Ylioppilaskuvia

keskiviikko 11. toukokuuta 2016


 Kävin jokin aika sitten ottamassa parit yo-kuvat Sonjasta. Mulle ihan uusi aluevaltaus ja vielä varsin synkkä ilma teki omat haasteensa. Päätettiinkin ottaa kuvat oviaukossa studiokuvameiningillä, sillä muuten taustasta ei olisi tekemälläkään saanut kivan kesäistä. Oli ihana pitkästä aikaa kuvata ihan kunnolla! Kuvaaminen oli hauskaa, mutta jälkikäsittely aiheutti kyllä harmaita hiuksia, sillä mun näytöt näyttää aivan eriä. Kun kuva näyttää hyvälle toisella näytöllä, näyttää se toiselle näytölle siirrettäessä ihan hirveälle. Tiedä sitten kumpi näyttö on oikeassa? Olisikin kiva saada näistä parista kuvasta vähän palautetta, miltä ne näyttää teille ja mikä on kivoiten käsitelty, sillä kaikki ovat vähän erilaisia. Ehkä palautteen perusteella saisin sitten loput kuvat muokattua paremmin! 


Jos sä kaipaat Kuopion läheisyydessä kuvia niin laita rohkeasti sähköpostia tiia.suomalainen@dnainternet.net. Onnistuu niin rippi- kun valmistujaiskuvatkin, ilman hevosta tai hevosen kanssa jne. Korvausta tietysti haluan kuvista, mutta kun katsoin "oikeiden" kuvaajien hinnastoa niin huomattavasti edullisemmalla kuvaan kun homma vielä vähän hakusessa. Lisätietoja saa sähköpostilla! Lisää ottamiani kuvia löytyy täältä.

48 kommenttia

 1. Musta noi on ehdottomasti parhausjärjestyksessä! :) Ensimmäinen on paras, ja kolmannesta tykkään vähiten. Asuisitpa täällä Jyväskylän lähellä niin saisin määkin kunnon kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sieltäkin suunnilta joku kuvaaja löydy niin saat kivat kuvat :)!

   Poista
 2. Ensimmäinen kuva on ehdottomasti parhain noista kolmesta, kun taas toisessa kuvassa on aivan liikaa näkyvillä kaikkea taustalla. Viimeistäkin kuvaa voisi tummentaa taustan puolesta enemmän. :) kuvat ovat muuten todella kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen itse eli ehkä nää näytöt ei ihan niin pielessä olekaan..:D

   Poista
 3. Olen samaa mieltä kuin eka että nämä on parhausjärkässä. Vikassa värit (tummat) on vinksin-vonksin ja korostuneet kohdat outoja. Näin omalla näytöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin näyttää lähes samalle, eli ehkä nämä näytöt ei olekaan niin pielessä!:D

   Poista
 4. Ehdottomasti ensimmäinen kuva on paras. Kahteen muuhun tummentaisin taustaa entisestään.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen kuva on onnistunein. :) Mutta siinä ohjasta pitävä käsi näyttää hirmu punaiselta, sitä säätäisin vielä.

  VastaaPoista
 6. Minustakin ensimmäinen kuva on paras! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yksimielistä tuntuu olevankin, että se on paras näistä!:D

   Poista
 7. Ensimmäinen on mielestäni (kuten myös muista) todella kiva! Viimeisessä toisaalta myös sopii se, että hieman näkyy taustaa hämärästi sieltä. Mutta tietysti taustaa voi kahdessa viimeisessä tummentaa, jos se on liian vaalea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntuu olevan aika yhtenevä mielipide siitä mikä on paras :D!

   Poista
 8. Mulla taas nälyy ensimmäisessä ja kolmannessa taustalla kaikkea, kakkonen on kaikkein selkein ainakin tällä näytöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mulla näkyy siinä melkein eniten taustalla kaikkea.. hmm!

   Poista
 9. Mua häiritsee vaahto hevosen suussa. Ratsastuskuvissahan se vähän niinkuin kuuluu asiaan, mutta tällaisissa poseerauskuvissa luo vähän epäsiistin vaikutelman. Olis voinut pyyhkiä suupielet ennen kuvan ottoa..

  VastaaPoista
 10. Ensimmäinen on mun suosikki, kolmas on hyvä kakkonen! Täytyi hetki miettiä näiden kahden väliltä, että kumpi edes on kivempi.
  Mun silmään tuo vaahto hevosen suussa on itse asiassa hauska lisä ja sopii kuvaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakaan ei tuo vaahto häiritse yhtään, mutta makunsa kullakin :)!

   Poista
 11. Eka on hieno, kahdessa muussa tausta on huono, ja kakkosessa turvan kohdalla ihme loiste. Ja vaahdon olis munkin mielestä voinut pyyhkiä pois tällaisissa kuvissa, mutta se lienee enemmän makuasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtoa kyllä tosiaan pyyhittiin ainakin kertaalleen, mutta kuten sanoit makuasia - minusta näyttää jopa ihan kivalle!

