#402 Oispa Voitto jo kunnossa..

tiistai 20. marraskuuta 2012

© Ansku Kauppinen

©Aaveen.net
©aiino
©  Riikka Miettinen
©Riikka Miettinen
©Riikka Miettinen
© Sonja Herranen
©Miia Ruuskanen
©Miia Ruuskanen
©Miia Ruuskanen
.. ja pääsis taas tekemään sitä mistä me tykätään ♥
Tällä hetkellä eletään toivossa, sillä Voitto on ollut puhdas ja kaikin puolin taas virkeä.Aloitin liikuttamisen tosi varovaisesti ja jatketaan samalla tavalla. Heti jos alkaa ontumaan niin klinikka kutsuu, siitä ei siis tarvitse valitella, etteikö hoitoa muka saisi.

57 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Meinasin sanoo samaa:D

   Toivottavasti Voitto paranee ja pääsette hyppäämään ja liikkumaan normaalisti:)

   Poista
 2. Mitä aijotte tehä jos voitto ei parana kunnolla koskaa :(

  VastaaPoista
 3. Kohta ootte taas kisakentillä kun vote on taas kunnossa!:) hyvi paranemisia Votelle ja toivotaan että on kunnossa taas pian!::)

  VastaaPoista
 4. ei kyllä noilla ilmavaroilla puomit tipahtele :)

  VastaaPoista
 5. mikä voitolla siis on???

  VastaaPoista
 6. toivotaan pikaista paranemista ja kuntoutusta :) ihania kuvia <3 voitolla aina pieni ilmavara ettei se puomi vaan tipu :)

  VastaaPoista
 7. pikaisia paranemisia voitolle! :) hienoja kuvia kyllä ja upea pari ootte :)

  VastaaPoista
 8. toivottavasti voiton jalka paranee et pääsette taas kunnolla menemään ! ihanat ilmavarat noissa kuvissa :D

  VastaaPoista
 9. TYTTÖ JONKA TAPASIT HIHS:SSÄ LA20. marraskuuta 2012 klo 20.14

  Paranemisia ja oikeesti Votella on kyllä ilmavaraa voisittte hypätä niitä 110 cm joskus kun näyttää Votella toi ilmavara olevan kunnossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on niitä hypännytkin ennen minulle tuloa:)

   Poista
 10. Muuten tunnetteko Pinjan kanssa ketään Opria kun asun melkein sen naapurissa ja oon joskus käyny hoitelemassa sen poneja Erppaa ja Vikkeä? ( näin sen teiän jossain videopostauksessa ja näytti jotenki tutulta:D )

  VastaaPoista
 11. Mikä niinku voitolla en oo saanu selvää XD

  VastaaPoista
 12. Vooii ); mäkin odotan vitolle pikasii paranemisii ja niit este videoit ♥Näin yöllä unta teistä ja siitä että hyppäisitte molemmat pnijan kannssa kansallisissa ja saisin jutella teiän kaa ♥♥

  VastaaPoista
 13. Voi, tiiän niin ton tunteen! Omalla ponilla oli tosiaan jännevamman takia hyppytaukoa lähes 11 kuukautta, siinä ajassa tuli kyllä mooonta kertaa ikävä yhteisiä hyppytreenejä. Mutta tsemppiä sulle ja toivotaan että Voitto pysyy nyt kunnossa! :)

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä sulle ja paranemisia Voitolle myös täältä ! :)

  VastaaPoista
 15. Paranemisii Votelle♥ ja vähä kivat ilmavarat melkein joka kuvas! :D

  VastaaPoista
 16. Oi kun upeita kuvia! Tsemppiä teille :)

  VastaaPoista
 17. kuvitteletko tuon ilmavaran olevan hyväjuttu? se on kaikkea muuta. huonon estehevosen merkki, koska ei osaa selvästi hahmoittaa esteen kokoa. ja näkyy tapahtuvan melko usein, enkä usko olevan innostuksesta kiinni. niinkuin varmasti väität.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Tiia kuvittelee ilmavarojen olevan hyvä asia. Ne ei kuitenkaan hevosta millään tapaa vahingoita, joten suoranaista haittaa niistä ei ole: ellei mukaan lasketa faktaa, että ilmavat hypyt vievät aikaa ja näin ollen esimerkiksi uusintaradoilla nopea aika on vaikeampi saavuttaa.

