Lopullinen selvyys Voiton tilanteeseen klinikalla

maanantai 17. heinäkuuta 2017


Moi! Vaikka kuinka väsyttää ja tekisi mieli lykätä tätä postausta, haluan tänään pitää teidät ajan tasalla, sillä uskon monia aidosti kiinnostavan ja huolestuttavan Voiton tilanne. Voitto, Lilli, äiti, Pinja , Sini ja koirat suuntasivat tänään Sorsasaloon klinikalle. Sieltä oltiin varattu aika meillä usein kotona käyneelle lääkärille, jolle meidän koko porukka oli tuttu jollain tasolla ainakin. Minä itse en päässyt mukaan, sillä olin töissä. Mutta päivystin koko ajan puhelimen päässä, jos lääkärillä olisi minulle kysyttävää ja tietysti odottaen lopputulosta. Lievällä kauhulla...

Luojan kiitos kaikki oli hyvin - tai niin hyvin kun tässä tilanteessa voi olla. Voitolta otettiin röngtenkuvat, joista selvisi, ettei kaviokuume ole tehnyt yhtään mitään muutoksia. Elikkä tosi hyvä ja huojentava uutinen! Kuitenkin lääkäri oli sitä mieltä, että kaviokuume se kuitenkin hyvin todennäköisesti on ollut. Tosi yleinen ja pahoja tapauksia kuulemma erityisesti tänä kesänä ollut.


Ohjeeksi saatiin isompaan tarhaan hiljalleen siirtäminen. Tosin oltiin jo isonnettu tarhaa hieman, mutta nyt sitten vielä lisää ja pääsevät kohta pysyvästi Lillin kanssa samaan. Kivennäinen ja pellava pysyy ruokavaliossa. Kaikki muu pois. Ei siis kauraa tai myslejä, jotka Voiton lihotusta varten hankittiin. Nyt tosin Voitto oli tosi hyvässä lihavuuskunnossa. Ei enään läheskään niin laiha, muttei missään nimessä lihava eli tarhassa paikallaan oleminen ja heinän syöminen on tehnyt tehtävänsä.

Vihreää se saa tänä kesänä syödä ihan vähän. Sitä voi syötellä max 10min tai kerätä sille heinää. Ensi kesänä se sitten voi mennä laitumelle max 3 tunniksi. Tietysti eletään tilanteen mukaan. Voi olla, ettei se kestä yhtään laiduntamista tai sitten kestää hyvin. Meillä on kuitenkin nyt aina apteekissa odottamassa kipulääkeresepti, joka aloitetaan aina heti kun kaviokuume oireita ilmenee edes vähän. Pitää nyt kuitenkin toivoa, ettei tauti uusi... Sen näkee sitten kokemuksen kautta.

Tässä kuvassa näkyy hyvin Voiton revennyt kieli, joka on kursittu vähän hassusti aikoinaan kasaan!
Voitolla voidaan hiljalleen alkaa sitten ratsastaa normaalisti. Tai siis niin normaalisti kun sillä tähänkin asti on menty. Eli käyntiä pelkästään. Aloitetaan kävelytyslenkeillä ja sitten hiljalleen ratsastellaan. Huomasi muuten raspauksesta, joka tehtiin nyt samalla, että kyllä se ratsastus ja kuolaimet niitä piikkejä sinne näkyy tekevän. Sillä hampaissa ekaa kertaa meillä olo aikana ei ollut juuri yhtään mitään sanomista! 

Hepat saivat myös raspauksen ja Voiton kaviokuumekuvien lisäksi rokotukset. Pinja kuvaili Voiton käytöstä normaaliksi eli siis toisin sanoen, vaikka se sai vain pienen annoksen rauhottavaa, piti sitä kolmen ihmisen pitää tyyliin pystyssä kun se huojui niin kovasti. Siihen vaikuttaa rauhoite jotenkin älyttömän paljon ja sen takia pyydetään sille aina pieni annos, sillä joskus lääkäri tuikkasi normaalin hevosten annoksen ja Voitto ihan oikeasti meinasi kaatua :D

Nyt kuitenkin voi huokaista helpotuksesta ja palailla hiljalleen normaaliin arkeen. Ihanaa!

