Kuinka moni lukee vielä kirjoja?

maanantai 12. elokuuta 2013

huom! julkaisin äsken vahingossa huomisen postauksen, joten poistin sen. Huomenna sitten näette vasta sen;)

 
 Itsellä on nykyään jäänyt lukeminen tosi vähälle tämän elektronisen maailman myötä. Yhtenä päivänä kaappeja kaveillessa, osui eteeni kasa hevoskirjoja, joten ajattelin esitellä teille pari lukemisen arvoista heppakirjaa, mukana lyhyt arvostelu ja tähditys (neljä tähteä on täydet) Joidenkin kirjojen lukemisesta on jo melko kauan aikaa, mutta koitan muistella. Onko joku lukenut esittelemiäni kirjoja, saa antaa vapaasti mielipiteitä!Lähtövuorossa Anna-Julia Kontio 
-nuoren ratsastajan tarinoita
Heti kun tämä kirja tuli kirjastoihin lainasi äiti sen meille. Tässä kerrotaan siis Juulin tarina ihan hänen ekoista poneista lähtien. Todella mielenkiintoista lukea millä tavoin joku on noussut huipulle. Kirjassa on sopivasti kuvia, faktaa sekä ihan Juulin omia tarinoita. 

Suosittelen kaikille kilpailuurasta haaveileville!

       

ps. Kiitos Vudekan porukka, kun annoitte tämän kirjan meille omaksi. Nyt on melkein Vudeka kokoelma täysi..:)


Kyra ja ratsastuksen taito
Silloin kun tätä ensimmäistä kertaa lueskelin oli suurin osa kirjan sisällöstä hepreaa, mutta nyt vähän kokeneenpana ja vanhenpana ratsastajana sai tästä kirjasta ihan eri tavalla irti! Pitäisi vaan jaksaa lukea melko tekstipainotteinen kirja uudelleen.. Kyra on taitava ratsastaja ja arvostan hänen metodeitaan entisestään, luettuaan tämän kirjan ja hänen kirjoittamaa Hippoksen palstaa. Kirjassa on mukana muutamia tehtäviä, joita voisin vaikka joku päivä tehdä kotona.

Suosittelen kirjaa vähän kokeeneemmille ratsastajille!

     

Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia
Esittelen tässä samalla nyt sekä tämän että "samaa sarjaa" olevan Pieni kauhukauppa ja muita mielikuvaharjoituksia. Molemmat ovat selkeitä, helppolukuisia ja hyvillä harjoituksilla varustettuja kirjoja, joista löytyy helposti apua ongelmaan kun ongelmaan. Voisinkin illalla selailla kirjaa ja katsoa mitä vinkkejä löydään omiin käsiini ja hartioihin kirjasta..

Suosittelen tätä kaikille ratsastajille ratsastuskoululaisista ammattilaisiin

       
 
Caballos
Meiltä löytyy monia Espanjalaisia kirjoja kirjahyllystä, vaikka ei mitään niiden tekstistä tajuta olivat nämä varmasti suosikki kirjojani aikoinaan. Varsinkin tässä paksussa kirjassa on ihan mielettömiä hevosvalokuvia!! Pääsisipä joskus itsekkin kuvaamaan tuollaisia tilanteita ja hevosia.

Suosittelen tätä kaikille valokuvien ystäville!

     


Thelwell -kirjat
Äidin vanhoista kirjoista löytyy ehkä maailman hauskimpia sarjakuviakirjoja, nimittäin Thelwell sarjan kaksi kirjaa. Tämä Heppahöperöt lännessä on niistä se huononpi, mutta silti erittäin hauska. Piirrokset ovat aivan mahtavia ja niiden sisältämät "vitsit" vielä parempia.

Suosittelen kaikille kuvakirjoista ja hauskoista jutuista pitäville!
         
Hevoslaitumilla
Tämä kirja ostettiin aluksi pelkästään kuvien takia, mutta lopulta tästä tuli oikein hyödyllinen opa laiduntamisen suhteen. Kun hepat muuttivat kotiin, ei me tiedetty mitään laidunten hoidosta jne. Tästä kirjasta oli silloin paljon apua, milloin heinä on parhaimmillaan? Miten laitumet pitäisi jakaa jne? 

Suosittelen kaikille joilla on oma laidun ja hevosia!

     
Hekla -sarja
Sinin ehdoton lempparisarja ainakin pienenpänä. Sini luki ainakin tuhat kertaa molemmat kirjat ja itsekkin tuli selattua useampaan otteeseen, lähinnä kuvien takia. Kuvat olivat ihania ja niiden lomassa menevä tarina Hekla nimisestä Issikasta oli sopivan mielenkiintoisesti kerrottu, jotta siitä jaksoi pienemmätkin kiinostua.

