5 syytä matkustaa Horse showhun kauempaakin!

maanantai 24. elokuuta 2015Meiltä on Helsinkiin 400km ja matkaan kuluu autolla yli 4 tuntia. Silti me matkataan  vuodesta toiseen Helsinkiin nauttimaan Suomen parhaasta hevostapahatumasta. Nykyään matkustaminen on helppoa ja jopa halpaa, jos liikkeellä on vain tarpeeksi ajoissa. Kun matkan varaa hyvissä ajoin voi Helsinkiin päästä OnniBussilla jopa alle kymmenellä eurolla. Ei kannata siis jättää hotellin ja matkojen varaamista viime tippaan, varsinkin jos mielii lähteä matkaan vähän kauempaa. Tämän enempää en jaa matkustusvinkkejä, mutta ajattelin listata muutaman syyn matkustaa Horse Showta katsomaan vähän kauempaakin.

1. Missään muualla ei Suomessa pääse näkemään yhtä laadukasta hevosurheilua. Ratsastusmaailman huiput ympäri Eurooppaa saapuvat kilpailemaan Horse Showhun. Toki ratsastusta voi katsoa tv:stäkin, mutta tunnelma on aivan eri paikan päällä!

2. Pohjoisemmassa tai pienemissä kaupungeissa tuskin on kovin laajaa ratsastustarvikevalikoimaa. Horse showssa pääsee hypistelemään ja sovittamaan tuotteita, joita on voinut aikaisemmin vain netistä tai kuvastoista ihastella. Myös tarjoukset ovat olleet joka vuosi hyvät!

Huiput verkkaamassa

3. Yhdellä reissulla pääset näkemään esteratsastusta, kouluratsastusta, upeita show-ohjelmia sekä kuulemaan ja oppimaan hevosen hyvinvoinnista uuden 4YourHorse - Hevosen Hyvinvointifoorumin kautta. Monta kärpästä yhdellä iskulla!

4. Kannattaa yhdistää reissuun jotain muutakin aktiviteettiä, Helsingissä kun on paljon juttuja, nähtävyyksiä ja aktiviteettejä, mitä ei pienemmiltä paikkakunnilta löydy. Keskustassa on hyvät shoppailu mahdollisuudet, liikkeet ovat isompia eikä niitä kaikkia löydy muualta. Myöskin ruokapaikoissa on paljon parempi valikoima, edullisia sushipaikkoja, hyvää nepalilaista, ihana Vapiano ja tietysti Starbucks!

5. Horse Showsta on aina palattu hienojen kokemuksien ja muistojen kera. Ratsastukseen saa uutta inspiraatiota ja ideoita. Katsomallakin oppii, varsinkin nykyään kun myös verryttelyareena oli viime vuonna yleisölle avoin. Myös radan kävelyä kannattaa seurata ja laskea montako metriä mikäkin väli on, sitten luokan alettua on mielenkiintoista vertailla miten kukin ratsastaa tietyn metrimäärän välit.

Tuliko sinulle mieleen muita kun jo listaamani syyt matkustaa Horse Showhun? Kuinka kaukaa te tulette ja kuinka moni on ylipäätänsä tulossa tänä vuonna?


58 kommenttia

 1. meiltä oulusta onnibussilla pääsee stadiin vaan 1€ . mun mielestä mistään ei maksa 10€ mutta voin olla väärässä 😄 itse en ikinä oo päässy kyseiseen tapahtumaan mutta olisi kiva tänävuonna päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei pääse ellet oo eka joka siihen bussiin sen lipun varaa netistä :D

   Poista
  2. Kyllä kuopiosta ainakin on ollut sitä 10-15e

   Poista
  3. Jalasjärveltä helsinkiin onnibussilla on se 20€ eli kyllä se yli 10€voi myös maksaa :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hinat löytyy sivuilta :)! Eri näytökset eri hintaisia.

