Eläinlääkärin tuomio

perjantai 7. elokuuta 2015


Keskiviikkona klo 7 pakattiin hepat koppiin ja suunnattiin kohti Tamperetta. Edellinen yö ja aamukin meni kyllä lievässä paniikissa, Voitto oli nimittäin ollut kevyestä liikutuksesta huolimatta joinakin päivinä erittäin huono ja pelkäsin pahinta...

Klinikalla saatiin odotella jokin aika ennen meidän vuoroa, mutta kun hommiin päästiin niin sitten saikin muuta ajateltavaa, sillä Pinjan ollessa poissa pelistä piti mun juoksuttaa lääkärille molemmat hepat. Voitto kokeiltiin ensin kolmella pohjalla (sisällä matolla, kovalla asfaltilla ja pehmeällä hiekalla), jonka jälkeen kaikki nivelet taivutettiin pehmeimmällä alustalla. Lilliä ei tarvinut onneksi ihan niin paljoo juoksuttaa. Siinä oli kyllä silti juoksemista, varsinkin kun lämpömittari näytti yli 20 astetta. Voiton nivel puudutettiin, jonka jälkeen otettiin vielä pari kertaa ees taas ja sitten suunnattiin röngteniin. Eläinlääkäri suositteli kuvaamaan oikean etusen, johon olin itsekkin ongelman paikantanut.

Oej ja mtj vuohiset lääkittiin, kuten otj kinner sekä oej kavionivel. Takajalkoja onkin hoidettu irtopalaleikkauksen jälkeen, kuten leikkaavan lääkärin ohje olikin, joten niissä ei mitään uutta. Oikeasta etujalasta paljastui uusi vika röngtenissä. Kuvat olivat muuten puhtaat, mutta vuohisnivelen lateraali reunasta löytyi hieman tasaantumaa. Tämän vamman ei pitäisi vaikuttaa käyttöön, kun kyseessä on kuitenkin suhteellisen iäkäs hevonen, joka on sen kanssa aikaisemminkin elänyt. Jos tämä lääkitys ei anna haluttua vastetta niin on vielä vaihtoehtoja lääkitä jalkaa. Joskus tuollainen vamma aiheuttaa luukipua, joka ei lähde ilmeisesti tällä normaalilla lääkitsemisellä vaan siihen tarvitaan regionaaliperfuusio. Voi olla, ettei jalka tule enää kuntoon, mutta melko positiivisen ennusteen lääkäri meille antoi.

Jalkaongelmien lisäksi Voiton hampaat raspattiin ja tulehtunut silmä hoidettiin. Silmään pitää laittaa nyt parin päivän ajan silmätippoja, Voitto kävelee 5-7 päivää, jonka jälkeen se siirretään asteittan normaaliin liikuntaan. Eläinlääkäri pyysi sitten raporttia siitä miten heppa on alkanut liikkua.  Pidetään nyt peukkuja, että Vote tulisi kuntoon mielellään jo tällä ihan ekalla hoitokerralla!

Asiasta toiseen, tein oman instagramin heppajutuille! Se löytyy täältä nimimerkillä @lillivoitto

71 kommenttia

 1. Hyvä ettei Voiton vaiva ole tuosta vakavampi, vaikka ei tuokaan ole varmaankaan mikään pikkujuttu. Ja aina on harmi kun sattuu näitä loukkaantumisia :(
  Tsemppiä teille jatkoon ja paranemisia Votelle! :)

  VastaaPoista
 2. Itse huomasin heti videostasi että vika oli vuohisnivelessä. Voitto pudotti lautasta niin paljon. Olin kommentoinut voivoi voittoa postaukseenkin niin mutta et tainnut vastata😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain niin paljon arvailuja ja ehdotuksia mikä on vikana, etten valitettavasti ehtinyt vastata kaikille :/

