Huonoja uutisia

perjantai 16. helmikuuta 2018


Olin torstaina hevosia hoitamassa ja kotona käymässä ihan yökylässä. Reissusta tuli kuitenkin vähän ikävämpi, sillä Lilli sairastui mysteerisesti ja tänään käytiin sitten klinikalla. Sieltä paljastui kimosyöpä, jokaisen valkoisen hevosen omistajan riesa... Mutta kerron videolla lisää ja Pinja sitten varmaan kertoo tarkemmin omassa blogissaan kunhan tiedetään enemmän itsekkin.
27 kommenttia

 1. Voi ei! Voimia teille ja toivottavasti Lillin olotila helpottuu;(♡

  VastaaPoista
 2. Pitäiskö teidän nyt oikeasti päästää molemmat hevoset kärsimästä pihakoristeina? Itsekkäästi vain pidät kiinni, ilmeisesti koska luopuminen tuntuu niin vaikealta vaikka vaikuttaa siltä ettei hevoset sua enää ollenkaan kiinnosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä päästetään, jos lääkkeet eivät viikonlopun aikana tepsi tai Lilli menee yhtään huonommaksi. Kyllä me omistajina tiedetään milloin on hyvä hetki ja eläinlääkäri meidän kanssa samaa mieltä.

   Poista
  2. Otan osaa lillin syövästä😢😭😢😭😢😭😢😭

   Poista
 3. että sitten hevosesta täällä missä syöpään sairastuneet ihmiset... tai niiden omaiset taistelevat hengestään...

  VastaaPoista
 4. Paranemisia Lillille!

  VastaaPoista
 5. Voimia ja pidän peukut pystyssä, että Lilli vielä tokenee.
  Itse jouduin juuri lopettamaan yhden hevosistani, kun siltä oli jalka murtunut tarhassa ja mitään ei voinut tehdä. Ja myös kimon hevosen omistajana olen tuota kimosyöpää miettinyt, meillä yhdellä vanhemmalla kimolla oli kanssa ulkoisia patteja jo, mutta jouduttiin lopettamaan muista syistä aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja noinhan se yleensä on, että ei kimosyöpä kimoja vie vaan joku muu sitten ennen kun kimosyöpä olisi niin paha, että haittaisi.

   Poista
 6. Voi Lilliä. Meidän tallilla lopetettiin yksi kimo vuonna 2016 joka kyllä oli sairastanut jo kimosyövän, mutta maha tuli niin kipeäksi (eli tulehtui pahasti talvisin) että päästettiin vihreemille maille. Kyseessä oli shetlanninponi, 32 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa vähän samalle kun Lillin tilanne :(

   Poista
 7. Paljon voimia tiia teille kaikille.

  VastaaPoista
 8. Mun hevosella on myös kasvaimia mutta ei ole vaikuttanut mitenkään😊

  VastaaPoista
 9. Voimia liloille toivottavasti paranee

  VastaaPoista
 10. Todella surullista. Toivottavasti kaikki hyvin. Hiukan ihmettelen seuraavia asioita: 1. Läheisriippuvainen sairas hevonen viedään yksin talliin. Itse olisin ottanut heti Voiton sisälle kaveriksi ja sitten kuumeen mittaus.
  2. Näytti, että yritit mitata kuumeen peräsuolesta rasvaamatta mittaria. Mittari kannattaa rasvata, jolloin toimenpide helpottuu.
  3. Miten voitte pitää hevostohtori blogia ja videolla Voitto näykkii sinua? Hevoseksi on ottanut johtajuuden sinusta.

  VastaaPoista
 11. 1. Lilli osaa kyllä käytävällä olla tallissa yksin vaikka läheisriippuvainen onkin. Sen verran kuminauhaa saatu venytettyä. Sitten kun sen laittaa karsinaan se hermostuu, että mitä tapahtuu kun ei enää hoideta, joten siinä vaiheessa tuotiin Voitto sisään.
  2. Täh? En ole IKINÄ kuullut eikä eläinlääkäritkään ole koskaan noin tehnyt tai sanonut :o Onko tuo nyt ihan yleinen käytäntö ja ohje. Sen verran helposti hevoselle kuitenkin ohut kuumemittari pyllyyn sujahtaa (vs vaikka pienempi eläin.). :D
  3. Siten, että jokaisen videon alussa kerrotaan, ettei olla mitään ammattilaisia ja kannattaa kysyä joltakin valmentajalta tms. Jonka lisäksi melkein jokainen vastauksemme meni niin, että "kysy valmentajalta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli googlata tosta kuumeen mittauksesta ja yhdessäkään (eläinlääkärin) ohjeessa, jotka löysin ei puhuttu mistään rasvauksesta, joten yleinen käytäntö siis olla rasvaamatta :D

   Poista
 12. Meidänkin tallilla kuumemittarin päähän laitetaan rasvaa kevyesti. En tiedä mistä moinen tapa juontaa, mutta näin meidän tallilla tehdään.

  VastaaPoista
 13. Mulle kans aina opetettu dippaamaan kuumemittaria vähän helosaniin, on hevoselle paljon mukavamman tuntuista :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä kuumemittariin laitetaan helosania. T. Hevosalan koulun käynyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne eläinlääkärit tiedä paremmin kun hevosalan koulun käyneet :D Mutta pakko ihan mielenkiinnosta seuraavan tilaisuuden tullen kysyä joltain eläinlääkäriltä! Ei siitä varmasti haittaa ole, en sitä sano :)

   Poista
  2. En jaksa Googleen kirjautua, mut meille ell myös sanonu tosta et rasvaa pohjalle :)

   Poista
 15. Sun blogissa on kyllä ärsyttäviä anoja, mitä lie pikkuteinejä vailla omaa, oikeaa elämää. Hohhoi. :D No, kakaroita tässä ollaan kaikki oltu jossain vaiheessa, onneks se netissä päteminen ja huutelu jossain vaiheessa alkaa tuntua vähemmän tärkeältä tehtävältä. ;)

  Itse asiaan, kurja juttu. Toivottavasti Lilli tuosta tervehtyy eikä kipuile. Tsempit sinne! Ei ole aina elämä helppoa ja huoletonta näiden elukoiden kanssa. :/

  VastaaPoista
 16. Mikä tilanne siellä nyt on? Missä kunnossa Lilli on ja onko lääkkeet auttaneet? Voimia sinne!!!

  VastaaPoista
 17. Ikävä juttu, toivotan mahdollisimman hyvää vointia Lillille! <3 Toi kimosyöpä oli mulle ihan uusi asia, joten hyvä että kerroit videolla lisää siitä mistä siinä on kyse.

  VastaaPoista
 18. Mikä Pinjan blogi on? Bonbonpinja? Siellä oli viimeisin postaus oli marraskuulta..? Paranemisia Lillille:)

  VastaaPoista
 19. Onneksi Lillillä on nyt kaikki hyvin?♥️

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.