#220 Näin teet yksinkertaisen bannerin Gimpillä

lauantai 4. helmikuuta 2012

uudistettuun ohjevideoon tästä klik!

Hei! Tässä teille vähän vinkkiä helpon bannerin tekoon, kun sitä on vähän kyselty =) Oliko apua, haluatteko jatkoa? Osasinko selittää tarpeeksi selvästi?
Mene osoitteeseen gimp.org tai kirjoita googleen gimp. Lataa gimp koneellesi jos sinulla ei vielä sitä ole.

Avaa gimp. Jos sinulla ei ole kahta tuollaista juttua siinä auki, niin avaa tuolta Ikkunat -> viimeisimmäksi suljetut telakat ja siinä pitäisi olla tuo oikeanpuoleinen juttu jos se ei siis ole auki jo valmiiksi. Kun sinulla nämä molemmat auki siirry seuraavaan vaiheeseen.

Avaa tiedosto -> uusi ja sitten sinulle aukeaa tuo ikkuna mikä ylläolevassa kuvassa on. Olen laittanut tuohon tuon koon, mitä yleensä käytän bannereita tehdessäni. Sitten täytä kohdassa voit valita myös läpinäkyvän, kuten minä nyt valitsin.

Läpinäkyvä tausta näyttää tälle Gimpissä. Sitten avaa joku kuva jonka haluat rajat, kannattaa otta semmoinen joka on suhteellisen helppo rajata irti taustasta.

Sitten avaa näytölle kyseinen kuva. Se saatta aueta valmiiksi isolle näytölle, mutta jos ei niin avaa se tuolta alhaalta.

Lähennä kuvaa suurennuslasista ja ala rajaamaan lassotyökalulla. Jos laitat kuvan tosi pieneksi ei ole niin väliä mistä rajailet, mutta mitä suurempi kuva on sitä tarkemmin pitää rajata. Sitten kun olet yhdistänyt alku ja loppupisteen, niin että rajauksessa ei ole yhtään aukkoja rajaus muuttu viivaksi.
Pienennä kuvaa vähän jos se on todella iso. Paina nuolen vasenta nuolinäppäintä -> kuva -> skaalaa kuvaa. Voit vielä myöhemmin piennetää kuvaa mutta esim joku 400px voisi olla toiseen hyvä :) Sitten kopio kuva painamalla hiiren vasenta nuolinäppäintä ja sieltä muokkaa -> kopio


Avaa sitten varsinainen banneri ja liitä rajaamasi kuva siihen. Muokkaa -> liitä -> uusi taso. Jos liität kuvan tuosta ensimmäisetsä liitä painikkeesta homma ei onnistu!!Ota ensimmäisenä vasemmasta telakasta näkyviin tuo banneri. Sitten liikuta rajaamasi kuva oikeaan kohtaan vasemmassa telakassa on merkittynä työkalu jolla sitä siirrellään. Jos haluat muuttaa vielä kuvan kokoa tee sama kun aikaisemmin mutta taso -> skaalaa tasoa.

Kun kuva on oikealla paikalla. Paina oikeanpuoleisesta telakasta vasemmalla nuolinäppäimellä juuri liittämääsi tasoa. Jos et tiedä mikä niistä on tuo kuva, paina pientä silmän kuvaa ja kyseinen kuva katoaa silloin paina uudestaan niin se tulee taas näkyviin. Nyt kun olet varma että olet painanut oikeaa kuvaa valitse alfa valinnaksi.

Sitten kuva rajautuu ääriviivoja pitkin. Sitten lisätään varjostusta: Suotimet-> Valot ja varjot -> Varjo..

Itse laitan yleensä nuo asetukset mitä se valmiiksi tarjoaa, mutta voit muuttaa mm. varjon väriä tuosta.

Nyt kuvalla on varjo. Sitten otsikko.
Valitse vasemmasta telakasta kirjan ja rajaa aika iso alue tekstille, vielä ei kannata muuttaa noita fontteja yms. mutta voit tehdä sen nytkin

Paina rajaamasi aluetta ja siihen aukeaa ponnahdus ikkuna johon kirjoita haluamasi teksti.

Nyt voit muuttaa värejä, fonttia ja kokoa. Jos teksti ei näy kokonaan vedä "latikkoa" isommaksi.

Sitten valitse vasemmasta sivupalkista tuo teksti. Paina oikeaa nuolinäppäintä ja valitse alfa valinnaksi.

Sitten suotimet -> Toista varjo

Sitten valitse pensseli vasemmasta sivupalkista ja oikeasta sivupalkista brusheja. Brushit pitää ladata ja mm. tässä ohje niiden lataukseen, googlesta löytyy varmasti lisää ohjeita.

Tallenna kuva kun se on valmis.
Jotta tausta pysyisi läpinäkyvänä, tiedosto muodon on oltava png! esim. tiedostonnimi.png


ps. Näitä vinkkejä voi soveltaa myös gimpillä. 

