Takapakkia estevalmennuksessa

perjantai 20. syyskuuta 2013


 Moi! Tuntuu että kunnon postauksesta on aikaa todella paljon, on vaan tullut erikoispostauksia tai videoita. Nyt päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa tämän valmennuspostauksen melkein viikon myöhässä. Toitotan nyt jokaisesta mahdollisesta paikasta, että ensi viikolla blogissa varmaan hiljenee/julkaisen valmiita postauksia koska mulla alkaa ihka eka koeviikko. Jännää! Toisessa blogissani julkaistaan ihan näinä päivinä My Day video, kannattaa tsekata sieltä tai youtubesta se. Estevalmentajamme Rosa oli ratsastanut Voiton Stadikalla olomme ajan ja mua odottikin tosi hyväksi ratsastettu heppa kotona. Maanantaina harjoiteltiin muuten äidin kanssa juoksuttamista, jos tulee joku tilanne ettei kukaan ehdi liikuttaa niin äiti osaa sitten ainakin juoksuttaa.

Tiistaina meillä oli estevalmennus ja voin heti alkuun todeta, että ei mennyt ihan kuten piti. Olin itse melko uupunut niin henkisesti kuin fyysisesti. Liikunnassa meillä oli nimittäin vaikka mitä testejä, joissa jouduin käyttämään lihaksia joita ei tule muuten käytettyä. Aloitettiin verkkaamaan pienillä esteillä, tehden melko tiukkoja käännöksiä. Voittohan kuumui kesälläkin samantapaista tehtävää tehdessä, kuten nytkin. Siitä ei varsinaisesti tule villi, mutta se alkaa laukkaamaan paikalla jolloin on hirmu vaikea ratsastaa eteen jos paikka niin vaatii. Näin paikat verkassa todella huonosti, ihme että Voitto hyppäsi edes niin pieniä esteitä sellaisista paikoista. Propsit sille!Sen jälkeen alettiin tulemaan keskihalkaisijalla olevaa sarjaa, josta pystyi ratsastamaan joko suoraan 13m pystylle tai jompaan kumpaan suuntaan muistaakseni 16m okserille tai pystylle. Tehtävä sujui ihan ok, 13metrin väli oli vähän vaikea kuten ylemmästä kuvasta näkee, Voitto hyppäsi urhollisesti vaikka jäätiinkin vähän kaus. Kuvistakin huomaa, että Voiton hyppy on jopa normaalia isompia ja mulla oli oikeasti ongelmia varsinkin alastuloissa. Sain sitten omasta mielestä välillä jopa korjattua alastuloissa mun istuntaa pystymmäksi, kunnes alkoivat ongelmat..Voitto on herkkä hevonen ja otti sitten lopulta nokkiinsa mun törttöilystä. Muutaman huonon paikan ja kiellon jälkeen se päätti ettei enää pysty hyppäämään tuota sarjaa, kun 13metriä jäi vähän liian lyhyeksi kolmeksi laukaksi. Mullakin meni usko, kun ei siihen pystylle edes osunut paikka kohdilleen kun heppa jäi junnaamaan nurkkaan ja en itse osannut ratsastaa. Jälkeenpäin aateltuna ärsyttää, miksen oikeasti vain käskenyt kunnolla. Muutaman kiellon jälkeen sain sitten käskyn antaa raippaa. Voitolla jää kieltely päälle, aluksi kiellot on usein mun vikoja. Mutta sitten heppa ei osakkaan lopettaa ja jatkaa, vaikka paikka olisi hyvä. Yksi raipan isku (huom ei mikään hakkaaminen kenenkään ei tarvitse tull kertomaan tämän jälkeen minulle kuinka hakkaan ja rääkkään hevosiani) ja sen jälkeen Voitto hyppäsi nöyränä kaiken. Lopuksi mentiin vielä muutama helppo kierros, jossa ei ollut tuota vaikeaa linjaa.


