Blogipohdintaa ja kisapostaus

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015


Sain viime postaukseen paljon palautetta, siitä kuinka blogi on mennyt huonompaan suuntaan. Kuinka postauksia tulee liian harvoin ja kuinka postaukset toistavat itseään. Kaikki palaute oli minusta ihan totta, mutta silti tuntui ikävälle saada sitä. Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että tätä touhua ei vain voi jaksaa ilman pientä hölläystä välillä. Eihän kukaan työskentelen vuosia putkeen seitsemänä päivänä viikossa?!

Katsoin juuri postausarkistoa. Olen viimeksi vuoden 2011 maaliskuussa lomaillut kunnolla. Sen jälkeen olen kirjoittanut kolmen vuoden ajan 15-25 postausta kuukaudessa, kunnes tänä vuonna olen hidastanut tahtia reiluun kymmeneen postaukseen kuukaudessa. Alkuvuoden selittelin hiljaisempaa postaustahtia koulukiireillä ja sillä, ettei pimeässä saa kivoja kuvia. Oikea syy taitaa kuitenkin olla pieni kyllästyminen.

Kuulumisia on kiva kertoa, jos on hyvää kuvamateriaalia ja videoita - niin ja aikaa. Ennen revin ajan jostain muualta, kavereiden kanssa hengailusta, koulujuttujen tekemisestä, nukkumisesta tai vaikka sarjojen katselusta. Kyllästymisen huomaa siitä, että sitä aikaa ei tule otettua muusta pois blogin vuoksi. Blogin ääreen tulee istuttua silloin, kun ei ole oikeasti mitään muuta hommaa.

Miten tästä sitten jatketaan? En aio pitää mitään erityistä taukoa, kirjoittelen silloin kun huvittaa ja silloin kun on materiaalia. Eiköhän se postaustahti ja innostus tästä palaile itsestään. Tosin syksyn ylioppilaskirjoitusten takia voisi innostus vaikka pysyäkkin poissa ja siirtyä sinne koulukirjojen pariin ;)


Jottei materiaali homehtuisi kansioon, kirjoittelen teille nyt viime viikonlopun epäonnistuneista kisoista. Meillä oli tässä ihan lähellä oman seuran vähän isommat kaksipäiväiset kisat. Ei kaverin rippijuhlien takia päästy, kun sunnuntaina, joka oli kyllä harmi. Olisi ollut kiva hypätä kahtena päivänä! Sunnuntaina luokkina toimivat 95cm ja 105cm, jännitin etukäteen vähän kuinka iso tuo 105cm tulee olemaan. Ihan turhaa panikoin, sillä eihän se tuntunut yhtään metriä isommalta!

Voitto oli todella laiska verkassa ja sain ihan oikeasti potkia sitä eteen. Se tosin vain örisi mulle protestiksi... Tämän myötä päätettiin lyhentää laidun aika takaisin yhteen ruokintaväliin, sillä se oli rokotusloman takia päässyt vähän venähtämään. Ja laidunhan perinteisesti löysistyttää. Yritin kuitenkin parhaani mukaan saada hevosen liikkumaan ja ihan hyvin sen sitten sainkin pohkeen eteen, vaikkei meno todellakaan ollut sellaista kuten yleensä kisoissa. Verkassa hypyt onnistuivat tosi kivasti, etäisyydet osuivat hyvin kohdalleen!

Radalle mennessä muistelin kaikkia viime aikojen ohjeita, ei ulko-ohjaa, hyvä laukka, lyhyet ohjat... Ensimmäinen este ylittyi kivasti, kuten myös seuraavakin. Siitä pitkä yli 30 metrin linja okserille, jolle tulin vähän lähelle. Sitten radan ainoa suhteutettu, joka oli muistaakseni oikeasti seitsemän laukan väli, mutta mä ratsastin sen ihan superhuonosti... Tulin linjalle sisälle hyvin, mutta en tehnyt välissä mitään! Väli olisi ollutkin meille ihan hyvä kahdeksan, mutta en ajatellut mitään ja yritin tuupata Voittoa seitsemään laukkaan. Todella ärsyttävä moka, josta seurasi sitten tietysti kielto. Uusi lähestyminen onnistui hyvin ja este ylittyi helposti, seuraavalle okserille oli melko pitkä matka ja ajauduttiin hiukan pohjaan. Kaareva pystyltä sarjalle sujui myös hyvin ja meidän rata päättyikin siihen.

Radan jälkeen oli ihan jees fiilis. Kaikki muu sujui hyvin, paitsi se yksi ainoa lähestyminen. Menin onneksi ihan luokan lopussa, sillä olin seuraavassa luokassa ihan alussa. Voittoa ei tarvinnut laittaa ollenkaan välissä pois, vaan se sai seisoskella ja kävellä varjossa 105cm luokan radan kävelyn ajan.
105cm rataan verryttelin tehden paljon siirtymisiä ja yrittäen saada Voitto vieläkin paremmin pohkeen eteen, hypyt onnistuivat jälleen ihan hyvin ja radalle lähdin hyvällä fiiliksellä. Ykkönen oli sama ja sain siihen jälleen kivan lähestymisen. Seuraavakin este oli sama kun edellisessä, mutta nyt kyllä mokasin sen ihan täysin... En tiedä miten se vanha ongelma tuli taas esiin ja ratsastin oikeasti erittäin huonosti ja rumasti esteelle. Voitto sitten luonnollisesti kielsi. Uudella lähestymisellä sitten yli ja rata jatkui hyvin kunnes mokasin kutosella uudestaan. Tähän en ratsastanut niin räikeästi väärin kun edelliselle kiellolle, mutta silti vähän huonosti. Suoristaminen jäi ehkä hiukan vajaaksi, jonka lisäksi oltiin tulossa vähän lähelle. Videolta katsoin hidastuksen monta kertaa ja näytti sille, että Voitto olisi kyllä voinut päästä esteestä yli, mutta kielsi nyt vaan vähän herkästi mun aikaisempien mokien takia. Tiedä sitten. Tuloksena oli siis kauden ensimmäinen hylky.

Kotiin ei kovin hyvillä fiiliksillä lähdetty. Kisat ja treenit ovat nyt sujuneet kivasti, kieltely on jäänyt ja en edes muista milloin viimeksi oltaisi otettu kolme kieltoa yhden hyppykerran aikana. Joten onhan tämä huono suoritus. Radat menivät ihan hyvin ilman noita virheitä, jokaisesta virheestä vaan tällä kertaa seurasi kielto.

Mun hermo ei vaan tahdo pitää kisoissa, vaikken mikään jännittäjä olekaan. Silti tuolla en jotenkin pääse sellaiseen fiiliksen ja tilaan, mitä treeneissä. Sähellän, vanhat virheet tulee pinnalle jne. Sain Terhiltä illalla kivan tsemppiviestin ja eihän tässä nyt muu auta kun treenata lisää nimenomaan kisoissa. Ne hermot kun ei kotona treenaamalla pysy kurissa, vaan toistoja tarvitaan nimenomaan sieltä kisaradalta. Harmillisesti lähialueella ei nyt oikein meille sopivia pikkukisoja ole :/

146 kommenttia

 1. moi! hyvä postaus!:)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja ymmärän kyllä jos innostusta ei aina riitä kirjoitteluun, koska elämässä on paljon muutakin tekemistä ;). Ite oon alkanu lukemaan sun blogia vasta hiljattain mut tykkään kovasti eikä välillä hiljaiselo haittaa yhtään. :D

  VastaaPoista
 3. Itse pidän kovasti blogistasi, postaisit sitten enemmän tai vähemmän. Mutta nyt kun tämä uusi blogitalliin videosarja tulee niin voit ehkä niitä tänne laittaa? :) Ehkä jotain pientä videota tai toivekuva-postaus? Ne kun ovat aika suosittuja ja muutenkin mielenkiintoisia :)

  VastaaPoista
 4. Itse en ymmärrä ihmisiä jotka ns. "kehtaa" valittaa toisten blogien sisällöstä.
  Siis tämä on HENKILÖKOHTAINEN blogi, jota luetaan _ilmaiseksi_ ja _vapaaehtoisesti_.
  Sinä et ole kenellekään velkaa mitään, saat kirjoittaa niin usein tai harvoin haluat, mistä haluat, ilman että sinun tarvitsee kenellekään selitellä tai anteeksipyydellä.