247 kommenttia

 1. Onks toi gimp ilmainen vai maksaaks sen lataaminen jotain? :)

  VastaaPoista
 2. toi lataaminen on ongelma se ei tuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valitettavasti en osaa sit auttaa :/

   Poista
  2. Se yks keino on ainaki et laitat "vie" ::D myöhäsjuu

   Poista
 3. Miten tuon Gimpin saa suomen kielellä? :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itellä oli sama ongelma, kun latasin sen se tuli enkuksi ja oli hirmu vaikeeta yrittää katsoa täältä suomekileisiä ohjeita ja samalla väntää gimpissä englanniksi :D no mut selailin vähän netissä ja löysin tällaisen ohjeen:

   Mene:
   Ohjauspaneeli -> Järjestelmä -> Lisäasetukset -> Ympäristömuuttujat
   Lisää muuttuja nimeltä LANG arvolla fi
   Gimpin pitäisi näillä toimilla käynnistyä suomen kielisenä.

   E: Muista kuitata jokainen avaamasi ikkuna OK -painalluksella, jotta lisäys astuu voimaan.

   Tuon kun tein, avasin gimpin udestaan se oli suomenkilinen :D

   Poista
  2. FRIDA olet nero! :D Helpottuu kyllä huomattavasti ton käyttö kun on suomeks! kiitos! :))

   Poista
 4. hyvä oli ainakin näin luettuna, kohta vois kokeilla;P

  VastaaPoista
 5. Oikein selkeä, kuvat auttaa ymmärtämään selityksen!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva ja jos jatkoo tulemaan! :D Ja selitykset oli selvät! :)

  VastaaPoista
 7. Tää oli tosi hyvä! Jatkoa :)

  VastaaPoista
 8. Vau! Sain uuden ulottuvuuden gimpin käyttöön. Aina kun laitoin jotain tekstiä niin se meni vähän pieleen. Kerroit loistavasti tän. Kiitos!!

  VastaaPoista
 9. Oli kyllä tosi hyvä! Selkeästi oli kerrottu ja hieman oli ongelmia tuossa varjon kanssa mutta onnistui lopulta :)! Jatkoa ehdottomasti ;)

  VastaaPoista
 10. tämä postaus oli kyllä hyvä, innokkaana latasin gimpin ja rupesin tekemään tota banneria, oli kummiski paaaljon vaikeampaa kun luulin, hahah musta ei näköjään ikinä tuu mitään bannerin tekijää :D mut hyvä postaus kummiski!

  VastaaPoista
 11. Jatka tälläsii! Ite en osaa yhtää käyttää gimpii nii autto tosi paljo :))

  VastaaPoista
 12. tuli todella tarpeeseen, kiitos. lisää tämmösii..olis kiva nähä sun hanhäja bannereita tääs blogissa..

  VastaaPoista
 13. auttoi meikäläistä tosi paljon, lisää vain tämmösiä!:D

  VastaaPoista
 14. vähän kiva postaus =) tai vihdoin tehtyy bannerin omaa blogii ku oli selvät ja hyvät ohjeet ! Tai siis en oo koskaa tajunnu mite toi läpinäkyvyys laitetaan, kiitokset näistä ohjeista :D ja muutenkin tää on kiva blogi (--:

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. hei, mul ei oo tota oikeenpuolimmaist palkkii mut sit ku meen ton ekan ohjeen mukaan nii siel siltiki lukee tyhjä, osaatko auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm.. En osaa auttaa. Mutta nuo tasot saat näkyviin siitä yhden alemmasta mistä käskin painaa ja sieltä tasot.

   Poista
 17. Heei, miten oot saanu tän suomeks? :o Itelläni ei ees lataus vaiheessa mee suomeks :s Ja ku enkuks on nii sieltä en minä tosi huono enkussa ihminen löydä yhtään mitään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ylemäpänä joku neuvo miten saa suomeksi tai sitten googlesta kato :)

   Poista
  2. Niin, ja GiMPin lataussivulta tän saa valittua ladattavaksi suomenkieliseks :)

   Poista
 18. onks toi gimp ihan turvallinen ohjelma koneen kannalta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaipa se on, en ainakaan ole mitään huonoa siitä kuullut =)

   Poista
  2. ano toi gimp on ihan turvallinen, ku se ei ainakaa mun mielestä oo laiton ohjelma (korjatkaa jos oon väärässä!!) ja mulla ei oo tullu mitään viruksia siitä tms ja gimp on mulla ollut koneessa nyt sellaset 4 vuotta. :)

   Poista
 19. tää oli tosi kiva tää postaus (: tosi selkeet noi ohjeet & kivaku oli kuvatki viel selkeennyttämässä :D noita brusheja en oikein vielä tajunnut, ni jos joskus voisit tehdä postauksen vielä niistä jos osaat (:

  VastaaPoista
 20. Tää on kiva kattoo, ku nyt suurimmalla osalla bloggaajista on uudet bannerit, sun ohjeiden mukaisesti tehtyjä ;)

  VastaaPoista
 21. mä en pääse ees ylipäätän sinne paikkaan missä niitä kuvia voi alkaa muokkaa :D latasin sen koneelle, mut nyt oon iha pihal :D

  VastaaPoista
 22. Tosi kivat ohjeet, lisää vain! :) Itse teen vaan kaiken täsmälleen niinkuin ohjeissa, mutta kun rajaan kuvan, ja yhdistän päät, eikä siihen takuuvarmasti jää aukkoja, en saa siihen nuita katkoviivoja, enkä siis saa kopioitua sitä /: Osaisitko tähän auttaa?

