Innostunut urheilemaan

torstai 20. elokuuta 2015

Voitto on nyt ollut saikulla reilun kuukauden ja mun ratsastukset on olleet klinikka käynnin jälkeen ihan minimissä. Piikitys ei tosiaan vastannut halutulla tavalla, joten Voitolla on nyt Metacam -lääkekuuti päällä ja ensi viikolla lähdetään uudelleen eläinlääkäriin saamaan lisähoitoja. Toivotaan, nyt että nämä hoidot auttaisi, sillä sen jälkeen alkaa olla keinot mun käsityksen mukaan vähissä... Nyt lääkekuurin ajan Voittoa liikutetaan niin, että se lepää kolme päivää ja liikkuu neljäntenä päivänä, sitten taas lepää kolme päivää ja liikkuu neljäntenä. Tai lähinnä kyse on liikutuskokeilusta, tähän asti Voitto on ollut huono näinä kokeiluratsastuksina, katsotaan mikä on tilanne nyt, kun lääkekuuria on syötetty jo jonkun aikaa.

Tuntuu muuten, että vähän jokaisen bloggaajan hevonen on nyt saikulla... Ei ole kivaa, vaikka toisaalta meidän saikku ei olisi voinut oikeastaan parempaan väliin yo-kirjoituksia ajatellen sattua. Mä olisin nimittäin melko pulassa, jos mulla olisi tässä lisänä vielä hevonen täydessä treenissä ja tallissa kuluisi useita tunteja päivässä. No, mutta nyt itse aiheeseen.

Saan aina silloin tällöin kommentteja, miksen urheile ratsastuksen lisäksi, miksen käy salilla, miksen käy lenkillä jne. Näihin olen vastannut ennen, ettei aikaa juuri ole, lähin  sali on kymmenien kilometrien päässä ja talvella en uskalla juosta pimeässä (täällä maalla kun ei katuvaloja ole). Osittainhan nuo ovat tekosyitä, mutta nyt kun on valoisaa, aikaa ja ulkona on mukava treenata olen ihan oikeasti innostunut harrastamaan muutakin liikuntaa!

Ajattelinkin kertoilla teille vähän tarkemmin liikuntatottumuksistani, ne kun monia kiinnostavat. Tämä postaus olisi hyvin voinut sopia myös toiseen blogiini, tämä aihe kuitenkin istuu tähän blogiin myös hyvin, sillä muu liikkumiseni on oikeastaan oheisliikuntaa nimenomaan ratsastuksen ohella.

Juoksuhousut saatu House of Brandonilta (linkki housuihin)

Lukiossa koululiikuntaa ei juuri ole, kaksi pakollista kurssia kolmen vuoden aikana. Mun lukkariin on toistaiseksi mahtunut vain yksi ylimääräinen liikunnankurssi, mutta jos kursseista olisi pulaa niin saisihan niitä sinne otettua helposti. Mulla ei valitettavasti saa oikein mitenkään ylimääräisiä kursseja, sillä lukkari on on jo valmiiksi niin täynnä pakollisia kurseeja. Vinkki teille joilla viellä on koululiikuntaa: nauttikaa! Oli ihanaa kun oli koululiikuntaa ihan joka viikko, joka jaksossa ja joka vuosi. Itse pysyin hyvässä kunnossa pelkällä koululiikunnalla yläasteen ajan, sillä minulla oli liikunta vielä valinnaisenakin, joten tunteja kertyi viikkoon melko kivasti. Nyt lukiossa huomaa, että jotain täytyy ratsastuksenkin ohella kyllä harrastaa...

Mutta mitä se sitten on? Vaikka minulla on nyt auto ja näin mahdollisuus kulkea helposti kaupungin harrastuspaikkoihin, tuntuu silti turhalle maksaa kuntosalista tai jostain muusta harrastuksesta maltaita. Jos sali olisi naapurissa tai vaikka parin kilometrin päässä, kävisin siellä varmasti, mutta nyt se tuntuu kamalan hankalalle ajatukselle. Lisäksi salit ovat suhteellisen kalliita ja ne rahat käytän mieluummin vaikka valmennuksiin, tosin jos Voiton saikku nyt venyy niin ei tiedä vaikka mieleni muuttuisi!

