Voitolle ei kuulu hyvää

maanantai 30. toukokuuta 2016


Alkukevät sujui hyvin. Kenttä suli ja lähdettiin hiljalleen Voiton kanssa treenaaman kevyen talven jälkeen. Otin tosi rauhassa ja ja vasta ihan pari viikkoa sitten oltiin siinä pisteessä, että treenattiin sileällä lähes normaalisti. Voitto oli joinakin päivinä alkuun huono, mutta se parani aina hyvällä verryttelyllä ja liikkui loppu treenistä jo tosi hyvin.

Sitten kuitenkin palattiin taas takaisin lähtökuoppaan tai jopa vielä syvemmälle. Voitto saattoi alkaa ontua kesken treenin eikä hyväkään alkuverryttely vienyt epäpuhtautta kaikkina päivinä pois. Epäpuhtaita askeleita ei tullut enää sinne tänne vaan jokainen askel oli huono. Ja silloin mun sydän ei enää pystynyt ratsastamaan rikkinäistä hevosta, vaikka kuinka oli ohjeet, että liikuttamalla se paranee ja mun pitää vaan ratsastaa niin ei. Tuollainen ei mun mielestä ole enää hevoselle oikein.

En tiedä mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Mennään varmaan näyttämään sitä Terhille, mutta todennäköisesti käy taas niin, että se liikkuu siellä puhtaasti. Voitto nimittäin esimerkiksi maastossa innostuessaan ja vähän jännittyessään puhtaasti. Hevosethan peittävät saaliseläiminä kipuaan viimeiseen asti, jonka takia ontuminen onkin todennäköisesti pahinta juuri kotikentällä rennossa ja tutussa ympäristössä.


Nyt Voitto onkin saanut lähinnä tsillailla laitumella, jossa se innokkaasti hyppelehtiikin - ei kivusta tietoakaan. Lisäksi ollaan käyty maastoilemassa ja humppailtu ilman satulaa. Haaveet esteiden hyppäämisestä ja jopa tavallisesta treenistä alkaa nyt olla lopullisesti haudatut. Vuosi on kaikin keinoin yritetty saada jalasta hyvää, mutta taitaa olla aika luovuttaa. Luovuttaminen ei kuitenkaan tarkoita lopettamista, siihen liittyviä ajatuksia voitte lukea lisää tästä aiemmasta postauksesta.

Pidän teidät parhaani mukaan ajan tasalla tilanteesta, tällä hetkellä en itsekkään oikein vain osaa sanoa mitä tulevaisuus tuo. Ruvetaanko taas klinikkarumpaan, annetaanko olla vai mitä ihmettä me tehdään... Onneksi on kesä ja hevoset saavat huoletta hengailla laitumella.

Jos joku ei ole yhtään kärryillä mistä on kyse, niin kannattaa tsekata tämä postaus.

53 kommenttia

 1. Tosi ikävää että voitolle on nyt käynyt noin! Ymmärrän todella hyvin että sulla ois kova halu palata normaaliin treeniin ja varmana sydän kävi kovilla! Toivottavasti voitto tervehtyy ja voitte taas alkaa treenaamaan kunnolla!

  VastaaPoista
 2. kannattasko päästää irti ? lopettaminen ois voitolle hyväks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.lillivoitto.fi/2015/10/monttuun-vai-seurahevoseksi.html

   Poista
  2. Voitto ja Lilli salee haaveilee laitumella et Tiia ja Pinja veis ne kisoihin!!! :D Eiköhän niil oo aika nasta elämä, frendin kanssa päivät pitkät tutussa ympäristössä.

   Poista
  3. Äh mä kaipailisin niin Violan kuulumisia blogissa :((

   Poista
 3. Voiko Voitolla olla syöpä? Yhdellä tutulla hevosella oli melko samanlainen tilanne. Ontui ja ontui eikä klinikat yms tiennyt mikä vaivaa. Lopulta selvisi että jalassa oli näkymätön kasvain. Oletteko tutkineet voiton syövän varalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vikahan on kyllä tiedossa, että ei ole ihan mysteeriontumisga kuitenkaan :)

   Poista
 4. Ei kuulosta kivalta sitten alkuunkaan :/ Toivotaan kuitenkin parasta.

  VastaaPoista
 5. Harmi! Tsemppiä ja voimia jatkoon. Olen itse aivan samaa mieltä, tuo ei enää kuulosta hyvältä ratsastaa sellaista hevosta. Otan osaa ♥ Jos kerran on paljon sanottu, että Votea pitäisi liikuttaa, mulla on pieni idea / ajatus: maastoissa jossa sulla on lupa mennä hevosella voisit taluttaa Votea ja kun on lämmitelty, voit hölkkäillä ja niin. Ei yhtään huono idea 😉

  VastaaPoista
 6. Voi ei!
  Paranemisia Voitolle ja tsemppiä teille ❤

  VastaaPoista
 7. Aijotteko käyttää Voittoa vielä jossain vaiheessa klinikalla? Tsemppiä ja paranemisia teille❤