  VastaaPoista
 23. kiitti! Miten tohon sais sitte lisää kuvia? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmmm! Ai siis kun on rajannu yhen kuvan et jos sais toisen ? niimpä.

   Poista
  2. ite sain sillee et tein samallai ku ton ekanki kuvan (:

   Poista
 24. Pitää kokeilla joskus kun tässä koneessa ei oo käytössä muuta kun toi gimp.
  ps, sait uuden lukijan :)

  VastaaPoista
 25. mistä tollasii erikoisempii fontteja pystyy lataa?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan nyt Tiian puolesta, fontteja voi ladata mm. dafontista (www.dafont.com). Muistathan kuitenkin ladata vain fontteja mitä saa käyttää, kaikki nimittäin eivät ole ilmaisia.

   Kun löydät mieleisen fontin painat oikeassa reunassa olevaa nappia Download. Sitten ainakin mulla ilmestyy ruudun alareunaan pieni palkki jossa kysytään Haluatko avata tai tallentaa tiedoston... ja painan Tallenna. Sitten menen koneelta kohtaan Ladatut tiedostot, ja sieltä painan fontin nimeä. Siihen avautuu sivu jossa on pari kolme tiedostoa. Painat sitä jonka kuvakkeena on pieni valkoinen laatikko ja sen sisällä haalea sininen A. Sitten siihen avautuu uusi ikkuna jossa näkyy miltä fontti näyttää. Yläreunassa on napit Tulosta ja Asenna, painat sitä Asenna ja sitten sen fontin pitäisi toimia kaikissa ohjelmissa (:

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Muttameneekö se sitten kaikille koneen käyttäjille vai jääkö se pelkästään omalle käyttäjälle?Ja saako sitä sitten vaihdettua normaaliin?

   Poista
 26. Lisää vaan tälläisiä :) ittekkin kokeilin ja tulos oli nyt mitä oli,ei taida minustakaan olla bannerin tekijäksi :D

  VastaaPoista
 27. Kiitoos ♥ Ensin meinas palaa pinna kun en ymmärtäny mut nyt osaan c: Mikä ton fontin nimi on joka on tossa sulla mallissa ?

  VastaaPoista
 28. tää oli kiva postaus: ), ja itekkään en tiennyt ihan kaikkee noista läpinäkyvyys jutuista, kun en ole ehtinyt gimppiin vielä niin perinpohjaisesti tutustua, eli kiitos myös vinkeistä: )! Ja nyt tää ulkoasu on mun mielestä ainakin ihan nätti: )!

  VastaaPoista
 29. Kiitos , tästä oli paljon apua ! :)

  VastaaPoista
 30. miten saat rajattua nuo kuvat irti taustasta noin siististi kun mulla tulee aina jotain ylimääräistä tms? :) vielä vähän hakusessa toi gimpin käyttö...

  VastaaPoista
 31. miksi mulla ei tuu tuota että voi valita ton taustan? Onko sul Gimb 2?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kyselisin..

   Poista
  2. tuleeko teillä siihen semmonen lisäasetukset nappi ? mulla ainaki meni siitä. mutta ite en tiiä taas miten saan ton tekstin näkyviin tuossa ku ei tapahu mitään vaikka painelis kui sitä lootaa :D

   Poista
 32. Miksi en saa laitettua sitä bloggeriin ja miksi se menee gimpin muodossa :( Ja se sanoo, että virheellinen osote tai jotain sellasta :( Vastaa mun blogiin.. pliiis :( http://minajasulo.blogspot.com

  VastaaPoista
 33. Kiitos ohjeista! Sait just muhun tartutettua kuvienmuokkausinnon joka ei ota loppuakseen :D Aikaisemmin olen päässyt muoksimaan kuvia vaan koulussa sillä en ole tiennyt Gimbin olemassaolosta :DD Mutta nyt latasin sen ja on ollu kyl tosi hyvä!