  Ymmärtäisin jos tämä olisi joku lehti jonka maksavat tilaajat närkästyvät kun numeroita ei ala kuulua tai aiheet muuttuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni täällä ei ole kukaan valittanut, paitsi yksi henkilö, sekin tämän postauksen kommenteissa. Kun luin edellisen postaukset ns. ''negatiivista'' palautetta, niin ne oli ihan asiallisesti kirjoittettu!

   Poista
 5. Mukava postaus. :)

  On aivan totta, että etenkin nuorempien lukijoiden on vaikeampi käsittää sitä, miten paljon vastuuta ja aikaa menee kaikkeen muuhun kuin vain bloggailuun. Elämässä on niin paljon enemmän asioita tärkeysjärjestyksessä ennen blogia. Koulu, työt, koti, harrastukset, kumppani... Täytyy nostaa sulle hattua, että jaksat kaikkien koulukiireiden ja muiden keskellä vielä blogata näinkin tiuhaan tahtiin. Itse olen omaa koira-blogiani päivittänyt viimeksi helmikuussa 2014... :D On vaan niin paljon nopeampaa ja helpompaa lykätä kuulumiset Facebookiin.

  Tsemppiä teille tulevaisuuteen. :)

  VastaaPoista
 6. On ainakin mun mielestä ymmärrettävää jossei kokoajan jaksa, sillon voi oikeesti ottaa taukoa, eiköhän täällä odoteta. :-) Musta postauksien laatu ei oo huonontunut, oot vaan itse kasvanut varmasti siitä hassuttelusta yli. Jatka samaan malliin ja pidä taukoa jos siltä tuntuu!!

  VastaaPoista
 7. Aivan sama, kuinka usein niitä postauksia tulee. Niiden SISÄLTÖ ratkaisee. Eikä kukaan jaksa lukea kymmentä postausta peräkkäin, jossa selitetään samaa asiaa. Vähennä vaikka yhteen postaukseen kuukaudessa, mutta parantaisit edes sisältöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No millä tavalla sisältö sit on huonompaa kun ennen?

   Poista
  2. Minä ainakin kaipaisin (kuten moni muukin taisi sanoa) postauksia ihan siitä teidän perustreenailusta, sellaisia postauksia oli ennen enemmän. Tottakai kisapostauksia on aina kiva lukea, mutta ne arkiset postaukset jotenkin hukkuvat, niitä ei enää edes muista. Minusta sisältö on ihan yhtä laadukasta kuin ennenkin, siis postauksissa on kivat kuvat ja teksti on laadukasta. Mutta se monipuolisuus postauksissa on jotenkin kadonnut.

   Itse en juurikaan "valita" bloggaajille tai juurikaan kommentoi tällä tavalla. Bloggaaja ei ole velvollinen millään tapaa ja saa harrastaa niinkuin tahtoo. Ymmärrän myös, että aina materiaalia ei ole tai kirjoittaminen ei inspiroi ja se on ihan ok. Teki vain mieli nyt kantaa korteni kekoon, kun aihe oli osuva.

   Mutta kiitos Tiia mukavista bloggauksista, itse ainakin jatkan lukemista ihan samaan tapaan kuin ennenkin :)

   Vinkkinä muille lukijoille, että kannattaa haalia lukulistalle mahdollisimman paljon itseä kiinnostavia blogeja, tällöin harva postaustahtikaan ei haittaa, kun joku postaa kuitenkin! :)

   Poista
  3. Arkitreenipostaukset taitaa kyllä jäädä nyt hetkeksi, kun Pinjalla meni käsi eikä hän näin ollen voi kuvata ollenkaan :/ Katsotaan jos saisin jonkun kaverin joku päivä kentän laidale kuvaamaan, kun ratsujakin on nyt kaksin kappalein.

   Tuo viimeinen vinkki oli muuten hyvä, itselläkin satoja blogeja listalla, jolloin aina joku postaa!

   Poista
 8. Mua ei haittaa vaika et postaa enää niin useesti.kunhan et lopeta bloggaamista

  VastaaPoista
 9. Miks kaikki nyt ymmärsi tän silleen että kaikki ketkä kommentoi jotain sun blogista edelliseen postaukseen, haluisi että tulee joka päivä postausta? :D Ei ne ihmiset varmaan sitä tarkoittaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät varmasti tarkoittaneet, mutta silti toivoivat aktiivisempaa postaustahtia :)

   Poista
 10. Pieksämäellä on ensi lauantaina 2-tason estekisat, ootko menossa sinne?

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä voisit vaikka ilmoittaa että nyt ei postauksia tule vähään aikaan tai niin usein kun pidät taukoa. Sitten ei tulisi niitä kommentteja jossa ihmetellään mikset postaa. Mun mielestä postausten taso on myös laskenut.

  VastaaPoista
 12. Tarkoitit varmaan "ei sisäohjaa" :D

  VastaaPoista
 13. ''ei ulko-ohjaa'' ? mä oon käsittäny näitten sun postauksien perusteella että nimenomaan sitä ulko-ohjaa ja ulkoapuja ja vähemmän sitä sisäohjaa? :D oon voinu toki käsittää väärinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoin väärin, juurikin tarkotin ei sisäohjaa..:)

   Poista
 14. Ei mua haittaa vaikka postauksia tulee vähän harvemmin koska silloin kuin niitä tulee ne on tosi hyviä ja sitten seuraan myös siskojesi blogeja niin yhteensä postauksia tulee ihan sopivasti:)<3<3

  VastaaPoista
 15. Ei mua haittaa vaikka postauksia tulee vähän harvemmin koska seuraan myös siskojesi blogeja niin yhteensä postauksia tulee ihan sopivasti

  VastaaPoista
 16. Sun postaustahti on vielä ihan hyvä, vaikka toki harva postaustahti johtaa siihen, etteivät asiat tavoita lukijaa reaaliajassa, mikä on ehkä lukijalle vähän tylsä juttu - ongelmaa tosin ei välttämättä poistaisi edes postaustahdin nopeuttaminen. Harva postaustahti on mun mielestä johtanut myös vähän siihen, että viime aikoina sun postaukset on olleet lähinnä kisoista ja valmennuksista ja tavallaan se tavallinen arki on jäänyt taustalle, kun sitä on näkynyt vain pienissä, lyhyissä kuvapostauksissa. Ainakin siltä musta on lukijana tuntunut - en edes muistanut pesupäiväpostausta ennenkuin kävin katsomassa arkistosta, jotenkin se on jäänyt muiden varjoon ollessaan jotenkin kovin pikaisen tuntuinen. Toivottavasti sun bloggausinto palaa ja pystyt jatkamaan blogin kanssa kirjoitusten ohellakin, ootte Voiton kanssa kiva pari seurata :)

  VastaaPoista
 17. Hei! Aloin tässä yhtäkkiä miettimään, mistä sun blogissa olis oikeasti kiva kuulla. Pystyisitkö kirjoittamaan jotain sun ja Voiton suhteesta, kun teidän tie on kuitenkin ollut hetkittäin aika kivikkoinenkin? Mua ainakin kiinostaisi kuulla, mistä ammensit voimaa sillon kun tuntui vain tulevan hylky hylyn perään ja tekikö joskus vain mieli luovuttaa tai vaihtaa hevosta. Haluaisin kuulla, miksi Voitto on juuri se hevonen sulle ja millaista on ollut tehdä töitä yhdessä sen kanssa näiden vuosien ajan! Toivottavasti sait idean päästä kiinni, etkä saanut mitään väärää kuvaa, ihailen nimittäin juuri sitä, kuinka olet tehnyt töitä Voiton kanssa ja käyt yhä uudelleen kisoissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ihan mielettömän hyvä idea, jotain uutta vaihteeksi. Mielellään varmasti monikin lukisi tälläistä.

