#403 Kolme (teko)syytä

lauantai 24. marraskuuta 2012

Moi! Nyt se sitten tapahtui, tallennustila lopullisesti loppu. Oon saanu keploteltua sitä lisää uusia kansioita tekemällä, mutta nyt ei sekään enään onnistu tai oon unohtanu miten se tapahtu :D Lataan siis kuvat nykyään Flickr kautta, huomaatteko jotain eroa?

Pahoitteluni siitä, ettei kunnon postauksia oo tulu pitkään aikaan. Lainakamera piti palauttaa Emmille, kunse tarvi sitä itse ja meidän kameralla ei olla kuvailtu pimeessä. Eilen kuitenkin Pinjan kanssa päätettiin kokeilla ja oho sehän onnistui ihan kohtalaisen hyvin! Kaikki eivät tunnu vieläkään olevan selvillä, mitä sille kameralle oikein tapahtui. Tarkemma selostukset löytyy vanhemmista postauksista, mutta olin kuvaamassa Pinjan valmennusta sateessa. Kameran päällä oli muovipussi, joten siihen ei varmasti satanut yhtään vettä. Valmennuksen jälkeen vein kameran talliin ja kun aloin uudestaan kuvaamaan, se sammui. Kaikin keinon yritin sitä kuivailla. Seuraavana aamuna kamera käynistyi, mutta näytöstä ei nähnyt mitään. Tällä hetkellä mennään sitten filmikamera tyylisesti, sillä kuvat on ihan normaaleja, mutta siitä näytöstä ei näe yhtään mitään. Pimeellä siitä voi vähän erottaa jotain, onko kellään kokemuksia? Kannattaako viedä huoltoon vai onkohan toivoton tapaus?

Sitten toinen syy miksei postauksia ole tullut, on joulukalenterin vimmattu valmistaminen. Mulle meinaa iskee paniikki, kun en keksi joihnkin luukkuihin mitään ja puolet matskuista on vielä kuvaamatta apuva! Onko teillä toiveita? Kolmas syy onkin koulu. Mulla on hirveesti kokeita nyt pienen ajan sisällä ja kun tavoitteena on Kuopion korkea keskiarvoisin lukio on pakko vähän pinnistellä ja lukea oikeesti.

Sitten itse asiaan eli eilisiin heppailuihin. Hevostalli.netissä oli ihan perustettu oma topic aiheesta ratsastusblogeihin päivän asukuva. En lukenut sitä sen tarkemmin vaan päätin nyt toteuttaa asian kuten muotiblogeissa yleenä on. Täällä metikössä kun asutaan ja oma talli pihassa, niin ei yleensä aattele mitä päällensä laittaa. Haluatteko jatkossakin tämmösiä vai oliko ihan tyhmä idea?
Takki The North Face / Housut Euro-star / Sukat Kingsland / Kengät Timberland

Lähdettiin talliin puoli seitsemän aikoihin ja Pinja päättikin extempore hypätä. Minä jäin odottamaan sisälle, että muistikortin joulukalenteri matskut latautuisi sillä välin kun Pinja alotteli kantamaan esteitä. Ne olikin pakattu jo vähän niinkuin talviteloille, joten Pinja tarvi minun apua puomien esille ottamisessa.

Siivosin Voiton karsinan sillä välin kun Pinja laitto Lilliä valmiiksi käytävällä. Voitto onnistui kerran kaatamaan kottaritkin, jotka oli ikäänkuin ovena siinä karsinan edessä. Tosi ärsyttävää siivota samalla kun heppa on karsinassa. Kun Pinja lähti verkkailemaan Lilliä, harjasin minä Voiton, etsin kadonneen hanskan ja pelailin puhelimella. Nytkun löysin noi Rockelin toppahanskat, menikin joulukuun sponsorituotteen miettiminen uusiksi. No, kyllä mä varmasti löydän jotain kun meen kattelemaan Suitsisoppiin;)

Kun Pinja oli verkkaillu menin kentälle videoimaan ja ottamaan pari kuvaa. Näytti ihan hyvälle niiden meno vaikka eivät oo pitkään aikaan hypänneet. Kun Pinja lopetti hyppäämisen menin laittamaan Voiton valmiiksi tai sehän oli varusteita vaille valmis, kun harjasin sen jo aikaisemmin. Kuvista muuten huomasin, että tais jäädä häntä harjaamatta..

Suojat Veredus Garbon Gel / Suitset Lillin mukana tulleet, merkistä ei tietoa
Kypärä Casco / Hanskat RSL / turvaliivi ´Racesafe

Vaihdettiin sitten lennosta käytäväpaikkaa. Voitto lähti kentälle hommiin ja Lilli tuli kentältä hommista. Hevoset osaa olla jo aika hyvin toisistaan erossa, jos vertaa esimerkiksi vuosi sitten. Kentällä otetut kuvat on salamalla otettuja ja jouduin muokkaamaan niitä tosi reilusti valosimmiksi, joten laatu kärsi.

