jäi vielä aika heikolle tasolle. Mun mielestä toi kurssi oli siks vähän huono, kun käytiin kaikki asiat järjestyksessä läpi, mutta ei saanut riittävästi tukea niihin omiin heikkouksiin."

Stadin lääkiksen matskujen mukana tullut valintakoekokoelma oli kätevä!

mun arvosana 1.5/5

Kurssi jonka kävin: Verkkokurssi 2019 (hinta 500€)

+ Harjotuskokeet tarkistettiin niin, että ne lähetettiin sähköisesti tarkistukseen. Nopeaa ja helppoa.
+ Biologian luentovideot olivat ihan hyviä.
+ Harjotuskokeiden vastaukset sai sähköpostiin eli niitä voi käyttää myös tulevina vuosina, jos ei heti pääse.
+/- Kokeet olivat aika haastavia ja eri tyylisiä mitä viime vuosien oikeat pääsykokeet. Toki se oli myös hyvä asia niin oppi varautumaan kaikenlaiseen, mutta toisaalta pelkästään niitä tekemällä ei olisi saanut yhtä hyvää harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen.
- Harjoituskokeet piti itse tulostaa. Vaikeaa kun ei ollut tulostinta.
- Opetusvideoissa luennoimassa olivat opiskelijat ja sen valitettavasti monesti huomasi.
- Materiaaleja ei oltu uusittu uuden OPSin mukaiseksi. Eli videoissa oli vanhaa tietoa kuten tehtävävihkoissakin. Kun kysyin asiasta sain vastaukseksi listan tehtävistä, jotka eivät enää ole uudessa opsissa eli jo valmiiksi suppea tehtävämäärä vain pieneni. Tehtävävihkon kannessakin luki 2017 eli selvästi sain vuonna 2019 monta vuotta vanhan painoksen...
- Tehtävissä paljon virheitä (laskettu halkaisija säteenä yms sekoilua) sekä vihkojen taitto oli ihmeellinen (kuvaajat esim ihan eri sivulla missä tehtävä).
- Tehtävävihkot olivat todella ohuet ja suppeat eikä netissäkään ollut hirveästi lisätehtäviä. Ei riittäny tekemistä kun pariksi kuukaudeksi, vaikka ohessa tein koko ajan Mafya.
- Et pärjää ilman lukiokirjoja, koska materiaalit ovat sen verran suppeat.

mun arvosana 5/5

Kurssi jonka kävin: Etäkurssi 2018 ja Etäkurssi 2019 (1541€)

+ Kaikki tehtävät hyvin kehitellyssä sovelluksessa, joka mittaa opiskeluaikaasi ja piirtää edistymisestäsi kuvaajaa.
+ Todella paljon tehtäviä, jotka kertautuvat sen mukaan osasitko ne ekalla kerralla vai et.
+ Harjotuskokeista laskettiin aina sisäänpäsyraja ja pystyit oikeasti seuraamaan kuinka hyvin kokeesi meni verrattuna juuri sen kokeen tasoon-
+ Kokeet oli huolellisesti tehtyjä ja ne vastasivat hyvin oikeaa pääsykoetta tyyliltään.
+ Harjotuskokeet olivat todella hyviä ja viime vuosien kokeiden tyylisiä.
+ Opiskeluvalmentaja auttoi aikataulujen suunnittelemisessa ja kertoi henkilökohtaisissa puheluissamme opiskeluvinkkejä juuri minulle.
+ Pelkkä Mafynetti riittää lääkikseen pääsyyn, sillä teoriaosuudet ovat niin laajoja.
+ Tehtävien mallivastaukset ovat todella opettavaisia ja laajasti avattuja. Osan vastaukset on selitetty myös auki videolla.
+ Mafynettia päivitetään koko ajan. Eli tehtäviä saattoi tulla pitkin vuotta lisää ja väärät korjattiin aina.
+ Mukaan sai myös abikurssit, joista oli hyötyä kun kävin korottamassa biologian
- Kokeiden postittaminen tarkistukseen ja niiden takaisinpostituksen odottelu. Kurssiini kuuluisi se, että saan tehdä kokeet salissa, mutta koska Kuopiossa sitä mahdollisuutta ei ollut, piti koe aina postittaa tarkistukseen. Kokeet sitten lähetettiin takaisin tarkistettuina ja tässä usein kesti postin hitauden vuoksi, mutta tämäkin ongelma ratkaistiin jo kurssin aikana ja omat pisteet alkoi tulla myös sähköpostiin! Tämä nyt on todella pieni miinus, joka osittain korjattiinkin kurssin aikana, mutta piti joku miinuspuoli kuitenkin keksiä :D

Mun seuraajien kokemuksia:
"Pelkällä Mafylla ilman kirjoihin katsomistakaan heittämällä sisään. Ylivoimainen itseopiskelupaketti! Aikaisemmin oon ollu Eximian lähikurssilla ja opetuksen taso oli huonoa. En suosittele."

"Mafyn itseopiskelukurssi oli loistava, sai laskea omassa järjestyksessä ja järjestelmä heitti takaisin tehtävät joita ei osannut."

