Voiton ja minun jouluaatto

torstai 24. joulukuuta 2015

Ajattelin tehdä tälläisen aikataulupostauksen mun jouluaatosta. Olen teille tehnyt melkein koko blogihistorian ajan jouluaatosta nimittäin postausta. Samantyylisen tein viimeksi vuonna 2012, mutta kahdesta edellisestäkin joulusta olen kertoillut teille kuvien ja tekstin kera. Jos ne kiinnostaa niin tästä voit kurkistaa vuosilukua klikkaamalla joulupostaukseen 2014, 2013 ja 2012. Nyt sitten tämän jouluaaton pariin:


5.50 Havahduin hereille. Selasin nopeasti puhelimeen tulleet viestit ja jatkoin unia. Nukuin koko yön jotenkin poikkeuksellisen huonosti ja katkonaisesti, joulu varmaan jännitti niin kovasti, ettei unikaan tullut ;)

8.45 Herään lopullisesti, vaikka olenkin jo hetken nukkunut vain puoliksi muiden melutessa niin kovasti. Ensimmäisenä käteen mikäs muukaan kun puhelin. Toistan joka aamuisen rituaalin, snapchat, instagram ja bloglovin.

9.10 Nousin sängystä ja lähdin tekemään aamupalaa keittiöön. Ulkona oli vielä kummallisen hämärää, onneksi kohta alkaa jo päivä pitenemään, inhoan tätä pimeyttä! Aamupalaksi leipää ja karkkia, jouluna saa vähän herkutella.. Kömmin aamupalan kanssa takaisin sänkyyn, pistin uuden lempparisarjani Arrowin pyörimään ja katsoin yhden jakson. 


10.00 Pakko lopettaa sarjan katsominen, vaikka se kovin mua yritti koukuttaakkin. Julkaisen julkaisua odottavat kommentit, vastailen pariin kommenttiin ja julkaisen joulun toivotukset instagramissa ja facebookissa.

10.30 Pelaan Sinin kanssa kaksi matsia biljardia, häviän molemmat. No, Sini onkin treenannut vähän mua enemmän, katsotaan jos vielä joulun treenauksen jälkeen Voittaisin sen!

11.00 Käyn kippaamassa hevosille päiväheinät. Äiti on ne aamulla laittanut ulos seitsemän aikaan, joten nyt vasta pääsin karvakorvia moikkaamaan kunnolla. Ulkona on melko lämmintä, mutta lumet on onneksi säilyneet yön yli maassa. Ihanaa ei tarvitse viettää mustaa joulua.


11.15 Pappa tulee meille ja syödään perinteiset joulupuurot, tosin tällä kertaa jo ennen joulurauhan julistusta. Ehditään juuri sopivasti syödä ja sen jälkeen istahdetaan kaikki tv:n ääreen katsomaan joulurauhan julistusta. 

Tähän väliin muuten pitää sanoa, että meillä katkesi viime jouluaattona tallista sähköt. Tänä jouluna ihan sama juttu tapahtui uudelleen, tosin päivän aikaisemmin. Ihan kummallinen juttu, miten voi olla että sähköt temppuilee ainoastaan tallissa toistamiseen juuri jouluna...!

12.15 Joulurauhan julistuksen jälkeen jatkettiin syömistä herkkujen muodossa.

13.00 Seuraavaksi suunnattiin talliin hoitamaan hevoset. Sinikin lähti kuvaajaksi, vaikkakin oltiin ihan hiukkasen liian myöhään liikenteessä, sillä ihana auringon paiste loppui juuri. Kuvista tuli ainakin pikakelauksella tosi kivoja ja saattekin niitä sitten myöhemmin nähtäväksi. Ratsastuksen jälkeen hevoset pääsivät takaisin ulos, me siivottiin karsinat ja viritettiin havuista ja omenoista karsinoihin hepoillekin jouluyllätykset.

 Tässä otan snäppiin kuvaa, mut löytää sieltä nimellä tiiasuomalainen

15.00 Sisälle tultuamme laitettiin lahjat kuusen alle valmiiksi ja aloin kirjoittamaan tätä postausta. Kuvien muokkaamisessa vierähtikin vähän odotettua pidempään, sillä mun kone vetelee niin viimeisiään jumittumalla ihan koko ajan.. Tämän jälkeen Pinja siirtyi muokkaamaan omat kuvansa mun koneelle, Sini letitti mun hiukset ja mä katsoin taas hiukan Arrowia.

