Tilastoja blogimainonnasta

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tein jokin aika sitten kyselyn hevosblogeja lukeville, kyselyyn osallistui yli 1800 ihmistä joten sainkin tämän postauksen tueksi yllättävän kivaa "tutkimusmateriaalia". Tarkoituksena olisi vähän pohtia mainostusta blogeissa ja ennen kaikkea hevosblogeissa. Jokaisella bloggaajalla on erilainen tapa suhtautua mainoksiinsa blogissa, kuten itse olette huomanneet on minun blogissa suhteellisen paljon yhteistyöpostauksia sekä mainoksia. Mainokset ovat lisääntyneet Indiedays Inspirationiin liittymisen vuoksi, koska aina välillä tuolla bannerin yläpuolella möllöttää iso mainos, johon en itse voi vaikuttaa. Oletteko te kokeneet sen minun tai muiden blogeissa jotenkin häiritseväksi? Sen verran vielä tuloksista, että osallistujista 30% olivat blogini lukijoita joten kyselyyn osallistui paljon myös muiden blogien lukijoita, kiitos osallistujille!Kuten ylläolevan kyselyn tuloksista huomaa, yllättävän moni suhtautuu myönteisesti bannerimainontaan. Itseänikään mainosbannerit blogissa eivät häiritse, jos ne eivät liiaksi sekoitu blogin yleisilmeiseen. Mitä mieltä olette tämän hetkisestä blogin mainosbannerien määrästä?

Yhteistyöpostaukset jakavat kommenttiboksin puolella paljon mielipiteitä, mutta loppujen lopuksi vain kourallinen ihmisiä ei voinut niitä sietää. Sen sijaan monet suhtautuivat positiivisesti yhteistyöpostauksiin. Itsekkin kuulun enemmän tuonne "rakastajien" joukkoon, sillä useissa blogeissa juuri ne yhteistyöjutut ovat kaikista kivoimpia. Toki poikkeuksia on. Jos mainostettava aihe ei kiinnosta tai mainospostaus on huonosti toteutettu. Mitä mieltä te olette blogini mainospostauksista?

 Kyselyyn vastanneista 10% oli lopettanut jonkun blogin lukemisen, sen tullessa liian kaupalliseksi ja 29% olisi valmis lopettamaan jos joku blogi muuttuisi liian kaupalliseksi. Sponsoreista/yheteistyökumppaneista on vaikea kieltäytyä, se on kantapään kautta opittu. Ennen suostuin kaikkeen, mutta nykyään kieltäydyn varsin monesta yhteistyöstä. Postilaatikkoon satelee viikoittain varsinkin ulkomaalaisten nettikauppojen kyselyjä. On helppo sanoa ei, kun asettaa itselle tietyn arvon. Ei minun blogiin "osoteta" kokonaista postausta 10dollarin korulla, varsinkaan jos koru ei ole mieleeni. Haluan muutenkin seisoa mainospostausteni takana, kertoa niistä rehellisen mielipiteen. Tämä on vaikeaa jos suostuu kaikkeen, itse vedän rajan siihen että saan rehellisesti kertoa mielipiteeni.

Sitten tein kyselyn, jossa sai vapaamuotoisesti kirjoittaa sponsoroineiden liikkeiden nimiä tekstikenttään. Olin suorasyaan yllättynyt miten hyvin oman blogini sponsoritunnettiin lukijoiden keskuudessa. Kuten ylemäpänä mainitsin, blogini lukijoita kyselyyn osallistuneista oli 30%. Voin nyt siis olla hieman ylpeä itsestäni, sillä olen saanut tuotua Suitsisopin melko kivasti esille blogimaailmassa. Oletko itse tietoinen yllä olevassa mainituista liikkeistä/yrityksistä?

Mitä ajatuksia tilastojen tiedot sinussa herättivät?

66 kommenttia

 1. Mua ei yhtään haittaa njuo mainokset!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja oli mielenkiintoista tekstiä :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kyllä ihan kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. tää oli tosi hyvä, mä tykkään yhteistyöpostauksista eikä mainokset yms häiritse :)

  VastaaPoista
 5. Oli kyl tosi kiva postaus!:)) (niinkun kaikki sun postaukset!) ;)))

  VastaaPoista
 6. Kiva ja kiinnostava postaus:) Ei mua ainakaan häiritse noi bannerimainokset.

  VastaaPoista
 7. Kuka lopettais näin hyvän blogin lukemisen mainosten takia? :o outoa!

