#225 Minun hevonen, mutta muut selässä

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Hei! Halusin nytten kirjoittaa vähän siitä, kuinka tarkka olen päästämään muita Voiton selkään. Sen meillä olo aikana siellä ei ole käynyt valmentajien, Pinjan ja Sinin lisäksi kuin kaksi ihmistä. Onneksi Pinja antaa kavereidemme mennä Lillillä, joka on siihen tarkoitukseen tuplasti luotettavampi ja parempi.

Kerran annoin kaverini, joka oli silloin juuri aloittanut ratsastuksen mennö Voitolla. Voitto oli minulla liinassa ja menimme pelolla, jossa oli vähän lunta. Käynti sujui vielä ok, mutta ravissa kaverini hölskyi sen verran liikaa Voitolle, että se lähti koko ajan koventamaan ja koventamaan vauhtia. Lopulta sitten sain/saatiin se rauhottumaan ja päätettiin, että Voiton selkään ei enään kavereita laiteta. Moni joka sinne haluaisi, ei ole tuon kerrottuuaan sinne halunnut :D
Sini ja Voitto
Sitten vähän jännityksellä annoin Sinin mennä Voitolla. Ekana taluttajan kanssa ja sitten ihan itsekkin. Ja sehän sujui loistavasti, Sini on varmaan sen verran kevyempi ja pienenpi siellä selässä ettei Voittoa häiritse vaikka tasapaino vähän heittelehtisi. Tässä pientä videota Sinin ja Voiton menosta.


Pinja ja Voitto
Pinjankaan en anna kovin mielelläni mennä Voitolla, vaikka kaikki on aina sujunut hyvin. Mutta jotenkin vain ei haluaisi antaa sitä omaa kellekkään muulle. Pinja on muutamassa kouluvalmennuksessakin ollut Voitolla kun olen ollut kipeänä ja nyt kesällä saakin mennä sillä kaksi viikkoa, koska minulla on rippileiri ja jonkun pitää tuo Ukkelikin liikuttaa =)
Jaana ja Voitto
 Naapurin Jaanan olen myös voinut antaa hyvin mielin mennä Voitolla. Jaana on kokenut hevosihminen ja liikutimme/hoidimme hänen ihanaa suokki tammaa ennen sen eläkkeelle pääsyä. Jaana kävi viimetalvena useammankin kerran Äidin kanssa maastossa tai meni kentällä Voitolla, kun minä ratsastin Lillin (jos ette muista, Pinjalla oli silloin jalka kipsissä)Ellu ja Voitto
 Valmentajieni annan tietysti mennä Voitolla. Kouluvalmentajamme Ellu ratsastaakin Voiton aina silloin tällöin läpi. Viedään hepat hänen kotitallilleen Korholaan ja Ellu sitten siellä pistää Voitonkin kunnolla töihin. Muutamia kertoja Ellu on myös kiivennyt selkään kesken valmennuksen, kun joku juttu on ollut ylitsepääsemätön tai Voitto possuillut. On hienoa katsoa, kun Ellu ottaa ohjat käteen Voitto muuttuu kuin toiseksi hepaksi :) Osaisipa itsekkin!
Marttakin on muutamia kertoja kavunnut Voiton selkään. Yleensä valmennuksen alussa ratsastellut sillä vähän ja sen jälkeen Voitto on ollut helpompi hypätä! Muutenkin on tosi hyvä, kun valmentajani pääsee ratsastamaan Voitolla,  helpompi varmaan ohjeistaa minuakin kun tuntee hevosen.

Annatekko te kavereidenne ratsastaa hepoillanne?
 Menevätkö valmentajanne usein hevosellasi?

45 kommenttia

 1. Mulla on ykes hevonen ja annan ratsastaa vain ne, joilla on voimaa pidätellä hevosta. (: Eli itseasiassa kaikki kaverit on kokeneita niin annan niitten mennä selkään :)
  Ja ei mee valmentajat.
  Liitythän bloin lukijaksi =) http://ponityttoelama.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eihän hevosta voimalla pidätellä, vaan tekniikalla ja taidolla ;)

   Poista
 2. Mun ponilla saa mennä ainoastaan pari kaveria sillei että en ole itsenäkemässä. Sitten jos muut haluaa kokeilla niin harkannan mukaan annan mennä, mutta sillei että oon itse valvomassa. Valmentaja menee n. kerran kahdessa viikossa, joskus pari päivää putkeen. Riippuu aina miten on mennyt.