16.20 Pinja kävi laittamassa hevoset sisälle sillä välin kun me pelattiin Sinin kanssa biljardia.

17.00 Pappa tuli meille uudelleen ja syötiin jouluruokaa. Mä en oikein välitä laatikoista tai oikeastaan mistään muusta kun karjalan piirakoista, lohesta ja kinkusta, joten vähän yksipuolisesti tuli pöydän antimia syötyä. Panostan aina makeaan puoleen vähän enemmän ;)

 Nämä kuvat julkaisin jo aiemmin instassa. Heppakuvia löytyy lillivoitto -käyttäjältä ja muita tiiavoitto -käyttäjältä.

18.10 Availtiin lahjat ja niiden parissa vierähtikin sitten pidempi tovi. Pelailtiin Sinin kanssa bilistä, kiharsin hiukset ja tutkailtiin muutenkin uusia lahjoja. Voisin ehkä kuvailla jotain videota lahjoista ja muistakin uusista jutuista tässä pian, katsotaan...

19.50 Mun iltatallivuoro, joten kipaisin kalsareissa nopeasti ruokkimaan hevoset. Laitoin kuusen oksiin muutaman uuden omenan, sillä päivällä laitetut oli jo tuhottu. Hepoille hyvät joulut ja sitten iltapuuhiin sisälle. 

20.45 Kirjoittelen teille tämän postauksen loppuun, suunnittelen vielä katsovani ainakin pari jaksoa Arrowia ja sitten menevän ehkä jo nukkumaan. 




72 kommenttia

  1. Sullahan nopeesti kone kuolee jos nyt jo vetää viimeisiää ku eiks se oo tyylii ollu alle vuoden tai jotain? Hämäriä muistikuvia :D
    Innolla odotan joululahjojen esittelyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eii, onhan se jo ainakin pari vuotta? Mutta joo, ehkä jossen tyhjentäis niin toimis taas :D

      Poista
  2. En ajattele negatiivisesti, mutta olet mainostanut tuota snäppiäs monissa postauksissa,kuvien yhteyksissä ja videoilla :D

    VastaaPoista
  3. Ihanaa aattoyötä teille kaikille!

    (Ja hmm, pakko oli katsoa tän päivän Arrow jälkikäteen katsomosta, se on vaan niiiiiin hyvä sarja :D)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia!
    Multa on vähän mennyt ohi, eli miksi otatte hevoset jo noin aikaisin sisään? :)
    Oikein hyvää joulua (näin vähän myöhässä) sinne! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hepat otetaan yleensä aina vasta iltatallissa eli kahdeksan aikaan, mutta tolloin meillä ei toiminut valot ulkona, eikä niitä voi pimeessä pitää oikein :) Muuten mennään sään mukaan, mutta periaatteessa siis ovat ulkona 7-20 :)

      Poista
    2. Kyllä hevoset pimeässä näkevät ja selviävät, eivät ne muuten olisi luonnossa sukupuutotta selvinneet :D

      Poista
    3. Ihan tosissaan vertaat ikänsä luonnossa asunutta hevosta ja ikänsä ihmisten hoidossa asunutta hevosta toisiinsa? ;)

      Poista
    4. No johan on kumma, jos ei voi hevosta pimeässä pitää :D Meillä olivat pitkälle syksyyn ulkona 24/7 ilman minkään valtakunnan valoja, ja tyytyväisiä olivat.

      Poista
    5. Voi tietysti pitää pimeässä, mutta meidän hepat ei siellä kovin hyvin viihdy ja alkavat juoksemaan. Lisäksi halutaan nähdä ovatko ne tarhassa vai kylillä huitelemassa, viime aikoina kun langoista on melko usein läpi tultu..

      Poista
  5. Onko kuopioon tullu Burger king?😂 Ihan ku olisin nähny pinjan snäpissä kuvia burger kingistä😂✌🏼️

    VastaaPoista
  6. Tuleeko sulta joululahjojen esittelyä?

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus ja tee vaan se lahjojen esittely! Voisitko tehdä Voiton päivän tällaisena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tässähän samalla vähän Voiton päivääkin tuli, mutta enköhän mä voisi ihan pelkästään sellaisenkin jossain välissä tehä :)

      Poista
  8. Voi että! Teille oli tullut lunta :) Meillä Kankaanpäässä oli nyt ihan lumeton joulu :(, eikä fiiliskään ollut yhtään jouluinen. Aivan törkeän ihania kuvia, pakko sanoa! Mihin sää olet muuten päätynyt Voten kanssa? Anteeksi että kysyn, tiedän, että se voi olla sulle vaikeaa... Mutta hei, hyvää Joulupäivää kaikille! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä ihanaa kun oli lunta :) Ja en mihinkään sen kummempaan kun täällä blogissa on jo kerrottu, eli jatketaan tähän malliin mitä nytkin.

