Seitsemän suosikkiblogia

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Montakohan kertaa olen jo blogihistoriani aikana listaillut suosikkiblogejani teille, aika monta! Tämä on kuitenkin sellainen postausaihe, jonka mielestäni voi toteuttaa uudelleen aina aika ajoin. Omat lemppariblogini ainakin vaihtelevat. Moni aikaisemmin listaama suosikkini on lopettanut, hiljentynyt tai ei vain enää jostain syystä miellytä minua niin paljoo kuin aikaisemmin. Lisäksi löydän jatkuvasti uusia blogeja lukulistalleni, itseasiassa olen löytänyt nyt lyhyen ajan sisällä pari tosi kivaa hevosblogia. Ennen näitä uusia tulokkaita, tuntui ettei kivoja hevosblogeja enää vain tule vastaan. Tulevassa listassa on mukana myös niitä vanhoja tuttuja, sellaisia blogeja joita olen lukenut vuosia ja jotka olen joka kerta listannut tälläisiin postauksiin. Onko teillä blogeja, jotka ovat pysyneet tosi pitkään lemppareinanne?

Millaisista blogeista sitten pidän. Mitkä ovat suosikkiblogini kriteerit. Yksi tärkeä juttu on ulkoasu. Sen ei tarvitse olla mestariteos, mutta sen pitää olla siisti. Usein myös kuvilla on suuri merkitys, mutta onpa alle listattu yksi suosikki, jossa kuvat eivät ole pääosassa vaan sisältö. Varsinkin hevosblogeissa ovat ratsastusvideot myös tärkeitä, ne tuovat ihan erilaista näkökulmaa blogin lukemiseen, varsinkin valmennusvideot äänien kera ovat huippuja! Olen itse aktiivinen blogien lukija, selaan Bloglovinia parin tunnin välein ja "ahmin" uudet postaukset hetkessä. Aktiivinen postaustahti on siis tietysti plussaa ja tykkään siitä, että postauksesissa on selkeästi yksi aihe eikä usean päivän tekemisiä sekalaisesti kerrottuna.

Nyt seitsemän suosikkiani pienten perustelujen kera. Blogien järjestyksellä ei ole mitään merkitystä sen kanssa mikä on eniten mieleeni, mutta lajittelin nämä kuitenkin erikseen hevos- ja lifestyleblogilistoiksi.


HEVOSBLOGIT


Q-havaintoja on yksi lukulistani uusimmista blogeista. Tämä blogi nousi kuitenkin heti mun suosiksi olemalla sopivasti erilainen. Postauksissa on juuri kiva määrä tekstiä, se on kivasti kirjoitettua, erikoispostauksia tulee mukavasti valmennuskertomusten väliin ja videoiden kautta pääsee ihan erilailla mukaan ratsukon treeneihin.

Jillan blogissa ensimmäistä kertaa vieraillessani ihastuin kuviin. Ja kuvat ovat oikeasti upeita, käykää katsomassa vaikka tämä postaus päiväkahvittelusta, ei ihan joka blogissa tuollaisia kuvia näekkään! Jillan kirjoittamat tekstit ovat myös sellaisia, jotka jopa minä jaksan lukea. Sopivan lyhyitä, mutta ihanasti kirjoitettuja.

 Aadan hevoselämää on kuulunut lemppariblogeihini niin kauan kun muistan. Olen seurannut blogia pitkään, lisäksi olen tutustunut Aadaan ja päässyt jopa ratsastamaan Champilla, joten blogin seuraaminen on entistäkin mukavampaa, kun on päässyt vähän lähemmäksi molempia. Blogista löytyy hienoja kuvia, analyyttisiä valmennuskertomuksia ja sopivasti myös erikoispostauksia.

Valokuvaus Tuulia N. on melko tuore blogi ja myös minulle tuore tuttavuus, mutta silti lukemisen arvoinen kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille tai hienojen hevoskuvien katselusta pitäville! Olen itsekkin saanut blogista paljon vinkkejä ja ainakin rutkasti uutta inspiraatiota omiin kuviin. Tuulian blogista taisi lähteä liikkelle myös tämä "studiokuva"villitys ;)


LIFESTYLEBLOGIT

Saijis on minulle myös melko uusi tuttavuus. Blogissa on aivan ihania ja raikkaita kuvia. Perinteisten asukuvien lisäksi joukkoon mahtuu myös paljon erikoispostauksia, reseptejä, ostosten esittelyjä ja erilaisia vinkkejä jnejne.