  VastaaPoista
 8. Minua ei ainakaan häiritse tuo bannerinainos vai mikä lie onkaan :D minusta se tuo sellaisen käsitteen blogista, että nyt on hyvä blogi jolla on suosiotakin :) eikä nuo sivupalkeissa olevatkaan mainokset häiritse yhtään ! :))

  VastaaPoista
 9. Vähän häiritsee se bannerimainos, sillä kone lagii muutenkin ja tuo vain hidataa selaamista. Kiva postaus, ja Suitsisopin oon aina tienny, ja oon kans tienny että sulla on muitakin sponsoreita, mutta en oo tienny niitten nimiä :D

  VastaaPoista
 10. itseäni ei ainakaan häiritse blogin mainokset, ei niitä ole pakko katsoa jos ei kiinnosta, tosin ainoastaan se iso mainos joskus tuolla bannerin yläpuolella vähän ottaa päähän, mutta ei sekään niin paloa että pitäs blogin lukeminen lopettaa :p se on just kiva, että yritykset tms. jaksaa sponsoroida bloggaajia!yhteistyöpostaukset on kivaa vaihtelua ja niistä saa myös tietoja tuotteesta, mikä helpottaa ostamista huomattavasti c:

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoista! Suitsisoppiin liittyvä kysymys: Onko itse liikkeessä enemmän tavaroita kun nettikaupassa? En meinaa löytänyt sitä kingslandin sinistä hupparia(se mikä sinulla on) netistä. Onko Suitsisopissa paljob erilaisia kypäriä tai housuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikaupassa on yleensä kaikki paitsi ihan uutuudet, huppareita ei varmaan enää ole koska kaikki KL-hupparit myytiin melko nopsaan loppuun.. Tällä hetkellä oli muistaakseni useampaakin eri kypärä merkkiä ja housuja on yleensä myös valinnan vaikeuteen asti!

   Poista
 12. Mielenkiintoinen postaus :) Itekki laitoin tohon ainakin suitsisopin! :) en oo käyny siellä mutta facessa tykkään siitä ja ois kiva käyä! :)

  VastaaPoista
 13. Pikkaisen häiritsee nuo mainosbannerit ja ainakin toisessa blogissa monet yhteistyö postaukset:(:(:(
  Muuten sulla on tosi kivat blogit!

  VastaaPoista
 14. Mua ei haittaa mitkään mainokset:)kiva listaus

  VastaaPoista
 15. Paljon muuten Photoshop CS5 ja Sony Vegas pro 12.0 makso?
  Ps. Kiva postaus ja mielenkiintonen!

  VastaaPoista
 16. Tosi mielenkiintoinen postaus :) Minulla olisi pieni kysymys: Onko Suitsisopissa vielä semmosia Lami-cellin pinkki-harmaita kypäriä? Ja tarkoitan nyt niikun sitä oikeaa kauppaa, enkä nettikauppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi käydessä oli liikkessä yksi, tän hetkisestä tilanteesta en tiedä:)

   Poista
 17. boring !!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 18. Sinun ansiosta sain tietää suitsisopista,kävin ja mukaan tarttui todella hyvät ratsastus housut! ;)
  +kiva postaus! ;)

  VastaaPoista
 19. No nyt on ainaki faktatietoo valittajille, että suurinta osaa ei mainokset haittaa:D

  VastaaPoista
 20. Tosi mielenkiintoinen ja kiva postaus! Tästä taas näkee sen, että "vihaajat" pitävät suurempaa ääntä kuin ne, jotka asiasta eivät pahaa sanottavaa keksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi on muute viisaasti sanottu ja pätee tässä, kuten monessa muussakin jutussa!

   Poista
 21. Tosi hyvä postaus ja jännä että kuitenkin noin vähä on mainoksia vastaan vaikka tuntuu että niitä valittajia tulee joka paikasta!:D Mua itteä ei häiritse bannerimainokset ollenkaan ja yhteistyöpostaukset on kivoja, ite ainaki luen ne mielenkiinnolla:)

  VastaaPoista
 22. ähhh, mä kirjotin tosi pitkän mielipiteen, mut eipä näyttäny lähettävän :(

  VastaaPoista
 23. koska arvonnan tulokset?