  VastaaPoista
 8. Kannattaa ainakin vielä koettaa käyttää oikeasti hyvällä hierojalla tai kiropraktikolla, hierojalla vaikka ensi hätään. Yleensä saikkujen jälkeen hevoset voi mennä pahastikin jumiin kun taas käyttävät itseään vaikka varovasti olettekin menneet. Lihasjumitkin voi saada hevoset ontumaan kunnolla eivätkä ne aina aukea. Entä onko satula katsottu? Varmaan Voitonkin selkä kuihtunut aika lailla. Ja onko katsottu ettei ole esim. Lihasrevähdyksiä vaikka SI-alueella koska ne tosiaankin aiheuttavat liikkeen huonontumista eivätkä tasan aukea liikkeessä! Ja nehän tulee ihan helposti vaikka tarhassa kun vähän jalka lipsuu... Tää nyt oli tälläistä spekulointia, mutta onko Voitolla siis jotain nivelrikko tyyppistä vaivaa, koska sittenhän tilanne on aika toivoton, valitettavasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea nuo postaukset mitkä oli tuolla linkattu..

   Poista
 9. Tsemppiä teille❤toivottavasti vote paranis😭😘😚

  VastaaPoista
 10. Harmittavaa,tsemppiä Tiia! Voitolle tsemppiä myös<33

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä ja voimia! Toivottavasti Vote paranee<3

  VastaaPoista
 12. Huhhuh,kylläpäs nyt sattuu ja tapahtuu :( Onko sulla yhtään hajua mikä Votella saattais olla?
  Hurjasti tsemppiä sulle ja Votelle!❤️🐎 Ja terkkuja Pinjalle ja Sinille! :)

  VastaaPoista
 13. En oo mikään lääkäri todellakaan, mutta kannattaisko teidän joko pyytää joku valmentaja kotitallille katsomaan Voittoa liikutuksessa, tai kuvata usealta päivältä videota liikutuksesta ja editoida ne videoksi, jonka näyttäisitte lääkärille tai valmentajalle?

  VastaaPoista
 14. voi... :( lopetetaanko vote?
  eii, saadaanko sen jalkaa enää kuntoon?

  VastaaPoista
 15. Hei Tiia, jaksamisia sinulle kovasti. On kamalaa kun hevosella ei ole kaikki kunnossa. Toivotaan että Voitto voisi viettää edes rauhallista laidun elämää loppu ikänsä ilman kipuja. <3

  VastaaPoista
 16. On jo pitkään pitänyt sanoa, että sun ottamat valokuvat on ihan älyttömän kivoja! Ihana nähdä, miten saat aina kivoja ja persoonallisia kuvia otettua, vaikka maisemat ja kuvattavat tilanteet on jo moneen kertaan nähty. Tän postauksen toisessa kuvassa voitto on aika violetin värinen (ainakin minun näytöllä), joten itse olisin hieman varovaisempi, kun lähtee värejä suuremmin muuttamaan. Kaikkea hyvää sinulle jatkoon, ja toivon kovasti, että kaikki kääntyy lopulta parhain päin Voiton kanssa! :)

  VastaaPoista
 17. Voi ei, jaksamisia siulle ja Voitolle. Josko tuo menisi ohi? Toivottavasti,

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä kovasti sulle ja Voitolle♥️. Toivottavasti Vote paranee, on varmaan tosi kauheeta kun ei voi ridata vaik pitäis. mulla ei oo omaa hevosta mut voin kuvitella sun tilanteen.

  VastaaPoista
 19. Tosi harmi!:(Toivottavasti voitto paranee:)Rapsutuksia Voitolle❤

  VastaaPoista
 20. kyllä voitto saadan kuntoon vielä :( !
  ps. ootte parhaita

  VastaaPoista
 21. Tsemppiä teille ja paranemisia Voitolle! Kyllä se kuntoon tulee, toivoa ei saa koskaan heittää! <3

  Kysäisen nopeasti vähän off topicina, mutta mikä mahtaa olla sun bannerin fontin nimi? :)

  VastaaPoista
 22. Kurja juttu, mutta hienoa, että ajattelet hevosen parasta! Kiva myös, että kerrot täällä Voiton kuulumisia :) Tsempit teille!

  VastaaPoista
 23. Voi ei toivottavasti Voitto paranee! ♥

  VastaaPoista
 24. Voi ei! Tsemppiä ja paranemisia Voitolle. Itsekin olen sitä mieltä, että Voittoa ei nyt kuuluisi ratsastaa. Mutta jos kuuluu liikuttaa niin kai se sitä liikuntaa ulkona laitumellakin saa - ainakin vähän(?). On kiva kun kerrot Voiton kuulumisia tänne blogiin. Tsemppiä vielä - etenkin sinulle - ja suuri hali Votelle <3

  VastaaPoista
 25. Tosi harmi!Toivottavasti Voitto paranee❤

  VastaaPoista
 26. Eikö lääkärin ole mahdollista tulla "kotikäynnille", niin näkisi miten se liikkuu siellä? Jos kerran vieraissa paikoissa puhdas.