The Next Episode blogia olen lukenut jo melko kauan ja silti aina hämmästyn kun tajuan bloggaajan olevan minun ikäinen ja pukeutuvan noin upeasti! Kuvat ovat todella hienoja ja ammattimaisia! Saan asukuvista aina inspiraatiota omaan pukeutumiseen.
Annika O. blogi onkin varmasti lähes kaikille tuttu. Pidän tästä lifestyleblogista erityisesti siksi, että Annika on tavallaan ihan tavallinen. Usein en pääse niin hyvin mukaan lifestyleblogeihin, kun tuntuu että he elävät ihan jossain muotilehtimaailmassa! Kuvat ovat ihania ja asut vielä ihanampia. Hänenkin pukeutumisesta saan paljon inspiraatiota omaan pukeutumiseen.

Kertomalla suosikkiblogisi blogissasi voit voittaa lahjakortin!  Osallistua voit täällä. Pitää itsekkin selailla kilpailupostaukset huolella läpi, jos sieltä löytäisi lisää blogeja omallekkin listalle.

Onko teillä samoja suosikkeja? 
Minkälaisita blogeista itse pidätte? 

49 kommenttia

  1. Mää luen Aadan hevoselämää pittää kattoo noi ihmee muut jos vaikka saisi muita suosikkei

    VastaaPoista
  2. Kaikki hevosblogit löyty lemppareiden listalta, plus Kaktu ja Futura, ja aiinon.blogspot.fi ja kavioilla koparoilla! :) seuraan niin monia blogia, hevosblogit on vaan parhaita!

    VastaaPoista
  3. Kiva saada näitä suosikkiblogit postauksia koska itse ainakin alan aina lukemaan joitain niistä sun susikeista:)Mä kans tykkään Jillan blogista ja Aadan blogista

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tiia linkkauksesta! Aivan järkytyin blogini statistiikasta pienen yleisöpiikin bongattuani että missä mua haukutaan, mutta täällähän oli vain kehusanoja. :D

    VastaaPoista
  5. Hei Tiia! Miten tallennetaan lightroom 5 kuvat? ku oon muokannu nii sit löydä sitä tallennus nappia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua muistankohan mä nyt oikein, jos ei toimi niin googlaa, mutta muistaakseni ctrl+sit se nuoli ylös en tiedä nimeä + e-kirjain!

      Poista
  6. Sulla on unelmablogi!
    Voitko tehä postauksen missä kerrot mitä tärkeitä asioita pitäisi muistaa blogatessa?
    T: tervetuloaihanatihmiset.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan keksisinkö tuosta jotain kirjoitettavaa, mutta kiitos :)!

      Poista
  7. Kiva postaus! Mitenkä postaukseen sais linkin siihen kuvan päälle, että kuvaa klikkaamalla se veisi tietylle sivulle. Ja nyt puhun siis postauksesta, en gadgeteista jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vedät vaan kursorilla kuvan ns. siniseksi ja sitten valitset sieltä ylhäältä sen linkki jutun tai sitten ihan html-koodeilla!

      Poista
  8. Taitaa "The Next Episode" linkissä olla virhe kun aukaisee Seijiksen blogin. Listalta löytyi paljon samoja mitä sinulla oli. : )

    VastaaPoista
  9. Oletko lukennut Nehvaeh nimistä blogia? Itse luen tuota blogia ja on yksi ehdoton suosikkini. Tykkään noista sinun listaamistasi heppa blogeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole lukenut, kävin äsken kurkkaamassa. Hieno blogi, mutta ei ehkä ihan mun tyylinen :)

      Poista
  10. Mä tykkään kans tuosta Q-havaintoja blogista! Ja myös Aadan blogista:)

    VastaaPoista
  11. Saisinko käyttää sun ja Pinjan bannereita tässä haasteessa? :)

    VastaaPoista
  12. Kun painaa tosta the next episode blogin linkistä niin se menee saijis blogiin siitä. Hyvin selitetty :D