   Ilmavaralla hyppäävää hevosta on voitu barrata joskus sen elämän aikana, jolloin sille on tullut tavaksi varoa jalkojaan enemmän. Euroopassahan tämä on todella yleistä, ja kaikki ratsastajat huipputalleilta lähtien sitä jossain kohtaa elämäänsä ovat harrastaneet. Toisaalta joillakin hevosilla ilmavara tulee luonnostaan suuren hyppykaaren ja takajalkojen tekniikan (jos avaa takaa paljon) vuoksi, sillä matalassa hypyssä hevonen ei pysty käyttämään itseään vielä kunnolla selän läpi.

   Esteen koon hahmottamisen kanssa ilmavaralla ei todistettavasti ole suoranaista yhteyttä, mutta varsinkin kokemattomilla hevosilla kokemattomuus näkyy liikana varovaisuutena. Myös uusien esteiden yli monet kokemattomammat hevoset liioittelevat hyppyään välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä.

   Toivottavasti tämä valaisi hieman käsitystäsi ilmavarasta!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Olin lisäämässä tohon ylempään anon kommenttiin seuraavaa, mutta viesti ei lähtenyt kokonaisena, joten tässä uusiks :)

   "Monet hevoset liioittelevat hypyissään myös siksi, etteivät omaa hyvää etujalkatekniikkaa ja näin ollen roikottavat etusiaan -> hyppykaaren on oltava korkeampi, ettei puomit kolise. Esimerkiksi monilla arabeilla/arabiristeytyksillä tätä ongelmaa näkee usein.

   Ilmavara voi myös olla hypyssä hevosella, joka on edellisellä kerralla pudottanut kyseisen esteen/radalla edellisen esteen puomin. Luonnollinen tapa hyvälle estehevoselle on korjata edellisen kerran jalkavirhe, ja monet liioittelevat asian suhteen hyppäämällä tarpeettoman suuren hypyn."

   Poista
  4. jep muuut vastasini. minun puolesta. Mutta voitto kyllä innostuksissqan hyppelee vähän isommin tai sitten sillä onvaan aina taukojen jälkeen homma hukassa. Myöskin joku mörkö esteen alla tai huonoon paikkaan tuominen saa sen hyppäämään ilmavaralla. Ollaan myös vitsailtu, että Voitto on hypänny ennen vaan isoja luokkia niin se hyppää mielessään vieläki niitä:D

   Poista
 18. Voi mitkä ilmavarat vote hyppää hyvällä tyylillä:D

  VastaaPoista
 19. Paranemisii Votelle <3 Ihanat kuvat (: <3

  VastaaPoista
 20. Paramisia Votelle!!!!Mikä voitolla on ollut mä en oo iha perillä.

  VastaaPoista
 21. Toivottavasti Voitto olisi nopeasti kunnossa ja pääsisitte taas treenaamaan :)

  VastaaPoista
 22. miks oot ostanu noin huonon hevosen joka ei ees oo kunnossa ikinä? ja opettele ratsii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten oikeesti kehtaat ?????!!!!! "Opettele Ratsii?" HÄH?? Minä en kyllä tajunnu !! Tiedäkö edes mikä on hevonen ?? Oikeesti? Siis häpeä itteäs !! Tiia osaa oikeesti ratsii TODELLA hyvin.... Ja miten niin kunnossa koskaan ?? Onhan se.... Aika paljon oon kattonu kisa videopostauksii ja lukenu Kisa ja valkka postauksia... Yms... Että aika törkeetä tollanen !! Kuka, muu on samaa mieltä ?

   Poista
  2. Samaa mieltä sun kanssa. Jokainen hevonen on aivan varmasti jossain elämänsä vaiheessa kipeä, eikä Voitto tainnut mitenkään kipeä olla kun Tiia sen osti(?) ainakin niin luulisin. Eihän hevosista voi ulospäin nähdä joskus parin vuoden päästä tulevia sairauksia yms. Minunkin mielestä Tiia ratsastaa TOOOOOSI HYVIN...

   Poista
  3. kuten hevospiireissä sanotaan, että jos hevonen ei oo vielä mitään sairastanu nii se tulee vielä sairastamaan. Harvassa on ne hevoset joilla ei mitään vikaa koskaan ikinä olisi!:)

   Poista
  4. miten kehtaat...? Tiia on tosi hyvä ratsastamaan ja hänellä on hieno heppa!
   Kaikki hevoset ovat välillä kipeitä , taidat olla vain kateellinen Voitosta ja Tiian ratsastus taidoista. Parantumisia voitolle ja toivotaan että parantuu nopeasti että pääsette treenailemaan(:(:!

   Poista
 23. Ootte hieno pari ja Voitto on älyttömän kaunis !(: Paranemisia!