   Poista
 18. Ymärrän paremmin kuin hyvin ettet jaksa tehdä postauksia itellä on sama ongelma oman blogini kanssa. Samalla vähä ärsyttää kun ei oo ketään kuka lukee blogia :( ongelmia riittää! Olen laittanut pinjalle sähköpostin mutta ei vastaa :(

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä sun blogi ei oo menossa huononpaan suuntaan vaan just parempaan. Ja mä ainakin ymmärrän että ei aina ole aikaa istua tietokoneen äärelä miettimässä että mitä kirjoittelisi blogi postauksiin. Mut oli kiva postaus, itse tykkään lueskella näitä kisapostauksia paljon. Tuli tässä muuten mieleen että paljon Voitto maksoi? Oliko se jo koulutettu kun se tuli teille vai koulutitko itse sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia on sanonut ettei Voiton hinta kuulu blogiin. Ja Voitto oli valmiiksi koulutettu ja on hypännnyt Backlundin Sannan kanssa 120cm luokkia.

   Poista
  2. Kiva kuulla tälläistäkin :) Voiton hintaa en kerro ja Liisan kommenttia korjaan, ettei Sanna ole Voitolla kisannut, vaikka Voitto heiltä onkin.

   Poista
 20. Hei Tiia!
  Sinulla on uskomattoman hieno blogi ja blogiportaali. Olet tehnyt paljon töitä niiden eteen näiden vuosien aikana ja varmasti tuleekin hetkiä jolloin vähän kyllästyy ja ei niin huvittaisi. Kuten sen itse sanoitkin, eihän kukaan jaksa töissäkään ilman kesälomaa. Minun silmissäni blogisi taso on pikemminkin noussut ja kasvanut, kuten sinäkin. Itse en niin välitä videopostauksista, kuvat ja analyyttinen teksti ratsastuksista ovat sitä parasta antia. Olen sinua hieman vanhempi ja tiedän, että tässä elämänvaiheessa on muutkin asiat mielessä kuin hepat ja blogi, ja se on sinullekkin sallittu, niinkuin kaikille muillekkin. Lukijoidenkin tulisi tajuta, että teet tätä lähes ilmaiseksi kaikkien meidän muiden iloksi. Ja hyvin teetkin :) Palautettahan toki saa ja pitää laittaa, mutta luulenpa, että nämä useampien postausten kinuajat ovat pikkytyttöjä, jotka eivät itse ehkä tajua, että sinulla on muutakin elämää kuin tämä blogi.
  Jos esittäisin postaustoiveita, niin olisi kiva, jos toisit sitä normaaliakin arkea välillä esille. Vaikka vaan kuvia hepoista laitumella tai kotikentällä hölkyttelyä. :)
  Ihanaa kesänjatkoa sinulle ja Voitolle! Tsemppiä treeniin ja kisoihin, vaikka nyt tuli hylky, niin ensikerralla tilanne on varmasti jo toinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn niin tämän kommentin alkupätkään! Tullut lueskeltua portaalien myötä sun blogia, joskus pikkuisena oon ollut innokaskin heppailija, nykyään sitten jo aivan ulapalla :D

   Poista
  2. "Palautettahan toki saa ja pitää laittaa, mutta luulenpa, että nämä useampien postausten kinuajat ovat pikkytyttöjä, jotka eivät itse ehkä tajua, että sinulla on muutakin elämää kuin tämä blogi." Oon kyllä tän virkkeen kanssa täysin samaa mieltä! Oikeasti, Tiialla on tällä hetkellä tosi paljon tehtävää, kaksi blogia, blogiportaalihommat, hevoset (+ tällä hetkellä yksi ns. ylimääräinen), syksyllä häämöttävät yo-kirjoitukset, kotityöt, kaverisuhteet ja siihen päälle pitäisi olla varmasti vielä sitä omaa aikaakin!

   Olis kiva nähä miten superlaadukasta blogia nämä "blogintasoonlaskenut-anonyymit" samanlaisessa tilanteessa pitäisivät pystyssä ;)

   Poista
  3. Itse kirjoitin viime postaukseen kommentin "blogintasonlaskeutumisesta", pointtini ei ollut se, että postauksia pitäisi tulla joka päivä ja Tiian pitäisi karsia blogin takia omaa vapaa-aikaansa. Ei, ei, ei. Annoin mielestäni rakentavan kommentin, jonka tarkoitus ei ollut loukata tai painostaa Tiia tekemään postauksia, jos halu/aika ei siihen riitä. Vaikka postauksia tulisi harvemmin, toivoisin niihin jotain uutta ja kiinnostavaa. Mun mielestä kuvat, tekstit ja videot ovat kuitenkin pysyneet todella hyvinä, vaikka postaustahti ei olekkaan niin aktiivinen :)
   (En ole myöskään pikkulapsi, joka ei tajua, että ihmisillä on omaakin vapaa-aikaa) ;)

   Poista
  4. Sama, kirjoitin mielestäni edelliseen postaukseen ihan asiallisesti oman mielipiteeni tän hetkisestä blogin tasosta :) Luulisi teidän ''isompien'' huomaavan mikä ero on asiallisen ja asiattoman mielipiteen välillä.

   Poista
  5. Mutta mietin miksi haalia niin paljon asioita itselleen, jos tiedostaa että aika ei riitä, sitten olisi voinut jättää toisen bloin ja blogiportaalin. Ja voisit kertoa sinne sun lifestyle blogiinkin että aikaa ei ole, tuntuu että kasaat tänne aina kaikki ei ole aikaa postaukset :) ajattele välillä mille meistä tuntuu ja juuri tuo kesällä on enemmän aikaa kirjoitella, älä lupaile 😌, kysyppäs vaikka lukijoiltasi jotain postausideoita niin ehkä inspiroidut ja saat motivaatiota kirjoittamiseen! ☺️

   Poista
 21. Mun mielestä sun blogi on tosi hyvä ja paras mun lukemista blogeista:)mut tykkään lukee myös muittenkin blogeja mut tarkistan aina ensinmäisenä sun blogin jos vaikka on sattunut tuleen uus postaus,eikä mun mielestä sisältö oo huonontunut mut jotkut voi olla eri mieltä.ja ymmärrän että sä haluut myös nauttia lämpimistä päivistä niin se on oikein:)

  VastaaPoista
 22. Olen suuri tämän blogin suuri fani ja olen tyytyväinen jos blogiin tulee pari kertaa viikossa postauksia. :)

  VastaaPoista
 23. Ikävää lukea lähes aina juttuja huonosti menneistä kisoista. Jos kerta isommat luokat eivät vain suju, niin miksi ihmeessä ette hyppää pienempiä ? En halua arvostella, kysyn ihan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, näähän oli ekat kisat mitkä meni nyt näin huonosti? Kai kaikki joskus mokailee:) Jos tämä ei nyt jää tähän yhteen epäonnistumiseen niin sitten pitää laskea, mutta enmä muuten ala taas 80cm hyppäämään kun se on niin helppo!