  VastaaPoista
 3. Mä uskallan päästää lähes kenet vaan Rullen selkään :D Se menee ihan perushyvin kenellä tahansa, jos ei vaadi mitään kummempia. Sitten vasta alkaa testailu kun pitäisi tehdäkin jotain, mutta luottavaisin mielin voi kuka tahansa ainakin kokeilla sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo ja kuitenkin haluan itse olla valvomassa ja neuvomassa, itsenäisesti sillä ei saa mennä muuta kuin siskot (pikkusisko vaan mun tai isosiskon valvonnassa), sillä on kuitenkin pari sellaista juttua joissa voi tarvia vähän neuvoja :)

   Poista
 4. Mie en kyllä uskalla päästää ketä tahansa ponin selkään, ellei olla suljetulla alueella. Mulla on kaks kaveria jotka saa mennä tuolla maastossa :D Mut niinku sanoin, suljetuilla alueilla ihan eri juttu. :)

  VastaaPoista
 5. Onko sun ripari 2 viikkoa? Missä oot riparilla :O

  VastaaPoista
 6. Paria kaveria päästän ratsastamaan Immyllä (kentällä, koska joskus olen itsekkin tullut kiitoa maastosta tallin luo (:) ja seuraan aina uuden ratsastajan menoa :)
  Valmentajat ovat ratsastaneet Immyllä pariin kertaan ja minusta on kiva katsoa kuinka hevonen muuttuu (minun ja Immyn kohdalla todella paljon!) :)

  VastaaPoista
 7. Itse päästän kavereitani kyl mun shettiksen selkään, siks koska mun lähes kaikki kaverit on hevosihmisiä ja ne on ratsastanu enemmän ku pari vuotta ja kun mun poni on tosi kiltti.. joskin vähän testaileva ja itsepäinen :D Kuitenkin valvon kokoajan(:

  VastaaPoista
 8. Olen antanut muutaman mennä vuokra/ylläpitoponillani, mutta yhdellä kaverillani oli niin kova käsi, että poni aukoi jatkuvasti suutaan, ja sen jälkeen en ole muiden antanut sillä mennä. Valmentajat ratsastavat kuitenkin ponin läpi aina tarvittaessa. (:

  VastaaPoista
 9. Kuka toi sini on? kaverisi vai miten. :D

  VastaaPoista
 10. Ite en anna oikeen muiden mennä :) mun valkku menee sil kerran viikos ja yks toinen jol on nuori poni mennee sil kerran viikos ja jos en pääse yks taitava ponikoknen tyttö menee sil ;))) ja mun äidin pitäis ruveta sil alottelee ;) mut ku kaikki kaverit ei oo nii kokeneita nii en niiden ihan anna oikeen joskus harvoin mutta se on tosi herkkä nii.... :DD

  VastaaPoista
 11. en oikeestaan haluis muiden mennä, mut oo huono sanoo ei... :D enkä ainakaa koska anna mennä maastos!!

  VastaaPoista
 12. en anna melkeen kenenkään mennä kehen en luota, mut vähän eri asia koska mulla on shettis :D mut en ainakaa tykkäis jos osaamattomat pikkukakarat menis niin sen takii en ota vuokraajii et annan vaan tuttujen mennä :). ihana sini & voitto :D♥

  näytät paljon vanhemmalta mitä oot :D! kuin vanha pinja on :)?