  VastaaPoista
 34. Hyvät ohjeet, mutta kun valitsen tuon tekstinkirjoittamisen ja painan kuvaa, tulee vain loota, että Error jotakin ja sitten se sulkee koko homman. :s

  VastaaPoista
 35. miksi mulla menee tosi pieneksi ku laitan blogiin D:

  VastaaPoista
 36. Tosi hyvät ja toimivat ohjeet muuten, mutta bloggeriin kun yritän ladata, ei onnistu sitten millään. :D Eli siis sama ongelma kuin Minä:llä. Blogger vaan väittää, että "Kuva on vioittunut tai sen muotoa ei tunnisteta."
  Kiitos muuten ohjeista, auttoivat erittäin paljon ! :) Kun vaan blogiin asti saisi tuon ladattua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kohtaa tuli mullakin ongelma.. Miten tuota muotoa voi muuttaa, ettei ole enää GIMpin muodossa? :)

   Poista
  2. Sama juttu, ei onnistu sitten millään! Tiia, autappa meitä vähän :D

   Poista
  3. mullakin tää sama juttu, nyt apu olis kyllä tarpeen !! (:

   Poista
  4. Mun kaveri sano, että pitää tallentaa jpg muodossa. Ku on tallentamassa sitä kuvaa, nii kirjottaa "kuvannimi.jpg" Mulla ainaki toimii ! (:

   Poista
  5. joo se pitää laittaa jpg tiedostoks en jaksa selittää:DD

   Poista
  6. Painakaa sitä ''Vie'' älkääkö sitä ''Tallenna nimellä'', mulla ainakin toimi niin:Dd

   Poista
 37. minulla töksähti tuohon otsikkoon. sitä pidemmälle en enään osannut. ja miten saa laitettusa useampia kuvia?

  VastaaPoista
 38. Miten saan kuvan sitten tohon isolle näytölle?

  VastaaPoista
 39. Miten voi avaa tiedoston kun tuossa neuvoit :o

  VastaaPoista
 40. mä en saanu skaalattuu tota kuvaa....... :/

  VastaaPoista
 41. Mulla on kaikki samanlailla onnistunut, mutta sitten toi muuta alfaksi tai joku niin siitä ei voi klikata?

  VastaaPoista
 42. Noi brushit on ongelma tekis mieli ladata, mut en osaa.. Ja katoin ton videonki, mut haluisko joku valasta?

  VastaaPoista
 43. Oon aika tyhmä kun kysyn mut onks toi maksullinen? =DD

  VastaaPoista
 44. hei kivaa tälläne ohje postaus, latasin itelleni ton gimpin mut ku se on englanniks, nii en oikeen ymmärrä sit ja en osaa vaihtaa kieltä (luin ylempänä olevan ohjeen mutta en osannu ) nii voisitko/voisiko(joku) auttaaa :) kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ite katoin tosta mallia --> http://www.youtube.com/watch?v=VLlRWHDqGPc

   Poista
 45. Oli paljon apua tästä postauksesta, kiitos! (: sori jos joku on jo kysyny, mutta miten ton bannerin saa sitte laitettua blogiin? :D

  VastaaPoista
 46. Entä jos ei laita läpinäkyvää taustaa, nii mitkä kirjaimet sinne loppuun sitte pitää laittaa et saisin sen avattuu picasassa? Ja oli tosi hyvät ohjeet, kiitos !

  VastaaPoista
 47. onks toi gimp ilmanen ?

  VastaaPoista
 48. Tein ohjeiden mukaan bannerin, mutta se ei halua avautua blogissa, eikä missään? Se vain näyttää, että kuva on virheellinen?

  VastaaPoista
 49. Kiitos ihan hurjan paljon näistä ohjeista, tämä todella auttoi ! Ja niille, jotka ei tiedä miten saa uusia kuvia ; valitkaa toi 'taustaväri' alfas kanavaksi, ennen kuin liitätte, muuten se liitä juttu ei tule !(:

  VastaaPoista
 50. voi tästä oli tositosi paljon apua !!!! kiitos :)

  VastaaPoista
 51. miten tuon tiedostomuodon saa muutettua? :o ei onnistu jotenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama ongelma!! ei meinaa muuttua png tiedostomuotoiseksi vaan valittaa että: you can use this dialog to save the GIMP XCF format. Use file -> Export to export to other file formats.... ??

   Poista
 52. kun latasin ton gimpin koneelleni niin kun sen se pikku kuva ei tule siihen alotus näytölle niin mistä löydän sen? .... haluisin nimittäin ton ohjelman mutten tiiä missä se on ;/

  VastaaPoista
 53. Kiitti neuvosta! :) Oli paljon apua, nyt voin taas tehä bannereita muilla ohjelmilla kuin paintilla... :))

  VastaaPoista
 54. moi tiia! voitko tehä mulla tollatteen hienon bannerin?, kun itte en osaa. oon kyllä ladannu koneelle ton gimp:in mutt mä en vaan saa toimiin sitä niinku silleen hienosti.:((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on kans tollanen heppa-blogi alkeella. mun heppana toimii Marc de Polo <3<3<3<3 ei oma :(

   Poista
 55. kiitos paljon ohjeista, niistä oli todella paljon apua!

  VastaaPoista
 56. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 57. Tästä oli TODELLA paljon apua.. Jos nyt oppisin itsekkin tekemään edes jotenkuten hyvännäköisiä bannereita. Kiitos tosi paljon !!!