Voitto on herkkä hevonen, eikä yleensä anna mitään ilmaiseksi. Välillä, kuten tänään alkutunnista se pelasteli minua mutta veti lopulta herneen nenään. Jännäähän tässä on se, että jos kotona tulee monta kieltoa tietylle esteelle se on aina tuo sinipunainen vesimatto okseri. Tämä oli jo kolmas kerta, kun kyseinen este koitui ongelmaksi. Voittohan ei siis pelkää estettä, että jännä miten kaikki ongelmat sattuu sitten tuolle esteelle.

Onneksi nykyään meno ei ole tälläistä kovin usein, välillä on vain mentävä takapakkia. Viime valmennukset ja kisathan on menneet vähän liiankin hyvin;D Päätettiin ihan molempien ja varsinkin minun fiiliksen kannalta hypätä vielä sunnuntaina. Voitolla on nimittäin niveltenpiikitys keskiviikkona, josta tuleekin reilun viikon mittainen huili. Oliko kuvia muuten ihan liikaa? En vain osannut karsia mitään näistä pois!

97 kommenttia

 1. jes viimeinki en oo koskaan ollu

  VastaaPoista
 2. Voi luoja. Lapset, miten typerää tuommoinen on?! "Eka", lol.

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! :) Vote hyppää tosi hyvin, näyttää kylläkin hyppäävän aika korkeelle tuossa valkussa! :D Mutta hienot te! :) Kuin korkeeta Voitto voi max. hypätä ratsastajan kanssa? Entä ilman? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En osaa sanoa kun ei olla koskaan mitään maximeita kokeiltu.

   Poista
 4. Välillä on niitä huonojakin päiviä, mut sitten yks onnistuminen korvaa taas 100 epäonnistumista :)

  http://heppailemassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Mahtavia kuvia! ja hei, joskus täytyy tulla vähän takapakkia, kuten sanoit.

  VastaaPoista
 6. Hyvin noista kielloista huolimatta näyttäisi teidän valmennus sujuneen :)
  Tuo huppari ja housut käy kyllä kivasti yhteen!
  Hienoja hyppyjä Voitolla, ja varmasti ratsastajankin ansiota.
  Olisiko jossain vaiheessa MyDayta videona tulossa...? Ne ovat aina kivoja katsella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lueppa postaus uudelleen niin saat vastauksen tohon myday juttuunn..

   Poista
 7. Ei haitannu ollenkaan että oli noin paljon kuvia (:

  VastaaPoista
 8. jee kerranki 10 joukos

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus ja ihania kuvai! :> Ja ei ollu liikaa kuvia! (:

  VastaaPoista
 10. hm, joskus tulee tuommoisia päiviä, niitä sattuu jokaiselle!:) mutta oli tosi hyvä postaus ja saa hyvin tunteen ja mielikuvan mistä kirjoitat. toivottavasti sunnuntaina menee paremmin! tsemppiä! näin muuten instagramista sun uudet tekoripset... IHANAT!:3

  VastaaPoista
 11. Tos kiva postaus! Mun mielest just tässä postauksessa oli sopivasti kuvia XD

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus :) Eikä varsinkaan ollut liikaa kuvia :) Voitto hyppää tosi nätisti :)

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva postaus ja kaikilla on aina joskus takapakkia. Ei ainakaan mua haittaa jos on paljon kuvia c:

  VastaaPoista
 14. Tollasta sattuu, ja välillä ei mee ku strömsössä :D Enskerralla sit paremmin ;)?

