Vastauksia osa 1

tiistai 4. elokuuta 2015Jos voiton jalka ei parantuisi enää miten jatkuisi hevostelusi?
Hyvä kysymys, jota on tullut mielessä pöriteltyä... Meidän hevoset ovat perheenjäseniä ja lemmikkejä, Lillikin jäi diagnoosin jälkeen meille, mutta kevyempään käyttöön. Näin tehtäisi Voitonkin kanssa, uutta hevosta tuskin haluaisin eikä Voittoa ainakaan mihinkään vaihdettaisi. En halua kuitenkaan miettiä sen enempää, sillä siellähän voi olla ihan mitä vain - tai sitten ei olekkaan mitään vaarallista! Huomenna selviää...

Mitä jos Voitto joutuisi pitkälle sairaslomalle, Lillillä ei voi oikein ratsastaa, niin millä te sitten ratsastatte pinjan kanssa?
Ei millään. Suoraan sanoen pieni paussi ei tekisi yhtään pahaa, vaikka varmasti satulaan tekisi mieli jossain vaiheessa. Tällä en kuitenkaan tarkoita sitä, ettei omilla hevosilla huvittaisi ratsastaa ja treenata, toki! Mutta jos tälläinen tilanne tulisi, niin jonkun aikaa ainakin itse olisin sitten vaikka ratsastamatta :)

Aijotko muuttaa pois kotoa lähiaikoina? Miten käy Voiton?
Tätä kysymystä on kyselty todella paljon ja en oikeastaan tiedä kumpaankaan vastausta. Kotoa en ole muuttamassa missää nimessä ainakaan pariin vuoteen, mutta kahden vuoden päästä kun haen jatko-opintoihin niin asia on ajankohtaisempi.

 Jos saan opiskelupaikan lukion jälkeen Kuopiosta niin sitten elämä ei juuri muutu, mutta jos lähden opiskelemaan eri kaupunkiin pitää miettiä uudemman kerran. Ollaan kuitenkin vähän puhuttu, että hevoset ei taida meidän mukaan lähteä, vaan jäävät kotiin.. Mutta se selviää sitten, kun opiskelupaikkakin. 

Oletko joskus harkinnut Voiton myymistä? 
En ole kertaakaan harkinnut. Sellaista vaihtoehtoa kun ei ole, se tehtiin selväksi jo hevosia meille hankkiessa. 

Oletko tavannut Voiton lähisukulaisia?
Olen kisoissa monesti niitä bongaillut, varsinkin Sannan tiimillä on paljon Indoctrolaisia, mutta en ole siis varsinaisesti tavannut. Joidenkin ulkonäkö on muuten muistuttanut ihan Voittoa! 


Kaipaatko niitä aikoja, kun vielä ratsastat Lillillä?
Joskus huonoina hetkinä tuli ikävä sitä helpoutta ja rusettien määrää, mutta varsinkin sileällä on Voitto kyllä niin paljon mukavampi ja osaavampi, että harvoin tulee ikävä.

Pelkäätkö Voittoa koskaan missään tilanteessa?
En pelkää. Aluksi saattoi olla sellaisia tilanteita, mutta nykyään ei pelota, sillä tiedän miten se reagoi lähes kaikissa tilanteissa ja Voitto on niin kiltti, ettei ole pelättävää vaikka se säikähtäisi tms.

Kuinka jaatte aamu\ilta talli vuorot?
Lomalla teemme Pinjan kanssa aamutallin vuoroaamuina, nyt kun Pinjalla ei ole kättä millä tehdä tallia, niin äiti on ottanut Pinjan vuorot. Muut vuorot teen sitten Pinjan ollessa poissa pelistä itse, mutta normaalisti tehdään nekin vuorotellen. Kouluaikaan äiti hoitaa onneksi aamutallin ja päiväheinät, mutta muuten hoidetaan Pinjan kanssa vuorotellen tallia.

Mikä on korkein hyppäämäsi este? 
Ajattelin aluksi olla vastaamatta tähän, koska mun mielestä korkeushypyssä ei ole mitään järkeä ja se miten korkean esteen on hypännyt ei paljoa kerro. Kuitenkin korkein este on 125cm Voiton kanssa.

