Uusia ratsuja, kouluvalmennus ja valmentaja selässä!

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Aloitellaan nyt viikon postaustauon jälkeen kouluratsastuspainoitteisilla kuulumisilla. Vähän tahmeaa tämä blogin puolelle palaaminen on vieläkin, sillä en juuri ole ehtinyt pitää sitä monen suosittelemaa blogilomaa, vaikkei postauksia ole tullutkaan. Kuitenkin haluan nyt kertoa kuulumisia, ennen kun kaikki tapahtumat unohtuu ja jo kuvatut matskut käy "vanhaksi".

Kiirettä on tosiaan pitänyt nyt vieläkin enemmän, sillä Pinjalla meni olkapää sijoiltaan, joten mä olen nyt sitten ainakin tulevan kuukauden vastuussa koko tallista ja molempien heppojen liikutuksesta. Äiti lupasi hoitaa Pinjan aamutallit, mutta muuten olen hoidellut oikeastaan melko yksin hepat. Kuvatahan ei yhdellä kädellä pysty mitenkään, joten en tiedä mistä mä aion nyt tulevaisuudessa hommata valokuvia blogiin... Onneksi vielä jonkin verran matskua varastossa!


Lillin liikutus on sujunut vähän vaihtelevasti. Poni on Voiton jälkeen melko hankala, huomaa kyllä eron hyvin koulutetun ja ratsastuskoulutaustaisen hevosen välillä. Mutta eiköhän yhteinen sävel ala löytymään kun kuukausi tässä nyt ratsastellaan. Oli muuten ihana käydä Lillillä maastossa, saattoi vaan matkustaa ja katsella maisemia! Voiton kanssa kun pitää koko ajan vahtia ja ratsastaa, muuten se kääntyy kotiin, tippuu ojaan tai kääntyy väärästä risteyksestä.

Sinä päivänä kun Pinjalla tuo käsi meni, olisi hänellä ollut kouluvalmennus valmentajamme hevosella. Pinja ei tietenkään voinut ratsastaa, joten mä pääsinkin kokeilemaan ihan uutta hevosta pitkästä aikaa. Olin nähnyt Pinjan menevän Untolla, joten tiesi vähän millainen ratsu mulla olisi alla. Unto osoittautui tosi kivaksi, paljon mukavammaksi mitä olin kuvitellut. Oli kyllä taas ihan erilainen kaveri kun Voitto. Vauhtia ei nimittäin puuttunut, mutta sitten hevonen ei kuitenkaan ollut missään nimessä kovasuinen, joten piti olla hyvin tarkka käden kanssa. Sai ihan tosissaan tehdä istunnalla töitä. Valmennuksen jälkeen sain kehuja, että sehän meni ihan kivasti. Lisäksi mä en ollut ollenkaan vino siellä selässä, kuten Voiton kanssa. Eikä voi edes pistää estesatulan piikkiin, sillä Untollakin oli estesatula.


Mulla ei ole mitään kuvia Untosta tuolta ratsastuskerralta, joten laitetaan nyt tämä kuva Korholan kisoista, joissa olin pitkästä aikaa kameran takana.  Oli kyllä kiva kuvata, harmi kun nykyään tulee lähes aina itse kisattua näissä lähikisoissa, joten kisakuvaushommat on vähän jäänneet.. Kaikki kuvat kisoista löytyy täältä.

Voitto on liikkunut nyt kotona jotenkin hirmu huonosti. En ole saanut siihen jotenkin otetta, eikä se keskity siihen mitä yritän siltä pyytää vaan mieluummin tähyilee mitä kentän ulkopuolella tapahtuu. Toki hyviäkin pätkiä tulee, mutta kuitenkin sileän treeneistä on jotenkin ikävä fiilis nyt viime ajoilta. Oli siis todellinen yllätys miten kivasti Voitto liikkui kouluvalmennuksessa! Se oli ihan todella kiva ratsastaa, liikkui eteen kun pyysin, tuli takaisin kun pyysin jne. Varsinkin alkutunnin muodosta saatiin kehuja ja muutenkin palaute oli kivan positiivista. Molemmat väsähdettiin hiukan loppua kohti, joka ei kyllä ole ihme, sillä ei hevosella eikä minulla voi olla kuntoa liikkua tuntia kunnolla, kun kotona hommista ei ole tullut juuri mitään.