   Poista
  2. Voi Voitto parkaa😐 Onneksi en mitään ihan kamalaa😊 Vaikka onhan se varmaan järkytys kun omalle hevoselle tapahtuu jotain.. Paranemista Voitolle😊

   Poista
 3. Onneksi ei kovin vakava ongelma jos tuo hoituu lääkityksellä normaalisti :) Paranemisia Voitolle :)

  VastaaPoista
 4. Onneks ei ollut mitään älyttömän pahaa! Paranemisia Voitolle! :)

  VastaaPoista
 5. Voitolle paranemisia :)

  VastaaPoista
 6. Ovela veto tuo heppainsta, ehkä pienimmät fanit ei löydä jatkossa bilekuvia katsomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mulla onki siellä kamalia bilekuvia ollu ;)

   Poista
  2. Lol. Kai aikuinen ihminen saa juhlia.

   Poista
  3. Tuo "kai aikuinen ihminen saa juhlia" huvitti :D joo tietysti 18v on täysi-ikäinen ja siten "aikuinen", mutta aikuinen kuulostaa kyllä sellaiselta 25+ :D (ainakin itse olen niiiiiin kaukana aikuisesta vaikka ikää kohta 19v onkin)

   Poista
  4. Raaka totuus on se, että kun täyttää 18 vuotta, saa laillisesti juoda alkoholia (tietenkin sitten taas väkevien ostaminen on eri asia vielä 18v). Ei sille voi mitään, eikä sitä voi keneltäkään TÄYSI-IKÄISELTÄ kieltää. Tiia ei ole vastuussa siitä, että jos hän sattuu laittamaan instagrammiinsa kuvan jossa on vaikka joku alkoholijuomatölkki kädessä ja joku muka sen vuoksi alkaa juomaan! Monet muut suositut bloggaajat (esim. Annib, annika o yms.) mainostaa alkoholijuomia ihan suoraan postauksissaan ja tekee alkoholijuomia valmistavien yritysten kanssa yhteistyötä.

   Poista
 7. Onneks Voitolla ei ole mitään vakavaa, epäilen että hyvin paranee!
  Käytit tosi outoja termejä ja sanoja, olisi kiva jos saisi ne selvemmäksi! Esim. oej, mtj ja regionaaliperfuusio.

  riinahilmaerikaaa.blogspot.fi
  kadettaikinaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran osaan itse sanoa että oej = oikea etujalka ja mtj = molemmat takajalat. Vastaavasti vej = vasen etujalka, vtj = vasen takajalka, otj = oikea takajalka ja mej = molemmat etujalat :)

   Poista
  2. Oej = oikea etujalka
   Mtj = molemmat takajalat (kaiketi ?? :D)
   Viimistä en minäkään tiedä mut aattelin mennä kuuklen kautta sivistään itteeni :)

   Poista
  3. Oej= Oikea etujalka
   Mtj= Molemmat takajalat
   Googlen käyttö on sallittua.

   Poista
 8. Hyvä ettei ollut mitään pahempaa:) paranemisia:)♥

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti jalka paranee! :)

  VastaaPoista
 10. Paranemisia Voitolle!:)

  VastaaPoista
 11. onnittelut sulle mun poni on vuoden saikulla

  VastaaPoista
 12. Se on röntgen, eikä röngten ;) mutta tsemiä! Itellä myös ollut jalkavammanen heppa. Ikäviä noi jalkavaivat :/

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti voitto paranee pian 💗

  VastaaPoista
 14. Hyvä ettei sentäs hankkari ollu menny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitolla on menny hankkari, mutta se on ainot vanhoista vammoista mikä ei ole (kop kop) vaivannut jälkeenpäin... :D

   Poista
 15. ihan vain uteliaisuuttani kyselisin, että mitä lääkkeitä piikititte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista, enkä tiedäkkään oikeestaan :D Lääkärihän sen päätti!

   Poista
 16. Onneksi Voiton vaiva ei ole tuosta pahempi,ja onneks se ei saanut saikkua.
  Toivottavasti Vote paranee pian.

