Kuvanmuokkauksesta

perjantai 30. tammikuuta 2015

Moikka! Viikon blogihaastena on kuvanmuokkaus ja samassa teemassa tullaan ensi viikolla julkaisemaan postauksia Toimituksen blogissakin. Eli pysykää kuulolla, jos kiinnostaa miten kuvista saa pienillä jutuilla heti paljon kivemman näköisen!

Itse muokkaan ihan aina kuvani, kuva on minun mielestäni oikeastaan poikkeuksetta keskeneräisen ja tylsän näköinen ilman muokkausta. Jos jostain syystä ei halua muokata kuvia niin kannattaa ne ainakin pienentää ennen blogiin lataamista, itse suosin leveyttä 800px tai 640px.

Käytän muokkaamiseen sekä Photoshoppia että Lightroomia, mutta näiden sijaan voi käyttää ilmaista Gimpiäkin. Sitä minäkin ennen käytin, samat jutut kyllä saa tehtyä silläkin. Yleensä otan kuvat RAWina, jolloin alkukäsittelen ne Lightroomissa. Jos haluan tehdä jotain erikoisempaa niin sitten käytän photariakin. Mulla on pieni ongelma näyttöjeni kanssa, yleensä toisella näytöllä kuva näyttää hyvälle ja sitten kun siirrän sen toiselle näytölle niin kaikki onkin ihan huonosti.. En ole millään saanut näitä kalibroitua oikein, joten näillä mennään.. Toivon, että toinen näyttö edes näyttää samalle kuin pitäisi!

Noudatan yleensä aina tiettyä kaava, jonka kaikki kuvat sitten käyvät yksittelen läpi. Aloitan yleensä teräväittömällä kuvan, sitten lisään valoisuutta, talvella korjaan pukipalaneet kohdat pois, laitan kontrastia ja väriä sopivasti. Tämän jälkeen Lighroom pienentää kuvan tallennuksessa automaattisesti, jonka jälkeen saatan avata sen vielä photariin ja säätää värejä vielä vähän lisää. Yleensä tavallisten postausten kuvat menevät pelkästään Lightroomin läpi, mutta esim. kuvapostauksen kuvien värejä saatan säätää pitkäänkin ihan väri kerrallaan.

Alla muutamia esimerkkejä viime aikojen muokkauksista:

Maneesikuvistakin saa helposti valoisat kun vain tietää mitä tekee. Tässä esimerkki pimeän kuvan muuttamisesta valoisaksi. Täällä helppo kikka kuvien muuttamisesta valoisemmaksi gimpillä.

Tästä näkee hyvin sen mistä puhuin aikaisemmin. kuva on valmis vasta muokkauksen jälkeen. Tämän käsittelyyn on käytetty paljon aikaa ja kuvan eri osia on käsitelty erikseen. Kallio vaati enemmän valoa kun tähtitaivas jne. Voisin kai tunnustaa, että lisäsin pari tähteäkin photarilla tuonne taivaalle ;)

 Tässä kuvassa olen peruskäsittelyn lisäksi muuttanut melko paljon taustan väriä. Ehkä vähän luonnoton alkuperäisen rinnalla, mutta mielestäni sopi hyvin tuohon kuvaan.

 Sitten vähän radikaalimpaa muokkausta. Yleensä blogikuvissa en näin paljoo kuvanmuokkauksella huijaa, mutta oli pakko saada tonttuhepat samaan kuvaan. Sehän onnistui helpoiten photoshopilla ;) Ei tainnut kuin yksi ihminen epäillä kuvan aitoutta eli aika hyvin onnistuin!

 Tässä melko tavallinen muokkaus, Kuvan päälle on photarissa isketty curves. Nopeaa ja helppoa, mutta aina kuvat ei näytä kivoille valmiilla sapluunalla muokattuina. Netistä voi siis ainakin photoshoppiin ladata Curveseja, joilla see helposti kivan lopputuloksen.

Miltä teistä näyttää? Ja mitä yleensäkkin olette pitäneet muokkauksistani? Kertokaa teidän kuvanmuokkaustavoistanne omassa haastepostauksessa tai kommentilla.


61 kommenttia

 1. Kiva postaus erot oli tosi näkyvät

  VastaaPoista
 2. Tykkään tosi paljon kattoa näitä eroja, vaikken itse oikeastaan enää bloggaa :)

  VastaaPoista
 3. hyvä postaus tykkäsin paljo! Minkä laista on olla blogaaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En mä osaa kuvailla, ei tämä nyt mitenkään erikoista ole, ihan normaalia :DD

   Poista
 4. Hienoa :) Itse olen samaa mieltä, että kuva on keskeneräinen ilman jälkikäsittelyä. Itsekin muokkaan ihan kaikki kuvat, vaikka ne menee vain kotialbumiin. Mutta on paljon kivempi katsoa valoisia siistejä kuvia kuin harmaita ja noh, tylsiä :D Muokkaaminen on myös tosi mukavaa, omasta mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään muokata kuvia, yleensä huonotkin kuvat saa siinä vaiheessa kivoimmiksi :D

   Poista
 5. Pakko sanoa, että joulun alla kävi mielessä tuon voiton ja lillin kuvan nähdessä että miten ne kaksi seisoo noin nätisti ihan kiinni toisissaan :D

  VastaaPoista
 6. Mieletön tuo tähtitaivas kuva! Voitko vinkata jonkin sivuston, mistä voi turvalisesti ladata photariin noita curveseita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaa myös!