"Toiselle välivuodelle hankin Mafyn etäkurssin, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseen. Selkeät teoriat, todella paljon tehtäviä laskurutiinin hiomiseksi, seitsemän harkkakoetta ja oma opo kannustamassa! Nyt onnellisesti sisällä Helsingin hampaalla :-)"

"Ylistystä Mafylle tohon kokemuksia valmennuskursseista! Itse jäin vielä vailla opiskelupaikkaa, mutta Mafyn tabletin ja opettajien avulla nostin raakapistesaldoa yli 100 pisteellä. Mafyn avulla omasta opiskelusta tulee analyyttista, koska säännölliset puhelut opiskeluvalmentajan kanssa ”pakottaa” miettimään omia fiiliksiä, osaamista, jaksamista jne. Opiskelustressiä helpottaa se, kun joku viisaampi jo kouluun päässyt miettii sun kanssa järkevän aikatauluttamisen ja sulle jää vaan opiskelu eikä tarvi miettii muuta. Ja harkkakokeet BEST! Oman tason testaaminen ja koetaktiikan hiominen alkaa jo tammikuussa. Kaikki edellä mainittu johtaa siihen, että opiskelu on analyyttistä eikä tuu sitä tilannetta jossa ”laskeskelen vaan jotain 10h päivässä kännykkä toisessa kädessä”. Ja lopuksi niin onhan ne Mafyn tehtävät tosi hyviä ja kertustoiminto parasta"

"Mafy nyt oli aivan ylivoimainen, sen avulla pääsin tänä vuonna sisään. Käyrä, kertaustoiminto, runsaat tehtävät ja harkkakokeet toi tarvittavan rutiinin. 5/5 vaikka hintaa onkin (tää ammatti maksaa sen onneksi takaisin)."

Mafynetti on ihan ylivoimainen muihin materiaaleihin verrattuna niin materiaalimäärältään kun ajantasaisuudeltaankin, sillä se päivittyi jatkuvasti.

"Mulla oli mafyn itseopiskelumateriaali ja pääsin nyt suoraan lukiosta Tampereelle, mutta lisäksi meidän lukiolla järjestettiin kertauskurssi oppilaiden pyynnöstä. Käytiin läpi vastaustekniikkaa, aihealueita toiveiden perusteella ja vanhoja pääsykokeita. Jos on tiedossa että samasta lukiosta on hakemassa enemmän porukkaa niin suosittelen selvittämään koululta mahdollisuutta vastaavaan, sillä kaikilla ei ole varaa tonnien valmennuskurssiin niin tuo vähän tasoitusta peliin :) meitä taisi olla 20-25 että järjestyi."

"Mulla oli Mafyn tammikuun lähikurssin nyt tänä vuonna. Muilla valmennuskursseilla en ole ollut, joten en pysty tietenkään vertaamaan muihin. Olin todella tyytyväinen Mafyn materiaaleihin, opiskeluvalmennukseen ja saleissa tehtyihin kokeisiin. Mafynetin avulla oppi tosi nopeasti ja heti kunnolla kaikki asiat. Kertaustoiminto oli todella tärkeä ja hyvä, koska ei tarvinnut itse huolehtia kertaamisesta tietyillä aikaväleillä. Kertaaminen osoittautui todella tehokkaaksi keinoksi oppia! Myöskään aikataulujen suunnittelusta ei tarvinnut juurikaan stressata opon avulla. Opon kanssa jaksaminenkin pysyi hyvin kunnossa. Saleissa tehdyt kokeet loivat todella hyvän rutiinin oikeaan kokeeseen.Lähiopetusta en kokenut ihan koko rahan arvoiseksi. Aloitin fysiikan kanssa aika heikolta pohjalta, joten oletin, että kysyttävää olisi ollut jonkin verrankin. Mafynetin materiaalien avulla lähes kaikki asiat selkenivät kuitenkin hyvin ja minulla ei ollut joillakin 3h istunnoilla lainkaan kysyttävää, joka tietenkin harmitti, koska olin tullut tällöin turhaan paikalle. Loppu keväästä kysyttävää alkoi olla enemmän tehtävien vaikeutuessa. Biologian tunnit taas oli etäopetuksena netin kautta. Tästä ei ollut ainakaan minulle tullut mitään tietoa ennen kurssin alkua. Ensimmäisillä tunneilla en edes uskaltanut kysyä mitään, vaan jouduin keräilemään rohkeutta ja listaamaan kysymyksiä tarkoin paperille ja miettimään mitä sanon... Kynnys onneksi laski kurssin edetessä. Opetus onnistui kuitenkin todella hyvin videopuheluiden kautta ja opettaja pystyi esim. piirtämään paperille selityksiä. Myöskään biologiassa ei alku vuodesta ollut hirveästi kysyttävää, kun asiat oli niin perus juttuja. Kun kysyttävää oli, opettajat osasivat hienosti selittää asiat ja antaa jopa pieniä luentoja joistain isommista kokonaisuuksista, jossei Mafynetin avulla ollut asiaa ymmärtänyt. Opettajat osasivat selittää asiat monella eri tavalla, joten jossei jollain tavalla tajunnut, opettaa ei yrittänyt samalla tavalla selittää uudestaan. Opettajat osasivat auttaa todella hyvin tehtävissä, eikä heidän tarvinnut juurikaan miettiä tai edes käyttää aikaa tehtävien lukemiseen. Muutenkin tunnit olivat todella tehokkaiksi suunniteltuja. Suosittelisin lähikurssia niille, joilla ei ole juurikaan pohjaa tai hankaluuksia käsittää esim. matematiikkaa tai luetun ymmärtämisessä vaikeuksia tms. Itselleni Mafynetin materiaalien ja esimerkkivastauksien avulla selvisi useimmat ongelmat nopeasti. Lähikurssista voi olla hyötyä myös jos perusasiat on kunnossa, mutta soveltamisessa ja vaikeimmissa tehtävissä on vaikeuksia. Tällöin vain täytyisi parhaan hyödyn saamiseksi ehtiä Mafynetin materiaalissa niistä perustehtävistä yli mahdollisimman alkuvaiheessa kurssia."