  VastaaPoista
 15. Ainakin mun makuun tässä oli just sopivasti kuvia:)

  VastaaPoista
 16. ei kuvia ole koskaan liikaa! :D sulla on muutenkin aina tosi hyviä ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 17. Kuvia ei koskaan voi olla liikaa ainakaan jos tekstiä on plajon se motivöi ainakin minua lukemaan loppuun asti jos on pelkästään tekstiä ja nin 2 kuvaa en ainakaan minä jaksa lukea postausta loppuun.:)

  VastaaPoista
 18. EKA kommentoija sun kommenttiin, OU MAI GAAAD.. Ei lisää tälläst.. :D

  VastaaPoista
 19. onko uudet veredukset toiminu hyvin?:)

  VastaaPoista
 20. hienot te ja söpö voitto ! <3 ja ei oo kuvia liikaa :)

  VastaaPoista
 21. no hyvä että käytit raippaa oikein. oon kyllä aina ihmetelly sitä että kun tiputte aina "kiitätte" hevosta, tyyliin silitätte tai taputatte. ja sehän on kiittämistä siitä että se kieltää.. kannattaisi lopettaa tollanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuule ammattilaisetkin silittävät nimenomaan hevosiaan, jos tipahtavat. Siinä tilanteessa yritetään vain rauhoittaa hevonen ja kiittää että antoi kiinni. Ei todellakaan aleta lyömään raipalla, jos tipahtaa :D Monet hevoset vain hermostuvat enemmän raipasta, eikä suostu enää minkäänlaiseen yhteistyöhön. Itse ainakin oman hevoseni kanssa muistutan kerran raipalla, jos kieltää ja toimii sen kanssa.

   Poista
 22. kuvi ei vo olla liikaa! ne on parhaita ja niitä on kiva kattoa :D

  VastaaPoista
 23. Hah. Tossa yhessä kuvassa kyllä näkee miksi käytät kannuksia :D ja sitten tultiin suoraan 13m pitkälle pystylle XD aika suurta hyppäätte ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kirjoittaa tähän: Ei kannuksia vaan panssaria XD ajatus virhe :)

   Poista
  2. Joo Voitto tosiaan tarvii panssarin, oho ton voi lukea vähän tollee jännästi..:DDD

   Poista
 24. Ei kannuksia vaan panssaria XD ajatus virhe :)

  VastaaPoista
 25. mikä on korkein este minkä oot hypääny ?:) kiva blogi !:)

  VastaaPoista
 26. Onko nuo nyt yksityis valmennuksia sulle, kun pinja ei ole mennyt lillillä?

  VastaaPoista
 27. Helvetillisellä ilmavaralla hepoa hyppää! :D Ei taida puomit tolla menolla kolista (:

  Ei kuvia liikaa ollu, mut noi persekuvat ois voinu jättää pois... (:

  Oot kehittyny ratsastajana tosi paljon täältä ruudun takaa katsottuna tässä reilun vuoden aikana! Onnea teille jatkoon! (Ja huonoja päiviä pitää olla, jotta oppii arvostamaan hyviä!)

  t: Jo yli vuoden verran blogiasi seurannut laiska lukija joka ei jaksa kirjautua sisään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Voitolla tosiaan tapana ottaa varman päälle, silti juuri tässä valmennuksessa tippu välillä puomit kun ei ehtinyt lähteä hyppyyn tarpeeksi nopeasti :D Mukava kuulla!

   Poista
 28. Hieno toi yks kieltokuva jossa voten ns. makaa esteen päällä :D Miten siitä selvisitte???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto hyppsi esteen yli ja sitten pysähtyi, raukka:(

   Poista
 29. Ei ollu yhtään liian paljon kuvia! venlansekablogi.blogspot.com

  VastaaPoista
 30. Hienoja loikkia, teidän kuvat on aina kivan laadukkaita! :)

  VastaaPoista
 31. Aina ei voi vaan onnistua :) Onhan niitä huonojakin päiviä oltava :) Mutta muuten näytti kuvissa meno hyvälle :) Ootko jo kuinka kauan aluetasolla ratsastanu ja kisannu? Meinasitko jossain vaiheessa alottaa kansallisella tasolla?

  http://futurewithhorses.blogspot.fi/ tossa taas toi mun blogi osoite jossa voi käydä vilkuilemassa niin ihan tietotekstiä kuin sitten omia heppasuunnitelmia ja ratsastuksia, yms.. mitä päähän pälkähtää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Oon jotain 3vuotta kisannu aluetasolla ja vasta sitten kun menee 100-> hyvin!