  VastaaPoista
 24. Tykkäsin postauksesta! Mua ei ainakaan haittaa noi mainokset ollenkaan, ehkä joskus hiukan, muttei juurikaan. Ainakaan sen takia en lopettaisi blogisi lukemista. Eikä minua häiritse mainospostauksetkaan, oikeastaan tykkään niistä. :)

  haaveitahevosista.blogspot.fi

  VastaaPoista
 25. Mua häiritsee mainokset, mutta sen takia on keksitty AdBlock, joka tältäkin blogilta keskimäärin neljä mainosta piilottaa. Paljon kivempi ja nopeampi selata, suosittelen kaikkia lataamaan tuon, kun se ilmainen ja turvallinen on. :)

  Mutta itse tykkään yhteistyöpostauksista, kuten yleensäkin ostospostauksista, tässä blogissa niitä on mun mielestä just sopivasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan uteliaisuuttani laittaa ABP hetkeksi pois päältä tällä sivulla, että näin ne mainokset, jotka se normaalisti piilottaa. Bannerin yläpuolelle pamahti valtavan kokoinen mainos, mikä ohjaisi minut sulkemaan välilehden kyllä heti, jos se siinä aina näkyisi (ja kiitos AdBlockin, sitä ei onneksi tarvitse katsella... :D). Muutenkin ilman mainoksia selailemiseen tottuu niin hyvin, että kauhistuttaa käydä niillä tutuillakin sivuilla vieraalla koneella.

   Pienet mainokset sivupalkissa eivät niinkään haittaa. Ja yhteistyöpostaukset (/arvonnat) ovat ihan kivoja nekin. Omaan blogiin en mainoksia haluaisi, ehkä korkeintaan jonkun hevosaiheisen, pienen ja sievän. Ehkä (ja puuttumatta nyt siihen, että saisiko sille omalle blogille sponsoria alkuunkaan...:D).

   Tämä oli kiva postaus, samoin kuin se aikaisempi Lupa bloggaamiseen?! -postaus, juuri näiden takia kannattaa kurkistella tännekin blogiin tasaisin väliajoin. Tunnustan olevani myös Voitto-fani. :-D

   Poista
 26. koska arvonnan tulokset tulee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulleet jo, ilmoitin voittajan fb ja lähetin hänelle sähköpostia:)

   Poista
 27. Ite tykkään mainospostauksista, mutta eihän se tietenkään kovin kivaa luettavaa tietenkään ole, jos joka toinen postaus on mainospostaus. Sun blogi on just hyvä näin, kun kerrot täällä elämästäsi, mutta aina välillä mainospostaukset tuovat vain vaihtelua! Oon törmännyt moniin blogeihin, jotka ovat menneet mainoksista aivan överiksi, sponsoreita on aivan liikaa, ja lähes jokainen postaus on mainospostaus. Oikeasti totuudessa sun blogi on hyvä tälläsenään, mainoksista ei tarvitse välittää jos ne eivät kiinnosta, mutta ite tykkään katella aina mitä oot saanut, ja oon löytänyt sun blogin kautta ihan sairaan kivoja kauppoja, joista en ole ennen kuullut :) ! Kunhan ei vaan mainospostaukset/sponsorit vähene, eikä paljoa lisäänny, niin tää blogi on ihan täydellinen! :)

  VastaaPoista
 28. Kiva että jaoit nämä tulokset meidän kanssamme, nämä oli hauska nähdä :) Itse kuulun niihin joita mainoksen ei häiritse ja yhteystyöpostaukset kivoja. Yksi asia jäi kuitenkin epäselväksi, kun 30% oli blogin lukioita, niin ketä ne 70% olivat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden blogien lukijoita, eli vastaajista 30% luki minun blogiani. Esim Kaktun blogia luki vastaajista 16%, Pinjan blogia 25%, Janitan blogia 11% jne.

   Poista
 29. Tää oli tosi kiva ja erilainen postaus ! :) Itseäni ei ainakaan häiritse nuo mainokset missään, ja tuotteen esittely postaukset ovat kivoja, silloin saa itsekin vähän tietoa tuotteesta jos kenties onkin sitä kaupoista katsellut.

  VastaaPoista
 30. Kiva postaus. Voitko tehä Mydayn kuvina tai videona?
  ihaninmaailmassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ihan äsken videona, joten hetkeen ei tule:)

   Poista
 31. no oon vähä sille et ku muutenki saatte kaikkee ja hyvät hevoset yms nii onkoha tuo liikaa tuo sponsoroiminen? mut ymmärrän et kukapa ei ilmasii juttui haluis ja ei niitä sponsoroijii mihin tahansa blogiinsaa! :)siis ei pahal tosiaankaa! MUN mielipide!!

  VastaaPoista
 32. ku jotku joskus miettii et mite tweil on nii paljo lukijoit nii johtusko siit et ku teil on kaiikki hyvät hepot,valkut,tallit yms ja kerrotte niiiiin paljo itsestänne täl ja esim askis!!:))

  VastaaPoista
 33. ei haittaa bannerit!mut jos yhteistyöpostauksii on liikaa niise......