"Mä olin tänä keväänä mafyn lähikurssilla. Mafylla on ihan tosi hyvät opiskelumateriaalit! Myös opettajat tunneilla oli mukavia ja osaavia. En kuitenkaan tykänny niistä opitunneista varsinaisesti, koska siellä ei ollut yhteistä teoriaopetusta (paitsi bilsassa) vaan tunneilla tehtiin tehtäviä ja opettaja vastaili kysymyksiin ja auttoi. Toi tapa sopii varmaan monelle, mutta ite en tykännyt. Voin kyl ehottomasti suositella mafyn materiaalien hankkimista/etäkursseja!"

"Pidin mafyn kurssista paljon! Kävin Turussa paikanpäällä marraskuusta toukokuuhun. Vaatii kuitenkin itseltä tosi paljon kun opiskelu tapahtuu itsenäisesti. Edistyin paljon mutta ei tällä kertaa auennut paikkaa."

"Hain kolmesti ja tänä vuonna pääsin Ouluun! Toisella kerralla olin Valmennuskeskuksen kurssilla. Nyt kolmannella hakukerralla olin mafyn kurssilla osittain sun ansiosta! Tää kurssi oli ihan mahtava ja oikeesti auttoi mua kehittämään erityisesti laskurutiinia, mikä on kuitenkin se yks tärkeimmistä jutuista kokeessa. Myös mafyn opiskeluvalmentaja oli ihan huippu lisä, koska sen tsempit antoi lisää itsevarmuutta kokeeseen. Siellä Valmennuskeskuksen kurssilla meillä oli myös tuutori, joka jutteli meille hetken aina harjoituskokeen jälkeen, mut en koe et siitä ois ollu kauheesti hyötyä mulle. Mafya voisin suositella ihan kaikille!"

Kantaisiko kirjastoon mielummin kevyen tabletin vai kasan painavia kirjoja, hmmm..:D

MUUT VALMENNUSKURSSIT
Nämä kaikki ovat seuraajieni kokemuksia. Paitsi Epionen materiaaleja itsekin selaillut kirjastossa (plussa siitä, että sieltä ne löytyy ilmaiseksi!) ja ne on tosiaan melko puuduttavia ja menee aika paljon yli lukion oppimäärän.

EXIMIA: "Olin tosiaa viime vuonna eximian kurssilla, mikä oli siis iha lähiopetuskurssi ja alko jo tammikuussa. Kurssin kuvauksessa siis luki, että perusasiat hyvin hallitseville. Ensinnäki materiaaleja jaettii tosi vähän, ehkä 150 tehtävää per aine ja niistä 30 per aine oli pääsykoetehtäviä ja osa varsinkin fysiikan tehtävistä oli ihan melkein yläastetasosia eli annettu kaikki muut lukuarvot paitsi se mitä kysytään eikä tarvinnu ku vaan kaavaan sijottaa suoraan..  Myöskin kaikki välikokeet eli tuohon pakettiin kuulu olikohan nyt 3 välikoetta missä oli vain monivalintoja, 2 harjotuskoetta netissä ja 1 harjotuskoe paikan päällä joskus huhtikuun lopussa. Monivalintakokeissa oli jatkuvasti virheitä eli vastauksissa tietokone väitti väärää vastausta oikeaksi monesti. Pistettiin palaute opettajalle siitä ja lupasi viedä eteenpäin, sieltä luvattiin korjata virheet pois mutta kas kummaa, seuraavassakin Paikan päällä tehtävä harjotuskoe oli myös yks farssi, tehtävissä oli paljon virheitä ja yhdessä bilsan tehtävässä oli niin paljon ristiriitasuuksia ja epäselvyyksiä, että eivät voineet lopulta arvostella sitä ollenkaan.  Kävin kurssin Helsingissä , mutta yksi kaverini myös Tampereella kertoi että kaikki opettajat olivat olleet vähän hukassa eikä jonkun aineen opettaja edes tiennyt että verkossa tehtävät harjotuskokeet piti tarkistaa.. Helsingin kurssin opettajat olivat myöskin osin hiukan kyseenalaisia, vain yksi kolmesta opettajasta oli koulutukseltaan opettaja eli osasi neuvoa. Yksi opettajista oli vielä itsekin opettaja ja varmasti asiat osasi ihan ok, muttei todellakaan osannut niitä opettaa. Tunneilla siis vain opettaja luki teoriat suoraan taululta omista muistiinpanoista hyvin kiireisesti eikä antanut mitään esimerkkejä miten asiat toimii esimerkiksi käytännössä. Itse opin juuri noiden käytännön esimerkkien kautta miten fysiikassa erilaiset ilmiöt esim toimii. Myöskin ennen tuota tammikuuta alkavaa kurssia oli ollut jokin helpompi kurssi syksyllä ja jatkuvasti jotain asioita läpi käydessä opettaja korosti, ettei käy jotain asioita sen tarkemmin, että jos niitä ei osaa, olisi pitänyt olla syksyn kurssilla. Ei tullut kovin tervetullut olo saatika mitenkään motivoitunut varsinkin kun fysiikka itselle on hyvin haastavaa. Lopulta koko tuon touhun kattominen vei ihan kaiken motivaation enkä yksinkertasesti enää jaksanut lukea saatika tiennyt mitä tehtäviä tehdä kun olin laskenut jo aikalailla kaikki eximialta saadut tehtävät läpi. Lopputuloksena siis, en päässyt lääkikseen."