Suosittelen kaikille hyvistä kuvakirjoista pitäville, lapsille ja issikka ihmisille!
     


 
Hevonen 
Ensimmäinen Oppaani
Tämä oli varmaan oikeastikkin yksi ensimmäisistä kunon hevoskirjoistamme. Kirjassa on paljon kivoja kuvia, joten tämän jaksoi vähän nuorempanakin lukea hyvin läpi. Kirjassa on kaikkea perustietoa hevosesta, mitä jokaisen pitäisi tietää. Miten hevonen näkee värit, miten se käyttäytyy missäkn tilanteessa ja paljon harjoiuksia mitä voi toteuttaa oman hepan kanssa.

Suosittelen ihan kaikille!
     


Tavoitteena tasapaino
Tämän kirjn luin aikoinani, koska kirjassa esiintyy silloinen aluevalmentajamme Sanna Backlun, joka on myös Voiton myyjä. Oli todella mielenkiintoista lukea monien ammattilaisten eri hevosurheilun lajeista kertomassa heidän tarinoitaan ja tapoja käsitellä hevosia.

Suosittelen kaikille jotka haluavat tietää lisää ammattilaisten toimintatavoista!
     

98 kommenttia

 1. Oisinko ollu eka??

  VastaaPoista
 2. :D lasketaanko koulukirjat luettaviksi ? Noei, kaikki Kyran kirjat on kyllä jotaan niin loistavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ehkä niitä ei lasketa kun ne on pakko lukea;) Niin on!

   Poista
 3. Oon lukenu ton Juulin kirjan ja sitten tosta tokavikasta kirjasta jotain, mut tää oli aika kiva postaus :))

  VastaaPoista
 4. Juulin kirjan oon lukenu, ja oli ihan siiiiiika hyvä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä mä nyt jotain luen :d Mut tuo tavoitteena tasapaino olis varmaan aika mielenkiintonen (:

  VastaaPoista
 6. En mtn noista, mut kuitenki joskus luen jtn :D Ja mitä mielihyvää vaatte jos ootte ekoja kommentoijia, toi on lapsellista ja ÄRSYTTÄVÄÄ. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä jonkun noistakin lukemaan:)

   Poista
 7. Olen lukenut melkein kaikki noi :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva listaus eri kirjoista

  VastaaPoista
 9. tulee aina välillä luettua mm polluxista tulleita heppakirjoja, ja se Klara-sarja on kyllä tosi kiva suosittelen sitä ! tää oli kiva postaus! :) en oo ennen tienny osaa noista kirjoista, vois kattoo löytyyköhän niitä enää mistään kaupoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli muutama kirja melko hyvässä allennuksessa: http://www.vudeka.fi/kauppa/kirjaparit_edullisesti/

   Poista
  2. mäkin luen polluxin heppakirjoja! ne on maailman parhaita ja seitsemän tassua ja penny ja viisikko ja Klara kirjat on aivan mahtavia myös! :)

   Poista
 10. Mä olen lainannut kirjastosta ton Hekla säntää kesään kirjan ja se oli tosi mielen kiintoinen ja kiva :)

  VastaaPoista
 11. Mulla on toi Juuli kirja ja sit Hekla säntää kesään -kirja. Ne on munki mielest tosi kivoja! :) Ja mä tykkään Nummelanponitalli-sarjasta, kannattaa lukea niitäki, ne jää koukuttamaan!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu luin niitä joskus pienenpänä paljonkin:)

   Poista
 12. Oootko muuten ratsastanut tuolla Fleurilla? (:

  VastaaPoista
 13. Oon lukenu ton juulin kirjan ja pennejä taivaasta

  VastaaPoista
 14. Mulla on kans toi Anna-Julia Kontion kirja, ja tykkään itekki siitä..:D

  VastaaPoista
 15. mulla on toi Juuli-kirja ja ensimmäinen oppaani, ja oon lukenu muitakin noista :)

  VastaaPoista
 16. tosi kiva tämmönen erillainen postaus!:)

  VastaaPoista
 17. Voisitko joskus tehdä jonkinlaisen videon missä teet Gimpillä bannerin ihan kokonaan, alusta loppuun saakka. Ei ole oiekin onnistunut näillä ohjeilla ..

  http://lillivoitto.blogspot.fi/2012/02/220-nain-teet-yksinkertaisen-bannerin.html ^¨^^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä, mutta kyllä sen noilla pitäisi onnistua!