Lenkkeily sen sijaan on helppo toteuttaa täällä kotonakin, vaikka ei nuo reittimahdollisuudet kovin monipuolisia vielä tässä vaiheessa ole, kun en kymmenien kilometrien lenkkejä jaksa juosta. Kuitenkin se, että voin vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä juoksemaan suoraan kotirappuselta, laskee kynnystä lähteä urheilemaan.

 "Tärkeä ominaisuus esteratsastajalle on kokonaisvaltainen vartalonhallinta. Keskivartalon lihaskunnon merkitys korostuu, mutta myös jalkojen ja käsien lihasten on oltava kunossa."
-Tuomas Jauhiainen, valmennussuunitelman lisämateriaalit.

 Lempparibiisien tahdissa on paljon kivempaa juosta!

Olen aina pitänyt juoksemisesta, en niinkään pitkän matkan kestävyysjuoksusta vaan lyhyen matkan vauhdikkaammista spurteista. Lempparitreenikseni onkin muodostunut mäkitreeni trendikkäästi HIIT tyylillä totetettuna. Lähellämme on pari isoa mäkeä. Hölkkään mäen juurelle alkuverryttelyksi tai pyöräilen, jos haluan juosta asfalttimäkeä. Sitten mäellä alkaa varsinainen treeni; spurttaan mäen täysillä ylös, kävelen rauhallisesti alas, spurttaan ylös, kävelen rauhallisesti alas jne. Treeni vaihtelee paljon ihan fiiliksen mukaan, joskus vedän mäen vain pari kertaa ylös, joskus teen pidemmän treenin juosten joka toinen kerta ihan täysiä ja joka toinen kerta vähän rennommin, joskus hypin syväkyykkyhyppyjä tai teen muita lihaskuntoliikkeitä mäen ylös. Loppuverkkana sitten juoksen tai pyöräilen takaisin kotiin. Voin muuten kertoa, että juoksu kulkee ihan pikkusen kevyesti kotimatkalla kun ylämäestä ei olekkaan vastusta.

Mäkitreenin lisäksi käyn juoksemassa ihan tavallisia noin 3-4km lenkkejä. Joskus juoksen kyläkoululle, jossa sitten teen vähän lihaskuntoa mm. hyppimällä korkealle penkille, vetämällä leukoja tms. Tai sitten juoksen kotiin ja teen täällä erilaisia lihaskuntoliikkeitä. Mulla ei oikeastaan ole mitään tiettyjä liikkeitä mitä teen, olen yleensä katsellut youtubesta tai blogeista joitakin liikkeitä valmiiksi aina jokaista kertaa varten erikseen. 

"Esteratsastus on taitolaji, jossa tarvitaan hyvää peruskuntoa ja kestävyyttä. Jotta jaksaa treenata lajia, pitää olla riittävä peruskunto ja toisaalta kilpailutilanteissa pitää pystyä ottamaan kaikki irti osaamisestaan." 
- Tuomas Jauhiainen, valmennussuunitelman lisämateriaalit.

Varsinkin jaloille suunnatut liikkeet ovat melko tyhjän kanssa ilman painoja, joten olen tehnyt kotikutoisen "kahvakuulan" vanhasta laukusta ja kasasta kirjoja. Toimii hyvin! Heikoimmat lihasryhmät kropastani löytyvät ehdottomasti käsistä sekä keskivartalosta. Varsinkin keskivartalon vahvistamisesta tulee varmasti olemaan hyötyä ratsastuksessa.

Yksi tärkeä asia mitä haen on myös kestävyyskunnon kehittäminen.  Usein varsinkin esteradalla hengästyn, sillä hengittäminen jää vähän vähemmälle... Saatan nimittäin olla hengästyneempi 2 minuutin esteradan jälkeen mitä tunnin mittaisen koulutreenin jälkeen. Innolla odotan huomaako saikun jälkeen lenkkeilyn vaikutuksen ratsastuksessa, nyt tosin ratsastus on jäänyt pois, joten liikuntaa ei tule ihan niin paljoo, kun vielä kesällä Voiton ollessa kunnossa tuli.