En tiedä millä kotitreeniin saataisi samanlainen fiilis.. Enkö itse vaadi Voitolta tarpeeksi, kun kukaan ei ole katsomassa vai mikä voi olla ongelmana. Lähinnä ongelma on rentous ja muoto, pohkeen eteen ja reaktiivisemmaksi olen sitä kyllä saanut hiukan jo työstettyä. Ellu nimittäin ratsasti Voiton pari päivää sitten ja sanoi, että se on nyt parempi kun viimeksi eikä niin pahasti pohkeen takanakaan. Joten ei kotiratsastus nyt fiiliksistä huolimatta voi ihan pielessä olla, sillä tuskin hevonen silloin olisi paremmaksi muuttunut. 

Hevonen saisi tietysti olla vieläkin reaktiivisempi ja paremmin pohkeen edessä, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa. Pientä moitetta tuli myös pikkasen liian herkistä vaihdoista eli kotiläksynä vastalaukkaa. Tosin onhan se esteradalla ihan kiva, että hevonen tekee vaihdot omatoimisesti ;) Voitto oli muuten todella kiva ratsastaa seuraavana päivänä Ellun ratsastuksen jälkeen, sain kotona samoja fiiliksiä mitä kouluvalmennuksessa.


40 kommenttia

 1. Kiva postaus ja koitaa jaksaa sen karkulaisen (lillin) kans :D

  VastaaPoista
 2. Pakko tulla sanomaan, että NIIN SIISTIÄ MENOA! Hyvä! Voitto liikkuu hyvin koootumpana ja polkee hyvin ja näyttää todella mutkattomalta yhteistyöltä. Tiia säkin istuit siistisi selässä ja meno näytti todella hyvälle, vaikka ainahan sitä jotain petrattavaa löytyy ;)
  Hyvä, hyvä, hyvä!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Toivottavasti joskus osaisin ratsastaa yhtä hyvin....

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus!

  En tiedä kuvittelenko vain, mutta tuossa videolla Voiton takajalat näyttävät jotenkin tosi jäykille :D toki voin olla väärässä mutta pisti vain omaan silmään. Muuten kyllä hyvännäköistä menoa :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää meno tuola kouluaitojen sisällä, ehkä voisit käydä koittamassa ;) mulla on aina sama ongelma, että helposti itsekseen ridaillessa en vaadi tarpeeksi! Onneksi käyn niin paljon valkuissa ettei löysäylylle jää juurikaan varaa, mutta koitan kyllä vähän tsempata :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä video. Alun laukka ja raviosuuksissa näkyy miten Voitto on kuolaimen alla, mutta loppua kohden nenäpii alkaa olla paremmassa asennossa. Itse toivoin hiukan lisää aktiivisuutta raviin ja laukkaan, mutta muuten hyvin menee.
  Siitä ratsastuskunnosta. Muistathan treenata myös itse. Eli kuntosalia, juoksua ja venyttelyä vähintään kolme kertaa viikossa. Miten paljon urheilet viikossa ratsastuksen lisäksi?
  Pikaista paranemista Pinjalle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastuksen lisäksi oon nyt kesälomalla kun aikaa on enemmän niin innostunut juoksemaan. Juoksen 2-4krt viikossa ja siinä yhteydessä teen yleensä sit vähän lihaskuntoa. Mitä nyt pystyy kyläkoulun pihalla tekemään, hyppyjä, kyykkyjä, roikkumista yms. Kuntosalista en ala kyllä tässä tilanteessa maksamaan, kun tuntuu niin turhalle ajaa autolla 20km kuntoilemaan ja sitten 20km takasin...

   Poista
  2. Kuinka pitkiä lenkkejä juokset yleensä? :)

   Poista
  3. En mitään pitkiä. 3-4km tai sitten hölkkäilen jyrkälle mäelle ja juoksen sitä ylös enemmän HIIT -treenin tyyppisesti, sillonkin matkaa kyllä kertyy yleensä se 3-4km.

   Poista
  4. Tässä tilanteessa maksamaan....?
   Rahapulmia vai mitä vihjaat?

   Poista
  5. Siis tässä tilanteessa, että matka on noin pitkä. Ehkä joskus kun muutan omilleni ja asun lähellä salia niin eri asia sitten :) Vaikka salijäsenyyden maksaminen tuntuukin turhalle, niin kyllä siihen varaa olisi.