   Poista
  2. Miksi Tiian pitäisi heti luovuttaa kun yhdet kisat menee huonosti? Takana on kuitenkin useampia onnistuneita kisaratoja ja onnistuneita treenejä?

   Poista
 24. Sehän on täysin sun päätös että milloin teet ja minkälaisia postauksia!! Arvostan rehellisyyttäs sanoa että et jaksa oikeen enää postailla!!
  Harmi että kisat meni huonost! Mulla meni kanssa Nyt viikonloppuna huonosti kun tuli kaks hylättyä rataa!! :(

  VastaaPoista
 25. Pakko heittää kommenttia vähän. Tää postaus oli kiva, oot tosi hyvä bloggaaja mut se on totta, että "kaventunu" se skaala mistä bloggaat. Eli siis sulla on edelleenkin hyvää tekstiä ja hyviä kuvia ja sekään ei haittaa, vaikka tahti vähän hiastuiskin. Mutta ehkä toivoisin vähän enemmän erilaisia postauksia, esim välillä vaikka Voiton varusteista tai ylipäätänsä semmosia postauksia missä tarkennutaan johonkin asiaan esim. Vaikka Voiton laukka, kuin on kehittynyt ja mitä on kehitettävää. Se tuntuis mukavalta vaihtelulta näihin kisa ja valkka postauksiin. Tätä mieltä oon ite ja luulen, että ainakin osa myös tarkotti osittain samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miksi niistä samoista varusteista pitäisi tulla miljoona postausta? ei samoista suitsista ja satuloista yms. voi kirjoittaa miljoonaa erilaista ja mielenkiintoista postausta...

   Poista
  2. Varusteista löytyy videot Erikoispostaukset -osiolta, tuolta ylhäältä :) Tuskin on ehtinyt kertymään mitään uutta.

   Poista
  3. Niin löytyykin. Tuo oli vain esimerkki.

   Poista
 26. älä nosta rimaa kisoissa, ennekuin pystyt ratsastamaan myös kilpailutilanteessa samallalailla kuin treeneissä:-) teillä on mennyt nyt hyvin ja kyllä se siitä, kun saatte rutiinia! Tsemppiä.

  VastaaPoista
 27. Itse ainakin olen ajatellut että postaisit kesällä enemmän, kun on loma. Mutta ilmeisesti niitä auringon palvolijia löytyy jotka vaan löhöää auringossa... Vuonna 2013 postasit hyvin ja teit ihanasti videoja ja aloin silloin tätä lukemaan. Mutta niih, joskus ihmiset saattaa ahmia liikaa hommia ja sitten joku jää vähemmälle.......... krhm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh, täällä on puhuttu paljon siitä, etteikö muka saisi antaa mitään kritiikkiä ja negatiivista palautetta, mutta sillä ja asiattomuuksilla on joskus hiuksen hieno ero... Tässä on kyllä eroa jo vähän enemmänkin! Voi herran jestas tätä menoa, hirveä syyllistäminen käynnissä, realistisuus on näköjään poistunut keskustelusta :D

   Poista
  2. voi olla lomaa koulusta, mutta silti hoidettavana muut velvollisuudet. mä luulen että osa joka täällä kommentoi on oikeasti vielä peruskoulussa, jolloin kesäisin tosiaan ei ollut mitään velvollisuuksia, korkeintaan vähäiset kotityöt..

   Poista
 28. Hei tsemppiä Tiia kisoihin ja kesään muutenkin, keep it up! Näillä keleillä löytyy varmaan sata bloggaamista mielekkäämpää ajanvietettä, vielä kun palaute on välillä vähän kyseenalaista. :D Samaa on ilmassa mullakin - eipä tästä puuhasta kannata ainakaan mitään taakkaa itselleen tehdä, tämänhän pitäisi olla kivaa ja ennen kaikkea omaehtoista.

  VastaaPoista
 29. Panostat nyt siihen kouluun ja muuhun kivaan olemiseen :) sulla on kuitenkin hyvä blogi johon olet panostanut tosi paljon aikaisemmin ! Muut asiat on kuitenkin tärkeämpiä kuin tää blogi. Postailet kun siltä tuntuu eikä kenelläkään mulla pitäisi siihen olla sanomista :) terveisin kevän ylioppilas. Tsemppiä kirjoituksiin

  VastaaPoista
 30. Kaikki mokailee välillä, se kuuluu ratsastukseen ja muutenkin urheiluun:) Tsemppiä treeneihin! Ja jos tuntuu että blogi stressaa, pidä ihmeessä taukoa, kyllä me jaksetaan odottaa<3 Haleja!

  VastaaPoista
 31. Tsemppii kisoihin ja treeneihin :) tietty mäki odotan aina että millon uutta postausta tulee, mutta ei se mun maailmaa kaada..enkä tosiaan tuu siitä sulle valittaa koska saat itse postata kun haluat. :)

  VastaaPoista
 32. Ihmiset ehkä odottavat postauksia, koska olet varmaan kirjoittanut että kesällä on aikaa postata ja tehdä videoita. Sitten kun postauksia ei tulekaan niin voihan siinä ihmiset ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varsinkin kun et ilmoitellut missään, että ei tule postauksia pariin, kolmeen päivään.

   Poista
  2. No nyt on pakko ihmetellä että eikö teillä muuta tekemistä ole kuin kytätä ja laskea päiviä tiian postausten välissä? Haloo kolme päivää ei ole mikään ilmoitusasia :D kolme päivää, oletteko tosissanne? Sitten ymmärtäisin jos toia pitäisi yli kahden viikon tauon mutta että kolmesta päivästä pitäisi oikein ilmoittaa? Kyllä on näköjään vaikea ihmisiä miellyttää jos ei muutamaa päivääkään malteta :D

   Poista
 33. Seurusteletko vielä Joonaksen kanssa? Et? :(

  VastaaPoista
 34. Olin katsomassa noita kisoja ja mielestäni etenkin alkuradat meni katsojan näkökulmasta hyvin :)

  VastaaPoista
 35. onko pakko kisata kun et selvästi tykkää siitä? :( itse rakastan kisoissa oloa, kilpailen menestyen 120 cm tasolla. ei tunnu reilulta että et pääse kisoissa hyvään fiilikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. missä tiia on sanonut ettei tykkää kisaamisesta? ei kukaan sitä pakota kisaamaan, ihan vapaaehtoisesti se siellä menee :DD

   Poista
  2. Miksen tykkäisi siitä? En tietenkään kisaisi, jos en tykkäisi :D

   Poista
 36. hei! Aiheesta poikkeavaa, sinullahan taitaa olla olympus pen epm2 kamera? niin myäs minulla ja kysyisin neuvoa mitä pitäisi tehdä, olin ottamassa kuvaa ja sitten yhtäkkiä näyttö meni vaan mustaksi ja ei enään lähtenyt päälle? onko jotain tehtävissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän akku ole loppu? En tiedä mitä voisi tehdä, vie se jonnekkin huoltoon tai laita olympukselle viestiä :)

   Poista
 37. En halua ottaa ilkeä, mutta kysyn kuitenkin. Mitä tarkoittaa, että nämä olivat ekat huonosti menneet kisat pitkään aikaan? Eihän teille ole tullut sijoituksia eikä voittoja aikoihin. Onko hyvin mennyt kisat jos on puolenvälin tietämillä tulosluettelossa? Ihailen sinua, jos tyydyt tuohon tasoon. Itse lähden aina kilpailuun voittamaan ja sijoitus on lohtusija. Hyvää kesää. Sinulla on mukava blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi kaikkien täytyy kilpailla verenmaku suussa ja vain siitä ykkössijasta? Eikö se ole parannusta siitä, että tyylin 8/10 radasta päättyi hylkäämiseen kieltojen takia, jos on edes siellä puolenvälin tietämillä tulosluettelossa? Jokaisessa kilpailussa on aina niitä jotka "häviävät" ja ihmisen on myös hyvä oppia häviämään. Mun mielestä se, miten käsittelee häviön, kertoo ihmisestä kilpailijana ja muutenkin kuin se, miten usein voittaa tai miten sen tuo esille.. Mitä muutenkaan lähdet tavoittelemaan kommentilla, jossa alussa sanot nuo klassiset "en halua olla ilkeä mutta" ja sitten vain selvästi haluat tuottaa pahan mielen ja sitten lopuksi yrität muka pelastaa kommenttisi jollain mitättömällä "kehulla"?