      Poista
  9. Ihana kun teillä oli jouluna lunta! Meillä vietimme harmaan ja pimeän joulun, vaikka aurinko paistoikin hetken aikaa:) Ihana postaus ja kivoja kuvia!

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  10. Kivaa lukea tällaista postausta teidän joulusta. Joululahjojen "esittely" kiinnostaa minua myös joten innolla odottelen jos toteuttaisit. Hyvää joulupäivää teille kaikille! :)

    VastaaPoista
  11. Miksi otitte hevoset sisälle niin aikaisin, eikö ne olisi voinut nakata sisälle vasta iltatallin aikoihin? :)

    VastaaPoista
  12. Olipa kiva kattoo taas sun video! Muutenkin hyvä että oot kirjotellu nyt taas aktiivisemmin :-)

    VastaaPoista
  13. Moi, miks teillä hepat menee noin aikasin sisälle? Jos Voitolla on hengitysvaikeuksia, eikö kannattaisi pitää enemmän ulkona ja viedä sisään vasta iltatallin yhteydessä, joskus kahdeksalta? Hyvää joulua sulle ja myös hepoille Tiia, ihana blogi!<3

    VastaaPoista
  14. Aika moni tuntuu kummastelevan kuinka otitte hevoset aikaisin sisälle. Kyllä meilläkin hevoset tuli hevoset jo 16.30 sisälle kun lähdettiin viettämään joulua siskoni luokse tunnin ajomatkan päähän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu moni ei taida tietää kuinka lyhyttä päivää hevoset on monella täysihoitotallilla. 7-16 on jo pitkä aika!

      Poista
  15. Ihan ystävällisesti vaan teille lukijoille, että kyllä hevosia voi pitää ulkona myös pimeällä. Niillä on parempi pimeän näkö, kuin ihmisellä. Hevonen on luotu liikkumaan 16h vuorokaudessa, niin pimeällä, kuin valoisalla. Me ihmiset vain uskomme hevosten olevan samanlaisia, kun me ihmiset. Jos, me ihmiset pelkäämme pimeää, niin uskomme hevosen ajattelevan samoin. Tosin muistan Tian jossain kirjoituksessa tuovan ilmi, ettei Voitti välitä pimeästä. Sama ratsastaa onko pimeää vai ei. Hyvää joulua teille kaikille

    VastaaPoista
  16. Miksi toiseen blogiisi ei pääse?

    VastaaPoista
  17. Joo olen tyhmä mutta mitä tarkottaa "hyvä ratsastettavuus" niiku tarkasti että onko hevonen esim kevyt ratsastaa vai.? :DD

    VastaaPoista
  18. Mistä oot ostanut ne air max theat? Tai ne pinkit niket? Sulla on tosi hyvä blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Theat on Pinjan niin en muista, mutta ne mun pinkit on Stockmannilta!

      Poista
  19. Tosi hyvä! Mutta voiko teidän hevosilla tulla ratsastaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ootko tyhmä? päästäisitkö täysin tuntemattoman hevosesi selkään?? ja ei varman voi mennä ratsastaa.. voi morjens taas näitä ihmisiä ku ei saa olla rauhassa kotona vaan kaikki tulee vinkumaan että pääsekö ratsastamaan.. no kaikki alkis larppaamaan tiialla..

      Poista
  20. Kivoja kuvia ja nää aikatualupostaukset on kivoja! :)

    VastaaPoista
  21. Nuo Lilli ja Voitto ovat kyllä ihania hevosia!😁😂

    VastaaPoista
  22. Kiva postaus!
    En saannut siun jostain postauksesta tarpeeks tietoo, että sillä yhell jutskalla millä teet ulkoasun, niin pitääkö se muka ladata eka tietokoneeseen?

    VastaaPoista
  23. Tuutko tänä vuonna apassionataan?