 Oletko hypännyt muilla hepoilla kuin voitolla ja lillillä?
Olen toki, ratsastuskoulussahan tuli hypättyä monilla hevosilla. Lisäksi olen hypännyt tässä omien hevosten aikaan parilla muullakin hevosella.

Onko mielestäsi täysin väärin pitää hevosta yksin ilman lajitovereitaan jos muuten hevosta hoidetaan hyvin?
Mun mielestä se on ehdottomasti väärin. Tuskin kukaan hevonen siitä nauttii, vaikka voi ihan tyytyväiseltä näyttääkkin. Hevoset on laumaeläimiä, sitä faktaa ei mikään poista :)

Kuinka usein juoksutat Voittoa? Miks sulla on joskus satula kun juoksutat?
Juoksutan ihan max kerran viikossa, mutta usein en niinkään usein. Meillä ei ole juoksutusvyötä, joten laitan satulan, että saan sivuohjat siihen kiinni.

Onko jompikumpi sun vanhemmista ratsastanut ikinä Voitolla? 
Äiti on pari kertaa :)

Mieti elämäntilannetta ilman Voittoa/omia hevosia, millainen se saattaisi olla nyt?
Hyvä kysymys! Ainakaan en kirjoittaisi näin suosittua blogia, joten olisin varmaan kesäisin ainakin töissä. Hevosista ja tallista on myös oppinut ottamaan vastuuta, joten sen puutekkin näkyisi varmasti jotenkin. Juhlittuakkin saattaisi tulla useammin, kun ei tarvitsisi olla aamutallissa seitsemältä ;)

tallirakennus
Eikös teijän se missä oli kaikki purut yms ni ollu maneesi? Ja jos on niin miksette käytä sitä talvisin maneesina? Vai onko se vain ns varasto?
Ei ole maneesi, ihan varasto vain. Aivan liian pieni maneesiksi olisi!

Paljonko kuvia kertyy yleensä yhdeltä ratsastus kerralta?
Paljon! 300-1000, riippuen vähän mitä kuvataan. Esteiltä vähemmän ja sileältä enemmän!

 Miksi Voiton esittelysivut on niin suppeat, muutama hassu lausu perustietojen alla? 
Mun milestä on ihan huippuvaikeaa analysoida hevosen tai kenenkään luonnetta! Tietty voisin kirjottaa sinne jonkun tarinan meidän yhteisestä taipaleesta..:)
 Keksitkö itse Voiton lempinimen vai olliko se Voitolla ennestään?
 Se oli Voitolla ennestään :)

 Onko sulla murtunut mitään tippuessa?
 Ei ole onneksi, toivottavasti ei murrukkaan!

 Haluaisitko joskus mennä kokeilemaan maastoesteitä ihan jonkun ammattilaisen kanssa?
Olen kokeillut ammattilaisen kanssa kunnon maastoesteitä, mutta ei ollut ihan ehkä se meidän juttu. En ainakaan kamalasti siitä tykännyt, enkä toiste varmaan mene :)

 Miten pidät kropastasi huolta ratsastuksen lisäksi?
Tästä on tulossa postaus, joten stay tuned!

Paras hyönteismyrkky hevosille?
Kannattaa lukea tämä meidän testaus!

Miksette te ostaneet sulle 130cm hyppäävää kilpahevosta, silloin kun etsitte hevosta sulle?
Ja siinä olisi ollut ideana? Voittokin oli mulle siinä tilanteessa vähän liian hyvä ja näin ollen osa meidän ongelmista juontaa juurensa sinne alkuun, kun en osannut ratsastaa vielä tuon tason hevosella.

Mielipidepostaus hevosen muotoon sahaaminen, oikein vai väärin? Sahaako ammattiratsastajat?
Tietysti väärin, eivätkä oikeat ammattilaiset sahaa, kyllä he osaavat hevoset muutenkin ratsastaa kulkemaan oikein.

Mitä mieltä olet siitä että shettis puetaan kokonaan pinkkiin eli vaikka pinkki huopa suojat otsapamta korvahuppu ja ratsastajalla pinkki paita?
Siitä ei ole mitään haittaa hevoselle, pukeutukoon jokainen kuten haluaa :)!