   Poista
 32. Ei kuvia edes ollut liikaa, vaan sopivasti :) Ja aina ei voi onnistua :( :D
  Kiva kun on paljon kuvia (: <33

  VastaaPoista
 33. Kiva postaus! Harmi kun ei menny ihan putkeen. Hui kun pelästyin että Voitto kaatui tossa yhessä kuvassa! :)

  VastaaPoista
 34. No höh, mutta aina ei voi onnistua eikä kukaan ole täydellinen :) Hauskoja noi kuvat, voitto näyttää niin keskittyneeltä :D

  VastaaPoista
 35. kiva postaus ja must on hyvä et tulee paljon kuvia :)
  Tuosta, kun kirjoitit että annoit raippaa ja suluissa tuo että ei tarvii tulla kommentoimaan että rääkkäisit hevosta, minusta on niin valitettavaa, mutta ymmärettävää että joutuu "selittelemään" tuollalailla. Mun mielestä kenelläkään ei ole oikeutta tulla kommentoimaan toisen ratsastusta/hevosen hoitoa, sillä jokainen hevonen on erilainen, ja jos hevonen rupeaa pelleilemään kieltelemällä, siihen on puututtava ja rangaistava hevosta, jotta se tajuaa ettei nyt pidä pelleillä. Minusta ratsastat hyvin ja käsittelet ja hoidat hevosia juuri niinkuin niitä pitää. Teidän hepat on yksilöitä ja vaikuttavat ja näyttävät onnellisilta, joten minusta kenenkään on turha tulla inisemään mitään tänne! :)

  VastaaPoista
 36. Mistä sinun ja Pinjan turvaliivit on?

  VastaaPoista
 37. hyvät kuvat vaikka ei välttämättä hypyt onnistunut!:)
  ensi kerralla paremmin (y)

  VastaaPoista
 38. Antasit vaan välillä kisoissa ja estevalmennuksissa noiden laukkojen olla, itse pystyn jo silmällä näkemään kuinka monta laukkaa hevoseni ottaa mihinkäkin väliin, enkä panikoi saatika mieti niitä sen kummemmin, koska muuten keskityn vain siihen montakohan laukkaa hevoseni saattaa ottaa väliin ja millainen hyppy tulee. On paljon parempi elää hetkessä ja tehdä ratkaisut ja käskyt hetkellä kun panikoida niitä ennen.
  Omahan on blogisi mutta miksi sitten valitat aina (no et aina mutta kovin usein kylläkin)siitä, kuinka Voitto ei kulje ja sitä sun tätä, kun itsekin tiedät että sinulla on raippa ja sillä saa ja pitääkin huomauttaa jos hevonen ei kulje ja vaan temppuilee. Sitten vaan aina jälkikäteen murehdit että kun olisi pitänyt tehdä sitä ja tätä ja miksi tein niin enkä näin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos valmentaja käskee niin sillon otetaan kolme laukkaa, kolmen laukan väliin ei muutenkaan kannata mitäön muita askeleita ottaa. Kai sinäkin olet joskus jälkiviisas, etkö tajua tehdö aina asioita oikein juuri sillä hetkellä:)

   Poista
 39. Nää postaukset on paljon kivempia kun on paljon kuvia :)

  VastaaPoista
 40. kiva postaus:) ja ei ollu yhtää liikaa kuvii:)) ja kylhän sit välil menee paremmin ja välil huonommin, mulkii välil huomaa itekii et tunti menee tosi hyvin et heppa kulkee ja taipuu ja asettuu hyvin mut sit välil heppa ei asetu eikä kuuntele ja hermot menee;) mut kiva postaus:)))