   Poista
 3. Tää oli kiva postaus! :) Itse olen aiemmin seurannut tapahtumaa vain tv:stä, mutta tänä vuonna olisi huippua päästä ihan kisapaikalle katsomaan! Täytyy siis alkaa suostutella vanhempia, tästä postauksesta saa ainakin hyviä syitä miksi sinne olisi päästävä ;D

  VastaaPoista
 4. Olen tulossa Horse Show:un sunnuntaina! Oletteko te siellä kaikki päivät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä näkymin ollaan!:)

   Poista
  2. Hyvä postaus ja tulossa ollaan! Olllaa oltu nyt kolmena vuonna eikä voi jättää välistä :D Tuollahan on myös mahdollisuus nähdä huippuratsastajia ihan naamatusten, ja onhan se sitte isoin heppatapahtuma suomessa siinä kuninkuusravien ohella!:)

   Poista
 5. Tuun ikaalisista ja täältä on noin 2 tunnin matka.Oon ollut joka kerta ja aina on ihan huikeet fiilikset sen jälkeen!Tosi kivoja on kaikki myytävät varusteet ja ite ostan joka kerta jotain.Aion mennä tänäkin vuonna ehdottomasti!Toivottavasti nähdään jos oot tulossa❤️

  VastaaPoista
 6. Olen Tulossa Sotkamosta HIHS:iin, viime vuonna olin ekaa kertaa koko tapahtuma oli niin mahtava kokemus, että pakko oli tänäkin vuonna ostaa liput😍

  VastaaPoista
 7. Mä oon aina seurannu telkasta sitä ja niin on hyvä

  VastaaPoista
 8. Minä päivinä meette? Mä ite mietin et mikä päivä ois kaikkein paras päivä mennä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mennään varmaan kaikkina, torstaista en ole ihan varma. Me ollaan tykätty perjantaista, edullista, mutta hyvää ohjelmaa. Sunnuntaina on kuitenkin sitten astetta kovatasoisempaa kilpailua, joten sekin on hieno päivä!

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta. 😊

   Poista
 9. Oon menossa viidettä vuotta!:) Ihan mahtava tapahtuma, ootan aina innolla sitä❤️.

  VastaaPoista
 10. Ois tosi kiva mennä mutta en pääse 😭😭 täältä on autollakin vain tunti Helsinkiin mutta en silti pääse 😁 harmi kyllä, sain ihan kamalasti intoa mennä mutta ei voi mitään!😁🙈

  VastaaPoista
 11. Mä en oo ollut tuolla ikinä olisi kiva päästä. Koska tapahtuma on?

  VastaaPoista
 12. Tuli tän luettua tunne, että voisi tonne lähteä ekan kerran. Erityisesti kun vaihto-oppilas on myös heppatyttö. Tuli nyt tunne, että kyllä siellä oikeasti olisi jotain nähtävää. Hyvä mainos!

  VastaaPoista
 13. Juuri hotelli ollaan varattu ja suunniteltu kauheasti kaikkea! :) ensimmäistä kertaa päästään tapahtumaan osallisiksi äidin kanssa :)

  VastaaPoista
 14. Muuten vois mennä, mutta itse show'n hinnat on niin pahat ettei pysty...oliks se 60€ per päivä...ja ihmisiä meiltä menis 3..

  VastaaPoista
 15. Kerran olen ollut, kun ilmaseks pääsi. Enään en näe mitään järkeä käydä siellä, saatika maksaa :D Joten enpä ole tänä vuonna menossa ja tuskin tulevaisuudessakaan.

  VastaaPoista
 16. Jaa-a, paha sanoa, olenko tulossa :/ En oo koskaan aikaisemmin käynyt, joten sinänsä olisi kiva edes kerran elämässä käydä. Kukaan kaveri ei ole kuitenkaan kiinnostunut tulemaan ja perheestä kukaan ei pääse, joten tylsäähän se on yksin olla. Mitään ostettavaakaan ei oikeastaan ole, eikä näytösten hinnat oikein houkuttele tälläistä pihiä. Lisäksi juuri oli ihan parin kilometrin päässä ilmaiseksi mm. joku GP-luokka 145-150cm, jota oltiin katsomassa. Kiva postaus ja hyviä pointteja kyllä, mutta ehkä tänä vuonna jää vielä multa väliin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen GP-sarja on iha eri tasoa, mitä tuolla olevat luokat ;) Mutta onhan Suomessakin kilpailevien huippujen ratsastusta toki kiva katsoa, tuolla vaan on niitä maailman huippuja sekä Suomen huippuja, jotka eivät Suomessa asu.