    VastaaPoista
  13. Ei ole samoja suosikki blogeja. Tykkään semmosista blogeista missä on paljon kuvia:)

    VastaaPoista
  14. Löydin noiden joukosta pari uutta blogia lukulistalleni ;)

    VastaaPoista
  15. Tuutteko viikonloppuna horse fair messuille? (Siis sinä ja Pinja, ei Voitto :D) Jos tuutte kumpana päivänä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia oli ainakin lauantaina, sunnuntaista en tiedä :)

      Poista
    2. Minä kävin kaverin kanssa vaan lauantaina :)

      Poista
  16. Q-havaintoja oli näistä ainut, jota en ollut koskaan selannut. En ehtinyt nyt muuta kuin vilkaista, mutta sen perusteelta vaikutti sopivan humoristiselta blogilta. Kiitos Tiia! :)

    VastaaPoista
  17. Melko samoja blogeja luen. Muutama muu uusi on itselle löytynyt, täytyypä tehdä tämä haaste :) Nii hei miten blogitallin blogiremontti-postaussarjan kanssa kävi? Siitä ei ikinä tullut mitään.. :)

    http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tulee kyllä kunhan ulkoasuntekijät saa ulkoasut valmiiksi :)!

      Poista
  18. Tuulian blogi on tosi hyvä. Itse tunnen Tuulian saman ratsastuskoulun kautta, niin on tosi kiva tyyppi. :)

    VastaaPoista
  19. Ootko huomennna horse fairissa? jos oot niin onko mahdollista tulla jutteleee?

    VastaaPoista
  20. Teet todella hyviä videoita ja postauksia samoin Pinja. Miten valitsitte että Voitto tulee sinulle ja Lilli Pinjalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin vanhempi niin sain hevosen ja Pinja silloin vielä lyhyempi niin sai ponin :)

      Poista
  21. Haha näin sut tänää horse fairis xD. Iha joku 10min sen avautumise jälkee, en eka huomannu sua ja sit mun kaveri sano :D. Vitsi repesin sun ilmeelle ku ilmeisesti huomasit et mä ja mun kaveri vaa pällisteltii sua :D. Ostin samal jotai ni en tullu häiriköimää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kyllä ostanu mitään, mutta hah olisitte vaan tullu :D

      Poista
  22. mun mielestä sun ja pinjan blogit on parhaita! Ja te teette siistejä videoita.Oon kattonu melkein kaikki teidän videot ja muut postaukset:)

    VastaaPoista
  23. Mun mielestä sun ja Pinjan blogit on parhaita. Ja horse equestrian blogikin on hyvä:)

    VastaaPoista
  24. Aattelin tulla sulta kysymään kun sä varmaan tiiät aika hyvin miten noi sheinsiden koot menee, niin onko ne paidoissa miten normaalikokosia esim henkkamaukan vaatteisiin verrattuna? Käytän normaalisti s-kokoa niin mitä kokoa mun kannattais tilata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on pienempiä, ainakin yksi numero isompi kantsii ottaa:)

      Poista
  25. Sullahan on sellainen harmaa villakangastakki Sheinsidelta niin onko se takki liian paksu kevääseen vai onko se ihan kunnon talvitakki? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oon mä sillä talvellakin ollut, mutta se on vähän kylmä. Hmm, se on ehkä just tän ajan takki eli kevät ja syksy!

      Poista
  26. En ole noita lifestely blogeja selannut. Voisi käydä katsomassa. Tuo valokuvaus blogi on kanssa uusi. Muut blogit ovatkin tuttuja ja lemppareitten listalla. Oletteko miettineet missä päin on seuraavat kilpailut?

    VastaaPoista
  27. jos tulossa joku päivä kiuruvedelle niin sano! Aion tulla vaikka väkisin katsomaan:D

    VastaaPoista
  28. Milloin teet lisää varustepostauksia??

    VastaaPoista
  29. Milloin tulee ratsastuspostausta???:(

    VastaaPoista
  30. Kivoja blogeja! Luen itsekin osaa. Lifestyle blogeja en olekkaan seuraillut hirveämmin vain paria. Pitääkin käydä kurkkaamasta olisiko noista joku kiva.

    poninponeilut.blogspot.com

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.