32 kommenttia

 1. Hieno juttu että noin vähällä selvisitte! Toivotaan ettei tauti uusiudu. Jännä muuten tuo rauhotteiden tarpeen yksilöllisyys. Meidän hevoselle joutuu antamaan vaikka kuinka monta piikkiä (vaikkei olisi edes kovin kipeä) ja silloinkin tuntuu menevän suoraan jalkoihin ilman mitään vaikutusta pääkoppaan :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä että Voitolla on kaikki kunnossa! On muuten aika hauskan näköinen tuo sen kieli:D

  https://tiiajanasu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Onneksi voitolla ei ollut mitään vakavampaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvä että Voitto on kunnossa itse olen koko päivän klinikalle lähtö kuvasta asti odottanut että milloin tulee lisää uutisia Voiton tilanteesta. Hyvä postaus ja voimia Voitolle❤

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla tällaisia kuulumisia!
  Ihana Voitto ja Lilli myös!

  VastaaPoista
 6. Haluaisin kuulla, mitä ihan rehellisesti olet niistä ns. pikkufaneista, jotka esim. poste restanteen lähettivät sinulle suoraan sanottuna ihan täyttä roskaa? Tuskinpa olet säilyttänyt paljoakaan niistä?

  Etkö oikeasti uskalla vastata tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi se sinua näin kovasti kiinnostaa :)? Ja minusta kohtuudella he ovat ihania, esimerkiksi rahan lähettäminen menee yli, mutta muuten kirjeet ovat kivoja. Ja juu en ole säästänyt satoja kirjeitä, en säästä esim sukulaisilta saamis korttejakaan, niin en noitakaan :)

   Poista
  2. "Täyttä roskaa".. ei kai kukaan maalaisjärjen omaava odotakaan lukijoilta mitään käytännöllisiä tavaroita pakettikaupalla, haloo :D Eiköhän siinä tilpehöörissä ajatus ole tärkein ja lapset on lapsia.

   Poista
 7. Pinja tuskin kai kuvasi videoo tolta reissulta?😏😏

  VastaaPoista
 8. Huh.. Hyvä että Vote on kunnossa!❤️ Jaksamisia Votelle❤️ Toivottavasti tauti ei uusiudu...

  VastaaPoista
 9. Hyvä että Voitto on kunnossa! Onnekksi ei vakavampaa❤

  VastaaPoista
 10. Huojennus, että Voiton kunto kohenee ja hoitonne on ollut oikeaa. Lillin & koirien mukana olo on myös mieltä lämmittävää, jee.

  Iloisia kesäisiä päiviä teille kaikille & kiitos postauksetasi!

  VastaaPoista
 11. Onneksi Voitto on kunnossa!❤ Terkkuja Votelle ja Lillille💕

  VastaaPoista
 12. Tosi hyvä juttu ettei ollut pahempaa!❤️

  VastaaPoista
 13. Olis tosi mielenkiintoista jos kertoisitte joitain ratsastus vinkkejä.
  Niitä tarvittaessa kun oma puoliylläpidossa oleva poni on hieman haastava niin vinkkejä tarvittaisiin😁🐎

  VastaaPoista
 14. Musta tuntuu, että Voitto menee koko ajan enemmän ja enemmän ns. rikki :( Hyvä, että se toipuu taas ♥

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti kaviokuume ei Voiton tilanteessa uusiudu.... Mua harmitti alun pperinkin tosi paljon että voiton kanssa ei saa enää mennä kun vain käyntiä.. <3

  Sori mut mulla iski silmään toi sana röngten tuolta tekstistä, niin on pakko korjata. Se kirjoitetaan ja sanotaan röntgen

  VastaaPoista
 16. Ihanaa että kaikki on hyvin! :) Ikävää kun jotain vaivaa koko aika on :/ tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 17. Jos haluaa säilyttää lihaksia, mutta hevonen on vähällä liikunnalla niin green line voisi olla yksi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Greenline on tehty korvaamaan huonoa heinää, mitään ravintoarvoja siinä ei ole. Useimmat greenlinet sisältävät myös aivan älyttömän määrän sokeria. Greenline on sinimailasta, joten se ei edes sovi kaviokuumeherkille. Lähes kaikki mash-tyyliset rehut ovat hevosen lihaksiston kasvattamisessa parempia kun greenline.