  VastaaPoista
 17. Kuka ell teillä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina Voiton leikkausta lukuunottamatta Elfving :)

   Poista
 18. Onneksi ei ollut mitään pahempaa, meidän hevonen rupesi ontumaan, ensin pienesti ja sitten enemmän ja kun syytä tutkittiin niin lopulta tuli diagnoosi että kavioluu oli murtunut. Toivottavasti Voitto paranee ensimmäisestä hoitokerrasta.

  VastaaPoista
 19. Tuo "iäkäs hevonen" särähti omaan korvaan ainakin aika pahasti, Voittohan on melkeimpä parhaassa iässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa ja vähän ääneenkin hymähdin. Minusta aika kaukana iäkkäästä hevosesta. :D

   Poista
  2. Kyllä ton ikäinen alkaa jo vähän estehevoseksi olla jo vanha :)

   Poista
  3. Voitto on kisannut sen verran pieniä luokkia (120 kai vain?) eli ei nyt hirveää rasitusta pitäisi korkeuden puolesta olla, kun liki parikymppiset hevoset vetää jopa 160 luokkia :) tietenkin jos nuoruudessa kisattu aivan järjettömiä määriä niin sitten eri juttu tietysti.

   Poista
  4. Ehkä vähän väärä sanavalinta, mutta tarkoitin tuolla, että ei ole mikään nuori hevonen enää kuitenkaan kyseessä.

   Poista
 20. Toivottavasti menee parempaan suuntaan! Meillä löydettiin ponilta vähän aikaa sitten jalasta pahempi juttu, minkä takia siirtyi kokonaan kevyelle käytölle, eikä enää saa hypätä. Kyllä vähän harmittaa kun 110cm hyppäävä poni menee normi harrasteratsuksi, mutta onneksi siinä on sitten pikkusiskolle opetusratsu alkeisiin. Tietty olihan poni korvia myöten vakuutettu ja sievoiset summat ois saanut, kun ois lopettanut ja ottanut vakuutusrahat uuteen hevoseen, muttei mulla ainakaan oo sydäntä laittaa 12-vuotiasta ponia teuraaksi vain rahan takia... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ette olisi saaneet vakuutusrahoja. Henkivakuutus on sitä varten, että hevonen ihan itsekseen kuolee tai jos se joudutaan eläinsuojelullisesta syystä lopettamaan (siis eläinlääkäri määrää, että hevonen on niin vakavasti loukkaantunut, että se on välittömästi lopetettava silkasta armosta). Vakuutusyhtiöt ovat todella nihkeitä antamaan henkivakuutusrahoja, vaikka hevonen olisi lopetettu esimerkiksi vakavan ähkyn takia, koska vakuutusyhtiöiden mielestä se kituva hevonen pitäisi jotenkin saada kammettua traikkuun ja ensin yrittää hoitaa klinikalla. Ei siis ole mitään toivoa saada lopetuksen takia rahaa, jos hevonen kerran voi elää pullahevosena tai kevyellä käytöllä. Nämä asiat kerrotaan vakuutusehdoissa, mutta jos olet lapsi, niin tuskin olet niitä lukenut.

   Poista
  2. Jos hevonen lopetetaan tai joudutaan lopettamaan tapaturman takia saa vakuutuksesta rahat !

   Poista
  3. Riippuu hyvin pitkälti vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksesta, mutta en ole ainakaan koskaan kuullut ettei vakuutusyhtiö olisi suostunut maksamaan vakuutusrahoja. :D Omaa hevosta ei ole vielä tarvinnut pois laittaa, mutta myös pari tuttuani ovat saaneet rahat kun ovat lopettaneet hevosensa erinäisten jalkavaivojen vuoksi. Suoraa monttutuomiota nämä eivät ole saaneet, olisivat voineet olla oloneuvoksina mutta tuttavani ovat päättäneet mieluummin päästää hevosensa vihreämmille niityille. Ja kyllä, ovat saaneet rahansa.