   Poista
 18. Kiva postaus! Mä luen tosi paljon kirjoja, ainakin yhen viikossa. :) Tosin en kauheesti heppa-aiheisia vaikka harrastankin ratsastusta. Mulla on tuo Anna-Julia Kontion kirja, itekkin tykkäsin siitä! :D

  Kirjablogini: www.kirjojenkatkoista.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mäkään en lue muita heppakirjoja, paitsi tietokirjat sitten erikseen.

   Poista
 19. multa löytyy tuo Tuire Kaimion Hevonen - kirja! :) Enpä siitä juuri paljoa muista mitä sisältää, eli olis varmaan aika lueskella kirja läpitte. Mulla on myös oma heppa mutta luultavasti joudun luopumaan siitä. Tuli lennettyä ensimmäisen kerran aika pahasti, josta jäi pelko. On senkin jälkeen tultu alaha seljästä ja enää en uskalla omalla pollella ratsastaa. :(

  sarrrraa-dreams.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti uskaltaudut vielä oman heppasi selkään, etkä joudu siitä luopumaan:)

   Poista
 20. Miten meni eka koulu päivä? :DD mulla alkaa vasta huomenna koulu (:

  VastaaPoista
 21. Mä käyn paljon kirjastossa, tykkään lainata jotain heppakirjoja :) Ja kirpputorilta on joskus tullut ostettua :) Mulla ei mitään noista ole mitä sinulla on, pitäisi etsiä ja lukea sen verran kivalta kuulosti ;D

  VastaaPoista
 22. mulla on omana kirja nimeltä: 100 tapaa parantaa ratsastustaitojasi. toi kannattaa lukee, on suunnattu jo vähän enempi ratsastaneille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin olisin joskus lukenut tuon, pitää silti selailla jos löydän kirjastosta:)

   Poista
  2. Tyykkää kauheesti sun ja Pinjan videoista! Blogia en lue ku välillä mut videoita katon ihan aina!!

   Poista
 23. Kirjoitusvirheet vissiin muotia? Muissakin postauksissa ja blogeissa erittäin paljon kirjoitusvirheitä...

  VastaaPoista
 24. Toi eka kirja on munki mielestä tosi hyvä!!

  VastaaPoista
 25. Mulla kans jäänyt tuo kirjojen lukeminen jonnekkin piiloon, mutta nyt tuli taas into käydä kirjastossa ja lainata monta hevoskirjaa :D

  VastaaPoista
 26. tosi kiva postaus!:) miten sää oot tehny ton "seuraa meitä muualla" gadgetin? tai miten sää oot tehny noi kuvat ja miten sää oot saanu ne noi vierekkäin?:D mut mielestä sää olit kait tehny joknu postauksen tästä mut en löytäny sitä enää :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kuvat on joltakin sivustolta, jonka löysin kun googlasin free social icon. Ja html-kuvalinkki koodilla ne saa vierekkäin, en ollut tehnyt postausta joten ihan oikein et löytänyt sitä!

   Poista
  2. voisiksää tässä kertoo miten teet tai ihan eri postauksessa??:)

   Poista
  3. Juu voinmä varmaan joskus jossain postauksessa:)

   Poista
 27. Ite luen tosi paljon! Koulussakin aina heti kun opettajalla on puhumis tauko kaivan kirjan esiin ja luen sitä. Ihmiset luokallani aina vaan kyselevät että misk mä luen niin paljon ja kuinka monta kirjaa olen lukenut tänä vuonna. Sanon niille vaan että 50 jälkeen lopetin laskemisen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah mäkin olin tollanen ala-asteella!:) Nyt pitäis alkaa vähän lukemaan enemmän..

   Poista
 28. Itse tykkään Henry Guillaumen teoksista.

  VastaaPoista
 29. Kiva postaus!:) mulla on toi kyra ja ratsastuksen taito kirja kans :)

  VastaaPoista
 30. Kivan erilainen postaus :)
  Mä tykkään ainaki lukea! Melkein aina kun on esim. kirjojen pohjalta tehtyjä leffoja, vaikka leffakin ois tosi hyvä, niin melkein aina kirja on kuitenkin vielä parempi. Kirjoissa on jotenkin kiva fiilis :)

  VastaaPoista
 31. minulla on tuo hevonen ensimmäinen oppaani ja se on iha sairaan hyvä! Suosittelen kanssa!:))

  VastaaPoista
 32. kiva postaus!! :) mä oon lukenu ton helka säntää kesään ja ton hevonen ensimmäinen pooaani ja ne on tosi hyvii kirjoi !!!!