  VastaaPoista
 13. Vaikkei itsellä omaa hevosta olekaan, oon kanssa sen luonteinen, etten antaisi kuin itseni, mahdollisen valmentajan ja siskoni(silloin kun en itse pystyisi) kivuta hevoseni selkään =) ehkä alkuhuumassa perheenjäsenet voisi käydä kokeilemassa, miltä tuntuu istua hevosen selässä, mutta ei muuten :)

  VastaaPoista
 14. Mää uskallan laittaa kenet vaa meiän shetun selkään :) Mut issikka on vähä vaikee nii sillä ei oo juurikaa melkein kukaa mun kaveri ratsastanu :) Nykyään en varmaan päästä kauheesti mun kavereitakaa shetun selkää ku yritän viedä sitä eteenpäi mut shetu on tietty ihan eri asia ku tommonen iso heppa =) Ja kiva postaus jälleen !

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Mulla sama, annan vain harvojen ja valittujen hevoseni selkään kiivetä :) Voitto näytti ihanan leppoisalta ja tyytyväiseltä kun Sini ratsasti :D

  VastaaPoista
 17. Oon joittenkin suhteen hyvin tarkka, mut kyllä Liinulla oon antanut kavereittenkin ratsastaa, ne kaverit on ollu yleensä osaavia ja näin. Hoitajat on melko vähän ratsastaneita, mut oon silti antanu niitten mennä ja on ne aika paljon sit oppinu (+ Liinun sietokyky on kasvanut!!).
  Ja tietty veljen tyttö 5 v saa ratsastella tammuskalla silloin tällöin kun pieniä lapsia se kiikuttaa niiiin varovaisesti selässään! :---D

  VastaaPoista
 18. Mustalla annan mennä kavereiden,joiden tiedän että eivät säikähä sitä jos se vähän testailee,mutta vain silleen että oon ite mukana. Kestääkö teillä tosiaan ripari 2vko? meillä kestää vaan yhen?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ku meen semmosee johonki eri, et ei oo iha niitä seurakunnan perus ripareita =)

   Poista
 19. meijä aluella kesäriparit kestää 9vrk ;)

  VastaaPoista
 20. sini ratsastaa kyllä hyvin voitolla! mut poiketen tähän ripari asiaan, nii onko se aholansaari se yksityinen tms. ripari? oon nähny sinut tuolla kirkolla, kun ite käyn sitä isoskoulutusta:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ::D en nyt osaa selittää. Mun pitää kumminki käydä jotai juttuja siel kirkolla "muualle menevien" ryhmässä :D

   Poista
 21. Hyppääkö sini tossa kuvassa?
  Siitä tulee myös yhtähyvä kun susta ratsastajana ;))

  VastaaPoista
 22. Meillä kans Tzaarin selkään en oo muita päästäny ku vaan mun valmentajan, joka myös kisaa sillä koulua :) mut eipä ton selkään ole kovin moni halunnutkaa.. :D

  VastaaPoista
 23. Olipas nautittavaa katseltavaa tuossa videossa, sulosta! Minun luona käy 3-4 kertaa viikkoon 2 ihan aloittelijaa sekä 1 vähän kokeneempi ratsastelemassa ruunallani. ruunani on entinen terapia / tuntiheppa, joka pikkuvikojensa takia nykyään jo kevyemmässä käytössä, sopii siten rauhalliseen maastoiluun ja pieniin treeneihin. lisäksi annan aina kaikkien halukkaiden mennä sillä, ja moni hinkuaakin ruunan selkään sen lupsakkuuden ja luotettavuuden takia. Tamman selässä on käyneet minun lisäkseni muutamat kaverini, sekä äitini ihan vain käyntiä pellolla. Tamman selkään en mielelläni säännöllisesti päästä ketään muita, koska tamma vielä herkkä ja oppii sekä hyvät, että pahat asiat nopeasti ja silmänräpäyksessä, kokeneemmat päästän kyllä ilomielin.

