#352 laidunkuvia ja (epä)onnistunut valmennus

lauantai 25. elokuuta 2012 Voiko ne taidot kadota reilussa viikossa? Sillä viikon hyppytauon jälkeen oli homma vähän hakusessa. Alun radat oli säätöä, yliratsastusta jne. Sitten kun esteet nostettiin 110-120cm niin radat meni ihan ok, mutta taidettiin molemmat väsähtää ja yhdestä kiellosta alkoi taas se.. Miten se voi aina olla, että tuolle samalla sinipuna puomiselle esteelle jossa on vesimatto alla käy näin, et kieltää varmaan 20 kertaa putkeen. Aluksi vika on mun, tuon huonosti esteelle, Voitto pelastaa aluksi, muttei sitten enään. Sen jälkeen hermkostun itsekkin kun Voitto kieltänyt pari kertaa aiheesta, miks mä en osaa miks tuon sen näin huonosti jne.. Sitten vaikka saisinkin tuotua sen hyvään paikkaan niin töks, kielto. Tohon videolle laitoin vaan "parhaat" kiellot. Katsokaa ja ihmetelkää.


Tipun aina samalla tyylillä, katkasen siinä samassa aina kynteni ja aina se on toi sama este millä käy noin?

55 kommenttia

 1. Mukava postaus jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on noissa laidunkuvissa melkein kaikissa tarkennus taustassa, kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota siihen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sit käyt heti pinjaa syyttäää. oot nolo

   Poista
  2. Hei toi vasta noloa on tulla syyttää tiia siitä että se vastaa sulle että pinja on ottanu ne.Jos pinja on ottanu ne ja niistä on tullu vähän huono laatusempia nii tarkottaako se tiia on nolo ?Ei !! Jos pinja on ottanu ne tiialle ja niistä on tullu vähän huonolaatusempia ni SO What !mitä väliä.eine kuvat varmasti sullakaan onnistu !Että toi vasta noloa on.Mun mielestä noi kuvat on hyviä ja Tiia ratsastaa tosi hyvin voiton yms...

   Poista
  3. ainahan niitten kuvien pitää ollatäydellisiä. tee ite joskus jotai ennenku tuut jauhaa ****** tänne toisten blogeihin.. :) ja ei välttämättä jaksa ees aina kameraa säätää kuvauksiin yms.

   Poista
  4. onneks kaikil muil o pelkkii ammattilaistrn kuvia blogit pullollaan! että te jaksatte käristä tuollaisista jutuista, tiia näkee paljon vaivaa blogin eteen että ois hyvää luettavaa ja kiitos on toi, mikään ei kelepaa

   Poista
 3. voi voi..ikävää että meni valmennus huonosti, mutta aina välillä pakko olla huonompiakin päiviä! joka tapauksessa ratsastit hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. auts toi kynsi !!
  vinkkinä vain et ei millään tarkotuksel pahalla et älä ajattele negatiivisesti, mut testaa saada voiton laukka paljon energisemmäks tos alussa :)! ja tee paljon puomiharjotuksii et alat näkemään välit kunnolla niin ei tuu turhia kieltoja noin isoilla :) oot kyl niin hyvä ridaaja ja voittoki ihan super :)! onnee teille !

  mistä toi turvaliivi on, minkä merkkinen näyttää istuvan tosi hyvin :)?
  ja mitä oot tehny et oot saanu tän blogin näin kuulusaks, ooks vaan kirjotellu vai ootko mainostanu jossain, missä ja miten :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on racesafe ja vaihoin välirahan kanssa ton mun toisen merkkiseen turvaliiviin kaverin kaa.

   Oon vaan kirjotellu ja vähän mainostellu ht.netissä:)

   Poista
  2. kiitti paljon :) ootteko muuten kattellu jotain kisoja mitkä on täs lähiaikoina :)?

   Poista
  3. tää blogi on siks suosittu ku postauksis siht usein, hyvin kirjotettua ja mielenkiintoista tekstiä hyvillä kuvilla höystettynä. tavaramerkkinä myös videopostaukset jotka monipuolisia :)

   Poista
  4. kiitti näistä vinkeistä ku olisin just tekemäs blogii, mut ensin täytyy saada kamera takas kuntoon :)! toivottavasti munkin blogi joskus nousee ;)

   Poista
 5. Hyvinhän se loppujen lopuksi meni :) Osaat olla ihailtavan kärsivällinen etkä hermostu hevoselle, moni ratsastaja olisi varmaan piiskannut ratsunsa tuossa vaiheessa, ainakin kisoissa näkee monesti.