"Eximian kurssilainen täällä, kurssi oli ihan jees mutta sen verran kallis, että hinta-laatusuhde jäi kyllä melko heikoksi. Materiaaleissa oli huomattavan paljon virheitä (asiavirheitä, kirjoitusvirheitä, turhaa vanhan opsin asiaa jne) ja opettajien taso vähän vaihteleva, harjoituskokeiden määrään ja laatuun olin pettynyt. Kurssista oli kyllä hyötyäkin, auttoi hoksaamaan laajasta materiaalista olennaisimmat jutut. Mutta ilmankin olisin pärjännyt. Lisäksi mulla oli mafy ja se oli tosi kätevä kun käytännössä kaikki tarvittava materiaali löytyi yhdestä paikasta, sitä voin lämpimästi suositella."

"Oon ollu kurssilla ja tutorina. Opettajien ja materiaalien taso ei oo kovin hyvää, kokeissa virheitä ja opiskelijoista ei hirveesti välitetä :( Järkytyin semisti kun tutorina meidän kurssipäällikkö haukku kurssilaisia kiittämättömiksi kun valittivat ihan aiheesta aliarvoisesta opetuksesta."

"Abivuoden päätteeksi alkava parin kuukauden Eximian intensiivikurssi ei ollut rahan väärti. Yli 900€ kurssiin sisältyi 3 oppikirjaa (fy, ke, bi) ja ne olivat täynnä asiavirheitä, mm. että kolmoissidoksella voi esiintyä cis-trans-isomeriaa ja että jodi on nestemäinen huoneenlämmössä. Tää oli vuonna 2015 mutta en tiedä onko asiat parantuneet. Opettajat kans (Seinäjoella) oli aiheiden vaativuuteen nähden epäpäteviä, paitsi fysiikassa. Vauhti oli kauhea eikä siinä mitään oppinut, ne hyötyi jotka osasi valmiiksi jo tarpeeksi hyvin päästäkseen kun saivat tehdä pari harkkakoetta rutiinin ylläpitämiseksi. Se mikä kurssissa oli hyvää oli kirjat joissa oli pääsykokeet 1999-2014 ja toinen samanlainen vastauksille, mutta niistäkin toki hyödytti Galenoksen jälkeen vaan kokeet 2012-2014."

"Olin ensimmäisenä välivuotenani Eximian kurssilla, koska se oli ainoa paikkakunnallani järjestettävä lähikurssi. En kokenut luennoista olevan kovinkaan paljon hyötyä, koska samat asiat osasin itsekin lukea kirjoista. Tunneilla myös laskettiin jonkin verran laskuja, mutta kurssilaisten lähtötaso vaihteli suuresti, joten opettajien antamat tehtävät oli osalle liian helppoja ja osalle taas liian vaikeita. Eximian kirjat oli vähän hutaisten koottu kasaan ja tehtävissä paljon virheitä."

"Eximian tehtäväpaketit tosi suppeat, joka aiheesta vain n. 30 tehtävää ja puolen vuoden kurssilla vaan 3 harkkakoetta. Opettajat oli ihan ok oulussa mutta ei mitään huippu hyviä."