  VastaaPoista
 24. Serkku menee aina välillä, vuokraaja kerran viikossa ja samoin valmentaja :)

  VastaaPoista
 25. Itse antaisin kyllä mielellään jonkun muunkin ratsastaa, mutta hevonen ei kelpuuta oikein ketään selkäänsä ja testaa ihan hirveästi :/ Valmentaja menee joskus selkään ja ratsastaa hevosen läpi, mutta silloinkin joka kerta yrittää kaikenmaailman pukitukset ja temput aluksi.. Ei ketään halua alkaa vuokraamaan hirviötä:D

  VastaaPoista
 26. annan kavereitten mennä mutta vain silloin kun itse olen katomassa ja aina ite voi pompata selkään jos heppa pelleilee(:

  VastaaPoista
 27. Minulla on shetlanninponi. Sen selkään en ihan heti kaikkia ole päästämässä, koska tosiaan neiti on todella herkkä kaikista avuista. Ja joskus ne jarrutkin ovat hukassa.. Paras kaverini ratsasti ponilla, meni ihan hyvin, mutta nyt alkanut tippumaan sieltä selästä. En siis enään mielelläni häntäkään selkään päästä, sillä meillä on orishettis kanssa, ja ponini on kova juoksemaan takaisin kotiin irti päästessään. Eikä meillä kunnon kenttää olekaan, ollaan totuttu menemään vähän missä sattuu.. :D Siskoni tottakai saa ponilla mennä, koska ei meinaa tippua koskaan millään.

  Ja hyvä, että me shetuorilla päästään menemään, koska se vasta haastava onkin. Kavereilla siis ei oo asiaa herran selkään. Jos lopettaisin nyt tämän runoilun tähä. :)

  VastaaPoista
 28. Välillä annan kaverin mennä mun ponilla mutta aina kävelen vieressä (se voi ampasta vaikka syömään eikä mun kaikki kaverit ess ratsasta säännöllisesti):D

  Valmentaja on vähän liian iso pounille, mutta yks naapuri (pieni aikuinen) on käynyt ehkä 5 kertaa ratsastelemassa itsenäisesti kun olaan oltu esim. jossain reissussa :)

  VastaaPoista
 29. Mä en ketätahansa päästä lysin selkään koska se on tosi haastava hevonen aina välillä mutta äiskä ja valmentaja on saanu sillä mennä kaverit vinkuu ainasen sen selkään mutta ykskään ei oo kokenu rattatstaja kun lysi kerran veti mun serkulle kunnon rodeon se sentään lopetti mutta lipin selkään päästän kaikki se on niin kiltti.

  VastaaPoista
 30. Mä oon antanu vain yhen kaverin kun se on ihan hyvä ratsastaja ratsastaa Rokylla ja sit annan mun valmentajien siskon ja äidin en kenenkään muun:)

  VastaaPoista
 31. Annan mun kavereiden mennä koska mun poni ei enää rodeo niin paljoo (vain välillä jos antaa raippaa)

  Onnijavilma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 32. en oikee anna kavereitten mennä ku kaverit on iakas pitkii(poni on shettis sk:105cm)ja sit se koittaa pihetaroida ja sille mut valmentaja maikkis on tosi lyhyt nii se menee joskus!:-)

  VastaaPoista
 33. Annan kavereitten mennä, vaikkakin oma hevonen (issikka) on vähän säpäkkä. Ja tietenki erinlainen ratsastaa, koska töltti yms. kyllä ne ei niin kokeneetkin on pärjänny ihan hyvin ko vähän ohjeistaa :)

  VastaaPoista
 34. Annan vain kokeneitten kavereiden mennä. Heppa on ex-ravuri joten en päästä sinne selkään ketään, joka pelkää heti. Kerran yksi kaveri oli selässä ja pelkäsi olla siellä, joten sen koommin olen päästänyt sinne vain ne jotka tuntevat hevosen. Esim paras kaverini ratsastelee sillä usein :)

  VastaaPoista
 35. Mä päästin mun vanhan hepan selkään itseni lisäksi vaan mun pikkusiskon, pikkuveljen, äidin ja isä-puolen sekä mun bestiksen joka oli ratsastanu jo kuus vuotta. Nyt se heppa on myyty, mutta saan uuden aika pian, varmaan sillä sama tekniikka, sekin kun on kilpa estehevonen. :)

  VastaaPoista
 36. Minä en anna kenenvaan ratsastaa kun ponini heittää uudet ratsastajat alas, joko tekemällä U käännöksen tai pukki sarjalla tai lähtemällä viemään lujaa... Mutta varmat ratsastajat, jotka ei pienestä säikähdä niin on tervettullu samuponin selkään!;)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.