   Mä oon itse kärsinyt syömishäiriön mukanaan tuomasta perfektionismista liiankin pitkään, ja voin kertoa että ei se ns. kaiken voittaminenkaan niin hienoa ole.. Käy loppujen lopuksi todella raskaaksi sekä itselle että ympäristölle. Tässä tilanteessa täytyy muistaa myös se, että ollaan tekemisissä elävän olennon kanssa, jolla on myös oma tahto. Tiialle Voitto on muutakin kuin pelkkä urheilu- ja kilpailuväline, mikä on hienoa..

   Poista
  2. Eihän meille ole tullut Voiton kanssa ikinä voittoja, sijoituksia joskus. Joten kyllä tämä alkaa meidän tasoista taas olla. Voiton kanssa en koskaan ole voitosta ratsastanyt, joskus sijoista. Tälläiset tavoitteet on niin ratsukkokohtaisia, itse olin tuollainen kun kisasin Lillillä. Sen kanssa tuollaiset tavoitteet olivat realistisia ja kotiin tuomisena olikin oikeastaan ihan aina ruusuke tai pari.

   Voiton kanssa tilanne kuitenkin muuttui, sen kanssa on ollut lähinnä selviytymistä. Pikkuhiljaa on voinut ratsastaa hiukan aikaakin, mutta lähinnä tavoitteena on se puhdas rata. En kilpaile tavoitteellisesti, joten ei minun ole mikään pakko voittaa tai sijoittua :)

   Poista
 38. Kannattaa ottaa lukijoiden kommentit positiivisena esimerkkinä, kirjoitat kuitenkin blogia lukijoiden takia. Yleensä "asiakkailta" eli tässä tilanteessa lukijoilta saa parhaat ideat ja jos saat kritiikkiä tai parannusneuvoja kannattaa ottaa ne vastaan. Loppujenlopuksi tietenkin itse päätät mistä aiheesta kirjoitat, mutta jotta blogi pitää suosionsa nii kannattaa kuunnella myös mitä lukijat haluavat lukea :) Mielestäni vastaat turhan ilkeästi lukijoiden toiveisiin! Tsemppiä treenaukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en usko että pelkästä "sun blogi on pska"-tyyppisestä kommentista saa mitään positiivista esimerkkiä ;) harva osaa perustella sen mielipiteensä kunnolla ja hedelmällisesti, oli se sitten negatiivinen tai positiivinen..

   Poista
  2. Tarkoitin ihan kyllä niitä esimerkkejä missä lukijat pyytävät esim vähän erityyppisiä ja vähän vaihtelua kisa -ja valmennuspostauksiin ;) eiköhän ne "sun blogi on paska" oo ihan itsestään selvyytenä niitä oikeasti loukkaavia kommentteja.

   Poista
  3. Voi morjens mikä kommentti :D blogin pitäminen on vapaaehtoista, älä lue jos ei kiinnosta. Blogi ei lähtökohtaisesti ole mikään asiakaspalvelupiste, ehkä silloin jos lukijat maksaisivat siitä. Rahalle saa vastinetta, ei kitinälle. Blogi on lähes poikkeuksetta vapaa-ajan harrastus, ihme nättinokkaisia kommentteja satelee tänne. Olisitte tyytyväisiä että teillä on näinkin kiva blogi luettavana, jos se ei miellytä, niin etsikää ihmeessä jotain muuta luettavaa ;)

   Tsempit Tiialle, joka jaksaa näsäviisaita kommentteja huomattavasti paremmin kuin minä:D

   T. Toinen bloggaaja

   Poista
 39. Eli siis ihan tosissanneko seisotatte hevosia pienessä hiekkatarhassa sen takia, että Voitolla riittää energiaa ja virtaa ratsastukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjep juuri näin... Valoja, tietty ne saa olla laitumella edelleen!

   Poista
 40. Monellakohan näillä "negatiivi" kommentoijilla on oma blogi? Empä usko, että kovin monella.. Kun on oma blogi ymmärtää, että aina ei jaksa. Oon ihmetelly itse miten Tiia edes jaksaa/kerkeää kirjoitella näin usein. Omaan blogiin verrattuna, tämä kirjotustahti on ihan älyttömän paljon :D Kokeilkaapa ihmeessä negatiivi kommentoijat perustaa blogi, ja kirjoittakaa lähes joka päivä postauksia, kuinka nopeasti lopahtaa kiinnostus, ja kuinka kauan sitä juttua riittää.

  Itse olen pitänyt blogia n. 4v (?), postauksia tosin olen poistellut. Enkä voisi kuvitella kirjoittavani joka päivä, blogi on harrastus ja itselle ainekin semmoinen hetki kun saa jättää kaiken muun ulkopuolelle ja keskittyä vain yhteen asiaan. Blogin pitää myös olla kirjoittajan näköinen, ja kirjoittaja saa kirjoittaa juuri sitä mistä itseä huvittaa. Liika stessi lukijoiden mielipiteistä tuottaa vain pakkopulaa kirjoitukseen ja jossain vaiheessa se tyssähtää lopettamiseen! :/

  Tykkään ihan älyttömästi tästä blogista, muita hevosblogeja en olekkaan vielä innostunut lukemaan! Tsempaan sua jatkamaan ehdottomasti juuri niitä kirjoituksia/postauksia joista haluat kertoa. Oli ne jokainen sitten vaikka kisapostauksia! :) Elä välitä negatiivisista kommenteista, ei tämä ole niin vakavaa :)

  T.Henna/Näätäklaani

  VastaaPoista
 41. Ei se musta ole ollenkaan paha asia kun et postaile niin kun viime vuonna kesällä. Kaikki odottaa aina milloin tulee se postaus mutta tuntuu että osa ei ymmärä sitä että teillä on kaksi omaa ja yksi vuokralla. Tee silloin kun on asiaa. Se mulle ihan sama teetkö 1postauksen vai joka päivä kuhan se postauksen laatu on hyvä. 1viikkonkin on hyvä postailu määrä minusta. Sillä joskus en kerkee lukee kaikkia kun olen ajatellut että postaukset tulee samaa tahtia mutta tuleekin useammin. Elä välitä negatiivisistä kommentoijista. Kaikki ne on Anonyymejä mitkä haukkuu kaiken lyttyyn, Kukaan ei uskalla tulla haukkuu google proffalla sillä ne jäis kiinni. Sillähän ei ole väliä vaikka teillä on mennyt nuo kisat huonosti ja moni muukin. Sillä uskon että sun kisaaminen menee joa harrastuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei niillä oo yhtään hevosta vuokralla

   Poista
 42. Mihin osoitteeseen voi lähettää postia?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi enää mihinkään :/

   Poista
  2. Voi hitsi:( olisi ollut kivaa mutta eise haittaa:) tulisiko joskus postausta kun käviait kattoo raveja?:)

   Poista
 43. mä ainakin luen niin montaa blogia, että en edes herkästi huomaa jos joku on pitänyt _pari päivää_ taukoa :DDD eri asia jos tulee viikkoja ilman postausta ja ilmoitusta..