   Poista
 17. En ole ikinä käynyt tuolla, mutta saa nyt nähdä, jos sitä vielä jonain muuna sinnekin "eksyisi" :D

  VastaaPoista
 18. En oo ikinä käyny mutta olis kyllä siistiä päästä käymään, meillä vaan lähtis 4-6 henkilöä niin tulis varmaan vähän kalliiksi :D ja kaiken lisäksi tultais täältä pohjois-pohjanmaalta :D Mitä kaikkea sielä olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa ruo ohjelma sivuilta, en ala listamana kun niin paljon kaikkea :)

   Poista
 19. Ekaa kertaa nyt harkitsen menemistä, mutta saattaa jäädä ensi vuodelle.. Olen monena vuonna halunnut mennä, mutta ei ole ollut rahaa (=en ole jaksanut säästä :D). Kyselisin sulta, että paljonko noin suunnilleen maksaa viikonloppu lippuineen ja hotelleineen? Siis jos olisi pe-su helsingissä, ja menisi pe, la ja ehkä su näytöksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa arvioida nyt nopeeta, mutta hotellien sekä lippujen hinnat näkyy sivuilta!

   Poista
 20. Itse olen tulossa sunnuntaina koko päiväksi, kun huhtikuussa oli hyvä tarjous koko päivän lipuista, ja no se World Cup kiinnostaa erityisesti, vihdoinkin pääsee katsomaan livenä niitä joita on katsonut vain telkkarista tähän asti! Valokuvia olisi tarkoitus saada, mutta saapa nähdä tuon kameran kanssa jos siitä mitään tulee. :b Onneksi pääsen kotiin nukkumaan vaikka lähdenkin Joensuusta asti HIHSiin. :3

  Tuleeko sulle/teille muuten meet & greetiä tuonne, tuli näin mieleen c:

  VastaaPoista
 21. Me lähetään kans kuopiosta 😄

  VastaaPoista
 22. Ihan ok tapahtuma, mutta hinnoitellut itsensä järjettömäksi. Mieluummin matkustan naapuriin saaden mm. liput ja tuotteet edullisemmin ja näen vähintään yhtä hienoja hevosia kuin täällä. Ja samalla pääsee matkustamaan ulkomaille. ;)

  VastaaPoista
 23. Mun mielestä on oikeasti aika törkeää että ihmiset kuvittelee nykyään, että kaikki pitäisi saada ilmaiseksi! Miettikää millaiset kustannukset tuollaisessa tapahtumassa on, esimerkiksi tilojen vuokrat, palkintorahat kilpailijoille yms.. Jostain siihen on pakko tulot saada!

  VastaaPoista
 24. Yhdeksi päiväksi varmaan menen, vaikea valita parasta päivää :) Tuleeko blogiisi HIHS-lippuarvonta?
  T. Nelliina

  VastaaPoista
 25. Moikka! Olisin tekemässä hevosvideoata. Itse kun en saa ratsastaa niin minulla ei ole mitään materiaalia ja minulla olisi kamala hinku tehdä jokin hevos video! Ajattelin kysyä sinulta luvan, saako sinun materiaalia käyttää videossa ? Iso kiitos jos saa !

  VastaaPoista
 26. Olen menossa sunnuntaina (koko päivä lipulla)!
  Asun porvoossa ja isäni asuu stadis joten on lyhyt matka sinne :-)

  VastaaPoista
 27. Oon ollut nyt kahtena vuotena peräkkäin ja onhan se ollut aina ihan kiva tapahtuma, vaikka aika kallis onkin verrattuna vaikka Hevoset stadikalla tapahtumaan jossa oli myös aika samanlaista ohjelmaa.