  VastaaPoista
 27. Täytyy kysyä vaikkei varsinaisesti liity asiaan; mitä mieltä oot kuolaimettomista suitsista ja jousto/rungottomasta satulasta?

  VastaaPoista
 28. Siitäpä sait kun keskityit enemmän juomiseen kuin hevoseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja syy-yhteys näiden kahden asian välillä on mikä?

   Poista
  2. Herranjumala sentään! Mieti, vähän, ennenkuin alat kirjoittelemaan....

   Poista
 29. Itselle tuli mieleen että jos arkoo jalkaa vain kotona kentällä ratsastaessa niin voisiko kentän pohja vaikuttaa? Jos pohja on vaikkapa liian kova tai pehmeä niin se voisi ehkä olla syy sille että voitto arkoo vain kentällä, toivotaan että voitto tulee kuntoon!

  VastaaPoista
 30. Hevonen on luotu elämään 4 jalalla, ei 3 jalkaisena.. Nämä olivat eläinlääkärin viimeiset sanat, ennekuin ratsastuksenopettajani hevonen lopetettiin.

  VastaaPoista
 31. Samassa tilanteessa oot kun mä. Kun tietää että hevosella olis paljon annettavaa, eikä (meidän tapauksessa) jalat kestä niin alkaahan siinä tulevaisuus mietityttämään. Toivottavasti molemmat hevoset paranee. Tässä vaiheessa kun saikkua on takana monia kuukausia jo ennestään niin jopa ratsastus ravissa olis jo suuri unelma.. Voimia sinne!

  VastaaPoista
 32. Tsemppiä!

  Yksi vaihtoehto on ottaa Voiton kotona liikkumisesta viedoita, joita pystyy eläinlääkärille näyttämään. :)

  VastaaPoista
 33. oletteko miettineet että satula ei sopisi enää voitolle. Jos sen lihakset ovat surkastuneet kevyen jakson jälkeen. ollette kyllä varmaan jo tarkistanut asian

  VastaaPoista
 34. Kuulostaa kovin erikoiselle, että hevonen muuttuu aina valmentajan ja eläinlääkärin luona puhtaaksi ja kotona epäpuhtaaksi. Samat eloonjäämisgeenit ne ovat kotona, kuin muuallakin. Hiukan tuntuu, että et jaksa enää olla kiinnostunut ratsastuksesta. Ehkä ratsastat liian vähän ja hevonen jäykistyy sen takia. Eläinlääkäri ja valmentaja kotiisi katsomaan hevosta liikkeessä, niin selviää varmasti ongelman laatu. Toivottavasti ongelma on muualla, kuin hevosessa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ratsastus ei enää innostaisi, niin kyllä sitä hevosta varmaan yritetään kuntouttaa ihan samalla tavalla kuin vaikka pari vuotta sitten oltaisiin yritetty. Hevonen on yleensä paljon rennompi kotona ja silloin tuntee olonsa turvalliseksi ja uskaltaa myös näyttää heikkouttaan. Vieraassa paikassa hevonen on koko ajan varautunut saalistajien varalta ja yrittää peittää heikkoutta viimeiseen asti. Kyllä siinä eroa on.

   Poista
  2. Tod. Näk. Voitto on vielä tiialle ihan yhtä tärkeä kun aikasemminki, vaikkei se ratsastus kiinnosta. Sama kun itse ostin koiran agilityä varten, mutta enää se agility ei kiinnosta ja lopetin sen, mutta koira on todella tärkeä edelleen.

   Poista
 35. Moi! Luin äsken semmoisen postauksen jossa puhuit ratsastuskoulu ajoista. Olitte ratsastanut peikkometsässä vähän aikaa ja lopettaneet siellä jonkun ajan päästä. Rupesi mietityttämään mitä on käynyt kun lopetetti siellä käymisen. Itse ratsastan kyseisellä tallilla ja en ole löytänyt "valittamisen aihetta". En tarvitse sanoa jos on joku henkilökohtainen asia, mutta alkoi mietityttämään vaan :).

  VastaaPoista
 36. Hei! Olen vasta aloittanut ratsastuksen jaj laukan nostossa ja ravissa kääntyminen on viel vähän vaikeata. Joten voitteko tehä semmosen videon youtubeen et näytätten miten se laukka nostetaan ja ne ravi jutut? Oisin tos kiitollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat vinkit saat ratsastuksen opttajalta

   Poista
 37. Tsemppiä Voitolle!:)

  VastaaPoista
 38. Tätä oot varmaan jo kokeillut mutta sanon silti :D kannattaa tilata hieroja/fysioterapeutti hieromaan ja kattomaan jumeja. Omalla hepalla oli lavat tosi jumissa ja siks ajoittain jopa ontui.

  VastaaPoista
 39. Hei tehän voisitte koitaa otaa videota siitä miten Voitto liikuu siellä teillä kitona ja näytää sen eläin lääkärillä. Tää tuli mulla mieleen enkä tiedä onko tää ees jätkevä idea mutta tatkoitus on auttaa❤❤💟💟Tsemppiä ja haleja ja paranemista Voitolle😙😍😘

  VastaaPoista
 40. Oikeesti ei voi olla totta

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.