Ratsastin aika lyhyesti, koska kello oli jo aika paljon. Kävelin pitkin ohjin ja sen jälkeen ohjat tuntumalle ja muutamia voltteja ja ympyröitä. Voitto oli paljon jännityneenpi ratsastaa, mitä silloin kun Lilli on kentällä. Käyntien jälkeen ravasin kierroksen molempiin suuntin pitkin ohjin, ei luulis olevan enään kipeä kun pisteli semmosta vauhtia että sai jo ihan jarrutella. Kävelin hetken pitkin ohjin ja laukkasin reipasta laukkaa kierroksen molempiin suuntiin. Klinikalta neuvottiin tekemään reippaita laukkaspurtteja, koska ne avaavat jumeja. Laukkojen jälkeen otin vielä kerran ohajt tuntumalle ja taivuttelin Voiton vetreäksi. Asettamalla vähän yli pitkällä ja rennolla kaulalla. Oikealle Voitto taipuu tosi hyvin, mutta vasemmalle saa aina ensin tehdä vähän töitä.

Tänään lähdetään Pinjan kanssa varmaan maastoon, siitä varmaan postausta tulossa!

48 kommenttia

 1. Mun mielestä voisit välillä kertoo et minkä merkkiset vaatteet mut ei välttämättä joka postauksessa. Alkais vaikuttaa liikaa muotiblogilta jos kertoisit joka kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kiva, että kertoo, niin ei tarvi kommenteilla kysyä :)

   Poista
 2. Tervetuloa vaan sit Klassikkaan, jos sinne kerta tähtäät ;)

  VastaaPoista
 3. Ihan kiva toi vaate-idea :) millä ohjelmalla muuten ennen (Flickriä) latasit kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bloggerilla itsellään eli menivät picasa galleriaan:)

   Poista
 4. kuin korkee keskiarvo tonne klassiikkaan on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime vuonna oli kai noin 8.5 :)

   Poista
  2. Kiva ku helsingin korkea keskiarvoisin lukio on ressu ja norssi ja siel on niinku ollu viime vuon 9.6 (tai jotain sinne päin) :DDD

   Poista
 5. Tosta kamera asiasta ; mulla ihan sama juttu muutama vuosi sitten ! Ja vietiin huoltoon, ja se kamera tuli 'terveenä' takasin ;)

  VastaaPoista
 6. Tehkää joulu kalenteriin vaikka että poni katoaa tai se varastetaan yms.

  VastaaPoista
 7. tosi kiva tää vaateidea !! :) jatkossa kans !1

  VastaaPoista
 8. Mullaki oli kamerassa sama ongelma. Ois ei sitä korjattu sitte..
  Voitto on ihana<3

  VastaaPoista
 9. Jatkossa lisää noita päiväasujuttuja :)

  VastaaPoista
 10. Toi peli on ihan paras:DDDD Latasin eilen ja TÄYSIN koukussa

  VastaaPoista
 11. sulla on kiva blogi!

  VastaaPoista
 12. kiva postaus!
  ja hei mikä sun blogin+ ton sivupalkin leveys on :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en muista mut banneri on yleensä 1000 niin jotenki se sille välille jakaantuu:D

   Poista
 13. Vähän väärään aiheeseen...
  Miten saa tehtyä tuollaisen, mikä sinulla on erikoispostauksissa. Tuo, että kun painaa jostain linkistä niin saa kaikki tekstit näkyviin joissa on vaikka sana haaste tunnisteena ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun laittaa tekstiin tunnisteita ja sitten laitan sen menemään sille sivulle missä ne kaikki tunnisteet on :D

   Poista
  2. Kiitos ! Sain tehtyä nyt parannuksia blogiin :) Ja laitoin vähän "valmiiksi" meidän blogiaa :))

   Poista
 14. Miten sä saat laitettua tohon postaukseen Flickrin avulla monta kuvaa.. Itseltä kun kanssa loppui kuvatila :(..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lataan ne kuvat sinne ja sit kopioin kuvan osoitteen ja laitan sen vaa sillee:DD olipas hyvin selitetty!