  VastaaPoista
 28. Ja taaaaas... "Suomen paras hevostapahtuma", "missään muualla Suomessa ei pääse näkemään yhtä laadukasta hevosurheilua". Raviurheilu on hevosurheilua siinä missä ratsastuskin, ja voisin veikata että Kuninkuusravit vie Hihsin ihan mennen tullen. Kävijämäärät pikaisen googlauksen mukaan samaa luokkaa, mutta en vaan mitenkään pysty uskomaan että Hihsissä voi saavuttaa samaa tunnelmaa ja yhteenkuuluvuutta kuin Kunkkareissa. Ja mitä laatuun tulee, kuinka usein Hihsissä tehdään maailman- tai edes Suomenennätyksiä...? Ravipuolella niitä tulee paljon muissakin suurtapahtumissa kuin Kunkkareissa. Ymmärrän että tämä on ratsublogi, eikä sinua hittojakaan kiinnosta ravit, mutta silti... Ja onhan Hihs ihan järjettömän ylihinnoiteltu. Ja kyllä, olen harrastanut ratsastusta 10v ja omistan ratsun. Mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden kuninkuusravien järjestyskustannukset on varmaan pikkusen pienemmät kuin HIHS:in ;)

   Poista
 29. Käytiin kerran seuran kanssa Tallinnan Horse Showssa kun hintaa sinne matkaamiseen tuli melkein saman verran kuin olisi lähtenyt Helsinkiin katsomaan:) näytöksien liputkin olivat paljon halvemmat. Joskus kyllä olisi pakko päästä Helsingin Horse Showhun!

  VastaaPoista
 30. Olin viime vuonna ja kolme vuotta sitten yhtenä päivänä katselemassa HIHSsä. Tänä vuonna oli tarkotus tulla, mutta mennäänkin seuran kanssa katselemaan Tallinnan Horse Showta pe 2.10 - su 4.10 :)

  VastaaPoista
 31. Onko teillä tän vuoden HIHS:issä mitään mietitty yhteistyökumppaneiden kanssa kuten esim olitteko viime vuonna sielä PSOS osastolla ja edelllisinä vuosina vudekan (?) sillä jos ootte nii olis huippua jos järjestätte taas niitä "miittejä" niillä pisteillä!! Tuleeko lisä infoa?

  VastaaPoista
 32. Onko tuolla koskaan ollut lännenratsastusnäytöksiä? Olis kyllä ihana lähtee, kuhan vaan kyydin sais:D
  Entä onko yleensä paikalla paljon porukkaa/onko ahdasta liikkua/paikkoihin pitkät jonot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva postaus. Mä en ole päässy ikinä paikan päälle mutta olisi hauska päästä vaikka en tänä vuonna
   pääsekkään. Mutta luultavasti seuraan telkkarista sitä. minä kyllä luultavasti ttuun ensi vuonna sinne jos äiti päästää toivottavasti oot tulossa ensi vuonnaikin sinne horse shouhun.
   Meiltä täältä Lappeenrannasta on 2-3 tuntia matkaa Helsinkiin. Enkä ole ikinä mennyt bussilla joten en tiedä hintaa mutta sekin on varmaan jotain 10-15 euroa.
   Toivottavasti Voitto paranee pian,että pääset ratsastamaan ja kisaamaan.
   Kisoista puheen ollen jos sä voitat kisoissa saatko sä myös rahaa ruusukkeen kanssa vai pelkästään ruusukkeen.

   Poista
  2. Mitä kaikkia näytöksiä siellä on esteiden ja koulun siasta että onko siellä esim.lännenratsastusta tai jotain sellaista?

   Poista
  3. Eiks siellä horse showssa ole jotain haasteita niile este hevosille ja ratsastajille ku oon joskus kuullu ja nähny sun videoista että siellä hypitään jotain ihan hirveen korkeita esteitä peräkkäin tai jotain sellaista.Ja muuta sellasta.

   Poista
 33. Onko teillä vielä hamppukuivitus?

