Miksi ei oltu tänä vuonna Horse Showssa?

maanantai 24. lokakuuta 2016


Tänä vuonna Horse Show tunnelmaan virittäydyin tasan yhtenä päivänä sängyn pohjalla kahvikupin kera world cup livelähetystä katsoen. Horse Showhun on suunnattu joka vuosi vuodesta 2011 asti ja nyt pari viimeistä vuotta yhteistyön merkeissä. Tänä vuonna tehtiin kuitenkin yhteinen päätös Pinjan ja äidin kanssa, että ei olla lähdössä.


Silloin kun minua kyseltiin mukaan yhteistyöhön oli Voiton kanssa hommat menneet ihan puihin ja motivaatio ratsastamiseen oli suorastaan miinuksen puolella. Ei siis kiinnostanut sitten yhtään lähteä kääntämään veistä haavassa tuollaiseen hevostapahtumaan. Joten kieltäydyin. Nyt tilanne on kuitenkin eri ja pahin motivaatiopula on hävinnyt. Ihan mielelläni olisin ehkä sitten kuitenkin lähtenyt katsomaan. Varsinkin kun menestystä tuli monelle tutulle, jollain tapaa valmentajien, kaverien tai muuten vain tuttujen ratsukoiden katsominen luo aina omanlaisen jäänityksen hommaan. Sannahan mm. voitti kansainvälisen avausluokan ja muutkin tutut napsivat sijoituksia.

Tuttujen lisäksi on hauska bongata Voiton sukulaisia. Indoctrolla on paljon menestyviä jälkeläisiä ja isomissa kisoissa näkee yleensä useampiakin sen sukulaisia. Voiton velipuolen radan pääsin sängyn pohjaltakin onneksi näkemään, sillä se hyppäsi World Cupissa päästen vielä uusintaankin.

Toinen ja ehkä isoin syy on se, että hevostapahtumissa huomaa ihan oikeasti, että kirjoittaa blogia jota lukee kuukaudessa jopa 30 000 ihmistä. Vaikka lukijoiden tapaaminen onkin ihanaa, on se samalla myös raskasta. Shoppailla ei ehdi rauhassa, joku ottaa salakuvia, toinen varjostaa monta tuntia ja kolmas änkeää istumaan katsomossa viereen.

Lukijatapaaminen Vudekan pisteellä vuonna 2013
Älkää käsittäkö väärin, etteikö teitä olisi aivan ihanaa nähdä, mutta kaikki eivät ehkä tajua sitä missä jonkinlainen yksityisyyden raja menee. On kiva tavata teitä sovitussa tapaamisessa jollain pisteellä tai hyvän hetken tullen vaikka siellä shoppailemassakin, mutta siinä että tunkeudutaan ilman lippuja samaan katsomoon tai lähdetään seuraamaan menee raja.

Tuollaisessa tapahtumassa kun olisi ihana katsoa ratsastusta rauhassa ja viettää aikaa niiden ihmisten kanssa joiden kanssa sinne on tullut. Nostan tosissani siis hattua ihan oikeille julkkiksille, joille tuollainen on arkipäivää eikä linkity vain yhteen tapahtumaan. Minusta ei julkkikseksi kyllä olisi.

Mutta vaikka paikan päälle olisi ehkä sittenkin ollut kiva lähteä, on omasta sängystäkin kisojen seuraaminen omalla tavalla kivaa. Areenalta ei esimerkiksi näe läheskään niin hyvin mitä tv:stä, vaikka toisaalta sieltä sitten hahmottaa kokonaisuuden ja radan paremmin. World Cup oli erittäin jännittävä ja voittaja, Sveitsin Romain Dugue, teki huikean uusinnan. On ne vaan taitavia ja on ne hevoset vaan käsittämättömän hienoja... Myös Ninan ja Ossin selostus oli kivan ammattimaista ja vähän kokeneempikin ratsastaja saa siitä varmasti irti. Itse ainakin opin uutta niin hevosten suvuista kun erikoisemmasta "sienikuolaimesta". 

Koska Horse Show jäi tänä vuonna välistä, ehkä suuntaamme johonkin toiseen hevostapahtumaan. Tampereen hevosmessuilla ei olla nyt viime vuosina oltu, joten niitä voisi lähemmän sijainninkin kannalta miettiä.