  VastaaPoista
 58. Miten ton saa png tiedostoks ja miten toi pitää tallentaa ku mulla jos painan et tallenna nimellä ni se ei voi avata sitä oikein tai jos sen avaa ni se menee siihen gimp -näymään... eikä aukee niinku kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enkös minä tossa juuri neuvonu miten saa png tiedostoksi:D

   Poista
  2. Juu neuvoit, mutta ei sitä tolleen saa muuteua... :D

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 59. Minulla on sama ongelma kuin Tiizulla :d

  VastaaPoista
 60. Miten tohon saa ton kolmannen kuvan "Luo uusi kuva" ?????

  VastaaPoista
 61. Toivottavasti vastaat tähän.
  1.Kun olen tallentamassa kuvaa (banneria minkä tein) ja se pitäisi muuttaa png tiedoksoksi, gimp väittää, että sitä ei voi muutta png tiedoksoksi?

  2.Kun yritän ladata tekemääni banneria bloggeriin, se väittää että tiedoston täytyy olla video tai kuva? Mutta eikö tämä ole kuva?

  3.Kun yritän avata kuvaa (sitä banneria) avautuu se gimpin kautta. Eli se menee gimppiin ja avautuu sielläääää!!!!!! APUAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli noi kaikki samat ongelmat. Jos vielä niissä apua kaipaat ni laita sähköpostia Hevoshullu123@hotmail.com

   Poista
 62. Auttoi tooooooosi paljon, en eka osannu tehä gimpillä bannereitakaan. Jatkoa :)) Kuvat selkeytti paljon ;))

  VastaaPoista
 63. mulla ei ole muuta ongelmaa kuin, että mä en saa pidettyä sitä läpinäkyvänä. tallennan sen png-tiedostona, mutta se tallentuu silti "tavallisena" eli siinä on valkoinen tausta. onko tietoa miten ongelman voisi ratkaista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellä tietokoneella se tausta on valkonen, mutta ku laitan sen blogiin nii kyl se on ollu läpinäkyvä!

   Poista
 64. Jee, sian tehtyä jonkinlaisen bannerin!! kiitos!! mä ainakin ymmärsin hyvin kun luin ja katoin kuvat kun mulla ei oo suomeks toi Gimp :)

  VastaaPoista
 65. Tosi hyvät ja selkeet ohjeet! Teen tässä just parhaillaan banneria. Tästä on paljon apua. Kiitos! (:

  VastaaPoista
 66. Hienot ja hyvät ohjeet, auttoivat paljon :)

  VastaaPoista
 67. Mitä toi läpinäkyvä juttu niiku tarkottaa?

  VastaaPoista
 68. Mistä niitä brunsheja ladataan??

  VastaaPoista
 69. Mä sain aikaan ihan kivan bannerin, mut se ei lataa sitä blogii, ku siihe tulee joku ihme juttu et kuva on vioittunut tai sen muotoa ei tunnisteta. Osaatko auttaa? Ja laitoin muodoks png...

  VastaaPoista
 70. Tästä oli TODELLA paljon apua! Kaikki meni kuten neuvoit enkä joutunut ongelmiin (: Lisää tällaisia!

  VastaaPoista
 71. Mulla sama ongelma ku Matulla:/

  VastaaPoista
 72. Tekispä mieli sanoa että voi vittujen kevät.

  Kiitos ohjeesta, mutta mullakin on tallennusongelma. Pakottaa tallentaan tossa yhessä tietyssä muodossa, kuvaksi sitä ei saa millään, vaan avaa sen Gimpin kautta ja näin.

  Ja eiku googlaamaan :/

  VastaaPoista
 73. Kun tallennatte kuvaa ja haluatte sen esimerkiksi jpeg muotoon, painakaa tiedosto -> Vie... -> Valitse tiedostotallennusmuoto ja tallenna haluamaasi paikkaan haluamallasi tiedostomuodolla..

  VastaaPoista
 74. macissä tämä ohje ei ilmeisesti ole pätevä koska kun yritän lisätä kuvaa siitä kuvasta tulee vain pieni osa? joo määki mun selityksii c:

  VastaaPoista
 75. Mä en millään osaa tehä bannerii ja ois tarvetta sellaseen. Osaisko joku tehä ?? :)

  VastaaPoista
 76. joo ei onnistu kyllä gimpillä, en saa muutettua muotoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei toimi tuo png-muoto ollenkaan. Laitoin siihen niinku Tiia neuvo: tiedostonimi.png mut bloggeri ei hyväksy sitä banneriks :((

   Poista
  2. mullakaan ei toiminu...:( ja tein sitä banneria kuitenkin aika kauan..:(

   Poista
  3. Painakaa Tiedosto-Vie, niin se toimii.

   Poista
 77. tossa kun sulla on toi kolmas kuva, miten sait ton pikku välilehden tohon?

  VastaaPoista
 78. Ja mistä sait ton '' Gimp testimuokkauksen'' esille?

  VastaaPoista
 79. miksen voi tallentaa gimp-kuvaani ''png-tiedostona''?