  VastaaPoista
 44. Ettekö kuvanneet klinikkapäivästå videopostausta jos kuvasitte niin koska tulossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on vaan Pinjan koneella, pitää varmaan itse käydä kaivamassa se sieltä, kun Pinja ei voi nyt itse :/

   Poista
 45. Juu sen kyllä huomaa, että oot kyllästynyt...

  VastaaPoista
 46. Hurma Riders Maaninka järjestää muutaman viikon päästä 1-tason estekisat! Luokkia löytyy ristikoista 105cm... Vink vink! 😏😊

  VastaaPoista
 47. "Eihän kukaan työskentelen vuosia putkeen seitsemänä päivänä viikossa?!"
  Eikö? Kyllä vain, maajussithan ne työskentelee 24/7, joka vuosi. Vuosilomaa (eli lomittajat lomittaa maksutta) vain vaivaiset 26 päivää vuodessa. Että silleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paitsi että nämä "maajussit" saa työstään palkkaa! toki bloggaamisestakin pystyy nykyaikana jonkun pennin saamaan, mutta ei sen verran että sillä pystyisi elämään.. ;)

   Poista
 48. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia

  VastaaPoista
 49. Mä en ole ikinä valittanut kenenkään postaustahdista tai blogin sisällöstä, kukin saa kirjoittaa mitä ja milloin haluaa :) Keskity siihen kouluun välillä ;) Pisti vain silmään että "eikai kukaan tee 7 päivää viikossa vuosia töitä?!" Kuule, kyllä vain tekee. Esimerkiksi monet yrittäjät painavat pitkää päivää vuosikaudet ilman lomia ja viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niiin ja sitten niille yrittäjille tulee burnout ja ne jää pakkolomalle :)
   kyllä kuule aika monet yrittäjät pitävät niitä lomia ;)

   Poista
 50. Hei!
  Tiiän että sulle on tullut varmaan kaikenlaisia ehdotuksia mitä sun täytyy tehdä ja lisää ideoita blogiin jotta jaksaisit viihdyttää meitä. Hmm.. ehdotan että teet postauksen jossa kerrot kaikille että nyt pidät lomaa, jonka oot ansainnut. Älä väkisin yritä viihdyttää meitä. Sit kun palaat lomalta niin kuulumiset voit kertoo yhdessä postauksessa lyhyesti. "Tätä tehtiin, voitto oli hyvä.." pitäisit hyvällä mielellä lomaa, kerrot vain lukijoille. Niin kaikki ymmärtää eikä tule väärinymmärryksiä yms.
  Vietä ihana loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaaja ei ole tilivelvollinen lomistaan yhtään kenellekään... Näin btw.

   Poista
 51. Mielestäni sun kannattaisi pitää välillä ihan lomaa bloggauksesta ! Ja bloginsuunta on lähtenyt menemään alas päin niinkun itse sanoit , mielestäni asia ei ole noin vaan nyt kun bloggaajia on tullut enemmän taso nousee ja uusia ideoita tulee. harmi vaan tässä blogissa ei ole taso noussut nykypäivän blogitasoon ja uusia ja erilaisia bloggaus tyylejä ei ole koitettu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvittavaa, että sanot ettei Tiian blogi ole noussut nykypäivän blogie tasoon kun Tiialla niitä lukiota on kuitenki reilusti eniten... :D

   Poista
  2. Linkitäppä joku blogi mikä on nykypäivän tasolla, olisi kiva nähdä kun en n yt ihan tajunnut mitä hait takaa :D?

   Poista
 52. Blogi on alkanut menemään huonompaan suuntaan niinkuin sanoit , mutta täytyy kyllä myöntää ettei sun ratsastuskaan oo parempaan menossa… Moni varmaan ihmettelee kun käyt usein ja huippu valmentajilla , miten kehitystä ei kuitenkaan tule yms ? Nyt Tiia itseään pitää ottaa niskasta kiinni ottaa valmentajien vinkit omaksi , alkaa ratsasmaan ja lopettaa niin oma sukeltaminen kun hevosen työntäminen kohti estettä niin hyvä tulee !!! Jos virheet saat korjattua niin sustahan tulee vielä vaikka mitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkohan itse ratsastaja? Kuulostaa siltä, ettet ymmärrä miten opitaan asioita. Jotkin asiat vain opitaan ekasta kerrasta, joihinkin menee vuosia. Mielestäni on noloa sanoa, ettei Tiia ole kehittynyt. Et sinä sitä huomaa vaikka luuletkin tietäväsi kaiken.

   Poista
  2. aloin miettimään tämän kommentin luettuani, että jääkö sulla Tiia kommenttien valvontaan paljon tälläisia asiattomia kommentteja? nimettömänä ihmiset näköjään pystyy kirjoittamaan mitä vaan, anonyymi on hyvä ja tulee sanomaan omalla naamallaan jos asia niin kovasti vaivaa : D

   Poista
 53. Olen samaa mieltä yhden anonyymin kanssa, että yrittäjät tekevät 7 pv viikossa duunia ilman lomia. Ja sitä tässä ihmettelen miksi vetoat siihen, sillä sä teet "töitä" kerran viikossa kun kirjoitat uuden postauksen n. viikon välein..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ootko ikinä ajatellut, että tämän kokoisen blogin ja blogiportaalin pyörittämiseen liittyy muutakin työtä kuin se meille näkyvä "yksi postaus viikossa"? se, että sinä et nää sitä ei tarkoita ettei sitä tapahdu ;)

   Poista
 54. No ensinnäkin, olet bloggaaja. Suosittu sellainen, sinulla on monta lukijaa. Joten blogisi täytyy olla jonkun mielestä tasokas, postausten tahti hyvä. Vaikka moni bloggaaja julistaa tekevänsä hommaa itselleen, ei se niin ole. Sitä tehdään lukijoille, yhteistyökumppaneille, muttei pidemmän päälle itselle. Jos lukijoita ei tule, ei bloggaus kiinnosta pitkään. Lukijoiden toiveet on otettu huomioon, ja vastaavasti lukijat ovat tottuneet tiettyyn tahtiin. He kyllä huomaavat heti pienenkin kyllästymisen. Lukijat eivät ymmärrä muun kuin postausten päälle. He eivät ymmärrä, että bloggaamiseen voi kyllästyä. Myös sinun antama kuva vaikuttaa paljon; olet useissa kommenteissa ja postauksissa antanut ymmärtää, että hyvä postaustahti kertoo paljon blogista ja sen laadusta. Lukijat eivät ymmärrä kyllästymistä niinkään, kun olet tuonut mielipiteesi esille. Kuten et sinäkään ymmärrä sitä, että joidenkin blogien aiheet vaativat pidemmältä ajalta asiaa yhteen hyvään ja laadukkaaseen postaukseen. Mielestäni postauksesi ovat melko laadukkaita, mitä nyt kirjoitustyyli on minulle hitusen tylsä ja mielipiteiden esittäminen melko kärkevää. Tee itsellesi palvelus ja pidä tauko. Vaikka kaksi viikkoa, kerää innostusta bloggaamiseen, jolloin teet palveuksen myös lukijoille.
  Ja käy siellä kouluvalmennuksessa. Trust me.

  VastaaPoista
 55. Pieni loma voisi olla hyvä juttu. Ei, en halua olla ilkeä, sanon vain mielipiteeni. Älä ota itseesi.