31 kommenttia

 1. Vaikka en ite ollut kysynytkään sulta mitään niin oli silti kiva lukea tää ja olenkin joskus miettinyt joitakin noista, enkä oo muistanut kysyä nii oli kiva silti lukea noi ja saada vastauksia:)

  VastaaPoista
 2. Kysyn pari kysymystä tässä koska ne kiinnostavat minua
  1. millä sait äitisi ja iskäsi suostuteltua ostamaan 2 hevosta teille molemmille
  2.Onko sulla jotain toiveita mitä haluaisit voiton kanssa saavuttaa
  3.miten löysitte voiton ja lillin

  annatko vinkin siihen että haluaisin siskoni kanssa omat hevoset mut ku en tiiä miten suostuteltua ja ne tulisivat omalle pihalle missä ei ole tallia eikä karsinoita ni voitko jotenkin neuvoa jos pystyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiotko pitää sitä hevosta roskiksessa? Hevonen tarvitsee tallin, joko karsinatallin tai pihattotallin. Ja ulkoilu tarhan. Ja riittävän osaavan onistajan, miltä sinä et kuulosta. Suosittelen hoitoponia, sillä on hyvä hakea kokemusta ja se tuntuu melkein kun omalta ponilta :)

   Poista
  2. Omg miten voi tällaisia eläimen pitäjiä olla! :o onneksi teillä ei ole hevosta vielä ja toivottavasti ei tulekkaan ennen kuin osaatte ja tajuatte edes vähän! Tai ehkä koko komentti olikin vain pilaa? :D

   Poista
  3. Tuo ensimmäinen anonyynmi ei varmaankaan tarkottanut sitä että pitää sitä roskiksessa? Ja hehän voivat rakentaa esim. Tallin pihalleen... Ja kolmas anonyymi minusta on aika ilkeää tulla sanomaan "onneksi teillä ei ole hevosta vielä ja toivottavasti ei tulekaan ennen kuin osaatte ja tajuatte edes vähän!" tästä saattaa tulla todella paha mieli toiselle, kannattaa miettiä mitä sanoo ettei toiselle tule paha mieli:)

   Poista
  4. Kiitos PINJA Ja toinen anonyymi en tykännyt tosta sun kommentista ja te saitte mut pahalle mielelle joten kiitos vaan

   Poista
  5. ja eka anonyymi en aijo pitää roskiksessa ja en kysyt sulta ja kiitos tosi paljon pinja kun autoit ja mulla on rakas hoitoponi jo ja kannatais miettii vähä mitä kirjotat ja kenelle

   Poista
  6. No kannattaa itsekin miettiä mitä nettiin kirjoittaa. Ihmiset voivat käsittää väärin jos laittaa kommentin, että haluaa ottaa hevosen, eikä ole karsinoita tai tallia eikä mitään. Kaikki ovat vain huolissaan siitä miten eläimiä kohdellaan, eikä kukaan varmasti halunnut sinua loukata!

   Poista
 3. Aiotko käydä lukion neljään vuoteen tai pitää välivuoden, kun sanoit, että haet jatko-opintoihin vasta kahden vuoden päästä? Vai etkös sä nyt mee jo lukion kolmannelle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaan Tiian puolesta, mutta mun muistaakseni se oli sillä lailla että se käy lukion 3,5 vuodessa:)

   Poista
 4. Pakko kommentoida tätä asiaa mikä mua aina ihmetyttää. Sinä ja muutkin bloggaajat jaksatte kyllä yllättävän paljon. Nämäkin kysymykset oli vähän hämmentäviä osa ja oot kyllä fiksu ja kypsä kun osaat vastata fiksusti ja pidät silti oman yksityisyyden!! Toivottavasti voitto on käyttökuntoinen vielä monta vuotta :)

  VastaaPoista
 5. Mikä olympus teillä on? Onko ollut hyvä? Sopisiko hevosten kuvaukseen? :)

  VastaaPoista
 6. Sinun blogisi on ihana ja olen liittynyt lukiaksi, onneksi liityin. Meinaan sinun blogistasi tulee aina hyvä mieli vaikka olisi kuinka vaikeaa. voisitko käydä kurkkamassa blogini se on Kisataanratsailla.blogspot.fi olisi mahtavaa jos idoli blogaaja liittyisi lukiaksi. Kiitos jos liityt. Toivottavasti sinä ja vote pääsette pian kilpakentille kisailemaan.