   Poista
 21. Toivotaan parasta sillä Voitto on niin ihana hevonen! Ja kiitos Tiia siitä, että kirjotat yhtä Suomen parhaimmista blogeista! :)

  VastaaPoista
 22. Onneksi ei ollu mitään hirveen pahaa! Toivottavasti Voitto nyt nuilla lääkkeillä paranee ettei tarvi enää ottaa uusia lääkkeitä!

  VastaaPoista
 23. Eli onko voitolla alkavaa nivelrikkoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kysyttiin juuri samaa ja ei kuulemma ole :)

   Poista
 24. Se olisi todella kivaa jos tekisit esim sun tiias blogista isomman ja paremman, enemmän muotia ja tällästä varsinkin kun heppajutut jää vähemmälle, olisi kiva lukee enemmän sun arjesta ja sellasta.......:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiian blogi on Suomen suosituin hevosblogi, sinällään siis "isoin" ;)

   Poista
  2. "sun tiias blogista isomman ja paremman"
   Lueppas tarkemmin, se tarkoitti lifestyle blogia...

   Poista
 25. Hei katoin ton sun kuukauden suosikit, nii tuli mieleen että tollasia hyvin samanlaisia laukkuja on piecesillä :)

  VastaaPoista
 26. Tsemppiä votelle, onneksi ei ollut tuon pahempaa!

  VastaaPoista
 27. Ei liity mitenkää postaukseen, vaan SnapChattiiin. Ku välillä laitat lämpötilan siihe, ni miten saat sen sillei hienosti ja miten saate siihen sen pallon ja pienen c-kirjaimen?
  Aika sekavasti selitetty, mut en osaa selkeemmin :(
  toivottavasti tajusit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kiva jos vastaisit:)

   Poista
  2. Lataa niit filterei

   Poista
  3. Se on sellanen filter, jolla niitä laitetaan - ja sijaintipalvelut päällä!

   Poista
  4. Okei! Kiitos paljon!

   Poista
 28. Kuumuuko Voitto sinulla koskaan esteillä? Oma hevoseni kuumuu vähän, mutta rakastan kuitenkin hyppäystä. Joten jos voitto kuumenee sinulla, olisi kiva kuulla vinkkejä, muten se pysyy lapsessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän innostuu, muttei juuri kuumu :D

   Poista
 29. Toivon että vastaat tähän!! Monta vuotta olit ratsastanu kun aloit käyttämään kannuksia??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saatiin Lilli niin sillon vasta eli aika pitkään!

   Poista
 30. Ei tiia vastaa kenenkään kommentteihin koska on juhlimassa"ryyppäämässä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivoi kun sulla pikkulapsi on tylsää tarhapäivän jälkeen kotona :( Eikö sulla oo kavereita kenen kanssa leikkiä? ;)

   Poista
  2. Mitä vittuu "voivoi..." jos joku haluaa noin kommentoida niin sun hyväksyttävä se jos tiian mielestä toi "ryyppämässä" kommentti oli ilkea ei hän olisi sitä julkaissut.tiia varmasti nauroi. :) :D

   Poista
  3. Voivoi onko sulla noin paha olla :( Veikö isompi lapsi sulta tikkarin? ;)

   Poista
  4. No oli tämä minusta aika kummallinen kommentti, hyväksyn silti, sillä jätän tosi harvoin mitään julkaisematta. Ja tosiaan empä ole tämän postauksen julkaisun jälkeen ollut kertaakaan juhlimassa - tai ryyppäämässä, viikonloppuna kyllä ajeltiin ympäriinsä :)

   Poista
  5. Joo munki mielestä vähän outoa kun oot laittanu yhden kuvan IG jossa oot sun kavereiden kanssa niin heti väitetään että oot koko ajan "ryyppäämässä"....

   Poista
 31. Paranemisia Voitolle :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.