  Jos vertaan blogiasi, millainen se oli kaksi, tai kolme vuotta sitten, näen mielenkiintoisia postauksia, monipuolisuutta, innokkaita lukijoita, kivoja ja kritiikkisiä kommentteja. Lukijat saivat aina vaikuttaa. Tuntui myös, että treeni voiton kanssa oli 5 kertaa monipuolisempaa mitä nyt? En tiedä olenko ainoa joka on tätä mieltä. Nykyään ei blogissa näy se sama into, joka näkyi pari vuotta sitten. Vaikka kirjoitat hyvin, kuvia on paljon ja olet lahjakas ratsastaja, nyt olisi ehkä aika mennä eteenpäin. Blogissa, mutta myös ratsastuksessa. Olet lahjakas, joten älä jää kiinni yhteen postaustyyliin, kokeile jotain uutta, sellaista mitä ei missään muussa blogissa ole! Pienen loman jälkeen varmasti helpompi jatkaa, inspiroituneena ja aktiivisena. Nyt ehkä kuitenkin alat taas toistaa itseäsi. Keskity esim. kuukauden verran vain valmennuksiin ja kisoihin, älä blogiin tai muuhunkaan stressaavaan! Varmasti saat kaikesta paremmin irti ilman suurta, vaativaa lukijakuntaa.

  Tsemppiä, voimia ja jakseluita! Kaikesta varmasti tulet selviämään, bloggaajienkin on välillä huilattava, jotta voi postailla taas yhtä motivoituneena ja innostuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on vain osa totuutta, Voiton treeni ei ole juurikaan muuttunut, vaikka kaikesta en enää postailekkaan..:) Kiitos kommentista näin muuten!

   Poista
  2. Me lukijat saadaan semmoinen kuva että voiton treeni olisi muuttunut koska yleensä sä postaat vaan kisoista ja valmennuksista, ja kohta meitä ei enää kiinnosta ne aina samalla tyylillä kirjoitetut postaukset. "Vaikka kaikesta en enää postailekkaan" NO POSTAA, meitä lukijoita kiinnostaisi nimen omaan kaikki se mistä et enää postaile!!

   Poista
  3. No tietysti postailisin jos olisi muutakin materiaali kun kirjoitettu teksti. Ei vaan enää ole innokkaita kuvaajia..:D

   Poista
 56. jokaikinen lukija lukee tätä blogia vapaaehtoisesti. jos blogi, sen taso tai sen kirjoittaja ei miellytä, voi blogin lukemisen helposti lopettaa. miksi puratte omaa pahaa oloanne viattomiin ihmisiin kirjoittamalla asiattomia (välillä toki asialliseen suuntaan vivahtaviakin, välillä) kommentteja jostain, minkä seuraaminen ei ole teille pakollista? ymmärtäisin toki jos me jouduttaisiin maksamaan jotain (kuten jonkun jo mainitsema lehtitilaus), mutta ei, Tiia tekee tätä blogia meille ilmaiseksi!

  VastaaPoista
 57. Jos laidun vaikuttaa Voiton menohaluihin, mikset tekisi niinkuin todella usein ravihevosten kanssa, että laitumella saa olla muuten normaalisti (ihan vaikka 24/7) ja päivä tai pari ennen starttia otetaan pois vihreältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota voisi kokeilla, toki ikävää sitten jos muut on laitumella ja Voitto ei pääse.. Tai sitten koko porukka menee samassa rytmissä!

   Poista
 58. Te, jotka valitatte Tiian postailu tahdista ja blogin huonontumisesta jne. Tiia on pitänyt blogia vuodesta 2010 asti ja joka vuosi postauksia on tullut 200-300, eli useamman kerran viikossa. Blogi on sen verran laadukas, ettei postaukset ole olleet mitään vartissa kirjoitettuja, vaan ostausten tekoon on käytetty paljon aikaa.

  Kenellä riittää aika ja innostus oman tallin, koulun, kavereiden (ja tv-sarjojen) ohella käyttää useita tunteja bloggaamiseen. Vieläpä usean vuoden ajan. Samalla pitäisi vielä pyörittää blogiportaalia. Itse jaksoin blogata vuoden kirjoittaen kolme postausta viikossa ja sen jälkeen innostus hiipui aivan täysin ja lopetin.

  Tiiahan teki joskus postauksen siitä kuinka kauan käyttää aikaa bloggaamiseen, menkääpäs kaikki valittajat lukemaan se postaus ja miettikääs paljonko käytätte aikaa omiin blogeihinne. Muistakaa myös että Tiialla on toinen blogi sekä blogiportaali. Uskallan väittää, että Tiia käyttää hyvin paljon enmmän aikaa bloginsa pyörittämiseen kuin moni muu.

  Pientä arvostuta ja kunnoitusta nyt jookos.

  ja pahoittelut todella sekavasta tekstistä :D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kuules harva VALITTANUT blogin tasosta. Enemmänkin antanut PALAUTETTA :)

   Poista
  2. Kiitos kommentista :) Hyviä pointteja, tosin aikaa kuluu nykyisin vieläkin enemmän..

   Poista
 59. Sun blogissa on tosi hienoja kuvia ja muutenkin tosi ihana blogi!Oon lukenut sun blogia nyt melkein kaksi vuotta ja eilen kävin lukemassa sun ekoja postauksia, niin oot kyllä kehittyny tosi paljon!:) Ois kiva jos tekisit "My week" videon! Tykkäsin edellisestä tosi paljon!

  VastaaPoista
 60. Otte ihanii eli sinä ja Pinja tehkä may dey

  VastaaPoista
 61. Kuten joku jo totesikin, eihän tämä ole mikään lehtitilaus, jossa palvellaan maksavia asiakkaita; Tiia saa postata ihan niin paljon kuin haluaa tai olla postaamatta. Sama aiheiden kanssa. Jos ei kiinnosta niin ei ole mikään pakko lukea. Vaikka bloggaaja pyytäisikin palautetta ja aihe-ehdotuksia, ei se myöskään tarkoita sitä että hän olisi millään lailla _velvollinen_ toteuttamaan niitä. Ymmärrän, että etenkin nuorempia lukijoita (joista osa selkeesti "fanittaa" Tiiaa ja Pinjaa) harmittaa hiljaiselo, mutta mitään ei voi ryhtyä keneltäkään VAATIMAAN kun kyseessä on täysin vapaaehtoinen toiminta.

  VastaaPoista
 62. Hyvä postaus! Pakko kysyä tässä samalla, vaikka tätä on varmasti kysytty paljon. Katselin kun yhdellä meidän tallilaisella on Tipperaryn liivi ja sainkin sitä sitten kokeilla. Rakastuin kyseiseen liiviin ja nyt itsekin tekisi mieli sellainen hankkia. Koetko sen antavan riittävän suojan rataesteillä, ilman satulaa ja maastossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipperaryn liivi on kyllä mukavempi päällä, mutta ei suojaa läheskään yhtä hyvin kuin vaikka Kalle K tai Racesafe tms. (jos palaliivin ehdottomasti haluaa) :)

   Poista
  2. Racesafe suojaa musta kaikista parhaimman tuntuisesti, jos vasta alottelesin ratsastusta ostaisin vähän suojaavamman liivin tai jos mulla olisi villi hevonen, mutta uskon ja toivon, että toi tipperary suojaa tarpeeksi :)

   Poista
  3. Kiitos vastauksista! Taidan kattella noita kahta toistakin liivit ja päätän sitten. Mulla on kuitenkin niin rauhallinen poni enkä hyppää sillä kovin isoja esteitä, että varmaan myös tipperary riittää, mutta katselen kuitenkin vähän muitakin vaihtoehtoja :)

   Poista
 63. Tiia sulla on hieno blogi ja kukaan ei voi olettaa että kesälomallasikin tekisit blogihommia.
  Nyt onnea vaan treeniin että vote lopettais kieltelyt. Tai tsemppiä sulle treeniin kun tiedät jo ongelman ytimen. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoliksi tehty.