"Eximian kurssi oli ihan surkee! En suosittele sitä kenellekään. Hinta on siinä tosi iso ja sen takia oletin että sen on pakko olla hyvä mutta oli tosi huonot materiaalit (täynnä virheitä) ja opetuksistakaa ei saanu oikeen mitään irti. Sekin ehkä kertoo jotai, että meidän kurssilta pääsi käsittääkseni yksi sisään tänä vuonna... En siis suosittele kenellekään ja itse otan mafyn ehdottomasti ens vuonna!"
EPIONE: "Epionelta on kokemusta vain itseopiskelumateriaaleista. Sinänsä ihan kattavat, mutta jotenkin ehkä sekavammat/vaikeatajuisemmat kuin esim mafyn materiaali. Tuntui että aika kalliit siihen nähden mitä saa."

"Minulta tulee kyllä vahva suositus Epionelle! Olin Epionen maaliskuussa alkaneella lähikurssilla kahtena peräkkäisenä keväänä. Ensimmäisellä hakukerralla pääsin nollatasosta 3 raakapisteen päähän sisäänpääsystä yleiselle, seuraavalla kerralla kirkkaasti sisälle. Epionen yrittäjät ovat itse opettamassa kursseilla, eli heitä todellakin kiinnostaa opetuksen laatu ja asiakkaiden tyytyväisyys. Opetus oli johdonmukaista ja hyvää. Minulle esim. selkeni fysiikasta monta sellaista asiaa, jotka olivat vielä lukiossa jääneet hämärän peittoon. Tunneilla oli myös hauskaa ja rentoa, ja lisäksi kurssilla pidettiin huolta myös opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta. Ryhmähenki oli tosi hyvä.Simuloituja pääsykokeita oli kaksi ja ne olivat parasta harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen. Opetustuntien lisäksi oli tuliopetusta ja laskentatunteja, jonne sai tulla tekemään tehtäviä, ja paikalla oli opettaja tai tuutori, jolta sai apua aina kun tarvitsi.Suosittelen ehdottomasti sellaiselle, joka kaipaa lähiopetusta ja sparraamista. Ehdottomasti hintansa arvoinen! Lähikurssi taitaa olla saatavilla vain Kuopiossa, etäkurssista mulla ei omaa kokemusta ole."

"Lisäksi löytyy kokemus epionen itseopiskelumateriaaleista joita lainasin kirjastosta. Mielestäni olivat raskaslukuisia ja menivät paikoitellen aika korkealentoisiksi. Heidän kursseistaan ei kylläkään ole kokemuksia :)"

TAMPEREEN KANDIDAATTIKOULUTUS: "Olin Tampereen kandien laskukurssilla. Kyseinen laskukurssi oli ekaa kertaa= kirjassa oli tosi paljon virheitä ja oli niin ärsyttävää kun koitit kuinka kauan saada oikeaa vastausta mikä luki, niin sitten se olikin vaan kirjan moka. Joka tunti siellä korjailtiin virheitä kirjasta. Ne opettajat on siis lääkiksien opiskelijoita ja ite ilm. Tehny ja tarkastanu kirjat. Niillä on myös ns. Opetuskurssi, jossa ite ne oppilaat siis opettaa. Osa oli tosi hyviä opettamaan ja niistä sai motivaatiota kun ne itse on käyny saman läpi. Tätä suosittelen sellaiselle, jolla on joku pohja jo olemassa, koska tehtävät on haastavia ja pitkiä!"

"Kävin kirjoitusten jälkeen Tampereen kandidaattikoulutuksen päiväkurssin. Opettajina oli itse lääkisläiset, mistä sai mukavasti lisämotivaatiota opiskeluun. Kurssikirjoissa oli riittävästi tehtäviä ja teoriaa löytyi tiivistetysti. Tunneilla käytiin sitten asiat paljon tarkemmin läpi. Valmennusta pidettiin arkipäivisin. Yleensä yhden päivän aikana oli kaksi 1-3tunnin mittaista luentoa. Kahtena lauantaina oli biologian pbl, mikä oli kiva lisä normitunteihin. Valmennukseen kuului kaksi harkkakoetta, joista toinen tehtiin simuloidusti Tamkissa. Kokeet olivat tarpeeksi haastavia, joten varsinainen koe ei sitten tuntunut niin vaikealta. Valmennuksen hinta-laatusuhde oli hyvä ja pieni ryhmäkoko mahdollisti yksilöllisemmän opetuksen."


"Olin 2017 ja 2018 keväällä tampereen kandidaattikoulutuksesta ja vaikka sillä kertaa opiskelupaikkoja ei irronnut niin pelkkää positiivista sanottavaa. Ei yhtään kaupallista touhuu ja opettajat jotka on ite lääkisopiskelijoita niin oikeesti kiinnostuneita meidän kehityksestä ja on osaavia. Materiaalit suurimmaks osaksi hyvät mutta joissain osa-alueissa vähän yksitoikkoisia. Kurssilla meitä oli joku ~30 ja molempina vuosina sisäänpääsi 2-3 eli eihän prosentit mitenkää huimia olleet. Oon myös mafylainen ja verrattuna esim siihen kurssi oli hyvä mutta laskurutiiniahan sieltä ei saa"

LÄÄKISVALMENNUS: "Lääkisvalmennuksen opetus ihan p*skaa, koska opettajat eivät olleet opettajia vaan tieteilijöitä. Tehtäviä huonosti ja ne oli vaikeasti saatavilla. Sekavia monisteita siis.
Paikka oli erinomainen helsingin keskustassa. Kurssitiloista plussaa ja ilmeisesti tehokurssin ostajalle vapaa pääsy. Ite peruutin ensimmäisenä keväänä kesken kurssin tyytymättömyyden takia."