  VastaaPoista
 80. Toimiiko tää Gimp 2.8? Koska itelläni toimii on tuo 2.8 ja pääsen tohon ykkös kohtaan mutta kakkosessa ei tuu tota tasot, siveltimet ym... Ja kun meen tonne Gimpin sivuille niin miten voin ladata sen 2.6? Ei kai tullu likaa kysymyksiä? ;D Tää on paras blogi! :))

  VastaaPoista
 81. Kysyisin samaa kun Aino! :)

  Kun ei enää voi mistään ladata 2.6 ja pääsen tohon kohtaan jossa voi laittaa tekstin, mutta siinä vedetään sellainen palkki ja siihen kirjoitetaan, mutta sitten se teksti ei näy siin? Osaatko auttaa...?

  VastaaPoista
 82. mikä se lassotyökalu on???...:D

  VastaaPoista
 83. Kiitti tosi paljon! Tuli tosi kiva banneri!! Mul on vaan yks ongelma; En saa sitä mun blogiin koska se ei "tunnista muotoa" tai jotain sellasta, osaatko auttaa?? kiitos ohjeista!!! mmmylllifeee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 84. miks en saa tuota xcf loppujuttuu png:eeks? Tai saan, mut se anna tallentaa:/

  VastaaPoista
 85. Hmm.. Miten Gimp ladataan? :O

  VastaaPoista
 86. Moi! Teetkö muille bannereita?:) kun mulla ei toimi mun gimp :( niin teetkö sä muille? :)

  VastaaPoista
 87. Moi! miten saa tommosen häivytetyn reunan?? :) KIITOS NEUVOSTA! Etin kauan ohjelmaa millä saan "taustattoman" bannun ;))

  VastaaPoista
 88. Moi! Hyvät ja selvät ohjeet olet tehnyt! Tein äsken noilla ohjeilla bannerin itselleni,ja hyvin onnistui. Nyt kuitenkin on pieni ongelma. Kuva ei nimittäin tule läpinäkyvänä blogiin, enkä saa sitä näkymään läpinäkyvänä. Kuitenkin kuva on läpinäkyvä, koska sivun kokoa vaihtaalla pievi osa banneria tulee näkyviin. Kysyn neuvoa sinulta, koska olet itsekin saanut bannerin hyvin tuonne ylös :) Toivottavasti osaat vastata näinkin kinkkiseen kysymykseen :D

  VastaaPoista
 89. Jos tiedoston muoto ei vaihdu niin laittakaa sieltä Tiedosto ---> vie..
  Ja sieltä voitte valita sopivan muodon!

  VastaaPoista
 90. En tajua 3 vaihetta.. ! Voitko auttaa ???

  VastaaPoista
 91. Kun lisään kuvan miten sitä voi kiertää eli siis laittaa vinottaina? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkalupakissa (vasemmalla) on semmonen kiertotyökalu josta voi käännellä sitä..:) Se on neljännellä rivillä

   Poista
 92. Kun oon rajannu kuvan niin se ei muutu viivaksi?? Mikä on vikana??

  VastaaPoista
 93. Sulla on jäänyt väliä rajaamisessa, ne päät pitää saada toisiinsa kiinni.

  VastaaPoista
 94. Kiitos tästä vinkistä, tuli kerrankin mielyttävä banneri!:) Vaikka teinkin 2.7 Gimpillä

  VastaaPoista
 95. Miten saan "sumeat" reunat kuvaan?? :))

  VastaaPoista
 96. Mietin aluks ihan samaa, en vieläkään tiedä!?:D

  VastaaPoista
 97. Huippu ohje ja selkee! Mut ku yritän tota brushii laittaa ni se ei tuu. :// Tai jos tullee ni se mennee joko kuvan päälle tai tekstin päälle ja siihenki tulee vaa musta läikkä. :/ Miten sen sais ''kunnolla'' tulee siihen? :)

  VastaaPoista
 98. voiei! :o painoin vahingossa noi molemmat "sivupalkit" pois, ja en tiiä miten ne saa takasin? nii voisko joku oikeesti nopeesti vastata tähän?:o

  VastaaPoista
 99. voiei! :o painoin vahingossa noi molemmat "sivupalkit" pois, ja en tiiä miten ne saa takasin? nii voisko joku oikeesti nopeesti vastata tähän?:o

  VastaaPoista
 100. Miten ton vasemman puoleisen ikkunan saa? :o sain vaan ton oikeen puoleisen sieltä mistä neuvoit ☺

  VastaaPoista
 101. Itselläni ei nuo varjostukset tulleet millään valittuun kuvan reunoihin vaikka kuinka yritin ohjeiden mukaan... siinä kyllä luki että varjostukset ovat näkyvissä mutta ei ollut! :D
  ja sitten tuo tallentaminen, niin ei suostu tallentamaan sitä png:llä, vaan jatkaa koko ajan samaa rataa että xcf:llä pitäisi tallentaa enkä siksi sitä blogiinkaan pysty laittamaan :(
  osaatko neuvoa ainakin tuossa jälkimmäisessä? siitä olisi suurta apua! :)
  mutta tämä ohje oli kyllä ihan mahtava, että itse ainakin opin paljon enemmän gimpistä tämän avulla! :)

  VastaaPoista
 102. Miten sen voi ladata kun mää pölkkypää en ymmärtäny

  VastaaPoista
 103. Kiitoskiitos kiiitos!<3 Tämän avulla sain tehtyy uuden "hienomman" bannerin:) kiitooos<3

  VastaaPoista
 104. Osaatko auttaa kun ohjeiden mukaan tein, muttei mikää ohjelma (kuvan katselu ohjelma) osaa avata sitä, eikä Blogger hyväsy sitä banneriksi (kuva on liian suuri / vioittunut) ?