  VastaaPoista
 64. Nice photos :)
  BLOG M&M FASHION BITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
  Maria V.

  VastaaPoista
 65. Loma olisi Tiialle tarpeen! Ja Tiia voisi saada päähänsä jonkun postaus idean ja toteuttaa loman jälkeen:)

  VastaaPoista
 66. Mulle tuli mieleen että ootko ikinä koittanut sellasta valmennusta että ensin rakennatte kunnon kisaradan kentälle ja sitten teet normaalin kisaverkan ja kertaat sovitun 'kisaradan' ja ratsastat sen niin kuin kisoissa. Valmentaja katsoo teidän menon ja korjaatte virheet toisella yrityksellä. Itellä on auttanut toi menetelmä kun mä unohdan itse ratsastaa kisatilanteessa ja valmentaja keksi mulle tollasen vaihtoehdon kisatreeneihin :) Ja toki asiaa auttaa jos pääsette vähän tuntemattomalle kentälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ollaan, yleensähän me treeneissäkin mennään vaan kunnon kisaratoja eikä niinkään mitään tehtäviä :)

   Poista
 67. Milloin teette youtubeen postauksen kun niitä on kiva katsella;)

  VastaaPoista
 68. Oletko ollut Anniina Taluksen valmennuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, en tiedä edes itseasiassa kuka hän on :)

   Poista
 69. Minkä merkkinen sun kisatakki ja housut on ? :)

  VastaaPoista
 70. Kiva pstaus! :) Voishan niitä postauksia tehä sillain että asettaa jonku määrän vaikka kahen viikon aikana vaikka neljä postausta?

  VastaaPoista
 71. mun mielestä tuo ei välttämättä ole toimiva systeemi, jos ideat loppuu kesken niin sitten niistä postauksista tulee väkisin väännettyjä ja sen kyllä lukijakin huomaa..

  tiia, miten olisi vaikka uusi kysymyspostaus, siitä saisi varmaan helposti useammankin postauksen kun lukijoita = kysymyksiä on niin paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, kysymyspostaukset on yksiä inhokkitoteutettaviani nimittäin.. :D

   Poista
 72. Kiva postaus:)! Tehkää taas youtubeen postauksia kun niitä tulee vähemmän nykyään kun yleensä :/

  VastaaPoista
 73. Oot kyllä tosi hyvä bloggaaja ja tykkään tosi paljo sun postuksista ja sun kuvat on tosi hyviä ja laadukkaita ja jos kiinnostaa nii mun bogi: hetkenhengahykse.blogspot.com

  VastaaPoista
 74. Mikä sua kiehtoo esteratsastuksessa? Itse olen enemmän kouluratsastuksen puolella,mutta olenhypännyt silti ratana 50ja "yksikkönä" 65cm

  VastaaPoista
 75. Itseäni ei ollenkaan haittaa hidas postaustahti, mutta postausten sisältö voisi olla monipuolisempaa silloin kuin kirjoittelet. En tiedä olenko ainoa tätä mieltä oleva, mutta esim valmennuspostauksen sijaan voisi tulla vaikka toivekuva postaus ja tietystiaina välillä kirjoitaa myös ns. perus kuulumisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mä oon samaa mieltä! Itseä ei hirveän paljoa kiinnosta valmennuspostaukset, ja joidenkin niiden tilalle ois kiva saada jotain vaikka anonyymin mainitsemaa toivekuvapostausta tai jotai muuta :)Toki valkkupostaukset kuuluu tähän blogiin jne, mutta jos niitä tulee jatkuvasti menee vähän into lukea blogia :) Varsinki ku itse tällainen sillointällöin köpöttelija, kun mahdollisuutta eiole säännölliseen, ni valmennuspostauksista en niin hirveesti " ymmärrä "
   Valmennuspostauksia on kiva lukea siis, kunhan vain aina välissä tulee jotain "erikoisempaa" ! Hitaalla postaustahdilla eioo niinkään väliä, sillain ku susta tuntuu hyvältä tehä riittää myös mulle :)

   Poista
 76. Jollain teidän viedeolla mainitsit että teet karsinan n. 5 minuutissa, miten pystyt siihen? :D Itellä menee melkeen puol h yhessä, tosi meillä on turve ja käännän aina koko karsinan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen oppii, kesti itselläkin aluksi kauan siivota, mutta kun on varmaan jo nelisen vuotta siivonnut karsinan joka päivä niin alkaa homma nopeutumaan!

   Poista
 77. Jos saa neuvoa, suosittelen että sanot lukijoille, että vastedes tulee kaksi postausta viikossa. Hölläät hiukan ja annat itsellesi enemmän aikaa. Minua ei ole hirveästi haitannut, satunnaisena joskus blogissasi käyvänä en ole huomannut mitään. Sen olen kyllä huomannut, että Blogitalli-sivun haastepostausten voittajien julkistaminen on jäänyt Vudekan hevoskirjoihin.

  Anna itsellesi armoa, ettet kuukahda. Saat pitää lomaa ihan luvan kanssa.

  VastaaPoista
 78. Voisitko tehdä minulle blogiini bannerin? voinlähettää sinulle kuvia,vastaa s-postiini; eveliina.piispanen@gmail.com. Blogisi on tosi hieno, ja Voitto on söpö!!

  VastaaPoista
 79. Hei, en halua olla ilkeä, mutta tavallaan se tuntuisi kivalta jos kertoisit postauksessa, että pidät tauon tai jtn. Se olisi selkeää kaikille. Ymmärrän että sulla on nyt aamu- ja iltatalli, 2 heppaa liikutettavana, lukemiset ja muita menoja.. silti ainakin mä toivoisin, että kertoisit avoimesti kaikille, että nyt on tauko. Älä aseta päivä rajaa, koska se vaan stressaa sua jälkeen päin. Toivon, ettet loppuunpala näiden kommenttien takia, koska ittelekin tuli fiilis etten tee tänää yhän mitään. Nää kommentit vaan masens mua. Mun mielestä kelläkään ei oo oikeutta masentaa sua. Oot ihana ja hauska. Ihailin sitä kun teitte rikosilmotuksen joistakin kommenteista ja teit sen postauksen missä leikit nukkekodilla :D älä lannistu kommenteista. Mun mielestä sun taso ei ole laskenut. Postaus tahti on laskenut, mutta jokainen tarvii loman.

  En tiedä saiko tästä pointtia esiin, mutta pointti on se, että vaikket pitäis lomaa tai päätät pitää lomaa blogista, niin kerro se meille. Mulle se ainakin on selkeetä.

  VastaaPoista
 80. Älä Tiia lannistu niistä inhottavista kommenteista ... Tää on sun blogi ja saat pitää tätä miten haluat ... Ja ymmärrän täysin että kaikilla (ainakin useimmilla ihmisillä) on muutakin tekemistä kuin kuvata blogiin materiaalia, muokata kuvia ja videoita, vastata kommenteihin ja toteuttaa jokaisen lukijan toiveet ... Sinulla on paljon muutakin tekemistä :) Ja ainakin itselläni on yli 10 blogia jota seuraan aktiivisesti ... Ei minulla ole joskus edes aikaa lukea kaikkia postauksia kovin tarkasti joten on hyvä että joihinkin blogeihin tulee postauksia hieman harvemmin ;) Ja minunkin mielestäni sisältöä voisi hieman monipuolistuttaa :) Tarkoitan siis että jonkinlaiset erikoispostaukset voisivat "virkistää" blogiasi :) Ymmärrän kyllä jos ei ole aikaa ja blogi kyllästyttää ... Mutta itsehän sinä päätät ;) Kuitenkin blogisi on kiva :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.