  VastaaPoista
 41. Tää postaus oli ihan super hyvä eikä kuvia ollut yhtään liikaa

  VastaaPoista
 42. Niin kiva postaus!:) (Niin kuin aina:D)

  VastaaPoista
 43. tosi kiva postaus!(: en ymmärrä semmosia tyyppejä, jotka tulee valittamaan jos esim annat sille raippaa napakasti et" raippa ei oo rangaistusväline, sää vaa hakkaat sitä turhaan raipalla" yms, koska kylläsä ite tiiät miten sun hevosta pitää käskee! mut kuvii oli just sopivasti!(: koko ajan käyn sun kanavalla onko myday jo tullu!

  VastaaPoista
 44. Itsellä tuntuu kanssa olevan noita takapakki päiviä, ehkä vähän turhan usein hyvin sujuneen ajan jälkeen:D Tosi kivoja kuvia, hienosti meette! Oli pitkästä aikaa kiva lukee tämmöstä ihan normaalia postausta:)

  VastaaPoista
 45. Ei ollut liikaa kuvia. Minusta paremmpi että enemmän. Sinä olet niin kaunis. Osaat ratsastaa ja Voitto hypätä. Onnea jatkoon ja koe viikolle

  VastaaPoista
 46. Kiva postaus! Aina ei voi mennä ihan suunnitelmien mukaan!!:) ja mun milestä ei ole väärin pienestipotkaista tai näpäyttää raipalla koska kyllä voi muistuttaa ja nostaa hevonen siihen hetkeen!:)) toivottavasti ens kerralla. Menee oaremmin!!:) onko se ios 7 hyvä?? Mulla on se just latautumassa ja jännittää vähän minkälainen se on xd

  VastaaPoista
 47. kuudes toista kuva näyttää epäilyttävältä ja hauskalta

  VastaaPoista
 48. Muutamassa kuvassa näyttää hassulta, ihan kuin sun kypärä olis sun silmillä vaikka ei tietystikää oo :D
  Kiva postaus ja hyvin meette! Aina ei voi mennä täydellisesti!

  VastaaPoista
 49. No mutta eipä tämä nyt kauhean kamalaa ole, kun teillä on mennyt niin pitkään hyvin niin joskushan sitä tarvii vähän takapakkia ottaa :) Ens kerralla sitte taas paremmin :)
  http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 50. Hienosti menette! Olisimpa itse noin hyvä :) Voitolla on vrm ihana ratsastaa. En kirjoittanut omalla käyttäjällä koska en jaksanut kirjautua :D Olisi myös kiva jos kävisitte kurkkaamassa http://neito-perho.blogspot.fi sori jos tuo blogini ns. 'mainostaminen' haittaa

  VastaaPoista
 51. haha, samaa mieltä et aika tyhjänpäivästä tuollanen *EKA* kommentointi :DDD

  VastaaPoista
 52. Oi vitsi oon onnellinen sun puolesta et omistat nuin hienon hevosen :)
  iteki haluaisin ton värisen hepon ja otsassa ois valkosta ;3

  VastaaPoista
 53. kuvia oli sopiva määrä saa olla enemmänkin. hyvä Tiia!;)

  VastaaPoista
 54. Kiva postaus! Kuvia oli juuri sopivasti (:

  VastaaPoista
 55. Moikka !
  Hienoja kuvia!
  Haastoin sinutkin :
  http://nicajaraksu.blogspot.fi/2013/09/haaste-vastaanotettu.html :)

  VastaaPoista
 56. En oikeesti tajuu miks kaikki aina kirjottaa joka postauksen eteen sen "eka" miks se pitää aina tunkee kaikkialle? Se tuppaa jo vähän ärsyttämään ku joka ikisessä blogissa joka postauksen alle tulee se eka kommentti? Tekeekö se ihmisestä jotenkin parenman jos joka postaus pitäää tulla melkeen pilaamaan..