  VastaaPoista
 7. Kivoja vastauksia, innolla odottelen seuraavaa osaa :)

  VastaaPoista
 8. Tämä oli tosi kiva postaus. Eikä ollu tullut ennen vastaan tällästä postausta.

  VastaaPoista
 9. Mikä o voiton painoraja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin yksityishevosella on painorajaa :D

   Poista
 10. Jos voiton jalassa olisi jotain niin sen jälkee kun se olisi parantunut niin hyppäisitkö enään

  VastaaPoista
 11. "olekkaan", "murrukkaan", "puutekkin"

  Tämä kirjoitusvirhe toistuu niin säännöllisesti, että ajattelin huomauttaa siitä, vaikken yleensä pieniin kirjoitusvirheisiin koe tarvetta puuttua. Oikeat kirjoitusasut ovat siis "olekaan", "murrukaan" ja "puutekin", ja samalla logiikalla kirjoitetaan muut vastaavat sanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie ainkin yleensä kirjotan sellain miten kyseisen asian tai sanan kertoisin eli kirjoitan usein puhe kielellä. Tiiakin varmaan seki samoin :) Mutta ihan hyvä kun huomaa kirjoitusvirheet. Minä huomaan yleensä vasta ku toinen huomauttaa tai kun luen toisen kerran^^,

   Poista
 12. Kiva postaus! :) Oot mielestäni tosi hyvä bloggaaja!! :) Pakko lisätä et mä oon hypänny kepparin kans tuon 125cm.... Mut siis ei pahalla todellakaan et kylhän Voittoki vois hypätä vaikka kuinka korkeita jos tarvis mut ymmärrän ton sun mielipiteen korkeushypystä! Toivotaan sieltä klinikalta hyviä uutisia <3

  VastaaPoista
 13. Mustakin on tosiaan väärin aina keskittyä siihen kuinka paljon on hypännyt ja tiedän ihmisiä jotka määrittelevät ratsastajan tason pelkästään korkeuden takia ja jos ei oo hypännyt paljon jotkut katsoo pitkään ja mua se ärsyttää. Itse olen hypännyt enimmillään 60cm mutta nykyään se ei haittaa enää yhtään ja varmasti tulee sitten mahdollisuus hypätä isompaa kun olen itse valmis ja ratsastuksen opettajani osaa kyllä katsoa millon pystyn isompaa hyppäämään joten mielummin pienempää hyvällä mielellä kun liian isoa ja sitten käy jotain😀

  VastaaPoista
 14. Mitä mieltä sä olet siitä että on ihmisiä jotka jatkuvasti jaksavat haukkua sua esim. hevostalli.netissä? Miten yleensäkin suhtautudut asiattomaan tai asialliseen kritiikkiin?

  VastaaPoista
 15. Miten meni klinikalla?

  VastaaPoista
 16. Todella kivoja postauksia sinulla! Tykkään paljon katsella sun yt videoitakin:) haluaisin ihan mielenkiinnosta myös kysyä että mitä vanhempasi tekevät työkseen?mistään en ole löytänyt tietoa siittä:)?? Toivon että vastaisit:)

  VastaaPoista
 17. Seuraavaa osaan kysymys: miten päädyitte siihen että lilli jää Pinjalle

  VastaaPoista
 18. 2 osaan kysymys: miten te alotitte tän blogin kirjotuksen ja videoitten tekemisen, oliko teillä aluksi yhteinen blogi? :)

  VastaaPoista
 19. Tee postaus voiton harjan, hännän, vuohisten yms. Hoidosta... :)

  VastaaPoista
 20. Oletko koskaan yllättynyt jonkin postauksen näyttökerroista? Montako näyttökertaa kaikista eniten luetuimmasta postauksessasi on?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.