  VastaaPoista
 105. Miten ku toi ei anna tallentaa ku jollaa xcf:llä, kun nimen muuttaa png loppuiseksi nii ei anna edes tallentaa..yhen sain tallennettuu mutta se ei ollut png jolloin blogger ilmoittaa että kuva on vioittunut..
  Enkä saannut tota tekstiäkää tohon kun en oikeen ymmärtännyt ohjeita :--D

  VastaaPoista
 106. Mistä tuon läpinäkyvän taustan saa? :)

  VastaaPoista
 107. Kiitos täst mun tiedosto oli telakan takana niin en saanut ensin liitettyä kuvaa mutta nytten onistu ;D

  VastaaPoista
 108. Kiitos tästä! :) oli todella hyödyllinen!

  terhilindholm.blogspot.com

  VastaaPoista
 109. En tajunnu et miten ton kuvan voi tohon laittaa. pliis neuvokaa nyt joku

  VastaaPoista
 110. En saa tota kuvaa ilman kehyksiä niin mitä pitäs sit tehä

  VastaaPoista
 111. Mikä ton fontin nimi on mikä sulla oli täs?

  VastaaPoista
 112. Mikä oli fontin nimi millä teit ton voitto kotiin tekstin ja jatkoo endottomasti

  VastaaPoista
 113. Mistä latasit oikein Gimpin?! :o Kun en löydä sitä nappia josta ladata sen..

  VastaaPoista
 114. APUA! En saa tuotra "polut, tasot ymym"-ikkunaa mistään näkyviin. Pitäisikö sen tulla heti un avaa pensselityökalun? Eipä tule. Sivellintä painamalla tulee vain gimpin omat siveltimet. Mikä kusee?

  VastaaPoista
 115. Kiva, ku laitot tän tänne, ni mun varjostusongelma ratkesi. Oon aina laittanu tost ekasta ''liitä'' linkistä :--)

  VastaaPoista
 116. Olen varmaan teidän mielestä tyhmä. Mutta mikä on banneri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No.. Osaanko nyt selittää tarpeeksi hyvin, mutta siis toi "kuva" jossa lukee "Voitto kotiin"

   Poista
  2. en mäkää aluksi tienny mikä on banneri mut se on sellane jutska mite ansku k selitti

   Poista
 117. Mun blogissa en saa vaihdettua enään tota taustaa mulla on se englannin lippuna. Tiedätkö miten saisin sen vaihdettua? Kun vaikka vaihdan sen niin se ei näytä sitä uutta vaikka pidän sitä useamman vuorokauden ?.

  VastaaPoista
 118. Voi olla et oon tyhmä enkä tajuu mut joo mulla menee siihe saakka iha hyvi kunnes pitäis skaalata tota kuvaa, laitan siihen just nuo mitat mitkä tuossakin on mutta se laittaa ne automaattisesti pienemmäksi :o? Ei sulla ois mitään tietoa/vinkkiä ? :/ bannerin teko lykkääntyy tän ongelman vuoks koska tulee joka välissä tuo sama ongelma...

  VastaaPoista
 119. Voiko cimpissä tehdä niin, että toinen kuva on haaleampi ja toinen näkyy paremmin? Hieno selitys:D Mutta siis jokainen varmaan tietää millainen kuva on kun se on haaleampi eli näkyy vaaleammin esimerkiksi toisen kuvan taustalla. Voiko cimpissä siis tehdä näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Gimp:D Miks aina kirjotan sen C:llä:D

   Poista
 120. Miten bannerin pystyy tallentamaan...? Kun laitan tiedostonimeks png siihen tulee joku ilmoitus eikä se onnistu, siitä tulee xcf... Sitten ku saan kuvan tallennetuks en pysty laittamaan sitä esim. blogiin, koska siihen tulee ilmoitus: "Kuva on vioittunut tai sen muotoa ei tunnisteta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ongelma :d

   Poista
  2. mulla oli sama ongelma, mut sit mää keksin et sitä ei pidä tallentaa "tallenna nimellä" kohdasta, vaan siitä, missä lukee "vie...". Auttoiko??

   Poista
  3. Okei, kiitos paljon!

   Poista
 121. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 122. Miten olet saanut nykyisen bannerin kuvan näyttämään haalealta,, ikäänkuin läpinäkyvältä?

  VastaaPoista
 123. mulla se ei ota tota "png" loppuuu en pysty tallentaa sitä siihe nimeee. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sama ongelma, mut sit keksin siihe ratkaisun:
   Kun tallennat kuvaa, älä paina "tallenna nimellä", vaan paina "vie...". Siellä kirjotat sen "png" siihen nimen loppuun.