   Poista
  2. Kiitos :D sulla on ihana blogi :)

   Poista
 15. Tein aikas uuteen blogiini postauksen lempiblogeistani ja sun blogis olis siellä !
  http://noworneverblogi.blogspot.fi/2012/11/lempiblogit.html

  VastaaPoista
 16. Vinkkinä vaan, että noista kuvista saa kuvanmuokkausohjelmaalla punaset silmät pois ;) Ja mieleen tulee liikaa joku muotiblogi kun kerrot aina minkä merkkiset sinun varusteesi on :/ Voithan sä aina kertoo jossakin varustepostauksessa sun varusteet ja jos ihmisiä kiinnostaa tietää niistä enemmän niin kysyvät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo olinki näköjää unohtanu kahesta vikasta kuvasta muokata ne poiss:)

   Poista
 17. Kuinka paljon voitto ja lilli saa heinää(: Teillä on se ilta talli videopostaus ja te heitätte niistä Horzen kasseista hepoille heinää niin kuinka paljon siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ne saa yleensä 2-3 kiloa per ruoka, ja ruokia on neljä kertaa päivässä. En ole ihan varma kun äiti mittaa aina heinät:) Siihen kassiin mahtuu 2-5kiloa

   Poista
 18. Ihan vinkkinä, että Flickrissäkin muuten loppuu sitten kuvatila kun oot ladannu 200 kuvaa (tai saahan siihen vissiin sen jonkun premiumin...) :---D nimim. käyttänyt bloggerin ja flickrin täyteen, nyt photobucketissa...

  VastaaPoista
 19. Nää kuvat jotka oot laittanu flickrin kautta niin on mun silmään ainaki parempilaatusia(: !

  VastaaPoista
 20. toi päivänasu juttu on kiva! :)

  VastaaPoista
 21. ihan hienostihan se voitto menee luotilinjan takana. muodosta ei oo mitään hyötyä jos se menee liiaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no onhan siitä hyötyä vaikka meniski luotiviivan alla :D

   Poista
  2. juu tosi hyödyllistä kun hevonen kulkee etupainoisena: se käyttää väärin lhaksiaan, takapää ei työskentele niin kuin pitäisi ja JUMALAUTA SÄ HAJOTAT SEN ETUJALAT! Hevosellahan ei ole etujaloissa joustavia niveliä kuten takajaloissa polvi ja kinner, jolloin etujalkojen liiallinen rasitus on erittäin haitallista... Lisäksi pian voitolta katoaa takaosan lihakset ja siinä onkin sitten tekemistä kun ratsastat ne sille takaisin. Ja tästähän et voi syyttää hevosta, vaan ratsastajaa joka pakottaa hevosen kulkemaan pää alhaalla ja sitten ollaan että "jee meneepäs se nyt hienosti" tai sitten antaa hevosen kulkea näin. Ehkä olet yksinkertaisesti liian heikko siellä selässä. "Ja Voitolla kun ottaa ohjat tuntumalle niin se vetää pään jo ite tonne alas:D" Sanoit noissa myöhemmissä kommenteissa. ÄLÄ ANNA SEN VETÄÄ PÄÄTÄÄN ALAS VAAN TYÖSKENTELE!
   Varmasti huomaat itsekkin kuvista, kuinka "hyvin" takapää on mukana ja että hevonen kulkee selvästi alamäkeen.
   jonkun ajan päästä saammeksin lukea postauksen, jossa itket voiton hajonneita jalkoja. Mut hei, oma vika!

   Onko luotiviivan takana oleminen vieläkin mielestäsi hyödyllitä? Kerro toki. Ymmärrän, jos poistat tämän kommentin pelkuruuttasi :)

   Ja anteeksi, en omista Google-tiliä, siksi anonyyminä. Ihan vaan ettet voi valittaa kun ei ole munaa tulla puhimaan täyttä asiaa muuten kuin nimettömänä.

   Poista
  3. ...ja sen selkä on muuten jo pahasti notkolla vääränlaisen ratsastuksen vuoksi

   Poista
  4. vissii mun pitäis palkata sut valmentaan mua, ku oot noin pätevä. tuu kattoo tänne meidän menoa äläkä noita kuvia.

   ja mä en koskaan koskaan oo poistanu yhtään kommenttia, mä kestän tän kun tää ei oo totta.älä siis huoli!

   Poista
  5. pätevä? Ja ei ole totta?? kyllä jokaisen ratsastajan pitäisi ton verran tajuta... todellakin on totta! kysy keneltä tahansa, ei hevosetkaan kaikkea kestä. Ei elämän kevät miten tyhmiä ihmisiä maa päälään kantaa -.- TOTUUDEN KIELTÄMINEN EI KANNATA. Sanos nyt vaan, mikä sanomani muka ei ole totta?

   Poista
  6. miks mun valmentajat ei sit sano mitää..:D

   Poista
  7. eipä mullekaa viiden vuoden aikana sanottu mitää vaik istunta oli ihan paska :D

   Poista
 22. eikä sitä heppaa tarvii jatkuvasti hakea muotoon, kokeileppa kouluttaa se siihen että kun kerran leikitään niin koko tunti sitte mennään nätisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no entäpäs jos vaikka on tullut monelta taholta ohjeeksi hakea muotoon, selän ja kaulan takia. Ja Voitolla kun ottaa ohjat tuntumalle niin se vetää pään jo ite tonne alas:D

   Poista
 23. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.