    VastaaPoista
  24. Aivan ihana pakkaspäivä Savossa. Aamulla -16 pakkasta. Lähdettiin tallilta kolmen hepan ja ratsastajan kanssa maastoon. Teimme miltei 2h maaston. Suurin osa mentiin reipasta käyntiä, mutta metsäpoluilla voitiin ravata ja laukata. Nyt kaikki hevosesten omistajat tekemään rentouttavia pitkiä maastoja. Koppuraisille kentille ei kannata jäädä kehää kiertämään. Huomenna uusiksi taas 😊.

    VastaaPoista
  25. Miks sun toista blogii ei voi lukee

    VastaaPoista
  26. Mikä satula voitolla on?

    VastaaPoista
  27. Mistä toi tiian Turvaliivi on ostettu

    VastaaPoista
  28. Lataatko edelleen musiikit sun videoihin sieltä audionautix:ista, vai otatko youtuben omasta musiikki kirjastosta? Kiva oli tälläinen aikataulu postaus.

    VastaaPoista
  29. Onko Lilli ja Voitto uudenvuodenaattona sisällä vai kestääkö ne miten rakettien ääntä?
    Hyvää uutta vuotta teille ja kaikille hevosille!

    -W

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat sisällä, mutta eivät kyllä pelkää sitä ääntä :)

      Poista
  30. Se olis ihan kiva se video niistä joululahjoista! Hyvä postaus😊

    VastaaPoista
  31. Onko teillä enää Terhin valmennuksia?
    Mut kiva postaus :)

    VastaaPoista
  32. Ihme ja kumma, jos ei lukijat ala pikkuhiljaa tältä blogilta katoamaan. Et enää edes vastaile kommentteihin. Eikö olisi vaan helpompi lopettaa blogi kokonaan, kuin julkaista sillointällöin ja kerran kesässä postauksia mistä ei saa mitään irti?
    Ymmärrän kyllä, jos Voiton tilanteen takia ei ole postauksiin sisältöä, mutta voisit silti esittää jotain aktiivisuutta blogiasi kohtaan, esimerkiksi vastailemalla juurikin kommentteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sitä omaa elämäähän ei saa olla vaan kaikki aika pitää käyttää palvellakseen toisia... ;)

      Poista
  33. ☝samaa mieltä.. itse en viitsi enää viikonkaan välein edes katsoa onko tänne tullut postausta kun melko varmasti tiedän että ei. Harmittaa kyllä, hyvä blogi ja videopostsukset kivoja. Tsemppiä jaksamiseen Tiia! Kaikkea ei voi aina saada, pitää karsia jos tuntuu ettei pelinappulat riitä. :)

    VastaaPoista
  34. Harmi että sinulla ei ole enää intoa kirjoittaa :( blogisi on saavuttanut muutamassa vuodessa todella kovan suosion, eikö ole harmillista jos kaikki vaan loppuu yhtäkkiä? Mutta niin kuin on tapana, että kaikella on loppunsa. Varmaan tähän tulee kommentoimaan nyt joku, että eihän blogi vielä ole mitään lopettanut! Mutta ymmärrätte kuitenkin pointtini. Ketään ei voi pakottaa kirjoittamaan, mutta sitten Tiia kun/jos lopetat, toivoisin että tekisit jonkinlaisen ilmoituspostauksen asiasta, niin ei kenenkään tarvitsisi ihmetellä ja kysellä, miksi ei enää tule postauksia. Toivotaan, että sellaista ilmoitusta ei tarvita ja jatkat kirjoittamista! Hyvää uutta vuotta sinne! :)

    VastaaPoista
  35. Onkos Anette vielä hengissä? :D

    VastaaPoista
  36. Kivoja kuvia ja hyvin toteutettu tää postaus !

    VastaaPoista
  37. Tällehän kävi kuin blogitallille. Kun postaukset eivät synnyt luonnostaan lopetetaan koko homma.

    VastaaPoista
  38. Miten pystyy lisäämään kuvan, koska mulla se sanoo joka kuvasta "tiedosto on liian suuri" Apua voitko auttaa mitenkää?

    VastaaPoista
  39. En halua olla mitenkään ilkeä mutta pakko sanoo että oot kyllä huonontunu bloggaajana ihan tosi paljon, postauksia tulee tosi harvoin ja et edes kommenteihin vastaa :/

    VastaaPoista
  40. Millä ohjelmalla muokkaat you tubeen videos
    ?:)

    VastaaPoista
  41. Miks te tappelette tollasest asiasta eikai se teidän ongelma oo jos tiia ei vastaa kommentteihi eiks se oo sen oma ongelma

    VastaaPoista
  42. Meillä oli täällä savitaipaleella musta joulu.

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.