   Poista
 12. Kauhea tausta... itkisin jos mun ylppärikuvat näyttäis tolta. Apua! Yleensä tuollaiset viralliset kuvat otetaan jossain kauniissa maisemassa, eikä TALLISSA! Haloo. Järjen käyttö on sallittua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestäni taustassa on sitä jotain, ei ihan musta ja näkee vähän mitä takana on. Siinä on oma tunnelma ja mä hyppisin onnesta jos saisin tämmöiset kuvat! Ensimmäinen ja kolmas on mun lemppareita, mutta kaikki on upeita! :)

   Poista
  2. Jos olis vaivautunut lukemaan postauksen niin tietäisi ettei kauniita maisemia ollut kuvaushetkellä saatavilla... :D

   Poista
  3. Onneksi nämä ei ole sun kuvat niin ei tarvitse itkeä :)!

   Poista
 13. Miksi hevosella on noin paljon kuolaa suussa? Ei näytä kuvassa mielestäni hyvältä. Muuten kuvat tosi ammattimaisen näköiset.

  VastaaPoista
 14. Hei,
  Oman näytön perusteella laittaisin järjestykseen: Ensimmäinen, kolmas ja toinen kuva.

  ps. Kauniit kuvat joka tapauksessa. Erityisesti pidän siitä miten hevonen tulee tuolta tummasta taustasta esiin ylioppilaan viereen, ihan kuin jossain sadussa.

  -Elva-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeen samaan järkkään laittaisin itsekin, eli ehkä tää ei oo ihan niin pielessä! Ja joo mustakin hevonen tulee tosi kauniisti tuolta esiin :)

   Poista
 15. Eka on tosi kiva - taustan ja kohteiden valoituksessa on selvä kontrasti, mikä tuo kirkkaampana olevat kohteet esille hyvin, eikä katselija keskity taustaan, koska se on varjoisa ja yksivärinen. Todella upea kuva, missä valoitus ja värit kohdillaan!
  Tokassa mun mielestä hevosen värin sävyt ovat hieman hassut, kenties hieman vihreän suuntaan vivahtavat? Kolmannessa hevosen värit ovat kohdillaan, mutta tausta on liian vaalea, milloin katsojan huomio keskittyy myös kuvauskohteiden lisäksi taustalla näkyviin haaleisiin raitoihin.
  Kauniita kuvia joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, munkin näytöllä tosiaan ensimmäienn kuva paras :) Kiitos!

   Poista
 16. Ensimmäinen ehdottomasti paras :)

  VastaaPoista
 17. Minkä verran suunnilleen pyydät? Olisin ehkä kiinnostunut muuta ekaks suuntaa antava summa kun on muutama vaihtoehto sun lisäks. Ni tiiän minkä valitsen sulla on paras laatu muuta hinta kiinnostaa.

  VastaaPoista
 18. Ensimmäinen kuva on hienoin. Kolmas kuva on myös tosi kiva. Tosi hienoja kuvia sait otettuu:)

  VastaaPoista
 19. Saat Tiia näytöt samanlaisiksi kun kalibroit sen näytön. Jossei sekää auta niin se meinaa et sen toinen näyttö on auttamatta huono laatuisempi kuin toinen :) Mut yleensä tommoset kuvassa näkyvät vaihtelut johtuu siitä kalibroinnista kun toisessa näytössä on enemmän valotusta ja kontrastia kuin toisessa. Kalibrointi ei oo vaikeeta ja sen saa ihan sieltä mukautuksesta säädettyä. Jos sulla on siis kaks näyttöö samaan aikaa konees kiinni niin se pitäis saada kalbroitua niin että molemmat näytöt on samois asetuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon monesti kalibroinut mutta silti nää on vaan erilaiset ja en tiedä kumpi näyttää oikein, pitäisi varmaan viiä jollekki ammattilaiselle :/

   Poista
  2. Höh, no ompa kumma.. Jos tiiät minkä merkkiset ja malliset ne näytöt on niin kerroha tähän voin vähä tutkiskella ja sanua sitte ainaki oman mielipiteen et kumpi näyttää parempaa ja oikiampaa laatua! :)

   Poista
 20. Mä oon itte studiokuvissa koneella vetäny taustalta kaiken veks vaikka näissä ainakin toisaalta tuo vähän eloakin

  VastaaPoista
 21. Ekassa paras tausta, tokassa parhaat värit sekä hevosella että ihmisellä. Kolmannessa ihminen ihan ylivalottunut, naama on lähes valkoinen ja mm. rannekoru hukkuu käteen kokonaan.
  Tältä ne näyttää mun näytöllä ja teetetyt valokuvat on ollu aika saman näkösiä luonnossa kuin mun näytöllä.

  VastaaPoista
 22. Itse pidän eniten ensimmäisestä kuvasta. Kuva sai minut kiinnostumaan koko postauksen tekstistä! Kiva postaus jälleen kerran<33

  VastaaPoista
 23. keskimmäinen kuva on minusta hienoin ,mutta kaikki kuvat olivat tosi hyviä ja hienosti muokattuja.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.