  VastaaPoista
 6. Noi laidun kuvat on tosi hienoja!!! Alku meni teillä tossa valmennuksessa tosi hyvin!! Välillä hurjan näkösiä noi kiellot, mutta hyvin pysyit kyydissä :)

  VastaaPoista
 7. Inhottaa toi kynsi... eiks tullu verta? Mulla tulee aina eti jos kynsi lohkee vähänki liian syvältä... Onko kipee?

  VastaaPoista
 8. etkö komenna ollenkaan kiellon jälkeen? käännät vaan heti esteen edestä pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mietin.. paitsi Tiia oli kyl pari kertaa niin kiinni okserin jälkeen ettei ihme että Vote ei hypännyt.

   Poista
  2. Ihmiset kyllä ihan liikaa komentelee hevosiaan, varsinkin, kun useimmiten komennetaan omista virheistä. Mielestäni useampi saisi ottaa mallia Tiiasta!

   Poista
  3. Miksi ihmeessä hevosta pitäisi rankaista siitä, että ratsastaja tekee virheitä?

   On myös muita tapoja kertoa hevoselle, että kieltäminen ei ole sallittua, kuin piiskata perse verille..

   Poista
  4. ei oo tapana komentaa jos virhe on ihan selvästi mun ratsastuksessa, enneminki ois tehny mieli vähä antaa piiskaa itelleni kun en osannu.

   Poista
  5. ei sitä tarttekkaa piiskata persettä verille, mutta kopauttaa pohkeella esteen edessä eikä kääntää heti pois.

   Poista
  6. ^ja mitähän se auttaisi?!?!?!?!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Eiku Tiia halus extriimiä ja hyppäs selästä ite pois

   Poista
 10. Toi Kolmas laidunkuva on ihana!

  VastaaPoista
 11. Hyvin meni ,varmasti harmitti noi kiellot :( ,mutta hienosti petrasit Voiton kanssa noi viimeset hypyt ja pääsitte yli kummatkin esteet !! :D

  VastaaPoista
 12. Hyvä, että lopussa alkoi taas sujumaan! :) minun mielestäni teidän kannattaisi treenata ensin pienemmillä esteillä niin kauan, että näet jokaiselle esteelle paikan 100% varmuudella ja pääset hyppyihin mukaan, ja vasta sitten nostaa esteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en nyt tiiä miten asian laita on, mutta mitä mä oon huomannu ni voitto ei ota pikkuesteitä niin tosissaan :)

   Poista
 13. Teijän meno näytti jotenki vaivaselta:o

  VastaaPoista
 14. miksette hyppää ilman valmentajaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tuolla tyylillä en hyppäis minäkään ilman valmentajaa

   Poista
  2. Ihan oikea tyyli Tiialla on. Minusta on ihan turhaa dissata kun ei tiedä minkälainen Voitto on ratsastaa ja Tiia tietää itse sen parhaiten.
   Ja en nyt tiedä Tiian kantaa, mutta itse ainakin hyppään max. kerran viikossa hevosillani varsinkin näin kisakauden aikana, että sitten heppa kestää kisoissa. Eli jos estevalkku on kerran viikossa niin ei varmaan ole järkeä enää muuten hyppäillä, toki Tiialla saattaa olla oma teoria tälle asialle :D

   Poista
  3. Tarkoitin esim. sitä kun viimeviikolla ei ollut valmennusta niin he eivät hypänneet. en pyytänyt anonyymien analysointia vaan toivoisin vastausta suoraan tiialta mun kysymykseen

   Poista
  4. ei hypätty ihan senkään takia et hepat saa vähän vapaamman viikon:)

   Poista
 15. vitsi ny noi kiellot! mutta voitto on kyllä tosi sulonen, noi laidunkuvat on ihania! ;D

  VastaaPoista
 16. millo teet sen värikäyrä postauksen?