Kuinka paljon, mitä ja millä ajalla te liikutte ratsastuksen lisäksi? 
Miten saatte inspiraatiota urheiluun ja kuinka selvästi olette huomanneet oheisliikunnan vaikutukset ratsailla? 
Onko teillä jakaa kivoja kotitreenivinkkejä?

54 kommenttia

 1. Itse käyn vähintään kerran viikossa lenkillä, kerran viikossa spinningissä sekä sirkuksessa kerran viikossa ratsastuksen lisäksi. Tykkään itsekin mäkitreenistä, tehokasta, mutta kivaa! :D

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus :) Ja kiva saada tännekkin blogiin vähän muutakin kun heppailua :)

  VastaaPoista
 3. kiva uudenlainen postaus :) ite tykkään ratsastuksen lisäks käydä pari kertaa viikossa lenkillä että peruskunto/kestävyys säilyis edes jotenkin :D

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin paljon tästä postauksesta. Itse nautin koululiikunnnasta, varsinkin siitä valinnaisesta. Mutta tykkään myös lenkkeillä ja varsinkin juosta nopeaa :D

  VastaaPoista
 5. Mullakin on kotoa pitkä matka salille, niin teen aina kotona lihaskuntoa. Yleensä mä vaan ennen reeniä suunnittelen että mitä lihasryhmiä haluun harjottaa, ja sitten teen siihen sopivia liikkeitä. Mut jos haluu valmiita ohjelmia, nii puhelimeen saa ladattua esim. Niken sovelluksen, jossa on erilaisia kuntopiiirejä kotona tehtäväks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niken sovellusta en olekkaan vielä testannut, kiitti vinkistä!

   Poista
 6. Tää oli tosi kiva mielenkiintoinen postaus ! Tuo ylämäki treeni on kyllä tosi tehokasta. Tuollaiset kotitreenit toimivat ihan yhtä hyvin kuin salitreenitkin ;) Itselläni kyllä on myös vuoden salikortti ... käyttö kyllä jäänyt tosi vähäiseksi juuri pitkien matkojen takia :( Että turhasta on maksettu mutta nyt ytitän syksyllä tsempata liikuntaan :) Mun mielestä ainakin jaloille on ihan perus kyykkyhypyt hyviä ... En tiijä oonko niin huonokuntoinen vai mitä mutta mulla se tuntuu tosi paljon jaloissa ... En jaksa tehdä niitä kerralla kuin max. 15

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus :) itse käyn kolme kertaa viikossa lentopalloharkoissa ratsastuksen lisäksi ja teen välillä kuntopiiriä/kahvakuulajumppaa. Hyviä treenejä sulle😊

  VastaaPoista
 8. Itse käyn joka päivä lekillä ainakin sen 1km matkan, ja usein teen myös lihaskuntoa. Mäkin tykkään lyhyestä matkasta kunnon spurttien kera :D kun mun akilisjänne usein pettää pitkillä matkoilla :/

  VastaaPoista
 9. Mulla ei oo hevosta, ja yleisin vaan talvella ratsastan, jos nyt enää kehtaa alkaa ratsastamaan, mutta mie käyn joku 3 krt viikossa pyörälenkillä, sitten loput juoksen/kävelen, ja mä käyn vaan sen takia oikeestaan lenkillä että mulla on koira, suomenpystykorva, ja hauskaa se on käydä lenkillä myös vasikoitten ja kaneitten kanssa :D, ja mie harrastan pesistä, joten 2 kert viikossa tulee sitäkin, ja yritän tehä joka/toinen päivä joku 40 punnerusta ja venytyksiä yms. Ja mailalla nii sillä voi tehä kaikkee, esim. silleen ylös alas ylös alas.

  VastaaPoista
 10. Ratsastan vähintään hevosen päivässä, joskus enemmänkin. Teen hoitotyötä, eli työpäivät ovat kävelyä. Sen lisäksi käyn juoksemassa joka toinen päivä välillä pitkiä lenkkejä ja välillä lyhyitä kovia treenejä :) Lihaskuntoa pitäisi vielä jaksaa tehdä ahkerammin.