  VastaaPoista
 34. itse menen linnanmäelle valokarnevaaleihin pari viikkoa ennen, joten en pääse, vaikka parina vuotena olen äitiä koittanut saamaan lähtemään.

  VastaaPoista
 35. Hyvä postaus<3 Minulla olisi yksi kysymys. Aiotteko Sinä ja Pinja tehdä tänä vuona joulukalenteria youtubeen? Teidän aikaisemmat joulukalenterit on ollut aivan parhaita<3 toivottavasti vastaat:)

  VastaaPoista
 36. Mistä ootte ostanut kylmäykseen käytettävät kylmäpussit?😊 (anteeksi aiheesta poikkeava kysymys)

  VastaaPoista
 37. Ihan mielenkiinnolla haluaisin kysyä, että millon alat elättää itse itseäsi? Ilmeisesti kesän olit tekemättä mitään kesätöitä joten ihmettelen, että miten työ Pinjan kanssa oikein pärjäätte. Olen jostain syystä alkanut vieroksumaan blogeja joissa kirjottaja itse ei maksa hevosensa kustannuksia tai tee työtä sen eteen, että on mahdollisuus harrastaa tätä hienoa lajia. Antaisi varmasti hieman erilaisemman kuvan teistäkin Pinjan kanssa, kun kerran jotkut haukkunut ylimieliseksi yms.
  Esim. muut suositut blogit kuten Kaktu, Aada, Jilla, kaikki tekevät työtä harrastuksensa eteen. Pahoittelut jos otat ihteesi, mutta mielummin näin kuin hevostalli.netissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Pinjan kanssa aika paljon edellä mainittuja nuorempia ;) Ei oltu kesätöissä, mutta blogi on meille ympärivuotinen työ, jolla saadaan kerättyä kivasti rahaa säästöön. Meillä on siitä onnellinen tilanne, että vanhemmat pystyvät meidän harrastuksen mahdollistamaan ja me saadaan sitten keksittyä mm. kouluun ja säästää saamaamme palkkaa sitten omille muuttoa varten.

   En ymmärrä miksi 18-vuotiaan saatikka sitä nuoremman pitäisi elättää oma hevosensa? Tietysti on ihailtavaa, jos joku näin tekee, eikä kaikkien vanhemmilla tietenkään ole välttmättä varaa tai mielenkiintoa panosta lapsen harrastukseen niin paljoa. Miksi vieroksut sellaisia blogeja, millä tavalla me ollaan huonompia?

   Meillä hevoset on kotona, joten tallivuokraa ei sentään vanhemmille tarvitse maksaa ;) Muita kuluja sen sijaan maksetaan kyllä itsekkin, mutta meidän raha-asiat ei tänne blogiin sen tarkemmin kuulu :)

   Poista
  2. En pidä huonompina. Tuli vaan mieleen kysymys, kun eräs bloggaaja sanoi, että aikuisella olisi jo velvollisuus maksaa omat harrastuksensa ja hankintansa. Moni lukija varmasti tietää miten kallista elämä on ja ylipäätänsä hevosen pitäminen ja huomaakin netissä miten nuoret myyvät hevosensa opiskelujen alkaessa, kun ei vanhemmat enää maksakkaan harrastusta. Teillä ei onneksi taida sellasta tilannetta ollakkaan. Mutta olisi joskus kiva lukea sellaisesta arjesta mitä suurimalla osalla on eli työhommista ja näi.

   Poista
 38. Ei liity aiheeseen, mutta en ymmärrä miten noita HTML-koodeja voi muokata, kun tekin ootte Pinjan kanssa saanut nää erilaiset gadgetit yms. erilaisemman näköseksi, miltä ne sitte normaalisti näyttää. Pystytkö auttaa? :) Ko haluisin ite panostaa enemmän mun blogiin, kun siitä nyt innostuin. :)

  VastaaPoista
 39. Meillä on Tonne 800km ja mentiin viime vuonna sinne: )

  VastaaPoista
 40. Oon menossa, ja meiltä kestää ajaa n. tunti. Silti sen arvoista lähteä, on niin upea show!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.