Näitä ILMAISIA oppimateriaaleja käytin lääkiksen pääsykokeisiin

torstai 22. elokuuta 2019


Netti on pullollaan ilmaisia opiskelumateriaaleja - ainakin jos englanti luonnistuu. Jaankin nyt teille kuusi sivustoa, joista itse hyödyin lukiossa sekä lääkikseen pääsykokeisiin lukiessa. Kolme näistä on suomeksi ja kolme englanniksi. Mä en ole mikään mestari enkussa ja silti pystyin hyödyntämään näitä materiaaleja, joten kannattaa vaan rohkeasti kokeilla! Osa näistä saattaa olla jo ennestään tuttuja teille, mutta toivottavasti uusiakin vinkkejä löytyisi. Jos sulla on hyviä linkkivinkkejä niin jaa toki omat vinkkisi kommenttiboksissa.Suomeksi:

Käytin Opetus.tv:tä paljon lukiossa, mutta pääsykokeisiin lukiessa se jäi vähemmälle. Jos sun aloitustaso ei ole kovin hyvä tai jonkun tehtävätyypin/aiheen kanssa tulee ongelmia kannattaa kuitenkin tsekata löytyisikö näistä videoista apua. Sivuilta löytyy matikan, fysiikan, kemian ja bilsan videoita kaikista (vanhan opsin?) lukiokursseista sekä myös materiaalia yläkoululaisille ja yliopistoon/AMK.

Tein oikeastaan kaikki fysiikan ja kemian vanhat yo-kokeet nyt viimeisellä pääsykoekerralla saadakseni vaihtelevia tehtäviä. Ylen abitreenien sivuilta löytyy monen vuoden vanhat kokeet sekä niiden mallivastaukset, joten täällä riittää tehtäviä pitkäksi aikaa ihan kaikista aineista.

Tämä oli Mafyn etäkurssin ensimmäisen opiskeluvalmentajani vinkki! Eli tehdä vanhoja DI-pääsykokeita fysiikan ja kemian puolelta. Nämäkin olen siis pariin otteeseen laskenut läpi. Jälleen ilmaisia hyviä ja haastavia tehtäviä mallivastauksineen. Näihin, kuten vanhoihin  yo-tehtäviin, tosin olet saattanut törmätä oppikirjoissasi tai valmennuskurssillasi, sillä moni hyvä tehtävä on kopioitu niihinkin matskuihin. Joukossa on kuitenkin varmasti myös tehtäviä, joihin et ole törmännyt koskaan.

Englanniksi:

Todella hyviä opetusvideoita. Bilsan, fysiikan ja kemian videot vastaavat vieläpä yllättävän hyvin lukion oppimäärää! Katsoin näitä vikalla hakukerralla paljon sellaisista aiheista, mitkä eivät ihan olleet auenneet. Videoissa oli selitetty asioita sellaisilla tavoilla, joihin en aiemmin ollut törmännyt ja videoiden myötä ne sitten aukenivatkin mulle! Mä tosiaan kirjoitin yo-kirjoituksissa aikoinaan enkusta B:n ja ymmärsin näistä videoista tosi hyvin kaiken, vaikka ne olikin englanniksi. Tuntui, että jopa keskittyi ja kertasi kaikkia käsitteitä paremmin kun katsoi enkuksi videoita. Kun videolla esim mainittiin englanniksi joku käsite, sain aina hyvän tilanteen kerrata mikäs tämä esim. munuaisen osa nyt olikaan nimeltään kun video tarjosi vain englanninkielisen vastineen. 

Katsoin myös jonkun verran videoita näiltä kahdelta kanavalta:
CRASH COURSE ja KURZGESAGTToivottavasti näistä linkkivinkeistä oli apua edes jollekin! Itse tykkäsin esimerkiksi lounastauolla tai rankan päivän päätteeksi katsella noita opetusvideoita. Ei kannata kuitenkaan liikaa alkaa vain katselemaan videoita, sillä laskurutiini on lääkiksen pääsykokeessa tosi tärkeä! Tuollaisista lyhyistä ja ytimekkäistä opetusvideoista on kuitenkin aina välillä iso apu asioiden oivaltamisessa.

Ps. Muistahan seurata mua instagramissa @tiiastudies, siellä jaan paljon opiskeluvinkkejä! 28.8. alkaa myös youtube-kanavallani tiiavoitto "näin pääsin lääkikseen" -videosarja.

2 kommenttia

  1. Hyviä vinkkejä, pari oli noista tuttuja mut loput ei :) Niin ja hyviä videoita on tullut sun Youtube-kanavalle, se on yks mun lempikanavista ja kanava, jota olen seurannut pisimpään eli vuodesta 2015 :D

    VastaaPoista
  2. KhanAcademy meni heti listalle (ja suurkulutukseen)! Eli kiitos näistä :)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.