Lauantaina pidin tuntia meidän kentällä kaverilleni ja hänen äidilleen. Pakko sanoa, että oli vaikeampaa opettaa kun ei tunne hevosia, sillä Siniä on helppo opettaa kun menee aina Lillillä tai Voitolla. Mutta käykääpäs katsomassa heidän bloginsa! Sen jälkeen kannettiin vähän lisää esteitä kentälle ja lähdettiin laittamaan omia hevosia kuntoon.
Iskä videoi ja jos laitatte äänet koville, kuulette oikeastaan sen mitä tähän nyt kirjoitan :D Ei onnistunut mikään, en nähnyt etäisyyksiä, säädin ihan kauheesti tyhmiä ratkasuita jne. No, harjoitellaan harjoitellaan..
Sunnuntain kouluvalmennus meni mielestäni toosi hyvin. Voitto kulkee ravissa tosi kivasti, kunhan muistan vaatia sitlä tarpeeksi. Laitan videokoosteen kunhan pääsen nopeemman netin ääreen.
Tänään sitten köpöteltiin vähän ilman satulaa kentällä ja Voitto oli ihan uuuber hieno. Ei tarvinut tehdä juuri, mitään ja se silti liikkui tosi hyvin. Eilinen kunnollinen läpiratastus varmaan auttoi :)
Kiva postaus, ootte vähän ruosteessa loman jälkeen? :D
VastaaPoistakisaatteko muuten Voiton kanssa tyyliä vai aikaa?(:
nojoo ollaan molemmat, mutta varsinkin minä :D Kisaan aikaa, mutta periaatteessa vielä pyrin vaan tekemään hyviä siitejä ratoja. Täällä päin ei oikein ole tyylikisoja, olisi joskus hauska kokeilla:)
PoistaAika järkky loikka toi yks:D mut hienosti muuten:D
VastaaPoistaMikäs tuo saksi- juttu oikein onkaan?
VastaaPoistaVikellys sivulta lainattua:
PoistaSaksien liike on vikeltäjän vartalon pystysuoran akselin ympärillä tapahtuva kiertoliike, jossa samanaikaisesti jalat suorittavat omaa liikettään. Sakset suoritetaan kahdessa osassa, joissa kummassakin vikeltäjä on suorittanut kääntymisen ennen kuin hän laskeutuu pehmeästi, mutta jäntevänä takaisin hevosen selkään.
Osa 1:
Istuvasta asennosta vikeltäjä heilauttaa ojennetut jalat taakse ylös ja päätyy lähes käsiseisontaan kädet ojennettuna mahdollisimman suoriksi. Pysäyttämättä liikettä vikeltäjä kääntää lantionsa sisäänpäin (vasemmalle), jolloin jalat ohittavat toisensa liikkeen korkeimmassa kohdassa. Ensimmäinen osa päättyy vikeltäjän laskeutuessa pehmeästi takaperin istumaan hevosen selkään.
Osa 2:
Takaperin istunnasta vikeltäjä heilauttaa ojennetut jalkansa korkealle hevosen selän yläpuolelle ja pysäyttää ne 90 asteen kulmaan, jolloin voima siirtyy lantioon, joka jatkaa matkaansa mahdollisimman ylös. Kädet ovat suoristetut koko liikkeen ajan. Vauhdinoton aikana ylävartalon täytyisi muodostaa selvästi edestakainen liike, heilahdus. Pysäyttämättä liikettä vikeltäjä kääntää lantiotaan sisäänpäin (oikealle) , jolloin jalat ohittavat toisensa. Toinen osa päättyy vikeltäjän laskeutuessa pehmeästi istumaan keskelle hevosen selkään. Liikettä
helpottavia ominaisuuksia ovat mm. koordinaatio, nopeus, ajoitus ja vartalonhallinta.