"Opetus on ihan parasta ja pienryhmät vielä parempia. Apua ja tukea sai, mulle oli tärkeää että tuettiin henkistäkin puolta. Kiva ryhmähenki, kivat tilat. Ja pääsin lääkikseen! Ja niin pääsi tosi muukin meidän porukasta vaikka se oli matalan lähtötason ryhmä."

"Lääkisvalmennuksella oli tosi hyvät harjoituskokeet, olisin ottanut pelkästään koepaketin uudestaan jos en olis päässyt. Kurssi ite oli ok, ei ollut juurikaan luennointia vaan enemmän sellaista abstraktimpaa tekniikan hiomista (esim miten voi välttää virheitä kokeessa tms). Opin kyllä paljon ja opettajilta sai aina apua tehtävissä. Summa summarum: suosittelisin koepakettia ehdottomasti kaikille, kurssia ehkäpä sellaisille joilla perusasiat jo hallussa (esim jo kerran hakeneille)."


ALKIO-OPISTO: "Olin lääkislinjalla alkio-opistolla täyden lukukauden. Ihanat hauskat ja tosi pätevät opettajat! Opettajat päivysti kerran viikossa ysiin asti ja sai mennä kysyn apua ihan missä vaan! Lähdin ihan nollasta ja olin ihan hilkulla päästä hampaalle vuoden jälkeen! Opettajilla oli omat matskut ja ne oli tosi hyvät. Asiat käytiin kans vähän loogisemmassa järjestyksessä kun lukiossa (esim eka mitä sähkö on, eikä et eka käsitellään virtapiirit ja sit vasta sähkön perusteet). Opettajilla oli muutenkin tosi havainnollisia tapoja opettaa asiat (esim. Heittoliike varjojen avulla). Opistolla opiskelijat asusti myös tosi lähellä toisiaan eli tukee oli aina saatavilla :) mut opettajille ihan hirmu, hirmu isot propsit siitä et pääsin lopulta sisään! Ne ei ikinä luovuttanut vaikka kävin 15 kertaa kysymässä et mikä hitto on mooli. Alkion suurin miinus oli sijainti (kirjaimellisesti KORPIlahti) ja koulussa oli pahaa ruokaa :("

"Alkio-opiston opettajat on ihan sairaaaaan taitavia. Opin periaatteessa aivan nollista kaiken alkiolla vuodessa. Ruokailut saa samaan pakettiin niin ei tarvii niistäkään stressata. Hienolla paikalla, tosin jyväskylän keskustasta bussilla noin 45min. Hyvä yhteishenki, paljon tapahtumia. Helppo löytää kavereita esim. Tähkä illoista."

Olisi kiva, jos kommentoisitte alas kokemuksia eri kursseista! Laittakaa alkuun selvästi valmennuskurssi josta puhutte esim. näin  MAFY: kokemukseni blaablaaa. Niin kurssia ostavien on helppo etsiä kokemuksia siitä mitä oli miettinyt hankkivansa. Nostelen niitä myös tähän postaukseen sitten etenkin niiden kurssien kohdalta, joissa ei vielä montaa kommenttia ollut.

MIKÄ ON SITTEN MINUSTA PARAS KURSSI?

Mafy-valmennuksen sovellus eli Mafynetti, joka toimii tabletilla ja tietokoneella on vain niin ylivoimaisen hyvä, että Mafy vie kyllä voiton. Se on helppo kantaa minne vain mukaan, se kertaa automaattisesti tehtävät niin kauan, että olet osannut ne, se päivittyy jatkuvasti ja vielä kaiken lisäksi träckkää sun etenemistä. Ja lisäksi itseopiskelukurssina se on vielä todella edullinen (alle 600€). Harjotuskokeita on paljon ja ne ovat erinomaisia. Todella sen tyylisiä mitä viime vuoden kokeet nyt ovat olleet. Lisäksi jokaisesta kokeesta lasketaan sisäänpääsyrajat yms., jolloin edistymistä voi todella seurata ja asettaa välitavoitteita. Henkilökohtainen opiskeluvalmentaja etäkurssissa myös tsemppaa juuri sua ja neuvoo juuri sun ongelmissa. Kurssin kautta sai myös esimerkiksi mahdollisuuden psykologian maisteriopiskelijan ja maisterin kanssa jutella koejännityksestä tai muista mielenhallinannjutuista henkilökohtaisesti Voin antaa täyden kunnian oman motivaation ja työnteon jälkeen sisäänpääsystäni Mafyn etäkurssille.   Ja osa siitä motivaatiosta ja tekemästä työstänikin on kyllä ihan Mafyn innostamana syntynyttä ja tehtyä...:D

Laitetaampa loppuun vielä äänestys parhaasta valmennuskurssista: (äänestä klikkaamalla vaihtoehtoa ja paina vote)

Mitä valmennuskurssia sinä suosittelet?