  Heh, motivaatiota mä saan kun katson Suurinta Pudottajaa :D

  VastaaPoista
 11. Ite just ilmoittauduin kansalaisopiston liikuntakurssille ihan siksi että tulis just joku tollanen liikuntatunnin tapainen "pakko lähteä"-liikuntasessio :D Siis tykkään liikunnasta ja kurssin aihekin on todella mieluinen, mutta se lähteminen on aina vaikein :D

  VastaaPoista
 12. Juoksen/pyöräilen aina tallille ja kotiin ja päivässä kertyy kilometrejä n. 4-8 päivästä riippuen. Motivaatiota saan aina kun ajattelen juostessa pakko- pakko-pakko ratsastus paranee pakko-pakko-pakko =D pitäis motivotuu treenaa lisää koska on oikeesti auttanut tosi paljon(=

  VastaaPoista
 13. Mulla on aina kisoissa esteradan jälkeen myös ihan hengästynyt olo, johtuu varmaan siitä ettei ole "muistanut" hengittää :D ite käyn myös juoksemassa niin usein kun tallitöiltä ehdin. Itse huomasin kun lukio liikunta loppui niin oma kunto myös laski jonkun verran kun ei liikkunut enään niin säännöllisesti kuin liikunta tunneilla. :) pystyisitkö jossain vaiheessa jos ehdit niin tekemään jonkun laisen videon millä tavoin urheilet kotona? Moni saattaisi saada inspistä omaan kuntoiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Video oli hyvä idea, katsotaan voisin jonkun treenipostauksen tehdä, vaikken mikään asiantuntija olekaan :)

   Poista
 14. On se jännä ku muka aina pitäis salille mennä vaikka saa sitä liikuntaa muutenkin :D esim just kivoissa maisemissa lenkkeily on musta huomattavasti kivempaa kuin lihaskunnon vääntäminen sisätiloissa. Mut mieltymyksensä kullakin ;)

  VastaaPoista
 15. Itse teen 5krt. viikossa vähintään lihaskuntotreeniä, ja aina yhden kerran olisi tarkoitus ehtiä lenkille.

  VastaaPoista
 16. Noi ICANIWILL:n treenipöksyt on ihan maailman parhaimmat! Omistan itekkin semmoset, superhyvät ja ihania kuosia! :)

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. Mulla on ihan sama tilanne heppailun kanssa, heppa on nyt ollut 6 viikkoa saikulla ja on myös Metacam-kuurilla, tosin meiltä löytyi pieni hankkarivamma joten hepan pitäisi siitä ihan kuntoutua kun saadaan vaan vamma parantumaan :) Mutta liikunta on nyt jäänyt pienemmälle ja huomaa kyllä että mä oon ihan selkeästi lihonnut ja pitäisi alkaa enemmän liikkumaan ja katsomaan syömisten perään. Mut fakta on tosiaan se että hevosihmisillä harvemmin on aikaa käydä illalla vielä kuntosalilla, kun hevoselämän lisäksi on koulu, työt, parisuhde, muut lemmikit (meilläkin on koirat jotka pitää myös lenkittää ja ruokkia ja hoitaa) jne... Multa ainakin meinaa jo tällä hetkellä loppua tunnit vuorokaudesta kesken, saatika sitten jos pitäisi vielä pari tuntia kuntosalille ilta-ajasta antaa :D

  VastaaPoista
 18. Treenaatko sun peppua jotenkin jos treenaat niin miten? Kiitos jo valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mitenkään erityisesti, mutta tuo mäkien juoksu sekä räjähtävät startit ottaa melko kivasti jalkoihin :) Lisäksi teen ihan perus kyykkyjä samalla kun treenaan muitakin lihasryhmiä kuntopiirin tapaan.