  VastaaPoista
 34. Oot niin ihana<3<3<3<3
  Suurin osa bloggaajista (ainakin omalla näkemyksellä)
  ei välitä niinkään lukijoista, mutta sä ja Pinja ootte ihanii<3<3<3
  Pidätte kaikkii arvontoi ja tollee....
  Rakastan teit ja tietty Voittoo ja Lillii<3<3<3:)))))

  VastaaPoista
 35. Ei ne bannut haitaa vaan nuo yhteistyöpostaukset, eikä nekään ihan nniin yyber paljo haittaa..
  Suitsisopin yhteistö postaukset on mun mielestä kivoja& kiva lukea, kun liittyy niiku ratsastukseen ! :)

  VastaaPoista
 36. Blogisi sponsori/yhteistyöpostauksista hyppään kaikki muut yli paitsi Suitsisopin. :) Muut eivät siis kiinnosta, mutta Suitsisoppi kiinnostaa, sillä sieltä olen silloin tällöin jo vuosien takaa hankkinut tarpeellisia hevosvarusteita ja lisäksi siis asun asiallisen matkan päässä Kuopiosta, että paikan päällekin pääsee vierailemaan. :)

  VastaaPoista
 37. Minun mielestä nuo kaikki sponsori jutut on kivoja!;) Niitä ei ole liian paljon juuri sopivasti :) + on kiva kun teet erillaisia postauksia koska ehkä ei olisi niin kiva lukee joka ikinen kerrta miten olet ratsastanut Voiton joka päivä ! Ne kaikki valmennus ja ne ridapostaukset on kivoja kun kirjotat myös muusta !:D

  VastaaPoista
 38. Mainoksia on mielestäni ihan sopivasti! Tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen. Sun ja Pinjan blogei on kiva lukee ku kerrotte asiat niin ku oisitte lukijoiden parhaita kamuja. Pääse heti jyvälle teidän elämästä, ja tuntuu siltä ku tuntis teidät oikeesti. Ammattitaitoista toimintaa! Olkaa ylpeitä ittestänne!<333
  toiv.jatkatte samaan malliin vielä pitkään!!!!

  VastaaPoista
 39. Voit olla ylpee, sillä sun ansiosta meidän tallin keskuudessa suitsisoppi on varsin yleinen ostos paikka :) Nykyään kaikki käy siellä, ja kun kysyin kerran miten ne sinne päätyivät alunperinkin, ne vastas:
  "No ku tiiaki käy" :DD

  VastaaPoista
 40. en pidä mainospostauksista enkä myöskään niistä jotka niistä valittaa. jos mainospostaukset ei kiinnosta niin ei niitä ole pakko lukea. itse hyppäsin tämänkin ohi ja luen seuraavan postauksen, jos siinä on hepoja. itseä ei mainokset tuolla reunassa haittaa, koska ne ei oo keskellä ja tiellä jos postausta lukee. itse aion pysyä lukijana (vaikka anonyymi olenkin) ja en anna mainosten häiritä. jos ei kiinnosta niiin hyppää yli! :D

  VastaaPoista
 41. Monia mainokset (kuten itseänikään) eivät haittaa sillä bloglovinin kautta lukeminen on lisääntynyt ja silloinhan niitä mainoksia ei nää. Aina kun kirjoitat, että olet vaihtanut ulkoasua joudun vierailemaan blogissasi eri kautta. Silloin ainakin bannerin yläpuolella oleva mainos vähän häiritsee, koska se on niin iso, mutta senkin vain ohittaa kelaamalla alaspäin. Itseäni häiritsi äsken kun tulin kommentoimaan ja huomasin jaffa-mainoksen bannerin yläpuolella. Se ei sopinut kyllä sitten yhtään blogisi väreihin :D but that's okey.

  VastaaPoista
 42. Mua ne ei häiritse, ja sponsori postaukset on ihan kivoja, kunhan niitä ei tule liikaa :) Ja jos ei niistä postauksista tykkää, ei niitä ole pakko lukea !

  VastaaPoista
 43. koska esittelette ostokset stadikalta??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitelty jo, katsoppa muutama postaus taaksepäin:)

   Poista
 44. Siinä vaiheessa häiritsee noi mainokset, kun ne on luokkaa always pikkuhousunsuoja...

  VastaaPoista
 45. Minua ei mainoksen bannerin yllä häiritse koska ne eivät näy minulla. Olen nimittäin laittanut sellaisen jutun jolla kaikki mainokset poistuvat. :)

  VastaaPoista
 46. Musta tuntuu että nuo sponsoripostauksien haukkujat on vaan kateellisia kun esim. Tiia jolla on paljon lukijoita niin voi mainostaa blogissansa ja saada sitä kautta kaikkee ilmasta kamaa :) mua ei ainakaan sponsoripostaukset ja mainokset haittaa yhtään!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.