Mafy-valmennus
Valmennuskeskus
Eximia
Epione
Stadin lääkiksen valmennuskurssit
Tampereen kandidaattikoulutus
Lääkisvalmennus
Joku muu
Created with QuizMaker

18 kommenttia

 1. Mulla oli mafy ja tykkäsin materiaaleista tosi paljon, tehtäviä oli enemmän kuin seitsemässä kuukaudessa ehdin tehdä ja harjoituskokeet olivat aika samanlaisia kuin oikeatkin pääsykokeet. Olin etäkurssilla ja koin opiskeluvalmentajan vähän turhaksi. Lisäksi kokeet tarkistettiin vähän huolimattomasti, siihen olisin kaivannut enemmän esimerkiksi huomautuksia/syitä/alleviivauksia miksi pisteitä oltiin menetetty jne. Mun mielestä siis materiaalit olivat todellakin rahan arvoisia, mutta opiskeluvalmentaja ja paikanpäällä tehtävät kokeet ei niinkään sillä kokeet voi tehdä myös kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on eri kokemus tosta kokeiden tarkistuksesta! usein oli kommenttia, että huolellisemmin tai muita kommentteja. Varmaan useempi tarkistaja siellä niin vaihtelee 😊

   Poista
 2. EPIONE:

  Minulta tulee kyllä vahva suositus Epionelle! Olin Epionen maaliskuussa alkaneella lähikurssilla kahtena peräkkäisenä keväänä. Ensimmäisellä hakukerralla pääsin nollatasosta 3 raakapisteen päähän sisäänpääsystä yleiselle, seuraavalla kerralla kirkkaasti sisälle.

  Epionen yrittäjät ovat itse opettamassa kursseilla, eli heitä todellakin kiinnostaa opetuksen laatu ja asiakkaiden tyytyväisyys. Opetus oli johdonmukaista ja hyvää. Minulle esim. selkeni fysiikasta monta sellaista asiaa, jotka olivat vielä lukiossa jääneet hämärän peittoon. Tunneilla oli myös hauskaa ja rentoa, ja lisäksi kurssilla pidettiin huolta myös opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta. Ryhmähenki oli tosi hyvä.

  Simuloituja pääsykokeita oli kaksi ja ne olivat parasta harjoitusta oikeaan pääsykokeeseen. Opetustuntien lisäksi oli tuliopetusta ja laskentatunteja, jonne sai tulla tekemään tehtäviä, ja paikalla oli opettaja tai tuutori, jolta sai apua aina kun tarvitsi.

  Suosittelen ehdottomasti sellaiselle, joka kaipaa lähiopetusta ja sparraamista. Ehdottomasti hintansa arvoinen! Lähikurssi taitaa olla saatavilla vain Kuopiossa, etäkurssista mulla ei omaa kokemusta ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes lisäämpä tän ihan postaukseen kun Epionesta ei ollu vielä kunnon kokemuksia😊

   Poista
 3. Ja edellisestä kommentista unohtui vielä se tärkein: hurjasti onnea sisäänpääsystä, Tiia, ja tervetuloa Sawon lääkikseen! Opiskelu täällä on aivan parasta! :)

  VastaaPoista
 4. MAFY:
  En tiiä kuinka moni tulee ees näkee tän mutta; suosittelen mafyn valmennusta myös ylppäreihin!
  Meidän piti ostaa pitkän matikan kertauspaketti mafylta (ei mitään muistikuvaa mitä makso, mutta ei kovinkaan kallis), tosi hyvin eritasosia tehtäviä ja helppo seurata edistymistä. Tosin ainoa miinuspuoli oli että pitkä matikka sähköistyi nyt ja kenelläkään ei ollut mitään tietoa millaisia tehtäviä on, joten osa oli vähän hakuammuntaa. Tääkin tosin korjautuu varmaan nyt ja mäkin oon saanu monta kyselyä siitä mitä tehtäviä kannattais lisätä=eli välittävät oikeesti siitä mikä tulos on myös näissä ylppäripaketeissa:D. Plus paketin lisenssi on aika pitkäaikainen eli jos ei ekalla kerralla onnistu niin pystyy sit samalla materiaalilla ja rahalla kertaamaan uudestaan. En tiiä miten olisin kerrannu jos mafya ei olis pitäny ostaa, suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Heips! Itse aattelen nyt Mafyn hankkimista etäopetuksena, koska nuo lähiopetukset ja ryhmätyöt eivät ole minun sassia. (Ehkä jollekin jo itsestäänselvä kyssäri, mutta kysynpäs silti) Kysymys siis kuuluu, että kannattaako mukaan ostaa tuo tabletti ja onko siinä sitten ne matskut avattavissa missä sitten ikinä eri puolella Suomea oleileekaan? Mietin sitä nettiä vain, vai onko se paketti ns ladatettavissa kaikkine materiaaleine ja näin ollen ei matskun avaamiseen tarvita nettiä? Ja pitääkö se tabletti sitten joskus antaa pois, vai saako sen itellensä :D Kiitos etukäteen vastauksesta! JA PALJON ONNEA TIIA PÄÄSYSTÄ, MONEN VUODEN UNELMAT EIVÄT OLEKAAN ENÄÄ UNELMIA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Mafynetti toimii myös offline! Itse tein mm. lentokoneessa ja lissabonissa sitä :) Toki välillä pitää päästä nettiin päivityksiä yms varten, mutta siitä sovellus itse varoittaakin sitten.