  VastaaPoista
 57. Lukiin eka että : "Tupakkia estevakmennuksessa" XDD

  VastaaPoista
 58. Ihan soppelisti oli kuvia, ja taas mietin sitä, että oot laittanu "pikkuesteitä" alkuverkaksi, ja me hypätään ton kokosia hyvällä tuurilla ihan estetunnin lopussa, vaikka haluisinkin mennä isompia. En usko että johtuis siitä ettten osais, onhan kummiskin oma hevonen jne jne. Vähän kieltämättä kyllä harmittaa kun voi vaan katsella toisten blogeja/videoita kun menevät isompaa, kun itse vaan hyppelen joitain ristikoita ja väännän koko ajan puuduttavaa koulua... Mikäköhän Votella vois olla tossa okserilla?

  VastaaPoista
 59. Ihana postaus ja ootte molemmat sinä ja pinja tosi hyviä ratsastajia, ihailen teitä! Mistä oot hankkinut noi punaiset ratsastushousut?

  VastaaPoista
 60. Kiva postaus! Ja noi ekat hyppykuvat näyttää jotenkin tosi hienoilta! :)

  VastaaPoista
 61. Kiva postaus ja kivoja kuvia, aina ei vaan voi onnistua. Ens kerralla meneekin paremmin :D

  VastaaPoista
 62. Ihania kuvia;) Voikko joskus tehä taas sellasen myday videon?

  VastaaPoista
 63. Ootko huomannu että sulla on noissa kaikissa hypyissä katse alas ? :D katse eteen !!

  VastaaPoista
 64. Kivan näköstä menoa! Ainoa mikä pistää silmään - olematon tuntuma hypyissä! Näytät jotenkin vain heittävän ohjat pois hypyssä...

  VastaaPoista
 65. IHANA POSTAUS!!! Ikävää, että teillä meni huonosti :(( Mutta ensi kerralla uusiksi ja paremmin ja ei kuvia ollut yhtään liikaan ;)

  VastaaPoista
 66. Tee tälläsii lisää, et et tee nii paljon valkku videoit, tässä oli tosi kivoja/hauskoja/huippuhyviä ja mielenkiintoisia kuvia, eikä ollu liikaa!:D

  VastaaPoista
 67. Kiva postaus lisää tämmösiä. Mä en ymmärrä miks kaikki ihailee sua ja pinjaa tehän ootte vaan normaaleja ihmisiä joilla on hevoset:)

  VastaaPoista
 68. Laita enemmän alastulo kuvia! Ne on jänniä :D

  VastaaPoista
 69. hyppäät tosi hyvin Tiia, ja kiva postaus=)

  VastaaPoista
 70. Olen muutaman valmennusvideon blogistasi katsellut ja luin myös tämän postauksen. Ratsastat mielestäni tosi hyvin, mutta voisit kyllä tosiaan olla topakempikin Voitolle. Se vaikuttaa hyvin koulutetulle :) En ymmärrä ihmisiä, jotka ovat vastaan sitä, että annettaisiin raippaa ihan kunnolla jopa. Ei se mitään rääkkäämistä ole. Joten mielestäni noista kielloista voit ihan hyvin antaa raippaa ihan tiukemminkin, kuin kerta hipaisulla. Ymmärrän sen, että ratsastajan tekemästä virheestä ei voi rangaista hevosta, mutta kerroit postauksessasi, että se jatkaa kieltelyä, joten silloin voi raipalla läpsästä ihan kunnolla, eikä siihen minusta tarvita opettajan lupaa. Meillä ainakin opettaja on todella äkäinen, jos joutuu sanomaan raipan käytöstä.. Sen verran tasokasta opetusta on, että jos ei itse älyä raippaa antaa, niin tulee sanomista ja kunnolla. Mutta jatka tosiaan samaan malliin, hyvin sä kyllä ratsastat ja kiva blogi sulla :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.