   Poista
 19. Itse käyn lenkillä hepan kanssa :P (eli siis talutellen pitkin metsiä ja mantuja)

  VastaaPoista
 20. Mä oon samaa mieltä, koululiikunta oli ihan huippua! Sai kokeilla kaikkia lajeja ja pääsi oikeasti pelaamaan. En koskaan ollut mikään kympin oppilas mutta aina oli hauskaa - paitsi suunnistamisessa. Me yleensä suunnistettiin lähimpään vaatekauppaan niillä kerroilla... :D

  VastaaPoista
 21. Miten yleensä syöt? Olisi kiva saada esim jtn treenivideota :) Ja eilen kun luin tuon postauksen niin heti tuli kauhea fiilis että täytyy mennä lenkille ja niinhän siinä kävi että kävin lenkillä ja kohtapuolin tässä olen taas lähdöllä :) Ihan mahtavaa kun sait mutkin innostumaan kiitos ihan älyttömästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, syömiset ei ehkä ole kovin kunnossa... Pitäisi varmaan tehdä niillekkin jotain eli herkutella vähemmän ;) Jotain treenivideota/postausta voisin kyllä tehdä!

   Poista
 22. Itse käytän blogilatesin treeni ohjelmaa ja sen lisäksi sitten ratsastus ja muu hyötyliikunta mitä esimerkiksi meidän koulussa tulee paljon, kun käyn eläintenhoidon perustutkintoa ;)

  VastaaPoista
 23. Peruskoulussa vihasin koululiikuntaa yli kaiken. Tunneilla lähinnä perseilin ja piileskelin jossain varastossa... :D vasta lukion toisella pakollisella liikkakurssilla aloin sietää sitä hommaa (ja silloinkin vaan osalla tunneista, joku jalkapallo - ja oikeastaan kaikki joukkuelajit - on tosi vastenmielisiä). Ja tämä kaikki, vaikka olen aina ollut suht liikunnallinen ja omalla ajalla teen usein lihaskuntoa, lenkkeilen jne.. :D

  VastaaPoista
 24. Ratsastus on mun viikottaisesta liikunnasta maksimissaan 1/7. Se vaa on totuus, ratsastus ei yksinään riitä liikunnaks. Tosta kahvakuulasta nii osta 6-8 kilon kuula käsien reenaamiseen. Keskivartaloo kannattaa ajatella esim syvien vatsalihasten ja eri lihasryhmien avulla. Älä siis tee yhtä liikettä pelkästään.

  VastaaPoista
 25. Ja niin piti viel sanoo että älä pidä pitkiä taukoja turhaan. Jopa viikon loman jälkee pitää aina alotella rauhassa. Kipeenä varsinkaa kuumeessa ei reeniä ollenkaa ja rauhalline paluu reeniin.

  VastaaPoista
 26. Olipas reipas postaus! Itseäni motivoi aina uudet "juoksutuotteet". Ostin itselleni reippaan väriset lenkkarit ja juoksuhousut ja hyvä on nyt lenkkeillä ja treenailla. Toivottavasti Voitto paranee ja pääset taas useammin selkään.

  VastaaPoista
 27. Oli kiva postaus! Itse kuljen skootterilla ja julkisilla kouluun n.20km ja se ei ole itselle mikään este päästä salille:) tosin se on kyllä totta, että minkään salin takia ei aina jaksa lähteä salille varsinkin kun ihan yhtä tehokkaan treenin pystyy tekemään kotonakin! :)

  VastaaPoista
 28. käyn 2 kertaa viikossa ratsastamassa ja 3 kertaa viikossa judo-treeneissä ja sen lisäksi kerran viikossa (yleensä lauantaisin) käyn joko juoksemassa n. 3-4km lenkin, hölkkään n. 6km lenkin tai sitten treenaan käsiä ja teen 4 lihaskunnon kuntopiiriä 4x25. Eli vatsat, selät, punnerrukset ja kyykyt

  VastaaPoista
 29. Mä itse olen jo pitkään harkinnut rupeaisiko sitä treenaamaan ihan kunnolla sillä tähän asti olen pärjännyt koululiikunnalla mutta ajattelin nyt aloittaa kunnon treenaamisen mutta ensin ajattelin aloittaa ihan pienillä lenkeillä ja kahvakuulalla.