   Poista
  2. Greenline myös turpoaa tavattoman kauan ja silti riski ähkyyn on suurempi kuin muissa turvotettavissa rehuissa. Jos sinimailasta haluaa syöttää parempi vaihtoehto on luserne-hakkeet jotka ovat ravintoarvoltaan parempia ja paljon helpompia käyttää.

   Poista
  3. Greenline on nimenomaan hyvä kaviokuumeherkille, siinä ei juurikaan ole sokeria. Mashit on melkein yhtä tyhjän kanssa, ainakin hevosen saa niillä juomaan. Greenlinestä saa valkuaista, joka taas on lihasten rakennusaine.

   Poista
  4. Greenlineistä suurinosa nimenomaan sisältää liikaa sokeria, kun taas mash rehuista on tarjolla nykypäivänä melko sokerittomia versioita. Mash on oikein käytettynä erittäin hyvä rehu lihasten hankintaan ja useat hevoset syövät sitä mielellään. Mashiin on helppo yhdistää juuri esimerkiksi luserne haketta, jolloin ravintoarvo nousee taas lisää. Erilaiset lisäravinteet (öljyt yms) maistuvat paremmin nirsoille hevosille mashin ja lusernen seassa.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 18. Mun ponillakin oli kaviokuume ja kuvissa ei näkynyt mitään joka oli positiivista :) mutta sitä ei voida enää laittaa vihreelle koska se uudistuu herkemmin :/

  VastaaPoista
 19. ihanaa, ettei Voitolla ollut mitään pahempaa! :D
  mulle tulee aina vaan superhyvä mieli, kun katson sun videoita tai luen sun postauksia! :)

  VastaaPoista
 20. Tiedättekö mistä kaviokuume sai alkunsa?

  VastaaPoista
 21. voi raukka mutta tietenkin paranemisia voitolle.

  VastaaPoista
 22. Tosi ihana kuulla ettei tilanne ole vakavampi :) Toipumisia Voitolle! ps. Edelliseen postaukseesi liittyen, että mullakin on ASUS-läppäri (tosin ei sama kuin sulla), ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen :) Käytän sitä pääasiassa opiskelujuttuihin. Toi Työpäiväni-video oli tosi hyvä ja mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 23. nyt on pakko kommentoida... aika rajua yleistystä sinulta tämä: "Huomasi muuten raspauksesta, joka tehtiin nyt samalla, että kyllä se ratsastus ja kuolaimet niitä piikkejä sinne näkyy tekevän. Sillä hampaissa ekaa kertaa meillä olo aikana ei ollut juuri yhtään mitään sanomista!"
  joopa-joo... tuo on sinun mielipide, ja sen saat toki ja tietysti omassa blogissasi kertoa :) mutta älä yleistä. sinulla kun ei kuitenkaan käsittääkseni ole sen enempää kokemusta hevosten hampaiden huollosta ja raspauksesta, kuin mitä olet omaa hevostasi käynyt raspauttamassa. joten aika rohkeaa mennä väittämään että piikit suussa johtuisivat ratsastuksesta ja kuolaimista. uskaltaisin itse väittää että tämä ei pidä paikkaansa...
  terveisin hevosklinikalla työskentelvä, eläinlääkäreitä lähes päivittäin raspauksissa avustava.
  ja ei, en halua kirjoittaa tätä kommenttia pahalla, toivottavasti et pahoita tästä mieltäsi, sillä se ei ole minun tarkoitus. ajattelin vain, että kun sinulla on paljon paljon pieniä lukijoita jotka ottavat sinusta mallia ja pitävät sinua esikuvanaan. älä anna heille väärää käsitystä asioista :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.