   Poista
 7. laittakaahan Tytti ratsaille joku päivä ja kuvatkaa! :D ois kiva nähä

  VastaaPoista
 8. Moikka! Meille on rakentumassa talli omaan pihaan tämän vuoden lopussa, joten kysyisin tuosta hamppukuivikkeesta. Eroaako se paljoa esim. normaali purun kanssa? Onko hamppu kalliimpaa? Paljonko teillä menee aina viikossa tuollaisia hamppukuivike paaleja? Riittääkö yksi paali täyttämään koko karsinan? Arvostan todella, jos vastaisit nimittäin en osaa päättää normaali purun tai hampun väliltä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.bonbonpinja.blogspot.fi/2015/07/hamppua-karsinaan.html

   :)

   Poista
  2. http://bonbonpinja.blogspot.fi/2015/07/hamppua-karsinaan.html

   Tässä myös Pinjan postaus hampusta :)

   Poista
  3. Tässä vielä mun postaus, postauksissa varmasti onkin vastaukset jo sun kyssäreihin :) http://www.lillivoitto.fi/2015/03/testissa-hamppukuivike.html

   Poista
 9. Oot paras Bloggaaja mun mielestä!! Taas kerran mahtava postaus <3 Missä päin asut?
  T. 10- vuotias fanisi Espoosta

  VastaaPoista
 10. Menitte tosi hyvin valmennuksessa ,voitto osaa mennä hienosti kun sä ratsastat sillä ja muutenkin hyvä postaus:)

  VastaaPoista
 11. Hyvin menette!☺Koska tulisi videopostausta?

  VastaaPoista
 12. Kamera jalustaan, automaattitarkennus ja muut asetukset kohalle niin kyllä pinja varmaan yhdellä kädellä pystyy kuvausnappulaa painamaan? Mutta toivottavasi käsi paranee! Hyvän näköistä menoa teillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pystyy, mutta onhan se vähän vaikeaa kuvata liikkuvaa hevosta ilman että zoomailee :/ Mutta oli tarkotus kokeilla, nyt kun olisi joku joka istuu joka tapauksessa siellä kentän laidalla!

   Poista
 13. Hyvä postaus ja paranemisia sinne Pinjalle!♥ Ja onko muuten Lillä aina ollut noin ruskeita pisteitä kaulassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli on varmaankin kärpäskimo... ruskeat pisteet ovat karvaa :D

   Poista
  2. Joo Lilli on tosiaan kesällä varsinkin enemmän kärpäskimo, talvella sitten valkeamman näkönen :)

   Poista
 14. Kiva postaus, ja paranemisia Pinjalle! :)

  VastaaPoista
 15. Ihana postaus paranemisia pinjalle😍👌👌💗💕

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus. :) Toivottavasti Pinjan käsi tulee äkkiä kuntoon.
  Postauksista/tauosta: mielummin lukee vaikka kerran kk hyvän postauksen kuin pari kertaa viikossa vähän hutaisten tehdyn ''taas on kiireitä eikä ole aikaa blogata kunnolla blaa blaa'' postauksen. Itse ilmoitin omassa blogissa joskus että nyt ei yksinkertaisesti aika eikä kiinnostus riitä ja blogiin tulee jatkossa vain tärkeistä (esim. kisojen tulokset) asioista postaukset. Tätä jatkui pari kk jonka jälkeen oli taas intoa videopostauksiin yms. :)

  VastaaPoista
 17. Ootteko poistanu isin tyttö-elokuvan? En löydä mistään. Se on niin hyvä! (Kiitti jos vastaat) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on piilotettu, kun se meidän kaveri ei halua näkyä siinä enää :/

   Poista
  2. Kiva postaus koska se yhteis video tulee?

   Poista
  3. Blogitallin videopäiväkirja osa 2 on Tiian ja Jillan käsialaa.

   Poista
 18. Saanko kysyä miksi Pinjalta meni olkapää paikoiltaan?Ja varmaa on aika rankkaa liikuttaa kahta hevosta ja tehdä vielä kaikki hommatkin!

  VastaaPoista
 19. Tuosta mainitsemastasi vinoudesta tuli mieleen, että olethan muistanut toppauttaa satulan ammattilaisella vähintään kerran vuodessa. Ei siellä satulassa aina istu täydellisesti tai suorassa, joten ainakin satulan suoruuden tsekkaus ja molempien puolien samanlainen toppa on tärkeää, vaikka muuta toppausta ei tarvitsisikaan. Ammattilaisella tarkoitan koulutettua satulaseppää, joka käyttää kunnon materiaaleja esim. villaa.

  VastaaPoista
 20. Kiva yhteisvideo sinulla ja Jillalla! Teitä olisi katsonut pidempäänkin.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.