  VastaaPoista
 24. mä hyppäsin lillillä mun ekan esteradan kuopion eläinpuistolla (: oli kiva hevonen!

  VastaaPoista
 25. Oletko käynyt Jauhiaisen Tuomaksen valmennuksissa? Jos oot millanen valmentaja se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon käyny:) lilli asuikin tuomaksen tallilla jonkun aikaa ja tuomas oli mukana kun käytiin kokeilemassq lilliä. Tosi kannustava valmentaja ja oli ihan huippu hyvä meidän alku-uralle, suosittelen käymään ainakin kokeilemassa:)

   Poista
 26. Käyppä mun blogissani on sinulle ylläri!

  VastaaPoista
 27. toivottavasti Voitto paranee ja pääsette pian hyppäämään! Voitossa ja sinussa on paljon potenttiaalia+ kivat ilmavarat teillä;D

  VastaaPoista
 28. ois kiva jos vastaisit :)

  Miksi/"miten" päätitte/päädyitte hankkia toisen hevosen? Pitikö vanhempia suostutella? Miksi voitto ostettiin sulle eikä esim. pinjalle toistahevosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enmä tiiä mistä se oikeen tuli:D Piti niitä vähän, tai ei iskää mutta äitiä. Koska minä olin vanhenpi (pidempi) niin järkevmäpää ostaa mulle hevonen ja pinja mennä vielä ponilla:)

   Poista
  2. tarvitsitteks te niinku sen takia toista hevosta että pystyitte ratsastamaan,valmentautumaan jne. enenmmän? vai miten?

   Poista
 29. miten blogiin saa tuon toiminnon "tykkään" ja "en tykkää" ? :) Oon yrittäny etsiä sitä kaikkialta mutta en vaan löydä, kiitos jos ehdit vastata (:

  VastaaPoista
 30. Kivalla ilmavaralla voitto hyppää=)

  VastaaPoista
 31. Misstä olet saanut sen instagram linkkin sinne reunaan?

  VastaaPoista
 32. Saanko antaa vinkin ? :D Kun otat itsestäsi peilin kautta kuvia niin käännä kamera niinpäin että se puoli jolla näkyy millainen kuvasta tulee niin käännä se peiliin päin näin näät millainen kuva tulee itsestäsi tai jostain muusta mutta kuvassa ei näy kameraa tajusitko? XD

  VastaaPoista
 33. huomasin facebookissa, kun olit laittnut sen feikatun blogin. samalla tuli mieleen yhden kaverini blogista ( http://ikuinen-poniratsastaja.blogspot.fi/2012/11/8-viha-rakkaus-suhde-syksyyn.html#comment-form ) tuon postauksen ihan lopussa oleva kommentti.

  "LILLI&amp;VOITTO12. marraskuuta 2012 20.24

  Joo! Olen uusi lukija sun blogiisa ja luen sun lisäksí kahden siskoksen omia blogeja sano jos oot joskus törmänny näihi! Ja se videopostaus ois kiva. Pitkästä aikaa...

  Tiia 15.v Blogi: lillivoitto.blogspot.com
  Pinja 14.v Blogi: bonbonponi.blogspot.com

  Tiian blogi kertoo Tiian ja hänen tummaruunikko ruunansa Voice Of Fortunan elämästä tutummin vote/voitto. Mukava blogi. Tapasin tämän Kuopiolaisen tytön 2012 HIHS:SSÄ.

  Pinjan blogi kertoo hänen valkoisesta tammasta Bon Bon:sta. Tutummin Lilli. Molemmat hevoset asuvat perheen omassa 3 hevosen tallissa +satula huone. Talliin on lyhyt matka lisää tietoa läydät blogi osoitteista jotka juuri annoin. ;) Kantsii käydä ees vilkasemassa."

  tuli mieleen, että siinä taitaa olla toinenkin innokas lukija, ellei sama kun feikatun blogin tekijä...

  VastaaPoista
 34. Moi Tiia!
  Mulla blogi on ollut toiminnassa n. 3 kuukautta ja en ole ladannut sinne ihan älyttömästi kuvia. Niin se sanoo kokoajan kun yrittää laittaa postauksiin kuvia, että "Hups! Tallennustila loppui. 100 prosenttia 1 gigatavun suuruisesta valokuvien tallennuskiintiöstä on tällä hetkellä käytössä."
  Osaatko auttaa tossa, että miten saa lisää kuvatilaa? (ilman että maksan)

  VastaaPoista
 35. etko surustele enää joonaksen kanssa?

  VastaaPoista
 36. Paranemisia Votelle♥ +Mahtavat kuvat♥♥♥♥

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.