#235 Anteeksi päivitystauon!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Moi! Ollaan Emmin kanssa Tahkolla ja just laskettu koko päivä.

Lauantaina pidin tuntia meidän kentällä kaverilleni ja hänen äidilleen. Pakko sanoa, että oli vaikeampaa opettaa kun ei tunne hevosia, sillä Siniä on helppo opettaa kun menee aina Lillillä tai Voitolla. Mutta käykääpäs katsomassa heidän bloginsa! Sen jälkeen kannettiin vähän lisää esteitä kentälle ja lähdettiin laittamaan omia hevosia kuntoon.

Pinja oli mennyt edeltävänä päivänä Voitolla koska olin kaverillani yötä, se oli ollut ihan sähköjänis jo tarhassa ja riehunut siellä. Lauantaina se sitten oli aika jäykkä takaa, huomasin heti ravissa sen ja hetken ravailtuani laukkasin vähän löysin ohjin. Sen jälkeen tuntui jo ravikin paremmalta, oli varmaan vain jumissa edellisen päivän riehumisista.Iskä videoi  ja jos laitatte äänet koville, kuulette oikeastaan sen mitä tähän nyt kirjoitan :D Ei onnistunut mikään, en nähnyt etäisyyksiä, säädin ihan kauheesti tyhmiä ratkasuita jne. No, harjoitellaan harjoitellaan..

Sunnuntain kouluvalmennus meni mielestäni toosi hyvin. Voitto kulkee ravissa tosi kivasti, kunhan muistan vaatia sitlä tarpeeksi. Laitan videokoosteen kunhan pääsen nopeemman netin ääreen.

sakset vähä epäonnistu :DTänään sitten köpöteltiin vähän ilman satulaa kentällä ja Voitto oli ihan uuuber hieno. Ei tarvinut tehdä juuri, mitään ja se silti liikkui tosi hyvin. Eilinen kunnollinen läpiratastus varmaan auttoi :)

5 kommenttia

 1. Kiva postaus, ootte vähän ruosteessa loman jälkeen? :D
  kisaatteko muuten Voiton kanssa tyyliä vai aikaa?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojoo ollaan molemmat, mutta varsinkin minä :D Kisaan aikaa, mutta periaatteessa vielä pyrin vaan tekemään hyviä siitejä ratoja. Täällä päin ei oikein ole tyylikisoja, olisi joskus hauska kokeilla:)

   Poista
 2. Aika järkky loikka toi yks:D mut hienosti muuten:D

  VastaaPoista
 3. Mikäs tuo saksi- juttu oikein onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikellys sivulta lainattua:

   Saksien liike on vikeltäjän vartalon pystysuoran akselin ympärillä tapahtuva kiertoliike, jossa samanaikaisesti jalat suorittavat omaa liikettään. Sakset suoritetaan kahdessa osassa, joissa kummassakin vikeltäjä on suorittanut kääntymisen ennen kuin hän laskeutuu pehmeästi, mutta jäntevänä takaisin hevosen selkään.
   Osa 1:
   Istuvasta asennosta vikeltäjä heilauttaa ojennetut jalat taakse ylös ja päätyy lähes käsiseisontaan kädet ojennettuna mahdollisimman suoriksi. Pysäyttämättä liikettä vikeltäjä kääntää lantionsa sisäänpäin (vasemmalle), jolloin jalat ohittavat toisensa liikkeen korkeimmassa kohdassa. Ensimmäinen osa päättyy vikeltäjän laskeutuessa pehmeästi takaperin istumaan hevosen selkään.
   Osa 2:
   Takaperin istunnasta vikeltäjä heilauttaa ojennetut jalkansa korkealle hevosen selän yläpuolelle ja pysäyttää ne 90 asteen kulmaan, jolloin voima siirtyy lantioon, joka jatkaa matkaansa mahdollisimman ylös. Kädet ovat suoristetut koko liikkeen ajan. Vauhdinoton aikana ylävartalon täytyisi muodostaa selvästi edestakainen liike, heilahdus. Pysäyttämättä liikettä vikeltäjä kääntää lantiotaan sisäänpäin (oikealle) , jolloin jalat ohittavat toisensa. Toinen osa päättyy vikeltäjän laskeutuessa pehmeästi istumaan keskelle hevosen selkään. Liikettä
   helpottavia ominaisuuksia ovat mm. koordinaatio, nopeus, ajoitus ja vartalonhallinta.

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.