  VastaaPoista
 17. Suoraan sanottuna opettele laukkaamaan! Voitto laukkaa aivan liikaa ylös, ei tarpeeksi eteen, varsinkin jos esteet alkavat olla 120 korkusia. Opetelkaa varmuutta pienemmillä esteillä 90-100 ja sitten nostakaa, kun olette oikeasti valmiita 120 tehtäville.

  Minäkään en hyppäis, jos olisin Voitto.

  Jos et tätä vielä tiennyt, niin kerronpas nyt: valmentajallekin voi sanoa, ettei halua mennä korkeampia esteitä, kun ei suju.

  VastaaPoista
 18. Voitto pelleili, heti kun huusit ennen estettä,mse hyppäsi sen. Sun täytyy määrätä että nyt hypätään, vaikka ehkä raippaa ennen estettä...

  VastaaPoista
 19. AUTS toi kynsi :o minä olisin jo menettänyt hermoni, eli oot tosi kärsivällinen :)

  VastaaPoista
 20. Tuolla olikin joku anonyymi kommentoinut että laukaa ehkä pitäis saada vähän enemmän eteen :) Mutta Voitto on hieno :)!

  VastaaPoista
 21. Lisää laukkaa pyörimään! Ei tuommoisella köpölaukalla ole ihmekkään jos hevonen ei halua hypätä isompia.

  VastaaPoista
 22. Anonyymeiltä tulikin jo jonkin sortin analyysiä ratsastuksesstanne, mut itse en ainakaan voi mitään sanoa kun en Voittoa tunne... :)

  Tiiätkö miksi voitte rupeaa tuollaisen kieltelyn? Yleisesti ratsastat voittoa siististi ja teidän menoa on mukava seurata!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ottaa nokkiinas mun virheistä:D

   Poista
  2. Miten voitto voisi hypätä tuon korkuisia jos askel ei sovi esteelle? B-osalla kieltää kun väli jää liian pitkäksi... Voitto ei vaikuta ottavan nokkiinsa, vaan olevansa järkevä kun ei ota liikaa riskejä hypätessä ;)

   Poista
 23. Ihania laidun kuvia! Jos yritän ottaa omasta hevosestani minkäänlaisia kuvia tarhassa tai laitumella ei niistä tulisi mitään. (: Kiva toi video, ja eikä aina voi mennä hyvin.

  VastaaPoista
 24. lon hyvä ku esteet on ton kokosii nii saat tuupattua lentäessäs vastaa ja ittes kunnolla takas selkää :D toi ei meinaa onnistu, varsinkaan Manuponilla joka vedää ympäri pystyynpukki sarjaa takasi jos se kieltää :D

  VastaaPoista
 25. Aivan liikaa hyppyjä(isoja) yhdelle kerralle. Ei mikään ihme, että hevonen alkaa kieltämään. Väsymyksen huomaa selvästi videota katsoessa. Ei millään pahalla, mutta tosiaan kannattaa valmentajalle sanoa, että hevonen väsyy liikaa tuollaisesta treenistä.

  VastaaPoista
 26. voitto laukkas iha erilailla ku ennen jotenkin paremmin eikä ollu nii pitkä !

  VastaaPoista
 27. Tosi ärsyttäviä noi valittajat/arvostelijat, mutta hienosti kyllä osaat ratsastaa Voittoa. Käy kattoos minunkin (tosi uusi) blogi: http://zablini.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 28. Ihania kuvia !! :) Kiellot on harmittavia joka kerta, mutta aina ei voi mennä ihan putkeen. Ootte kuitenki hieno pari Voiton kanssa, tsemppii ! :)

  VastaaPoista
 29. sinnikkäästi ratsastit, ja tosiaan hyvä ettet syytä hevosta virheistäsi! minuakin kuitenkin ihmetyttää että valmentajasi hypyttää noin paljon yhdellä kerralla, ei ihmekään jos hevonen alkaa tökkimään kun väsyy.. joten mielestäni outoa ettei valmentajasi ymmärrä missä vaiheessa kannattaa lopettaa. meillä ainakin hypätään sen verran että sujuu, ja ei esteiden tarvitse joka kerta olla ns. meidän maksimikorkeudessa :)

  VastaaPoista
 30. Your style is so unique compared to other people I
  have read stuff from. I appreciate you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just book mark this site.

  Feel free to visit my webpage - työnohjaus

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.