  VastaaPoista
 33. Kiva postaus :)
  Ite luen kirjoja jonku verran, vaikka ne on tosi hyviä, paitsi ei kaikki.
  Mua kiinnostais lukia noita kirjoja, mitä sulla on :)
  Ainaki kiinostavia aiheita :)
  Kirjotan ite yhtä kirjaa,ihan vaan huviksi,koska sitä sitte kiva lukia myöhemmin =)

  VastaaPoista
 34. Minä luen kaikkea animea ja no eniten heppakirjoja

  VastaaPoista
 35. ihana postaus luetko koira kirjoja myös

  VastaaPoista
 36. mites koulu lähti kulkee??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lifestyle blogi on näitä juttuja varten ja siellä onkin oma postaus:)

   Poista
 37. Luen jonkin verran, mutta oon jumahtanu tällä hetkellä Harry Pottereihin (jotka luettu n. 100 kertaa..) :D
  Itse oon kanssa lukenut tuon Juulin, Pennejä taivaasta ja Tavoitteena Tasapaino kirjat (kaksi ekaa omana hyllyssä) ja on olleet mielenkiintoisia luettavia. Joskus polluxista tuli kirjasarja joka esitteli aina jonkun ratsastuksen lajin, itsellä hyllyssä esteratsastus ja lännenratsastus kirjat. Kummastakin saanut hyviä vinkkejä ja tehtäviä omiin treeneihin :) kannattaa lukea jos vain jostain saat käsiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos vinkistä ja potterit kyllä on hyviä;)

   Poista
 38. En oo lukenu mitään nuista, mutta luen silti tosi paljon kirjoja:) Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 39. mä en oikeestaa oo koskaa kauheest lukenu kirjoi mut mulki on toi hevonen ensimmäinen oppaani :)

  VastaaPoista
 40. toi juulin kirja on ihan tosi kiva!!

  VastaaPoista
 41. En oo lukenu mitää noista mut thewellin tieto kirjoja olenXD...

  VastaaPoista
 42. Itsekin olen lukenut tuon Juulin kirjan, tykkäsin paljon ja sain siitä myös lisämotivaatiota omiin treeneihin! :)

  VastaaPoista
 43. Heti pisti tuolta silmään tuo Hevoslaitumilla-kirja, tunnen kirjailijan ja kuvaajan (Juha Erola) :) Tosiaan on hyvä kirja ja omakin kappale tuolta löytyy allekirjoituksella :D

  VastaaPoista
 44. Tiia on mahtava vai mitä oletteko samaa mieltä:)?

  VastaaPoista
 45. mulla on kans tuo anna-Julia kontio kirja ja oon lukenu sen vaikka kuinka monesti,tykkään vieläki :)

  VastaaPoista
 46. Kiva postaus! Täytyykin katsoa jospa kirjastosta löytyisi juulin ja Sannan kirjat :) ja noi thelwell kirjatkin vaikutti hauskoilta, ainakin noi kuvat on ihania! :D

  VastaaPoista
 47. Mukava vähän erilainen postaus! Itse tykkään lukea todella paljon, ja houkuttelisi tuo anna-julia kontion kirja! (:

  Mutta kiitoksia kirjavinkeistä, täytyy seuraavalla keralla kirjastossa katsella löytyisikö mitään! ;)

  VastaaPoista
 48. Millä teet kaikki banneris blogiin? Ku kattoin sen postauksen miten näytit gimpillä, muttaku yritin tallentaa sen png -muotoo, se ei tallentanu rupes hokee jotai errorii ;(;(;(;(;(

  VastaaPoista
 49. Miten oot saanu tonne sivuun ton instagrammit yms?

  VastaaPoista
 50. Haluisin lukee ton anna-julian kirjan,pitääpä lähtee kirjastosta kattomaan! Itte tykkään lukee tosi paljo Nummelan Ponitalli sarjaa:)

  VastaaPoista
 51. mä oon lukenu noi kaikki kirjat mulla on ne :) kiva ku teet tämmösii postauksia:)

  VastaaPoista
 52. paljon tulee luettua noita heppakirjoja. Vudekalta omana se issikka kirja, pennejä taivaasta, pieni kauhukauppa, se juulin kirja ja syvemmälle satulaan luettuna myös. kaikki ihan loisto opuksia.

  VastaaPoista
 53. Kirjastossa tosivähän käyneenä, en tiiä oikee siitä mtn, mutta miltäköhän hyllyltä toi Juulin ja Kyran kirja löytyy, jos on löytyäkseen/enää hyllyssä

  VastaaPoista
 54. Tosi hyvä blogi!!! :)

  VastaaPoista
 55. moi! Mulla on blogi ja haluisin tietää mitenn sinne pystyy lisäämään kuvia?

  Jos tiia voisit kertoo? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.