   Poista
  2. http://www.digitalfilmactions.com/photoshop-curves/

   Poista
  3. Oon ladannut just tuolta yllä olevalta sivulta itsekkin :)!

   Poista
 7. Ihania ja hyvin muokattuja kuvia :)
  Mä en oikeastaan muokkaile kuvia kuin silloin tällöin puhelimella koska en hirveästi julkaise kuviani kuin facebookissa yms. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno taito o ottaa kuvia ja vielä muokata ne noin hienon näköiseksi. Kiva postaus♥♥!!:)

  VastaaPoista
 9. Kivoja kuvia, hyvin osaat muokata! :) Ihania nuo joulukuvat ♥

  VastaaPoista
 10. Hienosti oot onnistunut muokkauksessa, etenkin tossa Lillin ja Voiton yhteiskuvassa! En tajunnut yhtään että tuo kuva on muokattu noin radikaalisti. Voisit joskus vaikka tehdä tarkemman postauksen kuvien jälkikäsittelystä:D

  VastaaPoista
 11. Tuo, että kuva näyttää erilaiselta toisella ruudulla, voi johtua ihan ruudun kirkkaudesta. Kuva sitte näyttää jokaiselle ehkä vähän erilaiselta riippuen henkilön näytön kirkkaudesta. Tämmöinen vain tuli itselle mielee, kun varsinkin piirustuksia koneelle siirtäessä tulee tarkisteltua muokkauksen jälkeen, että kuva näyttää hyvältä kaikissa kirkkauksissa..

  VastaaPoista
 12. Tää oli tosi kiva postaus :)
  Mun mieletö on tosi kiva katella eroja muokkattujen ja alkuperäisten kuvien välillä :)
  Mun mielestä osaat muokata kuvista tosi kivijen näköisiä! :)

  VastaaPoista
 13. Mistä näkee kuinka monta lukijaa omalla blogilla on?:) Haluaisin tietää,vaikka luku on luultavastikkin pyöreät nolla.Mutta osaisitkos auttaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bloggerin etusivu

   Poista
  2. Bloggerin etusivu tai lisäät lukija gadgetin sivupalkkiin.

   Poista
 14. MAKSAAKO PHOTOSHOP?Ja en ymmärrä kuinka saan youtubesta musiikkia videooni kun muokkaan moviemakerilla.Autahan Tiiaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksaa. Lataa esim. yotuben musiikkikirjastosta, sielrtä itse ainakin lataan. Mitä tahansa kappaleita ei saa nimittäin ladata ja laittaa omiin videoihin!

   Poista
 15. Muokkaat aina aivan likaa kuvia, feikkiä

  VastaaPoista
 16. http://youtu.be/_i1Jr02VXho
  Lievää kopiointia, katsoppas tuo bloggaajan elämä video, ihan samat jutut kuin teillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko jopa oma video jolle haluat vaan näyttökertoja? : D

   Poista
  2. Eipä oo ei, parin "tutun", jos tutuiksi voi sanoa tytön tekemä video :D

   Poista
  3. Kuka matkii ketä?!? ??? Ku jos katoin oikeen videon Tubesta niin 2 jotai pikku tyttöö on tehny jonku bloggaajan elämä osa1 vuonna 2015 ja eiks Tiian ja Pinjan tekemä video oo tehty vuonna 2013 ?!? Hieman mietityttää xD !?! Jos haluutte tarkastaa asian nii kirjottakaa tubee : "Bloggaajan elämä" ja sieltä tulee Tiian ja Pinjan video ja sit joku muu jonka alkukuvana on jotai 2 tyttöä.... XDXD LOL XDXD

   Poista
  4. No niinpä, tosi järkeä kopioida tiian ja pinjan ideaa.. Sitähän tässä yritin selittää?

   Poista
 17. Sä muokkaat niin hienosti :) ja muokkaus kyllä kannattaa!

  VastaaPoista
 18. Voisitko tehdä taas jonkun kokkaus postauksen tai kerroa esim miten syöt?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah enmä syö mitenkää ihmeellisesti nii ei siitä oikee postausta saa :D

   Poista
  2. Kerro siitä itsetehdystä kahvijuomasta!

