#344 estevalmennus + räpsyttimet!

lauantai 11. elokuuta 2012Moi! Torstaina oli siis estevalmennus, valitettavasti tälläkään kertaa ette kuvia saa, mutta onneksi Sini ja äiti videoidavat välillä. Vekin ja Lokin piti tulla kuvaamaan mut sit ne ei jostain syystä tullutkaan, Äitiä ja Siniä ei taas viitsi laittaa kuvailemaan, pitää niitten ensin vähän harjotella, mutta hyvää videoo ne osas ottaa, varsinkin Sini:)

Sitten kun oltiin itsenäisesti verkattu kaikki askellaji läpi, tehtiin maastakäsn pieni harjoitus. Nimittäin mitattiin välejä! Mitattiin ne ensin ja sen jälkeen sanottiin paljonko laukkoja, oon aika ylpee itestäni kun nyt alko tommosetki onnistuun ku ennen noi montako laukkaa 17m väliin oli vähän hankalia hahmottaa, mut nyt ne tuli jotenkin ihan luonnostaan mieleen et montako laukkaa pitää ottaa.Ihan aluksi hypättiin "maastoestettä" eli vesimattoa jonka päällä oli musta putki. Voittoa vähän jänskätti, mutta yli se uskaltautui kumminkin. Sen jälkeen alettiin tulemaan yhdessä ympyrällä ensin oikeaan kierrokseen ja sitten vasempaan kierrokseen tota pystyä, josta olikin videoitu huimat kaksi hyppyä :D Voitto tiputti yhden kerran, muuten meni hyvin. Sen jälkeen tultiin noi linjat yksittäisinä, ensin sarja ja siitä suoralinja pinkille pystylle. Sitten pieni hengähdys ja okserilta sarjalle. Lopuksi tultiin rataa, oltaiskohan kolme kertaa tultu eli tosta videlta puuttuu yksi rata. Voitto hyppäs hienosti, kun muistin auttaa sitä loppuun asti ja pitää pohkeet kiinni se hyppäs hyvin vähän huonommistakin paikoista. Ensimmäinen rata varsinkin meni vähän pieleen kun paikat oli mitä sattu, mutta silti selvittiin siitä puhtaasti, ei tullu kieltoja eikä puomit pudonnu. Kun esteitä nostettiin yritin korjata pienemmän radan virheet ja hyvinhän se onnistu. Lopuksi ton viimesen radan loppuun tehtiin vielä kääntämis harjotusta, joka oli lähellä epäonnistua kun muksahdin okserin jälkeen niin pahasti nenälleni.

Muutenkin nyt tolla Rosan satulalla Voitolla on tilaa hypätä kunnolla ja se hyppääkin isosti+vahvasti, joten mun on tosi vaikee pysyä hypyissä. Johtuu tietyst siitä että oon liian tottunu tohon omaan satulaan, jossa on paljon isommat polvituet. Mutta enköhän mää tollakin opi hyppäämään, ei kellään olisi muuten myynnissä Butet Sellier Saumur satulaa?

Ensiviikolla ei hypätä, koska Rosa lähtee lomalle. Mutta mennään Rosan antamia puomiharjotuksia.  Tommoset räpsyttimet muuten kävin tänään ottamassa. Alla ennen jälkeen kuvaa, ylemmässä mulla on ripsaria että onhan tuo ero ihan kiva, mutta silti luonnollinen:)

31 kommenttia

 1. Onks noi ripset teko vai pidennykset? :) Nätit ja vähä sul on tuuheet ripset! ;o

  VastaaPoista
 2. hyppäätteköte nykyjään usein ilman valmentajaa?

  VastaaPoista
 3. ihanat ripset :) millon teet sen vastauspostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ounou:DDDD oon unohtanu sen..:DDD teen sen joku päivä, i promise!

   Poista
 4. sun niin pitää tehä lifestyle blogi tän heppablogin lisäks ku se viikko millon postaukset kerto vaan susta nii oli kans tosi kivoja! mutta pidän kyllä extra paljon tästä blogistasi!

  VastaaPoista
 5. Ihanat räpsyttimet!!
  Onkohan jotenkin estehevosten tapa roikottaa alahuulta??? Meitin tallilla yks Meta roikottaa, ja se on vanha kisaponi :D ja samate sen jälkeläine, joka kans on vanha esteponi :DDD Ihana tuo Voitto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alahuulen "roikottaminen" ts. rentoutuminen on merkki siitä, että hevonen tuntee itsensä turvalliseksi, eli ei ole jännittynyt tmv. Kaikki hevoset rentouttavat itsensä (myös sen alahuulensa), kun ne tuntevat ettei niitä uhkaa mikään, oli kyseessä sitten kuuma kisaponi tai nuori ratsunalku. :)

   Poista
  2. Kaverin heppa joka on ollut ennen tuntiponina ja on jo aika iäkäs ni hänkin roikottaa se on aika hassun näköistä :D

   Poista
 6. Ihanat nuo ripset! ja näyttää hyvältä sun ja voiton meno, sun estesilmäki on selvästi parantunu ja paikat löytyy hyvi ja varman näköstä menoa! :)

  VastaaPoista
 7. ihanat ripset!! :) onko noi ripsien pidennykset? :) missä kävit ottamassa ja paljon maksoi,otitko niihin tuollaiset timantitkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on pidennykset. Kynsistudio madamessa ja makso 80e, no kuvasta näkee että otin;D

   Poista
  2. itekkö maksoit vai suostuko teijän porukat maksamaan? :O huh miten kalliit..

   Poista
 8. Huhhu kui korkeita noi esteet oikeen on? :D Näyttää jotenki hirmu isoilta, tai sitten voiton hyppy on vaan nyt tosiaan paljon isompi. Mut teijän menoa on ilo kattoa, ootte niin hyvä pari ja kehitytte kauheeta vauhtia!

  VastaaPoista
 9. ihana postaus ja wau mitkä räpsyttimet sait! :))

  VastaaPoista
 10. OOo ompas kivat räpsyttimet:)Nyt tuli taas itelle himo saada tollaset:D

  VastaaPoista
 11. Minkä kokosia noi esteet oli? Näyttivät niin isoilta! Menitte kumminkin tosi hienosti ja teitä oli kiva kattoa taas kerran! :)

  VastaaPoista
 12. Meet kyl ihan super hyvin!!!!! ja ihanat ripset!!!

  VastaaPoista
 13. Ihanat ripset! :) Itsekin kävin muutama päivä sitten huoltamassa omat räpsyt kuntoon, melkein kaks kuukautta kesti ilman huoltoa hyvinkin. :D Oot iha sairaan hyvä ratsastamaan, eka kerta muuten ku kommentoin tänne. Tykkään sun blogista kovasti! :)

  VastaaPoista
 14. Hei missä kävit ottaa noi pidennykset? Paljon maksoi? Mua kans kiinnostai ottaa tuollaiset ;)

  VastaaPoista
 15. Onko tuo teidän kentänpohja kauhean kova vai kuulostaako se vaan videoissa siltä :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se kauheen kova oo, mutta kaikki valmentajat on kehunu täydelliseks estepohjaks kun ei oo liian pehmee:D

   Poista
 16. hui kun sä muksahtelet noilla vähän isommilla esteillä ihan jatkuvasti :O

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.