Kesälaitumille

maanantai 16. toukokuuta 2016 Vuodesta toiseen hevosten laitumille lasku on yksi kevään/kesän kohokohdista. Lilli tyytyi tapansa mukaan syömään, mutta Voitto ei mahda innostukselleen mitään ja otti tälläkin kertaa muutamat spurtit. Tänä vuonna hevoset pääsivät melko aikaisin laitumella ja ovatkin siellä nyt alkuun aika lyhyttä aikaa, kun ei olla vielä ehditty kunnolla niitä vihreään totuttaa. Syy miksi ne kuitenkin pääsivät nyt jo laitumelle on se, että tuo toinen pelto "uudistetaan" tänä kesänä ja se voi tulla jo hyvinkin pian ajankohtaiseksi. Vaikka ruoho ei ollut siis kunnolla vielä kasvanut, päästettiin hepat syömään, sillä tiedä vaikka pelto pistettäisi nurin jo ensi viikolla. 

Ei olla tehty laitumille koskaan mitään niittämistä kummempaa, joten ne alkavat olla melko köyhiä ja rikkaruohoisia. Tänä kesänä olisikin sen takia tarkoitus tuo toinen pelto laittaa uuteen uskoon, jolloin ensi kesänä hevosia odottaakin astetta parempi laidun! Mä en tiedä siitä uudistusprojektista oikeastaan mitään, mutta sen tulee ulkopuolinen ammattilainen tekemään. Toinen laidun voi olla siis hyvinkin nopsaan pois käytöstä - tai sitten ei, joten hevoset joutuvat tänä vuonna ehkä tyytymään vaan yhteen laitumeen kahden sijaan. Toivotaan, että heinää silti riittää!

Olin viikonloppuna muuten katsomassa pitkästä pitkästä aikaa kisoja ja sieltä otettuja kuvia julkaisen tässä lähipäivinä postauksen muodossa myös :) Nyt lähden ratsastamaan!

21 kommenttia

 1. Kiinnostaisi kyllä kuulla laidunprojektista enemmänkin! Meillä olisi myös sama homma edessä ja vinkit erittäin tervetulleita... T. Rikkaruohojen keskellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelto myrkytetään aluksi. Annetaan olla hetki ja kynnetään. Pian äestetään/jyrätään, Kylvetään heinä ja ootetaan et tulee pintaan hyvin et tulee korsi. Aidataan ja päästetään hepat sinne. Voidaan lannottaa mut ei tarvis. Niin yksinkertasta ku asuu maalla ja on peltoo.

   Poista
  2. Voin kertoa kunhan homma aloitetaan :)!

   Poista
 2. Vitsi kuinka kivoja kuvia!❤️

  VastaaPoista
 3. Voitteko kuvata kesällä RUNSAIN MITOIN videopostauksia ja mydayta tubeen samanlaisia kun 2014

  VastaaPoista
 4. Todella ihania kuvia!❤Voitto on niin söpö!

  VastaaPoista
 5. Tää ei sitten liity tähän yhtään mutta asutteko te kuopiossa koska asun siinä suonenjoella joka on kuopion vieressä pikku kaupunki niin tuli vasta mieleen että taidatte olla lähimmät tubettajat terkkuja hepoille

  VastaaPoista
 6. Mites tuo Voiton jalka jaksaa?:)

  VastaaPoista
 7. Tää ei oikein liity postaukseen mitenkään, mut minkä "tasonen" oot, siis niinku heA jne. kun näytät osaavan ratsastaa ihan sika hyvin:D

  Allthehorselife.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa oikein sanoa, osaan kyllä vaikeammatkin jutut kuten vaihdot, sulut, avot yms. Mutta enmä oikeasti missään vaikeassa luokassa pärjäisi koulukisoissa!

   Poista
 8. Oo, huh miten ihania kuvia, ihana Voitto! :D Olisi kyllä kiva kuulla siitä laidunprojektista enemmän! Varmaan monia hevosihmisiä kiinnostaa etenkin näin kesän tullen laidun-asiat :)

  Kommentoin vielä edellistä postausta (koska en ehtinyt aiemmin kommentoida), että mä olen myös tosi rento pukeutuja :) Pääasia, että asu on mukava päällä! Paitsi tietysti myös vähän katsoo, miltä se näyttää... ;)

  Ootko muuten koskaan hypännyt maastoesteitä? Itse tykkään kovasti! Kesä on vuoden parasta aikaa, koska pääsee maastoesteille kunnolla! :D :D Aikaisemmin pelkäsin hypätä maastossa, mutta n. neljä vuotta sitten hurahdin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koitan kirjotella laidunjutusta tarkemmin ja ollaan hypätty joskus vuosia sitten!:)

   Poista
 9. Kiva postaus! Ja muuten mitä turvaliiviä käytät?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.