   Poista
 19. Moi! Oletko koskaan suorittanut mitään hevosmerkkejä? Mä suoritan just tänään (Lauantaina 31.1 ) Hoito 1 kokeen :) Sen jälkeen saan ratsastuskoulultani hoitoponin ... Jos saan sen minkä haluan niin se olisi Helmi ja Helmi on itsepäinen shetlanninponi ♡ ja kukaan muu ei tykkää Helmistä ☺ Hyvää tulevaa viikkoa sulle :) -AAda

  VastaaPoista
 20. Millon sulla on synttärit? ��

  VastaaPoista
 21. Milloin oot aloittanu bloggauksen? Näitä kuvia on tosi kiva kattoo, ja sain itekkin pari hyvää vinkkiä näistä! :)

  VastaaPoista
 22. Heei eipäs huijailla! :D No mutta saattais se olla aika vaikeeta jos yrittäis saada hyvää kuvaa noin lähekkäin seisovista hepoista. Kuitenkin alkais kiusaamaan toisiaan :D Vaikka ite kyllä uskoin että tuota kuvaa ei oo silleen muokattu. Kivoja vinkkejä, pitää kokeilla millaisia kuvia sitä saa aikaan kun sain just uuden järkkärin ja mutamia kuvia on tullut jo napsittua. Osaatko sanoa miten saa hyviä kuvia pimeässä esim. raketeista? Pitääkö laittaa asetuksista joku juttu? (Saattaa olla aika vaikea selittää mutta kusyin vaan jos osaisit jotenkin neuvoa..)

  VastaaPoista
 23. Jos osallistuu blogitallin blogihaasteeseen, miten saa tieää jos on voittanu? Ilmotetaanko siitä sähköpostiin? Ja jos oma postaus on nostettu blogitallin etusivulle, saako sen tietää ainoastaan seuraamalla etusivua? Kiitos jos vastaat, oon nimittäi ite osallistunu ja mietityttää toi :)

  viljanelama.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Siitä kai ilmoitetaan sähköpostiin. Itse ainakin olen ymmärtänyt näin. Tosi kiva postaus. Olisi kiva jos tekisit postauksen, jossa olisi kuvia jotka ei ole muokattuja:)
   Koska se ruusuke postaus on tulossa?

   Poista
 24. Onko sulle tullut enää ilkeitä kommenntteja sen jälkeen kun otit kommenttien valvonnan käyttöön? Ja kiva ohjepostaus auttoi kyllä paljon :)

  VastaaPoista
 25. Oonkin aina miettinyt kun sama kamera mutta ihan erillaisia kuvia XD

  VastaaPoista
 26. Kunka pitkä oot? Voitto ja Lilli on söpöjä ihania voitto ja Lilli te teette niin hyviä videopostausksen‼

  VastaaPoista
 27. Mikä photari sulla on? :)

  VastaaPoista
 28. Tosi hyvä postaus!:D

  VastaaPoista
 29. Sinun ottamat kuvat ovat kuin ammattilaisen ottamia, ja muokkaat ne todella hyvin.
  Silloin kun luin sen joulupostauksen jossa oli noita heppohen tonttu kuvia en huomannut muokkauksestasi yhtään mitään. Tosi aitoja! :)
  Kuinka monena päivänä käyt Voiton kanssa valmennuksissa?
  Muuten, videosi ovat todella mielenkiintoisia, ja ne jaksaa aina katsoa loppuun asti!
  Jatka samalla lailla! ;)

  VastaaPoista
 30. Onko tubessa ikäräjää?Jos on nii mikä?

  VastaaPoista
 31. Tarviiko olla google tili jos alkaa tekeen tubeen videoita?Ja jos tarvii nii HÄH!!?? Sillä google tilin ikäraja on 18 v. ja jos tubeen voi alkaa tehä videoit 13v. nii en tajuu.

  VastaaPoista
 32. Tosi hyvin näkyy erot! Ja aika hyvä kun sait noi yhdistettyä!
  iloasuutaalla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 33. Mukava postaus lisää tälläsiä ennen-jälkeen kuvia!! :'))

  VastaaPoista
 34. Viimeinen kuva oli mielestäni parempi ennen, eli tummempana. Muuten todella paljon hienompia nuo jälkeen-kuvat! Mukava postaus

  VastaaPoista
 35. Nuo heppakuvat ovat parempia muokkauksen jälkeen, mutta joskus muokkaukset kyllä menee yli. Esimerkiksi nuo kaksi ensimmäistä kuvaa oli huomattavasti paremmat ennnen muokkausta :)

  VastaaPoista
 36. Tulivain mieleen, kun teet bannereita ja rajaat/leikkaat kuvia, niin ''croppaatko'' ne vai käytätkö layer maskia?

  VastaaPoista
 37. tosi henoja kuvia ja erot näkyy tosi hyvin. vaikka yleensä kuvia voi heltosti "ylimuokata" nää kuvat ei oo ky yhtään ylimuokjattuja vaan sopivasti muokattuja:)

  VastaaPoista
 38. Miten olet saanut tuonne lifestyle blogiin tunnisteisiin nuo kuvat? Toivottavasti vastaat ja ymmärrät mitä tarkoitan!:)

  VastaaPoista
 39. minkä oot muuten kokenut autolla ajamisessa vaikeimmaksi, entä helpoimmaksi? : D ihan mielenkiinnosta kysyn, iteki sain kortin tossa pari vuotta sitten (:

  VastaaPoista
 40. Voisitko antaa gimpillä kuvan muokkaus ohjeita?
  Kiit

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.