   Auttaako?

   Poista
  2. Kiitti ku kerroit itellä ollu ongelmii myös...

   Poista
 124. Kiitos! Tuli hieno kun katsoi neuvoja täältä! :)

  VastaaPoista
 125. Miten pystyn laittaan ton otsikon, ku rajaan sen alueen niin ei siihen tuu tota ponnahdusikkunaa lainkaan eikä tapahdu mitään muutakaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ongelma!!!! Osaako joku auttaa????

   Poista
  2. Katso, että sinulla on vasemman laidan työkaluasetuksissa rasti "käytä muokkainta" -kohdassa, ja "antialisointi" -kohdassa EI ole rastia. Sitten napauta hiiren vasemmalla puolella kohtaa, johon haluat tekstin. Sitten ruudulle tulee jonkunnäköinen ponnahdusikkuna, johon kirjoitat tekstin.

   Poista
 126. mmm. Eikai toi jos niinku lataa ton gimpjutskan omaa tiezii niii
  eihän se mee mitekää juntturaa kun sit niinku
  mä en pääse
  VUOTEEN TIETOKONEELLE!NII voiksä sanoo et
  se ei
  mene silleee rikki T: SUURI FANISI!VOITTO ON SÖPÖ NII JA TEIT HIE-
  NON BANNERIN<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<3333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
  HYVÄÄ PÄIVÄN JATKOA

  VastaaPoista
 127. Tosi hyvät ohjeet! suuri kiitos näistä :)

  VastaaPoista
 128. Moikka Tiia! :)

  Tartteisin hieman apua. Mulla tuolla Työkalupakin alareunassa ei näy ne esim. siveltimen ym. ne jutut, josta sitä voi säätää. Siinä lukee vain, että "Vedä muokattavat telakat tähän" tai jotain vastaavaa, muttei se anna raahata siihen mitään. Toivottavasti ymmärsit jotain.. :D

  Mutta siis, voisitko/osaisitko auttaa tämän asian kanssa? En nimittäin pysty tekemään gimpillä sitten oikein mitään. :(

  Muuten todella selkeä ja ihana tää postaus! Tosi hyödyllinen. :) Ja blogin uus ulkoasu on muuten superhieno! :) <3 Tykkään tosi paljon, tää on luultavasti paras, mitä tähän asti on ollut ! :)

  VastaaPoista
 129. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haittako vaikka latasin vahingossa gimp 2.8:n että onko se kauheen erilainen?

   Poista
 130. haluisko joku auttaa?
  Mulla ei tallenna tota vaikka laittaisinkin jpg lopun mitä mun kannattais tehä?

  VastaaPoista
 131. hei miten jos tekee esim kuvast pyöreen, nii saa varjostukset niihi?

  VastaaPoista
 132. latasin äksen gimpin mutta kysyn sitten täältä apuu jos tarvin

  VastaaPoista
 133. En vain yksin kertaisesti osaa tuota ohjelmaa käyttää :(

  VastaaPoista
 134. voitko tehä jonku videon tästä gimpistä

  VastaaPoista
 135. Miten sen bannerin saa sitten tallennettua png tiedostona? mulle ei tuu semmosta vaihtoeshtoa jos laitan 'tallenna nimellä'

  VastaaPoista
 136. Vitun paskat ohjeet, et osaa näköjään opettaa paremmin ja selkeämmin. Älä neuvo yhtään mitään täällä jos et edes osaa.

  VastaaPoista
 137. TIIA tämä tulee helkkaristi myöhässä, mutta toivon vastausta! :/ En ymmärrä millään kohtaasi; "Paina nuolen vasenta nuolinäppäintä -> kuva -> skaalaa kuvaa. Voit vielä myöhemmin piennetää kuvaa mutta esim joku 400px voisi olla toiseen hyvä :)" Täh? Mihin toiseen? Kuvieni editointi olisi tästä kiinni kokonaan :) Kiitos jos autat!

  VastaaPoista
 138. Kun painan tosta ''Download'' napista, se menee tähän sivuun: http://www.gimp.org/downloads/ enkä sitten tiiä miten muka pystyn lataamaan ton koko ohjelman :(

  VastaaPoista
 139. Saan aina tehtyä bannerin valmiiksi. Mutta en pysty laittamaan sitä blogiin, kun se valittaa että se on väärässä muodossa. Teen läpinäkyviä enkä saa niitä tuohon oikeaan muotoon. AUTTAKAA!

  VastaaPoista
 140. Ennen onnistu, mutta nykyään kun teen bannereita ne on läpinäkyviä ja sit ku lataan blogiin - niide taustoist tulee mustia? Kelläään kokemusta? Osaisko joku auttaa! (:

  VastaaPoista
 141. Miten bannerin kuvat saa näyttämään läpinäkyviltä??

  VastaaPoista
 142. minkä kokoset teet bannereista? en oikee saanu katottua tonne...

  VastaaPoista
© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.