Mutta näillä näkymin suunnataan marraskuun puolella Indiedaysin bloggaajatapahtumaan nyt vihdoin kun Pinjakin on 18-vuotta ja pääsee sinne! Joten jos haluat äänestää blogiani Inspiration Blog Awardseissa niin täältä se onnistuu. Kirjoita hakukenttään vaan Voitto kotiin niin blogini aukeaa siihen heti :)

Miksi te olitte tai ette olleet tänä vuonna Horse Showssa?
Loppuun pari vanhempaa videopostausta tapahtumasta:


linkki videoon


linkki videoon


linkki videoon


linkki videoon

17 kommenttia

 1. Ite en kans lähteny tänä vuonna,ei olis ollu seuraa jne.
  Ens vuonna sitten ehkä pääsis (:

  VastaaPoista
 2. Olin tänä vuonna HIHS:sissä All Event lipulla kaikki neljä päivää, lähinnä siksi etten ole päässyt tapahtumaan moneen vuoteen! Ja tänä vuonna oli ainutlaatuinen mahdollisuus siihen että pääsin sinne :)

  VastaaPoista
 3. ihan kyllä ymmärrettävä syy minusta! kyllä itseäni ainakin ahdistaisi olla siellä jos joku on kokoajan perässä, kun kuitenkin tultu nauttimaan kisojen katsomisesta ja maksettukin siitä :)

  VastaaPoista
 4. En ollu tänä vuonna, mutta oon ollu 2013 ja 2015. Seuraavana vuonna ehkä taas!

  VastaaPoista
 5. En ole ikinä ollut HIHS:sissä mutta haluaisin ehkä mennä. Mulla olisi sellanen kysymys että oletteko vielä menossa testaamaan ratsastus kouluja?

  VastaaPoista
 6. Tuo kirjoittamasi lause "Ei siis kiinnostanut sitten yhtään lähteä kääntämään veistä haavassa tuollaiseen hevostapahtumaan" oli todella hyvin sanottu, ymmärrän hyvin! Kuten ymmärrän senkin, ettei ole kiva jos ei ole yhtään yksityisyyttä kun innokkaat "fanit" seurailevat... Olen ollut tapahtumassa 2014 ja 2015, tänä vuonna en päässyt mutta jatkossa olisi tarkoitus taas mennä. Kiva että olette menossa Tampereelle kuitenkin, vaikka ette olleet HIHS:issä.

  Olen katsonut aiemmin nuo linkittämäsi videot, ne olivat tosi hyviä! Tämän postauksen kuvat on kans kivat :)

  VastaaPoista
 7. En mennyt, oli muita menoja+kalliit liput. Sohvalta seurailin, ehkä sitten ensi vuonna paikanpäältä:) onhan tunnelma paikan päällä varmasti parempi, kuitenkin kotona helppo saada ruokaa jne. nopeasti. Plus mulla tulee kauhee hinku itse kisaamaan aina kun seuraan kisoja:D koskas kolmas hamppupaalihaaste tulee?

  VastaaPoista
 8. Itsellä on ollut perinteenä katsoa HIHS joka vuosi tv:stä, viime ja tänä vuonna olisin jo halunnut paikan päällekin katsomaan, mutta aika ei vaan riittänyt ja liputkin oli aika kalliit. Mutta jospa ensi vuonna sitten vihdoin, vaikuttaa niin hienolta tapahtumalta!

  VastaaPoista
 9. Kävin kyllä koska en oo ollu nyt moneen vuoteen! :D

  VastaaPoista
 10. Olisi kiva jos tulisitte Tampereen hevosmessuille:)

  VastaaPoista
 11. En ole ollut Horse Showssa, mutta olisi kiva käydä joskus paikan päällä katsomassa :) Katsoin tv:stä tällä kertaa.

  VastaaPoista
 12. Itellä ollut kans tapana kattoa telkkarista, kun sieltäkin tulee ihan kattavasti! Onhan paikan päällä ihan oma tunnelmansa, mutta kyllä selostukset ja se että varmasti näkee hyvin, tuo sohvalla istumiseenkin ehdottomat plussat.
  Hevosilla nyt et ihan älyttömästi esim puoliveljeys vaikuta/hevoset saattaa olla ihan eri ikäisiä, näköisiä jne, mut musta on jotenkin ihan hassua ajatella, että minunkin vakkarihepan puolisiskolla hypätään kansallisia 110cm luokkia, tai Voten velipuolella world cupia;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se puoliveljeys vaikuttaa ihan saman verran kun ihmisillä, ei ne geenit eri tavalla jakaudu eläimillä kun ihmisilläkään ;) Mutta tottahan se on, että esim tuo Voiton velipuoli oli hyvin erinäköinen, mutta tosi monet kisoissa näkemäni Voiton veljet ovat todella saman näköisiä ja hyppäävät samanlaisella tyylillä!

   Poista
 13. Hyvä syy siihen ettet tullut. En itsekkään päässyt. Kivaa että olette tulossa Tampereen hevosmessuille koska itsekin olen tulossa. Terveisiä Voitolle ja sinulle!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.