  VastaaPoista
 30. Itsehän olen vielä peruskoulussa joten liikuntatunneilla saa kivasti liikuntaa. Lisäksi otin liikunnan valinnaiseksi, joten koululiikuntaa 4 tuntia viikossa. Sen lisäksi teen lihaskuntoa ja saatan silloin tällöin käydä lenkillä. Kuljen myös kavereille ja kouluun pyörällä tai kävellen joten tulee siinäkin liikuntaa :D Ratsastan vain kerran viikkoon joten ihan omaksi iloksenikin treenan :)

  VastaaPoista
 31. Käyn kolme kertaa viikossa juoksulenkillä 2-5km, päivästä riippuen :)

  VastaaPoista
 32. No itse oon tottunu ihan perus lenkkeihin ja just tohon että juoksen mäen ylös jne. sitten harvoin viikonloppuisin urheilukentällä (kesällä) kun on sinne kuitenkin matkaa 15km.Ja sitten venyttelen melkein joka ilta,poljen kuntopyörällä ja teen tasapaino liikkeitä jumppapallolla yms.Kannattaa muuten hommata hyppynaru ja jumppapallo,oon ainakin ite huomannu heti muutoksen kestävyydessä ja tasapainossa hevosenkin selässä! Jumppapallo liikkeitä voi kattoa vaikka netistä.Itsellä jumppapallon mukana tuli kyllä erilaisia liikkeitä ja mulla on karhun pallo.Mut yks hyvä liike on just että menee polvilleen siihen pallon päälle ja jos se on helppoa voi lisätä siihen vielä sen että heittelee käsissä jotain esim. tennispalloa tai sitten kopittelet samalla jonkun toisen kanssa:) Joo kirjotin kyllä aika paljon palloista:D Mutta paranemisia Voitolle ja hyvää syksyn jatkoa sulle ja koko perheelle!:)

  VastaaPoista
 33. Mä jaksan ehkä viikon pitää itseä niskasta kiinni ja liikkua.. Nyt olen flunssassa joten en voi mennä lenkille vaikka mieli tekisi, mutta tein parikymmentä nostoa 2kg painoilla ja vasurilla enemmän että vasen vahvistuisi, ja nyt juuri venytän jalkoja! Kevyet painot joo, mutta kyse on tehtävästä liikkeestä eikä painojen määrästä :) Mutta kunhan tervehdyn koitan ruveta urheilemaan kun näkyy sit liikkanumerossa... ja ois nyt pakko nostaa sitä...

  VastaaPoista
 34. Mulla on niim huonot polvet etten paljoa voi tehdä esim. spurtteja tai kyykkyjä. Vaikka niistä ei ole todettu mitään enkä ole polvien takia missään käynyt kun ei se hirveesti haittaa, mutta terkkarille olen maininnut ja suvussa kulkee samaa vikaa :D Mutta mulla on enemmän kestävyyssoluja onneksi niin voin hölkätä vaikka miten paljon :)

  VastaaPoista
 35. Mä harrastan ratsastuksen lisäksi keppihevosia ja siitä saa aika paljon liikuntaa kun hyppää metrin ratoja ja harjoittelee vaikeita kureja kepparin kanssa. Olen myös kisannut keppareiden sm-kisoissa ja hypännyt 125cm esteen kepparilla että urheilua se on!

  VastaaPoista
 36. Lenkkeiletkö ja treenaatko sä yleensä yksin vai Pinjan kanssa ? Yleensä on paljon innostavampaa, ainakin itsellä jos on joku kaverina ! Mä käyn päivittäin lenkillä. Juoksen semmosia kilometrin pätkiä ja sitten kävelen taas. Joskus en viitsi juosta ollenkaan, että ne on vaan sellasia kävelyjä sillon. Sitten harrastan sellasta liikuntakerhoa, mikä lie onkaan kerran viikkoon. Siellä tulee lähinnä tehtyä lihaskuntoja, pitäis omatoimisestikkin niitä joskus harrastaa :'D.
  Ja olen huomannu, että trampalla kannattaa pomppia, siinä tulee monesti huomaamattaan liikuttua hyvin! Myös venyttely ja kaikki temppuilut on tosi hyviä ja helpottaa muuta urheilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia, tosin tykkään ehkä enemmän treenailla yksin, kun saa tehdä omaan tahtiin :)

   Poista
 37. Kiva postaus! Kysyisin vaan että tiedätkö mitään paikka missä ilmasesti voit tehä blogin? ksoak mä oon kiinostunt kijottamisesta, ja kuvien muokkaus/otto on ihan maailman parastapuuhaa!