   Tabletin jos ostaa niin eiköhän sen omaksi saa, joiltakin kursseilta sen käsittääkseni myös saa, mutta en nyy ole ihan kartalla tässä tablettiasiassa.

   Kiitos ja tsemppiä sulle!❤

   Poista
  2. Tabletin saa itselleen tuon jälkeen ainakin etäkursseissa. Suosittelen tabletin hankkimista, oli juuri sopivan kokoinen sovellusta varten näytöltään ja helppo kuljettaa joka paikkaan. Itse pidin tuon tabletin pelkästään tuota Mafyä varten, jolloin ohjelma toimi huomattavasti nopeammin ja sujuvammin kuin muissa laitteissa, joissa muistin tilaa muut sovellukset vievät. Myöskään ei tule selattua "vahingossa" muita sovelluksia ja somea opiskelun aikana, kun tuossa on vain mafy.

   Poista
 6. Lääkisvalmennuksesta mulla on kyllä ihan eri kokemukset. Opetus on ihan parasta ja pienryhmät vielä parempia. Apua ja tukea sai, mulle oli tärkeää että tuettiin henkistäkin puolta. Kiva ryhmähenki, kivat tilat. Ja pääsin lääkikseen! Ja niin pääsi tosi muukin meidän porukasta vaikka se oli matalan lähtötason ryhmä.

  VastaaPoista
 7. Hyvä, kattava ja mielenkiintonen postaus, vaikka itse pyrinkin opiskelemaan eri alalle :)

  Kirjotit postauksessa näin: "Voi myös olla, että minulle ei vaan sopinut tuollainen ryhmäopetus vaan olen enemmän yksinäinen puurtaja." Samaistun täysin!! Mäkään en saa tollasesta ryhmäopetuksesta yleensä kauheasti irti.

  VastaaPoista
 8. Mulla oli mafyn itseopiskelu. Kemian ja fysiikan materiaalit olivat hyvät, mutta bilsa oli mielestäni vähän pettymys. Monet bilsan tehtävistä tuntui "tekemällä tehdyistä" Mulla oli myös VK:n itseopiskelumateriaalit ja mielestäni niissä oli paremmin laaditut bilsan tehtävät. Mafyn bilsassa oli kuitenkin se hyvä puoli, että monet lukiokirjoissa vain ohimennen mainitut jutut selitettiin mafyssä perusteellisemmin. Harjoituskokeet olivat hyödylliset koetaktiikan julkisessa, mutta mielestäni kokeet eivät vaikeustasoltaan vastanneet pääsykoetta vaan olivat helpompia. Minun oli vaikea luottaa mafyn ranking systeemiin, kun tuntui että suurin tuntemistani tyypeistä osa oli siellä top 90% joukossa... Tuli sellainen olo että ton rankingin tarkoitus on vain luoda valheellista itseluottamusta hakijalle.
  Edistysmiskuvaajan koin motivoivana ja se kannusti oläpiskelemaan ahkerasti. Voisin kyllä suositella mafyn itseopiskelumateriaalia jos koe pysyy ensi vuonnakin nykyisen kaltaisena. Kannattaa kuitenkin mafyn rinnalla lukea uuden opsin lukiokirjoja, varsinkin bilsassa.

  VastaaPoista
 9. Miten skaalatut pisteet sa muutettua raakapisteiksi? Nimim. tyhmä ei tiedä eikä sen vuoksi tiedä paljonko sai pisteitä kokeesta :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skaalauskertoimella jotka löytyy täältä http://www.laaketieteelliset.fi/site/files/2019%20pisterajat%20täydennys%20270619.pdf

   T. Tiia, joka ei pysty kirjautumaan jostain syystä sisään :D

   Poista
 10. Onnee vielä!! :) Oot oikeesti niin fiksu ja hyvä esimerkki nuorille kuten itselleni :D Sitte ku itekkin haen nii en kyl heti anna periksi vaikka ei pääsiskään sisään

  VastaaPoista
 11. Heips Tiia! Vielä kerran onnittelut ja suuret tsempit tulevaan opiskeluun.
  Tuli hankittua tuo Mafynetti kans ja olen pohtinut tuota käyrää ja laskutunteja. Mitä päivämääriä olet itse laitellut tavoitepäivämääriksi?? Itselläni vähän hakusessa se, osaatko antaa hyviä päivämäärävinkkejä?
  Kiitosta etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin ekana joululoman alotuspäivän välitavotteeks, jotta sitä käyrää olisi helpompi tulkita! Ja sit sen jälkeen laitoin 1vk ennen pääsykoetta😊

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.