  VastaaPoista
 38. Itse pelaan salibandyä ratsastuksen lisäksi joten siinä tulee paljon jo liikuntaa. Mutta teen myös paljon lihaskuntoa ja varsinkin keskivartalon lihaskuntoa. Myös pieniä painoja nostele välillä. Kannattaas tehdä esim. kuutta eri liikettä 3 kierrosta ja joka kierroksen jälkeen 2 minuutin tauko. Myös teen paljon lenkkejä ja 300 metrin juoksuja radalla. Ja huomannut olen muutoksen ratsastuksessa. Esim. Kun hevoseni on aika menevä laukassa niin pystyn kontrolloimaan hevosta tosi hyvin jne...

  VastaaPoista
 39. Voisitteko avata postin sillein että näyttäisitte ne videolla mutta teidän ei tarvisi lähettää mitään vastaus kirjettä? Toivottavasti ymmärsit ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti ole sellaisenkaan aikaa, vaikka kivaahan se olisi ;/

   Poista
 40. Juoksen viikossa 2-3 10-20 kilometrin kestävyyslenkkiä + pari lyhyempää juoksulenkkiä (alle kymppi, 3-6km), joilla teen välillä intervallitreeniä: esim. 1km kevyttä hölkkää, 1km täysiä jne. tai sitten aluksi kevyttä hölkkää, pikkuhiljaa kiihdyttäen koko ajan äärirajoille asti, taas kevyttä hölkkää, hengityksen tasaannuttua kiihdyttämään jne. Mulla on koirakin yleensä lenkillä mukana, saa sekin liikuntaa, kun on aktiivinen rotu. Lisäksi teen välillä jotain vatsalihasliikkeitä lenkin jälkeen.

  VastaaPoista
 41. Mäteen ainakin koiran kanssa juoksu lenkeejä ja sitten voit tehä tätät esim. Pinjan kanssa eli jos on rappuset joissa kanta pää ei yletä maahan niin Pinja pitää sun käsistä ja nojaat taakse ja pinja nojaa taakse voin selittää jos et tajuunut . Usein myös hypin itse estettä

  VastaaPoista
 42. Käyn pituushyppäämässä ja joskus lenkillä yksin tai koirsni kanssa :)

  VastaaPoista
 43. Yritin Pinjalta kysyä, mutta ei vastannut eli olitteko ollenkaan tänä kesänä kesätöissä?

  VastaaPoista
 44. Mulla oheisharjoittelu ratsastuksen lisäksi on aika kausiluonteista. Arkisin tulee ratsastettua 1-3 hevosta päivässä ja viikonloppuisin jopa 5 ratsu päivässä. Sen lisäksi korkeakoulu ja työt vievät niin paljon aikaa, että "ylimääräinen" liikunta/urheilu jää aika vähälle. Yleensä viikonloppuisin saatan heittää juoksulenkin tai rullaluistella. Kaksi kertaa viikossa yritän tehdä 20 minulle keskivartalontreenin, useamminkin jos ehtii. Tuon treenin lisäksi treenaa käsilihaksia ehkä kerta viikkoon . Mihinkään salille mulla ei oo aikaa/rahaa, mutta peruskurssi ylläpito ja hiljakseen nosto onnistuu ongelmitta kotona, kun käyttää oman kropan painoa vastuksena :) kesäisin ja lomilla tulee kuntoilua enemmän, pitkien kouluvuoden aikaan vähemmän.

  VastaaPoista
 45. Itse käyn koiran kanssa lenkillä ja ratsastamassa😉

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.